Keresés

Részletes keresés

wizardry8 Creative Commons License 5 perce 0 0 227821

Szerintem mindenki új Törőcsiket szeretne. Na de hol van? Dénes lenne az? Mai világban meg az új Törő (ha lenne) 1 év múlva eligazolna külföldre. 

Előzmény: Lila Pista (227820)
Lila Pista Creative Commons License 20 perce 0 0 227820

Abszolút egyetértek a leírtakkal. Ha 11 afrikait, ázsiait, kolumbiait (mindegy is) beöltöztetnek lilába a magam részéről már nem tartom ugyanolyan lényegesnek pl. a lelkes szurkolást.

Ha olyanoknak éneklem teli torokból, hogy "Kis srác voltam én bámultam a csodát" akik ebből egy büdös szót nem értenek, nálam kérdéses ennek mi értelme. (Számomra pl. egy norvég dal motivációja tüzelő hatása nulla - (miután a megértéshez szükséges csatorna van kód meg nincs)

Egyébként valahol ez meddő vita. A jelenség a kozmopolita embert soha nem fogja zavarni a magyarságában önazonos embert mindig zavarni fogja és mindig minden területen órában magyar sikerekre vágyik. (Traore helyett pl. az új Törőcsikre.)

Persze, hogy most is kimegy, mert nem kap mást. Én is kimegyek a lila szín, a foci és a címer miatt. (Az legalább és Hál Istennek újra a régi.) 

Lehet, hogy még akkor is kimennék párszor, ha a lelátó harmada már egyik kezében popcornal, másik kezében ülőpárnával érkezne és angolul szurkolna mert az a trendi.

Kijárnék az egykori Újpest és a mellettem lévő haverok miatt.  

Egyébként van ilyen ember is meg olyan is, hogy más bölcsességet is mondjak ki kell egyezni.

Véleményem szerint, ha egy magyar csapat kisebb fele (5 fő) magyar akkor a magamfajták is jobb kedvvel indulnak el meccsre és akiknek meggyőződése, hogy a külföldiek jobban fociznak hát kapnak 6 külföldit.

Előzmény: BVNG25 (227815)
Skywalker. Creative Commons License 9 órája -1 5 227819

Igen. Ez a modern futball. 

Ugyanakkor az ember legesleginkább a sikerrel szeret azonosulni. Már az sem baj, ha nem is ennek az országnak a csapata. Így van idehaza is rengeteg Német válogatott szurkoló, meg Brazil. Meg hungarokatalán stb, egyebek, Manchester akármi. És ez a világon mindenütt így van. 

Igazából Újpesten is ugyanúgy kijár 3000 ember ilyen Tallókért is, mint 26 éve a full magyar sorért, szóval...

Előzmény: BVNG25 (227815)
Skywalker. Creative Commons License 9 órája 0 0 227818

Mi a jelentősége ennek a bólogatásnak?

Előzmény: wizardry8 (227814)
ChrisRea Creative Commons License 9 órája 0 0 227817

már megint nem nyert az újpest , de kár. :(

Seejay Creative Commons License 10 órája 0 4 227816

Ha nem akarok  fél  oldalas litániát írni, akkor csak  egy kérdést teszek fel: Szerinted miért lett tavaszra egy hatvan perces csapatunk? 

Nem tudom kik hurrogtak le ,ezt beszéld meg velük...

Előzmény: waltt (227802)
BVNG25 Creative Commons License 11 órája -3 1 227815

A focinak és a szurkolásnak eredetileg a kötődés a magva.

A "mi csapatunknak" drukkolunk, a "mi fiainknak". Lányainknak. Akik közülünk valók, olyanok, mint mi, csak éppen ügyesek, tehetségesek a labdával. Minket képviselnek a pályákon, a harcokban. Ha győznek, mi győzünk, részesei vagyunk, ha veszítenek, akkor is.

Ezt húzza teljesen keresztbe, üresíti ki, rombolja szét az a működés, amit azok a csapatok követnek.

Traoré vagy Abu Fáni nem "egy a ferencvárosi, pesti srácok közül". Nincs kötődés. Elszavalják persze a sablonokat, amikor ide igazolnak, de a szavakból nem lesz valóság. Amikor egy év múlva eligazolnak, ugyanazokat a szép szavakat mondják el a nagy pénzért egy cseh csapatnál is, vagy belgánál vagy töröknél.

Bumbához nem fognak a győriek kötődni igazából, Brodicshoz nem fogunk mi kötődni. Tettethetjük úgy, mintha igen, de nem éri meg az erőlködést.

Szóval a kereskedelmi légiósműködés a foci lelkét öli meg, üresíti ki. Akkor is, ha sorozatban bajnoki címeket nyernek így.

Előzmény: Skywalker. (227810)
wizardry8 Creative Commons License 13 órája 0 0 227814
Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (227812)
wizardry8 Creative Commons License 13 órája 0 0 227813

Banai védése 28:23-tól, és a sokat mondó bólogatás 28:28-nál 

https://m4sport.hu/video/2025/05/11/otp-bank-liga-zte-fc-ujpest-fc-merkozes/

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (227812)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 14 órája 0 5 227812

Ilyen lomha és tespedt játékot kevés klub játékosai engednek meg maguknak. Vicc, de még Banai volt dicsérhető.

Rejtélyes, hogy mivel töltötték ezek az időt télen. Ha edzőbuktatási cirkusz volt a tavalyi sorozat Géza előtt meg a mostani tavasz is, azt sem lehet ennyi ideig elhúzni egyetlen nb1-es klubnál sem, csak itt.

Szégyen lesz, ha az mTk ellen nem hajtunk az utolsó fordulóban és nem kezdünk el törleszteni nekik.

Előzmény: polovcev (227797)
wizardry8 Creative Commons License 18 órája 0 4 227811

Bizony, én akkor hiszem el ezt a magyar mesét ha a Paks legalább 2x megnyeri a bajnokságot. Most amikor ott a siker kapujában, és nagy a tét, akkor rögtön összecsinálják magukat.

Persze ez az ex-fradista Vécsei is mindig kiállíttatja magát a fradi ellen, beépített bomlasztó elem. :-)

Előzmény: Skywalker. (227809)
Skywalker. Creative Commons License 19 órája -2 7 227810

nincs olyan, hogy normális fradi drukker :D

és a bajnoki címek és kupakörök igenis, hogy elfedik náluk ezt az egészet

kubatov és hívei kezében ez egy aduász, sikeresek, addig minden más kuss

Előzmény: BVNG25 (227808)
Skywalker. Creative Commons License 19 órája -2 5 227809

vélhetően úgy érti, hogy persze, igen, ügyesek stb... de valós értéke mégiscsak csak a bajnokság megnyerésének van (illetve a csoportköröknek!) azt pedig nagyon úgy fest, hogy nem tudja hozni a Paks és a taknyok is csak a migránshordájukkal, viszont évről-évre

Előzmény: BVNG25 (227807)
BVNG25 Creative Commons License 20 órája -4 1 227808

Pontosan.

és szégyen, hogy éppen az FTC-ből csináltak olyan konzum légiósbrigádot. A nornális fradidrukkerek szégyenkeznek is miatta, bajnoki címek ide vagy oda.

Egyébként most a Győrből is hasonló légiósizét csinálnak éppen, és arra büszkék.

Előzmény: sergiototta (227806)
BVNG25 Creative Commons License 20 órája -3 1 227807

Mi "véletlen" azon, hogy a Paks évek óta mindig dobogós, megnyerte a kupát is, legyőzve az FTC-ét? És megint kupadöntős idén is?

Éppen bizonyítják, több éve már, hogy magyar játékosokkal és magyar szakvezetéssel is éppen annyira az élen lehet lenni, mint a légióshalmazokkal. És tizedannyi költségvetésből, mint az FTC.

Előzmény: wizardry8 (227804)
sergiototta Creative Commons License 21 órája -7 2 227806

A Bodo/Glimt vagy a Molde döntően norvégokkal megy, nyernek bajnokságot és érnek el nemzetközileg is eredményeket.

Hétvégén volt a cseheknél Slavia-Sparta, az egyiknél 8 a másiknál 7 cseh volt a kezdőben.

Bécsben Austria-Rapid volt 7 vs 6 volt a hazaiak aránya.

Lehet ezekből kevesebb példa van, de nem csak migráns hordák rohangálnak még most se a világ focipályáin.

Lehet többségében hazai játékosokra is csapatot építeni is eredmény elérni, nem feltétlen szükséges konzumidiótának lenni.

Előzmény: wizardry8 (227804)
wizardry8 Creative Commons License 23 órája 0 2 227805

BUDAFOKI MTE–SZENTLŐRINC 2–0

Géza megint megmentett egy csapatot a kieséstől! :-)

wizardry8 Creative Commons License 24 órája 0 2 227804

A tabellára gondoltam, ki nyeri a bajnokságot. Az hogy egyszer-kétszer véletlenül nyernek, az nagyon kevés. Bár nekünk az is elérhetetlen vágyálom.

Ez nem magyarellenes, hanem realitás. Manchester City-nek hatalmas akadémiája van a háttérben. Mégse angol fiatalokkal állnak ki, hanem mindenféle jött-ment idegenlégiósokkal.

Karamoko miért nem játszott? Túl jó a csapatba?

Előzmény: BVNG25 (227784)
old#UTE Creative Commons License 24 órája 0 2 227803

Azért többet vártam. Biztos, nem lehet egy hét alatt egy szétbaszott csapatot újraépíteni, de én még az új mentalitást se láttam. A Zselé alatt is voltak jó tízperceink, most se több. Még a Brodics is enerváltan, indiszponáltan játszott. És az a második félidő második fele, az ugyanolyan szar volt mint eddig. Jó az erőnlétet a legnehezebb ennyi idő alatt rendbe tenni, de a tüzet se éreztem. Pedig én azt elvárnám!

Na mindegy, úgy is ki kell cserélni a fél csapatot. Ha megteszik és minőségi játékosokkal, akkor jövőre szebb évünk lehet. Csak könyörgöm,  ifikkel és azok felnevelésével  ne az első osztályban foglalkozzunk, mert az sehova nem vezet! Akit még tanítani, felnevelni kell, az nem első osztályú. Akkor mire játszik az első osztályban? Aki megérett rá, azt persze nyomassuk, de tudtok olyan nevet mondani az Újpestben, aki fiatal és megérett az első osztályra? Más meg nem adja el a tehetségeit. Főleg az eddigi játékosmegfigyelési és igazolási rendszerünkkel.

waltt Creative Commons License 29 órája -5 1 227802

szerintem kicsit túltoljátok ezt az erőnléti meg felkészülés dolgot. Futhat dupla annyit is edzésen a kettő csodaportugál, de akkor is úgy fognak fordulni, mint egy Ikarus csuklósbusz. Le lettem hurrogva nem egész kettő hete, amikor leírtam, ebben a szar szereplésben az edző mellett a játékoskeret is ugyanúgy benne van. Továbbra is fenntartom, hogy kb. 7-8 helyen kellene megváltoztatni a kezdőcsapatot, hogy dobogóra esélyes legyen

Előzmény: Seejay (227799)
JHSZ TTL Creative Commons License 30 órája 0 5 227801

Megnéztem a B csapat is "parádés" teljesítményt nyújt! Útolsó 15 meccséből 1(!!!) győzelmet sikerült összehozni és 1pontra van a kieséstől! Innen kéne a magyar fiatalokat beépíteni az A csapatba?! Remek, azt hiszem minden "szuper"! 

waltt Creative Commons License 1 napja -4 0 227800

Fernand Goure 2022/2023: 24 meccs, 1542 perc, 8 gól -> 193 percenként gól

Junior Tallo 2021/2022: 21 meccs, 1762 perc, 6 gól -> 293 percenként gól

Peter Ambrose 2023/2024: 31 meccs, 2111 perc, 9 gól -> 234 percenként gól

Fran Brodic idei szezon, 28 meccs, 2500 perc, 8 gól -> 313 percenként gól

Seejay Creative Commons License 1 napja 0 3 227799

Szét van hullva az egész. El lett baszva a felkészülés, nem bírunk  egy óránál  többet. Az eredmények nem jöttek,  ettől  mentálisan is megreccsent a brigád, önbizalom nulla. Grzelak jól lelakta a csapatot. A maradék  két meccsen jó játékkal kapcsolatos elvárások feleslegesek,itt már  csak nyártól lehet változás. 

Új felkészülés, új arcok,  az új stábbal. Sajnos a keret egy része  a jelenleginél nagyobb célokra  alkalmatlan. 

Amiről hallani, hogy 3-4 komolyabb külföldi van tervben,  és valamennyi magyar is ,főleg  az új szabály(ajánlás)miatt. 

Előzmény: JHSZ TTL (227795)
Steve Huckett Creative Commons License 1 napja 0 0 227798

Ezt most komolyan gondolod, vagy én nem értem a viccet. Ez a csávó 27 éves, ebben a korban már késő tanulni, szerintem. A mai meccs megmutatta, hogy nagyon sokan ennyit tudnak…

Előzmény: Miller a sör (227789)
polovcev Creative Commons License 1 napja 0 2 227797

Én ezen a meccsen már nem is idegeskedtem. Azt egy pillanatra sem hittem, hogy sziporkázó játékost fogunk látni, az erőnlét felépítése meg majd a nyári felkészülés feladata lesz.

Zselák legnagyobb bűne a szememben , hogy hagyta "elpuhulni" a gárdát. Az egész tavasszal látni lehetett, hogy nincs erőnlét, sem testben, sem pedig szellemben. Látták a kommentátorok, a szakértők, a szurkolók és látták a vetélytársak is. Pontosan tudja mindenki, hogy optimális esetben 60 percig tudunk lépést tartani és onnantól kezdve csak rúgdosódunk, fetrengünk meg gyűjtjük a lapokat. 

Olyan van, hogy egy edzőt lemeccselnek. Megesik magasabb szinten is. Olyan is van, hogy dominálsz a taktikáddal, de a csatárok képtelenek betalálni. Vagy jön egy szöglet, rosszúl megpattanó labda, hülye piroslap és szaladsz az eredmény után.

Biztosan emlékeztek arra, amikor Diaby az első meccsén, a 18. percben kiállítatta magát. Vagy amikor a szrencsétlen Hall anélkül lépett pályára ápolás után, hogy engedélyt kapott volna rá a játékvezetőtől és ezért megkapta a második sárgáját.

Azonban olyasmi nem történhet, hogy erőnlétileg szétesik a keret. Az nem véletlen, nem történik napok alatt. Lehet rá reagálni, ellenkormányozni. Legrosszabb esetben elküldöd az erőnléti edzőt és hozol helyette egy másikat. Egy NB I-es mérkőzésen van talán 60 perc aktív játékidő, nehogymár ezt ne bírják ki! 

Skywalker. Creative Commons License 1 napja -1 2 227796

Jó vicc!

Ez volt talán a második bajnoki, ahol Banai állt a kapuban. (egy olyan meccsen ahol MÁR biztos volt a bennmaradás)

Előzmény: BVNG25 (227793)
JHSZ TTL Creative Commons License 1 napja 0 4 227795

Zselák nem tudom mivel "bénította" a játékosokat de elképesztő, hogy erőnlétileg mennyire nem tudjuk megközelíteni egyik csapatot sem! 60 perc után semmi ellenállás nincs, szét fut, focizik mindenki pedig addig sem erős az iram! Öregemberek a fiatalok ellen. Borzasztó! Minden kib..szott meccsen alig van kapuralővés, kaput eltalálóról ne is beszéljünk. Statisztika szinten is alul marad a társaság. Gergényitől, Horváthtól, Tucic ( rejtély, hogy lett focista?!), stb. meg kell vállni!. Karamokó kiponzozta magát vagy sérült a kispadon se volt? Gyorsítani kell a nyáron és normális erősítés kellene.

Előzmény: wizardry8 (227788)
BVNG25 Creative Commons License 1 napja -1 1 227794

Jelentkezzen, aki bármilyen biztatót látott a mai meccsen. Mondjuk Banai védésein kívül. Nem is tudom, Brodic, Ljujic vagy Tucic játszott-e jobban?

A védőktől megint kaphattunk volna 3-4 gólt, csak a kapuson és az ellenfél bénázásán múlt, hogy nem.

BVNG25 Creative Commons License 1 napja 0 0 227793

Ma is megsugarazta Banait, hogy fogjon meg minden labdát.

Előzmény: Skywalker. (227790)
Lila Pista Creative Commons License 1 napja -1 3 227792

Hozzáteszem egy meccsen bármi lehet... kezet eltaláló 11-es, meccs elején kapott piros lap stb... szóval setétvári "barátaink" helyében sem aludnék teljesen nyugodtan. Valami azt súgja, azt a Videoton - Debrecen meccset érdemes lesz megnézni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!