Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 1 órája 0 0 26533

A statisztikák alapján Blind jó meccset játszott, az én emlékeimben leginkább egy nagyon rossz passza maradt meg és egy elkésett szerelési kísérlete. Lehet, hogy ez csalóka.

A többi kritikámat viszont a statisztika is alátámasztja.

Előzmény: nj (26528)
nj Creative Commons License 16 órája 0 0 26532

"Jó, de az egy alacsonyabb szint, mint a másik 2 csapat, így leginkább ott azért tudtunk többet játszani, mert többet engedtek nekünk."

 

Igen, ez is benne van. De azért ősszel simán megvertek bennünket otthon. Ahhoz képest előrelépés.

 

"Te és Gyenyi is odavagytok Kudustól és mint a "messiást" várjátok vissza."

 

Nem vagyok oda, de nehezen tudom elképzelni, hogy a 10-es poszton ne lenne jobb, mint Promes, vagy Labyad.

 

"Rendben nem mindenki fitt, de ha pont ők hiányoznak annyira, amit nem igazán értenék, hogy miért, akkor a többit el kell zavarni, ha nem tud többet."

 

Cserejátékosokra is szükség van. Ha a többi jobb lenne, ők lennének a kezdők, ha mindenki egészséges.

 

"Na az nekem is. Meg, hogy mit keresett a pályán már megint Labyad és Alvarez. a kezdőben Promes."

 

Alvarez most nem is volt olyan rossz. Amikor nem játszunk hanem bekkelünk és csak el kell rugdosni a labdát a vakvilágba, arra tökéletesen alkalmas ő is. Mondjuk, erre a szerepre érzésem szerint kicsit drága.  Arra pedig már rájöttem, hogy van egy olyan íratlan szabály, hogy a Promes-Labyad kettősnek összesen minimum 90 percet a pályán kell töltenie. :-) Tehát, ha az egyiket lecseréli, akkor legrosszabb esetben be kell küldenie helyette a másikat.

 

"Hogy Mazraoui helyett nem Klaiber jött már szinte el sem hittem ezek után."

 

Gondolom, összekeverték a mezszámokat... :-)

Előzmény: Manoh (26531)
Manoh Creative Commons License 16 órája 0 0 26531

"Ha csak a játékot nézzük, akkor a Twente-meccs többé-kevésbé még rendben volt."

 

Jó, de az egy alacsonyabb szint, mint a másik 2 csapat, így leginkább ott azért tudtunk többet játszani, mert többet engedtek nekünk.

 

"Kudus egyelőre sérült, Gravenberch most sérült meg, Brobbey most jött vissza (de lehet, hogy két hét múlva már nem is a mi játékosunk lesz), Nerest nem is merte még beállítani, tehát azt mondani, hogy lassan már mindenki fit, erős túlzás."

 

Te és Gyenyi is odavagytok Kudustól és mint a "messiást" várjátok vissza. Alig játszott pár meccset, amin valóban jó volt, de már hány játékosnak volt pár jó meccse, ami után szinte soha nem hozta már azt a szintet. Anthony is jól kezdett, azóta már nem olyan jó. Gravenberch is csak 1-2 meccsen volt igazán jó, így nem gondolom, hogy csak tőle bármi is jobb. Neresnek volt már jó időszaka valóban, de neki is volt már visszaesése is és azóta szinte mindig sérült vagy nincs formában.

Rendben nem mindenki fitt, de ha pont ők hiányoznak annyira, amit nem igazán értenék, hogy miért, akkor a többit el kell zavarni, ha nem tud többet.

 

"Az pl. felfoghatatlan számomra, hogy a mai meccsen Martinez nem fért be a ma pályára lépő 16 játékos közé sem."

 

Na az nekem is. Meg, hogy mit keresett a pályán már megint Labyad és Alvarez. a kezdőben Promes. Hogy Mazraoui helyett nem Klaiber jött már szinte el sem hittem ezek után.

Előzmény: nj (26530)
nj Creative Commons License 16 órája 0 0 26530

Ha csak a játékot nézzük, akkor a Twente-meccs többé-kevésbé még rendben volt. A PSV elleni már gyenge volt, ez a mai viszont mindennek a legalja. Most csak a 2021-es meccsekről beszélek. Hallert is kicsit korán kiáltották ki megmentőnek, véleményem szerint.

 

Kudus egyelőre sérült, Gravenberch most sérült meg, Brobbey most jött vissza (de lehet, hogy két hét múlva már nem is a mi játékosunk lesz), Nerest nem is merte még beállítani, tehát azt mondani, hogy lassan már mindenki fit, erős túlzás. Mondjuk, még a rendelkezésre álló futballistákkal is többet kellene mutatni ennél. Az pl. felfoghatatlan számomra, hogy a mai meccsen Martinez nem fért be a ma pályára lépő 16 játékos közé sem. Az a magyarázat, hogy minden poszton vannak nála jobbak, egyszerűen nem igaz. A jelenlegi Blindnél biztosan jobb, de a sérült Gravenberch helyett is be lehetett volna küldeni.

Előzmény: Manoh (26529)
Manoh Creative Commons License 17 órája 0 0 26529

Az utóbbi meccsekből jól jöttünk ki, de a pontokon kívül mással nem nagyon lehetünk elégedettek. Lassan mindenki épp és vettünk egy csatárt is, de sok minden nem változott. A játék továbbra sem jó, a dominancia ha van akkor is meddő, a helyzetkihasználás pedig továbbra is nagyon rossz.

A Psv ellen, hogy legalább döntetlenre visszahoztuk, annak elvileg lehet örülni, de igazából már az szégyen, hogy 2 gólos hátrányba kerültünk. A Psv jól kezdett, utána rossz taktikát választott és valamennyire elfáradt. Ezek igazából nem a mi érdemeink. Ha ezek a hibák részükről nincsenek nem jöttünk volna vissza. A Twente ellen idén már egyszer kikaptunk. Most megszereztük a vezetést, de képtelenek voltunk berúgni a 2. gólt, majd kaptunk egy peches gólt a végén. Az, hogy beküldtünk egy levezető és ez idény végén visszavonuló klasszis csatárt, aki végül megmentett mindeket szép, de a többi játékosra nézve nem túl hízelgő, illetve a 90. perc után nyerni szerencse is, meg a Twente amatőrsége is, hogy nem tudták kibírni azt a hátralévő pár percet. A Feyennor ellen szintén nem volt jó a játék ismét, de most már a helyzetek sem jöttek, mint a Twente ellen. Most a hosszabbításban majdnem mi jártunk pórul, nem rajtunk múlt. az előnyünk a Psv-vel szemben mégis nőtt idén és az élen vagyunk.

Mindig nem lesz szerencsénk, úgyhogy ideje lenne tenni érte!

nj Creative Commons License 17 órája 0 0 26528

Hát, ez egészen szánalmas volt! Az egyik legalacsonyabb színvonalú Klassieker volt, amit valaha is láttam, elsősorban a mi teljesítményünk miatt. Nemhogy 3 pontot, de egyet sem érdemeltünk volna meg. Abszolút mélypont, szinte mindenki csődöt mondott. A gólig még talán elfogadható lett volna a dolog, de utána egyre jobban visszaestünk, a második félidőben pedig már csak a Feyenoord volt a pályán. A helyzetek alapján kb. 3 góllal kellett volna nyerniük. Annak ellenére, hogy ez a Feyenoord bizony elég középszerű csapat. De játékban még így is jobbak voltak, mint mi. A saját stadionunkban! Szégyen!

 

Az egyéni teljesítmények alig értékelhetők. Timber jól játszott, Gravenberch elsősorban a gólja miatt dicsérhető, Mazraoui és Onana is hozta magát. Tagliafico, Klaassen, Tadic nem játszott jól, de legalább igyekezett. Blind, Antony, Haller és Promes viszont nagyon gyenge volt. Ők összesen kb. 70 millióba kerültek. A cserék közül Schuursszal csak bizonytalanabb lett a védelem, Ekkelenkamp és Labyad próbált valamit hozzátenni a játékhoz, de sikertelenül. Alvarez volt az egyetlen hasznos csere, amikor már kétségbeesetten őriztük az eredményt, akkor az ő erényeire volt szükség: kétszer is jól lépett közbe kritikus helyzetben. Brobbey néhány labdát jól tartott meg, ami is jól jött, amikor már csak arra figyeltünk, hogy öljük az időt.

 

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 17 órája 0 0 26527

Alacsony szinvonalu, gyenge merkozes volt. A masodik felidoben statisztika alapjan teljesen megettek minket, nem talaltuk el a kaput. Martinez mar rendesen idegben lehet, erthetetlen a mellozese. Szerintem nyaron el fog menni, es teljesen megertem,ha igy tesz. Nagyon sajnalom, mert szerintem ennél sokkal tobb helyzetben be lehetett volna hozni. A 3 pont megvan, de egyre vekonyabb a jeg. Nem voltunk jok, max a meccs elejen, aztan a gol utan kb el is engedtuk. 

nj Creative Commons License 18 órája 0 0 26526

Antony-t és Mazraouit lehozza (utóbbi, ha nem sérülés miatt volt szükséges, akkor teljesen érthetetlen), de Promes bezzeg mozdíthatatlan... 

nj Creative Commons License 18 órája 0 0 26525

A megsérült Gravenberch nem jött ki a második félidőre, Ekkelenkamp állt a helyére. Én mondjuk Martinezt hoztam volna inkább be, de ha ő Promes helyett jönne, ki is lennék ezzel békülve. De tartok tőle, hogy nem fog.

Előzmény: nj (26524)
nj Creative Commons License 18 órája 0 0 26524

Félidő 1-0, de ha ezt így folytatjuk, nemcsak kiegyenlítenek, de meg is fordítják a meccset. :-(

nj Creative Commons License 19 órája 0 0 26523

Tessék, Promes megint kezd a legutóbbi harmatos teljesítménye ellenére.

Előzmény: nj (26522)
nj Creative Commons License 1 napja 0 0 26522

"Olyan sok rossz meccsét csak te láttad."

 

Rosszul fogalmaztam. Nem sok rossz meccsre gondoltam, hanem sok rossz lövésre.

 

"Góljait általában jól helyezett labdákkal csinálta. Ahhoz is kell tudni lőni."

Az, hogy valaki helyezze a lövéseket és erővel is rúgja meg, nem zárja ki egymást. Az a jó, ha mindkettő megvan.

 

"Hogy jön ide Tadic?"

 

Úgy jön ide Tadic, hogy azon mindig morgolódsz, hogy neki előjogai vannak és azért nem cserélik le, miközben ő jó. De itt van Labyad és Promes, akik még csak nem is jók és mindig, minden meccsen játszanak, ha másképp nem, hát csereként. A béna Promest 70 percig fent hagyta a pályán, amikor végre lehozta, akkor meg beküldte Labyadot. Akinek végre volt egy jó megmozdulása, de ebből az is következik, hogy a következő Utrecht-meccsig akár szabadságra is lehet küldeni. Egyikük biztos, hogy holnap is kezdő lesz (rosszabb esetben mindkettő), holott egyáltalán nem szolgáltak rá. Ha valakiknek, hát nekik vannak előjogaik!

 

"Nagyon érti ezt a játékot. Először nem volt formában, most pedig már önbizalma sincs. Aki nem érti ezt a játékot az nincs rendre jó helyen."

 

Te biztos, hogy jó meccseket nézel? Mert máskülönben nem írnál ilyeneket! Nem, egyáltalán nem volt jó helyen jó helyen a Twente ellen (sem). (Olcsó poén, de erre csak azt mondom, hogy a legjobb helyen a kispadon lett volna.) 10-esként össze-vissza rohangált legutóbb is, holott neki kellett volna középen lennie. Az a mázlija, hogy néha így is megtalálják egy jó indítással. Balszélsőként annyival egyszerűbb a dolga, hogy elég lenne kint maradni a szélen, csak, ugye, mivel jobblábas, ballal nem tud beadni. Lehet, hogy a legjobb még akkor lenne, ha a jobb oldalon játszana klasszikus szélsőt. Akkor nem kellene sokat gondolkoznia, csak elfut és bead. De egy közel 16 milliós csatártól az ember többet várna.

 

"Tavaly jó formában, más posztokon is jó volt."

 

Szerintem, csak balszélsőként volt jó (= sok gólt lőtt), most meg már ott sem.

Előzmény: Gyenyi (26521)
Gyenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 26521

„De neki már elég sok volt. Ennyi véletlen nincs.”

Olyan sok rossz meccsét csak te láttad. A voetbal.com osztályzatai (azaz AD és VI) alapján eddig bajnokság 5-ik legjobbja. Azon belül a legjobb csatára.

 

„Na, most képzeld el hol tartana, ha még rúgóereje is lenne!”

Góljait általában jól helyezett labdákkal csinálta. Ahhoz is kell tudni lőni. Hajszálpontos ívelt beadásaihoz is. Azt vontam kétségbe, hogy nem tud lőni. Valóban ritkán bombáz. Na és!

 

„ez igenis egy hiányosság. Frenkie de Jongnál is az, hiába kedvelem.”

Ő is inkább helyezi a labdát. Amióta támadóbb szerepe van, gólerősebb. Idén 4 meccsen 2 gól és egy assziszt, már kezd valami lenni.

 

„ hogy jön ide Suarez, akinek mindig is volt erő a lövéseiben. ”

Nem lövéseik erejét hasonlítottam össze, hanem azt, hogy első meccseiken nálunk, milyen eredményesek voltak. De amíg valaki gólerős, nem érdekel, hogy erősek-e a lövései.

 

„ látod, ezt nem értem,”

Hogy jön ide Tadic? Arról volt szó, hogy Ekkelenkamp nem kap elég lehetőséget Ten Hag kedvencei miatt. Tadic általában jó, de néha nem, és akkor szerintem őt is le lehetne cserélni. Őt azért nem cseréli le Ten Hag, mert előjogai vannak, és talán fél is tőle. Legalább is szerintem. De mostanában jó, és egyetlen konkurense a balszélen, Neres, még lábadozóban van.

 

„Tavaly Ziyechhel volt egy jó idénye”

Idén sincs kevesebb helyzete, de idén nagyobb helyzeteket hagy ki, mint amilyenekből tavaly betalált. Mi köze van ennek Ziyechhez? Londonba vitte Promes formáját? :)

 

„ te sem nézted az ottani meccseit, tehát fogalmad sincs, hogy ő akkor hogy játszott.”

Valamiért csak megszavazták a bajnokság legjobbjának. Pedig akkor még az orosz bajnokság jobb volt a hollandnál. Amikor Blindnek szemére hányták, hogy mindig beválogatja, a válogatottban mindig rossz Promest, azt mondta, hogy rendszeresen nézi orosz meccseit, így tudja, hogy milyen jó.

 

„Promesszel az a baj, hogy egyszerűen nem érti ezt a játékot. Rendre rossz döntéseket hoz”

Nagyon érti ezt a játékot. Először nem volt formában, most pedig már önbizalma sincs. Aki nem érti ezt a játékot az nincs rendre jó helyen. A PSV ellen Mazraouitól olyan labdát kapott, amilyet Ziyechtől sem sokat. Tavaly ilyenből csukott szemmel betalált volna. Most csúnyán elügyetlenkedte a helyzetet. Tavaly jó formában, más posztokon is jó volt. Idén a szélen kellene formába jönnie, és nem olyan posztokon, melyek nem annyira sajátjai. De ez már nem fog menni. Tadic már nem nagyon lesz középen, és, ha Neres is lesz, Promes nem fog szóhoz jutni a szélen. A PSV ellen jobb lett volna a Promes - Tadic - Antony csatársor. De edzőnk makacs. Újabban szerinte Tadic nem spicc, a másik kettő pedig jó középen.

Előzmény: nj (26520)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 26520

"Mindenkinek vannak ilyen meccsei."

 

De neki már elég sok volt. Ennyi véletlen nincs.

 

"De eddig általában jók voltak. Különben nem tartana 7, legtöbbször nem közeli gólnál."

 

Dehogy voltak. Amúgy pedig te sem tudod, hogy a góljai közül hányat lőtt a 16-oson kívülről, ill. azt sem, hogy hány próbálkozása fulladt onnan kudarcba.

 

"Első 15 meccsén 7 gól, 8 assziszt. Nem sok elődje kezdett nálunk így."

 

Na, most képzeld el hol tartana, ha még rúgóereje is lenne! :-) Amúgy, nem azt mondtam, hogy rossz, de ez igenis egy hiányosság. Frenkie de Jongnál is az, hiába kedvelem.

 

"Suarez már az Eredivisieből jött, így kevésbé kellett szoknia a bajnokságot, Hollandiát. 9 gól 7 assziszttal kezdett. Egy árnyalattal jobban mint Antony."

 

Fogalmam sincs hogy jön ide Suarez, akinek mindig is volt erő a lövéseiben. 

 

"Sajnos Ten Hag Promesnek és Labyadnak hamarabb megbocsát egy egy rossz meccset, mint egy nem általa hozottnak."

 

Na, látod, ezt nem értem, hogy ki vagy azon akadva, hogy szerinted Tadicnak - aki azért többnyire hozza magát! -, előjogai vannak. Na, akkor Promesnek és Labyadnak mik vannak, ha ők akkor is kezdenek, de ha nem, akkor szinte biztos, hogy csereként bejönnek, ha sorozatban gyengék! Az nem zavar? Mert, szerintem, az sokkal nagyobb probléma!

 

"Szerintem, ha Promes egy meccsen, kis szerencsével, kétszer betalálna, visszajönne a formája, önbizalma. Ő tud ennél sokkal jobb lenni."

 

Én ebben nem vagyok biztos. Tavaly Ziyechhel volt egy jó idénye, de olyan még egy nem lesz. Jöhetsz nekem a Szpartak Moszkvával, de szerintem te sem nézted az ottani meccseit, tehát fogalmad sincs, hogy ő akkor hogy játszott.

 

"Promes idén is állatira érzi, hog kell lennie, így sokszor kerül helyzetbe. Csak tavaly azokból gól lett, idén nem."

 

Promesszel az a baj, hogy egyszerűen nem érti ezt a játékot. Rendre rossz döntéseket hoz, amikor le is kezelhetné a labdát, akkor kapásból ellövi, amikor előtte van két védő erőből beléjük lövi stb. Ösztönös futballista, ami néha bejön, de többnyire nem. 

Előzmény: Gyenyi (26519)
Gyenyi Creative Commons License 2 napja 0 0 26519

"a helyzeteit, gyengén rúgta meg majdnem mindegyiket és rosszul is helyezte! "

Mindenkinek vannak ilyen meccsei. Ezért hoztam fel Huntelaar példáját. Tegnap Antony lövései nem voltak jók. De eddig általában jók voltak. Különben nem tartana 7, legtöbbször nem közeli gólnál. Első 15 meccsén 7 gól, 8 assziszt. Nem sok elődje kezdett nálunk így. Különösen nem 20 évesen, egyből Braziliából. Suarez már az Eredivisieből jött, így kevésbé kellett szoknia a bajnokságot, Hollandiát. 9 gól 7 assziszttal kezdett. Egy árnyalattal jobban mint Antony.

 

Ekkelenkampban én is csalódtam, és sajnos nem először. Kár mert néha nagyon jó. De, ha ilyen lehetőségekkel nem tud élni, akkor nincs nálunk jövője. Eleve nem biztos, hogy elég jó hozzánk, de ha Kudus nincs, akkor őt játszatnám. Sajnos Ten Hag Promesnek és Labyadnak hamarabb megbocsát egy egy rossz meccset, mint egy nem általa hozottnak.

 

"valaki meg kellene."

Szerintem, amíg Kudus nincs, Tadić lenne az igazi, és Traore, ha felépül, játszhat a szélen. Bár ott talán Promes is jó lenne. És, ha visszanyernék formájukat, Ünüvar és Hansen is. Szerintem, ha Promes egy meccsen, kis szerencsével, kétszer betalálna, visszajönne a formája, önbizalma. Ő tud ennél sokkal jobb lenni. Labyad, bár tegnapi asszisztja jó volt, eleve nem elég jó hozzánk. Mint tavaly is, Promes idén is állatira érzi, hog kell lennie, így sokszor kerül helyzetbe. Csak tavaly azokból gól lett, idén nem.

 

Ne légy megint olyan pesszimista! Kudus két héten belül teljes meccseket fog játszani.
Neres komolyabb gond. Kezd Robbenre emlékeztetni. Nem játékban, mert az a szint nem hiszem, hogy valaha is lesz.

 

 

Előzmény: nj (26517)
nj Creative Commons License 2 napja 0 0 26518

Ami engem még jobban zavart a tegnapi meccsen, az az, hogy hiába kapott Ekkelenkamp bő 20 percet, nem mutatott semmit. Az, hogy Promes és Labyad nem jó 10-es, az nyilvánvaló, de Kudus egy darabig még nem fog tudni 90 perceket játszani - ha egyáltalán... -, valaki meg kellene. Eddig Ekkelenkampban láttam a megfelelő embert, de ez a tegnapi meccs eléggé elbizonytalanított.

 

Lehet, kölcsön kellene venni Donny-t a Unitedtól fél évre, nekik úgy sincs rá szükségük... :-)

nj Creative Commons License 2 napja 0 0 26517

Hát, pedig tök igaza van, nézd meg a helyzeteit, gyengén rúgta meg majdnem mindegyiket és rosszul is helyezte! OK, az elsőt kapásból fölé rúgta, az benne van a pakliban, de nézd meg pl. ezt 4:30-nál:

 

https://www.youtube.com/watch?v=55XB14B1ufY&feature=emb_logo

 

De Promes is elrugdosott mindent mellé-fölé, látszik, hogy nagyon gólt akar lőni.

Előzmény: Gyenyi (26516)
Gyenyi Creative Commons License 2 napja 0 0 26516

"Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni"

Mit vagy kit kéne rúgnia? Mert a labdát egész jól tudja. 138 percenkét rúgott a bajnokságban gólt, és ezek legtöbbjét a 16-oson kívülről. Ha a 11-eseket nem számítjuk, ő a bajnokság leggólerősebb szélsője. De van úgy, hogy 1-1 lövése nem sikerül. Gondolom, a Liverpool meccs után azt kérted, hogy valaki tanítsa meg Huntelaart fejelni. :)

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26515)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 3 napja 0 0 26515

Kivalo osszefoglalo. Huntelaar bizonyitotta, hogy mekkora klasszis. Példaértékű lehet par fiatalnak a kuzdeni akaras. A meccset nem lattam, de a hetvegi nagy meccs előtt lelektanilag fontos gyozelem volt. Haller egesz jol uszik a mely vízben, persze kerdes, hogy mennyire lesz stabil a golgyartas. Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni, pls. 

Előzmény: nj (26514)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26514

Nyertünk 3-1-re, de nagyon rezgett a léc.

Jól kezdtünk, vezettünk hamar, jobban is játszottunk az első félidőben, de hiába volt még 3-4 ígéretes helyzetünk, nem rúgtuk meg a fontos második gólt. A Twentének csak két helyzete volt, a fiatal balhátvédjük alig lőtt mellé és a félidő hajrájában Danilo lövését védte Onana.

A második félidőben hamar egyenlített a Twente, de szerencsére a VAR lest jelzett. Utána, még támadgattunk egy darabig, de aztán fokozatosan elszürkültünk. 1 órányi játék után már leeresztett az egész csapat. A Twente sem tűnt túl veszélyesnek, de azért próbálkoztak szorgalmasan. A 84. percig úgy tűnt hiábavalók az erőfeszítéseik, ám akkor egy szöglet után a kapufánál álló Gravenberch melléről kipattanó labdát bevágták. Sőt, kevéssel azután egy másik szögletet Pierie alig fejelt fölé. Tan Hag a 88. percben beküldte Huntelaart, az öreg harcos 1 perccel később újra megszerezte a vezetést egy Haller által visszafejelt labdából, majd újabb egy perccel később Labyad kiugratását emelte el a kapus mellett hidegvérrel.

A helyzetek és a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet, de majdnem ráfaragtunk a - 89. percig - gyenge helyzetkihasználásra. Antony kihagyott vagy hármat, Promes kettőt, Tadic, és Haller egyet-egyet (utóbbi legalább be is talált).

 

Onana a gólról nem tehetett, nagy védésre csak egyszer volt szüksége, Danilo helyzeténél.

Mazraoui kicsit visszafogottabb volt, mint a PSV ellen, de Menig csak egyszer tudott meglépni tőle, de akkor is lesről indult. Timber sallangmentesen, de biztonságosan játszott, Danilo egyszer tudott csak helyzetbe kerülni. Sajnso, sérülés miatt le kellett cserélni. Váltótársa, Schuurs ezúttal nem került bajba. Blind ezúttal nem volt okolható semmiért, bár, Menig lesgóljánál megint ő lógott be egy kicsit, szerencsére, a csatár térde kicsit előrébb volt. Viszont jó labdákat adott. Tagliafico sokat dolgozott, néhe nem is a legszabályosabb eszközökkel védekezett, de nagy bajba nem került. Igaz, ellenfelét, Cernyt hamar le kellett cserélni.

Klaassen sokat futott, mindenhol ott volt, nagyon hasznosan játszott. Promes 10-esként ezúttal sem nyújtott semmit, két nagy helyzetet kihagyott, már előbb le kellett volna cserélni. Sajnos, a helyette beálló Ekkelenkamp sem mutatott semmi különöset bő 20 perc alatt. Gravenberch nem volt rossz, a kapott gólnál kicsit balszerencséje volt, de örült, hogy valahogy megakadályozta a gólt. Egy rövid ideig.

Antony jól játszott, de a második félidőre ő is visszaesett. Ennek ellenére én nem cseréltem volna le Labyadra, aki viszont ma meglepően jól szállt be, adott egy gólpasszt is. Haller az első félidőben jó volt, gólt is szerzett, a másodikban viszont visszaesett. A második gól előtt viszont jól fejelte vissza a labdát Huntelaarnak. Tadicnak kevésbé ment, mint a PSV ellen, voltak jó akciói, de egyik passzából sem lett gól és amikor helyzetbe került, gyengén lőtt.

Huntelaar elvileg nagyon kevés időt töltött a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen, de ha egy csatár a becserélését követő 2 percen belül 2 gólt lő és eldönti a meccset, akkor az vitán felül a meccs embere. Riedewald debütálása óta nem volt ilyen bravúros beszállás.

nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26513

Kisebb térdfájdalom... hmmm...

Előzmény: nj (26511)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26512

Antony háromszor lőhetett jó helyzetből, mindhárom gyenge volt és középre ment. :-(

nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26511

Kudus viszont a cserepadon sincs...

Előzmény: nj (26510)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26510

Már egész jó lenne az összeállítás (Timber és Haller, Schuurs és Labyad helyett), ha azt a szerencsétlen Promest nem erőltetné folyton... :-(

nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26509

Eiting térdsérülést szenvedett, minimum 3 hónapra kidőlt! :-(

 

2019 tavaszán is volt egy hosszabb térdsérülése (nem tudom, ugyanaz a térd-e), '19 őszén bekerült a csapatba, de akkor is egy térdsérülés miatt esett ki és mire felgyógyult, már összeállt a csapat. Most végre játszott Angliában, jól is ment neki, erre most megint beütött a krach... :-(

Szűk 3 éven belül ez az ötödik sérülése, plusz a koronavírus miatt nem játszották végig a tavalyi bajnokságot.

 

Nagyon balszerencsés a srác, vagy az is lehet, hogy egyszerűen a térde nem bírja ezt az igénybevételt. Én nagyon kedvelem, szerintem, jó kis futballista, olyan játékintelligenciával, ami ritkaság, de így nem hiszem, hogy alkalmas lesz a lába a magas szintű profi futballra. Pedig nagy kár lenne érte!

Gyenyi Creative Commons License 3 napja 0 0 26508

"2-0-nál megbocsátható."

Annyira nem érdekelnek, hogy haragudnék ezért rájuk. :) De lehet ésszel is védekezni. Szó se róla, a PSV nagy fölénye ellenére nem jutott helyzetig, de, ha egy csapat ennyire kienged egy meccset, akkor a szerencsén múlik, hogy ráfázik-e. Egy labda mindig megpattanhat, kézre mehet stb. Az még lehetett taktikájuk, hogy átengedik a kezdeményezést, de nem hiszem, hogy a taktika része volt, hogy minden felszabadító rúgás a PSV-é legyen.

 

"a végén a 3. gólnál szerencséje volt az AZ-nek is, hogy megpattant a labda."

Gondolom, az "is" véletlenül került ide. Kinek volt még szerencséje? Az Ajaxra gondoltál? :) Azt akartad írni, hogy az AZ-nek a 3. gólnál is szerencséje volt? Valóban annál a gólnál is szerencséjük volt. Így mondhatjuk, hogy mindhárom góljuk szerencsés volt. Csak azért nem írom, hogy az AZ szerencséje nélkül 1:0-ra a PSV nyert volna, mert biztos nagyon fel lennél háborodva. :)

Előzmény: nj (26507)
nj Creative Commons License 3 napja 0 0 26507

"A második félidőben viszont az AZ sem volt jó. Csak rugdosták esztelenül ki a labdát."

 

2-0-nál megbocsátható. Akkor már a PSV-nek kellett volna jönnie, de nem nagyon tudtak. Az igaz, hogy a végén a 3. gólnál szerencséje volt az AZ-nek is, hogy megpattant a labda.

 

"Kipróbálnám vasárnap, hogy az első félidőben hagyjuk a Feyenoordot játszani. Kezdjen Alvarez Klaassen, Martinez Gravenberch helyett, és legyen Promes a balszélen. Két gyors szélsővel kontrázzuk le őket! Ha nem megy, mindig lehet cserélni. A Feyenoord védekezésre beálló csapatok ellen roppant béna. Persze ez vicc."

 

Jó, hogy odaírtad a végére, mert már éppen kérdeztem volna, hogy milyen tudatmódosító szerre ittál ennyit! :-)

Előzmény: Gyenyi (26506)
Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 26506

"az első gólt eredményező 11-es előtti mélységi passznál pont úgy ragadt be a védelmük"

Nehéz mit csinálni, ha egy kiugró csatár sokkal gyorsabb, mint a vele, ez esetben előtte futó védők. Nálunk általában a helyezkedéssel van baj. Itt rohanni kellett.

 

"az AZ, szerintem, egyáltalán nem volt rossz"

A 0:1-től a félidő végéig jó volt, illetve a PSV még annál is rosszabb volt, mint ellenünk az első félidő végén volt. Furcsa egy taktika, hogy az eredménytől függetlenül leállnak 30 perc után. Azért az AZ a szerencsére sem panaszkodhatott. A 11-es hatalmas kapushiba volt. Boadu annyira kisodródott, hogy onnan már semmit nem tudott volna csinálni. Ha a kapus állva követi semmi nem lett volna. (Érdekes, hogy a VAR sem figyel arra, ha egy csatár meg sem próbál átugrani a fekvő kapuson, és direkt lent hagyja a lábát, hogy elbotolhasson a kapusban.) A második gól gyönyörű volt, csak a szöglet előtte volt jogtalan. AZ lábról ment ki a labda. A második félidőben viszont az AZ sem volt jó. Csak rugdosták esztelenül ki a labdát. Szerencséjükre a PSV is elég esztelenül támadt. És persze a kapusok közötti különbség! Ellenünk két jó szabadrúgása volt Max-nak, de a mi kapunkban Onana állt. A PSV-n már túl vagyunk, az AZ jobban érdekel. Koopmeiners nagyon jó volt, de többi kulcsemberük nem. Stengs sokszor próbált indítani, de a 11-essel végződőn kívül talán még egy jó indítása volt csak. Boadu nagyon gyors, de egy labdát lekezelni nem tud. Nagyon gyors, de úgy pattantak el tőle a labdák, mint nálunk Labyadtól szoktak. Nekem már pár meccs óta Wijndal sem tetszik. Úgy érzem, hogy a hónap hátralévő ellenfelei közül a mai, a Twente a legjobb.

Persze az AZ és a Feyenoord sem olyan gyengék, hogy ne okozhassanak meglepetést. Különösen azért, mert mindkettő gyors kontrákra megy, ami a középvonalnál álló védőink mellett cikis lehet. Kipróbálnám vasárnap, hogy az első félidőben hagyjuk a Feyenoordot játszani. Kezdjen Alvarez Klaassen, Martinez Gravenberch helyett, és legyen Promes a balszélen. Két gyors szélsővel kontrázzuk le őket! Ha nem megy, mindig lehet cserélni. A Feyenoord védekezésre beálló csapatok ellen roppant béna. Persze ez vicc. De legjobb csapatunkkal sem szabad, hogy gondot okozzanak. De most a legfontosabb, hogy ma nyerjünk.

Előzmény: nj (26505)
nj Creative Commons License 4 napja 0 0 26505

Azon nem lepődtem meg, hogy Zahavi nem volt jó, mert az előttünk lejátszott meccseken sem volt az. Amúgy, az első gólt eredményező 11-es előtti mélységi passznál pont úgy ragadt be a védelmük, mint a miénk vasárnap a 2. percben. Persze, az ilyen gólok elhárítása nem csak a védelmen múlik, a középpályásoknak kellene megakadályozni az indítást.

 

Persze, jó dolog, ha a rivális gyengélkedik (a PSV-re gondolok, az AZ, szerintem, egyáltalán nem volt rossz), de a lényeg mégiscsak az lenne, hogy mi legyünk jók.

Előzmény: Gyenyi (26504)
Gyenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 26504

Pedig az AZ is elég gyenge volt. Megint van egy csatár, aki semmit nem tud, de ellenünk megtáltosodik. Mert Zahavi ma pályán sem volt. És a vasárnapi meccsig sem mutatott semmit sem. Schmidt viszont vagy nem normális, vagy nagyon lebecsülte az AZ-et. 1:2-nél a 87-ik percben lecserélte két legjobb csatárát. Gondolta, hogy Malen helyett egy játékossal (Van Ginkel), aki utolsó meccsét 3 éve játszotta több esélyük lesz kiegyenlíteni?

Most már csak nyerjünk holnap! De, ha a Twente ellen majdnem legjobbjainkkal nem tudunk nyerni, akkor én is elvesztem optimizmusomat. :)

Előzmény: nj (26503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!