Keresés

Részletes keresés

Manoh Creative Commons License 2020.11.08 0 0 26309

A kezdőcsapat egyetlen "meglepetése" Labyad volt. Az Utrecht nincs igazán formában és az edző távozása sem tette ideálissá számukra a felkészülést, így ellenállásuk, főleg szurkolóik nélkül nem volt a megszokott. A játékunk valamivel jobb volt, mint a dánok ellen, de ennek ellenére elég sokáig tartott mire sikerült betalálni. Anthony sérülése sajnálatos, bíznunk kell benne, hogy őt nem veszítjük el olyan hosszú időre, mint Kudust. A 3 pont megvan, ami fontos és a játék is jobb volt, de most egy hosszabb szünet jöhet azoknak, akik nem mennek a válogatottakhoz, aztán a dánok ellen meglátjuk folytatjuk-e a jó tendenciát.

nj Creative Commons License 2020.11.08 0 0 26308

3-0, végre jó játékkal és megérdemelten. Promesnek talán végre meghozza az önbizalmát a gólja.

nj Creative Commons License 2020.11.08 0 0 26307

Nem Labyadot és Traoret kellett volna lehozni, hanem Tadicot (sokat játszik és sárga lapja is van) és Klaassent (az egyik legfontosabb játékosunk).

nj Creative Commons License 2020.11.08 0 0 26306

Antony combhajlító izma megsérült... :-( Ez nagyon nem jött jól.

 

Amúgy, az első félidő rendben volt, csak a rúgott gól hiányzik.

nj Creative Commons License 2020.11.04 0 0 26305

Tavaly is elég lett volna a döntetlen a Valencia ellen, ha jól emlékszem.

Előzmény: Manoh (26304)
Manoh Creative Commons License 2020.11.04 0 1 26304

"Az a baj, hogy ha otthon meg is verjük a dánokat és a Liverpool is megteszi nekünk azt a szívességet, hogy még egyszer legyőzi az Atalantát, akkor ugyan átmenetileg lesz 3 pont előnyünk, de az 5. fordulóban otthon várhatóan az Atalanta is nyer. Akkor viszont mindenképpen az utolsó forduló dönt, a ki-ki meccset pedig tavaly is elbuktuk."

 

Arra gondoltam, hogy talán a Liverpoolnak már nem lesz annyira fontos az ellenünk játszott meccs és akkor pontelőnnyel játszhatnánk esetleg az Atalanta ellen, ami nagyobb taktikai variációt jelentene számunkra és nem rajtunk lenne a nagyobb nyomás.

Előzmény: nj (26302)
nj Creative Commons License 2020.11.04 0 0 26303

Javítok: még Tagliafico is megfelelt. De a többiek... Mazraoui Dest távozása óta árnyéka önmagának. Mondjuk, azóta szinte minden meccsen megsérül, talán most végre hagyni kellene kipihenni. Schuurs a Liverpool-meccs óta egyre rosszabb. Martinez első meccsén jó volt, aztán szintén elég érthetetlenül visszaesett. Először azt hittem, hogy a balhátvéd poszt miatt, de már a saját posztján is gyenge. Blind Schuurshoz hasonló visszaesést mutat. Gravenberch játékban talán nem is annyira rossz, viszont taktikai, helyezkedési hibái nagyon zavaróak. Ekkelenkampra a Venlo-meccs után úgy gondoltam, mint ideális 10-esre, de úgy néz ki, az csak egy véletlenül kifutott jó meccse volt. A 10-es feladata kulcsfontosságú, nem lehet ilyen passzívan játszani. Promes idén egyszer sem volt jó, én még mindig azt mondom, hogy nem is lesz, mert nincs már Ziyech. Ami érdekes, hogy Van der Vaart, aki nálam jobban benne élt a futballban, ugyanígy látja.

Előzmény: nj (26302)
nj Creative Commons License 2020.11.03 0 0 26302

Hát, igen, a játék színvonalát inkább hagyjuk is... Tadic és Klaassen tartozott a jobbak közé, Onana és Antony megfeleltek, a többiek elég gyengék voltak.

Az a baj, hogy ha otthon meg is verjük a dánokat és a Liverpool is megteszi nekünk azt a szívességet, hogy még egyszer legyőzi az Atalantát, akkor ugyan átmenetileg lesz 3 pont előnyünk, de az 5. fordulóban otthon várhatóan az Atalanta is nyer. Akkor viszont mindenképpen az utolsó forduló dönt, a ki-ki meccset pedig tavaly is elbuktuk. A mostanihoz hasonló gyatra teljesítménnyel ez még csak nem is lenne olyan meglepő. Mondjuk, a következő fordulóban egy győzelemmel legalább az EL-továbbjutást biztosítanánk.

Előzmény: Manoh (26301)
Manoh Creative Commons License 2020.11.03 0 0 26301

Szerencsére végül is mindenki rendelkezésre állt, az előzetes hírekkel ellentétben. Mivel így is elég kiegyenlített meccs volt, gond lehetett volna, ha nem tudunk a legerősebb csapattal játszani. Alapjában véve a 2 csapat között sokkal nagyobb különbségnek kellene lennie, de a jelenlegi formánkban sajnos már csupán a 3 pontnak is örülni kell. Ahogy nj is írja, jövő héten hasonló eredmények kellenek a csoportban, bár azért azt nem bánnám, ha mi is jobban játszanánk és biztosabban nyernénk. Akkor a döntő az Atalanta meccs lesz, meg, hogy az akkor már várhatóan továbbjutó Liverpool mennyire erőlteti majd meg magát ellenünk. A sorsunk már nem csak a mi kezünkben van, de azért mi meg kell, hogy tegyük a magunk dolgát.

nj Creative Commons License 2020.11.03 0 0 26300

Az elején simábbnak ígérkezett, de végül is a 3 pont megvan, a Liverpool pedig nemcsak nyert Bergamoban, de a gólkülönbségüket is nagyon lerontotta.

Legközelebb ugyanezek az eredmények kellenek fordított pályaválasztás mellett is, akkor még maradna remény az áttelelésre a BL-ben.

nj Creative Commons License 2020.11.03 0 0 26299

Most azt írják, hogy Stekelenburg, Klaassen és Promes is Dániában van és utóbbi kezdeni is fog, így az általam írt kezdőhöz képest annyi az eltérés, hogy Traore csere, Tadic center, Promes balszélső.

Mondjuk, ha már így, akkor inkább Nerest tettem volna a balszélre...

Előzmény: nj (26298)
nj Creative Commons License 2020.11.03 0 0 26298

Onana, Tadic és Gravenberch is játszhat, így már tulajdonképpen Klaassenen kívül mindenki rendelkezésre áll. Ha kikapunk, nem foghatjuk a körülményekre.

 

Az én kezdőm, ezek után:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Ekkelenkamp, Blind, Gravenberch - Antony, Traore, Tadic

 

Cserék: Scherpen, Klaiber, Timber, Alvarez, Labyad, Jensen, Neres, Brobbey, Huntelaar

Előzmény: nj (26293)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26297

"Pénteken 90 percet játszott a Jongban."

 

Az elkerülte a figyelmemet.

 

"A baj az, hogy az egész keretben nincs egy igazi támadó középpályás."

 

Igen, csak Ekkelenkamp és Jensen.

 

"Dániában?"

 

Nem, az UEFÁ-ban.

 

"Úgy tudom, a klub beszélt erről az UEFA-val."

 

Meglátjuk.

Előzmény: Gyenyi (26296)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26296

"Taylor már régebb óta hiányzik - lehet, hogy már előbb megkapta? "

Pénteken 90 percet játszott a Jongban. A VVV ellen a kispadon ült. Még szidták is Ten Hagot, hogy nem tette be.

 

"Most jól jönne Eiting."

Mint támadó középpályás? Vagy mint még egy ballábas? A baj az, hogy az egész keretben nincs egy igazi támadó középpályás. Bár remélem, Ekkelenkamp vasárnapi játéka csak kisiklás volt.

 

"De nem az a szabály, hogy csak olyan léphet pályára, aki az elmúlt 1 hétben csak negatív teszteket produkált?"

Dániában? A PSV-nél is csütörtökön Teze utánuk repülhetett. meglátjuk,  mi lesz, ha kiderül, hogy rossz volt a teszt, akkor talán lehet repülni. Úgy tudom, a klub beszélt erről az UEFA-val.

 

De most tényleg kiszállok, és hagylak Manohval vitatkozni.

Előzmény: nj (26295)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26295

"Ezt ki mondta?"

 

Én. Kicsit karikíroztam a mondanivalódat.

 

"Ezt nem értem. Azért nem ír gyakrabban, mert túl sokat vitatkozunk?"

 

Múltkor írta, hogy nagy kedve nincs ide írni, amikor folyton késhegyre menő vitákat folytatunk valami apróságon. Amiben van azért némi igazság.

 

"Még a holnapi korona meccsről. Taylor is hiányzik és Kotarski is."

 

Jó, hát mindenkit nem soroltam fel, Taylor már régebb óta hiányzik - lehet, hogy már előbb megkapta? - Kotarski pedig csak azért lenne fontos, hogy legyen egy kapus a kispadon.

 

"...és Martinez Blinddé."

 

Akkor kicsit sok lesz a ballábas a középpályán és kevés hátul. De az a baj, hogy Ekkelenkampon kívül nincs igazi támadó középpályás a keretben, már, persze Jensenen kívül. Most jól jönne Eiting.

 

"De azért jó lenne, ha reggel még egy kapus és legalább néhány játékos még elrepülhetne."

 

De nem az a szabály, hogy csak olyan léphet pályára, aki az elmúlt 1 hétben csak negatív teszteket produkált?

Előzmény: Gyenyi (26294)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26294

"Ezeket a "minimum"-okat felejtsd már el, én ilyet nem írtam!"

Igazad van. Szerinted döntetlent érdemeltünk volna. A lényeg az, hogy azt a meccset nem lehet példának felhozni arra, hogy rosszak voltunk. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem érdemeltünk vereséget, ami kb ugyanaz. Mert, ha az az öngól nem lett volna, talán még te is elismernéd, hogy döntetlen szagú meccsen kicsit közelebb álltunk a győzelemhez (kapufa, gólvonalról mentett labda, több kapusmunka és mindez a pocsék cserék ellenére). De az öngól megvolt. Így csak az marad, hogy nem voltunk rosszak.

 

"Traore gólpasszt adott oly módon, hogy direkt a kapufára fejelte a labdát"

Ezt ki mondta? Ahogy Brobbey góljához is köze volt Neresnek (sőt, szinte több, mint Brobbeynak), még, ha nem is gólpassznak szánta kapufáját, azzal, hogy Traore nem fölé fejelt, ha nem is tudatosan, de hozzájárult Klaassen góljához. Hivatalosan egyik sem volt gólpassz, mint ahogy Klaassen kapufa 11-ese sem. Pedig milyen szép lenne, hogy góllövő Klaassen, asszist Klaassen. :)

 

"Vagy többen járnának ide, pl. Manoh gyakrabban írna."

Ezt nem értem. Azért nem ír gyakrabban, mert túl sokat vitatkozunk? Szálljak ki 1-2 hónapra, hogy aktívabb legyen? Kipróbálhatjuk.

 

Még a holnapi korona meccsről. Taylor is hiányzik és Kotarski is.
A te kezdőd is elmegy, de lehet, hogy jobb lenne Mazraouit hátul hagyni, Timber legyen Schuurs párja, és Martinez Blinddé. Úgy tudom, Huntelaar edzések után 11-eseknél egész jól szokott védeni. De azért jó lenne, ha reggel még egy kapus és legalább néhány játékos még elrepülhetne. Bár, ha az a kapus Stekelenburg lenne, akkor őt hagynám inkább a kispadon. Mikor védett utoljára tétmeccsen? 2 éve?

Előzmény: nj (26291)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26293

Scherpen, Schuurs, Mazraoui, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Timber, Alvarez, Ekkelkamp, Jensen, Neres, Antony, Promes, Traoré, Huntelaar, Brobbey a névsor.

 

Onana, Klaassen, Tadic, Gravenberch is hiányzik és a cserekapus Stekelenburg is.

 

Egy tűrhető kezdőt azért össze lehet rakni, de a középpálya elég vékony.

 

Scherpen - Timber, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Mazraoui, Ekkelenkamp, Blind - Antony, Traore, Neres

 

Előre be lehet cserélni Huntelaart, Brobbeyt és Promest is, hátra és a középpályára minőségromlás nélkül senkit, kapuscsere pedig egyáltalán nem lesz.

 

És akkor ráadásul a hét végén Utrecht... :-(

Előzmény: nj (26292)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26292

Nagyobb baj is van annál, mint amit a mi vitánk jelent, 17 játékossal, köztük 1 kapussal utaztunk Dániába, mivel 11 játékos fertőzött az első csapatból és a Jong Ajaxból összesen!

nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26291

"Természetesen nem annyira, mint a VVV ellen, de akkor még te is azt mondtad, hogy minimum egyenrangúak voltunk."

 

Ezeket a "minimum"-okat felejtsd már el, én ilyet nem írtam! Azt írtam, hogy a döntetlent megérdemeltük volna. Pont.

 

"Nem tudom, kivel cserélsz össze, mert győzelemről én sem beszéltem..."

 

Hát, te jössz folyton azzal, hogy én egyetértettem veled abban, hogy minimum döntetlent érdemeltünk volna. (Ami nem igaz, lásd feljebb.) Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de akkor segíts: ha a döntetlen a minimum, akkor mi a maximum? A győzelem? Mert azt nem érdemeltünk volna, szerintem. Ha meg egyszerűen azt akartad írni, hogy a döntetlent megérdemeltük volna, akkor írd azt, mit kell itt minimumozni?

 

"Azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy nem volt köze a gólhoz."

 

Istenem, hagyjuk, jó? Inkább feladom, legyen neked igazad, Traore gólpasszt adott oly módon, hogy direkt a kapufára fejelte a labdát, hogy a visszapattanót Klaassen befejelhesse. Így jó lesz? :-)

 

"A többiben sem értünk egyet, de ilyen már volt. Ha mindenki, mindenben egyetértene, már megszűnt volna topikunk. :)"

 

Vagy többen járnának ide, pl. Manoh gyakrabban írna.

Előzmény: Gyenyi (26290)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26290

 

"Győzelemről szó sem volt!"

Arról volt szó, hogy jók voltunk-e. Természetesen nem annyira, mint a VVV ellen, de akkor még te is azt mondtad, hogy minimum egyenrangúak voltunk. Nem tudom, kivel cserélsz össze, mert győzelemről én sem beszéltem, bár az tény, hogy több helyzetünk volt, mint nekik. Ők akkor kezdtek feléledni, amikor Ten Hag először lecserélte Klaassent és Nerest, majd a két középhátvédet. Erre persze te azt mondod, hogy jobban bírták erőnléttel, de ilyen cserék után az természetes. Persze azt is mondhatjuk, hogy kispadjuk erősebb, de az is természetes.

 

"Traore pedig kb. 6 méterről fejelhetett kapura "

Futtában, felugorva, háttal a kapunak. Úgy azért nem olyan könnyű irányítani a labdát. Azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy nem volt köze a gólhoz. Ha Labyad lett volna ott helyette, biztos vagyok abban, hogy nem lett volna gól. De a két héttel ezelőtti, vagy akár a VVV elleni első kb. 20 percben játszó Traoreval sem lett volna. Talán Huntelaarral igen, ha ő is úgy mozdult volna a labdára, és több szerencséje van. Holnap újabb meccs után vitatkozhatunk azon, hogy jó-e Traore. :)

 

A többiben sem értünk egyet, de ilyen már volt. Ha mindenki, mindenben egyetértene, már megszűnt volna topikunk. :)

Előzmény: nj (26288)
nj Creative Commons License 2020.11.02 0 0 26289

Közben kijött az összefoglaló.

 

A 23. percben volt az egyik momentum, amikor mérges voltam a középső védőinkre, jelesül Blindre, mert ahogy visszavették mellette a labdát az elég ciki volt egy válogatott játékostól. De Schuursnak is volt egy jelenete, amikor simán elmentek mellette, csak az nem került bele az összefoglalóba (gondolom, nem lett belőle helyzet). A 47. percben meg elengedte az emberét, csak Onanán múlt, hogy nem lett belőle gól. Martinez is esett-kelt a gól előtt is, meg máskor is, Mazraoui meg időnként rosszul helyezkedett. Az egész védelem gyenge volt, na.

 

Traore pedig kb. 6 méterről fejelhetett kapura egy elég jó beadást, szerintem, az nagy helyzet volt. Szerencse, hogy végül Klaassen be is talált a támadásból, de a "gólpasszt" a kapufa adta.

 

Ami Promest és Ekkelenkampot illeti, nagy különbséget nem látok közöttük. Mindkettő kihagyott 2-2 helyzetet, aztán a végén Promes - Tadic gesztusának köszönhetően - belőtte a 11-est.

nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26288

Hát, én meg látok hanyatló tendenciát. A jövő majd eldönti, kinek volt igaza, remélem, neked.

 

"Te mondtad, hogy jól ment, és két legjobbunk nélkül is minimum döntetlent érdemeltünk volna."

 

Azt írtam, hogy 1 pontra bőven rászolgáltunk volna. Győzelemről szó sem volt!

 

"Azóta ezt elfelejtve, csak szidod azért a meccsért is a fiúkat."

 

Nem azért szidtam, hanem ezért a meccsért. És az Atalanta elleniért is, mert ott is gyenge volt a játék. A Liverpool elleniről annyit írtam, hogy az angol csapatok - kevés kivételtől eltekintve: a Chelsea elleni 4-4 - rendre fölénk kerekednek fizikailag. Amit te vitattál.

 

"Most lehet, hogy én nem értem humorodat. Az nem volt olyan nagy helyzet, és mégis majdnem bement."

 

Hát, pedig volt annyira nevetséges, mint amit te írtál, hogy két gólban benne volt. Csak - ezek szerint - azt te komolyan gondoltad.

Nagy helyzet volt, mert emlékeim szerint elég közelről fejelhetett. Ő egyszerűen elhibázott egy helyzetet, nem rajta múlt, hogy Klaassen helyzetbe került, hanem a kapufán.

Előzmény: Gyenyi (26287)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26287

" te is éppen olyan jól tudod, hogy ezeknek a játékosoknak a nagy részét esze ágában sem volt pályára küldeni."

Persze. Azt hittem vicces leszek ezzel az irreális kezdővel, de te túl komolyan vettél, így, legalább is nálad, ez nem jött be. :(      Meg kell komolyodnom.

 

"Az nem mindig a védőkön múlik. Van hogy mellé-fölé megy,"

Azért a Liverpool és az Atalanta ellen minden szögletnél a mieink fejelték ki a labdát. Kisebb ellenfelek ellen is ugyanilyen koncentrációval kéne játszani. Egy hete sikerült, most nem.

 

"Ha ez lenne az első, nem szólnék semmit, de az igazság az, hogy igazán jól legfeljebb a Heerenveen és Venlo ellen játszottunk. "

Amióta nem játszik Alvarez és Labyad. És azóta van Klaassen. De nekem játékunk a Liverpool ellen is tetszett, és akkor még azt mondtad, hogy neked is. Az első félidőben Bergamóban is jók voltunk. És egyik meccstől sem vártad, hogy méltó ellenfelek leszünk. Viszont 14 napon belül a tegnapi volt az 5-ik meccsünk, köztük kettő a kontinens élcsapatai ellen. Akkor elképzelhető, hogy két BL meccs között többen kicsit, tudat alatt, lazítanak. Ha az is elég a biztos győzelemhez, akkor ezt megbocsátom nekik.

 

"egyre több játékos formája esik vissza. Blind is, Schuurs is, Mazraoui is, Gravenberch is, a nem állandó kezdők közül Martinez és Ekkelenkamp is gyenge volt, Promes sem javul. Antony is szürkébb egy picit"

Schuurs és Blind tegnap nem voltak rosszak. Blind szívmegállása után egy ideig tényleg gyengébb volt, de most már szerintem a régi. Gravenberch éppen, hogy egyre jobb. Ma már talán ő szerzi meg a legtöbb labdát, és azzal jól is megy fel. Néha még túlcipeli, de tegnap azt sem tette. Martinez és Ekkelenkamp eddig, ha játszhattak, mindig jók voltak. Tegnap nem. Ez még nem formahanyatlás. Promes szerintem javul. Mezőnyben egyre jobb, de helyzeteit még kihagyja. Antony nem volt rossz. Volt már jobb, és lesz is. A formákban nem látok hanyatló tendenciát. Tegnap nem voltunk jók, de így is a Fortuna idei legnagyobb veresége volt ez. Pedig már játszottak a PSV és az AZ ellen is.

 

" A Liverpool ellen még védhető volt hogy nem ment annyira jól a csapatnak"

Te mondtad, hogy jól ment, és két legjobbunk nélkül is minimum döntetlent érdemeltünk volna. Azóta ezt elfelejtve, csak szidod azért a meccsért is a fiúkat. Néha sok múlik az edzőn is. Különösen a miénken. A Liverpool meccset idióta cseréivel tette tönkre, míg az Atalanta ellen túl későn és rosszul cserélt.

 

===========================================================

"nagy helyzetben rontott, mert a kapufára fejelt a 2. gól előtt."

Most lehet, hogy én nem értem humorodat. Az nem volt olyan nagy helyzet, és mégis majdnem bement. Nélküle az nem lett volna gól. Még mindig nem törődtél bele, hogy Traore jó. # meccsen játszott eddig, és összesen 12 gólban volt komoly szerepe.

Előzmény: nj (26285)
nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26286

"Traore megint két gólt harcolt ki."

 

Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy nagy helyzetben rontott, mert a kapufára fejelt a 2. gól előtt. Mert azt azért - gondolom -, még te sem gondolod komolyan, hogy szándékosan fejelt a felső lécre, hogy a kipattanót Klaassen bestukkolhassa. :-)

Előzmény: Gyenyi (26284)
nj Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26285

"Tényleg úgy értetted, hogy arra számítok, hogy ami választása lesz Ten Hagnak, abból mindig a rosszabbikat fogja választani?"

 

Nem, nem úgy értettem, de te is éppen olyan jól tudod, hogy ezeknek a játékosoknak a nagy részét esze ágában sem volt pályára küldeni. Akkor meg minek beírni? Csak a hangulatkeltés érdekében, hogy szidjuk egy kicsit Ten Hagot, hogy milyen béna összeállításban is pályára küldhetné a csapatot? Igaz, hogy nem teszi, de sebaj...

De, persze, abban igazad van, hogy ide mindenki azt ír be, amit akar, akkor is, ha nincs semmi értelme, hiszen nem kötelező, hogy legyen. És az is igaz, hogy nekem sem kötelező minden - egyébként felesleges - hozzászólásra reagálni. A jövőben igyekszem elkerülni.

 

"Ez speciel nem tűnt fel."

 

Nem a gólokra gondoltam elsősorban.

 

"Szerencsére a válogatottban nem középhátvéd."

 

És? Az engem nem vigasztal, az Ajaxban az. Csak nem tudom, miért...

 

"De nagyon ritkán kapunk gólt pontrúgásból, azaz valahogy mégsem lehet olyan rossz a védelem."

 

Az nem mindig a védőkön múlik. Van hogy mellé-fölé megy, Onana véd stb. És az is igaz, hogy akármilyen magas Schuurs, alig-alig tudtunk kifejelni egy-egy beadást. 

 

"Olcsó őket szidni."

 

Nem csak őket szidtam, ha elolvastad az értékelésemet. Onanán és Klaassenen kívül szinte mindenkit kritizáltam, mondjuk talán még Antonyt és Traoret kevésbé. És akiket kritizáltam, azok rá is szolgáltak. A két középső védővel kapcsolatos mondatot még korábban írtam be, amikor párszor elég simán átfűzték őket. Alapvetően noname támadók.

 

"Ilyen zsúfolt program mellett, becsúszhat egy-egy gyengébb meccs is."

 

Ha ez lenne az első, nem szólnék semmit, de az igazság az, hogy igazán jól legfeljebb a Heerenveen és Venlo ellen játszottunk. Ahol azért egyik ellenfél sem élete meccsét játszotta. Az első meccseken a kiállítások miatt én is azt mondtam, hogy nem a játék a lényeg, hanem a 3 pont. De utána 11 emberrel sem lett jobb semmi, sőt, egyre több játékos formája esik vissza. Blind is, Schuurs is, Mazraoui is, Gravenberch is, a nem állandó kezdők közül Martinez és Ekkelenkamp is gyenge volt, Promes sem javul. Antony is szürkébb egy picit, de nála egy ilyen kis a formaingadozás még érthető, meg jobban is készülnek rá. Talán Tagliafico az egyetlen, aki egy kicsit jobb, mint az első meccseken, de amilyen mélyről indult, ez nem nagy fegyvertény. És esetleg Traore, de meglátjuk, meddig tart ki ez a lendület. A Fortuna ellen azért már ő sem tudta hozni az előző két meccs szintjét (mielőtt belekötsz, játékban gondolom, nyilván nem 5 gólt várok tőle meccsenként!). A Liverpool ellen még védhető volt hogy nem ment annyira jól a csapatnak, végül is a 2019-es győztes, az angol bajnok ellen játszottunk. De a többivel elég nehéz elszámolni.

Előzmény: Gyenyi (26283)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26284

" nem működnek az automatizmusok még azok között sem, akik már tavaly is együtt játszottak"

Kik voltak ezek? A tegnapi védelemből csal Blind játszott tavaly is a védelemben. Klaassen, Ekkelenkamp és Gravenberch egyike sem volt tavaly középpályánkon. Elől Traore és Antony sem.

 

"Az, hogy a játékosok jó része formán kívül van, az szintén elgondolkodtató"

Ez sem igaz a legtöbbre. Martinez eddig jó volt, a legtöbb meccsen Schuurs is. Klaassen jó, Gravenberch még néha kihagy, de az nem formáján múlik. Eddig Ekkelenkamp is kimondottan jó volt. Remélem, tegnap csak rossz napja volt. Antony jó volt, Neres hosszú kihagyás után szépen javul, Traore megint két gólt harcolt ki. Rá sem mondanám, hogy nincs formában.

 

"A BL-ben lehet, hogy ha valahogy meglesz 6 pont a dánok ellen az sem lesz elég csak az EL-re."

Lehet. De az is lehet, hogy ellenük 4 pont is elég lesz a BL-re. Semmi értelmük nincs az ilyen kijelentéseknek. Persze 6 pont a dánok ellen jó lenne, mert akkor az EL már biztos. Igaz, 4-gyel is valószínű.

Előzmény: Manoh (26282)
Gyenyi Creative Commons License 2020.11.01 0 0 26283

"Ezt tök felesleges volt beírni, mégcsak nem is hasonlít a kezdőcsapat a tiédre."

Tényleg úgy értetted, hogy arra számítok, hogy ami választása lesz Ten Hagnak, abból mindig a rosszabbikat fogja választani? Talán nem kellett volna a "rém"-et zárójelbe tennem. Hiszen ez csak egy rémálmom volt. Persze, ha nem vitatkozni akarsz, hanem csak azt keresed, mibe köthetsz bele, akkor az sem segített volna. De való igaz, tetszett a kezdőcsapat.

 

"a nem éppen bombaerős Fortuna csatárai úgy játsszák át a válogatott(jelölt) védelmünket (Blind és Schuurs), ahogy akarják."

Ez speciel nem tűnt fel. Az első gól Ekkelenkamp labdavesztésével kezdődött, majd Gravenberch, Martinez és Klaassen egyike sem tudta elvenni a labdát Felmmingtől, Mazraoui pedig levegőt védett. A gólhoz semmi közük nem volt középhátvédjeinknek. Mazraoui és Martinez még sokat ügyetlenkedtek, míg két helyzetnél Schuurs annyira zavarta a támadót, egyszer azt hiszem Seuntjenst egyszer pedig Fleminget, hogy nem tudtak rendesen kapura lőni. A végén szögletből volt két veszélyes fejes. Az egyiknél a jobbhátvéd fejelt. Nem hinném, hogy középhátvédjeink egyikének kellett volna fognia. A másodikat valóban a középcsatár fejelte Blind mellől. Az hiba volt. Szerencsére a válogatottban nem középhátvéd. De nagyon ritkán kapunk gólt pontrúgásból, azaz valahogy mégsem lehet olyan rossz a védelem. A második kapott gólért senki sem felelős. Pályafutása során egyszer mindenkinek elsülhet így a lába.

Különben is, ha egy kontránál a középpálya nem szűr, akkor a védelem mindig kisebbségben van. Olcsó őket szidni. Ezzel együtt Schuursnek volt néhány jó közbelépése.

 

Tegnap a baj a bekkek voltak. Martinez és Mazraoui nagyon rossz napot fogtak ki. Ehhez jött, hogy, sajnálatomra, Ekkelenkamp eddigi legrosszabb meccsét (félidejét) játszotta az első csapatban. Ha megismétli múlt heti játékát 6-7 góllal nyerünk. Lecserélése jogos volt. Ten Hag választhatott Tadic és Promes között. Gondolom, Promesnek akart lehetőséget adni, hogy formába jöjjön. Nem volt rossz, de már nincs meg az önbizalma, hogy helyzetben higgadt legyen. Most is lőhetett jó helyzetben, de gyengén lőtt. Ekkelenkampnál kevesebb hibája volt, ami sajnos nem nagy szó. Talán gólja, még, ha csak 11-esből is esett, segíti. Mindenesetre örültem, hogy ő ment be, és nem Labyad. Ő legalább már volt hosszabb periódusban jó is nálunk. Alvarez beküldésének nem volt értelme, de kit küldhetett volna be, hogy Gravenberch pihenhessen? Taylor nem ült a kispadon. De egyetértek Ten Haggal abban, hogy egy fiatal ne üljön kétszer egymásután a kispadon, hanem legalább minden második meccsen játsszon teljes meccset a Jongban. És végeredményben Alvarez semmi rosszat nem csinált. Klaiber magabiztosabb volt, mint Bergamoban. Lassan csak megszokja, hogy most az Ajaxban játszik. Egy jó Mazrouinak nem vetélytársa, de jó Mazraoui, amióta Dest elment, nincs. Traore megint tetszett és Neres és Antony is. Gravenberch megfelelt, de mint leghátsó középpályásnak, kontráknál jobb lenne, ha hátrébb lenne. Mondjuk pont az első gólnál volt, de akkor nem csak ő nem tudott segíteni. Klaassen is hibázott az első gól előtt. Emellett kihagyott egy nagy helyzetet, de azért kétszer betalált, és általában jó volt. Jó egy olyan középpályás, aki nem veszti el a labdát. Azért abban lehet, hogy hibás, hogy kontráknál nem segítette a védelmet.

 

Ilyen zsúfolt program mellett, becsúszhat egy-egy gyengébb meccs is. A lényeg, hogy nyertünk, megvan a 3 pont, és megmaradt az első hely. És még mindig jobb főpróbánk volt, mint a Midtjyllandnak, mely 4:1-re kikapott. Biztos nem kutyaütők, de kedden nyernünk kell. Amióta Ten Hag az edzőnk, BL (selejtezőben) idegenben még nem kaptunk ki. Persze, mint mondtam, az most csak minimális követelmény. Gondolom, ők is fognak kontrázni. De BL meccsen koncentráltabban szoktunk játszani, mint bajnokikon.

Előzmény: nj (26279)
Manoh Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26282

Sajnos alacsony színvonalú meccs volt a kiesőjelölt ellen, akiknek sok helyzetük is volt, így még baj is lehetett volna. A 2 kapott gól valóban sok egy ilyen gyenge csapat ellen és ráadásul Onananak köszönhető, hogy nem lett több. A helyzetek kimaradtak és a büntetőknek köszönhetjük, hogy legalább számszakilag magabiztos volt a győzelem.

Nem játszunk jól, nem működnek az automatizmusok még azok között sem, akik már tavaly is együtt játszottak, ami meglehetősen furcsa. Az, hogy a játékosok jó része formán kívül van, az szintén elgondolkodtató. Pedig a szezon hamarabb is ért véget, így kisebb volt a terhelés, utána volt edzőtábor és lement már jópár forduló is. Egyenlőre a bajnokságban még jönnek legalább az eredmények és volt egy kifutott eredmény múlthéten, de a nehezebb meccsek még csak most jönnek és rengeteg forduló van még hátra. A BL-ben lehet, hogy ha valahogy meglesz 6 pont a dánok ellen az sem lesz elég csak az EL-re.

 

nj Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26281

5-2-re nyertünk, egy alacsony színvonalú meccsen, gyenge játékkal.

 

2 gólt kapni egy ilyen ellenféltől... és még kaphattunk volna többet is... Igaz, lőttünk ötöt, de hármat 11-esből, pontosabban az elsőt 11-es után bepofozva a kipattanót.

Nehéz bárkit is kiemelni. Onana védései kellettek, hogy ne legyen nagyobb baj 0-1, vagy 2-1 után. Klaassen egy hibától eltekintve jó volt, Brobbey bemutatkozásképpen gólt lőtt, nagyjából ennyi a pozitívum. Antony és Traore megfelelt, de egyikük sem volt kiemelkedő. Tadic beállítása viszont jót tett. Lehet őt szidni, de ha (valamelyik) posztján játszik, akkor mindig jobb vele a csapat.

De a védelem borzasztó volt, különösen a két középső ember. Gravenberch is légüres térben mozgott. Amikor ő játszik a középpályán, mindig átszaladnak rajtunk. Ekkelenkampot nem láttam annyira rossznak, hogy elsőnek őt kelljen lecserélni, ha Tadic nem engedi át az utolsó 11-est, akkor a helyére beálló Promes talán nem is ér labdához. Mennyivel jobb lett volna, ha az egyik center helyett Taylor ül a kispadon, bemehetett volna inkább ő. Neres is több rosszat csinált, mint jót, azért az alattomos utánrúgásért pedig nyugodtan ki is állíthatták volna. Klaiber még talán a rossz Mazraouinál is rosszabb volt. Alvarez pedig elégedett lehet a csapategységgel, mert most már ott tartunk, hogy annyira visszaesett mindenki, hogy egyáltalán nem lóg ki a csapatból.

 

Nagyon úgy néz ki, hogy a formaidőzítés nem sikerült. Az előkészületi meccseken, azon belül is a Salzburg ellenin volt a csúcs, azóta csak romlunk. Szó se róla, akkor eleinte még volt Van de Beek, egészséges volt Kudus, nagy formában volt Antony. Klaassen visszahozatala is jó húzás volt, ő talán azért jobb a többieknél, mert nem nálunk készült fel a szezonra, hanem a Werdernél.

nj Creative Commons License 2020.10.31 0 0 26280

Na, kezdődik, Ekkelenkamp helyett Promes. Ha nem sérülés miatt hozta le, akkor érthetetlen.

Előzmény: nj (26279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!