Szerinted van idő arra, hogy egy full külső ember, érdemben bele tudjon nyúlni a dolgokba?
Egy külföldi edzőnek kell vagy fél év mire alkalmazkodik a helyi viszonyokhoz, még egy magyar edzőnek is hónapok kellenek.
Ilyen esetben vagy belső embert hozol, ami ugye jelenleg nincs, mert még nb3as csapatunk sincs, vagy olyat, aki már volt nálad ismeri a klubbot, és a játékosokat.
Utóbbit csináltuk.
Petővel a végére elfáradt ez a dolog, és már nem tudta úgy kezelni, ami most kell. Nem felmentve a vezetést sem, a dolgok alol, mert nem lettek pótolva a posztok, de voltak játékosok, akikről meg Pető mondott le, és nem használta őket.
Én ott érzem hibásnak, hogy túlságosan is vehemens volt, és meccsek után a sajtóban is beleállt játékosokba, ami azért vastagon edzői hiba.
Ezzel pedig el lehet veszteni az öltözőt, és a végén meg ez is közbejátszott a a cserében.
Pető nem ismerte a bajnokságot, a jelenlegi mezőnyt, és a klubot belülről?
Ez milyen előnyt biztosít, hogy ismeri a klubot belülről? Elég közhelyesen hangzik és hallottuk már eleget. Ismeri Garancsit vagy az utánpótlásedzőknek nevezett embereket? A játékosokat ismeri?
Egyszerűen gyenge a játékosállomány, semmi más gond nincs. A tulajdonos él még egyáltalán?
Amúgy te tudod ki az a Tímár, és miért pont ő merült fel?
Ha logikusan gondolkozik az ember, akkor hat meccsel a vége elött ha próbálod megállítani a zuhanást, akkor nincs arra időd, hogy olyan edzőt hozza aki nem ismeri a bajnokságot, a jelenlegi mezőnyt, és a klubbot is belülről.
Erre jelen állapotban kettő jelelölt volt alkalmas. Az egyik Kutya, de ő ugye nem volt benne az idei nb1es körforgásban, ergó nem meccsel jelenlegi ellenfelek ellen, a másik pedig Tímár, aki úgy ismeri a klubbot belülről, ahogy kevesen, és van olyan játékos is aki játszott a kezei alatt még nálunk.
Akkor is képben volt a csapattal amikor nem itt volt, sőt Pető elött ő volt az egyik jelölt a padra Grzelak helyett, de nem akart távozni idő elött Nyíregyházáról. Tímár fehérváron lakik, a gyerekei itt járnak suliba, itt járnak pl edzésre. Innen ingázott Szalával együtt nyíregyházára, és találkoztam pl vele Vidi meccsen is, amikor fehérváron volt.
Ez a nyíregyházán megbukott dolog is érdekes. Ő úgy ment nyíregyhzára, hogy az a csapat éppen bentmaradt a veszprém elleni osztályzón, aminek épp Pető volt az edzője. Ebből a majdnem kieső csapatból csinált végül egy év alatt bajnokcsapatot ami 10+ pontot vert a győrre. Ősszel még elég jól is áltak, de a téli átigazolásokat szerintem elrontották, túl sok embert cseréltek le a védelemből, és ez visszaütött, és belekerültek egy negatív spirálba, aminek ő lett ez áldozata.
Én megadom neki bőven a tiszta lapot. Ennyi neki már csak az itteni múltja miatt is járna.
Az utolsó bajnoki cím, 2018 óta 6 edző, plusz egyszer Szalai ideiglenesen. De amúgy kár is ebben korrajzot látni, a Videoton egész történelmében 2 (!) edző van, aki kettőnél több idényt ült egyhuzamban a kispadon, Kovács Ferenc és Lantos Mihály.
Annak tkp örülni kell, ha az edzőváltás azt mutatja, hogy a vezetőséget érdekli a bennmaradás és a klub sorsa. Azt nem tudom, ez Garancsi-e, de gondolom, azért neki sem mindegy.
Én sokáig védtem Petőt, és én is az mellett voltam, hogy csináljuk végig vele az évet, de nála is eltört valami.
Az indokait is megértettem, a szük keret, a játékos eladások, a pótlás késése, elmaradása, még darabra is.
Viszont a végére a kapcsolat megtört közte és a csapat között is, és egyre több játékost mart el maga mellöl.
Én azt is értem, hogy a körülmények áldozata lett, de egyrészt a vehemensebb természete, és emellé a nyers stílusa sem éppen jó irányba vitte a dolgokat.
Nyíregyházán ez megtört, ott elvesztette az öltözőt is. A meccs végén már az ultráknak is csak magyarázkodott.
A pótlást kicsit máshogy értékelem. Egyrészt Tímár pár lépéssel Pető elött jár. Nálunk járta végig a szamárlétrát, ismeri a klubbot, volt játékosa, és elöbb nb2be lépett tovább. Győrben is ígéretesen indult, de ott nem volt meg a türelem fel, majd az osztályzós nyíregyházából (sors fintora, pont Pető Veszprémje ellen maradtak bent) bajnokcsapatot csinált, és sokáig úgy is tünt, hogy simán bent is tartja őket, de ott télen valamit nagyon elrontottak, büntetlenül nem lehet lecserélni 3 embert egy védelemből, és ott is belekerültek egy negatív spriálba.
Most innen kellene Tímárnak egy új impulzust adni. Mellesleg nem egyedül fog érkezni, hanem Szalai Tamás is vele jön, aki meg évekig volt másodedző számos volt Vidi edző mellett.
Olyan ember kellett aki ismeri a klubbot, a mezőnyt, és nem kell bemutatni senkinek sem. Tímár kb az egyik elérhető legjobb opciónk volt, és Pető mellett ő is felmerült jelöltnek nyáron is, de akkor nem hagyta ott a nyíregyházát.
Téged, vagy a tesódat láthattam tegnap kelenföldön a metrón a vonatra sietve?
Szerintem a sztárinterjútól azért messze volt, de talán nem baj, ha időnként be lehet hívni egy-egy Vidi-játékost is a helyi médiának nyilatkozni.
Ettől függetlenül még két hete sem a kritikus hangok voltak többségben szerintem Pető kapcsán sem, és kifejezett kapkodásnak érzem most az edzőcserét. Ha meg a másik kiesőjelölt frissen kirúgott edzőjét hozzák a helyére, ott erősen felmerül, hogy nem szakmai indokok vannak a háttérben, de ezt úgysem tudjuk meg.
Ugyanmár, baromi messze vagytok a kieséstől. Kecskemét már tuti, a másik 90%, hogy a Nyíregyháza lesz, esetleg a Debrecen vagy a Zete, ti csak ezek után. Kb 1% esélye van a Videoton kiesésének. Kizárt, hogy a három említett csapat egyszerre megtáltosodjon.
Ja tényleg sokkal jobbak voltunk mint múlt héten. Ez a csapat egyre szarabb, Petőnek lefőtt a kávé. Dala is egyre jobban illeszkedik ebbe a híg fosba sajnos. Meg Sekularac te jó ég...