Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23669

"Erre nem emlékszem. Nekik is volt kapufájuk? Mikor?"

 

Mondjuk, erre én sem, de volt, amikor közben mással is foglalkoztam, szóval lehet, hogy kimaradt ez a jelenet...

Vagy Manoh emlékszik rosszul és az nem ezen a meccsen volt.

Előzmény: Gyenyi (23667)
nj Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23668

"És, ha rosszul alakulnak a dolgok, addigra Onana hatalmas védése, illetve a csatár ügyetlenkedése, hogy belevágta a kapusba, illetve a másik helyzetben kapásból ugyan, de teljesen üresen bárhova lőhette volna, de felső léc lett, 0-2 lehetett volna."

 

Ja, azért legyünk már egy kicsit reálisak! Persze, ha mi mindent kihagyunk, ők meg mindent belőnek, akkor lehetett volna 0-2, annak ellenére is, hogy 1 olyan lövésük volt, ami eltalálta a kaput. De a játék képe alapján a jogos az ötgólos győzelem. Ami, persze, nem jelenti azt, hogy egy jobb csapat ellen is biztosan nyerünk, de ettől még ez megérdemelt siker volt.

Előzmény: Manoh (23665)
Gyenyi Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23667

" hogy a tök utolsó ellen a 38 percig kellett várni"

Nem könnyű egy csapat ellen játszani, ha az betömörül kapuja elé. De ezt kevés csapat bírja 90 percen át. A VVV sem bírta, és a NAC sem. Persze az is segített, hogy bement Dolberg.

 

"1 büntető, 2 öngól és egy részben kapushiba Tadic góljánál már árnyalja a képet"

A 2 öngólból csak 1 volt az, és annál sem biztos, hogy Tagliafico fejese magától nem ment volna be. Nem volt az olyan nagy kapushiba sem. Ahhoz a lövés túl jól volt helyezve. Viszont voltak kapufáink, azaz pechünk is volt. Szerintem mindkét félidő első 20 percében kimondottan jók voltunk. 5:0 után cserélt Ten Hag, hogy néha Veltman is játsszon, mert még szükség lehet rá, és hogy Ekelenkamp is szokja a légkört. Kicsit összekeverte a csapatot, ami nem tett jót. Mindenesetre 5:0 után nem szidnám a csapatot. E bajnokságban ez volt legnagyobb vereségük.

 

"de teljesen üresen bárhova lőhette volna, de felső léc lett"

Erre nem emlékszem. Nekik is volt kapufájuk? Mikor?

 

"Kíváncsi leszek a Feyenoord mennyre teszi majd oda magát, mivel sok esélye már nincs minket beérni"

A Feyenoord a 3-ik helyért küzd, amihez minden pontra, gólra szüksége van. De 2019-ben minden idegenbeli meccsüket simán elvesztették, így rájuk nem számítok. A szurkolók nem hiszem, hogy valamit is csinálnak. Az már régen volt.

 

"És a Den Haag is sokszor borsot tört már az orrunk alá, szóval nem lenne jó megint 3 ponttal növelni a hátrányt."

Az utolsó 10 meccsből ellenük 7-et megnyertünk, 3 döntetlen volt. Ennél sokkal rosszabb ellenfeleink is vannak. Remélem, nyerünk, bár idegenben még nem nyertünk idén. De eddig idegenben az ADO-nál jobbaknál voltunk.

Előzmény: Manoh (23665)
Gyenyi Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23666

Hogy az OFF-odból kicsit On-t csináljak. Ha az FC Girona tudott náluk nyerni, akkor mi is tudhatunk. Mert azért a Gironánál csak jobbak vagyunk. Ráadásul ellenünk nem játszik Ramos, aki Amszterdamban egyik legjobbjuk volt. Edzőjük szerint kijött rajtuk a fáradtság az utolsó hetek komoly meccsei után, és nem tudták megismételni az amszterdami jó játékot. Sokat nem pihenhetnek a visszavágóig, hiszen az előző héten kétszer játszanak a Barca ellen.

 

A Feyenoordtól nem sokat várok Eindhovenben. Idegenben gyatrák, mint azt ma is megmutatták. Persze, ahogy nem hittem, hogy az Emmen, Utrecht és a Heerenveen, akár otthon is pontot tudnak szerezni a PSV ellen, úgy a Feyenoord is okozhat még kellemes meglepetést. Hajtaniuk kell, mert az AZ már csak 2 ponttal áll mögöttük.

Mostanában az ADO mindenhol gyenge, de ellenünk sokszor össze tudják szedni magukat. Akárhogy is, nyernünk kell!

Előzmény: nj (23664)
Manoh Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23665

A végeredmény rendben van, de hogy a tök utolsó ellen a 38 percig kellett várni, ráadásul egy ilyen büntetőre ahhoz, hogy vezetést szerezzünk az már kevésbé. Meg végül is 1 büntető, 2 öngól és egy részben kapushiba Tadic góljánál már árnyalja a képet. És, ha rosszul alakulnak a dolgok, addigra Onana hatalmas védése, illetve a csatár ügyetlenkedése, hogy belevágta a kapusba, illetve a másik helyzetben kapásból ugyan, de teljesen üresen bárhova lőhette volna, de felső léc lett, 0-2 lehetett volna. Ez volt komolyabb csapatok ellen is, csak ők ezeket kihasználták és ott bukás lett a vége, hogy helyzeteinket kihagytuk és az ellenfél az első helyzetét, helyzeteit berúgta. Itt szerencsére ezt megúsztuk. De az a védekezés és az a támadási hatékonyság a meccsek elején nagyon nem fér bele.

Kíváncsi leszek a Feyenoord mennyre teszi majd oda magát, mivel sok esélye már nincs minket beérni, viszont már volt rá példa, hogy szurkolóik nyomást gyakoroltak rájuk, hogy ne segítsenek minket. És a Den Haag is sokszor borsot tört már az orrunk alá, szóval nem lenne jó megint 3 ponttal növelni a hátrányt.

nj Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23664

Sima 5-0-ás győzelem, ahogy vártuk, ez rendben volt. 4 pont a hátrány, a gólkülönbség egál.

 

Jövő héten PSV - Feyenoord és Den Haag - Ajax, kiderül, hogy mi voltunk jók, vagy a NAC ennyire gyenge.

 

OFF

 

Úgy látszik, a Real Madrid játékosai is "el akarták adni magukat" hét közben ellenünk (kérdés: melyik klubba?), mert a mi meccsünkkel párhuzamosan a Girona megverte őket a Bernabeuban. Ramos összeszedett 2 sárgát, gondolom, ott is összegyűlhetett neki a kritikus mennyiség és amilyen kis rafkós, ki akarja hagyni a Levente-meccset, hogy a Barcelona ellen biztosan ott legyen a pályán. Mondjuk, a másodikhoz orron kellett ollóznia egy vendégvédőt, de végül összejött! :-)

 

ON 

Manoh Creative Commons License 2019.02.17 0 0 23663

"De, gondolom a játékra célzol. Meg tudlak érteni, bár én mindig tudok örülni, ha jók vagyunk."

 

Igen a játékra. Azt nem mondtam, hogy örültem vagy nem, csak azt, hogy nem mondok jót bármi is lesz. És igen valahogy a Real ellen mindig közbejön valami, aminek nem kellene. Hogy ez pont most Madridban szakad-e meg, azt majd meglátjuk.

 

"Ennyi jó változtatás, és a logikus komolyabb hozzáállás, a többiekre is jó hatással volt. Persze lehet, hogy más a magyarázat a hatalmas különbségre, de akkor nem tudom mi. Az biztos nem, hogy e meccsen próbálták magukat eladni. Attól most nem lett volna sokkal jobb Blind, Schöne és Tadics, akik talán a legflegmábbak voltak"

 

Ha a kezdővel volt baj, akkor megint csak Ten Hagot lehet szidni. HA a hozzáállással, akkor Ten Hagot és a játékosokat is. Szerintem igenis a bajnoki nem nagyon érdekli a játékosokat, azt hiszik, ott bármi elég, mert mi az ajax vagyunk és mindenki hasra esik és majd valahogy nyerünk a világ egyik legjobb csapata ellen, amit a világon bárhol látnak, azon odateszi magát mindenki. És szerintem ezért Blind, Tadic és még lehet Schöne sem tett le arról végleg, hogy egyszer még egy komolyabb csapatban játsszon. Mert, ha a Real ellen mint sportembernek nagyobb kihívás nekik játszani, akkor egy komolyabb csapatban is. Ha nem is feltétlenül reális, de azért egy ilyen meccsen van esély, egy Heracles elleni holland bajnokin bármit csinál senki nem figyel fel rá.

Előzmény: Gyenyi (23658)
Neeskens Creative Commons License 2019.02.16 0 0 23662

Idén eddig 9 gólt lőttek a bajnokságban a 90. perc után és ebből 3 volt sorsdöntő (vagy egyenlítettek vagy győzelmet szereztek).......és elég sokat lőttek a 85-90 perc között is

Neeskens Creative Commons License 2019.02.16 0 0 23661

27 másodperccel a vége előtt egyenlítettek. nagyon jó az X is nekünk ha holnap nyerünk de ez már hihetetlen és bosszantó

Előzmény: nj (23660)
nj Creative Commons License 2019.02.16 0 0 23660

De a 95. percben megint kiegyenlítettek... :-(

 

Azért fel lehetne jönni 4 pontra.

Előzmény: Authentik1 (23659)
Authentik1 Creative Commons License 2019.02.16 0 0 23659

Hihetetlen h mennyire nem megy a PSV-nek a Heerenveen otthonában, legyenek akármilyen rosszak, mint most, az elmúlt 6 szezonban: 2:0, 1:1, 1:1, 1:0, 3:1, 2:1...most meg eddig 2:0

Gyenyi Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23658

"bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani."

Az eredményről nem is nagyon lehet jót mondani, bár az utolsó 20 év Real elleni legjobbja. Ha 2011-ben legalább az egyik meg nem adott gólt megkapjuk, vagy, ha a fiúk tudták volna, hogy a a Lyon meccs hogy áll, lehet hogy azon a meccsen jobb eredmény lett volna. De, gondolom a játékra célzol. Meg tudlak érteni, bár én mindig tudok örülni, ha jók vagyunk.

 

"azt senki nem hiheti komolyan, hogy a Heracles ellen mindenki mindent beleadott"

Azt fel sem tételezhettük, hogy a Heracles ellen ugyanolyan tűzzel fognak játszani, mint a Real ellen, de ekkora különbségre ez nem lehet magyarázat. Talán a felállásbeli változtatások adták a többi pluszt. Tadics láthatólag nagyon jól érezte magát, mint spicc, míg Huntelaar szombaton talán labdához sem ért. Neres a Heracles ellen végig a kispadon ült, most egyik legjobbunk volt. Mazraoui vs. Kristensen is ég és föld. Emellett nagyon úgy néz ki, hogy azon a meccsen De Jong nem volt rendben. Ennyi jó változtatás, és a logikus komolyabb hozzáállás, a többiekre is jó hatással volt. Persze lehet, hogy más a magyarázat a hatalmas különbségre, de akkor nem tudom mi. Az biztos nem, hogy e meccsen próbálták magukat eladni. Attól most nem lett volna sokkal jobb Blind, Schöne és Tadics, akik talán a legflegmábbak voltak. Van de Beek, De Ligt és Ziyech hozzáállásával pedig a Heracles ellen sem volt baj, függetlenül attól, hogy jók voltak-e.

 

A NAC ellen csak nyerünk otthon, így tényleg csak az lesz érdekes, hogy jól játszunk-e.

Előzmény: Manoh (23655)
nj Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23657

Félreértés ne essék, értem, hogy mire gondolsz, de ennek ellenére azt gondolom, hogy most nincs igazad!

Előzmény: Manoh (23655)
nj Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23656

"A Heracles elleni szégyen után megfogadtam, hogy bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani. "

 

Annak ellenére sem, hogy te általában dicsérni szoktad a fiúkat! :-)

 

Komolyra fordítva: a Heracles elleniért már megkapták a magukét, szerintem, igazságtalan lenne a Real elleni helytállás után is a Heracles-meccs miatt szidni őket.

 

Előzmény: Manoh (23655)
Manoh Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23655

A Heracles elleni szégyen után megfogadtam, hogy bármi is legyen a Reál meccs eredménye, nem fogok pozitív dolgokat mondani. Teszem ezt azért, mert felháborítónak tartom azt a hozzáállást, amit a játékosok és Ten Hag mutattak. Vagy a Heraclest becsülték le már megint, de nem tudom milyen alapon és már a Real  elleni "nagy"meccsre gondoltak vagy a játékosok és az edző  úgy gondolták a Heracles meccs nem számít, a Real ellen lesz rajtuk a világ szeme, ott tudják eladni magukat. Bármelyik verzió is az igaz, ilyen embereknek nem lenne szabad az Arena gyepére lépni vagy a kispadjára ülni. Ez méltatlan. Mert azt senki nem hiheti komolyan, hogy a Heracles ellen mindenki mindent beleadott mégis csapnivaló játékkal kikaptunk, majd pár nappal rá a BL címvédő ellen, ha az első félidőben a helyzeteinket belőjük vagy a végén Dolberg belövi, vagy nem csinálunk védelmi és/vagy kapus hibát, akkor minimum egy döntetlent elértünk volna.

Gyenyi Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23654

Azt megértem, hogy a Real elleni BL meccs többet kihoz a fiúkból, mint a Heracles elleni bajnoki, de ekkora különbségnek nem szabadna lennie.

Ilyen szinten nem árt egy kis szerencse sem. Decemberben Tagliafico gólját simán megkaptuk volna, így a VAR első BL áldozatai lettünk. Az első félidőben nagyon jók voltunk, sokkal jobbak, mint a Real, a másodikban egyenrangúak. Megérdemeltük volna minimum a döntetlent, de a focit sajnos gólra játsszák, és ők jobban kihasználták helyzeteiket. Az első gól peches volt, hiszen, ha nem esik el Mazraoui, akkor maradt volna hátvéd Benzemara. A második gól kapushiba volt, bár Van de Beek is csak futott Asensio mellett.

Most törheti a fejét Ten Hag. Kedvenc kispadosai, Neres és Van de Beek nagyon jók voltak, bűn lenne nem mindig velük kezdeni. Neres volt a legjobb csatárunk, Van de Beek a legjobb középpályásunk. Valakit tehát ki kell hagynia. De Dolberg sem volt rossz. Kihagyta ugyan helyzeteit, de 15 perc alatt 3 helyzete volt, míg addig talán összesen volt annyink. Nem értettem, a végén miért esett el. Senki nem lökte.

Biztos számított, hogy Mazraoui játszott Kristensen helyett, és, hogy Neres végig játszott. Az igaz, hogy könnyen fel lehetett lökni, de ezzel együtt, jobb volt, mint a Real drága szélsői. Persze az is lehet, hogy a mi bekkjeink voltak jobbak, mint az övék.

Gyakorlatilag mindenkit csak dicsérni lehet, még Ten Hagot is, hiszen jól cserélt. Mivel Tadics 10-esként is nagyon jó volt, talán a Dolberges változat lenne az igazi. Tadicsból semmit nem értek. Az utolsó hetekben nem ment labdája jó helyre, most pedig szinte hibátlanul játszott. Másnál gondolnám, hogy ilyen meccseken akarja eladni magát. Nála ez nem valószínű. Persze mások hirtelen formajavulása is érthetetlen. Tényleg csak a hozzáállással lett volna baj?

Gondolom, vasárnap otthon a NAC ellen, így is úgy is simán nyerünk, de jövő héten Hágában megláthatjuk, hogy visszatért-e az őszi forma.

nj Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23653

Ezzel a kezdővel csak egy hazai holland bajnokin lehet felállni, mert komoly csapat ellen ez túl támadó felállás.

A másik problémám, hogy ha szabályosan ütközik valakivel, akkor mindig Neres esik el. Nagyon könnyű kibillenteni az egyensúlyából. Ez tegnap is nagyon látványosan kijött. Ezen dolgozni kellene, mert így nem lesz belőle komoly csatár.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (23651)
Neeskens Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23652

a lényeg, hogy ha nem sérül le senki akkor ugyanezzel a kerettel léphetünk pályára míg ők az alap védőjüket és kapitányukat, csótány Ramost elvesztették ami hátul elég nagy érvágás lesz nekik

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23651

Na,akkor még egy észrevétel:

 

Neres egyértelműen hiányzik a csapatból, és sztem kb csak azért nem játszik, mert a fatökű Ten Hag nem mer beleállni konfliktusba a hangadó játékosokkal (Tadic,Ziyech biztosan, de gondolom Schöne is ilyen). Pedig dinamikát,lendületet tud adni a csapatnak, egyszerűen vétek, hogy nem játszatja. Tadic lehetne simán 10es, ha annyira a szive csücske, Frenki és Donnie középen, Schöne meg padozzon, a szabadrúgásai eddig néha szépek, de túl sok pontot nem hoznak. Csak ehhez gondolom Erik mesternek nincs meg a bátorsága.

Szóval Neres for president!

Neeskens Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23650

Gratulálok a srácoknak !!!! Jobbak voltunk mint a vendégek és nem vagyunk esélytelenek a továbbjutásra sem !!!!
Ennyit arról, hogy megesznek minket

Neeskens Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23649

Sajnos ez így alakult, köszönhetően a helyzetkihasználásunknak és a bírónak is. Nemcsak a meg nem adott gól miatt hanem a Real második gólja miatt is amit szabálytalanság előzött meg.
Még van visszavágó. Egyáltalán nem vagyunk esélytelenek !!!!!!!!!!!

 

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23648

Második gólnál Onana hova az istenbe ugrott?

Illetve előtte Frenkiet a birótól 2! méterre lökték/rúgták fel. Az érdekes módon nem volt VAR.

Előzmény: nj (23647)
nj Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23647

Ami az első gólt illeti, az igaz, hogy Mazraoui nagyon elengedte Viniciust, de ebben lehet, hogy szerepet játszott az is, hogy kb. 1 perccel korábban a brazil szétrúgta a jobbhátvédünk bokáját. Nem volt ápolás, pedig lehet, hogy jobb lett volna, mert ahogy próbálgatta, már mondtam is magamban, hogy remélem pár percig nem kell majd sprintelnie, amíg be nem járódik. Naná, hogy utána rögtön a bal oldalt játszották meg és nem is tudott lépést tartani a brazillal.

Kár ezért a meccsért, mert több volt benne, a játék alapján egy x-re azért rászolgáltunk volna, de ezt a sportot gólra játsszák.

Előzmény: nj (23645)
Tököli 55 Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 23646

Ajax nagyon jó csapat és szép focit játszik. Huntelaart inkább jobban behoztam volna(Huntelaar tapasztaltabb jóval)  mint Dolberget. Ajax Lövés kapura 19/7 Real :13/8

nj Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23645

Volt egy kimondottan jó első félidőnk és egy közepes második, sajnos, kihagytuk a helyzeteinket és a Real rutinból behúzta a meccset. Legalább otthon nem aláztak meg bennünket, persze, a visszavágó még hátravan, ott méh kitömhetnek bennünket.

A Feyenoord- és a Heracles-meccsekhez képest nagyságrendekkel jobb volt a hozzáállás, ezért tudtunk szoros meccset játszani.

 

lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23644

A statisztikák is alátámasztják:

 

Előzmény: nj (23643)
nj Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23643

És a kapufa, és Dolberg ziccere stb.

 

Aki a BL-ben ilyen rosszul sáfárkodik a helyzeteivel, az ráfizet, ezt régóta tudjuk.

Előzmény: lyukas csokoládé (23642)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.02.13 0 0 23642

Ha Ziyech belövi a ziccerét nem kellene most az elvett gól miatt keseregni...

Tököli 55 Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 23641

Most magyarázza Szabó Zsolt, hogy mivel a lesen lévő játékos fizikailag hozzáért a kapushoz ezért ez beavatkozásnak számít, így les. Bevallom őszintén ilyen mélységekben nem ismerem a szabályokat. Sokkal jobb eddig az Ajax.

Ajax sokkal jobb mint a  Real.

FJ_1976 Creative Commons License 2019.02.13 0 1 23640

Dehogy, ez a Real évtizedek óta az uefa maffia csapata, hogy szakadna már rájuk az ég.

Előzmény: nj (23639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!