Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2021.05.27 0 0 26954

Nagy a csend. Félek, hogy Manoh eltűnése e topik halálának előszele volt. Kár. Jó 15 évig élvezettel írtam ide, nem egyszer provokatívnak értékelt, véleményemet. Mostantól máshol kell kiélnem magamat.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.10 0 0 26953

Alvarez kezezéséről nincs nagyon mit beszélni,szerintem az jogos volt.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.09 0 0 26952

Nem láttam a mai meccset,de az eredmény több,mint szép. Lehet,hogy már a végén vagyunk,és fejben már mindenki lazul,de abban igaza van Gyenyinek,hogy régebben ezek a meccsek izzadósak voltak,most meg kijön a lépés.Majd megnézem az összefoglalót, Stekelenburg védésére kiváncsi leszek. A 2 öngólon meg jót nevettem. Kudus is betalált,jó lendületet adhat neki a következő idényre. Alvareznl valami kezezést olvastam,azt is meg akarom nézni,hogy jogos,nem jogos. Venlo ellen remélem,meglesz az idei 100.gólunk.

nj Creative Commons License 2021.05.06 0 0 26951

"Én a kettő közül biztos, hogy De Boert választanám, te eszerint Boszt."

 

Szerintem, elég világosan leírtam korábban, hogy nekem egyik sem kellene.

Előzmény: Gyenyi (26950)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.06 0 0 26950

"Legyünk óvatosak, ne kockáztassunk, tartsuk meg a labdát, várjunk, hátha hibázik az ellenfél és elalszik a saját szurkolónk"

Abban biztos vagyok, hogy, ha Bosz lett volna edzőnk 2010-15 között, akkor ma messze nem tartanánk ott, ahol tartunk. Primitív, valóban támadó játéka szép a szemnek, nem egyszer eredményes is, de nagyon sokszor fázik arra rá. Vele nem lettünk volna négyszer bajnokok, és a De Boer alatt feljött, jó pénzért eladott fiataljainkat el kellett volna kótyavetyélnünk.  Különben volt egy csomó kimondottan jó meccsünk De Boerral is. De valóban könnyebb támadó játékot játszani, ha hátul De Ligt és Sanchez vannak elől pedig Ziyech, Traore, a 17-es jó formában lévő Dolberg és Younes, mint, ha De Sa, Hoesen, Sightorson és hasonlók támadnak, és a védelemben pedig Moisander még a legjobb.

Én a kettő közül biztos, hogy De Boert választanám, te eszerint Boszt. Egyelőre ez amúgy sem aktuális, így tök mindegy. Remélem, egy jó EB után De Boer jövőre sem lesz jelölt, de azért akad majd egy Bosznál jobb is. Sajnos Overmars szemében Bosz a legjobb. De ő, tudtommal nem olvassa e topikot, így nem tudjuk meggyőzni tévedéséről. :(

Előzmény: nj (26949)
nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26949

De Boer több felállást és ugyanazt a stílust. Legyünk óvatosak, ne kockáztassunk, tartsuk meg a labdát, várjunk, hátha hibázik az ellenfél és elalszik a saját szurkolónk... :-)

Bosz csapata legalább mert támadni, még ha időnként rajta is vesztett.

Előzmény: Gyenyi (26948)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26948

Jó. Akkor úgy fogalmazok, hogy Bosz egy taktikát, stílust, felállást ismer. De Boer többet.

Előzmény: nj (26947)
nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26947

Ez nem stílus, hanem felállás, csapatszerkezet.

Előzmény: Gyenyi (26946)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26946

"Nem mintha De Boer többet ismerne..."

Azért a Man City ellen például nekem tetszett, hogy Eriksen volt mindkét meccsen a center. És ezzel alaposan meg is zavarta őket. Ilyet Bosztól nem láttam. És az olaszok elleni 1:1-nél 5-3-2-őt játszott a válogatott. EZ már két stílus a megszokott 4-3-3 mellett. Az is taktika, hogy Wijnaldum, Klaassen vagy De Roon játszik-e a védelem előtt, mert attól egész más a játék. Ezt is az ellenféltől teszi függővé. Több most nem ugrik, be, pedig biztos van még.

Előzmény: nj (26944)
nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26945

"Ha nincs rendelkezésre álló jó holland (saját nevelt), akkor meg lehet próbálni."

 

Ha Ten Hag elmegy és Schreuder sem jön, akkor előáll ez a helyzet.

 

"Olyan idegbolondok, mint Tuchel és Klopp sem."

 

Erre inkább nem is mondok semmit, mert ez teljesen komolytalan!

Előzmény: Gyenyi (26943)
nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26944

"Nekem csak azzal volt/van bajom, ahogy a játékosokkal bánt, ahogy ifijeinket tönkretette, és hogy csak egy játékstílust ismer."

 

Nem mintha De Boer többet ismerne...

 

"De Boer óriási hibája volt, hogy az akkor teljes kupleráj Interbe ment. De nem csak a klub vezetésével volt baj. A keret is roppant gyenge volt. Szó se róla, még azzal a kerettel is lehetett volna jobb, de utódja sem tudott sokkal jobb lenni. Az Inter azt az idényt 8-ikként fejezte be."

 

7. lett. De Boer viszont a 12. helyen adta át a csapatot, tehát az utódja jobban szerepelt velük. És De Boer z EL-ben is leégett.

Előzmény: Gyenyi (26942)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26943

"Egyébként sem értem ezt a heves ellenkezést egy külföldi edzővel szemben."

Utolsó igazán sikeres külföldi edzőnk Kovács volt. Iviccsel ugyan bajnokok lettünk, de vele játszottuk az utolsó 50 év legpocsékabb fociját. És azokkal a játékosokkal (Schrirvers, Krol, Lerby, Tahamata, La Ling, Geels stb.) nem tudott duplázni. Linder is lett bajnok, de az főleg Cruijffnak volt köszönhető. Másodszor 5 meccs után már kirúgták. Spitz Khonról nem sokat tudok, de arra biztos nem példa, hogy milyen jók nálunk a külföldi edzők. Olsen talán igen, de csak első idényében. Végül belső viszályok után kirúgták. Ha Ajax múltú lett volna, talán nem lett volna ez a sorsa.

A külföldi edzőkkel úgy vagyok, mint a vett játékosokkal. Ha nincs rendelkezésre álló jó holland (saját nevelt), akkor meg lehet próbálni. Pár éve sokan Schmidtet tartották az álom edzőnek, mert kétszer szétvert minket. Azóta mindenhonnan kirúgták. Amit a PSV-nél csinált, azután örülök, hogy nem hozzánk jött. Az utolsó 50 év legnagyobb Ajax edzői edzői, ha Ten Hagot még nem számítjuk annak, mind nálunk léptek elő vezető edzővé. Koeman is sikeres volt, de neki is volt Ajax múltja. Nagyon oda vagy a német edzőktől. A holland bajnokságban jelenleg hárman vannak. Mindhárman a Red Bul iskola emberei. Annyira nem meggyőzőek, hogy bármelyikük is kellene. Olyan idegbolondok, mint Tuchel és Klopp sem.

Én mernék kezdeni a Bogarde - Reiziger és egy tapasztalt segéd hármassal, és Grimet is lehetőségnek tartom. De jövőre meg lehet próbálni elcsábítani Schreudert is. Neki sokat köszönhet Ten Hag abban, hogy ott tart, ahol tart. Nem ő lenne az első Barca segéd, aki hozzánk jön.

Előzmény: nj (26941)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26942

"Bosz esetében az eredményesség hiányával van bajom"

Még ez sem teljesen igaz. Azért azzal a csapattal az EL döntőjébe jutni, szememben eredményesség volt. A Vitesse-t az EL-be juttatni sem (sokkal?) kisebb teljesítmény, mint velünk idén a bajnokság. A Leverkusennel a BL-be jutni nagy eredmény. Kíváncsi vagyok ki ismétli ezt meg. Emellett a német kupadöntőbe is bejutott. És kétszer bajnok is lett. Egyszer az amatőröknél az AGOVV-vel egyszer pedig a Jupiler Ligában a De Graafschappal. Nekem csak azzal volt/van bajom, ahogy a játékosokkal bánt, ahogy ifijeinket tönkretette, és hogy csak egy játékstílust ismer.

 

"szegény De Boernak nem voltak ilyen játékosai, mint most Ten Hagnak (ami, persze nem teljesen igaz, mert azért volt Vertonghen, Eriksen stb.), akkor rá lehet vágni, hogy itt talán nem, de az Internél, ill. Bosznak a Dortmundnál igen, aztán mire mentek vele?"

De Boer 2010-ben 5 pont hátránnyal és egy gólos gólkülönbség előnnyel vette át a csapatot. Télen, kompenzáció nélkül elment Suarez és Emanuelson, és 2 pont előnnyel 11 gólkülönbség előnnyel lettünk bajnokok. Ha soha életében más jót nem csinált volna, már ezzel is a nagyok közé tartozna. Abban nem vagyok biztos, hogy Vertonghen jobb, mint Martinez. Erikesen jó, bár a mai Klaassen van olyan, mint az akkori Eriksen. (Szerintem). 18-19-ben volt De Ligt és Frenkie. Ilyen szintű játékosai De Boernak soha nem voltak. Mindenesetre a keret ma sokkal erősebb, mint De Boer idejében bármikor is volt.
De Boer óriási hibája volt, hogy az akkor teljes kupleráj Interbe ment. De nem csak a klub vezetésével volt baj. A keret is roppant gyenge volt. Szó se róla, még azzal a kerettel is lehetett volna jobb, de utódja sem tudott sokkal jobb lenni. Az Inter azt az idényt 8-ikként fejezte be. Az a keret nem volt jobb, mint az Ajax-é volt az előző idényben. Az biztos, hogy kevés klubnál tudnak olyan türelmesek lenni egy edzővel, mint nálunk. Nálunk megengedhette magának, hogy pocsék sorozatai legyenek, amit rendre bajnokságokkal hálált meg. Ugyanezzel a szigorral (jobb azt mondani, hogy fejetlenséggel), Ten Hagot is kirúgtuk volna 8-9 meccs után, miután, bár megkapta azokat az erősítéseket, melyeket Keizer hiába kért, de a Keizer által 5 pontra lecsökkentett hátrányt mégis néhány forduló alatt megduplázta, és a PSV épp minket elverve lett már a 31-ik fordulóban bajnok. Végül Ten Hag meghálálta a bizalmat.
Na mindegy. De Boer az EB előtt kap időt, hogy formálja a csapatot, hogy megtalálja a legjobb taktikát, a legjobb 11-et. Ha ez sem lesz elég neki, akkor tényleg nálam is megbukik. Szép lenne, ha addigra Van Dijk és Blind is rendelkezésére állna, mert nagyon fontosak.

Előzmény: nj (26940)
nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26941

Egyébként sem értem ezt a heves ellenkezést egy külföldi edzővel szemben. OK, hogy van a Michels-Cruyff-Van Gaal szentháromság (akik közül Cruyff még bajnokságot sem tudott nyerni, igaz, legalább visszarakott bennünket a térképre a KEK-győzelemmel és elindított néhány játékost), de utánuk rögtön külföldi edzők jutnak az eszembe, ha legendás Ajax-trénerekre gondolok: Jack Reynolds, Vic Buckingham, Kovács István. Szóval, nem lenne, szerintem, olyan ördögtől való külföldi edzőben gondolkodni. Nyilván olyanban, akinek a stílusa adaptálható, tehát nem Mourinhora gondoltam.

nj Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26940

Nem tudom, mit nem értesz.

 

 

Bosz esetében az eredményesség hiányával van bajom és a naiv taktikával. Már, ha azt taktikának lehet nevezni, hogy felrakom a 11 játékost, aztán játsszatok, amit tudtok. Ők meg mentek előre ész nélkül, volt, amikor bejött, máskor meg ráfaragtunk. És nem láttam a csapatépítést, persze, 1 év alatt erre sok lehetősége nem volt. És elment az első hívó szóra.

 

De Boer hazai szinten eredményes volt, európai szinten nem. Az, hogy egyszer sem tudott továbbjutni a BL-csoportból, még csak hagyján, de utána mindig gyorsan kiestünk az EL-ből is, sokszor nálunk nem komolyabb csapatok ellen. Nyertünk néhány jó meccset, de abból a Milan elleni 2-0-nál az olaszok már továbbjutottak, a Manchester United elleni idegenbeli győzelem a hazai 0-2-es vereség után volt, a Barcelonának sem volt égetően szüksége arra a 3 pontra, amit nálunk hagytak. Persze, ettől még nyilván nyerni akartak volna. A Manchester City elleni két meccsnek volt tétje és azt szépen le is hoztuk. De ki tudtunk kapni az Auxerre-től, Celtictől, döntetleneztünk a ciprusiak ellen és szinte minden topcsapat agyonvert bennünket. Tudom, tudom, nem volt ilyen erős keretünk, de az EL-beli égésekre az sem magyarázat. És hát ott volt még az unalmas játék, amikor legalább 6 ember folyton a labda mögött volt, sohasem vállaltunk semmi kockázatot.

 

Olyan edzőt szeretnék, aki megtalálja az arany középutat, van szép játék és eredményesség is, legalább a reálisan verhető csapatok ellen. Ezt még a jelenlegi kerettel sem tudom elképzelni Boszról és De Boerról sem, akik a miénknél sokszor erősebb keretekkel sem tudtak mit kezdeni. És itt jön a képbe a külföldi karrier, mert ha azt mondtuk, hogy szegény De Boernak nem voltak ilyen játékosai, mint most Ten Hagnak (ami, persze nem teljesen igaz, mert azért volt Vertonghen, Eriksen stb.), akkor rá lehet vágni, hogy itt talán nem, de az Internél, ill. Bosznak a Dortmundnál igen, aztán mire mentek vele?

 

Ennek a két edzőnek megvannak a maguk korlátai. Ha nem akarunk lejjebb adni az igényeinkből, hogy minden évben reális cél legyen a bajnokság és legyen reális esély a BL-csoportból való továbbjutásra, vagy egy korrekt EL-szereplésre, akkor nem bennük kell gondolkodnunk.

 

Előzmény: Gyenyi (26938)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26939

"De Boer holland szinten eredményes volt, de európai szinten nem. "

Most már csak azt ne mond, hogy a Lyon akkor azért jutott tovább a BL-ben, mert jobb volt nálunk! És én azért európai sikernek tartom azt is, amikor az angol bajnok Man City előtt végeztünk egy borzalmas erős csoportban. Az EL-ben nem volt sikeres, ahogy Ten Hag sem túlzottan az. De nézd meg,  kik játszottak akkor nálunk! Ne csak a legjobbakat nézd, hanem, hogy kik voltak akkor a a legjobbakon kívül és kik vannak most!

Előzmény: nj (26936)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 26938

" nem akarnám helyette De Boert."

Nem értem, mi bajod van De Boerral. Bosz ellen felhozod, hogy sehol sem nyert semmit. De Boer ellen ezt nem hozhatod fel. Azt igen, hogy máshol nem volt túl sikeres, bár Amerikában nyert kupákat. Nekem azért nem kellene Bosz, mert csak egy stílust ismer, ami nem minden csapat ellen jó, és nem törődik a fiatalokkal. Mit érdekel, hogy De Boer máshol milyen volt? Velünk sikeres volt. Sőt! Sikerei nélkül most nem tartanánk ott, ahol tartunk. Hogy a rendelkezésére álló keretekkel nem mindig játszottunk látványos focit, az nem csoda. Miért ne lenne nálunk az akkorinál sokkal jobb játékosokkal megint sikeres? De egyelőre legyen a válogatottal sikeres! Sajnos Bosz nem megy Rómába. Bár, ha Mourinho megint megbukik, akkor jövőre még mehet.

Előzmény: nj (26937)
nj Creative Commons License 2021.05.04 0 0 26937

Nem azt mondtam, hogy azért legyen rossz az EB-n, hogy Bosz oda menjen és ne hozzánk, hanem, hogy haroszak leszünk és De Boert kirúgják és Bosz lesz az utódja, akkor mi megússzuk. De nem akarnám helyette De Boert.

Előzmény: Gyenyi (26934)
nj Creative Commons License 2021.05.04 0 0 26936

Szinte mindenben egyetértek. Szerintem is csak a Chelsea elleni idegenbeli meccs volt kirívó és nyilván azt kevésbé vesszük észre, amikor nekünk kedveznek az ítéletek, vagy szerencsésen pattan a labda.

De Boer holland szinten eredményes volt, de európai szinten nem. Egy-két - többnyire tét nélküli - meccsen sikerült csak győznie és valóban dögunalmas játékkal. Bosz alatt izgalmasabb meccseket játszottunk - főleg az EL-ben, de idegenben nagyon törékeny volt a csapat, volt néhány csúnya vereség. És vele végül nem is nyertünk semmit.

Én egyikőjüknek sem örülnék. Schreudernek viszont igen, de nem hiszem, hogy eljönne Barcelonából, amíg nem küldik.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26933)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26935

"sohasem tudtam a szerencsére,vagy balszerencsére hivatkozni. "

Én azért igen. Persze valóban lehet, hogy hamarabb észreveszem, ha nincs szerencsénk, mint, ha van.

2017 tavaszán be kellett ismernem, hogy a Schalke és a Lyon ellen nem voltunk pechesek.

17 ősze Nouri miatt nem értékelhető, de ezt azért merem pechnek nevezni.

18-19-ben kijött a lépés, és a Tottenham elleni 97-ik percen kívül nem emlékszem arra, hogy pechünk lett volna. És azért annál a pechnél kihívtuk magunk ellen a sorsot, miután már 2:0-ra vezettünk. De a két Chelsea elleni meccsnél a bíráskodással roppant pechesek voltunk. Hiszen a hazai meccsen 0:0-nál, amikor jobbak voltunk, nem kaptunk meg egy 100%-os 11-est, amihez jött a londoni meccs bíráskodása.

A klub szempontjából az is pech, hogy Onana kiesett, ami által a Roma ellen a harmadik kapusunk kellett, hogy védjen. Az akkor is hátrány, ha optimálisan fel van készítve. A törökök ellen a holland válogatottban Krul is az utolsó pillanatban ugrott be Cillessen helyett. A 4 kapott gólból minimum kettőben benne volt, aminek valószínű oka, hogy nem tudott rendesen felkészülni a meccsre. Pedig kicsit tapasztaltabb, mint Scherpen. Ebben az idényben nem tudok egyetlen szerencsés mozzanatra sem emlékzeni BL és EL kampányunkból. Mondjuk a Rómát még ebben a formában is, a kihagyott 11-es, a potyagól ellenére is, oda-vissza kellett volna vernünk.

Jövőre megint próbálhatunk felzárkózni. Ahogy te is mondod, hol pechünk van, hol szerencsénk. Az utolsó két évben inkább pechünk volt, jövőre legyen szerencsénk!

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26933)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26934

"ha ő lenne a szövetségi kapitány, akkor nem lehetne az Ajax edzője."

És akkor lehetne De Boer, és én azon kevesek közé tartozom, akik ezt nem bánnák.

 

De én a válogatottnak is szurkolok. Csak azért, hogy ne legyen Bosz az edzőnk, nem szeretném, ha rosszak lennénk az EB-n. És, ha mégis rosszak lennénk, nagyon nem örülnék, ha Bosz lenne a szövetségi kapitány. Annak aztán végképp nem való. Nálunk 2-3 hónapig betaníthatta egyetlen stílusát. A válogatottat 1-2 nap alatt kell egy-egy meccsre felkészíteni.

Viszont van egy ötletem. Az AS Roma edzőjét, legkésőbb az idény végén kirúgják. Legyünk jók az EB-n, menjen Bosz Rómába, és maradjon ott legalább 2 évig! Nekünk most van egy vagy két évünk, hogy megtaláljuk Ten Hag utódját.

Előzmény: nj (26932)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26933

"Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?"

Igaz,Gravenberch-re már szinte nem is fiatalként tekintek,pedig ő is az. Akkor még nagyobb az öröm.

 

 

"2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés."

 

Bármennyire is fájó a kiesés,de én sohasem tudtam a szerencsére,vagy balszerencsére hivatkozni. Az ugyanis biztosan a mi oldalunkon is megvolt,csak mi úgy hivatkozunk rá,hogy volt tartásunk,visszajöttünk a nehéz helyzetből,jobbak voltunk...stb. A bírói ítélkezésben is biztosan volt olyan,amikor a javunkra döntöttek. Igaz, a Chelsea elleni idegenbeli meccs valóban felháborító volt.Ott éreztem talán egyedül,hogy nagyon meg akarnak minket veretni. A kihagyott tizenegyes sem lehet balszerencse,max pech,de attól még nem lett berúgva. Scherpennek én azért a kapusedző helyében felhívtam volna arra az egyszerű tényre a figyelmet,hogy Stekelenburg nem 25 éves már,bármikor lesérülhet,de szó szerint. Ezen felül ez pont az a szakma,ahol lehet,hogy 1 évig padozol,de aztán egy kritikus helyzetben topon kell lenni,és beállni.Ha erre Scherpen nem lett felkészítve (főleg Onana kiesése után),az nem pech,hanem szakmai hiba szerintem.

 

Bosz esetében lehet,hogy megszépülnek az emlékek,vele jutottunk el ismét egyáltalán bármilyen nemzetközi döntőbe,de tény,hogy a fiatalokat egyáltalán nem nyomta,megcsinálta nálunk a kiváló dobbantási lehetőséget,és ennyi.Tény,hogy De Boer dögunalmas antifocija után felüdülés volt nézni a játékot.De összességében a klub szemszögéből nézve az elüldözött fiatalok miatt inkább káros volt. Ha lehet kérni,hogy ki jöjjön,akkor Schreuder-t szeretném,de ő meg nem fog,szóval maradjon akkor Ten Hag.

Előzmény: Gyenyi (26929)
nj Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26932

Másfelől viszont, ha ő lenne a szövetségi kapitány, akkor nem lehetne az Ajax edzője... :-)

Előzmény: Gyenyi (26931)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26931

Végre valamiben teljesen egyetértünk. Legfeljebb ma már nem fogalmaznék úgy, hogy "ha Ten Hag mégis elmenne". Abban biztos vagyok, hogy egy éven belül nem megy el. Bosz különben a szövetségi kapitányságra is komoly jelölt volt, és félek lenne, ha De Boer bukna az EB-n. Már csak ezért is remélem, hogy nem bukik.

Előzmény: nj (26930)
nj Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26930

Én nem értem, hogy miért ez a nagy rajongás Bosz iránt. Állítólag, ő volt a legkomolyabb jelölt Overmarsnál, ha Ten Hag mégis elmenne. Nem látok benne semmi rendkívülit.

Előzmény: Gyenyi (26929)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26929

"Januári sorsolásunkat látva nem voltam optimista,de az a hónap valami egészen hihetetlenre sikeredett. "

Én csak azt éreztem, hogy januárban eldőlhet a bajnokság sorsa. Viszont az első januári meccs, a PSV elleni 2:2 után, már hittem a bajnokságban. Ahogy 0:2-ről visszahoztuk a meccset, az karakterre vallott, és, hogy az utolsó 60 percben dominánsan játszottunk legkomolyabb konkurensünk ellen, még, ha kontrákból nem egyszer veszélyes is volt a PSV, megnyugtatott, hogy már nem lehet baj. Nem is lett, hiszen azóta nem csak pontelőnyünket növeltük, de gólkülönbség előnyünket is.

 

"Külön öröm,hogy 2 fiatal is sikeresen beépült"

Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?

 

"Az 50 millás eladás kicsit ijesztő,de remélem,Ten Hag leült Overmars-szal,és lesz valami megoldás erre is."

Azért mostanában Overmars már úgy beszél, hogy nem hiszi, hogy fog sikerülni az 50. Mindenesetre komoly vételekre nem számítok.

 

"Amire most már jó lenne rájönni,hogy miként lehetne olyan csapatokat is kifektetni"

2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés.

 

"Én Sancheznek valamilyen formában örülnék,ha jönne"

Az a baj, hogy csak Timber helyett jöhetne. Azt nem szeretném. És azt sem, hogy Timber a szélre menjen Mazraoui vagy Rensch helyett.

 

Én is bocsánatot kell, hogy kérjek Alvareztől, aki, az első Róma elleni meccset leszámítva komolyan hozzájárult tavaszi jó idényünkhöz. De Ten Hagtól is bocsánatot kérek. Az utolsó fél évben kimondottan jó edzőnek bizonyult. Ráadásul igazi Ajax edző, aki nem fél fiatalokat bedobni. Azért is féltem hogy elmegy, mert állítólag Peter Bosz lett volna az utódja. Nála nem jártak jól fiataljaink. Egy teljes generációt üldözött el. Különben sem tartom taktikailag erősnek. Remélem, Bosz hamar talál klubot, és jövőre nem lesz jelölt.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26928)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26928

Januári sorsolásunkat látva nem voltam optimista,de az a hónap valami egészen hihetetlenre sikeredett. Látva,hogy ezekből a rangadókból hogy jöttünk ki, néha a gyengébb játék ellenére is, sejtehető volt,hogy behúzzuk. Szó se róla,azért a konkurencia eredményei is igen kedvezően alakultak.

 

Összességében azt gondolom,hogy teljes mértékben megérdemelt a bajnoki cím,gratula a srácoknak. Külön öröm,hogy 2 fiatal is sikeresen beépült,illetve megkövetem Alvarest,mert amilyen pocsék formából visszajött,és fix kezdővé tette magát,na az sem volt semmi (biztosan közrejátszik,hogy már vele van a családja).

Tadic igazi vezér lett,neki is voltak gyenge meccsei,de elismerem,hogy gyakorlatilag kihagyhatatlan. Onana baromsága után kicsit tartottam Stekelenburgtól,de hihetetlen,hogy ugrott be a csapatba.Emlészik még valaki Onanára? :)

 

Amire most már jó lenne rájönni,hogy miként lehetne olyan csapatokat is kifektetni,mint a Róma(tényleg kutyaütők egyébként),hogy végre nemzetközi szinten is odaérjünk egy jobb eredményhez. 

Még 1x,gratula a csapatnak,nagyon szép idény volt ez.

 

Aztán meglátjuk,mit hoz az átigazolási szezon,honnan kell újrakezdenünk.Az 50 millás eladás kicsit ijesztő,de remélem,Ten Hag leült Overmars-szal,és lesz valami megoldás erre is. Én Sancheznek valamilyen formában örülnék,ha jönne,persze nem 30 millióért.Meglátjuk.

nj Creative Commons License 2021.05.02 0 0 26927

A mai 4-0-ás győzelemmel hivatalosan is megvan a bajnoki cím.

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.30 0 0 26926

Tegnap néztem a Romát, és sírni tudtam volna. Ezek a kutyaütők vertek minket ki? Hihetetlen. A statisztikák alapján nem voltak rosszabbak, mint Amszterdamban. Sőt! Az első félidőben jobbak voltak, vagy a United volt rosszabb, mint mi voltunk. Az kiderült, hogy, ha hátrányban vannak és nekik kell játszaniuk, akkor védelmük átjáró házzá válik. Így még inkább kár, hogy Tadic kihagyta azt a 11-est. Az is igaz, hogy, míg a két meccsen ellenük mi voltunk roppant pechesek, most nekik volt okuk panaszkodni. Kiesésünkben fontos szerepe volt annak, hogy harmadik kapusunknak kellett szinte bemelegítés nélkül védenie. Náluk a meccs jó részében a második kapus védett, és 2-3 gólban benne is volt. Nem cserélném el Scherpennel. Külön pechjük, hogy már a szünet előtt háromszor kellett cserélniük. És, ha a 4:2 11-ese, 11-es volt, akkor Rómában Tadicnak is 11-est kellett volna kapnia, mert az még inkább 11-es volt. Itt semmi nem történt. És a 4:2 után esett teljesen szét a Róma. Na mindegy, nem sajnálom őket, mert egy ilyen antifocit játszó csapat ne jusson a döntőbe! A másik visszavágó még izgalmas lehet. Mindenesetre nekünk is és a holland focinak is jobb, ha a MU nyeri a kupát.

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.27 0 0 26925

"Manoh nagyon eltűnt... remélem, jól van, csak nem akarta megzavarni a veszekedésünket!"

Már én is akartam erről írni. E szerint te nem vagy/voltál személyes kapcsolatban vele. Akármennyire is legtöbbször nem értek vele egyet, azért közénk tartozik. Remélem, visszatér.

Előzmény: nj (26924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!