Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 15 órája 0 0 24667

Ha De Wittel mer kezdeni 10-esként, akkor tényleg hülye...

Előzmény: Gyenyi (24665)
nj Creative Commons License 15 órája 0 0 24666

Ahogy korábban írtam, én megcserélném Blindet és Martinezt. És Lang helyett inkább Ekkelenkamppal kezdenék. Legfeljebb, ha nagyon ég a ház, akkor jöjjön Lang. Alvarez maradhat.

Előzmény: Gyenyi (24665)
Gyenyi Creative Commons License 16 órája 0 0 24665

"Van de Beek sérülés miatt kénytelen kihagyni az APOEL elleni visszavágót. Ha most sem kap lehetőséget Lang, vagy Ekkelenkamp (esetleg mindkettő), akkor soha."

Félek, hogy Ten Hag szemében De Wit Van de Beek backupja. Még vele is nyernünk kell, de azért neki nagyon nem örülnék. Annak sem, ha ez ürügy lenne arra, hogy megint Marin kezdjen.

Az én középpályám, és azt hiszem, ebbe te is belegyezel: Alvarez, Lang, Blind. Az Alvarez, Tadics, Blind és elől Zieych, Huntelaar, Neres is még mindig jobb, mint a Marin, De Wit, Blind hármas.

 

Előzmény: nj (24660)
nj Creative Commons License 16 órája 0 0 24664

OK, kösz!

Előzmény: Forssa (24663)
Forssa Creative Commons License 16 órája 0 0 24663

Kedden: 

 

Crvena Zvezda-Young Boys

 

Szerdán:

 

AFC Ajax Amszterdam - APOEL Nicosia

Előzmény: nj (24662)
nj Creative Commons License 16 órája 0 0 24662

Nem tudod, hogy közvetítik a visszavágót is szerdán?

Előzmény: Forssa (24661)
Forssa Creative Commons License 17 órája 0 0 24661
nj Creative Commons License 21 órája 0 1 24660

Van de Beek sérülés miatt kénytelen kihagyni az APOEL elleni visszavágót. Ha most sem kap lehetőséget Lang, vagy Ekkelenkamp (esetleg mindkettő), akkor soha.

Előzmény: Gyenyi (24659)
Gyenyi Creative Commons License 2 napja 0 0 24659

"A formája alapján Van de Beek sem lehetne kezdő, de őt nyilván nem akarod lecserélni (ahogy én sem)."

Nálam is mindig kezdene, mint Tadics és Ziyech is, de, ha cserélni kell, akkor a fő szempont az legyen, hogy a meccsen addig ki volt rossz. Legalább is, ha ahelyett ül valaki a kispadon. A csatársorban ez könnyebb, mert ott lehet variálni. Van de Beek helyett legfeljebb De Witet lehetne beküldeni, amit egyikünk sem akarna. Talán Langot is, de az egyben még nem volt 10-es, és ő nem is olyan nagy területen játszik, mint Van de Beek. Ez Tadicsra is igaz, aki amúgy szintén lehet 10-es.

 

"A csatárok közül marad még Huntelaar, Lang, Traore egy posztra."

Lang lehet 10-es vagy szélső, Huntelaar és Traore spiccek. Ha ők nem játszanak, akkor Tadics a spicc. Ha ő rossz, de Neres jó, akkor szerintem őt kell lehozni. Ha pedig Ziyech rossz és Neres nem, akkor Ziyech helyett menjen be egy spicc (és Tadics álljon Zieych helyére) vagy Lang. Azért ne maradjon bent egy formán kívüli, hogy hátha lesz mégis egy jó passza. Különben az még baj, hogy Tadics rosszabb a szélen, különösen a balon, mint középen.

Előzmény: nj (24658)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 24658

"Sok ellentámadás indul rossz csatárok labdavesztéseiből! Mondjuk egy rosszat talán még kibír egy csapat, de 2-3 rossz tönkreteszi a játékot."

A formája alapján Van de Beek sem lehetne kezdő, de őt nyilván nem akarod lecserélni (ahogy én sem). Annyira nem állunk jól kreatív játékosokkal, hogy őt, Ziyechet és Tadicot nélkülözni tudjuk. Neres ülhet a kispadon, talán még jót is tesz neki, hogy ha fáradt ellenfelek ellen áll be. A csatárok közül marad még - Dolberget már nem számolom, de egyébként ő is rossz - Huntelaar, Lang, Traore egy posztra. Ebből a választékból én Huntelaart tenném be, mivel gólt kell rúgnunk.

Előzmény: Gyenyi (24657)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 24657

"Tegnap sokszor nem nagyon ért vissza."

Ez az első percekben volt. Amikor 10-en maradtunk, elöl, hátul nagyon jó volt. Legalább is szerintem. Akárhogy is, ő van olyan gyors, hogy vissza tudjon érni. Veltman, többek között lassúsága ismeretében alig mer felmenni. Na mindegy, azért Veltman mint bekk is elmegy.

 

"Ha ez így lesz, akkor nem fogom védeni Ten Hagot, mert akkor tényleg semmiből nem tanul."

Mivel Ten Hag fél a fiatalok bedobásától, talán az lenne a legjobb, ha Alvarez lenne Schuurs párja és középen Martinez játszana Marin helyett.

 

"inkább arról van szó, hogy az utolsó percig bízik abban - gyakran nem is alaptalanul - hogy Ziyech, vagy Tadic - akármennyire nem megy nekik esetleg a játék -, mégis csak megrázza magát és eldönti a meccset."

(Néha nem is alaptalanul.) Ezen az alapon Nerest sem szabadna soha lecserélni. Idén, ha a 11-eseket nem nézzük, még sem Ziyech sem Tadics nem döntött el meccset. Egyszer Ten Hag azzal indokolta egy meg nem nyert meccsen azt, hogy nem cserélt, hogy gólerős játékosokat nem akart lehozni. míg Schönere szükség lehet egy szabadrúgásnál. Ez szerintem rossz érv.  Aki rossz, ha van kire, és még lehet, le kell cserélni. Sok ellentámadás indul rossz csatárok labdavesztéseiből! Mondjuk egy rosszat talán még kibír egy csapat, de 2-3 rossz tönkreteszi a játékot.

Előzmény: nj (24656)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 24656

"De az is igaz, hogy az Apoel nem egy félelmetes csapat. Mi tettük őket naggyá."

 

Nyilván, ha úgy játszanánk, ahogy tavasszal, akkor nem lett volna probléma a PAOK sem és nem lenne az APOEL sem, de nem úgy játszunk. Az, hogy tartok tőlük, kevésbé az ő erejük, sokkal inkább a mi gyengeségünk következménye. Nekünk kell javulnunk, ez a megoldás kulcsa.

 

"Remélem, helyén Dest kezd és nem Veltman, mert otthon egy gyors bekk kell, aki támadni is tud, és a kontrákra is visszaér."

 

Tegnap sokszor nem nagyon ért vissza.

 

"A középpályán szükség van Blind nyugalmára, intelligenciájára. Ez mind nincs meg Martinezben."

 

Szerintem, Martinez is jól passzol, nem vagdalja el a labdákat ész nélkül, felnéz, emberhez passzol röviden és hosszan is. Nem látom be, miért ne állná meg a helyét akár a középpályán is. Blind pedig most nagyon sokat hibázik ott, egyelőre több kárunk származott az ottani játékából, mint hasznunk. Schuurs mellett ő is stabilabb lehetne. Martinez meg így is megy előre, akár cserélhetnének is időnként egy meccsen belül is, mint annak idején a '80-as években R. Koeman és Rijkaard.

 

"Félek, megint Marin fog kezdeni."

 

Ha ez így lesz, akkor nem fogom védeni Ten Hagot, mert akkor tényleg semmiből nem tanul.

 

"...akkor is, ha még nem fáradt, csak rossz. (Huntelaartól, úgy érzem, fél, Tadics pedig lecserélhetetlen.)"

 

Olyan nincs, hogy lecserélhetetlen. Szerintem, inkább arról van szó, hogy az utolsó percig bízik abban - gyakran nem is alaptalanul - hogy Ziyech, vagy Tadic - akármennyire nem megy nekik esetleg a játék -, mégis csak megrázza magát és eldönti a meccset. És, hát kiben bízzon, ha nem bennük, plusz a veterán Huntelaarban, aki rúgott már egy pár fontos gólt, amikor nagyon égett a ház.

Előzmény: Gyenyi (24655)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 24655

"Na, és kinek lett igaza?"

Egyelőre nekem. 4 pontot szerezve a PAOK ellen továbbjutottunk, és azt meg is érdemeltük, bár mehetett volna könnyebben is. Az Apoel-től pontot hoztunk el, ami otthon illik, hogy elég legyen. Hogy ennek ellenére pocsékok voltunk, az is igaz. De az is igaz, hogy az Apoel nem egy félelmetes csapat. Mi tettük őket naggyá.

Az, hogy egyik legrosszabbunk, Mazraoui nem játszhat, már pozitív. Remélem, helyén Dest kezd és nem Veltman, mert otthon egy gyors bekk kell, aki támadni is tud, és a kontrákra is visszaér. Szerintem Martinez hátul jó, és Schuursszel eddig jó pár voltak.  A középpályán szükség van Blind nyugalmára, intelligenciájára. Ez mind nincs meg Martinezben. Lassan Alvarez is kezdhetne valahol. Például Schuurs mellett, és Martinez Tagliafico helyett kimehetne a szélre. Elvileg oda vettük.

Középpályád (Blinddel!) jó lenne, de sajnos valószínűtlen. Félek, megint Marin fog kezdeni.

Csatársoroddal kezdhetünk, de, ha nem jók, akkor azt hívja le Ten Hag aki a legrosszabb, és ne feltétel nélkül Ziyechet illetve Huntelaart akkor is, ha még nem fáradt, csak rossz. (Huntelaartól, úgy érzem, fél, Tadics pedig lecserélhetetlen.)

Előzmény: nj (24654)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 24654

"NJ szerint nem szabad az edzőt szidni, de én mégis őt tartom fő felelősnek a tegnapiakért."

 

Én ilyet soha nem mondtam, hogy nem lehet szidni. Lehet szidni, ha ad rá okot. De az unalmas, hogy ha siker van, akkor az mindig a játékosok érdeme, ha kudarc, akkor azért az egyszemélyben az edző a felelős. Esetleg még Overmars.

 

"NJ sem ért velem egyet."

 

Nem mintha bármikor is érdekelt volna, hogy mit szólok hozzá, de kb.  hasonlót írtam én is korábban.

 

Konkrétan:

Onana - Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico - Ekkelenkamp, Van de Beek, Martinez - Ziyech, Huntelaar, Tadic

 

A cserepadon: Varela, Dest, Alvarez, Lang, Neres

 

Egyébként, emlékszel még, hogy gúnyolódtál, hogy tartok a PAOK-tól, hozzá is tetted, hogy lehet, hogy még a Quarabag/APOEL továbbjutójától is tartok... Na, és kinek lett igaza?

Előzmény: Gyenyi (24653)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 24653

Pocsékok voltunk, és örülhetünk a 0:0-nak. Különösen, mivel akkor állították ki Mazraouit, amikor eleve sokkal veszélyesebbek voltak. Igaz, utána már csak nekünk volt helyzetünk.

A legnagyobb probléma az, hogy De Ligt, De Jong és azt hiszem a segédedző Schreuder egyelőre pótolhatatlannak látszanak. Veltman nagyon tapasztalt, de attól még nem lehet De Ligt méltó utódja. Amint biztos volt, hogy De Jong elmegy, leigazoltuk Marint, aki ugyancsak soha nem fogja feledtetni De Jongot. Azzal pedig, hogy Schreuder elment, nincs olyan segédedző akire Ten Hag hallgat, és úgy érzem, ez is nagyon nagy baj.

 

A játékosokat olcsó szidni, de ők semmiről nem tehetnek. Mentalitásukra nem lehet panasz. 7 sárgát nem szedtek volna össze flegmán. Arról nem tehetnek, hogy rosszak, illetve nincsenek formában.

 

NJ szerint nem szabad az edzőt szidni, de én mégis őt tartom fő felelősnek a tegnapiakért.

Hogy lehet az, hogy Mazraoui, Ziyech, Tagliafico, Neres idén még egyszer sem volt jó? Mi történik az edzéseken? És hogy lehet az, hogy Ten Hag mégis, ha épek, mindegyiket mindig játszatja? Az előkészületi meccsek legjobbjai Dest, Schuurs, Lang, Van de Beek és Ekkelenkamp voltak. Lang és Ekkelenkamp néha eljutnak a kispadig, Schuurs kisebb meccseken kezdhet is, míg Dest most már fix csere. De Lang és Ekkelenkamp posztján is rosszak illetve rossz formában lévők játszanak.

 

A PAOK ellen sem voltunk túl jók, és majdnem ki is estünk. Miért kezdett, az akkor is rossz 11-gyel? Mazraoui nem volt rosszabb, mint idén bármikor. Neres sem. Marin igen, de félek, ez már túl magas szint neki. A Veltman – Martinez pár egy hete is rossz volt. Miért kellett megint velük próbálkozni? Hogy jut edzőnk eszébe, hogy a jó szögleteiről ismert (egyetlen fegyvere ez) Apoel ellen ilyen liliputi védelmet a pályára küldjön. A tegnapi 5 hátvéd legmagasabbja Veltman volt 184centivel. Az átlag 178. Ilyen védelemmel nem lehet egy BL (selejtezőn) kiállni. A kispadon ült Alvarez (187) és Schuurs (191).  Minden szöglet roppant veszélyes volt.

Miért nem cserélte le a második sárgáját már az első félidőben majdnem megkapó Mazraouit?

És megint De Wit a kispadon! Mi baja van Ekkelenkamppal? Ő már játszott ennél magasabb szintű meccsen is. Ha Ten Hag tényleg azt hiszi, hogy mindez csak az összeszokottság hiánya, akkor itt még nagy bajnok lesznek.

Persze a fentiekkel nem lehet magyarázni azt, hogy Van de Beek és Tadics is rosszak voltak. Talán mert aki korpa köze keveredik….

Ezzel együtt bízom a továbbjutásban. Ilyen rosszak csak nem leszünk még egyszer, és azért otthon kell, hogy tudjunk nyerni. De azért nem ártana, ha Ten Hag megszívlelné kritikus megjegyzéseimet.
Jövő szerdai 11-em:
Onana

Dest/Veltman, Schuurs/Alvarez, Martinez, Tagliafico/Dest

Van de Beek, Blind, Ekkelenkamp

Ziyech, Tadics/Huntelaar, Lang

 

Gondolom, Ten Hag ebben sem fog rám hallgatni, és félek, NJ sem ért velem egyet.

Zikiel Creative Commons License 3 napja 0 0 24652

Ha az Arenaban talál egy gólt az Apoel, akkor ezzel a játékkal nem sok keresnivalónk lesz 2 gólt lőni nekik, viszont támadni meg kell, akkor meg jön a kontra és Onana sem fog mindig mindent védeni.

 

Simán hozza az Ajax a visszavágót.

Előzmény: Manoh (24649)
nj Creative Commons License 4 napja 0 0 24651

Ekkelenkampot nem hozhatta be, mert nem is volt a padon... Persze, az is egy jó kérdés, hogy miért De Wit ült ott Ekkelenkamp helyett.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (24648)
nj Creative Commons License 4 napja 0 0 24650

0-0 Cipruson, az eredmény kb. igazságos is.

Azt kaptuk, amit vártunk, egy szervezetten védekező, kontrákra játszó hazai csapatot. Lelkesek voltak, dinamikusak, agresszívek, próbálták az egyetlen gyors, veszélyes szélsőjüket futtatni, akinek persze volt területe, hiszen a félpályánál védekeztünk. Mi viszont egy fásult, ötlettelen csapat benyomását keltettük. Sok volt a hiba és a pontatlanság, bár, kétségtelen, hogy nehéz úgy középen embert találni, hogy az ellenfél 10 emberrel tömörül a saját 16-osán, de azért lehetett volna próbálkozni visszagurításokkal, távoli lövésekkel. A pontrúgásokkal sem mentünk semmire, kapura egyet sem lőttünk, jól fejelő emberünk 80 percig nem volt bent, és nem utolsósorban elég gyatrán is végeztük el őket. Megint csak kiderült, hogy mennyire hiányzik Schöne. Sok volt a felesleges fault is, főleg labdavesztések miatt. Miután Mazraoui sárgát kapott, már tudtam, hogy őt kellene lehozni félidőben, mert neki össze fog jönni a piros, rajta nagyon látszott, hogy ideges, mert nem megy a játék. Sajnos, így is lett. Tagliafico volt a másik jelöltem, de ő megúszta.

Ennyire formán kívüli játékosokból nehéz jó kezdőt összehozni, de azért ennél jobbat is össze lehetett volna rakni. Marin, Mazraoui és Neres eddig sem mutatott semmi különöset, az első kettőt be sem kellett volna tenni. Neres helyett pedig kb. a 60. percben be kellett volna hozni Huntelaart, mert ők hárman voltak a legrosszabbak. A legtöbb veszélyes támadásuk a bal oldalon futott, ebből is látszik, hogy a Mazraoui - Marin duó azt nem tudta megoldani. Jó teljesítményt nyújtott Onana és Martinez, valamint Ziyech igyekezete dicsérhető, de ő már sokat rontott. Veltman és Tagliafico többé-kevésbé megfelelt, Blind megint nagyon bizonytalan volt, Van de Beek és Tadic elveszett a védők között, keveset voltak játékban. Dest kevésbé volt rossz, mint Mazraoui, de azért jónak őt sem nevezném. Mondjuk, őt legalább nem tudta lefutni a jordán srác.

 

A 0-0 látszólag jó eredmény, de ez csalóka, mivel egy 1-1-es döntetlennel már az APOEL megy tovább.

 

A visszavágón nincs más választásunk, mint a támadás, Marint most már el kell felejteni, nem a BL play off visszavágóján kell kísérletezni vele, hogy hátha belejön. Mazraouit szerencsére eltiltják, úgyhogy ő nem kerülhet a csapatba. Schuurst vissza kell tenni a védelem közepébe, Veltmant a jobb oldalra, Blindet hátra, Martinezt a középpályára, Huntelaart centerbe, Nerest a padra. A jobb oldali középpályás pedig legyen egy agilis, jól futó ember, aki passzolni is tud, pl. Ekkelenkamp. Vagy Lang a jobbszélre és Ziyech eggyel hátrébb, de az lehet, hogy öngyilkosság egy jól kontrázó csapat ellen.

A sansz 50-50 %, vagy mindent kihagyunk és kikapunk 1-0-ra, vagy hamar betalálunk, megtörik a jég és nyerünk 3-0-ra, bármi elképzelhető.

Manoh Creative Commons License 4 napja 0 0 24649

Ez még az eddigieknél is rosszabb volt. Ha a helyzeteket nézzük, akkor gólokkal kikaphattunk volna és nem lett volna igazságtalan, annak ellenére, hogy a meddő labdatologatásban a statisztika erősen felénk dőlt.

Onanan kívül a többiek szinte értékelhetetlenül rosszak voltak. Rengeteg technikai hiba, sok felesleges szabálytalanság, sárga lap és persze Mazraoui ostobasága és a teljes tanácstalanság, hogy egy felállt védelem ellen mit is kellene játszani.

Komolyan nem értem már hosszú évek óta, hogy miért nem értjük meg, hogy a játékunkat olyan csapatok ellen, akik 10 emberrel védekeznek és kontráznak nem lehet játszani, mert nem eredményes, ráadásul túlságosan kinyílunk és már rengetegszer fáztunk rá a kontrákból kapott gólokra. Más csapatok valahogy sokkal jobban fel tudják törni az ilyen 10 emberrel védekező csapatokat, de mi évek óta konok módon játsszuk ugyan azt a nem eredményes játékot ezek a csapatok ellen. És sajnos a holland bajnokságban a csapatok nagy része ezt csinálja ellenünk, illetve a nemzetközi meccseken is a kisebb csapatok. Ha elfáradnak és bejön 1-2 hiba akkor, ha azt kihasználjuk, akkor tudunk nyerni, egyébként hasonló szenvedés van.

Ha az Arenaban talál egy gólt az Apoel, akkor ezzel a játékkal nem sok keresnivalónk lesz 2 gólt lőni nekik, viszont támadni meg kell, akkor meg jön a kontra és Onana sem fog mindig mindent védeni.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 4 napja 0 0 24648
Gondolom ti is keresitek a szavakat a mai produkciora.
Ten Ha fejet birtam, probalt borzasztoan gondolkodonak tűnni, mikozben az van, h Schreuder nelkul nulla a pali.
Az ertelmetlen csereje, mikozben halott a kozeppalyank, feltolja Mazraouit, ahelyett, h behozna Ekkelenkampot. Veltman ismet hozta onmagat, bar egyszer volt efy nagy mentese, de rugott majdnem egy ongolt. Akkora favagao a srac, h rossz nezni. Blind ma kuka, Neres is mit gondol magarol, ahogy lejott... Donny a Real hir ota kb nulla, Ziyech a topfizuval kb szinten. Elment 3 ember, nem jott helyette minoseg, es kalap sz.rok lettunk.
Gyenyi Creative Commons License 5 napja 0 0 24647

Már (majdnem) mindenki megszólt hozzáoszlásodért. Én sem maradhatok ki. :)

"Nehezen törtük fel a védelmüket és nem is játszottunk most sem jól."

Szokjál hozzá, hogy a legtöbb csapat 10 emberrel védekezik ellenünk, és amíg el nem fáradnak, nehéz dolgunk van. De már másodszor türelmesen kivártuk ezt, és biztosan nyertünk.

 

"egyre inkább úgy tűnik, hogy őket vagy nem egy az egyben helyettesnek szánták vagy kiderült azóta, hogy arra nem alkalmasak, de játszatni kell őket."

Martinez jogosan játszik, Alvarez is jónak tűnik. Marin és Promes még nem játszott annyit, hogy ezt róluk lehessen mondani. Eddig egyikük sem meggyőző, de mindkettő javul. Szerencséjük, hogy a konkurencia nincs formában. Nem kell játszatni kell őket. Neres és Mazraoui nem játszott (sokkal) kevesebbet, mint Promes illetve Marin. Inkább az a baj, hogy néhány a régiekből, akármilyen rossz is, lecserélhetetlen.

 

"Ten Hag most a többi poszton is elkezdett variálni és ezzel még jobban megkavarja a csapatot."

A védelem közepe, és a középpálya (De Ligt és De Jong utódlása) még nem állt össze. Kénytelen keresni a legjobb felállást.

 

"Martinez is néha center, néha Schöne helyén védekező középpályás, pedig ő védő elvileg "

Eddig minden poszton jó volt, így jogosan teszteli Ten Hag, hogy hol vagyunk vele a legjobbak.

 

"Blind is egyszer védő, egyszer bekk, egyszer védekező középpályás."

Már csak a válogatottban bekk. De mindenhol jó, és az a lényeg.

 

"Tadic szerintem életében nem volt center máshol"

Annál zseniálisabb, hogy rájöttek, milyen jó annak. Árnyékspicc azért korábban is volt.

 

"Huntelaar nem bír 90 percet. "

Amíg nem játszik az első perctől, nem tudhatjuk, mennyit bír.

 

"nagyon nincs indok miért az egyik játszik és a másik nem."

Ezért is játszik hol az egyik, hol a másik. Szerintem Lang megérdemelné, hogy kipróbálják. Ha erre célzol, egyetértünk.

 

"Nem hiszem, hogy a fiatal Jong Ajax csatárok többet tudnak mint Dolberg."

Traore talán igen. Engem nem az zavart leginkább, hogy nem játszott, hanem az, hogy ahogy Ten Hag dobta, azzal gyakorlatilag elzavarta. Sajnos edzőnk kicsit autista. Nem érzi, tettei hatást a játékosokra.

 

"Eddig szerencséje volt, mert azért az ellenfél mindig kellően gyenge volt"

Tavaly is minden meccsünk előtt ezt mondtad. Legyen idén is olyan idényünk, mint a tavalyi volt!

Előzmény: Manoh (24643)
nj Creative Commons License 5 napja 0 0 24646

"A 10-es, szerintem, soha nem volt más, mint Dolberg."

 

helyesen:

 

"A 10-es, szerintem, soha nem volt más, mint Van de Beek."

Előzmény: nj (24644)
Neeskens Creative Commons License 5 napja 0 0 24645

"Tadic szerintem életében nem volt center máshol, tavaly a BL-ben egyszer bejött, azóta ezt is erőlteti, közben Dolberget pár meccsen nyomta, most ejtette, lassan el is adjuk."

 

Csak azt szeretném kérdezni, hogy szerinted melyikük a jobb center, Tadic vagy Dolberg? Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Tadic. Dolberg sajnos alig mutatott szikrát azokon a meccseken amikor lehetőséget kapott.

Előzmény: Manoh (24643)
nj Creative Commons License 5 napja 0 0 24644

A 10-es, szerintem, soha nem volt más, mint Dolberg. Nem minden posztot keres, hiszen ha egészségesek és fittek, akkor Onana, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech, Tadic biztos kezdő, valamint a  Neres / Dolberg / Huntelaar trióból egy. A jobbhátvéd posztra van 3 jelölt, Veltman, Dest, Mazraoui, ott a bőség zavarával küzdünk. Ami probléma, az a két középső védő és a két szűrő posztja. Tavaly: De Ligt - Blind ill. Schöne - De Jong. Ebből, ugye, hárman elmentek.

A két védő pozícióra maradt Blind, felhoztuk a Jong Ajaxból Schuurst, jött Alvarez és Martinez, Szűrőként szóba jöhet Mazaoui, Blind és az újonnan érkezett Alvarez, Martinez és Marin is. És lenne még Eiting, ha nem lenne megint sérült. Azért ebből nem olyan könnyű kisakkozni a legjobb variációt.

Én azt gondolom, hogy a védelembe kell Schuurs a magassága miatt és akkor mellé Blind lenne a legjobb megoldás, mert ott jobbnak tűnik, mint szűrőnek. És egyébként is az a jó, ha minél kevesebbet változtatunk hátul. Martinez nagyon jó volt eddig, viszont alacsony, ezért nálam ő lenne az egyik szűrő. A másik a Mazraoui-Alvarez-Marin trió egyik tagja, de egyelőre én sem tudnám megmondani, hogy melyikük.

 

"Dolberg éve" egyébként, lehet még, csak nem biztos, hogy az Ajaxban... :-)

Előzmény: Manoh (24643)
Manoh Creative Commons License 5 napja 0 0 24643

Nehezen törtük fel a védelmüket és nem is játszottunk most sem jól. Ennyi különbség van a 2 csapat játékosai között, hogy a végére azért kijött a győzelem ebben az arányban is. A kezdőcsapat is megint elég érdekes volt.

Ten Hagot soha nem kedveltem és nagyon sokszor nem is értettem mit miért csinál. A végeredmények (bajnokság, kupa győzelem, BL menetelés) őt igazolták, de a részeredmények (érthetetlen vereségek és pontvesztések) nem.

Valójában 3 játékos távozott, ebből 2 rendszeresen kezdő (De Jong, De Ligt), 1 általában kezdő (Schöne). Jöttek helyettük újak, de egyre inkább úgy tűnik, hogy őket vagy nem egy az egyben helyettesnek szánták vagy kiderült azóta, hogy arra nem alkalmasak, de játszatni kell őket. Erre fel Ten Hag most a többi poszton is elkezdett variálni és ezzel még jobban megkavarja a csapatot. Veltman egyszer center, egyszer bekk, egyszer nem játszik. Martinez is néha center, néha Schöne helyén védekező középpályás, pedig ő védő elvileg De Ligt helyére. Alvarez védő, ehhez képest első meccsén középpályás volt. Blind is egyszer védő, egyszer bekk, egyszer védekező középpályás. Tadic szerintem életében nem volt center máshol, tavaly a BL-ben egyszer bejött, azóta ezt is erőlteti, közben Dolberget pár meccsen nyomta, most ejtette, lassan el is adjuk. Huntelaar nem bír 90 percet. Nem hiszem, hogy a fiatal Jong Ajax csatárok többet tudnak mint Dolberg. Marin nem jó eddig, neki is keresi a helyét, de soehol nem jó, ha mindig máshol játszik nem is lesz. A 10-es is mindig más. Neres is kapott új szerződést, nem engedjük el, fontos játékos duma ezerrel, ehhez képest a kispadon ül. Nem jó most, de Promes sem, így nagyon nincs indok miért az egyik játszik és a másik nem.

Egyáltalán nem lehet látni, hogy mi is a koncepció. Vagy pontosabba az, hogy megtalálja a csapatát és az ideális kezdő 11-et, de talán ezt nem a bajnokságban meg a sorsdöntő BL selejtező meccseken kellene csinálni. Eddig szerencséje volt, mert azért az ellenfél mindig kellően gyenge volt ahhoz, hogy a szedett-vedettségből adódó káoszt, a hibák sorozatát még senki nem tudta olyan mértékben kihasználni, hogy nagyobb baj legyen. De ezt nem lehet így a végtelenségig játszani. Nem gondolom, hogy a játékosok értik, hogy egyszer kezdők, utána meg cserék, meg mindig máshol játszanak, másokkal és amilyen "profi" volt már több esetbe is Ten Hag kommunikációja a játékosok és  a sajtó fel, ebből is csak gondok lesznek, ha már nincsenek. Pl: "Dolberg éve, övé a jövő", volt pár nem annyira jó meccse, a kispadon volt, majd a lelátón, most meg eladja/kölcsönadja Overmars.

nj Creative Commons License 5 napja 0 0 24642

"Az volt a szerencsénk, hogy a csatár pár másodperccel később esett csak el, azaz nem a lökéstől."

 

Egyrészt ez egyáltalán nem biztos, másrészt, attól még egy kétkezes lökésért bármikor ítélhetnek ellenünk 11-est.

 

"De ilyen minden hátvéddal előfordul."

 

OK, de akkor ne mondjuk már, hogy egy hibája volt összesen.

 

"Minden meccsen a legjobbak játszanak!"

 

Persze, játsszon Onana és 101 csatár, nem? Ez a Cruyff-elv és már akkor is hülyeség volt, amikor ő mondta. Nem, helyszíntől és eredménytől függően játsszon az, aki az adott poszton a legnagyobb hasznára van a csapatnak.

 

"De akkor ne azt írd, hogy a kb. a 20-ik percben menjen be!"

 

De nem is azt írtam, csak te értelmezted félre. 

Előzmény: Gyenyi (24641)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 24641

"Promes még sohasem nyűgözött le."

A válogatottban már volt jó, ha nem is sokszor. Az Ajaxban eddig engem sem nyűgözött le, de idén még így is jobb, mint Neres.

 

"egyszer két kézzel ellökte a VVV egyik csatárát, örülhettünk, hogy nem kaptak azért 11-est."

Az volt a szerencsénk, hogy a csatár pár másodperccel később esett csak el, azaz nem a lökéstől. De ilyen minden hátvéddal előfordul.

 

"Az túlzás lenne egy BL play off-meccsen, idegenben."

Minden meccsen a legjobbak játszanak!

 

"mivel nem volt a cserék között szombaton, ezért feltételezem, hogy még nem alkalmas a játékra."

Ziyech és Mazraoui az utazó keretben vannak, azaz Ten Hag bízik abban, hogy játszanak.

 

" Alvarez szombaton kb. 20 percet játszott (a 72. percben ment be). Erre utaltam."

De akkor ne azt írd, hogy a kb. a 20-ik percben menjen be!

 

"Otthon kezdhet Dest, ha megfelelő eredmény érünk el. Idegenben, egy ilyen fontos meccsen jobb a biztonság, ezért kezdjen Veltman. És ne kezdjen Huntelaar sem."

Még egyszer: A legjobb 11 kezdjen, korra, tapasztalatra való tekintet nélkül! A mai csapatban annyi tapasztalat van, hogy egy tapasztalatlan abban bőven elfér, ha elég jó. Ha Huntelaar nem bírja 90 percig, akkor le lehet cserélni.

 

Előzmény: nj (24640)
nj Creative Commons License 6 napja 0 0 24640

"Neres mikor nyűgözött le utoljára? Engem tavasszal."

 

Igazad van, Promes még sohasem nyűgözött le.

 

"Lassan kezdek hinni benne."

 

Jó neked.

 

"Egy ilyen hibája volt, de azt ő maga kijavította."

 

Ja, meg egyszer két kézzel ellökte a VVV egyik csatárát, örülhettünk, hogy nem kaptak azért 11-est.

 

"Blindnek még nagyobb hibája volt, neki ezt mégsem veted a szemére."

 

Blind sem tetszett az utolsó két meccsen, de ő azért már bizonyított, vele kapcsolatban nincsenek kétségeim, hogy fel fog javulni. Schuurs esetében ebben nem vagyok biztos, de azért, persze, remélem.

 

"Én például kipróbálnám a Blind, Van de Beek (kicsit De Jong szerepben), Tadics közepet, és a Ziyech, Huntelaar/Dolberg/Traore, Lang csatársort."

 

Az túlzás lenne egy BL play off-meccsen, idegenben.  Fontos lenne a védekezés és támadás egyensúlya.

 

"Különben arról nem hallottam, hogy Mazraoui hetekre kiesett volna."

 

Én sem hallottam semmit, de mivel nem volt a cserék között szombaton, ezért feltételezem, hogy még nem alkalmas a játékra.

 

"Vagy nem is 20-at, hanem 60-at akartál írni?"

 

??? Alvarez szombaton kb. 20 percet játszott (a 72. percben ment be). Erre utaltam.

 

"Nálam Dest kezdene Veltman helyett, de te valamiért nem bízol benne. Tegnap is nagyon jó volt."

 

Otthon kezdhet Dest, ha megfelelő eredmény érünk el. Idegenben, egy ilyen fontos meccsen jobb a biztonság, ezért kezdjen Veltman. És ne kezdjen Huntelaar sem.

Előzmény: Gyenyi (24639)
Gyenyi Creative Commons License 6 napja 0 0 24639

"Attól tartok, Ziyechnek korai lesz a keddi meccs."

Én is félek ettől, de semmi alapunk nincs bármit is feltételezni. Meglátjuk mi lesz. A Tadics - Huntelaar - Neres csatársor sem rossz,  különösen, ha Ziyech olyan gyatra lenne, mint tegnap volt. Persze, amilyen gyenge mostanában Neres, talán Lang még jobb lenne.

 

"Mondjuk, Promes eddig nem nyűgözött le, valahogy a játékintelligenciát nem érzem benne."

Neres mikor nyűgözött le utoljára? Engem tavasszal. Promes, tegnap, amíg meg nem sérült, sajna már a 10-ik percben volt, egész jónak látszott. Az Emmen ellen 2 gólunkban is szerepe volt. Lassan kezdek hinni benne.

 

Schuurs érdekes figura, többnyire jól játszik, de időnként gyermeteg hibákat vét. Előbb elegánsan keresztez, de úgy viszi el a labdát, hogy a csatár újra megelőzhesse és visszavegye.

Egy ilyen hibája volt, de azt ő maga kijavította. Blindnek még nagyobb hibája volt, neki ezt mégsem veted a szemére. Schuurs valóban bizonytalanul kezdett, de a második félidőben már kimondottan jó volt.

 

"Ha a fenti négy ember nem játszhat (ami egyre valószínűbb), akkor Langgal kezdenék."

Ez Ten Hagban fel sem merül. Tudom, utálod, ha szidom, de nem értem, hogy Langot, jó előkészületi meccsei után a kispadra se tette soha. Én például kipróbálnám a Blind, Van de Beek (kicsit De Jong szerepben), Tadics közepet, és a Ziyech, Huntelaar/Dolberg/Traore, Lang csatársort. Különben arról nem hallottam, hogy Mazraoui hetekre kiesett volna. Eiting és Bande nem-játéka biztos.

 

"mi a nagyobb kockázat: Marin beállítása, vagy Alvarez bevetése kb. 20 percnyi játék után."

Alvarez és Martinez ugyanaz a típus. Nem hiszem, hogy kettő ilyen egyszerre kell. Talán nem véletlen, hogy Alvarez nem Marin helyett ment be.  Marinnak nem Alvarez az alternatívája, bár ezt nem egyformán látjuk. De roppant furcsa ötlet valakit eleve csak 20 percre betenni. Ha az edző tudja, hogy nem elég jó, akkor ne kezdjen vele! Vagy nem is 20-at, hanem 60-at akartál írni?

 

"Onana - Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico - Marin, Van de Beek, Martinez - Lang, Tadic, Neres"

Nálam Dest kezdene Veltman helyett, de te valamiért nem bízol benne. Tegnap is nagyon jó volt. Az Emmen ellen sem volt rossz, de valóban nem játszott hibátlanul. Jelenleg ő a legjobb bekkünk.

Előzmény: nj (24638)
nj Creative Commons License 6 napja 0 0 24638

Attól tartok, Ziyechnek korai lesz a keddi meccs... Mazraoui, Eiting és Promes a másik három sérültünk, ez együtt már egy kicsit sok. Mondjuk, Promes eddig nem nyűgözött le, valahogy a játékintelligenciát nem érzem benne. Marin lassan talán már javulgat, de a védekezés nem az erőssége továbbra sem (lásd: szépítő gól). Martinezre mindig lehet számítani, miatta nem aggódom. Schuurs érdekes figura, többnyire jól játszik, de időnként gyermeteg hibákat vét. Előbb elegánsan keresztez, de úgy viszi el a labdát, hogy a csatár újra megelőzhesse és visszavegye. Időnként mintha elaludna, vagy lehet, a reakcióideje nagyon lassú. És hát nem is túl fordulékony. A testi erejét is kihasználhatná jobban a párharcokban. Még nem tudom, hogy az új De Ligt, vagy az új Van der Hoorn lesz belőle. 

 

Ha a fenti négy ember nem játszhat (ami egyre valószínűbb), akkor Langgal kezdenék. Veltman legyen a jobbhátvéd, Schuurs és Blind középen, Martinez egy sorral előrébb. A másik szűrővel vagyok bajban, nem tudom, mi a nagyobb kockázat: Marin beállítása, vagy Alvarez bevetése kb. 20 percnyi játék után... Talán az utóbbi.

 

Onana - Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico - Marin, Van de Beek, Martinez - Lang, Tadic, Neres

 

Cerék: Varela, Dest, Alvarez, Ekkelenkamp, Gravenberch, Huntelaar, Dolberg (vagy, ha ő már nem, akkor Traore)

 

De, persze, úgyis Magallan és De Wit lesz majd a cserepadon...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!