- Végezetül, a hétvégén Ajkára látogatunk, ahova mindössze 250 Vidi-szurkoló tudja majd elkísérni a csapatot, mert ennyi vendégjegyet tud biztosítani az ajkai együttes. Sok szurkoló kérdezte, lesz-e élőképes közvetítés (stream) a találkozóról, illetve mire számíthatunk ebben a szezonban az idegenbeli találkozóinkon?
A problémát mi is érzékeljük és bár minden NB II-es stadion minősítve van, azért kapacitásban, minőségben elég nagyok a különbségek a létesítmények között. Felvettük az összes NB II-es klubbal a kapcsolatot. Tudjuk, hogy melyek azok a csapatok, amelyek streamelik a hazai mérkőzéseiket - ezeket a közvetítéseket mi is megosztjuk majd a felületeinken. Azokból a stadionokból pedig, ahol a hazai csapat nem készít élőképes felvételt, oda a mi stábunk fog elutazni és onnan mi fogjuk streamelni a mérkőzéseket, hogy egyetlen Vidi-szurkoló se maradjon le az idegenbeli találkozóinkról. A hazai mérkőzéseinkre pedig azt javasoljuk drukkereinknek, hogy látogassanak ki a Sóstói Stadionba és a lelátóról biztassák a csapatot!
Az miért volt, hogy nem nyitották ki az összes kaput? Fentről direkt néztem, hogy komoly sor volt még a bejutáshoz a meccs kezdéskor is.
Simán jöttek még a 20. perc tájékán is befele. A büfé ugyanaz, sorok, a stadion legjobb fekvésű büféje(fent a szektor tetején a sarokban) pedig zárva.
A vendég melletti szektornál pedig az értelmetlen lépcső lezárás.
Az ilyen rendezési hiányosságok se segítik az ismételt meccsre menetelt.
A táborok mindkét oldalon jók voltak, az RBD koreójának az "üzenete" kifejezetten tetszett. A vendég hangerő elég jó volt, főleg az elején, de az RBD is tolta végig becsülettel.
A meccs sima volt, az elejétől egyértelműen jobb volt a Kispest, 0-1 után volt pár lehetőségetek, talán, ha ott az egyik bemegy, akkor szoros a meccs.
Nekem, mint semlegesnek jó meccs élmény volt, ha szorosabb a meccs meg működik a büfé a szektor tetején, akkor lett volna igazán remek.
Látszott, hogy van egy fél év előnye a kispestnek, már tavasszal látszott, hogy nagyon összeálltak. Jobbak is voltak, és megérdemelten nyertek.
Nekik 10 ember is volt tavalyról a kezdőben, és Zuigebert se kellett nagyon beépíteni, mert ismerte Feczkó. Kántor nélkül is nyertek.
Megint azt éreztem, hogy agyonnyomta a tét a csapatot, voltak páran akik nehezen kezelték. Kálnoki-Kis túlpörgött, Vajda pedig teljesen szétesett a félidő végére.
Boér is ezt emelte ki, hogy több rutin kellett volna a pályára, még úgy is, hogy sem Kocsis, sem Varga nincs száz százalékos állapotban.
A sporival full fölösleges foglalkozni, nem lehet arra fogni, lehet mondjuk a VAR elvette volna az első gólt, mert Medgyes ott lesen volt, amikor bele akart fejelni, de ez már az nb2. Ha ott nem kapunk gólt, akkor is jött volna tovább a kispest, már az első percekben voltak ziccereik.
A hangulat parádés volt 7042 ember, a kispestiek is jól szóltak, és az RBD sem állt le 0-3 után sem, kicsit megelőlegezve a bizalmat, de megint itt volt az esély arra, hogy megtartsunk egy jobb nézőszámot, de így jó, ha 2000 marad a csákvár ellen.
Igen, én menni fogok, tavaly 33/33 megvolt, csak nem mindegy, hogy el kell basznom szabikat azért mert hétfő este kecskeméten játszunk, és nem lehet visszajönni onnan.
Elvileg 5-7 meccsünk közvetítve lesz az összel. Pl már a kispest elleni, a kecskemét is várhatóan az lesz, meg a vasas idegenbeli is, de hallani többet is pl kövesd, csákvár, csaba hazai, és az idegenbeli budafok. Minden fordulóra van 2-3 meccs, és azok közül választanak, de főleg olyan helyszínre megy ki az m4, ahol jobbak a közvetítés feltételei, és nincs messze sem, így a vasas, kispest, vidi az amit a legtöbbször lesz.
Sok múlik azon is, hogy kik lesznek az élcsapatok.
Elnézést, hogy beleszólók, de látva, hogy mennyi helyről van közvetítés (persze nem mindenhol van) szerintem nálatok sem lesz gond. Elvégre az MTVA átlagban kéthetente szokott NB II meccset közvetíteni.
Csapatunk új igazolása, Rostás Szilárd 2006. május 19-én született Orosházán. 2014 és 2019 között öt évet futballozott szülővárosa klubjának utánpótlásában, majd 2019 és 2025 között a Békéscsaba 1912 Előre játékosa volt.
Jól látom hogy veretlenek vagyunk? Csak így tovább fiúk, ezek a felkészülési meccsek nagyon fontosak megalapoz valamit, leteszi az alapokat, önbizalmat ad a fiúknak.
(nem is számítottam ilyen jó kezdésre a történések után)
Arról van infód, lesz-e online-közvetítés az NB2-es meccseinkről, amit nem ad a tv? Azért nehezen lenne emészthető, hogy nincs minden hétvégén nézhető Vidi-meccs, elvégre a szurkoló se juthat el mindenhova...
Egész értékelhető keretünk lesz, sőt már kezdünk is sokan lenni
kapusok: Nagy Geri, Kemenes + 2006os
balhátvéd: Horváth Tomi, +még egy 2006os(Rostás)
belső védő: két rutinos Spandler+Kocsis Gergő, két fiatal Vajda+Papp + 2 ifi Lakatos, és Virágh
jobbhátvéd: Kovács Krisztián, Murka, és Kojnok itt már többen vagyunk
vkp középpályás: Tiefenbach, Bedi, Kocsis Dominik, Ominger + egy 2006-os Kecskés
támadó középályás: Dékei, Kovács Bence,
Jobb szél: Varga Roland, Kálnoki-Kis, Menyhárt
Bal szél: Tóth Milán, Simut + 2006-os Bertók
csatárok: Bobál, Kovács Patrik, Babos, Tóth Tamás Vid
30-an vagyunk így.
Távozó még lehet Simut, Babos az akire van kereslet, Kovács Bencére is volt érdeklődés, de ő lehet marad. Menyhártnak, és Kojnoknak, és Tóth Tamás Vidnek nem látom a helyét.
"Kálnoki-Kis Zsombor a hajrához közelítve bevette a román másodosztályú CSM Olimpia Satu Mare kapuját, amivel csapatunk 1-0-ra megnyerte a délutáni felkészülési mérkőzést"
Na megy ez gyerekek. Jól van fiúk jót tesz az önbizalomnak.
Vajdát én láttam sokszor játszani tavaly is, ő szerintem jó lesz. Szombaton vert egy kapufát is. Korai még levonni bármit is. Pl Nekem Bobál eladott labdái jobban idegesítettek.
Ma lesz két meccs, a B sor játszik 3kor egy román 2/3-as ellenfél ellen, majd az erősebbik a Vojvodinával. Erreől elvileg lehet stream is lesz.
Biztos, hogy a Vajdára gondolsz? Nagy darab, jobb belső védő, lomha, az ellenfélhez passzolt, eladta a labdát többször is. Mi fogott meg benne?
Nekem Bedi jött be, aki szerintem kiemelkedett az egész mezőnyből, meg a Bobál, aki klasszik erőcsatár, egyszerűsíti a játékot, de az összjátékban még fejlődnie kell.
A legjobb volt a vége, a közönség pozitív üzenete a játékosok felé. Remélem, mindenki reálisan látja a helyzetet és akkor is támogatőan áll a csapat mellé, ha szarabbul mennek a dolgok.
A hazai meccsekre elvileg lesz stream erről tárgyalnak is, de lehet pl csak egy kamera lesz, de lehet több. Lehet nem lenne rossz, ha pl a Fehérvár tv besegítene, akár mehetne azon is, vagy valami webes felületen.
Mindenhol csökkentik a létszámot, kb feleztek a média részen, nemcsak ők mentek.
Kb az utánpótlást nem tudják már hova vágni, mert ott már tavaly lementek az mlsz minimumra.
Közben Csík Tomit és Wéninger Ákost is elküldték a honlaptól, nem tudom, ki maradt, de kíváncsi leszek, a klubkommunikáció színvonala hogyan alakul. A honlap eddig eléggé elöl volt szerintem a klubhonlapok között színvonalát tekintve, de ha nagyon leépítenek, ez aligha marad így.
Kérdés nekem a meccsek közvetítése is, mert NBII-ben nem lesz tévés meccs minden héten, az eddigi stream pedig, amikor a honlap csinálta egy-egy edzőmeccsről, nem volt olyan minőségű, ami manapság szükséges.
Dékei volt játékosunk, de Salec elbaszta, nem adott neki profit, és lelépett Dénessel egyetemben. Dékei visszament a lilákhoz, Dénes meg Siófokra, onnan meg vitte a zte, és berobbant. (a tesója itt van még u19ben nálunk)
Dékei amőgy egész fasz játékos, de a liláknál már éppen az a mol időszak van, ami nem éppen fiatalnak való terep. Ott esélye se lenne. Mrá a héten itt készült.
Tóth Milán se volt rossz amúgy, kicsit keveset láttunk belőlé, mert 25 perc után Menyhárt jött helyette.
Nekem Vajda tetszett nagyon.
Jött be a végén egy kisgyerek 99-es mezben valami 2006+-os a ő volt a próbajátékos. Egész vagány.
Illetve a kérdés az (is) lesz, hogy ha jók lesznek, közben mennyire sikerül a hátteret rendezni, mert a város egy évnél tovább nem fogja fenntartani a klubot, és nem lenne szép, ha egy jó eredmény után menne a levesbe az egész. :)
Nagy Geri, Spandler, és Bedi azért korrekten maradtak. Simut menne, de őt köti a szerződése. Kovács Krisztián az simán nb1es játékos.
Viszont olyan játékosok lettek akik ismerik az nb2őt, vannak egész jók, pl Vajda az extra. Papp Milán nekem nagyon szimpatikus, főleg a kirakott Vidis gyerek képe után. Ő ide jönni akart.
Amikor kiestünk nb1ből 25 éve, akkor is nb2es keretünk lett, rengeteg ismeretlen nevekkel. Emlékszem őssze az Udvari, Gáspár, Lévai hármas kifejezetten jól muzsikált, pedig aztán az tényleg nb2es védelem volt.
Hoztak vissza játékost is, van pár fiatalunk, meg olyan fiatalok akik már bőven belekostoltak az nb2be.
rutinosabb Murka, meg Bobál aki jött. A hab a tortán Gyurcsó lenne, és van is rá esély.
Ez egy dolog, a másik meg, hogy egyetlen, első osztályú játékosunk sem marad. Persze lehet mondani, hogy nem is kell, mert másodosztályban vagyunk, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez totál vakrepülés lesz és kb semmit nem sejthetünk, mire lesz képes ez az állomány. Azért normális esetben még egy kiesés sem jár totális keretcserével, a nem normális esetet pedig megköszönhetjük a klubot szaros gatyaként levető volt tulajdonos úrnak.
Ugyanakkor persze az új magyarszabály miatt valszeg a többi NBII-es csapatot is lerabolják, a jóisten sem tudja, mik lesznek itt az erőviszonyok. De szerintem csoda lenne, ha esélyünk lenn feljutni.
Már talán megvagyunk, jöhet valami csibészes taktika. Mi leszünk a meglepetéscsapat, önkormányzati dolgozóinkkal csodát teszünk.. Letesszük az alapokat a rombolás után.
(Vidi-Honvéd rangadó nb2-ben, ezt ki gondolta volna anno...)
Szerződése vagy kölcsönszerződése lejártával, illetve közös megegyezéssel távozik csapatunk több játékosa.
Csapatunk tavaszi keretéből több játékos már nem kezdte meg a felkészülést a Vidivel a 2025/2026-os szezonra.
Szerződésének június 30-i lejártával távozik csapatunktól Kalmár Zsolt, Nicolas Stefanelli, Ivan Milicevic és Lirim Kastrati.
Lejárt a kölcsönszerződése, így visszatér anyaegyesületéhez Kovács Mátyás (MTK Budapest), Holender Filip (Vasas FC), Szabó Bálint (Paksi FC) és Huszti András (ZTE FC).
Mint beszámoltunk róla, klubunk az MLSZ a kizárólag magyar játékosok szerepeltetéséért járó anyagi ösztönzőjét is figyelembe véve csak magyar futballistákkal tervezi a következő idényt. Ezt szem előtt tartva közös megegyezéssel szerződést bontottunk Bohdan Melnyikkel, Kristian Sekularaccal és Alekszandre Kalandadzéval (utóbbi klubjával megállapodtunk a kölcsöszerződés felbontásáról).
Távozó játékosainknak további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!
Egyrészt azzal, segít jelenleg Dala, ha megy. 3 kapus luxus lenne, de Daláért cserébe 3 játékos is érkezik, oké, kölcsönbe, de még pénzt is kapunk. Megkapjuk Omingert, Kocsis Dominikot hatosba, meg jön beső védőnek Vajda, kai mislenyben játszott.
Pető esetében is ugyanez a képlet, jön Kovács Krisztián, aki volt is Boér játékosa, és még egy vagy két játékos érkezhet szintén. Győrfinek jobban örültem volna, de a Kecsó viszi őt egy hasonló bartel keretében Zekéért. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Pető 2005-ös fiatalperces az nb1-ben, ez az utolsó éve, míg az nb2ben már pont nem lenne jó nekünk. Most van az utolsó éve megmutatni magát nb1. Most emiatt kap is majd perceket Bognártól, csak rajta áll, hogy él e vele. Pető esete azért is spesiális, mert amíg nem az apja volt az edző is kapta az ívet, hogy csak a múltja miatt játszik, tavaly ez már olyan szintre emelkedett, a szurkolók részéről, hogy nem csoda, ha mehetnéke volt.
Waltner igaz meg maradt fél évet de nem csoda, hogy távozott. Nyáron nem tudott dobbantani, meg is volt sértődve. Emlékszem a szolnok elleni őszi hazai meccsen, még az A szektorban voltam pont Csank fölött a kispadnál. Mindig mondtuk is neki, hogy Jani bácsi cserélni kéne.
A lényeg, hogy az a meccs volt a kis Szilágyi nagy meccse két gólt rúgott. A másodiknál elrobogott a jobb szélen elöttünk, és beverte a rövidbe. Waltner érkezett középpen, de gól lett. A csapat jött ki Szilágyihoz gratulálni a gólhoz, meg Robika is nagy pofával, és örjöngve kiabálta, hogy a "kurva anyádért nem passzolsz bazdmeg." Na onnantól ment a buzi Waltner a lelátóról. Waltner télen el is ballagot újpestre.
Dala, és Pető esete kicsit hasonló Kerezsiéhez.
Ott is egy hasonló bartel volt Kerezsi került csutra, Bévárdi, meg a két Somogyi meg kispestre.
Pető is, Dala is. Most is tartom, amit korábban írtam, korai volt a Dala-interjú, és nyilván nem ezért, de utána sorozatban jöttek a szarvashibák és végül ő is tevékeny részt vállalt a kiesésben. Ehhez képest most fehérvári nevelésként nyugodt szívvel dobbantana, nem azt mondom, hogy egy életre kösse ide magát, de egy évet igazán maradhatna segíteni. Egy Waltner is képes volt fél évet maradni a 98-as kiesés után, pedig ő aztán kapott hideget-meleget, a helyi kedvenc pedig - a hibái ellenére senki nem bántotta - megrántja a vállát és átmegy egy ... khm ... másik megyei csapathoz. Gyakorlatilag felégetve maga mögött minden visszautat.
A fenti érvekhez hasonlóan Petőnek is lehetősége lett volna megmutatnia, stabil emberként mire is lenne képes, de ez is jelzésértékű, hogy mindenféle kötődést félredobva most nem azért távozik, mert az apja lesz az edző, hanem mert többre taksálja magát. Ami akár igaz is lehetne, csak ezt eddig nem sikerült megmutatnia, az nb2 pedig számára méltatlan.
Az érzelmeket meg hagyjuk meg szurkolóknak, már akiben még maradt valami.
Érthető, ha minden valamirevaló és másnak is kellő játékos megy az első osztályba. De ezért is szar a kiesés, mert mondjuk egy Pető Milán innen lehetett volna valaki. Így meg ha vissza is jutunk (mikor, kivel...?), majd mi is kezdhetünk össze-vissza vásárolni.
A névfétis számomra akkor is túlzás, ha teljesen megértem, hogy a hagyományok miatt ez a klub a szurkolók szívében örökre Videoton meg Vidi marad. (Egyébként ez lehet akkor is, ha másnak hívják hivatalosan.) Olvastam meg hallottam olyat is, hogy minden ott fordult rosszra, amikor átnevezték - hát, babonának oké, de a baj inkább azzal volt, hogy AMIÉRT átnevezték, az hatalmas kamunak, bullshitnek bizonyult. Szintlépés - ja, visszafelé.
Ezzel együtt, most mindenki azon imádkozik, hogy egyáltalán megmaradjunk, amihez kurva sok pénz kell - és akkor ujjongunk, hogy a nagy cég ismét nevét adja, miközben nem fizet érte semmit? Komolyan, mintha azt az orvost választanánk súlyos betegen, aki nem vágja fel a mellkasunkat, hiszen az már ezer éve szép szőrös. Hát, meghalunk, de a tradíció! Tőlem legyen Videoton és kiabáljuk, hogy hajrá, Vidi, nem mintha eddig mást kiabáltunk volna, de ha netántán a városnál olyan támogató jelentkezik, aki nagy lóvéval segítene, és cserébe névszponzor lenne, akkor majd elhajtjuk?
Persze ez csak akademikus kérdés jelenleg, mert örülni kell, ha elindulhatunk enbékettőben, és hosszú távú tulajdonos a fasorban sincs egyelőre.
Egyszerübb lenne, ha Vidit használnál a Fehérvár helyett, ha a klubra gondolsz. Szoboszlainak mármint Domnikinak nem sok köze van a Vidihez, kb 1 évet volt nálunk. Az apja itt volt up edző a Vidinél, de ott nem mentek át a módszerei, és falakba ütközött, ráadásul akkor volt válságban a klub, így elvitte a fitát, és pár hasonszürű szülővel, mint pl Bolla alapítottak egy up műhelyt. És olyan játékosokat vittek oda, akiket a Vidiből eltanácsoltak. Volt olyan legenda, hogy még Vidi zászlót is égettek, de hiszi aki akarja.
Dominik meg büszke arra, hogy fehérvári, és a város is büszke rá.
Azért mentünk a levesbe mert a felcsúti díszcsapatból évek óta bajnokcsapatot akarnak csinálni, igazolva a rengeteg állami milliárdok belenyomását. Orbán és Mészáros kirakatcsapata, szerelemgyereke. Bezzeg régen tudott nálunk pózolni a VIPben a vezér piros-kék ingben.
Szoboszlait nem érdekli Fehérvár, nem is tartjuk őt fehérvári legendának persze jól hangzik hogy "innen indult". Van elég igazi legendánk, Szabó Józsitól kezdve Nikolicson át Horváth Feriig.
Kár hogy a Videoton Holding Zrt nem száll be tulajként. Elég tőkeerős cégcsoport.
" A polgárok világossá tették: szeretnék, ha a csapat fennmaradna, de azt nem akarják, hogy ez közpénzből történjen meg."
Eddig is közpénzből ment. Ez max úgy helyes, hogy nem akarják, hogy fehérvári önkormányzati közpénzből menjen.
Fehérvár hazai szinten gazdag város.
Kíváncsian várom, hogy mennyien és milyen mértékben fognak beszállni ebbe a közadakozásba, majd kiderül, hogy valójában mennyire fontos a közösségnek a Vidi. Tartok attól, hogy elenyésző érdeklődés lesz a témában. A szurkolókat persze sajnálom. Szoboszlainak vajon van olyan kötődése Fehérvárhoz/Vidihez, mint Schäfernek a Halihoz? Jó reklámja lehetne a dolognak, ha mondjuk pár napi bérét bedobná ebbe a közadakozásba.
Egyébként azt lehet tudni, hogy a fidesz miért húzta le a fehérvári focit a wc-n? Már nem tudott semmit se profitálni a Vidiből a Felcsút? Mert kezdetben az up-t jobbára Fehérvárról lopták vitték át Felcsútra.
Sajnos nincs pénzünk kiutazni tárgyalni, nem megy fapados oda.
Pedig egy jó kolumbiai tulaj, tele ilyenolyan kokós pénzzel, egykét argentín és brazil spíler akit később elvisz a psg-barca-real-bayern-liverpool csillagászati összegért, nagy fieszta a lelátón, kis lövöldözés, szamba.
Meg is vagyunk.
(tragikomikus ez az egész, az nb2-ben maradás is bitang lesz)
A Közgyűlés mai, rendkívüli ülésén azt a határozatot hozta, hogy városunk kész megvásárolni a Fehérvár FC-t 1 forintért, de csak szigorú feltételek mellett. Röviden: Egy évre vállaljuk a csapat tulajdonlását, de a nagy csapat működtetéséhez az önkormányzat nem kíván pénzügyi forrást biztosítani, valamint, ha egy év alatt nem találunk új tulajdonost, vagy olyan szponzori kört, hogy fedezve legyen minden kiadás, akkor az önkormányzat nem fogja tudni tovább működtetni a klubot. Az önkormányzat tartósan ugyanis nem tudja vállalni, hogy mi tartsuk fenn a profi futballt. A maximum, amit tehetünk, hogy nyerünk egy évet a csapatnak, és közben megpróbálunk új tulajdonost, szponzorokat szerezni. A döntés melletti érveink: A tulajdonos szándékai miatt ez az egyetlen mód arra, hogy a Vidi megmeneküljön, esélyt kapjon a fennmaradásra. Ellenkező esetben a tulajdonos megszüntetné a Kft-t és vele a klubot, a profi csapattal és az utánpótlás műhellyel együtt. A polgárok világossá tették: szeretnék, ha a csapat fennmaradna, de azt nem akarják, hogy ez közpénzből történjen meg. Az elmúlt 2 hét óriási jogászi és pénzügyi munkája, tárgyalásai után azt látjuk: a Fehérvár FC-ben van annyi pénzügyi tartalék, valamint vagyonértékű jog, hogy a csapat elindulhasson az NB2-ben és végig csinálja a '25/26-os szezont. Ehhez azonban jelentős megtakarításokra is szükség lesz a klub részéről, bár az NB2-es és az NB1-es szintek közti különbség ezt amúgy is indokolttá teszi. Ebben a bajnoki idényben tehát nem kell a városnak finanszíroznia a klubot, anyagi támogatást továbbra is kizárólag a 450 gyereket sportoltató utánpótlásnak adunk. Az utánpótlást, mivel a gyermekek sportolási lehetősége, tehetséggondozása közérdek, minden körülmények között - de kellő takarékossággal - támogatni fogjuk. Stadionkérdés: A stadiont mindenképp fenn kell tartani, akkor is, ha nincs benne focicsapat és mérkőzés. A csapat bérleti díjai, a nézői és egyéb bevételek nélkül nagyságrenddel drágul a stadion fenntartása, ugyanis hiába nem lenne csapat, az épület fenntartásának költségei érdemben nem csökkenthetők. Mi fog most történni? A lehető leghamarabb alá szeretnénk írni az adásvételi szerződést. Vannak még nyitott kérdések, de bízunk abban, hogy ezekben gyorsan sikerül elfogadható kompromisszumokat kötni és a tulajdonos megfelelő szavatossági kötelezettségeket vállal az eddigi működésért. Ha nem, akkor a város nem tudja megvásárolni a klubot. Egyelőre úgy látjuk: jó esély van a megegyezésre. Ha megvásároltuk a Fehérvár FC-t, akkor mielőbb beadjuk a nevezést az NB2-be, elindul a játékoskeret és a szakmai stáb összeállítása. Szeretném hangsúlyozni: a város NEM szakmai befektető, nem szeretnénk beleszólni sportszakmai kérdésekbe, nem tesszük ezt más sportágak esetében sem. Az önkormányzat egy pénzügyi keretet fog meghatározni, amelyen belül kell működtetni a Klubot. Az Önkormányzatnak egyetlen sportszakmai célja van: a csapat induljon el és maradjon benn az NB2-ben. Ennek feltételei egy idény erejéig megteremthetőek anélkül, hogy mi pénzt tennénk a Klubba, egyben ez feltétele annak, hogy komoly befektető(ke)t találjunk a következő évben. Szeretném azt is rögzíteni: az Önkormányzat mostani döntése egy mentőöv, nem pedig motorcsónak az NB1-be. Mi felszínen tudjuk tartani a klubot egy évig, új lendületet azonban csak a magánbefektetők, szponzorok támogatása adhat. A Csapat gazdálkodása, működése ennek kell megfeleljen a következő évben. Mindent megteszünk ugyanakkor, hogy a szurkolói élmény megmaradjon: tárgyalni fogunk a Videoton Holdinggal a "VIDEOTON" név használatáról, hamarosan jelentkezünk az új bérlet- és jegykonstrukciókkal, meg fogjuk találni a módját annak is, hogy aki szeretné, az a jegy/bérletvásárláson túl is tudja támogatni a csapatot. Sokan jelezték ugyanis azt, hogy szívesen vennének részt egy Vidit támogató közadakozásban is. A legfontosabb pedig: azonnal elkezdjük az új tulajdonos, szponzori kör keresését. Ha aláírtuk a szerződést, jelentkezem a továbbiakkal. Köszönöm mindannyiuknak a támogatást, a rengeteg üzenetet, véleményt, jókívánságot vagy épp intő meglátást. Dolgozunk tovább, ezen az ügyön is.Hajrá, Vidi! Hajrá, Székesfehérvár!
Egyelőre a totál káoszt elkerüli a klub azzal, hogy átveszi az önkormányzat. Ráadásul a klub belső tartalékai úgy tűnik, elegendőek a következő szezonra, magyarán a városnak nem kell rá plusz pénz áldoznia (az eddigiek felett). Amikor legutóbb nagyon nagy szar volt, Garancsi előtt, akkor többször is sokszázmilliót kellett beletenni városi részről, és rendre csak az ideiglenes túléléshez volt elég. A kérdés nem ez, hanem, hogy szakmailag ki fog, mikor és milyen döntéseket hozni, mert tárgyalni, igazolni, irányvonalat meghatározni valakinek kell. Ráadásul olyannak, aki ismeri a mezőnyt az NBII-ben.
"A város úgy döntött, hogy hajlandó átmeneti időre, legfeljebb egy évre új tulajdonosként szerepet vállalni. Ennek életbe lépéséhez azonban még szükség van a jelenlegi tulajdonossal már előzetesen egyeztetett megállapodás aláírására."
Meghosszabbították a nevezési határidőt, miattunk. Jövő hét elején lesz városi közgyűlés, szerintem utána megmondják, mi a döntés, de ha lesz folytatás, most már lehet nevezni.
Kaphatunk haladékot a nevezésre és végül összejöhet, de hogy milyen csapattal, miközben már nemhogy igazolnak, de nemsokára a felkészülést kezdik csapatok...? A Vidinek jelenleg kis túlzással játékosa sincs. Ebből fasza kis kukázás lehet, főleg, ha szakmailag kompetens vezetés sincs, aki kiválasztana.
A mai közgyűlés zárt ülésen tárgyalta a kérdést, hogy önkormányzatunk mit tehet a Fehérvár FC, a Vidi fennmaradása érdekében. Részleteket, adatokat nem oszthatok meg Önökkel, ugyanis engem és kollégáimat titoktartási nyilatkozat köt. Annyit rögzíthetek: a Közgyűlés érzi és érti, hogy a Vidi megmentése mögött jelentős közösségi támogatás és igény van. Emellett azonban az is egyértelmű, hogy a polgárok elvárják: ne önkormányzati közpénzből finanszírozzuk a fehérvári profi labdarúgást. Van egy potenciális mód arra, hogy ezt a két elvárást összeegyeztessük. Arra kértünk és kaptunk ma felhatalmazást a Közgyűléstől, hogy a következő napokban - szigorú feltételek mellett - tárgyalásokat folytassunk a Klubbal és a tulajdonossal, a tulajdonos képviselőivel. Hangsúlyozom: Az önkormányzati szerepvállalás csak feszes keretek között történhet meg és semmiképp sem hosszú távra, feltéve, hogy a folyamatban lévő jogi és pénzügyi átvilágítás nem fed fel problémákat. A tárgyalások folytatódnak, immár a Közgyűlés felhatalmazásával. Amint tudok részletekről, eredményekről beszámolni, jelentkezem a témában, addig is, dolgozunk az ügyön.
Jelentsen ez bármit is. Elég szar a helyzet sajnos.
Azért az érdekelne hogy mi vezetett idáig. Egy EL csoportkörös többszörös bajnokcsapatból hogyan lett ez a romhalmaz. Nagyon elkeserítő ez az egész.
Furcsa egy tulajdonosunk van, közleményben viszontüzen miközben évek óta nem nyilatkozik nem lehet egy könnyú ember. A régi szép időkben még online fórumot is tartott...
Valami nagyon elromlott, félrement itt. Nem most hanem évek óta, ilyen olyan sportigazgatók, évente új edzők, 2. csapat kiesett az nb3-ból, utánpótlásbázisunk nulla, stb. stb.
"Nagy múltú fociklub új tulajdonost keres" jeligére a kiadóba.
"Június 6-ig kell nevezni az NB II-es bajnokságra. Én a fent leírtak miatt ezzel kapcsolatban már nem kívánok döntést hozni, ezért javaslom az adásvételi szerződés mielőbbi megkötését."
Tehát, ha a város nem veszi meg a klubot, az NB II-es indulás is kétséges lesz..... Ez már a zsarolásba is belecsúszik...
"....De ami biztos: A döntés most a klub tulajdonosánál van. Egy labdarúgó klubot jól működtetni csak a jó gazda gondosságával és bizony elkötelezettséggel, sőt, szenvedéllyel lehet. Neki kell döntenie, hogy ezt érzi-e magában és vállalva a felelősséget újra komolyan veszi azt, vagy ha nem, akkor meg kell találnia azt, aki ezt a klubot a jövőben tőle átveszi."
Max. egy párttitkár tol bele pénzt, vagy egy oligarcha, aki megkapja bőven a rá fordítandó pénzt. Garancsi nem kispályás, de saját pénzét még ő sem égeti feleslegesen.
Nem túlzottan kedvellek titeket, de ezt most tegyük félre. Igazából azt nem értem, hogy miért nem ad el titeket a Garancsi,de úgy bárkinek.
Ugyanakkor bár zuhant a költségvetésetek, még mindig bőven messze nb1es. Így vezetni bármilyen klubot, nettó garázdaság. Nem értem a forgatókönyv lényegét. Épített valamit,jött mellé egy Magyarországon kiemelkedő infrastruktúra, erre most lehúzza a WC-n,
Jövőre jóval kevesebb támogatás, és bár kisebb büdzsé is,de tulajdonképpen lejjebb is értékelte az egészet.
A mi klubunkat 13 évig tartotta jégen egy belga fasz,de ott legalább világos volt a szándéka.
Na most ha 26-ban más kezébe kerül a gyeplő,Garancsinak még ilyen lehetőségei sem lesznek.Igaz másnak sem, de ettől még nem lesztek kint a vízből. Ha volt lehetősége eladni,nem értem miért nem tette.
Tükörsima kiesés. Nem is érdemelt ez a gárda semmi többet.
A Lokinak elég lett volna az 1 pont, de a két csapat közötti minőségi különbségből adódóan gáláztak Fehérváron.
Tímárt lemeccselte ez a sorozatszínész, de hát ki nem!? óriási ötlet volt idehozni, 1 pontot tudott összehozni a kiesés elől menekülve 6 forduló alatt.
Mehet mindenki a szélrózsa minden irányába.
Meg kell újulni, de a visszajutás kb esélytelen, mert a légiósok helyét képtelenség lesz még erre a minősíthetetlen, szar szintre is felhozni magyarokkal és érzésem szerint ez a teljesítmény sem elég a kettőben sem, csak úgy 10. hely környkáre.
És szerintem az RBD-re is ráfér egy megújulás, a trallala dalolászgatás 2-300 fővel nem igazi tábor....
Itt volt ma is 7-8.000 fehérvári, de nem mozdult meg a stadion, simán gúnyolódott rajtunk 1000 kondás, még egy igazi buzdításra sem állította a csapat mellé a szurkolókat a tábor. Nem volt válasza nekik sem arra a létszámra, ami már napokkal korábban tudható volt, és a kiesésre sem volt kb semmi válasz. (Bár nyilván nem vagyok bennfentes és lehet hogy nincs igazam, de gondolom simán a mezlevétel elegendő elégtétel, nem hiszem, hogy lesz további következmény. Normális helyen "égni" kéne a stadionnak egy kiesés után, legalább megkergetve a felelősöket, demonstrálni a vezetőknél, ehelyett van egy fasza beletörődés a hígfosba, ahogy látom.)
De majd az illetékesek megmondják, hogy hogyan lehetne egy stabil, legalább ezres tábort összehozni pár év lesz rá érzésem szerint. Ez a mostani irány nem volt jó, elfogyott a szurkolás is a csapattal együtt.
Az UEFA40 rendezvénysorozat záró eseményén megtörtént a nagy bejelentés: a Videoton Holding Zrt. kész arra, hogy visszaadja a nevet, ami nekünk fehérváriaknak sokkal többet jelent, mint foci! A város és a közösség történetének meghatározó része, az szülőkről gyermekeikre szálló sportszeretet szimbólumaként köti össze szurkolók generációját, jó lenne ha ismét ott ragyoghatna a játékosok szíve fölött, a piros-kék címerben, ahol a helye van.
Ha nincs Fehérvár kártyám, akkor csak én személyesen tudok jegyet venni, vagy valaki megtudja venni? + ha igen, kit kérhetek meg, akár jó pár sör erejéig egy ilyenre? :D
Valaki esetleg tud segíteni nekem jegyet venni a hazaiba? Mindenképpen elszeretnék menni, kifizetem a teljes árat, viszont online elvileg csak klubkártával lehet, ami nekem nincs. Az RBD melletti szektorokba mennék. Mi a módja?
Kurvára nincs ez amúgy jól, mármint hogy a Vidi vagy a Loki kiesik. Tudom, sok idő eltelt, a két tábor viszonya merőben más, de eléggé nosztalgikusan hálás alkat vagyok: nekem továbbra is a 2006-os segítség ugrik be rólatok. Katarzisos bajnoki cím a szakadó esőben, mert fordítottatok az utolsó 20 percben idegenben az Újpest ellen úgy, hogy már előtte fixen kiharcoltátok bronzot. Ha bármilyen kontextusban Fehérvárról van szó, bevillan még mindig:)