Keresés

Részletes keresés

Lila Pista Creative Commons License 5 perce 0 0 229279

"... ugyanakkor fenntartom, hogy a derbizés 10 éve teljesen irreleváns, csak egy körítésében torz, beteges szertartás, aminek az elbábozásában újpestiként részt venni tragikus önalázás...."

Ebben egyetértek. - Sajnos. :(

A "B"-ről persze nem én fogom eldönteni, hogy mi legyen a "D"-n, ugyanakkor véleményem lehet, ami hasonló. 

- A kiemelt koreográfiával, a piróval a show részei leszünk, csak az a baj, hogy show főszereplője, ünnepelt győztese mindig az ellen.

Ahogy írod a lelátón elbábozzuk, hogy ez egy derbi, a srácok beletesznek nálunk egy halom munkát, pénzt, mondjuk azt befelé dobok mindig én is...

- de sajnos ez tényleg csak arra jó, hogy nekik (a zöldeknek) látványosabb legyen az ünnep, mintha a szülinapjukra mindig mi vinnénk a lufit meg a gyertyát....  

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (229278)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 1,5 órája -1 0 229278

Rendben, akkor visszavonom: épelméjű vagy (vagyis én vagyok az, ugye) és mást sem akarok bántani, ugyanakkor fenntartom, hogy a derbizés 10 éve teljesen irreleváns, csak egy körítésében torz, beteges szertartás, aminek az elbábozásában újpestiként résztvenni tragikus önalázás. Hiszen ahogy pont te írtad, annyira vagyunk jelenleg riválisok, mint az Mtk, a Vasas vagy a Honvéd. Nem mellesleg ezek a csapatok, amikor nb1-esek, jóval több pontot szereztek ellenük, mint mi.

Szerintem nem a nyúlós "magyar-vitában" lett igazad, hiszen pont egykori riválisaink története mutatja meg, hogy mivel meddig lehet elérni, és mikor indulhat a kísérletezés a magyarokkal, hanem az vált nyilvánvalóvá, hogy előre lehet-e lépni szakmai vezetés és sportigazgató nélkül. Ha lenne ilyen, az tudna azon gondolkodni egyébként, hogy merre indul el, de ilyen nincs. Lóvé van, lehetne belőle szakmailag igazolni. Nem volt meg hozzá a tudás, ezt kaptuk. Tétova, lassan reagáló, megkésett döntéseket hozó, rosszul szerződő és kommunikáló, a sportban amatőr vezetést. Meg a lövést középre ütő Banait, aki nem külföldi és amúgy voltak jó védései is, és nem is akarom ráverni a kecskeméti megalázást, de látod, hogy mennyire komplex a probléma. Az pedig a szakmai koncepció és a minőség hiánya, nem pedig a "magyar-nem magyar" kicsit álkérdése, gumicsontja.

A válogatott ellen drukkolással kapcsolatban egyetértünk: ezek súlyos kór tünetei.

Előzmény: Lila Pista (229277)
Lila Pista Creative Commons License 17 órája -6 0 229277

„Épeszű újpesti nem hajtogatja... ” – Jól emlékszem, valaki egyszer itt a fórumon azt írta nekem: „Ne bántsd az újpestit!” - Javaslom legyen így, van bajunk elég, ráadásul jó ideig mi egyek voltunk, 😊 - volt aki itt egy hónapon át bizonygatta, hogy Te vagy én, én pedig Te. :)

Szóval szerintem ha valaki, kora, érzelme, emléke miatt nem képes elszakadni attól, hogy "DERBI"…- még az épelméjűségét ne vitassuk. Én nem mindenben értek Veled egyet, (sok dologban meg igen) de soha nem kérdőjeleztem meg szellemi stabilitásod. Ennek szellemében folytassuk.

"Nekem lett igazam" alapon láthatóan szinte élvezed a vereségeinket szerinted a külföldiek….

A vereségeinket nem élvezem, szerintem aki ebbe a kocsmában időt tölt, annak a vereségeink egyformán és nagyon fájnak. Ugyanakkor van amire ráhibáztál, (ez emberi gyarlóság - mármint az enyém), valóban némi elégtételt érzek, hogy igazam lett.

És bevallom azt is, engem kurvára irritál, ha valakinek otthona ez az ország de valamilyen indíttatásból könnyebb neki a magyarokat szapulni, mint a magyaroknak szurkolni. Ennek nagyon eklatáns példája pl. a nemzeti válogatottunkhoz való viszonyulás. Éltem évekig külföldön, anyanyelvemen kívül értek és olvasok más nyelven, sehol nem láttam még vereség esetén a hazája csapatával szemben annyi kárörvendőt mint itt.

„Magyarokkal nem lehet eredményt elérni” - és amikor a tények alapján megdőlnek, kussolnak és minuszolnak. Majd azt írják "magyarkodók" és utána megsértődnek, ha egy szemükben "magyarkodó" visszaírja, hogy „külföldieskedők”. (Meg kell szokni, nem állandó a kettős mérce.)

Az NB1 legeredményesebb labdarúgói a gólok, gólpasszok tekintetében magyarok. És pont. Rá kéne döbbeni, hogy utánpótlás nélkül nem leszünk meg. Arra is, hogy a külföldön csodált labdarúgókra nincs lové, amire pedig "fussa" azt látod. Amúgy meg ha lenne pénz billió (vicc) részemről - vegyék meg a védelem közepébe Orbánt, szélére Szalait, a középpályára Schafert, Stylest, a támadó sorba Sallait  és Szoboszlait, tudom ők csak magyarok én mégis arra tippelek stabilabb lenne velük az Újpest.

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (229276)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 19 órája -2 7 229276

"Páran 45 éven felül még hajtogatjuk egy ideig, hogy derbi" - Épeszű újpesti nem hajtogatja, amióta edzőmeccsekké váltak. A derbizésben való újpesti részvétel (felszopó kampány, nyilatkozatok, stb.) valaminek az elbábozása a Gáspár Győzős vip páholy kedvéért, ami már rég nincs, végtelenül ostoba színjáték, amihez rendszeresen asszisztálnak a kisebb-nagyobb legendáink, celebjeink. Persze nem ők tehetnek a süllyedésről. 

Az eljelentéktelenedésünk fő bűnöse a belga. Ő alatt rohadt le minden. Lehet jönni a 3 kupával, de az elpazarolt 15 év az 15 év.

Ennek a lerohadásnak a véglegessé válása pedig a MOL sara lesz, ha nem lépnek szakmai útra. Változást csak a szurkolók kényszeríthetnek ki, és nem szurkolói sztrájkkal, mert az csak tovább mélyíti a bajokat.

"Nekem lett igazam" alapon láthatóan szinte úgy élvezed a vereségeinket (szerinted a külföldiek, szerintem meg a ügyvezetői szakmaiatlanság miatt) mint Kubatov klubelnökként a nekünk való beszólogatást.

Hát jó szórakozást nem kívánok hozzá.

Előzmény: Lila Pista (229272)
Lila Pista Creative Commons License 20 órája -5 3 229275

Nem használom az említett felületeket, ha Te igen és ezt tapasztalod elhiszem. 

Ettől független, én úgy látom mint "rivális" úgy leginkább a "D" lelátó miatt tartunk ki. 

Mert egy csapat a közegével a szurkolóival alkot mások számára valóságot, ellenfelet.

Valahol az a szerencsénk, hogy 10 éve a dobogón leginkább a Puskást és a Paksot látjuk és az ő kis közösségüket. 

Elvi síkon, ha pl. egy Diósgyőr szorongatná minden évben a Fradit kb. 9-10.000 nézővel, esetleg egy szimpatikus csapattal, a kapu mögött a lelátón látvánnyal, élettel - már jobban háttérbe szorultunk volna mint eddig. És tizenvalahány év után már a Fradi Diósgyőrt várnák sokan.

Jelenleg még a maradék erőnk, hogy abban a pillanatban amikor megjelenik Újpesten a mézesmadzag (amire bevallom én is rácuppanok:) ott van a Szuszában 9.000 ember.

Ugyanakkor ezt nagyon sokáig és nagyon sokszor már nem lehet eljátszani. (lásd: pásztorfiú meséje)

- Ha ez így megy tovább pillanatok alatt lesz a 9.000-ből 4.000 és belátható időn belül semmiben de semmiben nem fogunk különbözni pl. a Kispesttől.

Előzmény: Seejay (229273)
maribor Creative Commons License 20 órája -5 0 229274

De latod, van azert itt olyan ven fasz, aki azert benez ide, hogy a Bilbaot az orrom ala bassza.

Előzmény: Seejay (229273)
Seejay Creative Commons License 21 órája -3 4 229273

Hát nem éppen. Nem tudom használtok-e Facebookot vagy Tiktokot ,de az összes kis szarházi ott okoskodik nekünk monden platformon.

Előzmény: Lila Pista (229272)
Lila Pista Creative Commons License 21 órája -6 2 229272

Becsüld meg, (hogy még zrikálásra méltatják a csapatod) szerencsés vagy és valószínűleg nem mai gyerek. Fiam középiskolás, van fradista osztálytársa több is, a húsz év körüli zöldek nem zrikálnak. Szóba se jövünk, hiszen ők életükben még soha nem láttak bennünk riválist. Húsz év körül számukra azok vagyunk, akiket emlékezetük alapján mindig könnyedén megvertek. (Nekik kb. annyit jelentünk mint egy MTK vagy egy Honvéd.)

Ha megnézed a Fradi topicot ott se jövünk szóba, kíváncsiságból lapoztam előbb öt oldalt. Volt hozzászólás a konda anyagi problémájához, MK ügyében Békéscsabához, Kubatov Csányi üzengetéshez stb.

A mi MK kiesésünk és az, hogy Kubatov beszólt nekünk szóba nem jött, konkrétan egy bejegyzést nem ért meg. Valahol érthető. A fiatal zöldek egyre inkább nem értik miért kellene ránk figyelni, miért kellene velünk foglalkozni, hiszen mellettük maximum a Paks tűnik fel és kellemetlenkedik. (Vagy épp a döntőben elveszi a kupát.)

(Hosszú évek óta magyar edzővel, magyar játékosokkal és magyar gólkirállyal, - de ezt már csak szórakozásból teszem hozzá, hogy a külföldi messiások pártolóinak nyomkodni kelljen a minuszt.:)))

Komolyabbra fordítva, mikor nagyapáink voltak fiatalok a Fradi legnagyobb riválisa az MTK volt. Aztán lettünk mi, ha pedig pár éven belül nem törünk ki ebből a posványból akkor ismét új korszak jön és új rivális. Páran 45 éven felül még hajtogatjuk egy ideig, hogy derbi.  De akármennyire is újpestiek vagyunk ez már rég nem az. Ez csak a múlt.

Számos ok miatt. Most csak egyet mondok. Az igazi derbi pl. három esélyes. Már ezen a ponton megbuktunk.  

Előzmény: wizardry8 (229271)
wizardry8 Creative Commons License 28 órája 0 2 229271

Különben is egy csak egy kis zrika. Én ezt a fradista kollégáktól már el is várom amikor hétfő reggel bemegyek a munkahelyre :-D

Előzmény: maribor (229267)
Seejay Creative Commons License 1 napja 0 6 229270

Azért ha valakit kineveznek elnöknek, ott volna valami elvárható kulturális minimum. Azért mert ráadtak egy zakót erre a kinizsis jobbágyra, meg ment a tulaj nélküli klubjának a korlátlan forint,attól még nem kéne 3xl-es arccal osztania az észt, mert neki sincsen.Persze ő erről nem tud szegény. Sajnos ez meg is látszik minden megnyilvánulásán, mint ha valami elnyomott parasztgyerek végre kiszabadulhatna ,és most ő menőzik ,beszólogat. Fel sem fogja,hogy kurva gáz amit csinál. Annyi a baj ,hogy egy gengszterváltás után egy fél szezon alatt lefagyna az undorító vigyor az arcáról. 

Előzmény: Arpe98 (229266)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 1 napja 0 3 229269

A zrikát valóban viselni kell, csakhogy "az sem mindegy, hogy milyen szinten vagánykodik az ember."

626 Creative Commons License 1 napja 0 1 229268

Úgy van.

Azonkívül Kecskemét > KÍ > Iváncsa

maribor Creative Commons License 1 napja -4 2 229267

Ugyan. Méltósággal kell viselnünk a fricskát, mert mi heteró, dalia, szittya újpesti urak vagyunk.

Előzmény: Arpe98 (229266)
Arpe98 Creative Commons License 1 napja -1 4 229266

Ez a fasszopo büdös gyökér, vagy nekünk szól be állandóan , vagy Bognár Györgynek, ezt az agy halottat valaki igazán szájbaverhetnè már.

Előzmény: wizardry8 (229261)
Lila Pista Creative Commons License 1 napja -1 0 229265

"Nem segít a sorsolás sem, megint egy idegenbeli mérkőzés következik, de nem menekülhetünk el, emelt fővel kell tovább dolgoznunk."    Damir Krznar

Következik ellenfelünk az a tök utolsó csapat, amelyik eddig a bajnokságban 1 pontot tudott szerezni és amelyik amúgy szintén idegenben játssza a meccseit.

Ezt a balszerencsét...

Emelt fővel? - ezt sem értem ... mire föl jelenhetne meg ez a bagázs bárhol is emelt fővel?

inkább szemlesütve

(és ha már annyit emlegettem anno a Fradi keretösszegét... akkor most magunkhoz is szigorú leszek összevetve jelenleg a miénket és Kazincbarcikáét... illene nyerni)

maribor Creative Commons License 1 napja -4 0 229264

SZLAMB

Előzmény: sergiototta (229263)
sergiototta Creative Commons License 1 napja -5 0 229263

Hát igen, 76 szeptember vége, igazán szép időszak volt. Ideális külföldi utazáshoz.

Előzmény: maribor (229262)
maribor Creative Commons License 1 napja -3 0 229262

Nyugi. Mi is ugy szocializalodtunk, hogy par perc hetvenes evek, aztan szep eredmeny, ha bentmaradunk.

Előzmény: BVNG25 (229259)
wizardry8 Creative Commons License 1 napja 0 2 229261
Seejay Creative Commons License 2 napja 0 3 229260

Valami horvát forma írta róla, hogy ő inkább haverkodós edző,szóval biztos nem fogja szünetben kettéfejelni a mágnestáblát ha így játszunk mint tegnap.

Bár igazából az mtk után azt mondta,hogy nem fér bele hogy bealszunk hátul, ennek ellenére a Kecskemét ellen is csak moziztak. Kíváncsi lennék hogy mi ez a nagyfokú dekoncentráció,és kényelmesség oka. Engem ami a legjobban zavar,hogy az az egészséges erőszakosság, keménység hiányzik a játékunkból ha már ez a dekoncentrált alibi fos tologatós játék nem működik. 

Többet kéne elmozogni,jobban kéne pörögni, bele kéne menni a párharcokba ,és direktebben kéne a kaput támadni, különben játszhatunk mi bármit, ezen az intenzitáson nem fog  működni. Ez egy halvérű fos foci.

Előzmény: Uthred R (229257)
BVNG25 Creative Commons License 2 napja 0 4 229259

Néztem a kínos jelenetet a meccs után Kecskeméten, az Újpest-szurkolók és a játékosok között. Az NB1.hu-n látható.

Arra döbbentem rá, hogy a focistáink egy része, talán többsége, utálja-kínlódik az Újpest hagyományával, légkörével. Hogy 140 éves, nagy csapat, anno olyan eredményekkel. Ezt ők nem szeretik, nekik teher. Jobban szeretnék, ha egy 40 éve alapított klub lenne, akik nemrég jutottak fel az első osztályba és akiktől az is nagy teljesítmény, ha stabilan bent maradnak. Akkor ugyanígy félgőzzel, 40-50%os erőfeszítést nyújtva elfociznának a milliókért, és nem jönnének feléjük ilyen elvárásokkal, nem lenne győzelmi kényszer, nem szorulna görcsbe a gyomruk, nem kéne szembenézni a százszámra a felizgult szurkolókkal, akik még zivatarban is elutaznak vidéki kupameccsre másodosztályú csapat ellen. Mehetnének a vereség után nyugiban az öltözőbe, azután haza az Audijaikkal, a nőik karjaiba. 

Kész büntetés számukra ez az Újpest. Valószínűleg ez lényeges tényező abban, hogy az otthoni meccseken rosszabbul teljesítenek. 7-8 ezer ember nem hagyja békén őket megélhetési focit játszani. 

Tisztelet a kivételeknek.

BVNG25 Creative Commons License 2 napja 0 0 229258

Én ironizálni próbáltam....

Előzmény: Arpe98 (229253)
Uthred R Creative Commons License 2 napja 0 0 229257

Odabasszon?

Fogalma sincs,hogyan basszon oda!

Ez az ember ennyit tud.

Előzmény: PurpleUte (229254)
Steve Huckett Creative Commons License 2 napja 0 0 229256

Szerintem feltette az edző Bá a pontot az i-re, ez az eredmény roppant kínos.Ezt nehéz lesz helyrehozni a csókának…

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (229255)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2 napja 0 1 229255

És egy szuperkupa is. Ettől függetlenül aki visszasírja a belgát, az nem normális.

Megbukott-e Ratatics? Igen, egy éven belül másodszor.

A kecskeméti kiesés hatalmas szégyen, sokkal kínosabb, mint a szánalmas hazai vereségeink a Paks, a Kisvárda és az Mtk ellen. 

Előzmény: mpharom (229237)
PurpleUte Creative Commons License 2 napja 0 1 229254

Ideje lenne, hogy Krznar odabasszon, mert eddig a szavakat nem követték tettek. 

Arpe98 Creative Commons License 2 napja 0 1 229253

Akkor én kérek elnézést.

Előzmény: BVNG25 (229248)
nzsolt18 Creative Commons License 2 napja 0 1 229252

igen, ezt a szintet hozta volna Géza is. 

de kérdem ha ezt a szintet hozta volna akkor mi lenne más? 

ja müködött volna a kémia... 

hagyjuk már ezt. 

1általán nem rossz ez a yugó - portugál - magyar brigád. 

a gond hogy a Ratatics - Benczédi duó max szurkolói hozzáértéssel vannak a szakmához. és kvázi csak az edző akin múlik a szakma.  

én elhiszem h jól ügyvezet a Benczédi, h Ratatics jól elnökösködik és kormányozza a hajót ( a klubot) a távlati célok felé.

de a szakmai beleszólást elkéne felejteniük, végre megkéne érten h szakmai vezetés kell a csapat és a vezetőség közé. 

és akkor mindenki csak azt kell csinálja amihez ért. és még a megfelelő szakmai igazgatóval is rögös az út.  

a fax belgát meg nehogymár visszasírjuk.  

Lila Pista Creative Commons License 2 napja -6 2 229251

Hogy mit kellene csinálni, illetve mi lenne egy értelmes és járható út azt pedig Waltt írta le pl. itt 229122.

Elfogadhatatlan, hogy Győrtől Debrecenig minden csapat ki tud állítani 3-4 magyar fiatalt de valamiért ez egyedül nálunk nem megy. És könyörgöm ezt a nemzetközi szinthez kell dumát felejtsük már el. Minek gondolkozunk ezen amikor egyenlőre a (nemzetközi szint előtt) a nemzeti bajnokság dobogója is nagy falat.

Még valami, hogy egy kicsit összezavarjam a külföldi hívőket. A Fradi már 6 éve bajnok - nem kevés külföldivel és a nemzetközi szinten azt a sikert nem érte el, mint 15 éve a Debrecen. Nem a múlt században, hanem 15 éve. BL főtáblán a LOKI (helyesebben KONDA) keretében 21 (huszonegy) magyarral, ütötte ki pl. a svéd bajnokot, köztük pedig  9 (kilenc) volt a saját nevelésű fiatal.

Még egyszer legyen Újpesten külföldi, felőlem.... de legyen egy kibaszott és eredményesen működő akadémiánk, utánpótlásunk, mert enélkül nincs Újpestnek jövője.

Lila Pista Creative Commons License 2 napja -5 2 229250

Amit hétről hétre látunk az nem egy csapat, hanem egy rakás - és a maga szempontjából igen szerencsés- zsoldos. Aki pl. Portugáliában labdába nem rúghatna, itt viszont a teljesítményéhez képest hónapról-hónapra szép pénzt tehet zsebre. Őket most éppen itt, Újpesten pár évre összefújta a szél és a MOL pénze.

Egy hónapja mikor rájuk néztem sejtettem (és leírtam) mi várható (itt. 229018). Kaptam rá 7 mínuszt. Azoktól akik úgy sejtették, hogy mi most aztán a külföldiekkel megleckéztetjük a magyar bajnokságot.  Sőt távolabbra tekintettek és kioktattak azért is kellenek a külföldiek, mert máshogy nem elérhető a nemzetközi szint.

Lement az őszi szezon fele, az előttünk lévő 6 csapatból eddig egyet sem vertünk meg és közülük három kevesebb meccset játszott nálunk. 

Van még egy rossz hírem. Tóth Alex, Grúber, Varga, de még Kocsis, Bárány vagy éppen Szűcs is ha eljön a Szuszába szarik egy nagyot arra, hogy nálunk külföldiek „játszanak”. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!