Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26420

Az egyik nagy tanulság, szerintem, hogy el kell felejteni Blindet, mint középső védőt, mert amikor ő játszik, sokkal bizonytalanabbak vagyunk hátul. Játsszon ott Martinez. Blind védekezésben egyre rosszabb, lassú, kizárólag a jó labdái tartják a csapaton belül. De akkor tegyük egy sorral előrébb, ott is tud jó passzokat adni, de a hibái nem lesznek végzetesek, mert még mögötte ott van Martinez és Schuurs, hogy javítson. Viszont, ha egy 6-ossal játszunk, akkor Klaassen és Gravenberch szerepe, amit nagy nehezen begyakoroltak, megváltozik. Ez most nem lenne akkora tragédia, mivel Kudus úgyis sérült és egyébként is valódi centert (Brobbey, Traore, Huntelaar) akarunk. Egyébként, kellene tudni 6-ossal és 10-essel is játszani, hiszen ez az Ajax utánpótlás nevelésben mindkét felállás alapvető elvárás (vagy legalábbis nemrég még az volt). Márpedig Blind, Gravenberch, Klaassen és Ekkelenkamp mind saját nevelésű játékos.

Lehet:

- Blind egyedül hátul, előtte Gravenberch, Klaassen és Ekkelenkamp közül kettő

- Blind, Gravenberchhel hátul, előttük Klaassen, Kudus, vagy Ekkelenkamp

- Klaassen és Graveberch hátul, előttük Ekkelenkamp vagy Kudus.

Sokkal egyszerűbb lenne így mindenkinek.

 

 

Előzmény: Gyenyi (26418)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26419

Hát az igaz,hogy a végén volt minimum 2 11es gyanús eset,az egyik ráadásul a sokat vitatott kezezés volt.Lehet,h nem akart ilyen eredménynl belenyúlni,de akkor meg ne menjen bírónak.Martinez eltávozásától én is tartok,méltánytalanul alulértékelt játékos,főleg Alvares-zel szemben.

Kudus remélem,hogy a sérülése után nem esik vissza,tőle is sokat várnék.

Előzmény: Gyenyi (26418)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26418

A meccs legrosszabbja a bíró volt. Roppant határozottan fújt össze-vissza.

Hatalmas hiba előzte meg az első (Tagliafico), a második (Rensch) és a negyedik (Scherpen) gólt. Többé ne tegyük be őket? Vagy csak azokat ne, akik eddig még alig jutottak szóhoz? Soha nem tudjuk meg, de lehet, hogy Onana liverpooli hibája miatt nem jutottunk tovább a BL-ben. (Talán jobb úgy mondani, hogy Klaassen és Onana hibái miatt.) Szerintem inkább az a tanulság, hogy a fiataloknak többet kellene játszaniuk, hogy megszokják a légkört, tapasztalatot szerezzenek. Többen esküsznek a Twente kapusára, Drommelre. Ki tudja, hogy hogy bírná az Ajaxban lévő, a Twente-hez képest sokkal nagyobb nyomást? És Scherpen 3 évvel fiatalabb nála. Csak azt nem értem, minek kellett leigazolnunk Stekelenburgöt. Lehet, hogy az edzéseken sokat segít a fiataloknak, de gondolom, fizetése sokkal nagyobb, mint egy kapusedzőé.

Sajnos, Rensch, ha Klaiber játszhat, többé nem jut szóhoz, míg a Jongban inkább középhátvéd, mint bekk. Emellett lehet, hogy Timber lesz Mazraoui backupja.

Alvarez ugyan egyik legjobbunk volt, mégis én is Martinezzel kezdtem volna. Valamiért Ten Hag fejébe vette, hogy Martinez nem középpályás, illetve tavaly azért volt annak jó, mert még volt mellette Van de Beek és Ziyech. Abban bíztam, hogy, Alvarez, ha nem játszik eleget, januárban el fog menni. De most valószínűbb, hogy Martinez megy el. Mert az 5-10 percekből elege lehet. Kezdő, azzal, hogy Gravenberch feljött, és Klaassent leigazoltuk nem lesz, de, ha Ten Hag úgy látja, hogy a védelem elé még egy hátvéd kell, akkor az ő kellene, hogy legyen.

Labyad két szép gólja ellenére nem a megoldás. Sajnos e két gól edzőnk számára újabb bizonyítéka lesz annak, hogy milyen jó spicc. Talán Ekkelenkamp most meggyőzte, hogy amíg Kudus nincs, ő a legjobb 10-es.

Ma beszélnek Promesszel. Szerintem vasárnap a keretben lesz. Huntelaar is, és remélem Mazraoui is. Szép lenne, ha Brobbey már játszhatna. De az ADO ellen, a tegnap csapat is elég jó. Persze, nem szabad emiatt elbizakodottan kezdeni.

nj Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26417

Hát, ez a tegnapi meccs, a továbbjutás ellenére sem volt önbizalom növelő. Különösen Scherpen és a védők számára, mert mindegyiküknek volt legalább egy ordító hibája.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26416

Hát ezt a Scherpen srácot nagyon nem kell számításba venni,mint a jövő nagy lehetősége.Keresni kell majd egy normális tartalékkapust,neki meg valahol máshol szerencsét próbálni. Martinez szerencsétlen megint kapott 5 percet,hogy érezze,mennyire fontos a csapatban.(Amúgy kedvelem,és jobbnak tartom Alvaresnél pl). Labyad ezen a szinten megfelel,de túl sokat velem sem kalkulálnék. Anthony formája volt sokat emlegetve nemrég,amikor végre rászánta magát a végén a cselezésre brazilosan,akkor azért meg tudta bolondítani a védőjét,kár,hogy ezt nem nagyon erölteti mostanság.A 4.gólt egy szép támadás előzte meg,Ekkelenkamp jól mozgott be.Összességében egy kicsit grundos eredmény ez,megvan a továbbjutás,bár a kupát én sem tartom sokra,de legalább pár fiatal játszhatott az 1ben.

nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26415

De lehet, hogy Antony-t fogják kiállítani...

Előzmény: nj (26412)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26414

"Azóta már tudjuk, hogy Ten Hag rám hallgatott, és a rendelkezésre álló legjobbakkal kezd."

 

Mondjuk, ez aligha igaz, ha a padon ül Ekkelenkamp és Martinez...

Előzmény: Gyenyi (26405)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26413

Scherpen is ügyes kapus...

Előzmény: nj (26412)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26412

A védelem, mint a szikla... már abban azz az értelemben, hogy kb. ugyanolyan gyorsak és fordulékonyak. Tagliaficot meg a végén még ki is fogják állítani, ha így folytatja.

nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26411

Na, most olvasom, hogy már beszélt a menedzsmenttel.

Előzmény: nj (26410)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26410

"Valaki feljelentette, és ő állítja, hogy ártatlan. Mint munkaadója neki kell hinnünk. Ha fizikailag és lelkileg kész a játékra, akkor már vasárnap játszik."

 

Egy véleményen vagytok Ten Hag-gal. Ilyen is régen volt.

Szerintem, semmit sem "kell" elhinnünk. És nem is kell idejekorán állást foglalnunk. Addig semmiképpen, amíg a vezetőink nem beszéltek vele (legjobb tudomásom szerint eddig ez még nem történt meg). Ő pedig a jelek szerint nyár óta még nem érezte fontosnak, hogy erről beszámoljon. Ha a késelés nem is biztos, hogy igaz, de a családi összeröffenést már nem tagadja a jelenlegi ügyvédje (az előző jogi képviselő nemrég még arról beszélt, hogy ott sem volt...), pedig ilyen létszámmal az is tilos volt akkoriban.

Továbbá, azt sem hiszem, hogy ideális lett volna a felkészülése a hétvégi meccsre.

"Szerződés köti hozzánk, azt nem bonthatjuk egy nem bizonyított vád miatt fel."

 

Nem beszéltem szerződésbontásról, hanem csak arról, hogy nem kell annyira elsietni azt a visszatérést.

Előzmény: Gyenyi (26408)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26409

" Tehát, akkor lesz igazán igazam, ha nem nyerjük meg azokból a meccsekből mindegyiket."

Ezek olyan meccsek, a jelenlegi erőviszonyok mellett, melyeket, ha 20-szor lejátszanánk, 19-szer, akár fáradtan is. nyernénk. Ha most lesz az egyiken a 20-ik, annak nem hiszem, hogy köze lesz e meccshez. Engem ma valóban csak az érdekel, hogy nyerjünk.

Előzmény: nj (26407)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26408

"nem is biztos, hogy jó ötlet lenne reaktiválni, amíg ez az ügy le nem zárult"

Valaki feljelentette, és ő állítja, hogy ártatlan. Mint munkaadója neki kell hinnünk. Ha fizikailag és lelkileg kész a játékra, akkor már vasárnap játszik. Az ügy akár évekig is húzódhat. Semmi alapunk nincs, hogy ne engedjük játszani. Szerződés köti hozzánk, azt nem bonthatjuk egy nem bizonyított vád miatt fel.

Előzmény: nj (26404)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26407

"Megint igazad van. Az előkészületi meccsen csak 5:1-re nyertünk."

 

Barátságos meccsen, Marinnal, Langgal, Van de Beekkel... biztos releváns információ!

 

"Persze, ha ma ezekkel is kiesünk, akkor neked volt igazad."

 

Úgy látom, hogy még mindig nem érted, hogy számomra nem az a lényeg, hogy ma kiesünk-e, hanem az, hogy év végéig már ne veszítsünk pontot a még hátralévő bajnokikon. Tehát, akkor lesz igazán igazam, ha nem nyerjük meg azokból a meccsekből mindegyiket.

 

 

 

Előzmény: Gyenyi (26405)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26406
Előzmény: Gyenyi (26403)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26405

"Milyen 5-0-ról beszélsz? "

Megint igazad van. Az előkészületi meccsen csak 5:1-re nyertünk. Azóta már tudjuk, hogy Ten Hag rám hallgatott, és a rendelkezésre álló legjobbakkal kezd. Mazraoui és Huntalaar pihenhettek, és talán még lesz, aki vasárnap már játszhat.

Persze, ha ma ezekkel is kiesünk, akkor neked volt igazad.

Előzmény: nj (26404)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26404

"De az ADO ellen, szurkolóik nélkül, jelenleg a Jong Ajax is könnyen nyerne."

 

Fáradt csapat, sérülésekkel küszködő játékosokkal azért nem olyan könnyen.

 

"És lehet, hogy vasárnap már Promes is játszik."

 

Kötve hiszem. És nem is biztos, hogy jó ötlet lenne reaktiválni, amíg ez az ügy le nem zárult (feltéve, persze, hogy a felmentésével zárul).

 

"Ha nem nyerjük meg a kupát, lehet, hogy a végén teljesen üres lesz a kezünk."

 

Ha csak azt nyerjük meg, akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet. Egy bajnoki ezüstéremnek is nagyobb értéke van most.

 

"Nem szabad hogy megint elmenjen!"

 

Ha a Jong Ajax játszik, akkor vereség esetén sem megy el az önbizalom. Ha a lehető legjobb, akkor vereség esetén elmegy.

 

"11-ed garancia a vereségre."

 

Semmire sincs garancia, de ha kikapnak, annyi baj legyen. A Den Hag ellen pihenten játsszon a legjobb csapat, az a lényeg.

 

"Ez lesz ebben az idényben a harmadik meccsünk ellenük. Az első kettő (5:0, 3:0) jó volt."

 

Milyen 5-0-ról beszélsz? Csak egyszer játszottunk, akkor nyertünk 3-0-ra. Tavaly volt egy 4-0 és egy 0-2 a kupában.

 

Előzmény: Gyenyi (26403)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26403

"Én inkább elengedném ezt a meccset, a bajnoki fontosabb a BL-indulás miatt."

Mondatod két része független egymástól. Ha ezen múlna a bajnokság, akkor én is elengedném ezt a meccset. De az ADO ellen, szurkolóik nélkül, jelenleg a Jong Ajax is könnyen nyerne. A Willem II meccsre pedig még nem kell tartalékolni. És a Willem II is roppant gyenge idén. Emellett nem tudjuk, melyik sérültünk, mikor tér vissza. És lehet, hogy vasárnap már Promes is játszik.

Ha nem nyerjük meg a kupát, lehet, hogy a végén teljesen üres lesz a kezünk. Az tragédia lenne. Mindent meg kell tenni, hogy duplázhassunk! Különben is az utolsó hetekben megroggyant az önbizalom. Szombaton kezdett visszatérni. Nem szabad hogy megint elmenjen!

Nem hiszem, hogy Onananak nagy szüksége van pihenésre, de, ha mégis, akkor inkább Scherpen, mint a feleslegesen leigazolt Stekelenburg.

11-ed garancia a vereségre. A védelem még úgy ahogy elmenne, Taylor már régen volt jó, Regeer is rosszabb, mint tavaly volt, Jensen pedig soha nem lesz Ajax szintű. Ennyit középpályádról. Hansen és Ünüvar nincsenek formában.

Kezdjen a lehető legerősebb 11, és, ha úgy állunk, akkor jöhetnek a cserék! Ez lesz ebben az idényben a harmadik meccsünk ellenük. Az első kettő (5:0, 3:0) jó volt. Most se legyen másképp!

Előzmény: nj (26402)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26402

Én inkább elengedném ezt a meccset, a bajnoki fontosabb a BL-indulás miatt. Hagynám pihenni Onanát, Blindet, Gravenberchet, Klaassent, Tadicot, valamint Schuurs és Tagliafico közül a fáradtabbat (esetleg egy félidőt játsszon az egyik, egyet a másik) és játsszon egy megerősített Jong Ajax.

 

Scherpen/Stekelenburg - Rensch, Schuurs/Alvarez, Martinez, Tagliafico/Martinez - Regeer, Jensen, Taylor - Antony, Hansen, Ünüvar

 

A kispadon meg üljenek csak fiatalok.

Előzmény: Neeskens (26401)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.16 0 0 26401

Ma jön a kupameccs....Ajax-Utrecht

Viszont van egy kis baj. Egy "kevés" sérült (Mazraoui, Timber, Kudus, Ekkelenkamp, Labyad, Neres, Traore és Brobbey), eltiltottak (Huntelaar, Klaiber) és egy játékos aki most nem jöhet szóba (Promes).
Ha megnézzük, lényegében egy egész csapat hiányzik. Kezdőt még talán összekaparunk a meccsre (Onana - Rensch, Schuurs, Blind, Nico - Martinez, Klaassen, Ryan - Antony, Tadic, ?Unuvar / Hansen?), de a padra nem jut elegendő játékos....Alvarez és Taylor.

nj Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26400

Ahogy az várható is volt, a Feyenoord bejelentette, hogy a következő idénytől Arne Slot az edzője.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26399

Nem tudom, mit akartok Antonytól. 6 gólt lőtt eddig, és a legtöbbet a 16-oson kívülről. 5 gólpassza is volt, és szombaton 2 gólpasszán kívül még 3-4-szer hozott helyzetbe valakit. Valóban nincsenek 30 méteres bombái. Inkább helyezi labdáit. Huntelaar mostanában bombázik Bár ő is helyezné labdáit! Akkor tudná azokat irányítani. Antony elég gólerős bombázás nélkül is. Sérülése után volt egy pár gyenge meccse, de az Atalanta ellen már mutatott javulást, és szombaton, most mondhatjátok, hogy csak a Zwolle ellen, már kimondottan jó volt. Ha ennél még jobb is lesz, akkor, ha passzainak fogadói is javulnak, megvan Ziyech utódja.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26398

"Ők erősödtek tavaly óta, mi gyengültünk."

Ezt gondolom arra alapozod, hogy 3:0-ra nyertek a Milan ellen. Mert más különöset még nem csináltak. Mi is elsők vagyunk bajnokságunkban, ők is. A francia bajnokság a PSG-t, mely ellen még nem játszottak, leszámítva, nem sokkal jobb a hollandnál. Emberekben ők se nagyon erősödtek. Ők is 100 millióért adtak el és 40-ért vettek, mi is. Legdrágább vételük egy spicc, aki eddig 20 meccsen 2 gólt szerzett. Annál Antony sokkal jobb vétel volt. A BL-ben egy meccsen sem játszottunk legerősebb 11-ünkkel. Ha az ellenük sikerül, és nem lesznek túl sokan rossz formában, akkor bízom a továbbjutásban.

Előzmény: nj (26395)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.15 0 0 26397

"Van Basten beszélt Antony-ról és sok igazság van abban, amit mondott, nevezetesen, hogy Antony lehet, hogy nem tud erősen lőni."

 

Nem tagadom, eddig meccsen még én sem láttam őt erősen kapura lőni. Még amolyan bomba-lövést még nem eresztett el. Ő inkább próbálja helyezni a lövéseit. Játéka, stílusa olyan mint Robbené. Befelé cselez és úgy lő vagy ad be.
De azt nem jelenteném ki hogy nem tud erősen lőni. Instagramon sok részlet van fent az edzésekről. Már jó pár olyan videót láttam amikor edzéseken nagy erővel megeresztett gólt lőtt. Az edzés de tanusítja hogy van erő a lábában. Jó lenne ha meccsen is megmutatná. Mondjuk Ziyech sem erős távoli lövéseiről volt híres.

Amúgy én nem vártam megváltást tőle azonnal az első szezonban. Elejét jól elkapta de viszaesett, lehet még nem szokott hozzá ehhez a terheléshez. Viszont az utóbbi 1-2 meccsen mintha újra kezdene magára találni. Én elégedett vagyok vele jelenleg de jobb lenne ha minél kevesebb alkalommal mutatna visszaesést.
Az első szezonjában Ziyech is alulteljesített ahhoz képest amit várni lehetett tőle.

Előzmény: nj (26396)
nj Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26396

Van Basten beszélt Antony-ról és sok igazság van abban, amit mondott, nevezetesen, hogy Antony lehet, hogy nem tud erősen lőni. Nekem is feltűnt, hogy amikor helyzetbe kerül a lövése sokszor erőtlen. Mondjuk, ettől még lehetne jó játékos, mert Frenkie de Jong sem tud lőni, de azért úgy nehezebb, ez a sport mégiscsak arról szól hogy több gólt kell lőni, mint az ellenfél. Egy védekező középpályás még csak-csak elboldogul valahogy akkor is, ha gyenge a rúgótechnikája, e egy csatár?

Egyébként, én azt vártam, hogy legalább fél év kell neki, amíg beilleszkedik, de az elején úgy tűnt, hogy meglepően gyorsan akklimatizálódott. Most viszont visszaesett és nem tudom, hogy melyik az ő igazi formája. Az idény végére kiderül, hogy jó vásár volt, vagy tévedés.

nj Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26395

Ők erősödtek tavaly óta, mi gyengültünk.

Botman megmutathatja az anyaegyesületének, hogy kár volt elküldeni. Jó lenne, ha Brobbey-val kerülne szembe.

Előzmény: Neeskens (26393)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26394

"Langot végleg eladtuk?"

Gyakorlatilag igen. Kölcsönbe adtuk, de kötelezték magukat, hogy az idény végén 6 millióért megveszik. Vitték volna inkább Labyadot!

Előzmény: nj (26390)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26393

Lille - AJAX

 

Nem lesz egyszerű az biztos, de nem is lehetetlen. Sokkal jobban kell teljesíteni

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26392

Bár Promesszel kapcsolatban, most már nem az a legfontosabb, hogy milyen volt szombaton, azért visszatérek kritikátokra. Csak annyit mondtam, hogy szombaton nagyon jó volt. Nem mondtam, hogy most már mindig neki kell kezdenie, hogy bárkinél is jobb, csak azt, hogy volt egy nagyon jó meccse. Ezt biztatónak éreztem. Az ellenfél nem a világkupa győztese volt, de azért egy hete nyert a Vitesse ellen, ami által az élen maradtunk. Az előtt pontot vitt haza Alkmaarból. Szóval annyira azért nem kutyaütők. És igaz, hogy ők csak a Zwolle, de azért még ellenük sem volt mindenki jó. Például Tadic sem, és gólján kívül Huntelaar sem. Mindenesetre nagyon remélem, hogy Promest hamarosan legalább kispadunkon láthatom. De ez megint független attól, hogy milyen volt szombaton. :(

Neeskens Creative Commons License 2020.12.14 0 0 26391

"Ez csak a Zwolle volt, könyörgöm! Ne essünk már rögtön hasra ettől."

 

Ebben teljesen egyetértek. Az hogy tegnap a PEC ellen elég jól ment a játék az egy dolog, de erre alapozni még nem lehet. A VVV ellen is jól ment minden meg más kiscsapatok ellen aztán meg a fontosabb meccseken nulla.

Talán a legnagyobb pozitívum tegnap az volt hogy Antony mintha kezdene visszatalálni a helyes útra.

Előzmény: nj (26390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!