Keresés

Részletes keresés

Neeskens Creative Commons License 2019.12.15 0 0 25194

Erik ten Hag takarodj !!!!!!!!

Manoh Creative Commons License 2019.12.15 0 0 25193

Sajnos semmi váratlan nem történt, kikaptunk ismét. :-(

Lassan el kellene gondolkodni, hogy Ten Hagnak és nekünk is jobb lenne, ha Münchenben folytatná.

Sajnos azt is be kell látni, hogyha stabilan bajnokok és Európában tényezők akarunk lenni, akkor nem 11 kezdőjátékos kell, hanem kell egy megfelelően erős kispad, ami nem levezető játékosokból, valamiért be nem vethető ifikből és rossz vételekből áll, mert az ide vezet, hogy pár nap alatt összeomlik az, amit addig, ha olykor szerencsével is felépítettünk a bajnokságban és a BL-ben.

Gyenyi Creative Commons License 2019.12.13 0 0 25192

"a egyenként vizsgáljuk őket, akkor akár mind a nyolcat is megítélhette volna ellenünk, így "csak" 7 esetben döntött a kárunkra, mert a végén a Chelsea 5. gólját azért nem adta meg."

Azért az első meccsen meg nem adott 11-es 100%-os volt. Ha a VAR-nak lett volna beleszólása, akkor biztos megkapjuk. Azt nem mondom, hogy az egy tendenciózus hiba volt, de attól még lehet, hogy sokba került nekünk. A Chelsea 5-ik gólját a bíró megadta. A VAR nem, tehát a londoni bíró egyszer sem döntött javunkra.

 

" Arra, hogy az ellenfél, fetreng, meg időt húz kár hivatkozni, Onana is rendszeresen húzza az időt, ha olyan a szituáció,"

De épp ez volt a különbség. Onana időhúzását a Tottenham ellen, gorombán megbüntette a bíró. A keddi időhúzások ellen viszont szinte semmit nem csinált. Sőt! Minden műesést szabadrúgással jutalmazott. Nem voltunk jók, így az, hogy a bíróval sem volt szerencsénk, duplán sújtott minket. (Tadics színészkedései engem is nagyon zavarnak. De kedden a Valencia taktikája volt a sok műesés, provokálás, és sajnos a mieinknél, azzal is, hogy a bíró ezt eltűrte, el is érték céljukat.)

 

"A Lille ellen mi (de ezzel a másik két csapat is így volt)."

Erről valóban nem érdemes sokat vitatkozni. Úgy is értettem, hogy a Lille ellen jobbak voltunk, mint a másik kettő. Szerintem, ami a játékot illeti a Chelsea ellen két meccsen kicsit jobbak voltunk, de a sok vitatható bírói illetve VAR döntés miatt mindkét meccs értékelhetetlen.

====

De most már jobb, nekünk is, a vasárnapi meccsre koncentrálni. Mindkét csapat nagy pofont kapott a héten. A miénk talán annyiból nagyobb volt, hogy a következmények komolyabbak, de 4:0-ra kikapni az angol bajnokság 5-ikjének kicsit felerősített harmadik csapatától, nem növeli az önbizalmat. Azért a tegnapi MU nem jobb nálunk. Meglátjuk, melyik csapat dolgozza fel jobban a pofont. Talán az szerencse, hogy nekünk több időnk van erre. Viszont az kiderült, hogy az AZ messze nem egy csodacsapat. Középhátvédjeik gyengék, amit ki lehet használni. És talán az is jellemző rájuk, hogy náluk De Wit fontos játékos. Ha Promes nem játszhat, akkor sok múlik azon, hogy Ten Hag tanult-e a keddi meccsből. Ezzel együtt, szerintem kicsit esélyesebbek vagyunk, már amennyit az ér. Ha kikapunk, akkor izgalmasabb lesz a bajnokság. Ha nyerünk, akkor nem hiszem, hogy még lesz izgalom.

Előzmény: nj (25191)
nj Creative Commons License 2019.12.13 0 0 25191

A Chelsea elleni meccseken lehetett volna egy-két dolgot másként megítélni, de amit fújt, az sem volt egyértelműen téves. Összesen volt 8 vitatható szituáció azon a két meccsen. Ha egyenként vizsgáljuk őket, akkor akár mind a nyolcat is megítélhette volna ellenünk, így "csak" 7 esetben döntött a kárunkra, mert a végén a Chelsea 5. gólját azért nem adta meg. Egyenként mindegyik védhető volt, inkább a tendencia furcsa.

 

A Valencia elleni hazai meccset mi szúrtuk el, rosszul is játszottunk. Ott kár a bírót hibáztatni. Arra, hogy az ellenfél, fetreng, meg időt húz kár hivatkozni, Onana is rendszeresen húzza az időt, ha olyan a szituáció, Tadic is szeret színészkedni, lásd azt a lefejelést, ami után jött a kiállítás, az sem volt olyan súlyos.

 

"Arról, hogy ki volt a legjobb. A Lille ellen mi, a Valencia ellen mi, és a Chelsea ellen, legrosszabb esetben is egyforma."

 

A Lille ellen mi (de ezzel a másik két csapat is így volt). A Valencia ellen kicsit inkább mi, a Chelsea ellen kicsit inkább ők. Egyébként meg tökmindegy, mert 1-1 ponttal többet gyűjtöttek.

Előzmény: Gyenyi (25188)
nj Creative Commons License 2019.12.13 0 0 25190

Na, de te is úgy elemzed a meccseket, hogy amit megnyertünk, az mind jogos volt, plusz ha a Chelsea ellen ezt vagy azt megadja a bíró és még a Valencia ellen otthon berúgunk egy helyzetet.... Vagy mindig van, ha, vagy soha.

A legtisztább, ha azt mondjuk, hogy hagyjuk a lehetőségeket és nézzük a végeredményt. Az alapján a 3. helyen végeztünk, tehát ez az, ami alapján megítélhetjük a csapat teljesítményét. Ami nem pocsék, de nem is kiemelkedően jó. Ezt kifogásoltam csak, hogy erre túlzás az "emlékezetesen szép" jelző.

Előzmény: Gyenyi (25189)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25189

Na még erre is reagálok:

"Nyilván nem arra gondoltam, hogy csak az ő helyzeteiket számolom, hanem mindkét csapatét. "

Akkor nem értem, hogy jött ki Valenciában a 3:3. Ziyechnek volt még egy kapufája, Tadics egyszer csak centikkel lőtt mellé, 0:3 után egyszer a gólvonalról mentettek, és még Martineznek is volt egy jó lövése, melyet Cillessen szépen védett. Ha minden helyzet bement volna, akkor kb. 6:4-re nyerünk.

Ha mi hagyunk ki több helyzetet, mint például kedden, akkor azt mondod, hogy hetekig nem találtunk volna be, ha az ellenfél, akkor azt, hogy más is lehetett volna az eredmény. Így eddig csak Manoh elemezte meccseinket. :)

Előzmény: nj (25184)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25188

""Azokban az esetekben, amikor súlyos szabálytalanság, erőszakos cselekedet vagy a második figyelmeztetéssel járó szabálytalanság történik, előnyszabály nem alkalmazható, hacsak nincs közvetlen egyértelmű gólszerzési lehetőség.""

De hol volt akkor még a közvetlen gólszerzési lehetőség? Még 5-10 másodpercig ment a lövés előtt a labda. Ez már bizony az előnyszabály téves  alkalmazása volt. És mivel Veltman kezezésénél szó sem lehetett szándékosságról, a sárga lap sem volt jogos.

 

"Másnap estig sem lőttünk volna gólt!"

Mindenesetre a 91-ik percben elég nagyot védett a kapus. Továbbra is kitartok amellett, hogy fene tudja, mi lett volna még 3-4 perc hosszabbítással. De akárhogy is, azzal, hogy azt nem kaptuk meg, nagy disznó volt  bíró. Míg a Chelsea elleni két meccsen csak pechünk volt a bíráskodással, a keddi bíró eléggé ellenünk fújt. Ettől függetlenül, a mieinknek nem szabadott volna, hogy ettől, illetve a spanyolok színészkedéseitől úgy elveszítsék a fejüket.

 

"Jó, és mire mentünk vele?"

Nem is erről volt szó. Arról, hogy ki volt a legjobb. A Lille ellen mi, a Valencia ellen mi, és a Chelsea ellen, legrosszabb esetben is egyforma. Hiszen azért még, ha szerinted az első meccsen  jobbak is voltak (szerintem csak az utolsó 10-15 percben), a második első 60 percében nagyobb volt a különbség javunkra. De sajnos ennek csak annyi jelentősége van, hogy nem kell elkeserednünk, hogy olyan rosszak vagyunk. Az AZ-nek több oka van erre, hiszen a MU második csapata verte őket szét. Pedig ők nagyon komolyan vették e meccset.

Előzmény: nj (25184)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25187

Igen, az e heti holland mérleg összesen 1 pont.

Előzmény: Neeskens (25186)
Neeskens Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25186

“Nagyon jó” EL meccsek, 1 döntetlen 2 vereség

nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25185

Az AZ is beleszalad egy nagyobb vereségbe a jelek szerint...

nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25184

Úgy látom, nem érted. Nyilván nem arra gondoltam, hogy csak az ő helyzeteiket számolom, hanem mindkét csapatét. De ezt te is éppen olyan jól tudod.

 

"Ha 2:4-nél a bíró lefújja a Blind elleni szabálytalanságot, akkor elég valószínű, hogy nyerünk."

 

Azért nem fújta le, mert Blind is kitette a karját, az eleső játékos nyúlt utána. Kb. ugyanannyira volt szabálytalan mindkettő. Ezért engedte tovább.

 

"És második sárga esetén azonnal fújni kell, azaz nincs előnyszabály."

 

Ezt egyszer már megírtad, de akkor is szóltam, hogy a szabály nem így szól! Ez a pontos szöveg:

 

"Azokban az esetekben, amikor súlyos szabálytalanság, erőszakos cselekedet vagy a második figyelmeztetéssel járó szabálytalanság történik, előnyszabály nem alkalmazható, hacsak nincs közvetlen egyértelmű gólszerzési lehetőség."

 

"A játék képének, a kihagyott helyzeteknek, a döntetlen, de akár a győzelmünk is jobban megfelelt volna."

 

Én ezt nem így láttam. Tiszta gólhelyzetünk alig volt, egészen a hajráig a kaput sem találtuk el. És rosszul is játszottunk.

 

"Hogy mi lett volna, ha kapunk még 2-3 percet, soha nem tudjuk meg, de azért jobb lett volna, ha megkapjuk azokat."

 

Másnap estig sem lőttünk volna gólt! Akkor már idegesek voltak, kapkodtak, olyankor már semmi sem sikerül.

 

"Talán mindegyikből, hiszen akkor a többieknek kevesebb pontjuk lett volna. 10 ponttal utoljára 2015-ben esett ki csapat; a Porto."

 

Tegyük hozzá: egy másik csoportban nem biztos, hogy lett volna 10 pontunk.

 

"Lille ellen még a te "lehetett volnáddal" is mi voltunk a legjobbak."

 

Jó, és mire mentünk vele?

 

"A Chelsea ellen roppant pechesek voltunk a bíráskodással, de a két meccs játéka alapján nem ők voltak a jobbak."

 

Ezt nem mondanám. Az első meccsen egyáltalán nem ment a játék, eleinte többé-kevésbé kiegyenlített volt, majd a hajrára kipukkadtunk és bizony már öltük az időt, de nem tudtuk kihúzni döntetlennel. Londonban kb. 60 percig voltunk jók, utána viszont a kiállítások miatt teljesen irreálissá vált a meccs. Én ez alapján nem tudom azt mondani, hogy mi voltunk a jobbak. Az első meccsen ők, a másodikon mi érdemeltünk volna győzelmet, de az egyébként jogos - dupla sárgás! - kiállítások miatt nem tudtuk megnyerni a meccset. Észre kellene venni, hogy rengeteg lapot szedünk össze, tavaly nem volt ennyi eltiltottunk. Az is jelzi, hogy valami nem stimmel. Tavaly hatékonyabb volt a letámadás, ezért nem indult annyi kontra és azért nem kerültek a védőink annyiszor kiszolgáltatott helyzetbe.

Előzmény: Gyenyi (25183)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25183

E lehetett volnákat, gondolom csak viccnek szántad. Kevés meccs nem végződhetett volna másképp. Ez a foci. Sok helyzet kimarad, és bírók is befolyásolhatják az eredményt. Igaz, azt most csak hátrányunkra tették.

Ajax - Lile 3:0. Valóban lehetett volna 3:3 is. Sőt! 0:3 is. Minden statisztika szerint jobbak voltunk, és még, ha 3:2 is lett volna, mi voltunk a Lille ellen a csoportban a legjobbak.

Valencia - Ajax 0:3 is lehetett volna akár 3:0 is. Az első félidőben a 0:2 nem felelt meg  a játék képének, a másodikban viszont egyértelműen jobbak voltunk. A győzelem jogos volt, még szerinted is. A 0:3 azért túlzás volt.
Ajax - Chelsea 0:1 Promes gólja VAR nélkül gól lett volna, és roppant furcsa, hogy az UEFA nem hozta nyilvánosságra azt a képet, amely alapján, szerintük, egyértelműen látszott, hogy az les volt. Gondolom azért, mert nem tudtak volna mit kezdeni azzal az esettel, ha bevallják, hogy nem volt les. Nem lehet utólag megadni egy gólt, hiszen akkor a 35-ik perctől egy egész más meccs lett volna. Csak újrajátszás lett volna igazságos, amit nehéz lett volna betervezni. Az biztos, hogy az amatőr kép alapján nem volt les. De a meg nem adott 11-eshez semmi köze nem volt a VAR-nak. Azt egy vélt les miatt nem kaptuk meg. Egy 11-es nem mindig gól, de egy meg nem adott soha sem. És Tadics ritkán hagy ki 11-est. Szóval azon a meccsen minimum 1 pontot elvettek tőlünk. Azzal elsőként továbbjutottunk volna.

Chelsea - Ajax 4:4. Ha 2:4-nél a bíró lefújja a Blind elleni szabálytalanságot, akkor elég valószínű, hogy nyerünk. Hiszen 9-ünk ellen is csak 1 gólt tudtak lőni. (a 11-esen kívül). És második sárga esetén azonnal fújni kell, azaz nincs előnyszabály. Blind ugyan akkor is lement volna, de Veltman marad, és nincs 11-es. Emellett nagyon úgy nézett ki, hogy a 2-ik Chelsea gól les volt, de arról nem mutattak képet vonallal.

Ajax - Valencia 0:1. Erről miért nem mondod, hogy mi minden lehetett volna? A játék képének, a kihagyott helyzeteknek, a döntetlen, de akár a győzelmünk is jobban megfelelt volna. Kapusuknak több dolga volt, mint Onananak, és.helyzetünk is több volt. És ez volt e BL idényben a harmadik meccsünk, melyen a bíráskodással sem volt szerencsénk. A sok műesés miatti szabadrúgás legalább 1 perc extra hosszabbítást kellett volna, hogy jelentsen, és szerintem javunkra azoknál jogosabbnak látszó szabadrúgásokat nem adott meg. És, hogy az első félidőben nem hosszabbított, majd nagy disznóság volt, hogy a hosszabbításban a piros lap miatti huzavona ellenére is csak pár másodpercet. Hogy mi lett volna, ha kapunk még 2-3 percet, soha nem tudjuk meg, de azért jobb lett volna, ha megkapjuk azokat. Biztos, nem értesz egyet, de azért pechnek látom, hogy a Tottenham ellen a bíró túlzásba vitte a hosszabbítást, most meg szinte nem is hosszabbított. Mindkétszer mi voltunk az áldozatok.

 

"10 ponttal sok csoportban továbbjutottunk volna"

Talán mindegyikből, hiszen akkor a többieknek kevesebb pontjuk lett volna. 10 ponttal utoljára 2015-ben esett ki csapat; a Porto.

 

Lille ellen még a te "lehetett volnáddal" is mi voltunk a legjobbak. A valenciai győzelmet mindketten jogosnak tartottuk, így ott a lehetett volnának nincs értelme. Két meccs alapján mi voltunk a jobbak, és ellenük is jobbak voltunk, mint a Chelsea. A Chelsea ellen roppant pechesek voltunk a bíráskodással, de a két meccs játéka alapján nem ők voltak a jobbak. A fentiekből szerintem csak az következhet, hogy mi voltunk a csoport legjobbjai. De ezzel semmire nem megyünk. Sajnos ez az egész nagyon hasonlított 2013 őszére. Akkor is sokban múlt a bíráskodáson, hogy kiestünk. Persze, ha minden meccsen olyanok lettünk volna, mint a piros lapokig Londdonban, akkor még a bírók sem tudtak volna kiejteni minket. Viszont, ha olyan szerencsénk lett volna, mint a Valenciának a mi ottani meccsünket leszámítva, majdnem minden meccsén, akkor sem lett volna baj. Mert a Valencia rosszabb volt Londonban is, Lilleben is és Amszterdamban is, de végül csak Lilleben nem nyert.

 

Ez van. Most a lényeg, hogy minimum ne kapjunk ki vasárnap.

Előzmény: nj (25172)
Zikiel Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25182

🤡🤡🤡

Előzmény: nj (25177)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25181

OK, akkor maradjunk a tényeknél. 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, kiesés a csoportból. Ha hozzáveszem a selejtezőt is, akkor még 2-2 győzelem és vereség. Erre azért túlzásnak érzem az "emlékezetesen szép" jelzőt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy többé-kevésbé rendben volt. 

Úgy tudom, a minimális cél az áttelelés volt valamelyik kupában, az sikerült, de több nem.

Előzmény: Neeskens (25178)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25180

"Mit érsz el azzal, ha alacsonyabbra teszed a mércét?"

 

Mondjuk, nem várok olyasmit el, ami nem reális. Miért, azzal mit érsz el, ha most kitűzöd, hogy meg kell nyerni az EL-t, aztán mondjuk kiesel  következő fordulóban az APOEL ellen?

 

"Ez már közelít ahhoz, ahogy én látom. Minden forduló előtt az legyen a cél, hogy jussunk tovább."

 

Eközött és a döntő vizionálása között ég és föld a különbség!

 

"...az, hogy a végeredmény ellenére, mi voltunk BL csoportunk legjobbjai..."

 

És ezt miből állapítottad meg? Mert a táblázat, ugye, nem ezt tükrözi.

 

"...és normális bíráskodás esetén a Chelseat is..."

 

Ezt speciel nem tudhatjuk.

 

"...az EL-ben senki ellen nem vagyunk esélytelenek."

 

Nem, de az ellenfelek jó része sem esélytelen ellenünk.

 

"Amióta kinyitottuk a pénztárcát az az ambiciónk, hogy strukturálisan Európa legjobb 10-be tartozzunk. Ehhez kell igazítani az elvárásokat."

 

Ez gyakorlatilag biztos, hogy nem fog megvalósulni, az első 10 hely gyakorlatilag betöltöttnek tekinthető. Ami reális az kb. a 15.-25. hely közötti szakasz. Viszont, ahhoz tartósan kellene jól teljesíteni, ami nagyon nehéz lesz, mert mindig lesznek más ligákba távozó kulcsemberek.

Előzmény: Gyenyi (25175)
Neeskens Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25179

Remélem ma mindhárom holland csapat nyer (álmodozni lehet) mert kellenek a pontok !!!

Neeskens Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25178

Ezeken a “lehetett volna” kifejezéseken kár lovagolni. Lehetett volna de nem lett.

Így tavaly is lehetett volna BL döntő ha nem csesszük el a visszavágó második féludejében azt a 2-3 gólhelyzetet (vagy az első meccsen) de nem lett mert kihagytuk őket

Előzmény: nj (25172)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25177

Úgy látom, nem sok mindent értettél meg abból, amit leírtam. Gyakorlatilag semmit.

Mondjuk, nagyon nem is vártam mást.

Előzmény: Zikiel (25176)
Zikiel Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25176

Tanits mester 😁 Szerinted ki legyen a tizes? 😁

 

Neked minden üres hőzöngés csak a te magasröptű megállapításaid nem azok. Vicces. Szavakat cáfolsz. Nagy egod lehet ha ennyire csak a saját igazadért harcolsz.

Hogy ki mennyire szurkol az mindenki magán ügye. Én is az ajaxnak szurkolok.De van egy csapat ami felettük áll.

Előzmény: nj (25174)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25175

"Ehhez igazítsuk a mércét."

Mit érsz el azzal, ha alacsonyabbra teszed a mércét? Minden ellenfél ellen az kell, hogy legyen a hozzáállás, hogy tovább kell jutnunk. A legjobbak itt is előbb utóbb olyanok lesznek, akik kiestek a BL-ből. Legfeljebb nem 10 ponttal, plusz 6-os gólkülönbséggel. Gondolod, hogy az Inter célja nem az, hogy megnyerje az EL-t? De a Red Bulé, Shaktaré és a Benficaé is az. Azért mert elég pechesen nem mentünk tovább a BL-ben, nem szabad, hogy ambícióinkat befolyásolja.

 

"Előbb menjünk egy(-két) fordulót, aztán majd meglátjuk."

Ez már közelít ahhoz, ahogy én látom. Minden forduló előtt az legyen a cél, hogy jussunk tovább. Akárki is az ellenfél. Gondolom, te is azt akarod, hogy, ha három fordulón túl vagyunk, azt mondjuk, hogy ennél komolyabb célunk nem lehetett,most már illene kiesnünk.

 

"Most már egy új idény van, semmit nem számít, hogy tavaly mi volt a Real Madrid ellen!"

Azért a Real és a Juve elleni győzelmek, az, hogy a végeredmény ellenére, mi voltunk BL csoportunk legjobbjai, mi vertük meg legjobban a Lille-t, két meccs alapján kivertük volna a Valenciát és normális bíráskodás esetén a Chelseat is, idénre is elég önbzialmat adhat a fiúknak. A BL-ben még van 1-2 csapat, melytől komolyan tartanék, az EL-ben senki ellen nem vagyunk esélytelenek. Persze ettől még nem biztos, hogy mindenkit.

 

" Ehhez kellene igazítani az elvárásokat."

Amióta kinyitottuk a pénztárcát az az ambiciónk, hogy strukturálisan Európa legjobb 10-be tartozzunk. Ehhez kell igazítani az elvárásokat.

Előzmény: nj (25171)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25174

Egyébként, hogy értsd: nem a kritikával van baj, mert pl. Manoh szinte mindig nagyon kritikus, többnyire én is, időnként Gyenyi is (különösen, ha Ten Hagról van szó) és néha még Neeskens is, bár ők ketten rendszerint optimistábbak. A különbség az, hogy a kritika az olyan műfaj, hogy leírod a véleményedet és megpróbálod érvekkel is alátámasztani. Amivel lehet egyetérteni, vagy vitatkozni. Amit te írsz, abban nincsenek érvek, csak üres hőzöngés és vagdalkozás. Azzal nem nagyon lehet mit kezdeni.

Előzmény: Zikiel (25169)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25173

Szerintem, nem együtt őriztünk libát, úgyhogy állítsd le magad, barátom!

 

Amúgy, meg lehet, hogy az a baj, hogy nem vetted észre, hogy ez nem a "Szeressük a jó focit" topic, hanem az Ajaxé. Nem jó helyre írsz. Ami csak az egyik (a kisebbik) probléma, a nagyobb, hogy nem kritikát írsz, hanem hülyeségeket. Ráadásul ez a gunyoros stílus (Kabai Cukor stb.) is elég szánalmas. Olyan mint amikor kimegy egy BLASZ III-as meccsre az ember és ott a helyi humoros csávó előadja magát.

 

Egyébként, kb. ugyanolyan régen szurkolok én is ugyanannak a csapatnak, a különbség az, hogy én akkor is magaménak érzem őket, ha nem megy nekik. És ha egy kicsit is képben lennél, akkor állítólagos Ajax-drukkerként tudhatnád, hogy nemzetközi szinten az elmúlt 20 évben ez volt a gyakoribb és ami tavaly volt az a ritka kivétel. Amit te itt előadsz az tipikus divatdrukker mentalitás. Próbáltam ezt neked finomabban elmondani, de mivel ilyen arrogánsan reagáltál, ezért most megpróbálom elmagyarázni a te szinteden.

 

Szerintem, írj inkább többet a többi kedvenc topikodba. Ott biztosan jobban örülnek neki. Ide sok értelmeset még nem tudtál.

Előzmény: Zikiel (25169)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25172

 

"Mindezzel együtt ez a BL szezonunk is, az utolsó meccset leszámítva, emlékezetesen szép volt."

 

Ezzel azért vitatkoznék... Megvertük a Lille-t 3-0-ra egy olyan meccsen, ami lehetett volna 3-2 is. Utána a Valenciát is 3-0-ra, ahol lehetett volna 3-3 is. Ezen a két meccsen szerencsénk volt bőségesen, hogy mindent kihagytak. Utána jött a Chelsea elleni hazai vereség, ami lehetett volna döntetlen is, ha a bíró megadja Promes gólját, amiről máig nem derült ki, hogy az elrúgás pillanatában is lesen volt-e, de azon a meccsen nem játszottunk jól. A Chelsea ellen idegenben 60 percig jók voltunk (szerintem, akkor játszottunk ebben az idényben legjobban), de aztán jöttek a kiállítások. Valóban itt is lehetett volna 1-2 esetben másképp ítélni. A Lille ellen idegenben tartalékosan is magabiztosabban nyertünk 2-0-ra, mint az első meccsen otthon. Kedden a Valencia ellen még úgy sem játszottunk, mint a Chelsea elleni hazai meccsen, szerintem az volt a leggyengébb produkciónk. 10 ponttal sok csoportban továbbjutottunk volna, de mi ebben a csoportban voltunk. Tavaly szerencsénk volt, hogy a Bayern mindenki mást megvert, de idén a Chelsea pont a Valencia ellen szerzett összesen 1 pontot és ellenünk 4-et.

Előzmény: Gyenyi (25167)
nj Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25171

"A tavalyi BL majdnem döntőse célja csak az lehet, hogy az EL-ben minimum a döntőbe jusson."

 

A "tavalyi BL majdnem döntőse" idén nem jutott tovább a csoportmeccseken sem. Ehhez igazítsuk a mércét.

 

"Ez persze sok mindenen múlik, de a lécet mindig magasra kell tenni."

 

Inkább reális célokat kellene kitűzni. Előbb menjünk egy(-két) fordulót, aztán majd meglátjuk.

 

"Tavaly, ha minden meccsünkre a te kishitüségeddel mentek volna el, a BL csoportból sem jutottunk volna tovább."

 

Én csak azt mondom, hogy lépésről lépésre kellene haladni és nem rögtön EL-győzelemről álmodozni, amikor még semmit sem tudunk az ellenfelekről sem. Ha most itt nagy hangon kupagyőzelemről beszélünk, annak csak pofára esés lesz a vége.

És, egyébként, meddig fogjuk még emlegetni a tavalyi eredményeket? Most már egy új idény van, semmit nem számít, hogy tavaly mi volt a Real Madrid ellen! A helyzet az, hogy bármi is volt tavaly, a Real Madrid, a Juventus, a Bayern München és a Tottenham a BL-ben játszik tavasszal, mi pedig nem. Ehhez kellene igazítani az elvárásokat.

Előzmény: Gyenyi (25168)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.12 0 0 25170

Olvasom hozzászólásaidat, és nem jövök rá, kinek is szurkolsz. Mert az nem derül ki, hogy az Ajaxnak. Legalább is, egy igazi szurkoló nem beszél így klubjáról.

 

"Az a csapat akinek 2 játékosa kiesik és csak nyugdíjasokkal tudja helyettesíteni az szépen szólva is kurva gyenge!"

Az a gyenge csapat pár hete 9 emberrel nem kapott ki Londonban a Chelseatől, és két legjobb hátvédje nélkül nyert Lilleben. És, ha tényleg szereted a szép focit, akkor nagyon élvezhetted, ahogy Londonban 11-en játszottak.

De nem arról van szó, hogy két játékos kiesett, hanem, hogy pont ugyanarról a posztról estek ki. Mi nem vagyunk Manchester City, ahol 40-50 milliósok nem kerülnek fel a kispadra. Mi megérezzük, ha kiesik 2 legjobb csatárunk. Persze azt se tudom, ki volt az a nyugdíjas, akiről szólsz. Promes helyett az alig 20 éves Lang kezdett, majd a 19 éves Dest folytatta. Van de Beek előbbre ment és helyén a 21 éves Alvarez játszott. Aztán tényleg bement két öreg, de nem azért mert nincs jobbunk, hanem azért, mert edzőnk szereti őket. Eddig az összes BL meccsen és a bajnokságban is jók voltunk, és biztos neked is tetszett, ahogy játszottunk. Most volt két kisiklásunk. Ez a legjobbakkal is előfordulhat.

Nem hiszem, hogy kikapunk az AZ-től, és azt sem, hogy ők lesznek a bajnokok. 2 legjobb csatáruk még nagyon fiatal, és hosszú sérülésből jöttek vissza. Nem hiszem, hogy fogják bírni májusig. De az még nagyon messze van. Holnap azért nyerjenek Manchesterben, mint ahogy a másik két holland csapat is nyerjen.

 

Még annyit, hogy, ha itt vitatkozni akarsz, légy szíves ereszkedj le a szintünkre, és próbálj nyomdaképesebb szavakat használni. Lehet, hogy fiatalok is olvassák e topikot. Ne rontsd meg őket! :)

Előzmény: Zikiel (25169)
Zikiel Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25169

Kicsihuszár! Én a jó focit szeretem! És ha 40 éve ugyan annak a csapatnak szurkolok megengedhetem magamnak a kritikát! Az a csapat akinek 2 játékosa kiesik és csak nyugdíjasokkal tudja helyettesíteni az szépen szólva is kurva gyenge! Sajnos a teljesítmény is hatalmasat zuhant! 

És ne nyelvészkedj itt nekem kis Grécsi László mert nem őriztünk libákat! Keresgéld csak tovább a tizest..

Előzmény: nj (25161)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25168

"És majd csak utána tűzzünk ki ilyen ambíciózus célokat, ha a Willemhez hasonló csapatokat már magabiztosan verjük. Addig felesleges. "

Ez marhaság. A tavalyi BL majdnem döntőse célja csak az lehet, hogy az EL-ben minimum a döntőbe jusson. Ez persze sok mindenen múlik, de a lécet mindig magasra kell tenni. Tavaly, ha minden meccsünkre a te kishitüségeddel mentek volna el, a BL csoportból sem jutottunk volna tovább. Simán kikaptunk 3:0-ra a PSV-től, majd megérdemelt 1:1 lett Münchenben. Otthon 4:4 volt a Heerenveen ellen csúnyán kikaptunk a Feyenoordtól és még a Heraclestől is kikaptunk, majd kivertük a Realt. Viszont az előtte a Feyenoordot a Kuipban verő Willem II-t a kupában 4:0-ra vertük, majd otthon kikaptunk a Tottenhamtól. Az, hogy most tartalékosan nem vagyunk jók, nem szabad, hogy ambícióinkat csökkentse. OK. A BL-t már biztos nem nyerjük meg. :(

Előzmény: nj (25165)
Gyenyi Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25167

2019 az utolsó 20 egynéhány év legsikeresebbe volt. Megmutattuk, hogy ma is lehet, nemzetközileg is sikeres az igazi Ajax foci. Két nagy pofont kaptunk ezalatt, mindkettőt otthon. Az egyik a Tottenham elleni peches vereség, a másik mostani kiesésünk. Itt még nagyobb szerepe volt a szerencsének. A Chelsea ellen 2-3 pontunkba került a bíráskodás, majd megsérült két kb. ugyanolyan szerepű jellegű szélsőnk. Harmadik ilyen szélsőnk nincs.

Ehhez jöttek edzőnk butaságai. Úgy próbálta Promes-t pótolni, hogy más típusú játékosokat (Labyad, Lang és Ziyech) tett helyükre. Ezzel egész játékunk megváltozott. A Twente ellen még nem volt emiatt baj, de a jobb Willem II ellen és tegnap már igen. Az egész csatársorban nem volt egy játékos sem aki ne állva várta volna a labdát, akit ki lehetett volna ugratni. Szegény Ziyech és Blind csak várták, hogy valaki megmozduljon, hogy végre passzolhassanak, de Lang, Tadics, Huntelaar Siem de Jong nem olyanok. Szerintem, ha kiesik egy játékos, akkor egy hasonló típusú játsszon a helyén. Promes gyors, labda nélkül is sokat változtatja a helyét, és nagyon gólerős. Neres is ilyen, bár kevésbé gólerős. Más ilyen nincs a keretben. Dest elég gyors, és labda nélkül is mozog, de nem gólerős,és tegnapig rég volt már szélső. Sontje Hansen minden szempontból megfelelne. Szó se róla, én is félnék őt ilyen fontos meccsen bedobni, de Cruijff nem habozott volna. Így nyerte meg az újonc, 18 éves középhátvéd Verlaattal az Európa kupa II-t is. De még, ha egy ilyen nem is válna be, a csapat megmarad, az automatizmusok megmaradnak, ami azért sokat számít. Persze még jobb lenne, ha fiatalok sokkal több lehetőséget kapnának, hogy megszokják az első csapat légkörét, szintjét, és könnyebben bevethetők lennének. De Ten Hagtól ezt nem remélhetjük. Nála az idősebbek, a pénzért vettek, kell, hogy játszanak.

Mint már nem először, ráfázás volt Alvarezzel kezdeni. Annyi jobb középpályásunk van nála! De azok még a kispadon sem ültek. Megint bemehetett, és labdához sem ért Huntelaar, és ami még borzalmasabb, Siem de Jong is. Ezzel aztán végképp megszűnt az Ajax játék. Miután Huntelaar bement, nem volt már szó kombinációról. Csak mentek a hosszú, magas labdák előre, melyeket rendre elfejeltek a mieink elől. És még így is voltak az utolsó percekben is helyzeteink. Frank de Boer ilyenkor bedobta a 190 centis Van der Hoornt, akivel így több meccset megnyertünk. Most talán a magas, erős Schuurs esélyes lett volna a védők között. Huntelaarék nem voltak azok.

Pech, hogy Veltman olyan rossz volt az első 30 percben, és ezalatt a gólban komoly szerepe volt. Martinez is már egy ideje elvesztette formáját. Márpedig ők is kulcsjátékosok. A bíró is furcsán fújt. Persze attól még a mieinknek nem vele kellett volna az utolsó 25-30 percben foglalkozniuk. És sajnos ebben a vezér, Tadics sem mutatott jó példát. Emellett soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha a bíró annyit hosszabbít, amennyit a Valencia által állt a játék. Az első félidőben sérülés miatt is volt szünet, a kapusra is rászólt, hogy ne húzza az időt, de egy másodpercet nem hosszabbított. A másodikban az 5 perc jogos volt, de azalatt legalább 2 perc elment a piros lappal, és a srác vánszorgására ki a pályáról. Az egy perc extra nagyon kevés volt. A Tottenhamtől azzal kaptunk ki, hogy a bíró többet hosszabbított, mint amennyi az időhúzás volt, most pedig ez megjutalmazta a Valenciát az időhúzásért.

Ezzel együtt még ennek a csapatnak is illett volna nyernie a Valencia ellen, mert az sem volt jó. Valenciában sokkal jobbak voltak. Legalább a döntetlenre most is rászolgáltunk volna, hiszen a Valencia alig jött át térfelünkre, és amit össze színészkedtek, már annak alapján is megérdemelték volna, hogy ne jussanak tovább. De sajnos most olyan szériában vagyunk, melyben a szerencse erősen elkerül minket. Ez a két Chelsea meccsel kezdődött, majd jöttek a sérülések, és egyszerre ellenfeleinknek minden sikerült. Ha nekünk 5 helyzetünk volt, míg nekik 2, akkor 2:0-ra kikaptunk. De remélem, tegnap véget ért e rossz sorozat.

Mindezzel együtt ez a BL szezonunk is, az utolsó meccset leszámítva, emlékezetesen szép volt. Legtöbb meccsünkön nem látszott, hogy a nyáron két világklasszistól is megváltunk. Akik helyükön játszanak, nem jobbak náluk, viszont mások, mint Blind, Veltman (legtöbbször), Van de Beek és Ziyech jobbak, mint tavaly voltak. Nemrég Martinez is nagyon jó volt még, és Promes a tavalyi csapatot is jobbá tette volna.

Most már nincs más hátra, mint az, hogy minél messzebb jussunk az EL-ben. Ott is lesznek kemény ellenfelek. Persze jelenleg a legfontosabb, hogy vasárnap nyerjünk, de legalább is, ne kapjunk ki. Jó lenne, ha Promes már játszhatna, de még fontosabb, hogy Ten Hag okosan állítsa össze a kezdőcsapatot és a kispadot. Játsszon Alvarez pénteken a Jong Ajaxban, nézze Siem de Jong a tribünről a meccset és, ha Promes még nem játszhat, játsszon Alvarez helyén Eiting, és üljön a kispadon Ekkelenkamp és Gravenberch is. Legfeljebb kikap a Jong Ajax.

Még valami. Mi lehet Bandéval? Már ép, de a Jongban is csak nagy ritkán kap 5-10 perceket. Pedig a Jongak nem igazán vannak szélsői.

Neeskens Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25166

Én nem tartom jó hozzáállásnak. Inkább égjen bennük a tűz a siker után minthogy úgy gondolják, hogy majd "meglátjuk mi lesz".

Előzmény: nj (25165)
nj Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25165

Egyelőre várjuk meg a sorsolást, hogy ki lesz a következő ellenfél.

Aztán, hogy elmegy-e valaki télen.

Aztán, hogy ki mikorra gyógyul fel.

Aztán, hogy mikor jövünk ki a gödörből.

 

És majd csak utána tűzzünk ki ilyen ambíciózus célokat, ha a Willemhez hasonló csapatokat már magabiztosan verjük. Addig felesleges. 

Előzmény: Neeskens (25163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!