Keresés

Részletes keresés

PurpleUte Creative Commons License 30 perce -1 5 228865

Én még nem temetném se a csapatot, se az edzőt. Ez most így sikerült, de hajtottak, mentek előre, láttam mit akarnak. Van ilyen, hogy nem jön össze semmi. Pár jâtékos indiszponált volt. 

Steve Huckett Creative Commons License 30 perce -3 1 228864

Szerintem nagyon jól megfogalmazott írás, én egyetértek veled!

Előzmény: Lila Pista (228860)
Lila Pista Creative Commons License 45 perce -1 0 228863

- bocs a tavalyi első ötnek -a fradit kivéve- magyar edzője volt akartam írni

Előzmény: Lila Pista (228862)
Lila Pista Creative Commons License 45 perce -4 1 228862

"Edzőszinten Bognárt kivéve itt csak külföldi edző volt eredményes."

- Némileg árnyalja a képet, hogy a tavalyi tabella első 5 helyezettjének magyar edzője volt.

- Némileg árnyalja a képet, hogy a Fradival könnyebb eredményesnek lenni mint pl. a Nyíregyházával.

- Némileg árnyalja a képet, hogy a Nyíregyházát éppen egy magyar edző mentette meg és tartotta az NB1-ben.

Egyébként Rossin kívül melyik külföldi edzőtől kell hasra esni?

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228859)
polovcev Creative Commons License 1 órája 0 3 228861

Fogalmam sincs. Rasak biztos nem, de őt nem is azért hoztuk. Laku lehet ha fegyelmezi magát, meg gyűjt némi tapasztalatot, mert most minden jó meccset követ 2 semmilyen meg egy fos. 

Ademi meg legfeljebb akkor ha van mellette egy igazi romboló. 

Előzmény: wizardry8 (228857)
Lila Pista Creative Commons License 1 órája -4 1 228860

"Paksnak ráadásul valami fiatal magyar edzője van a vén szakállas Bognár György helyett."

Nem. A Paksnak fiatal magyar játékosai vannak, (kiemelt akadémia nélkül) akik most éppen a "B" csapattal lerendeztek minket itthon. A vén szakállas -ahogy nevezed - azt mondta: "jó döntés volt a fiatalokat játszatni." majd hozzáteszi: ennek az évnek (náluk) az is a feladata, hogy beépítsék a fiatalokat. "jó a merítési lehetőség Pakson, az összes korosztályos együttesünkben szerepel olyan, akiből NB I-es játékos lehet." - ennyit mondott még (ahogy Te nevezed) - a szakállas.

Egyébként nem érdemes az Ő szavaira figyelni (beszél hülyeségeket) valószínűleg csak mázlija volt (az elmúlt öt-hat évben). Az igazi futballdoktorokat itt találod a fóromon, (Onnan ismerni fel őket, hogy hisznek mindenben ami külföldi, ha pedig besülnek és érvük nincs, jobb híján csendesen minuszolnak.) 

Fájó, de valahol Csoboth volt az utolsó szerethető játékosunk. Tiago is néztem, ahogy kétpercenként emelgeti a "B" - nek a kezeit, hogy jobban és hajrá, - mintha nekünk kéne rátenni egy lapáttal. Aztán a kézemelgetései alatt, jön Osváth aki 2 perc alatt kétszer hagyja ott és rendre középre teszi a lasztit. Tiago pedig akkor a leggyorsabb ha rohan a felesleges sárgáért. 

Tiszta vicc ez a sok középszerű zsoldos. - Ha ez így megy tovább Tiago nemsokára (pl. egy kisvárdai "X" után) integethet mind a 4000 nézőnek, (Amúgy Tiago mellett írhatnék a többiről is, csak azt már itt leírták előttem). /Matko kivétel. Vele jól jártunk, képessége motiváltsága is látható, remélem nem megy el a kedve az egésztől./

Előzmény: wizardry8 (228846)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 1,5 órája 0 3 228859

Ratatics urat érdemes megkérdezni ezekről a döntésekről.

Edzőszinten Bognárt kivéve itt csak külföldi edző volt eredményes. Ez a csodálatos Mezey-féle edzőképzés végeredménye. 

Tudom, hogy Rossi magyar lett közben, de neki is kicsit korábban ment igazán jól. :D 

Előzmény: Lila Pista (228849)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 1,5 órája 0 3 228858

"Én azokat próbáltam némileg elgondolkoztatni, akik állandóan azt bizonygatták, hogy a siker kulcsa a külföldi keret és hogy a magyarokkal semmilyen eredményt nem lehet elérni."

Mert ez a helyzet. Ki nyert bajnokságot az elmúlt tíz évben full magyar kerettel? Még a Paks sem. Nem beszélve a nemzetköziről, ott mindig jön a pofára esés hazai kerettel.

Nem az a baj, hogy sok a légiós, hanem hogy 2009 óta nem tudunk (sokáig nem is akartunk) jól igazolni. Ár-érték arányban nem jók a választások. Vagy nem elég jók.

Mitrovics volt az elmúlt 15 évben a legjobb irányítónk. Adhatna tanácsot, hogy kellene egy ilyen embert találni. 

Méretes pofon a tegnapi, szaladgáltunk, mint a hülyék össze-vissza, és reklamálásban már egész jók vagyunk, de ne temessük még el őket. Arra ráérünk még. Persze a horvátnak ideje lenne összeszednie magát, mint ezt a szintet a svédlengyel is hozta.

Előzmény: Lila Pista (228847)
wizardry8 Creative Commons License 2 órája 0 0 228857

Ki az irányító játékosunk?

Előzmény: Seejay (228856)
Seejay Creative Commons License 2 órája 0 0 228856

Alapvető problémának érzem hogy a széleket megerősítettük,de a középpálya nem képes velük felvenni a ritmust.1 vagy 2 tapasztaltabb játékos a keretben nem okoz problémát, de Ademit idehozni úgy hogy a Rasak Lacoux középpálya a kiindulási pont az szerintem sincsen rendben.Felrakhatod őket 15-20 percekre, de hogy ott rakkoljanak 70 perceket,azt egy fradi,eto,paks szétszedi darabokra,mi pedig nem tudjuk uralni a  játékot ,vagdaljuk a labdákat.  Vannak az nb1-ben kiemelkedő játékosaink, de nem tudjuk a dominancia hiányában használni őket úgy ahogyan kéne. Továbbra is hiányolok egy igazi 85-90 kilós 190 magas , Diagne felépítésű mammutot középcsatárként,már  a második szezon indul úgy hogy nem fordítunk erre figyelmet,Tucicot még a klub is elismerte hogy nem megoldás,nyáron még sem javította. Szerintem kicsit túlbecsülték megint a keret erejét. 

wizardry8 Creative Commons License 2 órája -1 1 228855

Érdekes lenne felsorolni Mucsányi, Dénes, Dékei góljait, mennyi volt azokból fontos.

Előzmény: mpharom (228853)
Lupertazzi Creative Commons License 2 órája 0 1 228854

Egyik újpesti oldalon azt írták, hogy Rasak megnyerte majdnem az összes párharcát. Ja, ha meg az első gólnál felvállalja a párharcot akkor nem szereznek vezetést.

mpharom Creative Commons License 4 órája -2 0 228853

Ambrose Peti, aki amúgy az nb1-en kívűl sehol nem rúgott 1-nél több gólt, esetében ugyanez:

Zeg ellen győztes gól szünetben beállva

Kisvárda ellen 2:1et érő találat a 3:2es meccsen

Diók ellen második gól 

Fehérváron vezetést szerzett, de kikaptunk 2:1re

Felcsút ellen vezetést szerzett de kikaptunk 2:1re

Zegen vezetést szerzett, 1:1 lett

Video ellen második gól 2:0 meccsen

Felcsúton vezetést szerzett, 2:0 ide

Diók ellen a 7esből egyet vállalt.

minimum ugyanannyi fontos, sőt.

mpharom Creative Commons License 5 órája -3 1 228852

Brodics a bögyömben van, engem leginkább Tallóra emlékeztet (technikás valamennyire, látszik hogy jó helyen tanulta a focit, de nem hatékony, nem éles a kapu elött), ezért megnéztem azt a 9 gólt. kb a felére mondható, hogy fontos / pontot érő találat volt. Elsőszámú csatártól, aki köré csapatot akarnak építeni, akkor is lófasz, ha kutyaütő csapat volt körülötte.

Video elleni 4:1 második gólját szerezte

Loki elleni 3:0 tutolsó gólja, 11es

Kecsón a ziccerig kijátszott kontrát bepasszolta, azzal 1:2 a végül 1:3 meccs.

Zegen vezetést szerzett

Lokinál vezetést szerzett

Mtk ellen egyenlített (1:5 a vége)

Felcsút ellen egyenlített

Pakson vezetést szerzett mielőtt megkaptuk a hatost

Nyiregy ellen egyenlített

ST70 Creative Commons License 7 órája -2 9 228851

Sajnos csalódást keltő volt a tegnapi meccs, hogy itt már sokan leírtátok...azt gondolom már látnunk kellett volna az edzőnk elképzelését a csapat játékán, de legalább a fejlődést az előző meccsekhez képest. Mondjuk a DVTK gyenge volt, nem volt igazi "erőpróba" ,  Győrben 10 emberrel játszottunk , gondoltam na majd most a Paks ellen megmutathatják mit tudnak...sajnos ez k..va gyenge volt mester!!!

Amit továbbra sem értek - bár nem vagyok edző, sem szakértő - a Krznar azt mondta, hogy "Brodicsra építjük a játékunkat"... ez nekem teljesen súlytalannak tűnik....ívelgetjük egy alacsony játékosra a labdát aki láthatóan szenved.

A középpályán nekem hiányzik egy jó irányító, aki összeszedi a labdát, lát a pályán és oda is tudja tenni a lasztit ahova kell. 

Az hogy magyar vagy külföldi, nem érdekel, de az látható, hogy a minőséget meg kell fizetni / inkább igazoljunk 1 játékost , de az legyen kiemelkedő ebben a bajnokságban!/ 

waltt Creative Commons License 7 órája -6 1 228850

Igen, itt egész sokan bizonygatták, bizony mi nem engedhetünk meg magunknak olyan luxust, hogy játszassunk mondjuk 2-3 magyar fiatalt egyszerre. Mondjuk tisztán emlékszem arra is, hogy Rasak még 1-2 hónapja is sztárolva volt, amikor az első pillanattól kezdve ordított: totál szürke, Sankovic másolat az ember. A Paksos párhuzam is jó, náluk tudatos csapatépítés van, nálunk pedig pénzégetés. Alapból hoztak egy olyan figurát edzőnek, aki minden csapatánál egy évet töltött el, kötöttek vele egy 1, opcionálisan 2 éves szerződést. Annyi szólt mellette, hogy Fradi szintű all-star csapatokkal bajnok lett, ja és legfőképpen az , hogy az Eszék (másik MOL csapat) érdeklődött iránta. Játékosokat legutóbb Grzelak akart beépíteni, kb. 1 évvel ezelőtt. Azóta csak váltják egymást a kiöregedett, legutóbb pedig a fiatalabb (legalább ennyi) légiósok. Alapból totál szégyen, hogy a 34 éves Ademi játszik egy akadémista helyett, abba meg nem is merek belegondolni, hogy milyen fizetésért teszi ezt. Mondjuk ezen a ponton megemlítem, hogy a legfőbb problémát a tavalyi légiósigazolások jelentik, az ideiek még úgy elfogadható teljesítményt nyújtottak eddig. Az a portugál hátvéd szerintem nem rossz egyáltalán. Én mondjuk úgy képzeltem volna el, hogy tavaly tavasszal kipróbálunk legalább pár magyar fiatalt (miután Grzelakot menesztették), de továbbra is mindig ugyanaz a brigád játszott, amelyiket tegnap is lefociztak. Az edző pedif nem mutatott eddig semmi olyat, amiért mondjuk jobb választás lenne, mint kinevezni Mitrovicsot vezetőedzőnek például

Előzmény: Lila Pista (228847)
Lila Pista Creative Commons License 8 órája -6 0 228849

Micsoda szerencse, hogy Grzelak fiatalabb volt. :) és ráadásul külföldi. :)

Lila Pista Creative Commons License 8 órája -6 2 228848

Ja... és időszakos fellángolás helyett a Paks az elmúlt években kinevelt (csúcsakadémia nélkül) pl. 4-5 gólkirályt. (Magyar gólkirályt.) (A Fradi pedig aztán megvette azokat.)

Nekünk ezt megtiltotta valaki? Vagy azt, hogy akár csak olyan fiataljaink legyenek, mint pl. az MTK-nak?

Jelenleg a második legnagyobb keretösszeggel rendelkezünk. A Paks magyar csapata ellen pedig a legnagyobb érv, hogy a nemzetközi kupából kiesnek? Olyan nagyon nagy súlya van annak, hogy a többi magyar csapat a külföldiekkel egy fordulóval tovább megy?   :))) Mert úgy emlegetik ezt az okosok, mintha a többi BL-t nyerne.

A Paks nem egyszer fellángolt, hanem az elmúlt 5 évben nézhettük a seggét, meg azt ahogy pl. csupa magyarral átveszi a kupát. És ha már tudjuk a Fradi költségvetését, akkor jó ha tudjuk azt is, hogy a Paks ezt feleannyiból teszi mint mi.

Lila Pista Creative Commons License 8 órája -8 0 228847

"Az újpesti fiatalokat sorold fel" 

Nem sorolom. Az én állításom nem az volt, hogy az Újpestben vannak a remek magyarok.

Én azokat próbáltam némileg elgondolkoztatni, akik állandóan azt bizonygatták, hogy a siker kulcsa a külföldi keret és hogy a magyarokkal semmilyen eredményt nem lehet elérni.

/Arról nem is beszélve, hogy minek énekeljek kiabáljak azoknak bármit akik egy büdös szót nem értenek belőle./

Előzmény: wizardry8 (228845)
wizardry8 Creative Commons License 9 órája -2 5 228846

Paksnak ráadásul valami fiatal magyar edzője van a vén szakállas Bognár György helyett.

wizardry8 Creative Commons License 9 órája -2 5 228845

Az újpesti fiatalokat sorold fel, ne Tóth Alexet meg a paksi gyerekeket. Valóban a paksi mezőkről meg  a reaktor udvarárról összeszedett magyar gyerekek lefocizták a jött-menteket. Pedig Tiago, Matko, Brodics még küzdött is mint az állat. Mi lesz itt ha még nem is hajtanak? Tiago megint kivezette az oldalvonalon a labdát. Már várom amikor majd a nézők között vezeti a támadást Benny Hall emlékére.

DVTK ellen nem mi voltunk jók, hanem Kovács Zoli. Nem lehetne igazgató a Fradinál, Pakson meg Győrben is egyszerre? 

Ez az év is kuka, mire lesz itt egy csapat. Nincs előre játék, a középpálya egy nagy lyuk. Tiago próbálta többször végig cselezni a pályát egymagában jobb híján.

Matko nyilatkozta hogy mennyivel nehezebb/keményebb a Mennyei mint a szlovén bajnokság. Sajnos hozzá kell még szokniuk a nagyobb (mennyei) követelményekhez. 

Damilnak külön gratulálok hogy a felkészülési meccseken a magyar fiatalokat játszatta akiket utána kukázott. Nem a csapatot kellett volna összerakni a rajtra? 

Sajnos Zselák hangulatom van, ez megint nézhetetlenül rossz volt. Nem lehetne valami focira emlékeztető játék mint Kruscsicsnál a Honvéd meg Vasas ellen?

Előzmény: Lila Pista (228844)
Lila Pista Creative Commons License 14 órája -11 2 228844

Nem egy kiselőadást hallgattunk itt arról, hogy csak külföldiekkel érdemes... (hiszen a külföldi ügyes, elszánt és illatos) a magyarok pedig gyengék, lusták, tehetségtelenek akikkel nem lehet eredményt elérni. Az egyik nagyokos még azt is megjósolta a nyáron, hogy az MTK-nak a magyar fiatalokkal idén kiesési gondjai lesznek.  

Vasárnap este: Portugál Délszláv kontingens - Csak magyarok 1:2 (a többi meg rizsa)

(...ne bírózzunk és ne csináljunk úgy mintha rúgtunk volna három kapufát)

Szombaton a szintén csak magyarokkal felálló MTK,  5-öt vágott annak a Diósgyőrnek, amelyiknek mi hármat tudtunk. (Az egyik különösen gyenge magyar, Molnár Rajmund háromszor volt eredményes.)

Akiknek eddig a kielégülése attól függött, hogy illatos külföldiekből álló Újpestet lásson, nézegesse vissza , hogy a Paks magyarjai, hogyan hagyták ott a csoda portugáljaink. 

Akik pedig saját honfitársainkat olyan szívesen becsmérlik, majd dörzsöljék meg jól a szemüket, mikor 7 magyarral megérkezik hozzánk a Fradi és a tizenhatosunkhoz érve pl. Tóth Alex (magyar) és Gruber Zsombor (magyar) tologatja a csodaportugáljaink előtt a labdát, mielőtt odateszik azt pl. a szintén magyar Varga Barnabásnak. 

Lehet örülni. Lett belőlünk egy külföldi - ha úgy jobban tetszik internacionális csapat, a jövőben majd nálunk keresgélik azt az 1-2 főt /mint anno Dibuszt/ aki magyarul nyilatkozik. :) 

Különbség annyi, (miután időközben a Fradi magyar lett) hogy, mi ezzel a bagázzsal nem leszünk se bajnokok se dobogósok (sem kupagyőztesek). Ott leszünk valahol a mezőny középen. A következő nyáron pedig újra szövögethetjük az álmaink.

Amúgy pedig az app, a felvezetés, a pr (foci helyett csak egy ideig hatékony) következő meccsre 6000 nézőt tippelek. 

btete Creative Commons License 15 órája 0 0 228843

Még talán tudunk-tudnánk igazolni 2-3 embert, főleg a középpályára és előre. Nem a védelmünkön múlt. Piscitelli most bevédett egyet, de Győrben pontot, pontokat hozott. Ha így nézzük egy gólt kaptunk azt is hajmeresztő helyezkedési hibából. Sajnos Ljujics se váltotta volna meg a középpályát ha kezd. Radosevicsnek volt egy-két jó meccse még Gézánál aztán elfelejtették. Hiányzik a lendület középen. És akkor arról ne is beszéljünk hogy ezt a Paksot egy ukrán középcsapat simán megverte 3:0-ra semleges pályán.

Seejay Creative Commons License 16 órája 0 2 228842

Elképesztően gyenge játék. A középpályánkat egyszerűen megették.Dinamikus,pörgős játékosok kellenének, egyszerűen nem tudjuk irányítani a meccseket.Brodics ma is mínusz ember volt.

Megőrültem hogy egyfolytában beléjük vezettük a labdákat, és nekiálltunk az ő focijukat játszani, csapkodott a játék, céltalan labdák,rúgósfoci mindenfelé,ötlettelenül gurigáztunk hátul, és hát nem ,nem fáradtak el...Ez a Rasak Ademi középpálya borzalmas,kb az összes párharcot elvesztettük.Ilyen hangulat,ilyen közönség sokkal többet érdemel. 

626 Creative Commons License 16 órája 0 0 228841

Teljesen egyetértek!

Előzmény: Uthred R (228827)
JHSZ TTL Creative Commons License 16 órája 0 2 228840

Fradi valszeg első lesz megint, Paks, Győr, Puskás 2-4. helyért az Mtk befut 5.-nek, Mi a Debrecennel 6-7. helyért, Zte 8., a Nyíregy, Kisvárda, Diósgyőr 9-11, a Barcika meg 12. hely körül futhat be. Mi a vérszegény támadó focival középmezönyben végezhetúnk. Paks, Győr lefocizott, Mtk simábban verte a Diót. Fiataljaink 6-1 re kikaptak a Győr II.-től, a paksi fiatal magyarok lefocizták a mi "acélos" nemzetközi csapatunkat. Pedig szerencsés volt a sorsolás. 2 fáradt kupás csapat, gyenge diósgyőr, 2hazai meccs egymás után. Így lehet 4-7 pontunk 4meccs után. Szerény!

626 Creative Commons License 17 órája 0 1 228839

Nekem is ettől van tele a faxom...

Előzmény: Steve Huckett (228837)
waltt Creative Commons License 17 órája 0 0 228838

Bocsánat, még a suriname-i is tetszik. De Ademi, akibe itt a fórumon szerelmes volt mindenki, meg az a sétalgátó Medeiros, borzalmas

Előzmény: waltt (228836)
Steve Huckett Creative Commons License 17 órája 0 5 228837

És a nézőszámot ilyen játékkal kell tönkrevágni…

waltt Creative Commons License 17 órája -4 1 228836

Ilyen bűngyengén igazolni, tanítani kellene ezt. A Matko és a portugál érnek valamit az új légiósfordulóból (mondjuk még mindig jobb mint a tavalyi eresztés, ahol az összes melléfogás volt). Még pár magyar játékossal azért bontsunk szerződést, ő miattuk van ez szokásosan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!