Hát nagyon érdekes pl a marokkói Houri-hasonmás, szerintem sose lesz helye a csapatban, kérdés, mire igazoltuk. Pinto most oké, de Alef? Bollát jó látni, némi reménység, persze jó lenne neki meg a magyar focinak, ha mehetne komolyabb bajnokságba (mindenesetre a Főnixnek tisztelet).
Érdekes, nekem pont az MTK-val kapcsolatban volt az az érzésem, hogy az első félidő végére kifújtak. Aztán persze, amikor már mindenmindegy volt, akkor próbáltak jönni, mi meg befékeztünk, de azt inkább a pszichológia, mint a kondíció rovására írnám (lehet, hogy nincs igazam).
Ugyanakkor ez egy jó felfogásban vezetett meccs volt, hagyta a fizikalitást, nem volt percenként játékmegszakítás, ha folyamatos a játék, amortizálódik a kondi. (nota bene, a bíróknak is megvan a maguk nem kis része abban, hogy nem fejlődik a magyar foci.)
Ugyanakkor jó volt végre tűzben látni a csapatot. Régen volt már ilyen.
De ezt a keretet nagyon át kell gondolni a nyáron. Szerintem pl ne üljön légiós a padon. Ja, és a kezdőben se legyen, ha szar.
Gratulálok a csapatnak, végre egy jó meccs, ahol csúsztak-másztak a fiúk, nem volt elveszett labda. Nekem ez az alap a labdarúgás terén, mert edig semmit sem csináltunk. Kifejezetten tetszett Bolla, Rus játéka. A Rus összszedi magát, akkor sokkal jobb, minz Musliu, ez tisztán látszik. Lehet Roli foglalkozott Vele, mert kicsit az ő stílusát véltem felfedezni.
Lesz dolga a stábnak, mert elfogytunk 60 perc után.
Szabicséknak bejött, hogy Hourit jegelik, és inkább raknak fel két vkp-t(ami papiron ugye csak 1 + Fityó, vagy Nego), ahogy a Nikó, Budu páros együtt ér egy csatárt, mert megosztják a figyelmet.
Bolla kb jóvá tette az első hibáját, Negonak ez nem nagyon sikerült.
Na, meg is néztem, a Dózsában nem játszott Rostás, Birkás két góljával nyertek. Mi ellenben majdnem egy az egyben a későbbi UEFA-döntős csapattal álltunk fel, csak Tiber Laci volt még elől, aki meg a Vidi történetének egyik legjobb csatára. És így kaptunk ki viszonylag simán. (Igaz, mint tudjuk, az a csapat a következő idényben még kis híján kiesett az NB I-ből.)
A döntőben biztos nem rúgunk négyet az Újpestnek, de vissza lehet vágni 82-ért! (Akkor vajon a legendás Rostás Sanyi is játszott a liláknál? Arra emlékszem, hogy Szekszárdon volt a kupadöntő, szerintem ott azóta se rendeztek komolyabb meccset.)
2. Mennyire felkészületlenek voltak ahhoz képest, hogy már egy hónapja megszületett a döntés, pl. a szerepek tuti nem voltak leosztva, azt a Szabics ott improvizálta.
A segédedző ügyében egy kérdésem van. Szabics maga választotta ki a segítőit vagy rátukmálták őket? Bárki bármit mond, egy edző KIZÁRÓLAG akkor tud érdemi munkát végezni, ha a stábjának VALAMENNYI tagját maga választotta ki.
Amennyiben pl. Marco Rossinak nem Cosimo Inguscio lenne a jobb keze, hanem Kuttor Attila (csak mer' magyarnak kell lennie), akkor nem lennénk ott az Eb-n.
Juhász Roland a Szabics Imi segédedzőjeként.. Plusz kiváncsi lennék arra, hogy Szabics kapott-e garanciákat arra vonatkozólag, hogy legalább a Fradi játékoskeretével azonos értékben vásárolnak majd neki játékost.
Néztem amúgy Szabics nyilatkozatait, ugyan nincs urbányipistai magasságokban a szép megfogalmazásokat tekintve, de kimondottan jó meglátásai voltak a futballt illetően.
Szimpatikus pali, úgyhogy gratulálok, nehezen tudnék neki nem drukkolni, hogy legyen sikeres.