Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 23658

"bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani."

Az eredményről nem is nagyon lehet jót mondani, bár az utolsó 20 év Real elleni legjobbja. Ha 2011-ben legalább az egyik meg nem adott gólt megkapjuk, vagy, ha a fiúk tudták volna, hogy a a Lyon meccs hogy áll, lehet hogy azon a meccsen jobb eredmény lett volna. De, gondolom a játékra célzol. Meg tudlak érteni, bár én mindig tudok örülni, ha jók vagyunk.

 

"azt senki nem hiheti komolyan, hogy a Heracles ellen mindenki mindent beleadott"

Azt fel sem tételezhettük, hogy a Heracles ellen ugyanolyan tűzzel fognak játszani, mint a Real ellen, de ekkora különbségre ez nem lehet magyarázat. Talán a felállásbeli változtatások adták a többi pluszt. Tadics láthatólag nagyon jól érezte magát, mint spicc, míg Huntelaar szombaton talán labdához sem ért. Neres a Heracles ellen végig a kispadon ült, most egyik legjobbunk volt. Mazraoui vs. Kristensen is ég és föld. Emellett nagyon úgy néz ki, hogy azon a meccsen De Jong nem volt rendben. Ennyi jó változtatás, és a logikus komolyabb hozzáállás, a többiekre is jó hatással volt. Persze lehet, hogy más a magyarázat a hatalmas különbségre, de akkor nem tudom mi. Az biztos nem, hogy e meccsen próbálták magukat eladni. Attól most nem lett volna sokkal jobb Blind, Schöne és Tadics, akik talán a legflegmábbak voltak. Van de Beek, De Ligt és Ziyech hozzáállásával pedig a Heracles ellen sem volt baj, függetlenül attól, hogy jók voltak-e.

 

A NAC ellen csak nyerünk otthon, így tényleg csak az lesz érdekes, hogy jól játszunk-e.

Előzmény: Manoh (23655)
nj Creative Commons License 1 napja 0 0 23657

Félreértés ne essék, értem, hogy mire gondolsz, de ennek ellenére azt gondolom, hogy most nincs igazad!

Előzmény: Manoh (23655)
nj Creative Commons License 1 napja 0 0 23656

"A Heracles elleni szégyen után megfogadtam, hogy bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani. "

 

Annak ellenére sem, hogy te általában dicsérni szoktad a fiúkat! :-)

 

Komolyra fordítva: a Heracles elleniért már megkapták a magukét, szerintem, igazságtalan lenne a Real elleni helytállás után is a Heracles-meccs miatt szidni őket.

 

Előzmény: Manoh (23655)
Manoh Creative Commons License 1 napja 0 0 23655

A Heracles elleni szégyen után megfogadtam, hogy bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani. Teszem ezt azért, mert felháborítónak tartom azt a hozzáállást, amit a játékosok és Ten Hag mutattak. Vagy a Heraclest becsülték le már megint, de nem tudom milyen alapon és már a Real  elleni "nagy"meccsre gondoltak vagy a játékosok és az edző  úgy gondolták a Heracles meccs nem számít, a Real ellen lesz rajtuk a világ szeme, ott tudják eladni magukat. Bármelyik verzió is az igaz, ilyen embereknek nem lenne szabad az Arena gyepére lépni vagy a kispadjára ülni. Ez méltatlan. Mert azt senki nem hiheti komolyan, hogy a Heracles ellen mindenki mindent beleadott mégis csapnivaló játékkal kikaptunk, majd pár nappal rá a BL címvédő ellen, ha az első félidőben a helyzeteinket belőjük vagy a végén Dolberg belövi, vagy nem csinálunk védelmi és/vagy kapus hibát, akkor minimum egy döntetlent elértünk volna.

Gyenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 23654

Azt megértem, hogy a Real elleni BL meccs többet kihoz a fiúkból, mint a Heracles elleni bajnoki, de ekkora különbségnek nem szabadna lennie.

Ilyen szinten nem árt egy kis szerencse sem. Decemberben Tagliafico gólját simán megkaptuk volna, így a VAR első BL áldozatai lettünk. Az első félidőben nagyon jók voltunk, sokkal jobbak, mint a Real, a másodikban egyenrangúak. Megérdemeltük volna minimum a döntetlent, de a focit sajnos gólra játsszák, és ők jobban kihasználták helyzeteiket. Az első gól peches volt, hiszen, ha nem esik el Mazraoui, akkor maradt volna hátvéd Benzemara. A második gól kapushiba volt, bár Van de Beek is csak futott Asensio mellett.

Most törheti a fejét Ten Hag. Kedvenc kispadosai, Neres és Van de Beek nagyon jók voltak, bűn lenne nem mindig velük kezdeni. Neres volt a legjobb csatárunk, Van de Beek a legjobb középpályásunk. Valakit tehát ki kell hagynia. De Dolberg sem volt rossz. Kihagyta ugyan helyzeteit, de 15 perc alatt 3 helyzete volt, míg addig talán összesen volt annyink. Nem értettem, a végén miért esett el. Senki nem lökte.

Biztos számított, hogy Mazraoui játszott Kristensen helyett, és, hogy Neres végig játszott. Az igaz, hogy könnyen fel lehetett lökni, de ezzel együtt, jobb volt, mint a Real drága szélsői. Persze az is lehet, hogy a mi bekkjeink voltak jobbak, mint az övék.

Gyakorlatilag mindenkit csak dicsérni lehet, még Ten Hagot is, hiszen jól cserélt. Mivel Tadics 10-esként is nagyon jó volt, talán a Dolberges változat lenne az igazi. Tadicsból semmit nem értek. Az utolsó hetekben nem ment labdája jó helyre, most pedig szinte hibátlanul játszott. Másnál gondolnám, hogy ilyen meccseken akarja eladni magát. Nála ez nem valószínű. Persze mások hirtelen formajavulása is érthetetlen. Tényleg csak a hozzáállással lett volna baj?

Gondolom, vasárnap otthon a NAC ellen, így is úgy is simán nyerünk, de jövő héten Hágában megláthatjuk, hogy visszatért-e az őszi forma.

nj Creative Commons License 1 napja 0 0 23653

Ezzel a kezdővel csak egy hazai holland bajnokin lehet felállni, mert komoly csapat ellen ez túl támadó felállás.

A másik problémám, hogy ha szabályosan ütközik valakivel, akkor mindig Neres esik el. Nagyon könnyű kibillenteni az egyensúlyából. Ez tegnap is nagyon látványosan kijött. Ezen dolgozni kellene, mert így nem lesz belőle komoly csatár.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (23651)
Neeskens Creative Commons License 2 napja 0 0 23652

a lényeg, hogy ha nem sérül le senki akkor ugyanezzel a kerettel léphetünk pályára míg ők az alap védőjüket és kapitányukat, csótány Ramost elvesztették ami hátul elég nagy érvágás lesz nekik

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2 napja 0 0 23651

Na,akkor még egy észrevétel:

 

Neres egyértelműen hiányzik a csapatból, és sztem kb csak azért nem játszik, mert a fatökű Ten Hag nem mer beleállni konfliktusba a hangadó játékosokkal (Tadic,Ziyech biztosan, de gondolom Schöne is ilyen). Pedig dinamikát,lendületet tud adni a csapatnak, egyszerűen vétek, hogy nem játszatja. Tadic lehetne simán 10es, ha annyira a szive csücske, Frenki és Donnie középen, Schöne meg padozzon, a szabadrúgásai eddig néha szépek, de túl sok pontot nem hoznak. Csak ehhez gondolom Erik mesternek nincs meg a bátorsága.

Szóval Neres for president!

Neeskens Creative Commons License 2 napja 0 0 23650

Gratulálok a srácoknak !!!! Jobbak voltunk mint a vendégek és nem vagyunk esélytelenek a továbbjutásra sem !!!!
Ennyit arról, hogy megesznek minket

Neeskens Creative Commons License 2 napja 0 0 23649

Sajnos ez így alakult, köszönhetően a helyzetkihasználásunknak és a bírónak is. Nemcsak a meg nem adott gól miatt hanem a Real második gólja miatt is amit szabálytalanság előzött meg.
Még van visszavágó. Egyáltalán nem vagyunk esélytelenek !!!!!!!!!!!

 

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2 napja 0 0 23648

Második gólnál Onana hova az istenbe ugrott?

Illetve előtte Frenkiet a birótól 2! méterre lökték/rúgták fel. Az érdekes módon nem volt VAR.

Előzmény: nj (23647)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23647

Ami az első gólt illeti, az igaz, hogy Mazraoui nagyon elengedte Viniciust, de ebben lehet, hogy szerepet játszott az is, hogy kb. 1 perccel korábban a brazil szétrúgta a jobbhátvédünk bokáját. Nem volt ápolás, pedig lehet, hogy jobb lett volna, mert ahogy próbálgatta, már mondtam is magamban, hogy remélem pár percig nem kell majd sprintelnie, amíg be nem járódik. Naná, hogy utána rögtön a bal oldalt játszották meg és nem is tudott lépést tartani a brazillal.

Kár ezért a meccsért, mert több volt benne, a játék alapján egy x-re azért rászolgáltunk volna, de ezt a sportot gólra játsszák.

Előzmény: nj (23645)
Tököli 55 Creative Commons License 2 napja -1 0 23646

Ajax nagyon jó csapat és szép focit játszik. Huntelaart inkább jobban behoztam volna(Huntelaar tapasztaltabb jóval)  mint Dolberget. Ajax Lövés kapura 19/7 Real :13/8

nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23645

Volt egy kimondottan jó első félidőnk és egy közepes második, sajnos, kihagytuk a helyzeteinket és a Real rutinból behúzta a meccset. Legalább otthon nem aláztak meg bennünket, persze, a visszavágó még hátravan, ott méh kitömhetnek bennünket.

A Feyenoord- és a Heracles-meccsekhez képest nagyságrendekkel jobb volt a hozzáállás, ezért tudtunk szoros meccset játszani.

 

lyukas csokoládé Creative Commons License 2 napja 0 0 23644

A statisztikák is alátámasztják:

 

Előzmény: nj (23643)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23643

És a kapufa, és Dolberg ziccere stb.

 

Aki a BL-ben ilyen rosszul sáfárkodik a helyzeteivel, az ráfizet, ezt régóta tudjuk.

Előzmény: lyukas csokoládé (23642)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2 napja 0 0 23642

Ha Ziyech belövi a ziccerét nem kellene most az elvett gól miatt keseregni...

Tököli 55 Creative Commons License 2 napja -1 0 23641

Most magyarázza Szabó Zsolt, hogy mivel a lesen lévő játékos fizikailag hozzáért a kapushoz ezért ez beavatkozásnak számít, így les. Bevallom őszintén ilyen mélységekben nem ismerem a szabályokat. Sokkal jobb eddig az Ajax.

Ajax sokkal jobb mint a  Real.

FJ_1976 Creative Commons License 2 napja 0 1 23640

Dehogy, ez a Real évtizedek óta az uefa maffia csapata, hogy szakadna már rájuk az ég.

Előzmény: nj (23639)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 23639

Deja vu érzésem van. 2011-ben két gólunkat nem adták meg ellenük... :-(

 

Azért roppant kíváncsi lenék, hogy fordított esetben is visszavonta volna-e.

TA-Helsinki Creative Commons License 2 napja 0 0 23638
TA-Helsinki Creative Commons License 2 napja 0 0 23637

JUHÚ! Újra Ajax meccset nézhetek az este. Méghozzá egy szuper BL-mérkőzést a Real Madrid ellen. 

 

Persze csak akkor, ha nem alszok el. Mostanában nagyon le vagyok strapálva! :D

Neeskens Creative Commons License 2 napja 0 0 23636

Lehet, hogy mi a múltból élünk de legalább mi nem a pénznek köszönhetjük azt a sok sikert amit elértünk.

Előzmény: penklubos (23635)
penklubos Creative Commons License 2 napja -1 0 23635

egy csapat, amely a múltjából él 

ragyogó  focistái voltak

 

Úgy gondolom a  nosztalgia felélénkül a Real MAdrid meccsen

Azért  sok  szerencsét nem kivánnék nekik

Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 23634

„azt láttuk, hogy a Wöbernél jobb De Ligt is tehetetlen volt.”
Hátvédtársai pocsékok voltak. Egyedül nehéz. A Feyenoord elleni védelemnél, minden csak jobb lehetett volna.

 

„Egy 6-2-es vereségnél ne hivatkozzunk már erre”
Nagyon matematikailag nézed a meccseket. Apróságoknak is lehet jelentőségük.
Ha a VVV 0:0-nál kihasználja óriási helyzetét, nem 6:1-re nyertünk volna, hanem az is lehet, hogy 1:0-ra kikapunk. De 5:0 akkor sem hiszem, hogy lett volna, ha az a csatár nem okoz teljesen feleslegesen szabadrúgást, és 0:0-lal fordulunk. (Kivéve, ha Neres sokkal előbb bemegy.)
Gólt kapni 1:0-as vezetésnél, amikor a Feyenoord a 16-osát sem hagyta még el, már akár 3:0-ra is vezethetnénk, és nagyon érik a 2. gól, sokat számít. A PEC elleni ruhát még érezték. A gól feldobta őket, míg minket összetört. Ha védelmünk nem olyan béna, és marad még a 0:0, valószínűleg más meccs lett volna. Gondolom tovább nyomtunk volna, és előbb utóbb csak meglett volna a 2:0. Ha pedig mi találunk be másodszor is, akkor nem hiszem, hogy kikapunk. És, ha mégis, sem 6:2-re.

 

„Olyan azért nincs, hogy egy játékos húz magával tízet!”
Miért ne? Egy végiggondolt csere, jel, ébresztő is lehet. Sajnos edzőnknél a csere inkább jutalmazás, nagyon vigyázva arra, hogy a szemében fontos játékosok meg ne sértődjenek. Bizony felrázta volna a csapatot a Feyenoord ellen egy még 2:1-nél végrehajtott, Tadics – Neres csere. Egy kettős csere, azaz plusz egy Mazraoui – Kristensen csere, még jobb hatással lehetett volna. Ehelyett edzőnk várt a 60-ik percig, és 4:2-nél, pont, miután majdnem szépítettünk nem a legrosszabbakat hívta le, és tovább gyengítette a csapatot. Szombati cseréivel is, a De Jong – Dolberg cserén kívül, rosszabbak lettünk.

 

„Ha Magallan egészséges lenne, akkor Blindet tolnám eggyel előrébb”

Magallán Feyenoord elleni játéka alapján, még várnék ezzel. Nem értem, mi van Veltmannal. Ha nem képes még játszani, miért ül a kispadon? Azt hittem, kap lehetőséget, hogy megmutassa jobb-e, mint Kristensen, Magallán vagy Schuurs.

 

„ De Jongot is leültetném a kispadra.”

Szememben csak egy rossz meccse volt, a szombati, amikor nem volt teljesen rendben. De még azon is ő volt a legközelebb egy gólhoz. Őt még hagynám. Persze még egy ilyen meccs után, már nem.


„ Schöne helyett meg nem tudom, kit állítanék be, mert Eiting is sérült. Nézzük meg De Wittet?”

De Jong már Schöne helyén, mellett játszik. Most két 6-osunk van. A gyengébb kimaradhat.


Ehhez a 11-hez mit szólsz?
Onana
Mazraoui, De Ligt, Blind Tagliafico
De Jong, Van de Beek
Neres, Ziyech, Tadics (sok mozgással, helyváltoztatással)
Dolberg
Aztán, ha Tadics ebben a szerepben is rossz, jöjjön Gravenberch! De félek, hogy ha Tadics továbbra is rossz lesz, akkor Ten Hag Van de Beek vagy Neres helyett be fogja küldeni Labyadot vagy De Witet. :)

 

Dolberg nem volt sérült, és formája sem indokolta, hogy ne kezdjen. Félek, hogy Ten Hag úgy gondolta, a Heracles az ideális ellenfél, amely ellen Huntelaarnak megadhatja a lehetőséget, hogy kezdjen, és megszerezze 100-ik Ajax gólját. Ha igazam van, akkor megint lebecsülte a Heraclest, és megint ráfáztunk erre. (ez már 5 pont.)

 

Ne legyen igazam, de nem hiszem, hogy Ten Hag képes ismét csapatot formálni e 11 srácból. Nagyon gyorsan ki kell rúgni, ha még valamit ki akarunk hozni ebből az idényből. Keizer-t egy ennél sokkal kevésbé rossz sorozat után rúgták ki.

 

A motiváció holnap biztos rendben lesz, és biztos jobbak leszünk, mint bármelyik 2019-es meccsünkön voltunk. Ha a Real is úgy áll hozzánk, ahogy mi álltunk a Heracleshez, akkor akár nyerhetünk is. De még akkor sem biztos, hogy a következő 2 holland meccsünkön jók leszünk. Ha viszont úgy kikapunk, mint az utolsó 3 Ajax – Real meccsen (0:4, 0:3, 1:4), akkor ez az év is elveszett, még, ha esetleg meg is nyerjük a holland kupát. Gondolom, a fantáziadús Ten Hag, megint Tadicsot teszi spiccnek. Ez Münchenben bejött, és azóta minden BL meccsen ez a ’meglepetés’. Ramos biztos pánikban lesz.

Előzmény: nj (23630)
Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 23633

Még 2 1/2 évre van szerződése. Másfél éven belül nem viszi el. Utána, félő, hogy igen. Akár játszik, akár nem.

Előzmény: nj (23631)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 23632

Csodálkozom, hogy az még nem jutott eszedbe, hogy mi van, ha ez szándékos és a játékosok így akarják megbuktatni Ten Hagot! Pedig te, amúgy, szereted az összeesküvés-elméleteket! :-)

Előzmény: Gyenyi (23626)
nj Creative Commons License 5 napja 0 0 23631

Gravenberchet is lehetne próbálgatni, mielőtt Raiola elviszi őt is...

Előzmény: Manoh (23629)
nj Creative Commons License 5 napja 0 0 23630

"Azért azt ne mond, hogy Wöber a Feyenoord ellen nem lehetett volna jobb, mint akár Blind, akár Magallan."

 

Kb. annyi bizonyítékom van rá, mint neked, hogy jobb lett volna. Pontosabban, több, mert azt láttuk, hogy a Wöbernél jobb De Ligt is tehetetlen volt. Ha a csapatszintű védekezés nem működik, akkor lehet hátul az atyaúristen is, az sem segít.

 

"Hogy az mire lett volna elég, nem tudom. Ha azzal az első gólt nem kaptuk volna, valószínűleg egész más lett volna a meccs."

 

Egy 6-2-es vereségnél ne hivatkozzunk már erre, könyörgöm!

 

"De néha 1-2 változtatás hatalmas különbséget jelenthet."

 

Olyan azért nincs, hogy egy játékos húz magával tízet!

 

"Persze, mivel szidom cserepolitikáját, gondolom, gyorsan védelmedbe veszed. :)"

 

Nem, mert a cseréivel többnyire én sem értek egyet. Azzal sem, hogy Van de Beeket cseréli le és azzal sem, hogy nem állítja be Nerest Tadic helyére. Ha Magallan egészséges lenne, akkor Blindet tolnám eggyel előrébb, hátha ott jobb lenne és De Jongot is leültetném a kispadra. Schöne helyett meg nem tudom, kit állítanék be, mert Eiting is sérült. Nézzük meg De Wittet? Az a baj, hogy gyakorlatilag mindenki rossz, annyi használható ember meg nincs a keretben.

De azzal sem értek egyet, amit gyakran hangoztatsz, hogy Overmars és Ten Hag tehet mindenről, szegény játékosok meg semmiről.

Előzmény: Gyenyi (23628)
Manoh Creative Commons License 5 napja 0 0 23629

"Valószínűleg amit írsz is mind hozzájárult, de persze valami más komolyabb oknak is kell lennie."

 

Ez irónia volt, de látom, Te inkább komolyan vetted.

 

"Mert ugyanezek a játékosok, ősszel jók voltak, és mint csapat is jók voltunk."

 

Fogalmazzunk úgy, hogy voltak meccsek, amikor voltak akik valóban jók voltak és olyan is volt, amikor csapatként jók voltunk.

 

"Ez marhaság. Azért másodiknál ne legyünk rosszabbak! Onana, Mazraoui, De Ligt, Tagliafico, De Jong, Van de Beek, Ziyech, Dolberg, Neres nélkül még EL sem lenne."

 

Ez nem marhaság, ez előrelátás. De mondjuk az elég szomorú, ha nélkülük nem lennénk másodikak sem, hiszen Ten Hag és sokak szerint (szerintem nem!) minden posztra van 2 ugyan olyan jó kátékosunk.

Egyébként arra gondoltam, hogy akikre lehetne jövőre is építeni, mert még nem biztosak benne, hogy távoznak, azokra kell építeni, aki megy és nem is teljesít, az ülhet a kispadon is. De Jong, Ziyech, De Ligt helyett, akik biztos vagy szinte biztos, hogy távoznak több meccsen kellene játszani az utódnak, mint nekik a következő meccseken. Neresnek, Dolbergnek, Van der Beek-nek, Veltmannak, ha jövőre is lesznek stabilan játszani kellene a szezon hátralévő részében. Onana utódja jelenleg nincs a csapatnál és mostani hibái ellenére sokat köszönhetünk neki ebben a szezonban is, így ő védjen. Tagliafico, ha távozik, helyett esélyt kell adni Sinkgravennek is, ha ő a potenciális utód, ha nem, akkor annak aki. Blindnek lehet inkább a védekező középpályás vagy a bal bekk szerepet kellene szoknia, mert jövőre feltehetően nem ő lesz középen. Középen, ha Magallán vagy Schuurs lesz feltehetően Veltman párja, akkor őket is tesztelni kell. Ha Mazraoui marad játsszon ő, ha nem akkor Veltman. Középpályán ha jövőre Blind, Schöne, Van der Beek középpálya lesz, akkor ezt is gyakorolni kellene vagy Tadic 10-eskjént. A fiatalok közül is több esélyt kéne adni a srácoknak, hogy kiderüljön valakire lehet-e számítani (De Wit, Eiting vagy még valaki  ajongból aki használható). Elöl Dolberg, Neres stabilan, Tadic 10-esként vagy baloldalon, de itt is meg kell nézni pár meccsen mit tud Cerny, ha lesz Bande. Kristensent és Labyad nem Ajax szintű játékos, jövőre sem lesz tényező, becserélni is felesleges őket.

És mivel minderre Ten Hag nem lenne hajlandó és nem is alkalmas rá és jövőre nagyon remélem nem is lesz itt, így a módosításokat vele kezdeném.

Előzmény: Gyenyi (23625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!