Keresés

Részletes keresés

mpharom Creative Commons License 10 perce -1 1 228866

3man 4 gólt rúgtak, azon mit gyűjtsek ki? :D

Előzmény: wizardry8 (228855)
PurpleUte Creative Commons License 45 perce -1 6 228865

Én még nem temetném se a csapatot, se az edzőt. Ez most így sikerült, de hajtottak, mentek előre, láttam mit akarnak. Van ilyen, hogy nem jön össze semmi. Pár jâtékos indiszponált volt. 

Steve Huckett Creative Commons License 45 perce -4 1 228864

Szerintem nagyon jól megfogalmazott írás, én egyetértek veled!

Előzmény: Lila Pista (228860)
Lila Pista Creative Commons License 1 órája -2 0 228863

- bocs a tavalyi első ötnek -a fradit kivéve- magyar edzője volt akartam írni

Előzmény: Lila Pista (228862)
Lila Pista Creative Commons License 1 órája -5 1 228862

"Edzőszinten Bognárt kivéve itt csak külföldi edző volt eredményes."

- Némileg árnyalja a képet, hogy a tavalyi tabella első 5 helyezettjének magyar edzője volt.

- Némileg árnyalja a képet, hogy a Fradival könnyebb eredményesnek lenni mint pl. a Nyíregyházával.

- Némileg árnyalja a képet, hogy a Nyíregyházát éppen egy magyar edző mentette meg és tartotta az NB1-ben.

Egyébként Rossin kívül melyik külföldi edzőtől kell hasra esni?

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228859)
polovcev Creative Commons License 1,5 órája 0 3 228861

Fogalmam sincs. Rasak biztos nem, de őt nem is azért hoztuk. Laku lehet ha fegyelmezi magát, meg gyűjt némi tapasztalatot, mert most minden jó meccset követ 2 semmilyen meg egy fos. 

Ademi meg legfeljebb akkor ha van mellette egy igazi romboló. 

Előzmény: wizardry8 (228857)
Lila Pista Creative Commons License 1,5 órája -5 1 228860

"Paksnak ráadásul valami fiatal magyar edzője van a vén szakállas Bognár György helyett."

Nem. A Paksnak fiatal magyar játékosai vannak, (kiemelt akadémia nélkül) akik most éppen a "B" csapattal lerendeztek minket itthon. A vén szakállas -ahogy nevezed - azt mondta: "jó döntés volt a fiatalokat játszatni." majd hozzáteszi: ennek az évnek (náluk) az is a feladata, hogy beépítsék a fiatalokat. "jó a merítési lehetőség Pakson, az összes korosztályos együttesünkben szerepel olyan, akiből NB I-es játékos lehet." - ennyit mondott még (ahogy Te nevezed) - a szakállas.

Egyébként nem érdemes az Ő szavaira figyelni (beszél hülyeségeket) valószínűleg csak mázlija volt (az elmúlt öt-hat évben). Az igazi futballdoktorokat itt találod a fóromon, (Onnan ismerni fel őket, hogy hisznek mindenben ami külföldi, ha pedig besülnek és érvük nincs, jobb híján csendesen minuszolnak.) 

Fájó, de valahol Csoboth volt az utolsó szerethető játékosunk. Tiago is néztem, ahogy kétpercenként emelgeti a "B" - nek a kezeit, hogy jobban és hajrá, - mintha nekünk kéne rátenni egy lapáttal. Aztán a kézemelgetései alatt, jön Osváth aki 2 perc alatt kétszer hagyja ott és rendre középre teszi a lasztit. Tiago pedig akkor a leggyorsabb ha rohan a felesleges sárgáért. 

Tiszta vicc ez a sok középszerű zsoldos. - Ha ez így megy tovább Tiago nemsokára (pl. egy kisvárdai "X" után) integethet mind a 4000 nézőnek, (Amúgy Tiago mellett írhatnék a többiről is, csak azt már itt leírták előttem). /Matko kivétel. Vele jól jártunk, képessége motiváltsága is látható, remélem nem megy el a kedve az egésztől./

Előzmény: wizardry8 (228846)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 1,5 órája 0 4 228859

Ratatics urat érdemes megkérdezni ezekről a döntésekről.

Edzőszinten Bognárt kivéve itt csak külföldi edző volt eredményes. Ez a csodálatos Mezey-féle edzőképzés végeredménye. 

Tudom, hogy Rossi magyar lett közben, de neki is kicsit korábban ment igazán jól. :D 

Előzmény: Lila Pista (228849)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2 órája 0 4 228858

"Én azokat próbáltam némileg elgondolkoztatni, akik állandóan azt bizonygatták, hogy a siker kulcsa a külföldi keret és hogy a magyarokkal semmilyen eredményt nem lehet elérni."

Mert ez a helyzet. Ki nyert bajnokságot az elmúlt tíz évben full magyar kerettel? Még a Paks sem. Nem beszélve a nemzetköziről, ott mindig jön a pofára esés hazai kerettel.

Nem az a baj, hogy sok a légiós, hanem hogy 2009 óta nem tudunk (sokáig nem is akartunk) jól igazolni. Ár-érték arányban nem jók a választások. Vagy nem elég jók.

Mitrovics volt az elmúlt 15 évben a legjobb irányítónk. Adhatna tanácsot, hogy kellene egy ilyen embert találni. 

Méretes pofon a tegnapi, szaladgáltunk, mint a hülyék össze-vissza, és reklamálásban már egész jók vagyunk, de ne temessük még el őket. Arra ráérünk még. Persze a horvátnak ideje lenne összeszednie magát, mint ezt a szintet a svédlengyel is hozta.

Előzmény: Lila Pista (228847)
wizardry8 Creative Commons License 2 órája 0 0 228857

Ki az irányító játékosunk?

Előzmény: Seejay (228856)
Seejay Creative Commons License 2 órája 0 0 228856

Alapvető problémának érzem hogy a széleket megerősítettük,de a középpálya nem képes velük felvenni a ritmust.1 vagy 2 tapasztaltabb játékos a keretben nem okoz problémát, de Ademit idehozni úgy hogy a Rasak Lacoux középpálya a kiindulási pont az szerintem sincsen rendben.Felrakhatod őket 15-20 percekre, de hogy ott rakkoljanak 70 perceket,azt egy fradi,eto,paks szétszedi darabokra,mi pedig nem tudjuk uralni a  játékot ,vagdaljuk a labdákat.  Vannak az nb1-ben kiemelkedő játékosaink, de nem tudjuk a dominancia hiányában használni őket úgy ahogyan kéne. Továbbra is hiányolok egy igazi 85-90 kilós 190 magas , Diagne felépítésű mammutot középcsatárként,már  a második szezon indul úgy hogy nem fordítunk erre figyelmet,Tucicot még a klub is elismerte hogy nem megoldás,nyáron még sem javította. Szerintem kicsit túlbecsülték megint a keret erejét. 

wizardry8 Creative Commons License 2 órája -2 1 228855

Érdekes lenne felsorolni Mucsányi, Dénes, Dékei góljait, mennyi volt azokból fontos.

Előzmény: mpharom (228853)
Lupertazzi Creative Commons License 2 órája 0 1 228854

Egyik újpesti oldalon azt írták, hogy Rasak megnyerte majdnem az összes párharcát. Ja, ha meg az első gólnál felvállalja a párharcot akkor nem szereznek vezetést.

mpharom Creative Commons License 4 órája -2 0 228853

Ambrose Peti, aki amúgy az nb1-en kívűl sehol nem rúgott 1-nél több gólt, esetében ugyanez:

Zeg ellen győztes gól szünetben beállva

Kisvárda ellen 2:1et érő találat a 3:2es meccsen

Diók ellen második gól 

Fehérváron vezetést szerzett, de kikaptunk 2:1re

Felcsút ellen vezetést szerzett de kikaptunk 2:1re

Zegen vezetést szerzett, 1:1 lett

Video ellen második gól 2:0 meccsen

Felcsúton vezetést szerzett, 2:0 ide

Diók ellen a 7esből egyet vállalt.

minimum ugyanannyi fontos, sőt.

mpharom Creative Commons License 5 órája -3 1 228852

Brodics a bögyömben van, engem leginkább Tallóra emlékeztet (technikás valamennyire, látszik hogy jó helyen tanulta a focit, de nem hatékony, nem éles a kapu elött), ezért megnéztem azt a 9 gólt. kb a felére mondható, hogy fontos / pontot érő találat volt. Elsőszámú csatártól, aki köré csapatot akarnak építeni, akkor is lófasz, ha kutyaütő csapat volt körülötte.

Video elleni 4:1 második gólját szerezte

Loki elleni 3:0 tutolsó gólja, 11es

Kecsón a ziccerig kijátszott kontrát bepasszolta, azzal 1:2 a végül 1:3 meccs.

Zegen vezetést szerzett

Lokinál vezetést szerzett

Mtk ellen egyenlített (1:5 a vége)

Felcsút ellen egyenlített

Pakson vezetést szerzett mielőtt megkaptuk a hatost

Nyiregy ellen egyenlített

ST70 Creative Commons License 7 órája -2 9 228851

Sajnos csalódást keltő volt a tegnapi meccs, hogy itt már sokan leírtátok...azt gondolom már látnunk kellett volna az edzőnk elképzelését a csapat játékán, de legalább a fejlődést az előző meccsekhez képest. Mondjuk a DVTK gyenge volt, nem volt igazi "erőpróba" ,  Győrben 10 emberrel játszottunk , gondoltam na majd most a Paks ellen megmutathatják mit tudnak...sajnos ez k..va gyenge volt mester!!!

Amit továbbra sem értek - bár nem vagyok edző, sem szakértő - a Krznar azt mondta, hogy "Brodicsra építjük a játékunkat"... ez nekem teljesen súlytalannak tűnik....ívelgetjük egy alacsony játékosra a labdát aki láthatóan szenved.

A középpályán nekem hiányzik egy jó irányító, aki összeszedi a labdát, lát a pályán és oda is tudja tenni a lasztit ahova kell. 

Az hogy magyar vagy külföldi, nem érdekel, de az látható, hogy a minőséget meg kell fizetni / inkább igazoljunk 1 játékost , de az legyen kiemelkedő ebben a bajnokságban!/ 

waltt Creative Commons License 7 órája -6 1 228850

Igen, itt egész sokan bizonygatták, bizony mi nem engedhetünk meg magunknak olyan luxust, hogy játszassunk mondjuk 2-3 magyar fiatalt egyszerre. Mondjuk tisztán emlékszem arra is, hogy Rasak még 1-2 hónapja is sztárolva volt, amikor az első pillanattól kezdve ordított: totál szürke, Sankovic másolat az ember. A Paksos párhuzam is jó, náluk tudatos csapatépítés van, nálunk pedig pénzégetés. Alapból hoztak egy olyan figurát edzőnek, aki minden csapatánál egy évet töltött el, kötöttek vele egy 1, opcionálisan 2 éves szerződést. Annyi szólt mellette, hogy Fradi szintű all-star csapatokkal bajnok lett, ja és legfőképpen az , hogy az Eszék (másik MOL csapat) érdeklődött iránta. Játékosokat legutóbb Grzelak akart beépíteni, kb. 1 évvel ezelőtt. Azóta csak váltják egymást a kiöregedett, legutóbb pedig a fiatalabb (legalább ennyi) légiósok. Alapból totál szégyen, hogy a 34 éves Ademi játszik egy akadémista helyett, abba meg nem is merek belegondolni, hogy milyen fizetésért teszi ezt. Mondjuk ezen a ponton megemlítem, hogy a legfőbb problémát a tavalyi légiósigazolások jelentik, az ideiek még úgy elfogadható teljesítményt nyújtottak eddig. Az a portugál hátvéd szerintem nem rossz egyáltalán. Én mondjuk úgy képzeltem volna el, hogy tavaly tavasszal kipróbálunk legalább pár magyar fiatalt (miután Grzelakot menesztették), de továbbra is mindig ugyanaz a brigád játszott, amelyiket tegnap is lefociztak. Az edző pedif nem mutatott eddig semmi olyat, amiért mondjuk jobb választás lenne, mint kinevezni Mitrovicsot vezetőedzőnek például

Előzmény: Lila Pista (228847)
Lila Pista Creative Commons License 8 órája -7 0 228849

Micsoda szerencse, hogy Grzelak fiatalabb volt. :) és ráadásul külföldi. :)

Lila Pista Creative Commons License 8 órája -7 2 228848

Ja... és időszakos fellángolás helyett a Paks az elmúlt években kinevelt (csúcsakadémia nélkül) pl. 4-5 gólkirályt. (Magyar gólkirályt.) (A Fradi pedig aztán megvette azokat.)

Nekünk ezt megtiltotta valaki? Vagy azt, hogy akár csak olyan fiataljaink legyenek, mint pl. az MTK-nak?

Jelenleg a második legnagyobb keretösszeggel rendelkezünk. A Paks magyar csapata ellen pedig a legnagyobb érv, hogy a nemzetközi kupából kiesnek? Olyan nagyon nagy súlya van annak, hogy a többi magyar csapat a külföldiekkel egy fordulóval tovább megy?   :))) Mert úgy emlegetik ezt az okosok, mintha a többi BL-t nyerne.

A Paks nem egyszer fellángolt, hanem az elmúlt 5 évben nézhettük a seggét, meg azt ahogy pl. csupa magyarral átveszi a kupát. És ha már tudjuk a Fradi költségvetését, akkor jó ha tudjuk azt is, hogy a Paks ezt feleannyiból teszi mint mi.

Lila Pista Creative Commons License 8 órája -9 0 228847

"Az újpesti fiatalokat sorold fel" 

Nem sorolom. Az én állításom nem az volt, hogy az Újpestben vannak a remek magyarok.

Én azokat próbáltam némileg elgondolkoztatni, akik állandóan azt bizonygatták, hogy a siker kulcsa a külföldi keret és hogy a magyarokkal semmilyen eredményt nem lehet elérni.

/Arról nem is beszélve, hogy minek énekeljek kiabáljak azoknak bármit akik egy büdös szót nem értenek belőle./

Előzmény: wizardry8 (228845)
wizardry8 Creative Commons License 9 órája -2 5 228846

Paksnak ráadásul valami fiatal magyar edzője van a vén szakállas Bognár György helyett.

wizardry8 Creative Commons License 9 órája -2 5 228845

Az újpesti fiatalokat sorold fel, ne Tóth Alexet meg a paksi gyerekeket. Valóban a paksi mezőkről meg  a reaktor udvarárról összeszedett magyar gyerekek lefocizták a jött-menteket. Pedig Tiago, Matko, Brodics még küzdött is mint az állat. Mi lesz itt ha még nem is hajtanak? Tiago megint kivezette az oldalvonalon a labdát. Már várom amikor majd a nézők között vezeti a támadást Benny Hall emlékére.

DVTK ellen nem mi voltunk jók, hanem Kovács Zoli. Nem lehetne igazgató a Fradinál, Pakson meg Győrben is egyszerre? 

Ez az év is kuka, mire lesz itt egy csapat. Nincs előre játék, a középpálya egy nagy lyuk. Tiago próbálta többször végig cselezni a pályát egymagában jobb híján.

Matko nyilatkozta hogy mennyivel nehezebb/keményebb a Mennyei mint a szlovén bajnokság. Sajnos hozzá kell még szokniuk a nagyobb (mennyei) követelményekhez. 

Damilnak külön gratulálok hogy a felkészülési meccseken a magyar fiatalokat játszatta akiket utána kukázott. Nem a csapatot kellett volna összerakni a rajtra? 

Sajnos Zselák hangulatom van, ez megint nézhetetlenül rossz volt. Nem lehetne valami focira emlékeztető játék mint Kruscsicsnál a Honvéd meg Vasas ellen?

Előzmény: Lila Pista (228844)
Lila Pista Creative Commons License 14 órája -11 2 228844

Nem egy kiselőadást hallgattunk itt arról, hogy csak külföldiekkel érdemes... (hiszen a külföldi ügyes, elszánt és illatos) a magyarok pedig gyengék, lusták, tehetségtelenek akikkel nem lehet eredményt elérni. Az egyik nagyokos még azt is megjósolta a nyáron, hogy az MTK-nak a magyar fiatalokkal idén kiesési gondjai lesznek.  

Vasárnap este: Portugál Délszláv kontingens - Csak magyarok 1:2 (a többi meg rizsa)

(...ne bírózzunk és ne csináljunk úgy mintha rúgtunk volna három kapufát)

Szombaton a szintén csak magyarokkal felálló MTK,  5-öt vágott annak a Diósgyőrnek, amelyiknek mi hármat tudtunk. (Az egyik különösen gyenge magyar, Molnár Rajmund háromszor volt eredményes.)

Akiknek eddig a kielégülése attól függött, hogy illatos külföldiekből álló Újpestet lásson, nézegesse vissza , hogy a Paks magyarjai, hogyan hagyták ott a csoda portugáljaink. 

Akik pedig saját honfitársainkat olyan szívesen becsmérlik, majd dörzsöljék meg jól a szemüket, mikor 7 magyarral megérkezik hozzánk a Fradi és a tizenhatosunkhoz érve pl. Tóth Alex (magyar) és Gruber Zsombor (magyar) tologatja a csodaportugáljaink előtt a labdát, mielőtt odateszik azt pl. a szintén magyar Varga Barnabásnak. 

Lehet örülni. Lett belőlünk egy külföldi - ha úgy jobban tetszik internacionális csapat, a jövőben majd nálunk keresgélik azt az 1-2 főt /mint anno Dibuszt/ aki magyarul nyilatkozik. :) 

Különbség annyi, (miután időközben a Fradi magyar lett) hogy, mi ezzel a bagázzsal nem leszünk se bajnokok se dobogósok (sem kupagyőztesek). Ott leszünk valahol a mezőny középen. A következő nyáron pedig újra szövögethetjük az álmaink.

Amúgy pedig az app, a felvezetés, a pr (foci helyett csak egy ideig hatékony) következő meccsre 6000 nézőt tippelek. 

btete Creative Commons License 15 órája 0 0 228843

Még talán tudunk-tudnánk igazolni 2-3 embert, főleg a középpályára és előre. Nem a védelmünkön múlt. Piscitelli most bevédett egyet, de Győrben pontot, pontokat hozott. Ha így nézzük egy gólt kaptunk azt is hajmeresztő helyezkedési hibából. Sajnos Ljujics se váltotta volna meg a középpályát ha kezd. Radosevicsnek volt egy-két jó meccse még Gézánál aztán elfelejtették. Hiányzik a lendület középen. És akkor arról ne is beszéljünk hogy ezt a Paksot egy ukrán középcsapat simán megverte 3:0-ra semleges pályán.

Seejay Creative Commons License 16 órája 0 2 228842

Elképesztően gyenge játék. A középpályánkat egyszerűen megették.Dinamikus,pörgős játékosok kellenének, egyszerűen nem tudjuk irányítani a meccseket.Brodics ma is mínusz ember volt.

Megőrültem hogy egyfolytában beléjük vezettük a labdákat, és nekiálltunk az ő focijukat játszani, csapkodott a játék, céltalan labdák,rúgósfoci mindenfelé,ötlettelenül gurigáztunk hátul, és hát nem ,nem fáradtak el...Ez a Rasak Ademi középpálya borzalmas,kb az összes párharcot elvesztettük.Ilyen hangulat,ilyen közönség sokkal többet érdemel. 

626 Creative Commons License 16 órája 0 0 228841

Teljesen egyetértek!

Előzmény: Uthred R (228827)
JHSZ TTL Creative Commons License 16 órája 0 2 228840

Fradi valszeg első lesz megint, Paks, Győr, Puskás 2-4. helyért az Mtk befut 5.-nek, Mi a Debrecennel 6-7. helyért, Zte 8., a Nyíregy, Kisvárda, Diósgyőr 9-11, a Barcika meg 12. hely körül futhat be. Mi a vérszegény támadó focival középmezönyben végezhetúnk. Paks, Győr lefocizott, Mtk simábban verte a Diót. Fiataljaink 6-1 re kikaptak a Győr II.-től, a paksi fiatal magyarok lefocizták a mi "acélos" nemzetközi csapatunkat. Pedig szerencsés volt a sorsolás. 2 fáradt kupás csapat, gyenge diósgyőr, 2hazai meccs egymás után. Így lehet 4-7 pontunk 4meccs után. Szerény!

626 Creative Commons License 17 órája 0 1 228839

Nekem is ettől van tele a faxom...

Előzmény: Steve Huckett (228837)
waltt Creative Commons License 18 órája 0 0 228838

Bocsánat, még a suriname-i is tetszik. De Ademi, akibe itt a fórumon szerelmes volt mindenki, meg az a sétalgátó Medeiros, borzalmas

Előzmény: waltt (228836)
Steve Huckett Creative Commons License 18 órája 0 5 228837

És a nézőszámot ilyen játékkal kell tönkrevágni…

waltt Creative Commons License 18 órája -4 1 228836

Ilyen bűngyengén igazolni, tanítani kellene ezt. A Matko és a portugál érnek valamit az új légiósfordulóból (mondjuk még mindig jobb mint a tavalyi eresztés, ahol az összes melléfogás volt). Még pár magyar játékossal azért bontsunk szerződést, ő miattuk van ez szokásosan

Steve Huckett Creative Commons License 18 órája 0 3 228835

Dumában már dobogósok vagyunk…Ez a játék, mint a Grzelak korszakban… gyenge!

JHSZ TTL Creative Commons License 18 órája 0 0 228834

2. Félidőben a paksiak lefociznak, helyzetünk sincs. Jó lesz a 6. hely idén. Győr ellen alig támadtunk, itt hazai pályán a 2.félidő értékelhetetlen.

Uthred R Creative Commons License 18 órája 0 1 228833

Dobogó??

Milyen dobogó??

btete Creative Commons License 18 órája 0 0 228832

Vezetnek.

BVNG25 Creative Commons License 18 órája 0 0 228831

Most 4 portugál játszik nálunk.

waltt Creative Commons License 19 órája -5 2 228830

Matko megint megmutatta, hogy a szokásosan gyenge láncszem Brodicsnak mit kellene csinálnia. Középpálya szokásosan használhatatlan, ezért hosszú indításokkal kell játszanunk

Új Testaccio Creative Commons License 19 órája -1 0 228829

off. Helyesebben: "b...kodás".

Előzmény: JHSZ TTL (228828)
JHSZ TTL Creative Commons License 19 órája 0 2 228828

Istenem ez a hátúl basza...dás! Félpályáról is vissza a kapusig. Ennyi eladott labda saját térfélen. Támadófoci igen gyenge. Viszont Matko személyében talán lesz normális csatárunk.

Uthred R Creative Commons License 20 órája 0 1 228827

Végre!

Ljujic nincs a kezdőben!

maribor Creative Commons License 26 órája -4 0 228826

Böjte 10/10.

Előzmény: Miller a sör (228825)
Miller a sör Creative Commons License 26 órája -5 2 228825

Rostás Sanyi, Véber Gyuri, Rajczi jobb napjaiban és nekem volt egy személyes kedvencem akinek figyeltem a játékát kiemelten mindig és többször volt, hogy hiba nélkül játszott Böjte Attila.

Előzmény: wizardry8 (228822)
maribor Creative Commons License 26 órája -4 2 228824

Roland Praj.

Seejay Creative Commons License 26 órája -2 1 228823

Engem pl Luca Mack és Tim Hall mindig meg tudott lepni a váratlan húzásaival.Sose hittem el hogy a guruló labdát is nehezére esik majd a kezdőből valakinek eltalálni,ezt azért látnom kellett hogy ehiggyem.

Viccet félretéve sztárok az egész országban nincsenek. Előfordul hogy van kötődés 1-2 játékoshoz az elmúlt 30 évből, de nyilván nem olyanok mint akiket abból a korszakból folyton emlegettek.

Aki kicsit kiemelkedik ,az meg sose fog itt befutni,mert viszik a lengyelek,hollandok ,vagy mehet a török kettőbe. Azért gyertek légyszi meccsre egy 9-10 ezer hazait illene összehozzunk ma is.

wizardry8 Creative Commons License 27 órája -1 2 228822

Én már azon is meglepődtem hogy tavaly Brodics 9 gólt rúgott az NB1-ben. Én nem emlékeztem ilyen sokra. Nem látványos játékos. Ma este vajon ki megy meccsre a Brodics show kedvéért? Szerintem senki. Matko volt nagyon jó az első meccsen, hogy na ezt a játékost meg kell nézni újra. Aztán Győrben nem csinált semmit. Egyáltalán ki volt az utolsó sztár játékos Újpesten akinek várta a játékát a szurkoló? Tőröcsik András? :-)

Előzmény: BVNG25 (228819)
Seejay Creative Commons License 28 órája -1 2 228821

A D már napok óta megtelt , a B-re van kb 250 szabad jegy . A Tribünre (A1-A2) maradt úgy kb 20 , az A Teraszra meg kb 500+ jegy van még.

A vendégbe 99 jegy tudott elmenni , szóval oda kb még 500 fölött picivel.

Ebből még lejön a lezárt B7 (-337) , és a C1-C3 (kb -1800)befogadóképessége.

Kb 9 körül lennénk, ha minden bérletes eljön, azt meg ugye passz. 

Előzmény: polovcev (228817)
Miller a sör Creative Commons License 28 órája -3 1 228820

A kérdés jó. Ráadásul az is érdekes lenne, hogy mennyi bérlet ment el az idei nagyon kedvező akciókban.

Előzmény: wizardry8 (228818)
BVNG25 Creative Commons License 28 órája 0 2 228819

Az Ambrose-Brodic vitához: 

nem csak az számít hogy valaki gól szerez, hanem az is, hogy azzal hozzájárul-e a csapat pontszerzéséhez.

Az is gól, ha elvesztünk egy meccset 1:4-re, és a szépítő gólt XY szerzi. Meg az is, amikor 2:1-re győzünk, és a győztes gólt. 

Azt sejtem, hogy Ambrose góljainak kisebb hányada ért pontokat, mint Brodicé. Igy hiába szerzett kb. ugyanannyit, mégis kevesebbet tett hozzá az Újpest teljesítményéhez. Éles meccseken fontos gólokat szerezni más tészta, mint biztos vesztes meccsen betalálni. 

Továbbá a gólpasszokat is bele kéne venni az összehasonlításba. Brodicnál az is kb. annyi, mint a gólok száma, úgy emlékszem.  

wizardry8 Creative Commons License 28 órája -2 1 228818

Ebben benne vannak a bérletesek is?

Előzmény: polovcev (228817)
polovcev Creative Commons License 29 órája -1 1 228817

Annyi lesz.

Tegnap késő délután olvastam, hogy 7000 jegy már elkelt. 

Előzmény: Miller a sör (228816)
Miller a sör Creative Commons License 1 napja -2 6 228816

A mai nap két fontos kérdésre is választ fog adni, az egyik, hogy megcélozzuk-e a dobogót ebben az évben vagy továbbra is langyosvíz a másik, hogy állandósul-e a kiugró nézőszám. A másodikban szinte biztos vagyok 8000+ nézőre számítok ma is.

Miller a sör Creative Commons License 1 napja -4 3 228815

Maradjunk annyiban, hogy Brodic és Ambrose is csak ínséges időkben számít értékes csatárnak, egy jobb csapatnál (értsd: akik mindig dobogóért küzdenek) ez a két faszi csak csere lett volna a második félidő vége felé illetve a kupában Taktapölöske ellen ő kezdett volna.

waltt Creative Commons License 1 napja -7 1 228814

Botlábú, de lövi a gólokat. Nem tudom, hogy te szakállméret vagy mosoly alapján ítéled-e meg a csatárokat, de én szeretem, ha betalálnak néha az ellenfél kapujába

Előzmény: Uthred R (228813)
Uthred R Creative Commons License 1 napja 0 4 228813

Komolyan van aki visszasírja a botlábú Ambrose-t?

Egy labdát nem tudott levenni,másfél méterre pattant el tőle.

Nem mondom,erős fizikumu volt,hajtott,akart,ment.

De focizni sajnos egyáltalán nem tudott.

Brodiccal ne hasonlítsuk már össze ,könyörgöm.

Brodics nagyságrendekkel jobb.

Nem is lehetne egy napon említeni őket.

Seejay Creative Commons License 2 napja -1 4 228812

Brodic előtt itt a lehetőség , hogy produkáljon egy jó szezont , gólok , asszisztok terén.Nem volna ő rossz játékos , csak hozhatna a kapu előtt jobb döntéseket, és a kezdő sebessége lehetne valamivel gyorsabb . Ambroseban talán lehetett volna  potenciál ha marad , és fejlődik , de tavaly Grzelaknál ő is csak szenvedett volna , ugyanis neki a gyorsasága és a fizikai ereje volt a mérvadó , a mélységi indításoknál, a mezőnyben nem tudtál vele egy háromszöget sem megcsinálni , mert fél méterre pattant tőle a labda. Szerintem Goure komplexebb játékos volt , több játékrendszert tudsz vele játszani.

Ugyanakkor itt ez a Vlijter gyerek , nem ismerjük még , simán lehet hogy túlszárnyalja mind a kettőt. Nekem még egy magas center hiányzik a csapatból , de a fizikai képességei alapján a surinamei meg is oldhatja. 

wizardry8 Creative Commons License 2 napja -1 1 228811

Jó, de ne Ambrose-hoz hasonlítsuk aki az utóbbi évek legjobb újpesti játékosa volt. Vlijter jobb lehet, de gondolom még formába kell lendülnie mire kezdő lesz. Meg beleszokni a csapatba. Remélem csak ezek miatt nem kezdő. Felkészülési meccseken a fiatalok játszottak, akiket utána elküldtek krumplit szedni.

Bár az is igaz hogy Damillal horvát/délszláv vonal van, szóval Brodics alapember lesz várhatóan. 

Előzmény: waltt (228810)
waltt Creative Commons License 2 napja -5 3 228810

Peter Ambrose - 2564 perc 11 gól,

Fran Brodic - 3123 perc 10 gól

Előzmény: wizardry8 (228809)
wizardry8 Creative Commons License 2 napja -1 4 228809

Statisztika mást mutat. 

Előzmény: waltt (228808)
waltt Creative Commons License 2 napja -7 1 228808

Nagyon kevés amit mutatott amióta itt van. nem volt eddig posztriválisa és messze rosszabb a gólhatékonysága mint a nulla kilométeres Ambrose-nak volt.

Előzmény: Lupertazzi (228806)
BVNG25 Creative Commons License 2 napja -1 0 228807

Kamuoldal terjeszti csak.

Előzmény: Uthred R (228803)
Lupertazzi Creative Commons License 2 napja -4 1 228806

Azt remélem, hogy Krznarnak Brodic nem lesz az embere aki mindig helyet kap a kezdőben. Ugye ők már dolgoztak együtt és Krznar azt nyilatkozta, hogy Brodic köré akarja építeni a csapatot. De valljuk be eddig nagyon kevés volt amit mutatott az első két meccsen. Vlitjer viszont nekem biztató volt. Előre mindenhova van két emberünk, nálam vasárnap Vlitjer megkapná a bizonyítási lehetőséget a kezdőben.

Szili1974 Creative Commons License 2 napja -1 2 228805

Nézem a Barcika-DVSC felvezető műsort. Simek Peti szereti Bárány játékát, csakúgy mint ahogy Bajzát játékát szerette. Bajzát csak Medgyessy Lacit rúgta agyon, Bárány pedig Piscitelli-t rúgta fejbe, amikor már esélye sem volt a labda megszerzésére. 👍

PurpleUte Creative Commons License 2 napja 0 0 228804

Nem lenne jó választás, de azt a szintet hozná, mint Matthäus. Mekkora felhajtás volt körülötte... 

Előzmény: Szili1974 (228802)
Uthred R Creative Commons License 2 napja -2 0 228803

Tényleg igazoltunk valami brazil középpályást?

Jean-Pyerre. Ha jól hallottqwm

Szili1974 Creative Commons License 3 napja -1 2 228802

Nemzetközi szinten lehet, már kellene videó elemzés is. De György másként gondolja. Bántó, hogy a Paks mint magyar ”élcsapat”, milyen bántóan könnyen ki tud kapni ezektől a csapatoktól. Elképesztő, hogy egyáltalán felmerült bárkinél is, hogy szövetségi kapitány legyen Bognár (ha igaz, hogy valaki(k) őt akarta(ák).

Előzmény: wizardry8 (228800)
maribor Creative Commons License 3 napja -2 7 228801

Ne felejtsd, mi sokkal szarabb helyzetben vagyunk. Kinek a szomszédjában van háború? Nekik, vagy nekünk, mííííííí??????

Előzmény: wizardry8 (228800)
wizardry8 Creative Commons License 3 napja -2 2 228800

Sajnos a Paksnak már nem kell tartalékolnia a visszavágóra, vasárnap játszhatnak ellenünk. Nem is értem hogy lehet kikapni 3-0-ra egy ukrán csapattól, akik két lövészárok roham között fociztak egy kicsit.

BVNG25 Creative Commons License 3 napja -1 1 228799

Elírták. Akkor lenne , ha a a Dézsa nevet kapná az Újpest. Újpesti Dézsa Vü.

wizardry8 Creative Commons License 3 napja -3 4 228798

Az nso-n olvastam. Azt is írták hogy a Fradinak 30 ezres lenne a reális. Persze akkor ha visszakapnák a Kinizsi nevet - de ezt csak én teszem hozzá.

Előzmény: maribor (228796)
pippolinó Creative Commons License 4 napja -10 3 228797

Persze, hogy igaz.Megkapnátok a Belügyminisztériumot is és ettől kezdve a bajnoki cím is a Dózsát illeti:)

Előzmény: wizardry8 (228794)
maribor Creative Commons License 4 napja -1 6 228796

Nem hiszem, hogy ezen múlik. Hol olvastál ilyet? A Fradi-topikban?

PurpleUte Creative Commons License 4 napja 0 6 228795

Kizártnak tartom

wizardry8 Creative Commons License 4 napja -8 1 228794

Azt olvasom hogy Újpesten 20 ezer lenne az átlagnézőszám ha visszavennék a Dózsa nevet. Ez igaz lenne?

PurpleUte Creative Commons License 2025.08.04 -2 6 228793

A francia teljesen felesleges ámokfutása nem változtat az emberhátrány tényén. Lehet utólag okoskodni, de tartom azt, hogy a tavalyi csapat összeomlott volna ebben a helyzetben. 

Előzmény: Lila Pista (228790)
JHSZ TTL Creative Commons License 2025.08.04 0 3 228792

Lehet a franciának köszönhetjük az 1pontot! Kiállításig katasztrófa volt a védekezés! Idő kérdése lett volna mikor és mennyit kapunk (na meg a kapusunké). Utánna viszont főleg a 2. félidőre a cserék után javult némiképp. Remélem többszörös visszaesőként vagy 3meccsre eltiltják?! Tudom nem egy meccs lesz. Minden edzőnknek van egy játékosdilije! Ilyen volt Mack többek között, most úgy látom Brodics és Gergényi. Akármilyen szarok kezdök!

mpharom Creative Commons License 2025.08.04 0 1 228791

a tavalyi két piros lapja nem azonnali kiálltások, hanem második sárgák voltak, de azok is úgy rémlenek, hogy teljesen feleslegesen, a félpálya közelében kapott lapok voltak. nem túl higgadt és eszes. 

Lila Pista Creative Commons License 2025.08.04 0 1 228790

..."de a meccs nagy részében emberhátrányban voltunk..."

- De miért voltunk emberhátrányban??? Azért mert egyedül tört a kapura a győri csatár és lerántottuk, vagy azért mert egy léc alá tartó lasztit a góltól mentve kiütött a játékosunk kézzel a 89. percben? erre mondanám oké - ennek van értelme.

De most azért voltunk emberhátrányban, mert a játékosunk a pálya közepén teljesen feleslegesen, tapló módon és testi épségre veszélyesen játszott.

- Amúgy halkan kérdezem 11 emberrel remekeltünk, rohamoztunk? Alakítottunk ki helyzeteket???

Mert én úgy láttam, hogy nem.. 

(Gergényi pedig külön katasztrófa, róla és a "passzaiból" külön kaphattunk volna hármat - néztem a játékát és egy korábbi játékosunk szavai jutottak eszembe - "NBI-es futballista.... a faszomat már"...)

Előzmény: PurpleUte (228784)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 228789

Igen, többen (nemcsak Vlijter) is olyan lazán sétálgattak a győriek körül mintha meg lett volna beszélve hogy hagy rúgjanak már egy gólt. Lehet inkább a bíró sípját figyelték. Amikor már Beridze mellett nyugisan elpasszolja a győri, én már akkor éreztem hogy baj lesz.

Bumbának nincs értelme. Maceiras-t is Macerás-ra kellene változtatni.

Előzmény: BVNG25 (228787)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 228788

Minek, ha anélkül is kettős állampolgár? 

Előzmény: wizardry8 (228786)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.04 0 3 228787

A legidegesítőbb módon kaptuk az egyenlítő gólt. Ilyet nem szabad.

Tehát azt, hogy fél percet kellene már csak kivédekezni, egy labdafelhozatala van az ellenfélnek. És nem átlövés, amikor elsül a lövő lába, vagy megpattanó lövés, ami a véletlen miatt beakad. Hanem látható, hogy mit tervez az ellenfél, lapos passzokkal be akarnak törni a 16-ra, és bent vagy odapasszolni gólhelyzetbe, vagy 11-est kiharcolni. 

Ezt egyszerűen meg lehet és meg kell akadályozni, bárhogyan. Elévetődni, faltolni, belecsimpaszkodni, akárhogyan, a 16-oson kívül. Kapnak szabadrúgást, de abból 1:20 az esélye a gólnak, vagy még kevesebb. 

Ehelyett simán kipasszolták az a 4 (!) újpestit, aki a környéken volt, a jobbhátvéd ellenállás nélkül be tudott menni a labdával a 16-ra, és azután sajnos pontosan passzolt. 

Szóval mi a f*t csinálnak ilyenkor? Fél perc erőfeszítés már nem fér bele a győzelemért; hogy pontelőnnyel vezessük újra a tabellát? 

Nézzétek vissza a gólokat. Tkp. Vlijtersen múlt, hogy a támadás sikeres lett. 2.50 után az NS összefoglalójában. Kezdetben ott áll  a jobbhátvéd mellett 1 méterre sem. A 2-es beindul, nyilvánvaló, hogy szöktetik a 16-oson belülre. Vlijters nem akadályozza, nem áll az útjába, hogy legalább ütköznie kelljen, nem vetődik közbe, nem húzza vissza (még kívül vagyunk, max. sárga lapot kapna érte), hanem utána kocog, elkésve, bámészkodva. A jobbhátvéd köszöni szépen, el se akar esni, hanem pontosan középre passzol. 

Mondhatjuk , hogy oké, de Vlijters csatárnak igazolták, nem azért, hogy csússzon-másszon a védekezésben. Lehet, hogy ő is így gondolja, a támadások megállítása nem az ő dolga. 

De ez hamis. Őt is elsősorban  a csapat tagjának igazolták. Hogy megtegye, ami a győzelmekért kell. És csak másodlagos, hogy általában valóban a támadások kivitelezése, befejezése a feladata. Ne de ebben a szituációban? Itt bárkitől, lehet akár aranylabdás befejező csatár, az várható el, hogy megakadályozza az emberét, hogy befejezze azt a támadást. 

Bödét pl. évek óta éknek, befejező csatárnak cserélik be az utolsó fél órákra. Mégis rendszeresen a saját 16-oson belül is védekezik, amikor olyan a szituáció. Szóval az elmaradt győzelem a hozzáállás kérdése miatt történt. 

wizardry8 Creative Commons License 2025.08.04 0 1 228786

Nem fog magyarosítani Bambára?

Előzmény: BVNG25 (228785)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.04 0 2 228785

De csak úgy tartották be a magyar kvótát, hogy 2 játékos futbballmagyar csak, álmagyarok, azért kaptak állampolgárságot, hogy jobban érvényesüljenek a fociban. Bumba pl.

Előzmény: waltt (228779)
PurpleUte Creative Commons License 2025.08.04 -1 2 228784

Én nem fanyalgok túlságosan. Persze voltak hibák, de a meccs nagy részében emberhátrányban voltunk. Szerencsénk is volt többször, de a tavalyi csapat egy sima hármast kapott volna, ha nem többet. 

Újpest-885 Creative Commons License 2025.08.04 -1 2 228783

Azzal meg ne gyere, hogy a kapus nagyon jól védett. A kapus a csapat tagja, hozhat meccseket, de ha olyan jó az ETO, akkor ez nem lehet akadály, mégse tudtak egy nyamvadt gólt összehozni, hatvan perc emberelőnyben sem, a szerinted sokkal gyengébbek ellen. Vagy akkor lennél elégedett, ha 100% lenne a csapat, pontvesztés nélkül nyernénk a bajnokságot? Még a bajnoki cím is messze van, nem még a 100%.

Előzmény: Újpest-885 (228782)
Újpest-885 Creative Commons License 2025.08.04 0 3 228782

Lehet, ha nem gyerekek játszanak náluk, hanem profik, akkor simán nyernek. Szerintem a hat profi, hat gyerek, vagy gyerek-magyar "profi" vegyes az nem visz sehova. Lám még itthon sem, nem sok hiányzott, hogy kikapjanak hosszú emberelőny után is. De azét sokkal jobb az állományuk, mint a mienk. Persze.

Előzmény: waltt (228775)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.04 -1 2 228781

Ambrose jobban csinálta ezt a megszerezni és letenni az előrerúgott labdákat, csak akkor nem volt nagyon kinek.

Sajnos a tavalyi csapat gerinc játszik 1-2 kiegészítéssel. Aztán hogy ebből Damil mit tud majd kihozni? Ez nagy pofon volt, ha Piscitelli nem véd ilyen jól, meg nincs ennyi mázlink, ez nagy zakó lehetett volna.

Na mindegy, az eredmény jónak mondható, reméljük lesz ez jobb is. Még sok meccs lesz mire az új játékosok beépülnek a csapatba. 

Előzmény: waltt (228779)
626 Creative Commons License 2025.08.04 -1 6 228780

Tényleg agyvérzés... Menny után pokol. Nem voltunk jók, ezért lett volna extra győzni, mert az olyan jó csapatos feeling ilyen szar játékkal nyerni. Viszont emiatt az X sem rossz nyílván, csak hát az a fránya forgatókönyv...

Viszont ami jó, hogy nem is olyan régen még a 60. perctől kipukadtunk, most meg 10 emberrel is bírtuk.

waltt Creative Commons License 2025.08.04 -8 2 228779

Horváth és Matko nehezen tudnak érvényesülni, mert Lacoux és Ademi képtelen előrefele passzolni. Maradt az, hogy ívelgetünk, abban az esetben pedig Brodics nem tudja elfelejelni a labdákat. Arról már nem is beszélek, hogy 1 éve bérelt hellyel a kezdőben még életében nem volt olyan veszélyes a kapura, mint a friss igazolás suriname-i tegnap. Azzal egyetértek, hogy Gergényi sem jó. A Győrben nem volt Vitális, Tóth Rajmund és betartották a magyar- és fiatalszabályt. Ennyi pénzből, amennyit elherdáltunk játékosokra, ez egy nagy 0

Előzmény: wizardry8 (228778)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.04 -1 1 228778

Hogyne lenne rossz az X, utolsó másodperben kapott góllal? Pont hogy a legrosszabb forgatókönyv. Tiszta dráma volt. Úgy örültem volna ha egy szép Beridze emeléssel nyerünk egy olyan meccsen ahol a Zselák szelleme volt a 12. játékos.

Kb. 2 percig nyomtunk, gyors rövidpasszos játékkal. Ezen kívül: nulla előre játék, nevetséges eladott labdák hátul, Horváth megint nulla volt, csodaMatko is. Brodicsot azért szeretem mert neki legalább az arcán látszik hogy küzd, ha a játékán nem is.

Sok csapatépítés kell még ide. Persze amíg Kobouri meg Gergényi játszik addig nem sok remény van. Tiago jó lesz Gergényi helyett. 

Győr egyébként tényleg jó, Putyin elleni meccsen is jók voltak.

Előzmény: btete (228776)
btete Creative Commons License 2025.08.03 -3 1 228777

Lacoux felejtős lesz szerintem. Szerintem a harmadik kiállítása tavaly kettő most egy.

Előzmény: waltt (228764)
btete Creative Commons License 2025.08.03 -1 6 228776

A surinami center jobbnak tűnik mint Brodics, a portugál balhátvéd klasszissal jobb mint Gergényi. Fiola a középpályán hasznos volt, Bese jobb hátvédben szerintem kezdő. Győrben nem rossz az X.

waltt Creative Commons License 2025.08.03 -9 5 228775

Győrben kezdett egy 18 és egy 20 éves magyar. Pedig itt a fórum okosai megmondták, hogy mi nem engedhetünk meg ilyet magunknak, és Lacoux, Brodics és Ademi pedig zsenik. Minden szavatok arany komolyan

maribor Creative Commons License 2025.08.03 -1 1 228774

Jó, nem mindenkit.

Előzmény: maribor (228773)
maribor Creative Commons License 2025.08.03 -1 1 228773

Ja, csoda az iksz. Mindenkit megbaszunk!!

Előzmény: Steve Huckett (228772)
Steve Huckett Creative Commons License 2025.08.03 0 2 228772

Csoda lenne, ha le hozzuk x-re a meccset. A legjobb játékosunk a kapusunk!

BVNG25 Creative Commons License 2025.08.03 0 0 228771

Goncalves hogyan játszott?

btete Creative Commons License 2025.08.03 -3 2 228770

Mondjuk ki a Győr játékos állománya sokkal erősebb mint a miénk. Nálunk nincs se Bumba, se Benbuali, se Anton és még egy kettő. Remélem Gergényit elfelejti örökre. Lacouxnak ez hányadik kiállítása ? Tavaly is volt kettő ha jól emlékszem. Egy fegyelmezetlen játékos aki odarúg.

waltt Creative Commons License 2025.08.03 -7 3 228769

Ademi is botrány, olyan lassú, hogy nem lehet megtalálni a pályán. Páran ezt is leírtuk, amikor leigazolták. Ahogy azt is, hogy ennyi lassú játékost nem bír el egy csapat. Középpálya híján ívelgettük fel Brodicsra, aki szokásához híven még fel sem ugrik! Az a rémisztő, hogy ez az új edző is lát valamit ezekben a játékosokban és nem küldtük el őket nyáron

Előzmény: Seejay (228768)
Seejay Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 228768

Szünet...

Gergényi meg Kouburi egymás mellett az valami vakmeleg ... 

Ljujic a kedvencem , de dupla nulla megint amit csinál , Brodic pedig elveszett egyedül... 

Ademi mint aki már játszott volna 70 percet délelőtt az ifiben...

Lacoux óriási faszságot csinált , ezzel a halvány győzelmi esély is elúszott ...

...de valójában nem értem milyen ötlet vezérelte ezt a visszafogott , indiszponált játékot . Talán meg akartuk várni amíg elfáradnak ?

A félpályán nem megyünk át , ok a  Győrnek erős a középpályája, teljesen jól szűr ,  de 2x gyorsabban játszanak mint mi , pedig idén már + 4 tétmeccs van a lábukban .

csiriprelek Creative Commons License 2025.08.03 -3 0 228767

Fityónak is volt egy sárgát érő mezhúzása

JHSZ TTL Creative Commons License 2025.08.03 -3 3 228766

És még Gergényi is. Soha többet ezt a ny...ult franciát!

Előzmény: BVNG25 (228763)
waltt Creative Commons License 2025.08.03 -7 4 228765

Még hozzátenném, hogy már háromnegyed éve írom, hogy ez a Lacoux egy nagy 0 - el voltam hordva mindennek, amikor leírtam Geiger ezt simán hozná. ma is mindenről 2-3 ütemmel lemaradt, előre nem adott egy labdát

waltt Creative Commons License 2025.08.03 -7 1 228764

Ezt a Lacoux-t mikor zavarják már el végre a csapattól?

BVNG25 Creative Commons License 2025.08.03 -2 0 228763

Ez a védelem egész fura nekem.....Fiola, Kobouri? 

BVNG25 Creative Commons License 2025.08.03 -4 1 228762

Mekkora nyomozó veszett el magában!

off

Van azért még párezer hszem másféle topikokban, de nem téma itt és nincs köze hozzá. 

Előzmény: Miller a sör (228754)
maribor Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 228761

Scornicesti a cél. Már ha mond ez a név valamit. Az a valósi párhuzam.

Előzmény: wizardry8 (228756)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.03 0 3 228760
Előzmény: wizardry8 (228759)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.03 0 3 228759

Itt van egy újpesti YT csatorna, ne már azt a fradista lódoktort kelljen nézni.

Seejay Creative Commons License 2025.08.03 -1 8 228758

A Felcsút SE úgy jőtt létre, hogy vásárolt egy nb2-es licencet , azonban a mai napig nem derült ki kiét. Lepaktáltak a Videoton B-vel , és közös utánpótláscsapatot indítottak , azonban ahogy megjött a komoly TAO lóvé , leváltak és nevet változtattak Puskás néven. Feljutottak , majd Akadémia néven A TAO rendszer legnagyobb kedvezményezettjeként telerakták a csapatukat külföldivel az évek alatt.

Nyilván meg kell ragadni kezdetekben az első osztályban valahogy , de a kérdés már önmagában adott , miért kellett egy akadémiának az első osztályba jutnia , főleg úgy , hogy a bázisa egy 1100 lelket számláló kis Fejér megyei falvacska? A kérdésre mindenki tudja a választ , de lehetett volna okosabban csinálni.

A Videoton második csapataként bőven el tudta volna látni a feladatát amiért létrehozták , a háttérország kinevelését,bőven lehetett volna versenyeztetni a játékosokat , ha mondjuk kooperációs szerződéseket kötnek akár csak a Pakssal ,Zalaegerszeggel ,Fehérvárral.

Igazából nem az alapötlet a rossz , hogy legyen egy kieső külterületen egy bentlakásos akadémia ahol a foci fókuszban van , hanem hogy szürreális luxusban áll a semmi közepén , az első osztály oszlopos tagjaként , pár éve már bajnokesélyesként emlegetik , közben svéd , finn, magyar válogatott olasz, cseh , mongol , meg a tök tudja milyen játékosaik vannak.     

wizardry8 Creative Commons License 2025.08.03 0 1 228757
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.03 -1 5 228756

Még az is lehet hogy egyszer a felcsúti stadion úgy fog kinézni mint most a Stadler/akasztói.

Előzmény: Lila Pista (228755)
Lila Pista Creative Commons License 2025.08.03 0 9 228755

Hozzászólnék szakmailag. Remélem, megélem, hogy a Felcsút kiesik a picsába.

(Vagy legalább a megye kettőbe - ahova való.)

Miller a sör Creative Commons License 2025.08.03 -2 4 228754

Jogos... 

Igazából két szám mindent elmond 165 hozzászólás az Újpest topicban, 2077 az Eurovíziós dalversenyben. Kinek mi a fontos. Ilyen előélettel te már bármit írhatsz  itt😁

Előzmény: BVNG25 (228752)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.03 0 7 228753

Nem azért hívták akadémiának mert utánpótlással akart foglalkozni? Vagy ez is akkora hazugság mint a Puskás Felcsúton született és focizott?

BVNG25 Creative Commons License 2025.08.02 -7 3 228752

3: ki a f*t érdekel?

Előzmény: Miller a sör (228751)
Miller a sör Creative Commons License 2025.08.02 -1 7 228751

Ja és ha egy fórumon továbbra is magázódsz akkor 1: buzi vagy

2 X-re teszlek

Előzmény: BVNG25 (228749)
Miller a sör Creative Commons License 2025.08.02 -2 10 228750

Érdekes kérdés de ezzel itt ingoványra tévedtél. Most nem kezdünk újra bele de Puskás biztos jó focista volt de erősen megosztó személyiség is.

Előzmény: BVNG25 (228749)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.02 -12 1 228749

Puskás Ferencet minősíti hazaárulónak? 

Azt hiszem, normális ember nem elegyedik szóba magával, ha így van. 

Előzmény: Afassa Dapapi Dapov (228748)
Afassa Dapapi Dapov Creative Commons License 2025.08.02 -1 10 228748

A problema az az, hogy a felcsúti akadémia 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy Jó utánpótlást csináljon.

Pont.

Aztán véletlenül felkerültek az MB1.be. Aztán kiestek, megint visszajutottak, azóta is ott eszi őket a fene. Rá két évre kitalálták a "kiemelt" cimkéjű akadémiákat, sok pénzzel kitömve. Tehát már akkor és azóta is adott az első osztályú csapat, amit kötelező (? nem egyértelmű, mert MB1-s vagy MB2-s játékosok kellenének, nem feltétlenül csapat). Vagyis nem rögtön uramisten kellett szerezni egy csapatot.

A kiemelt státuszt egyébként nem volt kötelező elfogadni, igaz akkor nincs lóvé, de számonkérés se. Illetve, most eljött az ideje, hat év után.

A pénz elszállt, eredmény nincs, ezért sipákolnak a kiemeltek.

Hogy miért a felcsút van osztva? Egyszerű a válasz. A többi, kiemelt és nem kiemelt akadémia nagyjából az addigi utánpótlását nevezte át, ellentétben a nagyhangon hangoztatott, egy nem mellesleg hazaárulóról elnevezett AKADÉMIA direkt utánpótlás nevelésre jött létre. 

A kiemelt státusz mellett még pluszban kapott irdatlan pénzt is figyelembe véve egy nagy büdös semmit hoztak létre.

Amúgy a Kisvárdát is ugyanúgy kéne, sőt kellene is osztani, mert náluk még magyar se nagyon van a növendékek közt.

Ha összehasonlítanánk, 18 év alatt mi talán (értsd lehetségesnek tartom egy láda sör után) több játékost neveltünk ki. (A felcsúti féléves igazolásokat kivéve a számításból.)

Előzmény: BVNG25 (228747)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.02 -10 0 228747

Oké, szóval azt jegyezzük meg: a PAFC-ot azzal kritizálni, hogy "az alapításakor nem erről volt szó, nem arról, hogy NB1-es élcsapatot próbálnak működtetni, hanem csak a jó utánpótlásról", hibás. Mivel időközben megszületett olyan jogi szabályozás, ami szerint kötelező működtetni, ha nem teszi, akkor nem kerülhet be a kiemelt akadémiák közé ill. elveszíti az ilyen státuszt és a hozzá tartozó pénzeket. 

Ezzel nem azt mondom, hogy a PAFC vezetőinek fejében csak ez járt, amikor NB1-es csapatot építettek ki. Nyilván tetszett is nekik, sikereket is akarnak - de melyik futballvezetés nem? Ezért sem kell szerintem szapulni őket. 

És nekik sem sikerül 3 fiatal, saját nevelésű játékost stabilan beépíteni az NB1-es csapatba, ahogy a többinek sem. 

Előzmény: polovcev (228746)
polovcev Creative Commons License 2025.08.02 0 8 228746

Mikor írtam én olyat, hogy a többi klub akadémiájanak felmentést adok? Értelemszerűen rájuk is vonatkoznak a szabályok és semmi bajom azzal ha számolniuk kell a következményekkel.

És ha úgy alakul, hogy nálunk is kiepul, akkor ugyanúgy kritikus leszek ha nem szállít eredményeket. 

Előzmény: BVNG25 (228744)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.02 -2 5 228745

Dráma van, lezuhantunk a 2. helyre! Most az nso rögtön közölt tabellát a meccs cikk végén. Mindig egy fradista bérenclap volt, még a nagy kádárista elnyomás idején is!

Előzmény: mpharom (228741)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.02 -9 0 228744

De hát 2019 óta jogszabály írja elő, hogy a kiemelt akadémiáknak kell lenni vagy NB1, vagy NB2-es csapatuknak. 

Függetlenül attól, hogy az alapításkor milyen célokat fogalmaztak meg. 

Szóval azért szidod külön a PAFC-ot, mert betartja a törvényi kötelezettséget? Továbbra is azt mondom, ugyanúgy kell akkor bírálni a többi 8-at is, hogy betartják. Jelenleg 7 kiemelt akadémiának van NB1-es csapata és 2-nek NB2-es. A szombathelyi éppen azért vesztette el a kiemelt státuszt és a vele járó pénzt, mert a Haladás visszazuhant az NB3-ba. 

Előzmény: polovcev (228743)
polovcev Creative Commons License 2025.08.01 0 6 228743

Jogos. Viszont a Puskást ezért hozták létre. Hogy a legmodernebb, legjobb körülmények között működő nevelde legyen, amely az NB I-nek képez ki magyar játékosokat. Szó sem volt élvonalbeli jelenlétről, nemzetközi kupáról vagy légiósokról.  

Előzmény: BVNG25 (228742)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.01 -5 3 228742

7 db kiemelt akadémia van, ha jól tudom. Melyiknél építenek be 3 fiatalt az NBI-es csapatba, úgy, hogy rendszeresen játszanak? 

Szóval lehet bírálni a PAFC-ot emiatt, de akkor a többit is. 

Előzmény: polovcev (228734)
mpharom Creative Commons License 2025.08.01 0 3 228741

Holtverseny volt diókkal, budafokkal. 3 csapat nyert 2:1re.

Előzmény: wizardry8 (228737)
PurpleUte Creative Commons License 2025.08.01 -1 3 228740

Ha arra bazírozunk mindig, hogy fáradt ellenféllel játszunk az azt jelenti, hogy gyengébbek vagyunk. Biztos nem lesz diadalmenet ez a bajnokság, de azért már ne féljünk senkitől sem. 

Előzmény: wizardry8 (228739)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.01 -1 0 228739

Jó, de most erről a világszenzációról van szó. Én azt hittem a 70-es években voltunk utoljára elsők a második forduló előtt.

Nagyon szurkoltam hogy a Győr csak a hosszabbításban jusson tovább. Sajnos így nem fáradtak ki eléggé a vasárnap estére.

Előzmény: PurpleUte (228738)
PurpleUte Creative Commons License 2025.08.01 0 1 228738

De mi lett a szezonok végén egy-két esettől eltekintve? 

Előzmény: wizardry8 (228737)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.01 -1 0 228737

NB I: öt év után várja az Újpest újra az élről a 2. fordulót

Ja, hogy már volt ilyen a belgánál is? 

Seejay Creative Commons License 2025.08.01 0 3 228736

A kiemelt akadémiák esetében a fiatalszabály megszegése nem jár automatikus kizárással vagy teljes támogatásmegvonással, de komoly következményekkel számolniuk kell 

Mi történik, ha egy kiemelt akadémia nem tartja be a fiatalszabályt?

- Támogatás csökkenése: Az akadémiák a támogatásuk egy részét elveszíthetik, ha nem teljesítik a vállalt fiatalperceket. Ez jellemzően az ösztönző rendszer szakmai részét érinti, ami az össztámogatás kb. 50%-át teszi ki.
- Kiemelt státusz megtartása: A kiemelt akadémiai státuszt nem veszítik el automatikusan, de ha hosszabb távon nem teljesítik a feltételeket, könnyebben kikerülhetnek a rendszerből, mivel a szerződések már határozatlan idejűek.
- Fiatalpercek számonkérése: Az NSMI (Nemzeti Sportfejlesztési és Módszertani Intézet) egyénileg állapodik meg az akadémiákkal a vállalt fiatalpercekről, és ezek teljesítését szigorúan ellenőrzi.

Előzmény: szittyavezír (228735)
szittyavezír Creative Commons License 2025.08.01 -3 1 228735

Szia, bocs, nem vagyok tisztába a részletekkel. Amennyiben vki. nem teljesíti a 'fiatalszabály' előírásait, az elveszíti az Akadémiai tagságát?

Több szempontból érdekes lenne, ha valóban ez történne:

- az Akadémia az utánpótlásról szól. Eredményessége az ott folyó munka mérésével lehetséges.

- a felnőtt csapat minden esetben külön jogi személy. Kb semmi köze az utánpótlás egyesülethez. (tudom, van logikai összefüggés, mert szerződéses viszonyban vannak, de ez nem képezheti alapját egy előírásnak...szvsz)

- ezzel arra köteleznék az Akadémiát, hogy az adott, 'szerződött' felnőtt csapathoz adja tovább a játékosait és ellentmondásba kerülne, azzal, hogy külföldre adja el tehetségeit....

Előre is köszi a választ!

Előzmény: Géza a hal (228720)
polovcev Creative Commons License 2025.08.01 0 7 228734

Az lehet, de az akadémia hatékonyságáról elég sokat elmond az, hogy temérdek pénz ellenére és két évtized után sem képesek felállítani egy olyan felnőtt csapatot, ahol három saját nevelés stabilan játszó lenne.

Előzmény: BVNG25 (228733)
BVNG25 Creative Commons License 2025.08.01 0 0 228733

Az Akadémia nincs tele migránsokkal. A profi focicsapatban vannak, kb. olyan arányban, ahogy a FTC-ben. Győrben stb. 

Előzmény: wizardry8 (228731)
Szili1974 Creative Commons License 2025.08.01 -2 3 228732

Az MVM mennyit utalhat a fradinak évente? Nem is szeretném tudni. Ja, amely cégnek egyik Igazgatósági Tagja Benczédi Balázs névre hallgat. Hm.

Előzmény: frenky1234 (228725)
wizardry8 Creative Commons License 2025.08.01 -1 3 228731

Röhej ez a rendszer, ahol a felcsúti akadémia tele van migránsokkal, de így is lebőg egy ciprusi csapat ellen. Miért nem húzza deresre Hornyákot a vármegye főispánja?

Előzmény: PurpleUte (228730)
PurpleUte Creative Commons License 2025.08.01 -1 0 228730
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.31 -4 3 228729

Ma este a liláknak szurkolni és maribor kedvéért is!

Akos1885 Creative Commons License 2025.07.31 -6 0 228728

Én úgy tudom hogy ott az állam maximum a infrastruktúra fejleszésben segít meg adókedvezményeket ad. De minek segítene nekik a brit állam amikor a közel keleti állami cégek ott vannak? Ha nem lenne ott a arab olajpénz akkor segítene a állam biztosan. 

Előzmény: wizardry8 (228726)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.31 -3 8 228727

Azt kell mondjam, hogy tényleg.

Eddig annyi történt, hogy némileg erősödtünk, megmozdult a közönségünk és lett egy épkézláb edzőnk.

Vicces, hogy már ennyi pánikot és riadalmat kelt és már ettől kezdődik a sivalkodás. - Mi lenne itt ha nem egy jó meccset nyernénk, hanem mondjuk zsinórban hármat?

Egy jó meccsünk volt és már nyomatják, hogy: "ránk lett kiírva a bajnokság" "egyedül az Újpest nem tartja be a magyar szabályt" (- bírózni még csak azért nem bíróznak, mert a nyitómeccsen Bognár 3 lényegi szituban tévedett ellenünk - itt megjegyzem, egy fradista elemző szerint)

Odaát a zöld buborékban már üldözöttnek érzik magukat, egy olyan csapattal a fenekükben amelyiknek a kertösszegéből jelenleg 3 Újpestet lehetne vásárolni, amelyiknek csak az akadémiája több tíz milliárdot kapott, az oda irányított TAO-ról nem is beszélve.    

Előzmény: Seejay (228718)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.31 0 7 228726

Vajon Angliában is így van hogy az állam adja a pénzt az akadémiákra? 

frenky1234 Creative Commons License 2025.07.31 -1 9 228725

A belga a saját pénzén építette az akadémiát. Ti meg megfúrtátok a mi támogatásunkat és állami pénzen hoztátok létre az akadémiátokat és azóta is gazdgaon el vagytok tartva a mások kárára.. És még feljebb is áll, sőt meg vagytok sértődve, hogy most már követelmény is van. Nem semmi.

Előzmény: Géza a hal (228723)
Géza a hal Creative Commons License 2025.07.31 -8 0 228724

aha

Előzmény: frenky1234 (228722)
Géza a hal Creative Commons License 2025.07.31 -7 0 228723

Így van. Lett volna lehetőség rá csak a belga nem tett bele ennyit, hogy legyen normális akadémia. Ez is része a történetnek. 

Előzmény: Lila Pista (228721)
frenky1234 Creative Commons License 2025.07.31 -1 6 228722

Ez volt az a pénzosztás, mikor megvizsgáltatták külföldi szakemberekkel az utánpótlást és ragsort állítottak fel a csapatok közt. Mi éppen befértünk a támogatotti körbe, ti nem. Az MLSZ hozott egy döntést mégis ti kerültök belülre, mi meg kívülre. Nagyon fals volt már a kezdése is az akadémiáknak a javatokra, ahogy szinte minden felétek dőlt el. Sírjatok, vagy viseljétek el, hogy most már kérnek is a rengeteg támogatásért! De lefogadom, lesz valami ürügy ami miatt mégis megkapjátok a kétmilliárdot (hármat már kaptatok a habokra pár éve) az államtól. Vagy az MVM -től.

Előzmény: Géza a hal (228719)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.31 -1 4 228721

OK. Viszont még egy pontosításom lenne, (amit korábban én írtam rosszul) nem milliárdokat kaptak, hanem csak az akadémiáikra több tíz milliárdot. (az elmúlt 15 év alatt)

"Az Újpest az elmúlt 15 évben nem volt részese az akadémiai támogatásoknak. Ugye van hét NB I-es csapat, amely részese volt, feléjük teljesen jogos az az elvárás, hogy produkálni kéne most már magyar tehetséges játékosokat. Nekünk ebben sajnos az elmúlt 15 évben nem volt részünk, nem kaptunk több tízmilliárdot."

Benczédi Balázs ügyvezető UTE

bővebben itt: Az Újpest sosem kapott az akadémiáknak szánt milliárdokból 

Géza a hal Creative Commons License 2025.07.31 -8 1 228720

és a kiemelt akadémia státusz elvesztése. ez utána évenként még 1,5 milliárd

Géza a hal Creative Commons License 2025.07.31 -8 1 228719

legyünk pontosak. nem felet, hanem 2 milliárdot

Előzmény: Lila Pista (228716)
Seejay Creative Commons License 2025.07.31 -3 12 228718

Genetikailag van beléjük kódolva a jajjgatás, az üldözöttség,meg elnyomottság érzete , nem hiába lett a kabalaállat Győzike. Na az telitalálat volt...

Előzmény: Lila Pista (228716)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.30 -4 16 228716

Még valami nekik sem kötelező 5 magyart pályára küldeni. Ha nem teszi annyi történik, hogy a sok milliárdból vissza kell adni évi felet.

Erre képesek ebből is kihozni, a hattyú halálát és azt, hogy őket megint üldözik. Baszki, azért ehhez tényleg kell a vastag bőr...

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.30 -4 11 228715

Az elmúlt években egyes helyeken (pl. a Fradinál igen az Újpestnél nem) kiemelt akadémiák működtek.

Erre kaptak több milliárdot (!!!) egyes ("elnyomott" :) klubok amúgy minden elszámoltatás és eredmény nélkül. Ez egy tény. Ahogy az is, hogy emiatt az elmúlt 15 évben emiatt nem rinyáltak, nem emlegették a sérült esélyegyenlőséget és erről valamiért nem készített Kubatov elvtárs posztokat.

(- ahogy most a mi nyitómeccsünk rossz bírói ítéleteiről sem, ami egyébként a meccs kimenetelét is befolyásolhatta volna, ha nem lettünk volna ilyen kibaszott jók. :)

Előzmény: wizardry8 (228713)
Szili1974 Creative Commons License 2025.07.30 0 9 228714

:-) Erről Kristin Laci jut eszembe, amikor a Videoton az utolsó fordulóban nálunk lett ünneplte az első bajnoki címét (nem mellesleg, megvertük őket friss bajnokként). Elnézést, ha rosszul idézem. "Jelenleg 21 bajnoki cím van a gyepen. Ebből 20 újpesti és 1 fehérvári" :-)

Előzmény: maribor (228694)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.30 -2 7 228713

Most mindenki ezen a fiatalajánláson (nem szabály!) rágódik? Fradisták be vannak csinálva hogy ez miatt lesz bajnok az Újpest. Népstadion csatorna https://youtu.be/lWGpc1QHJ-8?si=pTy25JPiMlpLLgmM

Szimpatikus név, már csak kettősrangadó kellene.

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.30 -6 3 228712

Kétszer is próbáltam elképzelni, hogy nézne ki az általad leírt valami. De mivel flexi csőben ilyen nincs ráadásul amúgy is villanyszerelő vagyok  így feladtam 😎

Előzmény: maribor (228711)
maribor Creative Commons License 2025.07.29 -6 0 228711

A másfél évtized alatt melletted kifejlődött műszaki tudásom meg már smafu :(

Előzmény: Miller a sör (228710)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.29 -6 1 228710

Ezt a sikerorientált buzit annyira kedvelem, hogy akár egy kilós kalapáccsal is megáldanám.

Előzmény: maribor (228709)
maribor Creative Commons License 2025.07.29 -6 5 228709

A Miller aldjon meg egy belsohollandival szerelt felcolos flexibilis vizcsovel.

Előzmény: ivanandras (228708)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.29 -8 3 228708

Ennyi talán belefér Maribornak :)

Természetesen hosszú és boldog életet kívánok neki, a legőszintébben. Éljen legalább addig, mire újra láthatja bajnoknak a dózsát.. és akkor garantáltan bekerül a Guiness-be :) <3

Előzmény: Lila Pista (228698)
maribor Creative Commons License 2025.07.29 0 5 228705

Menj már kérlek a tetves kurva anyádba innen.

Köszönjük.

Előzmény: Febr.15 (228703)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.29 0 4 228704

Na aki rákattint erre a linkre annak leemelik az összes pénzétt a számlájáról.

Előzmény: Febr.15 (228703)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.29 -4 7 228702

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.29 -1 6 228701

Újpest – új stadion… a mi oldalunkon: lila-fehér viacolor, padok, szökőkút legendáoinkról mellszobrok stb… Ugyanakkor házigazdaként arra is gondolnunk kellene, hogy a létesítményt körbeveszi majd egy park és nem mindenki a hazai szektorok felől érkezik. Szerintem a vendégoldalon hangulatos lenne egy kisállatkert, de annak fenntartása költséges. Virágmintából viszont lehetne (lásd pl. a fotót)… sőt elférne ott akár egy mangalica szobor és egy liba is.

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.29 -4 4 228700

Az a szerencséje hogy csak virtuálisan a barátod. 

Előzmény: maribor (228699)
maribor Creative Commons License 2025.07.29 -8 3 228699

Bandi a barátom. Ha fel akarja velem mosni a DK-t, akkor felmossa.

Előzmény: Lila Pista (228698)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.29 -1 9 228698

"Még talán van 3-4 jó éved, amikor fel tudod fogni :P"

Azért ez egy igen tapló, bumburnyák mondat. Egyébként én láttam már sok olyan 70 felettit (és Maribor tippem szerint messze nincs annyi) akinek sok jó éve volt hátra és láttam összeomlani életeket 30-40 éves korban. Szóval óvatosabban, ne kísértsd a sorsot. Nem tudhatod kinek mikor van hátra az utolsó 3-4 jó éve.

Maribor valószínűleg megélt annyit, amiben Te egyenlőre csak reménykedhetsz. (A bajnoki aranyakról, kupákról nem is beszélve. :)

Jelen állás szerint a realitás, hogy nekünk pár éven belül lesz esélyünk az aranyra. Nektek a következő 10 évben reálisan nincs. 

Ha ránézek a csapatodra és a tabellára legyen elég most neked annyi, ha a bent maradásban reménykedsz.

Előzmény: ivanandras (228693)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.29 -8 2 228697

Most jó lokista szokás szerint azt írják, hogy tíz éves kor előtti bajnoki címek ünneplése nem számít. Illetve a 2000 előtti címek nem érvényesek mert akkor ők még az nb2-ben baszták a rezet.

Előzmény: maribor (228694)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.29 -1 6 228696

Taktikai elemzés az Újpestről. https://youtu.be/p8fgON0lwbM?si=bJq-tDcDldFryWqY

maribor Creative Commons License 2025.07.28 0 3 228695

Nna, megjott a falusi liftszerelo.

Előzmény: Miller a sör (228692)
maribor Creative Commons License 2025.07.28 -1 7 228694

A kor nem erdem, hanem allapot. En eddig tobb bajnoki cimet unnepeltem, mint te. Cserebe te meg tobb feljutast.

Előzmény: ivanandras (228693)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.28 -9 2 228693

Nem vagy már fiatal, barátom... már csak miattad is szurkolok, hogy egyszer ünnepelhess még aranyat.

Még talán van 3-4 jó éved, amikor fel tudod fogni :P

Előzmény: maribor (228691)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.28 -9 1 228692

Ivánbandi a sikervadász. Amikor beállt közéjük nem hitte volna, hogy megjárja a másodosztályt is. Kedvelem azt a topicot, ott mindenki milliomos akadémiai tag, sőt az egész városban nem élnek vízvezetékszerelők. Állítólag Ebesről meg Balmazról járnak be.

Előzmény: maribor (228691)
maribor Creative Commons License 2025.07.28 -9 0 228691

Pedig az ivanbandi baratomtol a klubszeretet, Chris Reatol a realitast, losiktol a lojalitast, Tetol pedig az idoerzekeny kezbesi, jo, ekkora geci meg en sem lehetek, elvegre nem vagyok vizvezetekszerelo.

Előzmény: Miller a sör (228690)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.28 -8 1 228690

Az Egerszeg közömbös, mint az nb1 nagyrésze. Én csak a Loki ellen szurkolok, de azt is csak a loki topicban előforduló bugrisok miatt. 

Előzmény: polovcev (228687)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.28 -1 3 228689

Túl régóta vannak az nb1-ben, ideje lenne már kiejteni őket.

maribor Creative Commons License 2025.07.28 -6 0 228688

Millernek minden napja fel van dobva, amikor írhat a legnagyobb magyar falu topikjába.

polovcev Creative Commons License 2025.07.28 0 0 228687

Feldobom Miller napját. Állítólag Egerszegre megy Berta 😁

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.28 -1 7 228686

Egyébként 16 éve láthattunk ilyet... mármint, hogy egy teljes forduló után elsők legyünk a tabellán.

Sajnos ránk is igaz, amit anno Szalay a kocsmában mondott, mi szurkolók már annyit szívtunk, hogy igazán megérdemeltük ezt a nyitómeccset.

Ha valakinek még jól esik felidézni, bár fradista manusz, de egész korrekten beszél rólunk, (sőt a kommentek is azok, pedig nem mindegyik lila.) 

Újpest-Diósgyőr 3-1. Jó kezdés, kérdőjelekkel...

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.28 -3 5 228685

tabella

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.28 -1 3 228684

Egy szombaton közzétett tabellát találtam, de ez sem az nso-ban jelent meg.

Előzmény: wizardry8 (228679)
maribor Creative Commons License 2025.07.28 0 6 228683

Mi vagyunk a kommunizmus Fradija. El vagyunk nyomva. Csak az a kulonbseg, hogy mi nem kaptunk uj stadiont az elnyomoktol.

Előzmény: wizardry8 (228679)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.28 0 4 228682

Tajti is el van tűnve, a sérültek közé nem írták, a meccsre nevezve sem volt.

Előzmény: wizardry8 (228681)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.28 0 2 228681

Radosevics az Újpest II-ben játszott tegnap a Bicske ellen. Volt egyáltalán edzőtáborban? Egy percet se játszott a felkészülési meccseken.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.28 0 2 228680

Gera Zoli tovább bizonyít a Kecsó kispadján, nem csak a Vasasnál volt jó edző.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.28 0 4 228679

Szemét fradista nso 1 bajnoki tabellát se tesz ki, mert az Újpest az első.

Előzmény: JHSZ TTL (228677)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.27 0 0 228678

A Barcika megelőzhet még minket, de hátha nem fog.

Előzmény: JHSZ TTL (228677)
JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.27 0 2 228677

Még mindig mi vezetjük a bajnokságot, már csak a puskás meccse van hátra. Íronikusan szólva a saját kezünkben a sorsunk!😃

BVNG25 Creative Commons License 2025.07.27 0 2 228676

Olyan volt ez az MTK elleni meccs, mintha a kapus megsajnálta volna a Kubatov-kiskert. Nesztek, odaütöm elétek a labdát egy veszélytelen bedobásból a 11-es pontra, hátha így sikerül eltalálnotok a kaput. 

Jövőre a Kozármislény ellen levés lesz ez viszont, addig találniuk kell valami támadójátékot. 

Az MTK viszont örömteli, jó volt nézni a sok magyar srácot. Az a Hunor a végén különösen érdekes; ha majd kezdő lesz és huzamosan így játszik.  

Előzmény: Uthred R (228675)
Uthred R Creative Commons License 2025.07.27 -1 9 228675

Már az első fordulóban megkapták a segítséget az enyomott mocskok.

A gyapotszedő kezezett a saját tizenhatosán belül.Az nem tizenegyes!

Még a riporter is csodálkozott,hogy ezért hogyhogy nem jár büntető?

Jajj,az a szégyen nem történhet meg,hogy vereséggel kezdjék a bajnokságot.

Gusztustalan szemetek.

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.27 -3 2 228674

A pénteki meccsünknek nagyon és óvatosan örülök.

Jó látni a csapatot a tabella élén, még akkor is ha sejtjük, ez változni fog.

Nagyon jó volt körbenézni a lelátón, a pályán pedig kontroll alatt tartottuk a meccset. Azt nem tudom pontosan megítélni, hogy ennyit gyengült a Diósgyőr, vagy mi lettünk ennyivel erősebbek. - Tavaly még az ellenük való párharcot háromesélyesnek éreztem, most végig veszélyesebbek voltunk és irányítottunk.

Más: eddig nagyon jó a hétvége: Debrecen kb. ott folytatja ahol abbahagyta, tegnap játszott egy előre hozott kiesési rangadót. A spanyol focisuli helyett ha nincs Gundel passza, sima zakó a ZTE-től. Aztán jött az MTK illetve Molnár (magyar játékos) és vágott egy nagyon szép gólt az elnyomottaknak. Nekünk talán ezek az X-es meccsek a legjobbak. Egyfelől öröm, ha minél tovább elsők maradunk, ugyanakkor a végén sanszos, hogy az MTK inkább riválisunk lesz, mint a Fradi. Úgy érzem, hogy nekünk az igazi fokmérő a Győr elleni meccs lesz és nem lesz könnyű.

Hajrá Lilák!

Seejay Creative Commons License 2025.07.27 -1 13 228673

Megy a sírás ,már telezokogták a médiát hogy micsoda versenyhátrányt szenvednek.

Ilyenkor eszembe jut mikor Csányi kb 2012-ben kijelentette hogy a magyar cégeknek össze kell fogniuk, és a csoportkörbe kell juttatni őket mert ez "nemzeti"érdek , majd lett pikk-pakk egy 30millios ,35 fős gálakeretük,mások meg szoptak 5-6 magyarral meg 200k-s külföldi játékosokkal jelentősebb irányított szponzor nélkül. Ott hol volt versenysemlegesség? Mekkora mellényük volt egyből, de képmutató bohócok, most is ők rázzák a rácsot a leghangosabban mint mindig.Lement 1 forduló, de már el vannak nyomva 😂

Előzmény: wizardry8 (228670)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.26 -2 11 228672

ELLEN bazmeg, ellen!!! Nyomorult barmok!

(közben döntetlen az MTK ellen, HAHAHA)

maribor Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 228671

<3

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 -1 8 228670

Robbie Keane vezetőedző, a hét NB I-es klubot érintő NSMI-ajánlás kapcsán pedig annak az érzésének adott hangot, hogy mindenki a Ferencváros ellen van,

Hiába volt rendszerváltás továbbra is el vannak nyomva. Még egy idetévedt ír is rögtön átlátja.

Uthred R Creative Commons License 2025.07.26 0 9 228669

Olyat produkálni,mint Ljujic,olyat nem nehéz.

Gyakorlatilag semmi a srác.Nem is értem miért játszott.Ráadásul a kezdőben.

Lacoux-hoz azért nem kéne hasonlítani,Lacoux sokkal magasabb szinten van.

Egyébként nem véletlenül nem játszott Nyiregyen sem,látták ott is,hogy max NBII.

Előzmény: BVNG25 (228668)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.26 -4 1 228668

Szerintem ha kapna lehetőséget az Újpestben, olyan teljesítményt biztos produkálna, mint Ljujics vagy Lacoux.

Baranyai pedig alternatívája lehetne a két lajhárunknak, vagy a nagybedobósnak. 

Előzmény: wizardry8 (228660)
Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.26 -1 8 228667

Tegnap olyat élhettünk át újra amiben rég volt részünk. Maradjunk a földön. Mindenr szép sorjában, az irány látszik az alagút végén. Hajrá Lilák.

Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.26 -6 1 228666

Tavaly ősszel volt egy-egy ilyen meccsünk a kondéria és a videósok ellen, aztán... De nem akarok károgni, most jobb a keret.

Előzmény: PurpleUte (228646)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 228665

Micsoda szervezés volt, maszkban görögtüzeztek, aztán gyorsan kifutottak a szektorból. Nem tudnak megbüntetni mert lehet fradi szurkolók voltak. Nincs bizonyíték.

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228663)
eezaiV Creative Commons License 2025.07.26 -1 6 228664

Az biztos,hogy az elmúlt 10-15 évben nem hoztak olyan szabályt ami minket ne hátrányosan a zöld majmainkat pedig ne előnyösen érintsen....

Most viszont az utolsó napokban léptek valami olyat,(ami a tegnapi meccset látva,egyértelműen)  nagy előnyünkre fog válni.

Amin még az évtized kegyeltjeinek politikusa is fennakadt...

Fiatal szabály,légiós,pénzek ilyen-olyan osztogatása,az mind úgy volt alakitva,hogy nekünk ne kedvezzen,nekik viszont nagyon.

Kiépitve ezzel a mostanra kialakult erőviszonyokat,bebetonozva számukra a fix bajnokságokat,nemzetközi indulást és ezekkel járó pénzeket.

Ez persze nem azt jelenti,hogy a hosszú idő alatt felépitett különbségek egyből eltűnnek,hogy egyből versenyképesek is tudunk lenni,de ezzel a különbség legalább és remélhetőleg már nem nő,már ha ők ezt persze egyáltalán betartják(a többiekkel szemben pedig egyértelműen előnyt kaptunk).

Talán elkezdődött a skót mintájú(vagy magyar férfi kézilabda) 2 csapatos  bajnokság kiépitése?

Ez emlitettek miatt el fogom tudni viselni,még ha az ehhez hasonlókat az elmúlt években a bajnokságba való szándékos beavatkozásnak,és mindig gusztustalannak is tartottam.

Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 228663

Igen, ki lett mondva, hogy mit fognak büntetni, erre direkt rámegyünk, gratulálok.

Előzmény: Akos1885 (228662)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 228662

És ebben mennyire igazad van.

Előzmény: Miller a sör (228645)
626 Creative Commons License 2025.07.26 0 4 228661

Most láttam az edzőnk meccs utáni sajtótájékoztatóját (részletét), nagyon szimpatikus volt az egész mondanivalója, szerintem a helyén volt minden. A tolmács hölgyünk meg a szokásos profi volt.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 0 1 228660

Nekem Radosevics nagy kedvencem, de nem emlékszem hogy a Nyírben olyan jól játszott volna. Hátha az új helyen bizonyít. 

Előzmény: BVNG25 (228659)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 228659

Sajnos Baranyait és Radosevicset megint kölcsönadják. Pedig ők lehettek volna még az 5-ben. 

Egyébként Krznar kérdésre azt válaszolta, hogy ő megpróbálja betartani a szabályt, amikor csak lehet. Ebben nincs összhang a klubvezetéssel, úgy látszik. Pedig elüthette volna olyasmivel, hogy "sajnos idén ezzel a kerettel nem reális a szabály betartása", vagy hogy "ezt a klubvezetés már tisztázta, ő sem tud mást hozzátenni" stb.

Előzmény: waltt (228657)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.26 -1 4 228658

Ha nem engedjük el a magyar szabályt, semmilyen stabil erősödés nem lesz. De szerintem ne nyissuk ki ezt megint, örüljünk, hogy (remélhetően) jó légiósok is jöttek és Horváth magához tért.

Előzmény: waltt (228657)
waltt Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 228657

Brodicsnak olyan veszélyesnek kellene lennie, mint Matkonak. Azon a poszton nem elég, hogy megtart pár labdát. Most hogy van sok minőségi szélsőnk, egy klasszikus befejező csatár bőven elég lenne. A Győr tavaly tele volt fürge támadókkal, most volt jövés-menés, szóval nem tudom mi a helyzet. Kíváncsi leszek, mert szerintem az a kettő portugál konstans életveszély gyorsabb csapatok ellen. Tegnap is elég könnyedén összeszerencsétlenkedtek egy tizenegyest. Amúgy meg lehetne felelni a magyar szabálynak is, mert Bese, Horváth adottak, Fiola ezerszer hasznosabb játékosnak tűnik mint Ademi (mondjuk szerintem Geigert is be lehetne építeni erre a posztra(, az egyik portugál helyére pedig be lehetne tenni Kaczvinszkit. Gergényit én speciel nem tartom egy jó játékosnak (és kétlem hogy cserének hozták volna azt a portugált), de akkor ő lenne az ötödik. 

BVNG25 Creative Commons License 2025.07.26 0 0 228656

A Győr elleni meccs biztosan erősebb támpontot ad arra nézve, valóban erős csapatként játszunk-e már ebben az idényben. 

A tegnapi meccs tök jó volt, sok szerencsével is. 

A góljaink tetszettek, Horváth mintha másik játékos lenne, mint tavaly. 

A középpályán viszont a meccs nagyobb részében gyengébbek voltunk különben. Sok hátrafelé passz, hazaadás kellett, hogy ne legyen baj. Pedig ez a DVTK nem volt acélos; mi lesz, ha valóban erős csapat támad le, pressingel? 

Ademi hogyan játszott? Alig vettem észre, hogy említették. 

Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 228655

Igen, amennyiben isnét hülyíteni akarjuk magunkat, hamis reményeket akarunk élesztgetni és azt hisszük, hogy 15 hónap alatt be lehet hozni 15 évet.

Egyetértek Millerrel, ránkfér a szerénység. Egy (vagy pár) meccs után meg aztán végképp nem kéne elrugaszkodni a realitásoktól.

Előzmény: deuuus (228648)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 0 6 228654

Viszont lehet Knézynek parancsba adták hogy az Újpestet kell dicsérni, tegnap nem hittem a fülemnek, miket mondott :-D

Előzmény: polovcev (228653)
polovcev Creative Commons License 2025.07.26 0 3 228653

A bíró ténykedése nem ellenünk irányúlt, nincs semmiféle kiadott ukáz, hogy az Újpest ellen kell fújni.

Egyszerűen gyengék a játékvezetők. Legalábbis a többségük. Tavaly is azok voltak, három éve is azok voltak, jövőre is azok lesznek. És amíg Hanacsek azt hírdeti, hogy a bírói ítéletek 99%-a jó, addig nem is lesz változás. A javuláshoz ugyanis az kellene, hogy elismerjék a hibákat és legyen törekvés erre.

Előzmény: JHSZ TTL (228639)
ST70 Creative Commons License 2025.07.26 -3 3 228652

Üdv.minden Újpest szurkolónak! Látva az összefoglalót sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni egy ilyen jó hangulatú meccsen. Eddig úgy látszik jók az igazolások, remélem Matko tartja a jó formáját. Millerrel egyetérve én sem tartom jónak , ha a tábor elkezdi szidni az MLSZ'-t , semmi értelme. 

Amúgy baromi jó érzés így kezdeni egy szezont, régóta vártunk erre. 

maribor Creative Commons License 2025.07.26 -6 0 228651

Lelomboztal. En mar tisztara a hetvenes evekben ereztem magamat.

Előzmény: Miller a sör (228649)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 0 5 228650

Meg küzdés volt, tavaly nem sok ilyet láttunk. Mikor volt utoljára 10 ezer néző? (fradit leszámítva)

Még jobb lesz ha az új játékosok teljesen beépülnek a csapatba.

Persze nagy kérdés hogy mi lesz majd egy 11 emberrel védekezni beálló csapat ellen? Bár jó sok lövés volt, az bíztató. 

Előzmény: PurpleUte (228646)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.26 -7 8 228649

Kurva fontos, hogy ne lássunk ebbe az idénykezdésbe többet mint amennyit kaptunk tegnap. Örvendetesen sok nézőt, jó hangulatot és egy magabiztos győzelmet. Látható volt, hogy mit akarunk játszani és az, hogy a keret erősebb az utóbbi években megszokottól. Csak ne kezdjetek itt bajnokcsapatot viziónálni mert az még kurva messze van.

deuuus Creative Commons License 2025.07.26 -5 9 228648

Akkor leszünk bajnokok

ha az Újpest győzni fog

ó ti f. szopó fradisták

elsők leszünk a tabellán.

egy klasszikus, amit talán be lehet vetni meccs közben ezentúl

Előzmény: wizardry8 (228643)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 228647

Horváth nekem magyarnak tűnik. Igy ez nem érv a szabály ellen.  

Előzmény: wizardry8 (228644)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.26 -1 6 228646

Hosszú évek óta most láttam először, hogy mit akar játszani a csapat. 

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.26 -4 10 228645

Jó hangulatú meccs volt egyetlen elkeserítő momentummal. Számomra érthetetlen hogy egy jó meccsen teljesen átlagos játékvezetés mellett mi a faszért kell többször is beleállni az MLSZ -be és külön Csányi Sándorba? Kb egy hónap múlva jönnek a szektorbezárások és zártkapuk. Sajnos az UVB-t váltó brigád egy rendkívül buta társaság és semmit nem tanulnak a múlt hibáiból.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 -1 7 228644

"A Diósgyőr pénteki kezdője az MLSZ elvárásának meg is felelt öt magyarral, köztük a 2007-es születésű hátvéd, Szakos Bence szerepeltetésével."

Horváth megette reggelire ezt a Szakost, mindkét gólját róla rúgta. Tényleg sokat számít ki tartja be az ajánlást. Ezek szerint.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 -2 5 228643

És most zúghat kórusban hogy

"Nézzetek a táblára, menjetek a picsába!"

meg a 

"Mondjátok meg zöld majmok, ki lesz idén a bajnok?"

Előzmény: maribor (228637)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.26 0 3 228642

Brodics-csal az a baj hogy színtelen-szagtalan. Múltkor betettem ide a gól/assist statisztikát hogy hajszál híján olyan eredményt ért el mint a fradista Saldanha. Sokkal kevesebb pénzért. Ha így nézzük akkor jó vásár volt.

Előzmény: waltt (228634)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.26 -1 0 228641

Nekem jelenleg Beridze meg Ljujics lóg lefele. Ljujics-ról kb 25-30 percig azt sem tudtam hogy pályán van. De az első három meccs majd kiszűri a gyenge láncszemeket úgyis. Néztem a ETO-t amenyire szenvedtek a örmény csapattal (ami nagyon gyengén játszott) nem gondolom hogy erősebb nagyon sokkal mint a Diósgyőr.

Előzmény: JHSZ TTL (228639)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.26 0 7 228640

És a tabella ilyen marad egy évig!

JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.25 -1 6 228639

Mi többet akarhatsz?! Hogy a b...i VAR  a továbbiakban normálisan működjön! Ez elképesztő volt még az nso is értetlenkedik miért nem adták meg a tizit, bezzeg a másik oldalon.... Félek túl korán kezdik ellenünk. Eredmény, tábor (10 011 néző!) az jó volt. Játék és egy két játékos igencsak hagyott némi kívánnivalót! Győr ellen lehet javulni ez ott nem biztos, hogy elég lesz! De kezdésnek, idény eleji formának ez jó volt, jár a gratula mégha a végefelé benne maradt a csapatban egy-két gól!

Előzmény: polovcev (228635)
mpharom Creative Commons License 2025.07.25 0 7 228638

ismerek diót, aki a spanjaival az egymás elleni kupadöntön hitte azt, amit ma Knézy, hogy nem SZAR-ral szól a daluk részünkről. 

Előzmény: maribor (228632)
maribor Creative Commons License 2025.07.25 -3 8 228637

Es vezetjuk a tabellat.

626 Creative Commons License 2025.07.25 -1 8 228636

És nagyon jó hangulat! Folyamatos hangos szurkolás!

polovcev Creative Commons License 2025.07.25 -2 7 228635

A támadójátékunk időnként valóban jó volt, de azért még fejlődhet. S kell is neki, mert nem hiszem, hogy sok meccset lehozunk kapott gól nélkül. Amivel együtt tudok élni, amíg minden találatra válaszolunk kettővel. :)

A betömörülő védelem ellen pedig majd ki kell dolgozni valamit, mert nagyon hamar ott leszünk, hogy a többi csapat hátrahúzódik és kontrákból próbálja lenyomni a korántsem villámgyors védőinket.

Három lőtt gól, jónéhány helyzet, 10000 néző! Mi többet akarhatok nyitásnak?

waltt Creative Commons License 2025.07.25 -9 1 228634

Nekem a támadójátékunk tetszik, bár szerintem most mutatkozott meg, hogy mennyire kevés amit Brodics csinál. Attól félek ez a repülő Vlijter sem lesz jó helyette, egy klasszikus befejező Tóth Barnát nem lehetett volna leigazolni? A védelem nekem továbbra sem tetszik, ezek a lomha figurák bajban lesznek Győrben például. Azt a portugál hátvédet is ki lehetett volna próbálni

Előzmény: Akos1885 (228630)
waltt Creative Commons License 2025.07.25 -8 1 228633

Túl sok lassú játékosunk van

maribor Creative Commons License 2025.07.25 -1 8 228632

Mi volt ez a faszsag ifjabb Jenotol, hogy a ket tabor okyan joban van, hogy az ujpestiek eneklik a diosgyoriek dalat??

maribor Creative Commons License 2025.07.25 0 3 228631

Jatszik??

Előzmény: Akos1885 (228630)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.25 -1 6 228630

Horváth magágoz tért úgy látszik. Bár szerintem a második gól az öngól gyanús. De Ljujics nem igazán győzött meg, alig ért labdához.

Borsodi_Lila Creative Commons License 2025.07.25 0 7 228629

Nekem eddig tetszik. Matko jó lesz. 

Hajrá Újpest! 

Önkény úr Creative Commons License 2025.07.25 -1 1 228628

Alakul a bennmaradás.

maribor Creative Commons License 2025.07.25 -1 9 228627

Mindenkit megbaszunk!

Előzmény: Akos1885 (228626)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.25 -2 8 228626

Végre kezdődik, hajrá Lilák!

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.25 -1 5 228625

Listás bunyevác.

- Add uram Istenem, hogy ma szomorúan váltson csatornát.

Mi pedig több mint 10.000- en vidáman énekeljünk.

Előzmény: colbas (228624)
colbas Creative Commons License 2025.07.25 0 3 228624

Legyünk pontosak: bunyevác!

Előzmény: Seejay (228623)
Seejay Creative Commons License 2025.07.25 0 8 228623

Azért mert ez a fogyatékos ,fóbiás bolgár köcsög nem tudja értelmezni mi a különbség  a szabály, és az ajánlás között, azért ne mi legyünk már a hibásak....

Előzmény: 626 (228609)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.25 -2 3 228622

Vagy legalább nevet változtatnának Felcsút FC-re🙂

Előzmény: maribor (228621)
maribor Creative Commons License 2025.07.25 -4 13 228621

A felcsuti falusi takolmany egy esetben lehetne szimpatikus. Ha megszunnenek a gecibe.

Előzmény: wizardry8 (228619)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.25 -7 6 228620

Kubatov geciben az a legrosszabb ami a legtöbb fradistában is. Egy cseppnyi sportszerűség és ellenfél tisztelete sem szorult belé. Ha valamiért várok kormányváltást az az, hogy ez a geciszájú végre eltűnjön a reflektorfényből. Az mondjuk elkeserítő, hogy a jelenlegi alternatíva még náluk is rosszabb, illetve az még divat fradista is. De legalább a kivételezett státuszt nem vesztik el a zöldek.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.25 -1 8 228619

Hogy fel vannak háborodva hogy most már mutatni kellene néhány fiatal játékost hogy mégis mire költik a kapott pénzt. A felcsúti akadémia is rokonszenvesebb lenne ha csupa magyar fiatalból állna. Persze lehet akkor az NB3-ban szerepelnének.

Előzmény: Lila Pista (228618)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.25 -6 17 228618

Tulajdonképpen ( lila-fehér színben) és egy álkérdéssel azon háborog, hogy szerinte idén ránk (mármint Újpestre) lett kiírva a bajnokság. Erre utal, illetve sejteti, nem jelenti ki, - ahhoz egy egyenesebb ember kelleme.

Hogy az elmúlt tíz évben kire lett kiírva arról valamiért nem ír. (Azt sem említi, hogy miért ők kaptak elsőként új stadiont és miért mi utolsónak. Most arról sem írt, hogy nekik hogyan miért alakult úgy a büdzsé, hogy még mindig 3x annyi a keretösszegük, mint azé a riválisé, amelyik az elmúlt években a padlón feküdt, miközben Ő rajta ugrált.) és persze azt sem hozza szóba, hogy pl. nekik miért lett kiemelt akadémiájuk, másnak meg miért nem és persze az sem érdekes, hogy a TAO pénzből ki kapja a legtöbb milliárdot.)

Az Ő világában A bajnokság nekik jár  - ( mert elnyomottak, üldözöttek (-egy pártelnökkel és milliárdokkal) -  nemzet csapata (kb. a legtöbb idegenlégióssal).

- Mi pedig ugye Dózsa vagyunk (itt most azon átlibbenve, hogy a 140 évünkből kb. 100 évig nem voltunk azok) - meg rendőr csapat vagyunk, (miközben az általa vezetett klub éppen és amúgy önként együttműködési megállapodást írt alá a rendőrséggel)

Az Ő neki jár világában már attól idegrángást kap, ha a padlón fekvő rivális éppen megpróbál felegyenesedni.

(Amúgy ez évben nem kell idegeskednie, lehet, hogy jobbak leszünk mint tavaly, de idén sem leszünk bajnokok.)

Egyenlőre tartsunk ott, hogy holnap legyünk 12.000-en, nyerjünk három góllal, és legyen egy szép esténk, hétvégénk és legalább egy napig mi vezessük a tabellát!

ui. Amúgy, nem volt kötelező a kiemelt akadémiai státusz és az azzal járó előnyök elfogadása sem.

Esetleg az erre felvett milliárdokról és az akadémián elért eredményekről egy poszt?

- Ezt a gusztustalan hergelés ellenünk az elmúlt 10 év után talán még a nem matt hülye zöldeknek is ciki.

Előzmény: pfffffffff (228611)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.24 -3 0 228617

4 nappal az bajnokság indulása előtt? Sajnos nem lehetett hamarabb, mert előtte meg kellett enni az összes pogácsát.

Előzmény: Akos1885 (228616)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.24 -3 3 228616

Jó de már a igazolások kezdetén lehetett tudni hogy nem érdekli a csapatot a magyar szabály. De kit érdekel, ők nem gyengülnek úgy sem, és ezek után biztos ők sem tartják be. A igazán nagy vesztesek akik éppen be akarták tartani mert ahhoz hogy 2 u21 játékos legyen mindig a pályán szerintem legalább 5-6 ilyen kell (serülések, cserék satöbbi) és sok csapatnak nincs ez meg. Az meg hogy ha lesz belőle egy kis előny? Szarni bele, amennyi szart átéltünk a elmúlt másfél évtizedben legalább valami. A sors mindig döntetlenre játszik (és direkt nem írtam hogy megérdemeljük🙂).

Előzmény: polovcev (228614)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 -1 1 228615

🤣

Előzmény: Akos1885 (228613)
polovcev Creative Commons License 2025.07.24 0 0 228614

Ez a része nyilván hülyeség, de amiatt jogosan háborog, hogy 4 nappal a bajnokság kezdete előtt szabályt módosít a szövetség. 

Előzmény: Akos1885 (228613)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.24 -2 1 228613

Azzal vádolja a Újpestet hogy ránk lett kiírva a magyar szabály mert mi nem tartjuk be.

Előzmény: pfffffffff (228611)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.24 -1 3 228612

jaj, már megint elnyomják a neeeemzeeeeet fradikááááájááááát, undorító kubatov!

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 -1 0 228611

Mit rakott ki? Le vagyok tiltva, semmilyen módon nem tudom megnézni 😂

626 Creative Commons License 2025.07.24 0 1 228610

De legalább szép a színhasználata.

626 Creative Commons License 2025.07.24 -2 2 228609

Komolyan mondom, megint amit kirakott ez a kutyatov...

Hánynom kell!!

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 0 1 228608

Tavaly Tarkóval, a FradiSecu egyik vezetőjével találkoztam ott 😀

Előzmény: wizardry8 (228605)
Szili1974 Creative Commons License 2025.07.24 0 0 228607

Sziasztok,

van 1 db jegyem holnapra az A-teraszra (Megyeri út felöli oldal).

Az élet úgy hozta, hogy mégsem tudok menni.

Ha valaki átvenné tőlem, akkor írjon a Szilard1974@gmail.com email címre.

Természetesen árában adom.

Köszi!

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.23 0 3 228606

Na most kimondta Ratatics hogy idén az első háromban fogunk végezni.  Ez a cél.

Tolmácsnő csak szabin van, ha valaki megijedne hogy eligazolt. 

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.23 -1 3 228605

Nagy öröm van a zöld Csitáknál, jöhetnek a Tarzan parkba.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.23 0 1 228604
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.22 -12 4 228603

Nem értem miért kell bővítésről vitatkozni. Először azt kéne elérni, hogy az új stadionban tartósan 1/2ház legyen. A mostaniban meg 3/4ház. Ez a csapat teljesítményén múlik. Addig nem mindegy? Először bizonyítani kéne. 

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.22 -13 3 228602

van neki több profilja is?????????????? ÁÁÁÁÁ ez csak Miller rögeszméje, itt mindenkinek csak egy van!

Előzmény: rolri (228600)
mpharom Creative Commons License 2025.07.22 -2 0 228601

egyik esetben sem az eredeti szerkezetre építettek rá.

akarhanyszor használod a vergődés szót, te maradsz fogalomzavarban. Más a  hülye, mert te nem érted a különbséget :)

Előzmény: rolri (228600)
rolri Creative Commons License 2025.07.22 -2 0 228600

tudom, hogy hihetetlen számodra, de az út nem lesz onnan elrombolva. Az épület az út fölé fog nyúlni, és alatta nyugodtan menni fog a forgalom. Hogy ezt 1960-ban vagy már 1993-ban tervezték így, az miben számít? Ha egyszer a jelenlegi szerkezetekre építenek rá? Pont ez a lényeg. És ettől több energiát én nem teszek bele, vergődj nyugodtan. És hozd a többi profilodat is. 

Előzmény: mpharom (228599)
mpharom Creative Commons License 2025.07.22 -1 0 228599

ha szerinted az 1993mas bövités, amikor konkrétan földig romboltak majd újjáépítettek egész oldalt, vagy a képen látható jövöbeli terv egy 1960ban előkészitett projekt része volt, akkor hagyjuk tényleg abba.

Előzmény: rolri (228598)
rolri Creative Commons License 2025.07.22 -2 0 228598

kevered a profilokat? Aranyos. 

Tudod, amit tudtak bővíteni, azt azért lehetett, mert bővíthetőre lett tervezve. Továbbra sem értem a vergődésed. 

Előzmény: Törölt nick (228597)
Törölt nick Creative Commons License 2025.07.22 0 2 228597

most megint arról próbálsz meggyőzni, amit én magyaráztam neked több kommenten keresztül és az előbb is bemásoltam? :)

nem azt kérdeztem akkor, hogy bövitettek-e valaha valahol stadiont bármilyen módon, hiszen nyilvan ezer példa van egy ösrégi monstrum átalakítására, mint newcastleban, ahol konkértan utcák tünnek el emiatt.

nem nekem jelenti ugyanazt a 100éves hodály átalakítása, mint egy eleve bővíthetőre tervezett épület bövítése, ahol adott hely és az alkalmas szerkezet.

én értelek és te értetlenkedsz, de nincs kedvem újra szájbarágni, olvasd újra a tavalyiakat, ha maradt kérdés:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854678&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854292&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854076&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853893&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853757&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853633&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853485&t=9018155

Előzmény: rolri (228596)
rolri Creative Commons License 2025.07.22 0 0 228596

nem értelek. És az nem volt jó példa? Amikor szóba került a stadion, azt írtam, hogy olyan kell, ami bővíthető. És ne a meglévőt tákoljuk tovább, mert ez nem az. Az új stadionnál meg úgy kell tervezni az alap szerkezetet, hogy ezt a plusz ráépítést elbírja. Leveszed a tetőt, hozzáépítesz, visszateszed a tetőt. Te erre rákérdeztél, hogy történt-e valaha olyan, ahol bővíteni kell stadiont. Erre meg hoztam példákat. De ha akarod sorolok még, de minek? Számos példát láttunk már erre. Jelenleg is zajlanak ilyen bővítések a világban. Ha valaminek az alapszerkezete nem bír el több terhelést, azt nem bővíthetőre tervezték az elején. 

De aztán felőlem értetlenkedhetsz itt tovább.

Előzmény: mpharom (228591)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.22 -3 3 228595

És jó volt a tippünk, nem tartjuk be a 5+1-et. Szerintem remek döntés, először kicsit rendet tenni a utánpótlásban és azután elkezdeni, nem ilyen azonnal mindent is alapon.

mpharom Creative Commons License 2025.07.22 0 2 228594

ami nagyon fontos az uj mlsz közlemény fényében:

minden oldalt minél több kicsi szektorra kell osztani papíron, hogy 1-1 szektorbezárás minél kisebb lelátórészt érintsen :)

Seejay Creative Commons License 2025.07.22 0 1 228593

Seejay Creative Commons License 2025.07.22 0 2 228592

A 18 ezresről 22 ezresre való bővítést jelentősebb szerkezeti átalakítások nélkül korábban Ratatics úgy említette, hogy egy sűrűbb székezés megoldhatja. Mondjuk ehhez eleve kb egy grupi méretű stadiont kell építeni.  Szerintem a második szint felesleges,egyszintes ,meredek katlanszerű stadiont tippelek, egy olyan tetőszerkezettel,ami megnyomja a hangot .

A második szint a VIP elkülönítése miatt szükséges, az is csak a főtribünön.

Szerintem Prágában a Slavia otthona, az Eden Arena kiindulási alapnak tökéletes lenne nekünk. 

Előzmény: mpharom (228589)
mpharom Creative Commons License 2025.07.22 0 0 228591

a kérdésemre válaszolt példáid, pl newcastle , voltak azok. 

Előzmény: rolri (228590)
rolri Creative Commons License 2025.07.22 0 0 228590

én végig új, bővíthető stadionról beszéltem. A szusza toldozgatása nem is volt opció. 

Előzmény: mpharom (228589)
mpharom Creative Commons License 2025.07.22 0 0 228589

az a valaki ezt kérdezte:

látott már valaki olyat, hogy a bővíthetőre tervezett stadion kapacitása végül növelve lett?

majd ezt irta:

ha nem akarod érteni 

- az évtizedek alatt folyamatosan, oldalanként és szintenként, további szomszédos területeket felvásárolva bővítgetünk egy egyébként régi stadiont

és az

- előre tervezetten, előkészítetten  úgy építek meg egy új stadiont  (van hely, alapok és fő tartószerkezetek már a jövöbeli kapacitáshoz méretezettek stb), hogy viszonylag olcsón, minél kisebb melóval jelentős mértékben bővíthető legyen,

közti különbséget, akkor hagyjuk. 

amit te mondasz, az a Szusza toldozgatása lenne, nem egy új beruházás.

nem megyek bele újra a szájbarágásba.

egyébként az én mai kommentem is arról szólt, h ez valószínűleg nem a leendő stadion, mert faszság.

Előzmény: rolri (228588)
rolri Creative Commons License 2025.07.22 -2 1 228588

Mivel bővíthető lesz (erről valaki megvolt győződve tavaly, hogy ilyet lehetetlen csinálni), ezért kétlem hogy már most a 18 ezres változat is két szintes lenne. Szóval ez csak egy generált kép, csak hogy valóban prezentálni lehessen magát az egész területnek az elhelyezkedését. 

mpharom Creative Commons License 2025.07.22 -2 2 228587

eleve faszság lenne egy ekkora stadionban minden oldalon kétszintesre csinálni a lelátókat. szerintem árt a hangulatnak, ha túl van tagolva.

max a vip miatt egy oldalt szabadna, mint most az A.

Előzmény: wizardry8 (228584)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.22 0 1 228586

Végülis nosztalgikus, úgy néz ki mint egy gyár/üzem (Tungsram emlék)

Előzmény: BVNG25 (228585)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.22 -3 1 228585

Reméljük, hogy így van, mert különben nagyon nagy gáz lenne. 

Előzmény: wizardry8 (228584)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.22 -1 3 228584

Azt mondják ez a látványterv csak a stadion környezetét mutatja be. A stadion helyett csak egy jó ronda barna doboz van odatéve. A stadion kinézete még nem dőlt el.

Előzmény: Hajhüllő (228583)
Hajhüllő Creative Commons License 2025.07.21 -1 0 228583

Itthagyom, aztán 5 év múlva ránézek.

hatnulla Creative Commons License 2025.07.21 -1 3 228582
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.21 -2 3 228581

Nem lesz csak a divatbemutató, ankétot elméletileg holnap töltik fel. Remélem valaki majd azért ször egy kis információt ide mert érdekel mert sajnos esélyem nincs Pestre felnenni mert ötkor fejezem be a melót.

Előzmény: Akos1885 (228580)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.21 -3 3 228580

Nem tudja valaki az ankét lesz appban vagy YouTube-on streamelve?

BVNG25 Creative Commons License 2025.07.20 0 0 228579

Duarte és Nunes sajnos lassabbak, mint ami kellene. Nem futógyorsaságban (azt sok eszközzel kompenzálni lehet, helyezkedéssel stb,), hanem a reagálásokban. Tavasszal az volt fájdalmas, hogy sorra kaptunk olyan gólokat, aminél az ellenfél játékosai kétszer olyan gyorsan reagáltak a kialakult szituációkra, a labdákra. Bamba volt  a védekezésünk sokszor. 

Persze nem csak ők, hanem a többi is, Gergényi, Bese, Fiola, Kobouri.....

Tehát nem a játéktudás hiánya, technikai hiányosság volt akkor sem, hanem hogy a meglévő játéktudást elkésve, lassan, bénán mozgósították. 

Azért írtam ezt meg, mivel így a helyes kérdés az, hogy ebben lehet-e nagy javulást elérni? Krznar miatt? 

Kétlem. Idősebbek ezek a játékosok már annál, hogy a reflexeik és a gondolkodási gyorsaságuk radikálisan fejlődjön.

Lacouxt kihagytam ebből a sorból, nála nem vettem észre, bár nem kizárt, hogy ő is olyan volt. Brodic-al nyilván nincs ilyen probléma, nála a helyzetkihasználás volt nem elég jó. Azt jó edzésekkel bőven lehet javítani. 

Mi következik az előzőekből? Ha marad ez a védelem, akkor azon múlik, hogy ne kapjunk megint szánalmas gólokat sorozatban, hogy ki se alakuljon gyakran olyan játékszituáció, amiből kaphatjuk. Vagyis ha dominálni tudjuk a játékot a középpályán, ha nálunk lesz inkább a labda,  ha a támadójátékunk erős lesz és az ellenfélnek kell beszorítva, pánikolva focizni. Ha ez nem sikerül, akkor sajnos megint sorra kaphatjuk a szánalmas gólokat. 

De van esély rá, hogy sikerül, az igazolások és a játékrendszer változásai abba az irányba mutatnak. 

Másik lehetőség, hogy alapvetően más emberekből álljon a védelem. Ehhez ott lenne az új portigál hátvéd, esetleg Baranyai, és ki még? De a felkészülési meccsek kezdői azt mutatják, hogy Krznar is marad az eddigi védelemnél inkább. 

Előzmény: Lupertazzi (228575)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.20 -2 1 228578

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ellenfél védői is a pályán lesznek. Minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél engedi. Én már akkor boldog lennék, ha a 4.hely összejönne kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Minden jobb hab a tortán. 

Előzmény: wizardry8 (228570)
Seejay Creative Commons License 2025.07.20 -3 2 228577

A makiknak fix a bajnoki cím , a Puskás évek óta dobogós csapatot épít , és a Paks mellé tavaly fellépett az ETO , mint komolyan vehető csapat . 

Ezekből kettőt fixen be kell előzzünk , ha akarunk valamit. 

Talán a Puskás Levit,Plseket, Pécsit leszámítva stagnálni fog , de idén nem fog még látszólag sem veszélyt jelenteni az újabb makiaranyra.

A Paks pedig valamit gyengült,  kulcsembereket vesztett ,de mindig miután leírják őket ki szokott egyenesedni a szezon végére,mindig megtalálják a nekik megfelelő rendszert, de talán most van évek óta először rá esély , hogy leszoruljanak a dobogóról.

Az ETO megszerezte a tavalyi kölcsönjátékosait , talán csak Diarrát nem tudta megtartani , Bitrit , és Szépét ők engedték el , szerintem ők idén is dobogó környékén lesznek.Meglátjuk hogy maradt-e még a tavalyiból , vagy csak egy egyszezonos mágia , de szerintem velük most már évről-évre számolni kell...

... és akkor itt jövünk mi , szereztünk egy jó edzőt , támadásban egyértelműen erősítettünk  , itt az a nagy kérdés , mikortól fog ez megmutatkozni gólokban , számokban.

A sportportálok idén nagyon felhájpoltak minket , papíron tényleg odaférhetünk a dobogóra , de csak abban az esetben , ha végre fog menni a góllövés.

Én számítok arra , hogy ismét ultra deffenzív meccsek következnek az ellenfél részéről főleg Újpesten .

A Diósgyőrt ütni kell pénteken , akár csak 1 góllal is , az ETO meccs 6 pontos lesz  már az elején, bár szerintem halasztani fognak (ha belemegyünk).

Éppen ezért is legyünk pénteken sokan , legalább annyian mint tavaly a falu elleni nyitón , mert megeshet hogy 2 hétig nem játszunk utána...

Viszont ha utána le tudnánk itthon rendezni a Paksot , meg a Várdát , az egy elég jó rajt lehetne ...

Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.20 0 2 228576

Azért lenne siker egy 3.hely mert a belga után a béka segge alól kell újraépíteni ezt a klubot, amihez idő kell.

Előzmény: feri640802 (228574)
Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.20 0 2 228575

Duarte-Nunes-Lacoux-Brodic róluk eddig nem tudtam, hogy nem tudnak futballozni, de köszi az új infót! Horváthot majd meglátjuk egy új edző kezei alatt és úgy, hogy vannak poszt riválisai. De ez igaz mindenkire, mert Grzelak hozzá állása szánalmas volt ami a pályán is meglátszott.

Előzmény: feri640802 (228572)
feri640802 Creative Commons License 2025.07.20 -3 1 228574

A Paksot szétszedték, nagyon gyengék, 30 feletti átlagéletkorral. Közelebb lesznek a kieséshez, mint a dobogóhoz. A Győr? Mélyebbről és messzebbről indultak, mint mi. A Puskás lehet az egyetlen ellenfél. Elengedtük a magyar szabályt. 6 milli Eurót költöttünk játékosokra. Jó a stáb állítólag. A keret értéke messze a második legjobb. Állítólag a legjobb szurkolótábor támogatja a csapatot, minden adott a jó szereplésre. Miért lenne siker egy 3-4. hely? Nem értem....

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.20 -3 2 228573

Ha csodát nem is várhatunk, de jobb játékrendszert, jobb szöglet és szabadrúgás variációkat igen, és ugye tavaly gond volt a gólszerzéssel, lehetne idén egy eredményes csatárunk és gólra törő támadójátékunk. Én a második helyezést kizártnak tartom 3-4 . hely de ott is inkább a 4. a realitás. ETO, Paks és mi lehetünk ott. A Kazincbarcika kiesése már előre borítékolható, a másik esélyese idén IS a loki, se csapat, se tulajdonos és a szurkolók is elfogytak.

feri640802 Creative Commons License 2025.07.20 -3 1 228572

Bocs, de szerintetek a Bese-Nunes-Duarte-Gergényi, /Kobouri/Lacoux, Rasak, Brodic, Tucic, Horváth tengely az megtanult futballozni egy hónap alatt? Vagy Fiola, Tajti, Dénes, Ganea, Kaczvinszki, Ljujic,Babós, Mucsányi jobbak lettek? Sajnos nem. Egy dologban bízhatunk, hogy az érkezők között lesz legalább három olyan, aki akar is, tud is futballozni. Meg abban is bízni kell, hogy nem lesz klikkesedés, és a stáb kézben tudja tartani a sokféle nációt. Ebben a bajnokságban a 2. hely elérése lenne a reális. 

polovcev Creative Commons License 2025.07.20 0 1 228571

Én azért azt javasolnám, hogy tartsuk féken a reményeinket, nehogy az legyen, hogy rosszúl kezdünk és három meccs után már "Krznar takarodjot" kiáltunk. Hosszú a bajnokság, sérülések, hibák elő fognak fordulni, lesznek hullámvölgyek is. Valószínűleg.

Mondhatnám mérsékelten optimista vagyok.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.20 0 3 228570

Így van! De azért ne 7 pontot szerezzünk 3 meccsen, ilyen támadójátékkal 9 pont a minimum, de ha lehet, akkor még több. Hogy hány góllal nyerünk, az a kérdéses. :-)

Előzmény: waltt (228569)
waltt Creative Commons License 2025.07.20 -2 1 228569

Edzőmeccs semmit nem jelent. Ha az első 3 meccsen sikerül legalább 7 pontot szerezni, akkor lehet bizakodni, az alatt felesleges.

BVNG25 Creative Commons License 2025.07.19 0 0 228568

A neve tisztelete parancsol, valóban. Mint egy 18. századi admirális, aki meghódított néhány országot az új kontinenseken. 

Előzmény: wizardry8 (228567)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.19 0 0 228567

Gleofilo Sabrino Rudewald Vlijter

Nem fogja ontani a gólokat akkor Tökfilkónak fogom hívni.

Előzmény: BVNG25 (228566)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.19 0 0 228566

Gleo a surinami mókus?

Előzmény: johnsonbronson (228562)
626 Creative Commons License 2025.07.19 0 4 228565

Ja, ezt a sok nézős terhet én sem vágom. Főleg úgy, hogy mindenki lenyilatkozza, hogy tudja hova jött, itt azért van elvárás.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.19 -1 4 228564

Lehetséges ha zárt kapuk mögött játszanánk az összes hazai meccset akkor bajnokok lennénk? :-)

Persze biztos van ilyen játékos is, de akit nyomaszt a sok néző az menjen el inkább sakkozni.

Előzmény: Miller a sör (228563)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.19 -3 5 228563

Egy focistának ne legyen már teher a sok néző :-) Amúgy is meglepődnék ha pl egy Zágrábból érkezőt zavarna az, hogy nem 5000-en hanem mondjuk 7500-an vannak a lelátón.

Előzmény: Lupertazzi (228560)
johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.19 0 3 228562

Ez az átigazolási ablak valóban megmutatta, hogy a MOL-nak vannak céljai. Elengedtük a magyar szabályt, ami előny lehet pár csapattal szemben, hogy nem kell az eredmény rovására 5 magyart nyomni ha kell, ha nem. Elengedtük ezt a százalékos marhaságot is az életkorral kapcsolatban. Hiányposztokra igazoltunk! Egyelőre úgy tűnik hogy Damir Krznar személyében top edzőt sikerült idecsábítani, aki látjuk, hogyan intézte az igazolásokat, milyen kérései voltak. De a legnagyobb változás a pályán van az eddig látott edzőmeccsek alapján! Végre TÁMADUNK! Gyönyörű kombinációk, háromszögelések, magas pressing jellemzi a meccseinket! Bárki volt a pályán, mindenki hajtott, ment és végre focizott! Persze most már a lehetőségek is jobbak, mert nekem úgy tűnik hogy Matko bombaigazolás lesz, Medeirosnak szeme van pályán és Horváth is nagyon éli hogy végre játékosabb emberek veszik körül! Egyedül csak Brodicon látom ezt a görcsös akarást és sajnos még mindig szenved a pályán, buta bénázásai vannak... :( De látjátok, Damirnál még egy Tucic is adott 3 gólpasszt és hasznosan játszott. :) Sose gondoltam hogy valaha ilyet írok. :D

Szóval igen, fel kell vállalni, bele kell állni, neki kell menni a dobogónak! ;)

Ezt mutatja a keretértékünk is, ami úgy nőtt 6 millió eurót hogy a tavalyiak ára mind zuhant.

Diók ellen én a látottak alapján így mennék fel:

Pisci - Bese, Duarte, Nunes(Kobouri), Tiago - Rasak, Lacoux - Matko, Medeiros, Horváth - Gleo

Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.18 0 0 228561

*voltam

Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.18 -1 0 228560

Nagyon fontos az első pár forduló mert hamar átmehet görcsösségbe az egész. A sok néző teher is lehet, főleg az új játékosoknak. Én nehézkes meccsre számítok, de nagyon fontos a türelem. Ne úgy álljunk hozzá, hogyha beragadunk akkor már nem leszünk bajnokok. Az edzőmérkőzések alapján fejlődött a garnítúra, fontos hogy reális célkitűzés legyen. Tavaly sem volt ennyire bizakodó, úgy gondolom, hogy ez az átigazolási időszak mutatta meg, hogy a MOL igenis komolyan gondolja a projektet biztos vagyok benne, hogy a fizukon is emelték már egy év alatt. Most kell a türelem.

Előzmény: johnsonbronson (228559)
johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.18 0 0 228559

Illene ezeket otthon verni, sok néző előtt....

Előzmény: wizardry8 (228556)
Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.18 0 7 228558

Utolsó két meccset láttam, ahhoz képest hogy elég sok új játékos jött és biztos nem szoktak még össze teljesen kurva jók voltunk. Nagyon támadófocit játszottunk. Matko-Medeiros-Vlijter nagyon jó fogásnak tűnnek. Matkot különösképp érdemes kiemelni. Horváth Krisztofer küzdött, hajtott, jól játszott, ugye már nem olyan biztos a helye a kezdőben. Gyors kombinatív focit lehetett látni, a helyzetek megvoltak csak mindent kihagytunk. Én jelenleg bizakodó vagyok.

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228552)
maribor Creative Commons License 2025.07.18 -1 2 228557

Mindenkit megbaszunk!!!!!

Előzmény: wizardry8 (228549)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.18 -1 2 228556

Ademit csak rövid ideig láttam, de akkor jó volt. Küzdött az öreg.

Lacoux tényleg jó és technikás, de hogy ez miért nem jött ki belőle tavaly?

Na de mindegy, majd pénteken kiderül hogy megesszük-e ezt a puding DVTK-t?

Előzmény: vinyesz (228555)
vinyesz Creative Commons License 2025.07.18 0 4 228555

Ademit szerintem alapból az öltözőbe igazolta Krznar, a rutinja és személyisége inkább mentálisan erősítheti a csapatot tekintve, hogy 35 éves. Lacoux és Rasak közül inkább utóbbi cseréje lehet. Nekem Rasak a brusztolósabb, Lacoux pedig a technikásabb vkp., a francia szerintem messze az egyik legjobb játékosunk, az ukránok elleni edzőmeccsen ez nagyon ki is tűnt, meglepődnék, ha nem ő lenne az egyik alapember. Rasak és Ademi többször fogja váltani egymást.

Előzmény: BVNG25 (228554)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.18 0 0 228554

És Ademi? Az igazolásakor olyan körítést csaptak, hogy húzóember lesz és nagy név. Azután, ha jól láttam, fél órákat-félidőt játszott, csereként. 

Rasak és Lacoux mégis jobbak? 

Előzmény: vinyesz (228553)
vinyesz Creative Commons License 2025.07.18 0 5 228553

Legutolsó két edzőmeccset láttam, mindkettőn meddő mezőnyfölény volt jellemző a játékunkra. Kicsit az unalmas körbepasszolgatás olyan kézilabdásan, de a széleken néhány kombinatív játék is összejött, amik rendre úgy értek véget, hogy középen nem sikerült senkit se megtalálni. Az utolsó előtti meccsen jó pár nagy ziccer maradt ki Gleofilo és Horváth által.

Valószínűleg a tegnapi kezdő lesz a mérvadó a szezonra. Gergényi helyett idővel az új portugál gyerek játszhat, illetve ha felépül Ljujic és Beridze ők kerülhetnek be, Horváth vagy Medeiros helyett, illetve rotációba. Tucic amúgy tényleg hasznosnak tűnt az edzőmeccseken, lehet vele ez a támadószekció többre menne, mint Brodiccsal. Én leginkább az átlövéseket hiányolom, amik az előző szezonban is nagyon hiányoztak. Összességében jónak tűnik a mercato, de szerintem a védelembe még hozni kellett volna valakit. Besének nincs igazi helyettese, pedig elég sérülékeny, Nunes szerintem középszer. Kacvinszkit jó lett volna kicsit jobban erőltetni.

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228552)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.18 -1 2 228552

Kit érdekel a Paks? Inkább aki látta az edzőmeccset, meséljen.

Előzmény: BVNG25 (228551)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.18 -4 0 228551

Nem románok voltak és nem volt megalázó. Ha a 11-es bemegy, jó eséllyel tovább is jut a Paks.  

Előzmény: wizardry8 (228549)
rolri Creative Commons License 2025.07.18 0 1 228550

miért nem teszed ki TV-re akkor?

Előzmény: wizardry8 (228548)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.18 -1 0 228549

Légy szíves, intézkedjél a Maribornál, finomabban bánjanak a tiszta magyar csapattal, ne ilyen megalázóan mint ezek a szőröstalpú románok.

Előzmény: maribor (228519)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.18 0 1 228548

Gleofilo Vlijter indította remekül Milan Tucicot, ő Aljosa Matkóhoz passzolt, aki ziccerben nem kegyelmezett.

Tucic újabb gólpassza! Most már sorozatban adja. Még nem láttam a meccset, okostelón képtelen vagyok nézni. Hogy muzsikált waltt kedvence a Rasak-Lacoux tengely?

Előzmény: JHSZ TTL (228543)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.17 -2 3 228547

Ilyenkor látszódik hogy amikor olyan bíró van aki tudja tartani a játék iramát és nem fúj minden 5 másodpercen akkor ezek a statikus csapatok tehetetlenek.

Előzmény: JHSZ TTL (228545)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.17 -2 3 228546

Figyeljük meg hogy ők lesznek a magyar ajánlás első áldozatai.

Előzmény: Uthred R (228544)
JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.17 0 0 228545

Nemzetközi porondon ezt mutatják! Egy nézhetetlen, amatőr hibáktol hemzsegő béna meccset. Bajnokin meg tudjuk.....Nehéz elképzelni a ma látottak után, hogy verte meg jópárszor a fradit. Meg minket egy 6-ossal.

Előzmény: Uthred R (228544)
Uthred R Creative Commons License 2025.07.17 0 1 228544

Nekem nagyon úgy tűnik,hogy a Paks az idén nem lesz versenyben a dobogóért.

Nagyon halvány amit ma műveltek.

JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.17 0 1 228543

Minnél több támadó érkezik úgy csökken a góljaink száma! Jó lenne a Dió meccsig a támadások befejezésére koncentrálni mert az útolsó közel 500perc alatt szerzett kb  4-5 gól úgye voltak 2×60 perces meccs is elég szerény. Tucicnak a gólszerzés továbbra sem jön össze, de legalább egy szép gólpasszt kiosztott ma.

Előzmény: BVNG25 (228542)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.17 0 1 228542

A tegnapi portugál védő még nyilván nem költözött ide. Gergényi helyett fog játszani?

Ademi se kezd, pedig annyira sztárolták, hogy micsoda húzóember lesz. Viszont két új támadó szélső a kezdőben, az bíztató. 

Előzmény: BVNG25 (228541)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.17 0 2 228541

Állítólag ma ezek a kezdők:

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.17 0 2 228540

Megvagyunk. De mire Damil ezeket az új játékosokat beépíti, addigra a Mennyből az angyal fog szólni.

Előzmény: Seejay (228535)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.16 -1 1 228539

Úgy legyen!

Előzmény: johnsonbronson (228537)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.16 0 1 228538

Baranyai jól játszott a Barcikában, ha úgy játszana az Újpestben is, egy védő meg lenne oldva. 

Előzmény: wizardry8 (228534)
johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.16 0 1 228537

Akár még igaz is lehet, mivel most már többen vannak akik odatudják tenni is neki.
Önerőből ez nem ment neki, kitudja hogy egy jobb csapatban mire lenne képes.

Előzmény: Akos1885 (228536)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.16 -1 0 228536

Figyeld meg Tucic lesz a mi aduászunk a tipikus utolsó 15 percben becseréljük döntetlenél és bebasz egy gólt🙂

(Nyugi én sem tudtam nevetés nélkül leírni😄)

Előzmény: Seejay (228535)
Seejay Creative Commons License 2025.07.16 -1 1 228535

Szerintem ezzel befejezetté vált a keret. Elvileg megvagyunk, mondjuk egy Tucic - akárki cserében még benne lettem volna , mert vannak szituációk , amikor jó lenne egy klasszikus , robosztus center . Augusztusra remélem mindent , és mindenkit a helyére rak Krznar . 

Előzmény: Akos1885 (228529)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.16 0 1 228534

Kölcsönből visszatérők: Baranyai Nimród (Kolorcity Kazincbarcika), Kovács Dominik (BVSC-Zugló), Ognjen Radosevics (szerb-magyar, Nyíregyháza Spartacus)

johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.16 0 0 228533

Ankét napon is tudod intézni ;)

Előzmény: Miller a sör (228530)
johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.16 0 0 228532

Bizony, és gyönyörű, igényes darab is! ;)
Biztosan elkérem :)

Előzmény: rolri (228528)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.16 -1 3 228531

Mellesleg lehet hogy egy portugáliai portugál szabálynak már megfelelnénk:D

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.16 0 0 228530

Mióta? Illetve hol? Én tegnap nyomoztam de nem találtam. Így már kinyomttam illetve a telóról is eltudom érni.

Előzmény: rolri (228528)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.16 -1 3 228529

Tiago Goncalves bejelentve. Lassan lesz egy mini portugál válogatottunk.

rolri Creative Commons License 2025.07.16 0 5 228528

lehet igényelni fizikai kártyát is az appos vásárlás mellé, aki kéri.

Előzmény: Seejay (228525)
rolri Creative Commons License 2025.07.16 -1 8 228527

magyarországról budapest sehonnan sem távolság. Ez nem kifogás. Mi miskolcról vagyunk bérletesek. Tessék csak megvenni és kijárni! 

Előzmény: wizardry8 (228526)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.16 -2 5 228526

Tényleg olcsó, táborba 19000, van 16(?) meccs, az 1200 Ft per meccs. De kár hogy nem Újpesten lakom, minden meccsen kint lennék. Volt egy idős kollégám aki a pálya közelében lakott fiatalkorában. Na ő minden meccsen kint volt.

Előzmény: Miller a sör (228517)
Seejay Creative Commons License 2025.07.16 0 2 228525

Igen, vagy az appból , vagy kinyomtatod . A közvetlenül jegymesteren,és a helyszínen vásárolt bérletek továbbra is fizikai kártyaként működnek.

Valójában azért lehetett az első 2 napban megvásárolni kizárólag az applikációban , hogy reklámot csináljanak neki ,rávegyenek minél több embert , hogy azt használják.

Előzmény: wizardry8 (228524)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.16 0 1 228524

És akkor a bejáratnál az appot kell mutogatni a jegyszedőnek?

polovcev Creative Commons License 2025.07.15 -1 12 228523

Annyira erős a hitem, hogy még én is vettem egyet. :)

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.15 -19 0 228522

Helyes!  legyünk minél többen, a csapat pedig legyen jobb mint tavaly.

Amit pedig nem értek (és ez most nem Neked szól)

- van app - ez egy jó dolog

- olcsó a bérlet - ez is egy jó dolog

- buzdítjuk egymást, hogy legyünk többen

- ki és miért nyom erre a bejegyzésedre egy minuszt? - sebaj, én dobtam rá egy pluszt

- pénteken meg üvöltse mindenki, hogy Hajrá Lilák!  

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.15 -11 1 228521

Kivéve mikor Varga Zoli oda-vissza felbőrözte / Esterházy Péter/

Előzmény: maribor (228518)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.15 -11 0 228520

Majd jól elmegyek picsogni a Sportmodi topicba aztán tiltanak a gecibe. Tényleg igaz a hír, hogy neked az a retardált hazátlan identitás zavaros mamut az ismerősöd?

Előzmény: maribor (228519)
maribor Creative Commons License 2025.07.15 -10 1 228519

Röff. Kit érdekel a Loki bérleted, közgazdászkondás?

maribor Creative Commons License 2025.07.15 -9 0 228518

Volt egy megérzésem. Nosi olyan volt, mint a Praj. A Fradi ellen nem tudott rosszul játszani.

Előzmény: JHSZ TTL (228516)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.15 -10 12 228517

Most vettem meg, baromi kedvező volt az appon keresztül az éves.

Előzmény: Lila Pista (228513)
JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.15 -1 2 228516

De! Újpesti Dózsa-ftc 0-2 (Megyeri út 18000néző) Más kérdés, hogy akkor bajnokok lettünk 7ponttal megelőzve a honvédot. Fradi csak az 5. lett.A Népstadionban 2-1 re viszont mi nyertünk ebben a szezonban Bene és Fazekas góljaival fordítottunk.

Előzmény: maribor (228514)
emzsé12 Creative Commons License 2025.07.15 0 3 228515

"Múlt szezonban ahányszor belső védőt játszott, annyiszor gólparádét tartott az ellenfél."

Ez egy légből kapott faszsag, már bocs. 😄

Előzmény: wizardry8 (228508)
maribor Creative Commons License 2025.07.15 -4 3 228514

Nem minket picsaztak ki eppen veletlen?

Előzmény: wizardry8 (228510)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.15 -2 4 228513

Rekordszámban fogynak a bérletek, jövő héten a csapaton a sor, hogy minden téren jobbak legyünk.

Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.15 0 4 228512

A második csapatban jutott egy hely nekünk. :) Minden rendszer borzasztóan elnyomta őket Jaross Andortól Kádár Jánoson (tőle is stadiont kaptak) át Torgyán Józsefig.

Előzmény: wizardry8 (228510)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.15 -1 3 228511

Csivava 2012-ben rúgott győztes gólt a legvégén Kabát szögletéből. https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2012-08-19/ujpest-ferencvaros

Amikor meg Kabát egyenített a zöldek gólöröme közben, az szerintem ez volt: https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2009-10-03/ujpest-ferencvaros 

2009-ben egyértelműen jobbak voltunk nálunk, 2012-ben kb. egál és legalább tíz éve nő a különbség a javukra. Azóta sikeresek, amióta tele vannak minőségi légiósokkal, meg lehet nézni, hol tartottak 13 éve, ott fent. Tele jo sok hazai tehetséggel.

A nagy luftokat rugó meg szerintem Eninful volt, nem Csivava, de ki emlékszik már a sok nagy felfedezettünkre.

Előzmény: mpharom (228509)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.15 -2 4 228510

Népsport, 1972. április 17.

A Népsport tele volt fradista újságírókkal, akik telerakták fradista játékosokkal a forduló válogatottját. Így el voltak nyomva. :-D

mpharom Creative Commons License 2025.07.15 0 0 228509

Hazain győztes gólt 90+ percben, azt hiszem, amikor Kabát a még a gólörömük közben egyenlített.

utolsó (?) régi Puskásban rendezett meccsen vezető gólt.

Előzmény: JHSZ TTL (228507)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.15 -2 0 228508

Múlt szezonban ahányszor belső védőt játszott, annyiszor gólparádét tartott az ellenfél. Persze hátha most nem így lesz. Mindenesetre furcsa hogy még mindig a csapatnál van, kezdő, és végig játssza a meccset. Akkor már inkább valamelyik fiatal. Kaczvinszki.

Ganea is mit keres még itt? Tudom, sok pénzt. Helyette is játsszon inkább fiatal magyar. Ganeánál úgyse lehet már rosszabb.

Vagy ők csak kiegészítő cserék lesznek? De ők játsszanak a felkészülésen, az új "jobb?" játékosokat meg majd beépítjük éles meccseken? 

Bár gyanús hogy Damil is ugyanazt csinálja mint tavaly nyáron Zselák. Lehet én nem értek hozzá :-D

Előzmény: emzsé12 (228505)
JHSZ TTL Creative Commons License 2025.07.14 0 1 228507

Játszott, 2m ről tiszta helyzetben lyukat rúgott, olyan Tchibuabuásan vagy hogy hívták a nagy tálentumunkat ( bár ő egyszer mintha szerzett volna gólt a fradi ellen ami a mai időkben megsüvegelendő)

Előzmény: BVNG25 (228502)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.14 -1 1 228506

Vagy Ganea reklamált hogy 13 perccel kevesebbet kapott mint 1 félidő. Erre Damil visszatette. Sérülésről nem volt szó. De lehet Vlijters elfáradt. Nagyon felkészülési meccsek ezek. 

Előzmény: BVNG25 (228504)
emzsé12 Creative Commons License 2025.07.13 0 3 228505

Ne aggódj, egyszer se mentek át rajta. 

Előzmény: wizardry8 (228503)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.13 -3 1 228504

Köszi. 

Ezt úgy kell érteni, hogy Ganea kezdett, becserélték helyette a surinamit, azután visszacseréltek helyette Ganeát??

Csak bevágott egy sajtos-tejfölöst a román, hogy ne üres hassal rohamozzon, azután visszatették? Vagy összekeverte Krznar valakivel és véletlenül cserélte vissza? 

Előzmény: wizardry8 (228503)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.13 0 4 228503

Nincs kiírva az eredmény a videó nevében, lehet izgulni mi lesz.

Újpest: Piscitelli (Juhász, 59.) – Bese (Babós, 78.), Kobouri, Duarte, Gergényi – Rasak (Ademi, a szünetben), Horváth K. (Mucsányi Miron, 78.), Fiola (Lacoux, a szünetben) – Matko (Tucic, 63.), Brodic (Medeiros, a szünetben), Ganea (Vlijter, 32.; Ganea, 78.).

Vlijter játszott. Ami aggaszt hogy Kobouri végig belső védő volt. Jaj. De hátha Damillal jó lesz.

Előzmény: BVNG25 (228502)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.13 0 0 228502

Lesz olyan, aki megnéz egy 0:0-ás zártkapus meccset utólag? 

Vajon a surinami gólvágó már játszott?

Előzmény: wizardry8 (228501)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.13 0 4 228501

Rögtön elérhető a meccs után a Youtube videó.

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.13 -5 0 228500

"Ne bántsd az újpestit!" - mentségemre szóljon azt hittem ez oké, hisz négy hete mikor Öreg drukkerkocsmás beírta kapott rá 8 pluszt. A franc se gondolta volna, hogy ilyen rövid idő elteltével ugyanez a mondat 8 mínuszt ér. :)))   

Előzmény: maribor (228499)
maribor Creative Commons License 2025.07.13 -11 0 228499

Millerrel gyűjtitek a mínuszokat, mint a Paninit, vagy hülyegyerek a Lutrát. Ha lesz két egyformátok, majd cserélhettek is.

Előzmény: Lila Pista (228498)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.13 -15 1 228498

Ne panaszkodj, én annyit írtam be, hogy:

"Ne bántsd az újpestit!" - (228492) 

- erre kaptam 8 mínuszt :))) - Ilyen világot élünk, ilyenek ma a toleránsok... :)))

Előzmény: Miller a sör (228496)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.13 -16 0 228497

Senki nem az. (Millerrel nekem volt csatám mégis a legőszintébben mondom nélküle sokkal szürkébb és unalmasabb lenne ez a kocsma - másrészt olyan is volt mikor vállvetve oszlattuk a kondát, azt pl. kimondottan élveztem:) - idén már erre se lesz lehetőség, megjöttek a Hajdúságba a spanyolok, állítólag most már olyanok lesznek, mint a Barca vagy a Real)

Előzmény: maribor (228493)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.13 -17 2 228496

Én is gondoltam, hogy oda írom: maribor lájkolja ezt....de nem mertem mert én már egy Hajrá Újpesttel is tudok mínusz cunamit beindítani :-)

Előzmény: maribor (228493)
mpharom Creative Commons License 2025.07.13 -1 4 228495

Taknyoknak bevezetnék újra a futballmagyar fogalmat, mint mikor több lègiós volt pályàn az engedélyezettnél, de elnézték nekik.

Előzmény: BVNG25 (228494)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.13 -7 1 228494

Inkább olyan szabály kellene, hogy a sok külföldi gólhátrányt okoz.

Tehát az a csapat, akinek a kezdőjében nincs 6 magyar állampolgár, míg az ellenfélnél van, 0:1-ről indul, ennyi az állás az 1. perctől. Azután hajrá, légiósok, mutassátok meg. Hiszen jobbak vagytok, mint a magyarok, a nagyokosok szerint.  Akkor mi az az egy gól ledolgozni? 

Ha három magyar sincs a kezdőben, 0:2. 

maribor Creative Commons License 2025.07.13 -4 4 228493

Milleren kivul senki sem hulye!

Előzmény: Lila Pista (228492)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.13 -9 2 228492

Ne bántsd az újpestit!

(és ne hülyézd) 

Előzmény: Lupertazzi (228491)
Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.13 -1 10 228491

Te akkora egy hülye vagy, hogy nálad nagyobb nincs ebben a topicban. 

Előzmény: waltt (228488)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.13 -15 3 228489

Ott a pont, nyomtam is rá egy pluszt (eddig egyedül).

Mert sajnos ez egy korszellem (de légy türelemmel el fog múlni). Addig viszont kénytelen vagy viselni azt a sokaságot, amelyik most éppen azon háborog, ha jutalmazzák azt a magyar csapatot, amelyik 5 magyart felküld a pályára. Ők azok akik tavaly a magyarokkal felálló Paks veresége után diadalt éreztek és korábbi apostoluk után bizonygatták: "na ugye" :) Erre Paks az idén egyerősebb csapat ellen és tartalékosan helytállt. Plusz dobogós lett és nyert egy Magyar Kupát ezért egy ideig kussolnak. De majd előbújnak és áradnak megint, az első magyar kudarc után. Főleg a neten, mert ott a legjobbak.   

Szarni rá, akárhányan lesznek, nehogy már az szégyellje magát aki egy Újpestbe 5 magyart szeretne.

"Ne félj, ne szégyelld szeretni a hazát! Ma a világpolgárság a divat, de te ne hódolj e divatnak. Inkább légy "vad magyar", mint "szelíd hazafi". Mennél jobban szaporodnak a szelíd hazafiak, annál inkább lesz szükség a vad magyarokra."

Előzmény: waltt (228488)
waltt Creative Commons License 2025.07.13 -16 3 228488

Amelyik csapatnál nem képesek 5 magyart találni a kezdőcsapatba, az inkább LEGO várat építsen ne focicsapatot. Ezt a “gyengébb magyar” koncepciót pedig kifejthetné már valaki, tényleg érdekelne, hogy Lacoux, Brodic, Rasak stb. mivel jobb mint bármelyik magyar

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.13 -1 0 228487

Akkor ez mennyi pénzt jelent egy "sima" csapatnál meg egy akadémiánál? Ajánlás vagy szabály? 

Azt nem értem hogy itt a MOL és dől a pénz, közben meg megy a játsszon inkább 5 gyengébb magyar mert akkor kapunk pénzt. 

Damil pont hogy nem erőskezű edző. Azt írták. 

Előzmény: polovcev (228486)
polovcev Creative Commons License 2025.07.12 0 0 228486

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a szabály be nem tartása a kiemelt akadémiáknak jelent igazi problémát, mert elveszíthetik a státuszukat és az azzal járó pénzt. Nekünk nincs ilyen über-szuper akadémiánk, tehát valamivel kevesebb a vesztenivalónk.

Előzmény: Akos1885 (228480)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.12 -1 2 228485

Köszike, rendesek vagytok! 

Előzmény: Lila Pista (228472)
Seejay Creative Commons License 2025.07.12 0 2 228484

Nekik ez arra lesz jó , hogy lesz kompenzációjuk arra az esetre , ha nem vásárolják ki százmilliókért a játékosaikat élő szerződésböl,cserébe rengetegen fognak ingyen igazolhatóként távozni .A tapasztalható minőségromlás miatt pedig jönnek a külföldiek ugyanúgy pár éven belül , mint a korábbi próbálkozások során . A hátországra kéne fókuszálni, és költeni ,  nem hülye szabályokat hozni.

Azok a csapatok , akiknek van kellő büdzséjük , és elég ambíciójuk hogy megpróbáljanak éveken belül olyan csapatot építeni , ami KL főtáblás lehet , azok el fogják ezt engedni . 3 millió eurot nyersz egy KL főtáblával , a playoffért 250 ezret kapsz. Nyilván ez nem egyszerű , és jelenleg nem egy számolható bevétel , de már 2 magyar csapatnak is sikerült 2010 óta , szóval be kell fektetni a jövőbe.

Onnan kijöhet úgy a matek , hogy hozol egy 2-3 darab játékost , akár ingyen igazolhatót is , és tovább értékesíted őket . Az új stadionnal megjelenhetnek az értékesíthető felületeken olyan cégek , amik komolyabb pénzt hoznak ,és rendben is van ez a matek. 

Visszatérve a mi esetünkre , azt is néznünk kell  a fiatal piacképes játékosok esetében , hogy ezeken az összegeken túl tovább tudjuk-e értékesíteni az ilyen projekt játékosokat pluszosan ,mint amilyen lehetne pl Dénes a zetéből , illetve 1 jó szezon után mit várhatunk tőle ?  Nyilván erre lehet mondani , hogy akkor mi a terv a 30+ -osokkal , nyilván ők nem ilyen céllal érkeznek . 

Előzmény: Akos1885 (228480)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.12 -4 6 228483

Hajrá Újpest 

Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.12 -1 1 228482

Ez az edzőnkön múlik, remélem, hogy erős a pali, mert jóideje nem volt erőskezű edzőnk, évek óta mindenkit megettek itt az öltözőben.

Talán Ikszevicsnek volt egy ideig tekintélye, de neki is csak az első korszakában, meg ugye ő maga volt az elfogultság.

Előzmény: Lila Pista (228478)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.12 -1 1 228481

Én elég sokat fikázom a vezetést, de most mégis látok mozgást, adjunk bizalmat, esélyt - nyilván nem lehet eredményesen betartani a fiatalszabályt egyébként. Legalábbis jó magyarhoz tényleg idő meg valami igazolási plusz kell, nálunk eddig mit tudtunk adni? Hullaszag áradt innen.

Nézzük meg az első 5 meccset, ott majd látunk valamit. Ha téli záráskor az első négyben leszünk, az siker. Minden más duma. (De addig mondjuk nem kell pálcát törni fölöttük.)

Előzmény: Lila Pista (228475)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.12 -3 2 228480

Amúgy sem szabály ez csak ajánlás. Aki valamit akar kezdeni az passzolni fogja a kis és közép csapatokon rajta maradnak a 23+ éves magyar játékosok mert senki sem fog 2 misit kiadni értük.

Előzmény: Seejay (228479)
Seejay Creative Commons License 2025.07.12 0 3 228479

Szerintem ez azért van , mert a vezetőség elengedte ezt a magyar szabályt . Biztos lesznek meccsek mikor játszani fog Kaczvinszki, Fiola , Geiger , vagy a kapuban Juhász kezd , de hogy nem tudjuk eredményesen betartani , az szerintem a jelenlegi állás szerint biztos. Nyilván a fiatal Narukit sem véletlen próbálgattuk ,de nem gondolom hogy együtt , velük állnánk föl.

Tavaly Kovács Zoli keze volt a dolgokban , ő egy kicsit magyar fan , idén meg Krznar  , illetve a stábjában van egy scout , aki már az araboknál is vele volt . 

Nyilván lenne értelme Mim Gerinek , de nekünk 2 m euró. Dénes meg 1,5 . Az forintban 1milliárd 400 millió. Azt azért meg ne már ...

Nevelni kell , nincs mese , de azt már Ratatics is látja ,hogy képezni kell az utánpótlásban dolgozókat . Persze az eddigi módszerekhez képest drasztikus lépésekkel , mert attól nem jönnek ki Fazekasok , Törőcsikek , de még Véber Gyurik sem , mert a 90-es 2000-es évek focistáiból lett edzőket kiküldöd a Wiganhez 1 hét tanulmányútra , meg Fergusson tart nekik 1 órás előadást . Ez egy sokkal hosszabb folyamat lesz , de azért közben hátha lesz 1-2 gyerek.

Előzmény: Lila Pista (228475)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.12 -1 1 228478

Objektív tény, hogy szeretett csapatomnak az Újpestnek jövő évi helyezését döntően befolyásolja, hogy a portugálok, hogy jönnek ki a délszlávokkal.

Előzmény: Seejay (228476)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.12 -1 1 228477

Elől már rég megvagyunk :) - másrészt a múltkor a 33 éves igazolásunkon fanyalogtak...

(szóval ne haragítsd magadra a népet:)

Előzmény: wizardry8 (228474)
Seejay Creative Commons License 2025.07.12 0 1 228476

Biztos találnánk neki helyet. :)

Ha úgy jön ki a lépés több portugállal állunk ki a Diósgyőr ellen, mint amennyi a  Benficában volt az Estoril ellen.

Nem akarok tehetetlen lenni,de nekem hiányzik csak egy magas erős center elölről? Valahogy Tucicban még mindig nem érzem az erőt. 

Előzmény: wizardry8 (228474)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.12 -1 0 228475

Legyen igazad... felőlem jöhet olyan portugál és délszláv akivel előrébb lépünk...

Jövőre viszont életbe lép a magyar szabály.

Öt magyarra lesz szükségünk. Én most nem látok öt olyan magyart lilában, akikkel a dobogóért mehetünk.

Tavaly nem volt ilyen szabály és a MOL projekt szerint keresték, igazolták a magyarokat - eddig nem igazán jött be - .

Most, hogy lesz/van ilyen szabály és egy éven belül életbe lép, igazoljuk a külföldieket.

Tudom, mert sokan hajtogatják, hogy nincsenek magyarok, de ha egy Felcsút talál pl. Nagy Zsoltot, a zöldek Vargát és Tóth Alexet, akkor egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy Újpesten egy magyart ne lehessen kinevelni, egy másikat meg szerződtetni, hogy legyenek majd végre a kezdőben öten.

Előzmény: Seejay (228473)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.12 0 1 228474

Már csak C.Ronaldo hiányzik.

Előzmény: Seejay (228473)
Seejay Creative Commons License 2025.07.12 -1 2 228473

Szinte ordított a csapat  egy balvédőért. Ha ezt valahogy sikerülne Krznarnak összerakni az első  3 fordulóig ,még akár tényleg előre is léphetünk.

Amúgy nem vállalok vele nagy kockázatot, de szerintem még sosem volt 4 portugál  játékosunk. 😀

Előzmény: Lila Pista (228472)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.12 -1 4 228472

A Lila Sector-on egy perce megjelent, hogy napokon belül bejelentik.

A múltkor Medeiros ügyében nem tévedtek, most is legyen legyen így.

BVNG25 a múltkor úgy is kért még egy védőt. El van intézve. :)

Előzmény: Seejay (228471)
Seejay Creative Commons License 2025.07.12 0 4 228471

Nagyon úgy néz ki , hogy sikerült a Slovanra rálicitálni , mert a román Hermannstadt elnöke azt nyilatkozta , hogy Magyarországra szerződik 800 e euroért 

a balhátvédjük , Tiago Goncalves . Ő az a portugál balbekk , akit nagyon akartunk , mert Tamás Krisszel mindig van valami , Gergényi súlytalan , a kényszerbalbekknek próbálgatott Dénes meg nem focista . 

Klubot ugyan nem írtak , szóval nem 100%, de mi szerettük volna leigazolni , hátha ...

hatnulla Creative Commons License 2025.07.12 -1 4 228470

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.12 -2 2 228469

Csak nekem az jött le hogy ez a Saldanha milyen istenkirály játékos, Brodics-ot meg itt szidjuk egyfolytában :-)

Mondjuk én nem követem a Fradi meccseit, csak hallottam hogy rúgott gólokat.

Idénynyitó meccsre, amikor még olyan legendák játszottak nálunk mint Ambrose, Csoboth, Keita és Radosevics :-D

https://youtu.be/Ddmsnba_X0s?si=opZDo8DsCiAMttli

Külön érdemes figyelni ahogy pontosan a pipába, sarokra, kapufára rúgják a labdát a bundázás miatt. Egyébként nem tudnák odarúgni.

Előzmény: Öreg drukkerkocsmás (228468)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.12 0 2 228468

Nem, csak nem jól nézed a statisztikákat. Ott még van egy másfél csapatra való ember, akiknek hasonló pozitív számaik vannak. Mivel nincsenek költségvetési korlátaik, több csapatot is tudnak tartani. (Mi eddig egyet sem építettünk, hátha most sikerül 2009 óta.)

Előzmény: wizardry8 (228462)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.12 -6 1 228467

Ha ezen múlik a hatalomba kerülés akkor szerintem igen, persze kompromisszum kell mind a két fél részéről. 

Előzmény: Miller a sör (228465)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.12 -2 8 228466

Jó, de azért a jelentős részét, 10+ évet nálunk töltöttek. Meg ha jól emlékszem Bálint Lászlóval kezdődött a külföldre szerződések engedélyezése. 1979.

Most nem tudom elképzelni hogy például erről a Matko-ról kiderül hogy csodacsatár, aztán itt lesz 10 évet.

Előzmény: Miller a sör (228464)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.12 -11 0 228465

Kérdés, hogy a Mi hazánk szövetséget köt-e Orbánnal? Jelenleg a realitás talaján mozgó elemzők két közel azonos nagy párt mellett 8-10 % körüli Mi hazánkat és 5-6 %-os DK-t látnak, illetve a DK-nak van valós esélye egyéniben is betolni valakiket, a Mi hazánknak erre sansza sincs, még Toroczkait sem.

Előzmény: PurpleUte (228460)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.12 -8 1 228464

Nem akarlak összezavarni, de az általad említettek pont nem így vannak. Fazekas ugye a Royal Antwerpenben egy elég jelentős szerepet játszott évekig. Bene Feri finnországig jutott, itthon meg a Volánban bohóckodott kicsit. Törő meg ugye Francia kaland után az MTK-nál volt amikor a sajnálatos végzetes sérülést okozta neki a tatabányai hentes.

Szívesen.

Előzmény: wizardry8 (228463)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.12 -2 6 228463

Ez a baj a mai focival, hiába lesz szuper játékosunk, több pénzért úgyis elmegy. Csak a 70-es években volt olyan hogy egy Bene, Fazekas, Törőcsik egész pályafutását egy csapatnál töltötte.

Előzmény: wizardry8 (228462)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.12 -2 8 228462

Saldanha elment az FTC-től a gondolom több arab pénzért.

Saldanha - 38 ferencvárosi tétmérkőzésen 14 gól, 3 gólpassz

Brodic - 35 újpesti meccs 10 gól, 10 gólpassz

Most így csal a statisztika? Vagy Brodic se sokkal rosszabb játékos?

PurpleUte Creative Commons License 2025.07.11 -7 0 228460

Igen, ez a realitás. De a mérleg nyelve tényleg lehet, mint annak idején a MIÉP. Lehet olyan forgatókönyv, akkor pedig Orbán nem fog habozni, hanem szövetséget köt velük. 

Előzmény: Miller a sör (228455)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.11 -9 1 228458

nyugi, csak én politizálok egyfolytában már megint :D 

Előzmény: wizardry8 (228457)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.11 -2 10 228457

Hol a moderátor? Valaki megszökött a Polidiliből.

Előzmény: eizahM (228456)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.11 -6 5 228455

A Mi hazánk nagyon szimpatikus témákat választ viszont az Unió szemében talán még a fidesznél is rosszabb pozíciót tölt be.Önálló kormányzásra nem csak 2026-ban hanem később sem tud elég embert megszerezni. Magyarországon egy szél jobbos párt max 15-18%-ot tud elérni.

Előzmény: oovaaC (228453)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.11 -8 4 228454

Úgy legyen! 

Előzmény: oovaaC (228453)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.10 -2 1 228452

Én csak a második gólunknál látom azt, hogy Tucic adja a gólpasszt - és tényleg okos, pontos passz. Az elsőnél Ljujic pörget középre és Beridze befejeli. Ez szép gól, de szerencsésnek látom, L. tkp. csak úgy találomra középre tette, hátha lesz belőle valami. Azt nem lehetett tervezni, hogy Beridze éppen úgy fog érkezni és megelőzi a fejjel nagyobb védőket. 

Előzmény: wizardry8 (228450)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.10 -3 0 228451

aha, akkor lehet, hogy csak az élő közvetítés van bezárva oda, az ismétlést már mindenki nézheti

Előzmény: wizardry8 (228450)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.10 -1 1 228450

Kint van a Youtube-on a meccs, meg lehet nézni Tucic 2 gólpasszát https://www.youtube.com/live/EA-SZxFe3vg?si=2311AMl70fRGHQMv 

Előzmény: Skywalker. (228449)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.10 -2 0 228449

egyébként szerintem hosszabb távon nem biztos, hogy célszerű ezt így csinálni, mert a youtube szerintem mindenki számára kezesebb, de most érteni vélem a törekvést a jelenség mögött

Skywalker. Creative Commons License 2025.07.10 -2 0 228448

én belenéztem

gyakorlatilag egy youtube van beleintegrálva, ami kívülről viszont le van titkosítva (tehát csak az appból tudod nézni)

bocs, nem vagyok IT-s, lehet, hogy ügyesebben is meg lehet ezt fogalmazni, de bízom benne, hogy így is érthető volt

Előzmény: wizardry8 (228446)
polovcev Creative Commons License 2025.07.10 -1 0 228447

Én meló miatt nem tudtam, de engem is érdekelne, hogy használható-e.

Előzmény: wizardry8 (228446)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.10 -1 0 228446

Nézte valaki ezzel az új app-pal? 

626 Creative Commons License 2025.07.09 -1 0 228445

És ne kúrjon fel az ideg Beridze sérülésénél...

Skywalker. Creative Commons License 2025.07.09 0 2 228444

a telefont is ki tudod tükrözni tévére

Előzmény: wizardry8 (228443)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.09 -1 2 228443

Mai meccs: A találkozót ezúttal kizárólag a Club 1885-applikációban követhetitek majd élőben.

Most ez azt jelenti hogy az okostelefonon lehet csak nézni a meccset? Vagy okostévén is megy ez az applikáció?

Szili1974 Creative Commons License 2025.07.09 0 1 228442

Az árra írtam pár napja a lakásvásárlási támogatások példjáját.

Előzmény: Lila Pista (228433)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.08 -20 6 228441

off - skywalkernek és minden alkalommal ha politizál...

Amit leírtál abban igazad van.

A NER-ben még a leghülyébb családtagok is évekig lophatták a pénzt. Erre egyébként jó példa az önálló karrierépítésre képtelen, felesége árnyékában folyamatosan fényre igyekvő, korábban Mészáros seggét jelenleg az EU hátsóját kereső (amúgy fradista) lakájunk is. Aki mindenkinek bizonygatta, hogy tutira nem akar eu-s képviselő lenni, aztán meg mégis lett. Aki most készül a felelős miniszterelnökségre is és aki csak a mai napon gyors egymásután a széles nyilvánosságnak a következőket jelentette ki:

„volt egy zápor és emiatt le kellett zárni az egyik terminált”

„sokak tanácsára töröltem a reptére vonatkozó posztomat”

„amikor a vihar lecsapot Bp-re, akkor én zárt helyen tartózkodtam”

Köszönjük, okos vagy Péter, rád bízom a hazám sorsát. Nézzük a jobb kezét a nemrég még Fidesz által kinevezett államtitkár urat. A másik korábbi NER bérencet, aki leszívatta közpénzen a háját és a villájának ablakába gravíroztatta a monogramját, miután asszonykájával ráköltött arra pár százmilliót.

Szóval igazad van, ha már torz a NER, mert az, legalább a káderképzés lehetne jobb. De ha már az se... a Pál utcai fiúkban a Geréb, még árulóként is hozzájuk képest legalább volt valaki.

Előzmény: Skywalker. (228440)
Skywalker. Creative Commons License 2025.07.08 -5 15 228440

Az bezzeg nem zavarja a gecitovot, hogy a NER immár 15 éve torzítja a teljes magyar gazdaságot az érdekszférájukba tartozó magyar vállalkozók számára.

Meg az sem, hogy az ő csapata mindenki másnál nagyobb dotációban ( = torzításban) részesül.
Még ha van is igazsága, akkor se ugasson. Ha valaki ne ugasson, akkor ő főleg ne!

Előzmény: BVNG25 (228435)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.08 -1 2 228439

Ha pénteken nyerünk "ELSŐK LESZÜNK A TABELLÁN". :)))

(Egy napig tutira, mert pénteken csak mi játszunk - elkészült az 1. és 2. forduló pontos programja - Újpest-DVTK meccsel jön a rajt.) - ha ínyerünk gyorsan lefotózom az NB1 állását és kiteszem a falra :)

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.08 -1 3 228438

Olyan támadófoci lesz hogy még a két portugál meg Fiola is tök felesleges. :-)

Előzmény: BVNG25 (228436)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.08 0 2 228437

Igen, de nincs jelentősége, legalább mi ne dőljünk be. 

Előzmény: Lupertazzi (228423)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.08 -1 1 228436

Köszi. 

Szerintem ennyi támadó igazolás után már értelmetlen még többet hozni. Derüljön ki, hogy a surinami, a szlovén, a portugál beválnak-e. És persze hogy Horváth és Beridze magukhoz térnek-e és állandó színvonalat hoznak stb.

Védők viszont kellenének. Biztos nem jó megoldás hosszú távra a két portugál meg Fiola..... 

Előzmény: Lila Pista (228434)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.08 -2 1 228435

Torzítja a piacot - nagyon helyes. 

Ki a bánat szerint jó az, ha a futballisták piaca vadkapitalista, bármiféle védőintézkedések nélkül? Ha Kubatov szerint az kellene, menjen a b* p*ba. 

Előzmény: Lila Pista (228433)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.08 0 0 228434

Tiago Goncalves - balhátvád (román élvonal egyik legjobbja)

Katona Levente - hátvád Kecskemét

Stefan Ristovski (macedon válogatott jobbhátvád, jelenleg Dinamo korábban 52 portugál bajnokin Sporting - 33 éves)

Előzmény: BVNG25 (228432)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.08 -1 3 228433

Az ár inkább a közelgő magyar szabály miatt alakul úgy ahogy. Jövőre az nb1-ben öt magyar futballistának kell egyszerre a pályán lennie, (közülük legalább egy 21 éven alattinak). Amennyiben egy csapat ezt nem vállalja, úgy félmilliárd forintos bevételtől is eleshet. Leginkább ennek a következménye, hogy felértékelőik a magyar játékos. 5 minőségi magyart pályára küldeni jelenleg nem egyszerű ezért is jó lett volna, pl. ha nem csak híresztelés szerint jön Újpestre Callum Styles (magyar állampolgár).

Kubatovnak jelenleg igaza van abban, hogy ez a szabály torzítja a piacot. (Hiszen ha ugyanannyit tud egy afrikai és a magyar gyerek, úgy a piacon a magyar gyerek lesz az "értékesebb". (A magyarok javára Magyarországon torzítják a piacot.) De történik más is. Ez arra inspirál, egy klubot, hogy minél többet tegyen azért, hogy legyen 5 használható magyarja. Agyalni, dolgozni fognak ezen, ahogy látjuk ennek jeleit Hál Istennek Újpesten is, hangsúlyosabbá vált az utánpótlásképzés pl. olyan szakember igazolásával, aki már bizonyított a területen. 

(de 2026-tól sok egyéb mellett valószínűleg lesz egy olyan eredménye is, hogy az eldőlt meccsek utolsó 15-20 percére, a magyar fiatalok jönnek, hogy minél hamarabb szokják a légkört és amennyire csak lehet, mihamarabb fejlesszék és húzzák fel őket, emellett bizonyára több lesz a honosítási kísérlet stb.)

Előzmény: johnsonbronson (228431)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.08 0 0 228432

Közülük kik védők vagy szűrők?

Előzmény: Lila Pista (228428)
johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.07 0 3 228431

Nevetséges az egerszeg...
Ügyes gyerek, de egy valag pénzt kértek érte... 1.8M euró...

Mondjuk ez az ár lehet csak nekünk szólt...

Kovácsréti még mindig sérült, kitudja mi lesz vele.

Előzmény: PurpleUte (228429)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.07 -1 0 228430

(a transfermarkt szerint a görög csávó a legpengébb)

PurpleUte Creative Commons License 2025.07.07 -2 0 228429

Kovácsréti, Dénes. 

Előzmény: Lila Pista (228428)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.07 0 0 228428

Olyan jó lenne, ha a Diósgyőr ellen elkapnánk a rajtot...

Lapértesülés szerint ők jöttek még szóba... nem mindegyikükről tudok sokat... kinek örülnénk közülük a legjobban?

ÚJPESTEN Érkezőként felmerült: Tiago Goncalves (FC Hermannstadt), Mateo Lisica (NK Istra 1961, a Dinamo Zagrebhez megy), Nagy Barnabás (Nyíregyháza - végül az FTC-hez ment), Kovácsréti Márk (Nyíregyháza), Milos Pantovic (Topolya), Petar Stanic (Topolya), Dénes Csanád Vilmos (ZTE), Katona Levente (Kecskemét), Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Efthymios Koulouris (Pogon Szczecin), Piotr Samiec-Talar (Slask Wroclaw), Bamidele Yusuf (Vojvodina) 

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.07 0 4 228427

Alakulunk... Bíztató jelek hogy igazolunk és nem feltétlenül lejárt szerződésű sehova sem kellő embereket.

Előzmény: wizardry8 (228426)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.07 0 0 228426
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.07 0 1 228425

szerda 17:00 a Dinamo Zagreb,

vasárnap 17:30 a Biszbasz ellen játszunk.

Uthred R Creative Commons License 2025.07.06 0 1 228424

Én most valahogy azt érzem,hogy jók leszünk.Igazi ,élvezhető támadó focit várok,már az elejétől.

Igaz,hogy a védelmünk elég gyenge volt az elmult idényben,de azért azt ne felejtsük el,hogy akkor még a fogalmatlan zselak volt az edző

Lupertazzi Creative Commons License 2025.07.06 -1 2 228423

Ezt a köpcös mondta?

Előzmény: hatnulla (228422)
hatnulla Creative Commons License 2025.07.06 -1 8 228422

„Úgy nőttem föl, hogy ültünk a nagyapámmal az alcsútdobozi konyhában, föl volt téve magasra a rádió, körkapcsolás bajnoki labdarúgó mérkőzésekről. Ki volt téve a veretlenül bajnokságot nyerő Fradinak a képe, alatta egy Fradi-zászló lógott háromszögben. Tehát ez volt ott, ahol én felnőttem. Én pedig Újpest-szurkoló lettem egy ilyen háttérrel gyerekkoromban. És erre csak az a válasz van, hogy Fazekas, Zámbó, Dunai, Törőcsik.” 

mai nso

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.06 -1 3 228421

Na de így kiesnek az Európa Ligából. 

Előzmény: réJPárlör (228420)
réJPárlör Creative Commons License 2025.07.06 -4 3 228420

valszeg csak tv képernyőn találkoztál a sporttal életed során (szerencsére), ha te úgy gondolod, hogy klubfutballban július közepére kell bármilyen formát időzíteni. Pont ez mutatja Bognár szakértelmét, hogy eszébe nem jutna ezzel próbálkoznia, a klubfutballt augusztustól májusig játsszák, aug-szeptemberre kell egy csapatnak kész lennie.

Előzmény: wizardry8 (228415)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.06 -1 5 228419

Nekem sem a szívem csücske a kaszinós, ds nehogy már mi oktassuk ki, akiket rendszeresen hülyére ver! Szállítja a kupákat, dobogót, veri a zöldeket, úgyhogy részünkről lehet némi szerénység vele kapcsolatban...

BVNG25 Creative Commons License 2025.07.06 -1 1 228418

Persze, hogy nem biztos a dobogó, sőt. 

Egyelőre csapatépítést nem látunk, csak összevadásztak még 4-5 légióst. Biztatóbbaknak tűnnek, mint az előző évre összevadászottak. De hogy belőlük tudnak majd jól működő csapatot csinálni, arra semmi biztosíték. 

Reméljük, hogy mégis, és az eddig kallódók is fejlődnek, Horváth K. és mások. 

Én azt nem látom, miért lenne jobb a védekezésünk, mint tavasszal volt. Akkor bebizonyosodott, hogy lassúak, teszetoszák, erősebb támadójátékú csapatok szét tudják őket zilálni. Annak örülök, hogy igazoltunk 3 ígéretes támadót, én játszatnám is őket rögtön. De ha megint kapunk mérkőzésenként 2-3 gólt, akkor ha azok bejönnek, akkor is csak a középmezőnyben leszünk. 

Előzmény: Lila Pista (228416)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.06 0 1 228417

A legnagyobb eredményeket elérő magyar edzőt igyekszel "amatörizmussal" vádolni? Egy szóba belekapaszkodva? 

Melyik csapat lenne kész a felkészüléssel július elején?  Semmi baj azzal a szóval sem. 

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.06 0 0 228416

Időközben aláírt Vlijter is, - azért csak jönnek az igazolások. Egy motivált és jól összerakott csapatban - egy jó edzővel szerintem Horváth Krisztofer és Rasak is képes lesz többet és jobbat nyújtani. A magam részéről egy kicsit nagyobb optimizmussal és bizalommal viszonyulok a következő szezonhoz.

A Diósgyőr ellen akár egy hazai 1-2 gólos győzelem is reális, szimpatikus forgatókönyv és persze 10.000 néző előtt. Nem tuti, de nem is földtől elrugaszkodott gondolat.

Jövőre szerintem az első ötben a helyünk, de a dobogóval még mindig óvatos vagyok. Ha pl. a Puskást nézem csak júliusban 9 új játékos érkezett. Vettek iránit, angol balbekket, u21-es válogatott kapust, két gólkirályt - ezek közül azért van amelyik bejöhet. Előttük szerződtették Németh Andrást, aki korábban nagy ígéret volt, még mindig csak 22 éves, megjárta a belga élvonalat a Bundesliga kettőt, ugyanakkor az utóbbi időben nem mutatott semmit. Lehet Felcsúton feltámad, az lehet, hogy nem. Összességében (és hozzáteszem SAJNOS) a "felcsútiak"  nem lettek gyengébbek. Bevált edző, összeforrt csapat és persze ott van pl. az ellenünk menetrend szerint (és rohadt idegesítő módon) érkező Colley is.

Lehet most követ dobtok rám, de a dobogót sem érzem tutinak. Ugyanakkor az idén feltétlen az első ötbe várom a mieink, mert egy újabb 7. hellyel a MOL projektben is bukik a bizalom. Ne így legyen, Hajrá LILÁK!

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.06 -3 4 228415

Bognár György csütörtöki kupameccs előtt: Nagyon nehéz dolgunk lesz, főleg így, hogy nem vagyunk még teljesen készen.

Miért nincsenek készen?  Nem nyaralni kellet volna, hanem dolgozni. Ahogy Kuusela mondta: munka, munka, munka. Az se tetszett a magyaroknak.

Damil biztos nem engedne ilyen amatőrizmust.

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.05 -1 0 228414

Pech hogy pont a DVTK ellen kezdünk. Ezzel a csodálatos támadójátékkal megint 7-0-ra nyerünk, aztán hallgathatjuk a siránkozást hogy bunda volt.

johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.04 -1 2 228413

Már itt. :)

Előzmény: polovcev (228410)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 0 1 228412

Naruki meg végig játssza a meccset? Elég ügyes.

Előzmény: polovcev (228411)
polovcev Creative Commons License 2025.07.04 0 0 228411

Ki tudja! Én már arra készültem, hogy Ganeat vagy Kouburit sem látom többet mégis itt vannak. Bár lehet nem kellenek senkinek.

Azt mondjuk nem értem Juhászt minek hoztuk, ha ma egy félidőt sem kap.

Előzmény: wizardry8 (228409)
polovcev Creative Commons License 2025.07.04 0 0 228410

Legyen igazad. Engem a számai nem győztek meg, de az a világon nem jelent semmit. 

Bár amíg nincs hivatalos bejelentés addig nem is érdemes ezen agyalnom.

Előzmény: waltt (228406)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 0 0 228409

Tucic kezdő a Kassa ellen, nem úgy volt hogy elmegy? Ljujic-Tucic-Beridze-gól. 1-0

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 0 0 228408
Előzmény: wizardry8 (228407)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 0 0 228407

Szemétláda bíró miért fújta le 5 másodperccel előbb újpesti támadásnál? Gézafijamnak alaposan kijutottak ezek az utolsó pillanatban elbukott bajnoki címek. Persze most azt mondjuk bárcsak itt tartanánk.

waltt Creative Commons License 2025.07.04 -2 1 228406

Nekem ő jónak tűnik. Gyors, viszonylag gólerős, 25 éves. A portugáltól semmit sem várok, aki megnézi az életútját, az látja, hogy full lejtmenetben van. Teljesen felesleges igazolás. 

Előzmény: polovcev (228400)
waltt Creative Commons License 2025.07.04 -1 1 228405

Mind a kettő lassú és teszetosza, de szerintem elég lenne az egyiket kicserélni egyelőre. Nem az a legégetőbb poszt jelenleg

Előzmény: wizardry8 (228402)
Szili1974 Creative Commons License 2025.07.04 -3 2 228404

Ezt a "magyar szabályt" kb. az összes lakástámogatási rendszerhez tudnám hasonlítani. Bejöttek a támogatások, kedvezményes hitelek, mi történt? Piaci mechanizmus, ha nő a kereslet, nő az ár. Kb. egy CSOK-os vásárlónak ugyanannyit kell önerőből előteremtenie (önrész, hitel, stb.) mint a CSOK előtt, mert kb. a CSOK mértékében (vagy azt meghaladóan) nőttek az ingatlanárak. Ez kihatott a minőségre is, mert a sz@rt is megveszik. Ugyanez a játékosokkal. Kevés magyar játékos jó megkéri az árát, ahogy nő a kereslet és mesterségesen lenyomják a konkurenciát (nem érdemes külföldi játékost venni). Kíváncsi leszek, hány olyan külföldi játékos lesz magyar állampolgár, aki még a "Szia!"-t is papírról olvassa és valami ük-ük-ük nagyapja már látott magyar földet.

Előzmény: Akos1885 (228395)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.04 -1 0 228403

Medeiros-al szerintem jobbak leszünk és nem rosszabbak. 

„Sok megkeresésem volt, de itt Újpesten olyan jövőképet vázoltak fel, ami több mint elég motivációt adott ahhoz, hogy itt akarjam folytatni” - mondta Medeiros szerződése aláírása után. 

Ha pedig ezt nem udvariasságból és önfényezésből mondta, akkor igazad van ez is számít.

Jöjjön még két hozzá hasonló és irány előre. És nem...ez még nem azt jelenti, hogy idén mi leszünk a bajnokok. Nem mi leszünk. De egy nyomorult hetedik hely helyett az Újpest legyen végre dobogón. 

Előzmény: johnsonbronson (228396)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 -2 1 228402

Múltkor még mindkét portugál lassú volt. Az egyik felgyorsult?

Előzmény: waltt (228398)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.04 -1 1 228401

Felesleges, több gólt rúgunk mint amennyit kapunk. Olyan támadófoci lesz itt hogy csak na. In Damil We Trust.

Előzmény: Uthred R (228397)
polovcev Creative Commons License 2025.07.03 -1 4 228400

Cserébe jön a Suriname-i középcsatár az OFK Belgrádtól. Elől biztosan megleszünk.

Előzmény: Uthred R (228399)
Uthred R Creative Commons License 2025.07.03 -1 1 228399

Pontosan erre gondoltam.Egy középső védő és egy bal oldali védő még kéne

Előzmény: waltt (228398)
waltt Creative Commons License 2025.07.03 -2 0 228398

Szerintem is, az egyik portugál és Gergényi is nagyon kevés szerintem. még egy Zekével is Előrébb lennénk

Előzmény: Uthred R (228397)
Uthred R Creative Commons License 2025.07.03 -1 1 228397

Az eddigi igazolásaink jónak tűnnek,úgy tűnik,hogy a támadó szekcióban jelentősen erősödünk.

Én azért a hátsó csapatrészre is figyelnék,szerintem egyértelműen szükség lenne a védelem megerősítésére is. 

johnsonbronson Creative Commons License 2025.07.03 -2 2 228396

És talán még fontosabb üzenete van: 3 millás játékos minket választott! Ez talán húzóerő lehet a tárgyalásoknál! De még mindig azt mondom, hogy most már a pályán pontokkal kell az asztalra csapnunk és el kell érni a dobogót! Teljesen más a leányzófekvése ha feltudsz mutatni egy európai lehetőséget is.

Minden bizalmam az edzőben, folyamatosan jókat hallok róla. :)

Előzmény: Miller a sör (228392)
Akos1885 Creative Commons License 2025.07.03 -4 3 228395

Őszinte leszek, lehet hogy én voltam az aki a legnagyobb magyar játékos védő voltam, de ha igazán neki akarunk menni a zöldeknek, akkor hanyagolni kell a 5/1-es ajánlást.

Ez ebben a formában brutálisan nehéz kivitelezni hogy muszáj mindegyiknek végig fennt a pályán lennie. Nincs ennyi azonnal bevethető játékos, és inkább legyen 4 jó magyar mint 5-6 akik között van tipikus 1-2 gyenge. Még a spanyol fociban is a top csapatoknál ritka a fele spanyol játékos az angoloknál meg németeknél meg kb ismeretlen fogalom. Ezt a utánpótlásos dolognak addig kell hagyni egy kis időt, hogy ottaniak felnőjenek az új rendszerben. A gyenge/átlag magyar játékosoknak is olyan ára és fizetési igénye lett, hogy tényleg érdemesebb külföldön körülnézni.

Előzmény: wizardry8 (228394)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.03 0 1 228394

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2025/07/krznarral-a-fradival-is-versenyre-kelhet-az-ujpest-a-dvsc-es-a-zte-nem-fog-kiesni-uj-fejezet-indul

Damir Krznar - Higgadt, kimért és egy igazi taktikai géniusz. Hihetetlen hogy ilyen edzőt sikerült kifogni.

waltt Creative Commons License 2025.07.03 -2 0 228393

Ez teljesen olyan, mint amikor a belga leigazolta Traore-t

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.03 -1 3 228392

Jó hír és komoly erősítés. 

Akos1885 Creative Commons License 2025.07.03 -2 4 228391

Iuri Medeiros hivatalos már bejelentették!

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.03 -1 0 228390

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2025/07/ujpest-dragan-mladenovics-szakmai-tanacsado-lesz-az-utanpotlasban-hivatalos

Ezt nyilatkozta Mladenovics: Azt a játékot szeretem, ami folyamatosan a gólszerzésre tör, hiszen végső soron a szurkolók is ezt szeretik. Ők azt preferálják, ha a meccs élvezetes, nem pedig nézhetetlen – ehhez pedig gólok kellenek.

HALLOD, ZSELÁK?

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.02 -1 1 228389

Ha kellett a Boavistanak, a Sportingnak, a Genovanak, a Nürnbergnek és a Braganak, a magam részéről szívesen megnézném a jobb szélen lilában is. A youtube videók alapján lendületesebbnek tűnik mint az NB1. Megjegyzik, hogy 30 éves és hangulatember. - Ha lesz kedve nálunk focizni 3-4 évig erősségünk lehet. 

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.02 0 2 228388
Előzmény: Uthred R (228361)
maribor Creative Commons License 2025.07.02 -1 1 228387

Ne keverd a szezont a faszommal. A VM sztori egy teljesen mas sztori. Szolj, ha nincs meg.

Előzmény: wizardry8 (228384)
maribor Creative Commons License 2025.07.02 0 0 228386

:))))))

Strongiotta.

Előzmény: Miller a sör (228382)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.02 -1 2 228385

Meg volt Bástya SE is, mint az ÁVH csapata.

https://www.mtkbudapest.hu/hu/hirek/multidezes/ezen-a-napon-csapatunk-neve-ujra-valtozott-bastyabol-voros-lobogo-lett

És akkor hogy volt? Az Em!-Té!-Ká! helyett Á!-Vé-Há!-t kellett skandálni a meccseken?

Előzmény: wizardry8 (228384)
wizardry8 Creative Commons License 2025.07.02 -1 0 228384

Az MTK azért kapta a VM-et mert fuzionált a Vörös Meteor-ral. Ők nem Bp. Vörös Lobogó voltak komcsi néven?

Előzmény: Szili1974 (228383)
Szili1974 Creative Commons License 2025.07.02 0 4 228383

Volt elnökük, akit úgy hívtak Münnich Ferenc. Ezzel nem nagyon dicsekednek a zöldek. Csak állandóan belügyeznek. De - ahogy írtad - ők voltak egy egyetlen, komoly csapat, amelyik visszakapta a régi, eredeti nevét az átkosban. Még az MTK is megkapta a VM kiegészítést. De erről is szeretnek megfeledkezni a kedves fradi rajongók.

Előzmény: maribor (228376)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.02 0 0 228382

Egy pillanatra azt hittem Strong tért vissza a cipős posztokkal. 

wizardry8 Creative Commons License 2025.07.02 0 0 228381

Ha szeptemberben kezdik el beépíteni az új embereket a csapatba akkor jó nagy hendikeppel indulunk. (megint)

Előzmény: BVNG25 (228380)
BVNG25 Creative Commons License 2025.07.01 0 1 228380

Szeptemberig tart az átigazolási időszak, nem? Az lenne csoda, ha nem igazolnánk már senkit addig.  

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.01 0 0 228379

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.01 0 0 228378

Ilyen van csak... ezzel teli a raktár, de nem viszik, pedig uniszex és akciós....

AKCIÓ!!! K 74 UNISEX - Sportcipő

Előzmény: maribor (228377)
maribor Creative Commons License 2025.07.01 0 0 228377

Nyugi, nincs keszleten a cipo.

Előzmény: Lila Pista (228371)
maribor Creative Commons License 2025.07.01 0 6 228376

Bakszi, a Szaz kisleanyt enekelni, az hetvenes evek, vagy inkabb az otvenes? Az nektek nagyon bejon. Mig tolunk volr, aki martirhalalt halt, addig ti siman visszavehettetek a neveteket a tombolo elnyomasban. A leveltartbol kikerested mar, milyen apro szivessegeket kertek az elvtarsak cserebe?

Előzmény: sergiototta (228370)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.01 0 6 228375

Szerintem is el kell viselnünk, ahogy nekik azt, hogy a Springerek helyett ma már visszavonhatatlanul Gáspár Győző hordozza a fradizmus esszenciáját.

Előzmény: Steve Huckett (228364)
Öreg drukkerkocsmás Creative Commons License 2025.07.01 -1 4 228374

Három x vagy egy győzelem előrelépés lenne.

Előzmény: wizardry8 (228356)
maribor Creative Commons License 2025.07.01 0 2 228373

Mert papircsakot nem tud hajtogatni.

Előzmény: Lila Pista (228372)
Lila Pista Creative Commons License 2025.07.01 -1 2 228372

Kicsit olyan érzésem van, hogy az elmúlt 10 év után annyira zavar benneteket ez, hogy 2025-ben a Dózsa hajtogatásával próbáljátok a lelketeket megnyugtatni. Derűsen szemléljük. :)

Lila Pista Creative Commons License 2025.07.01 -2 3 228371

Azért annak megvan a maga bája, amikor van egy olyan csapatod, amelyik konkrétan az elmúlt tizenvalahány év sikereit, (afrikai játékosait, bajnoki címeit) a politikának, (NER-nek és Kubatovnak) köszönheti, aztán idejössz és egy lila cipővel "igazolod", hogy összeborultunk a Tiszával. :)

Előzmény: sergiototta (228370)
sergiototta Creative Commons License 2025.07.01 -6 0 228370

Nem, azért regisztráltam, mert láttam, hogy összeborultatok a Tiszával.

És meg akartam Tőled kérdezni, hogy ez már a 70-s évek?

https://www.tiszacipo.hu/bolt/cipok/compakt/dozsa-38

Előzmény: maribor (228369)
maribor Creative Commons License 2025.06.30 -4 2 228369

Most ezert kepes voltal regisztralni, fikanick?

Előzmény: sergiototta (228366)
maribor Creative Commons License 2025.06.30 -3 0 228368

<3

Előzmény: csumby (228367)
csumby Creative Commons License 2025.06.30 -4 0 228367

:)

Előzmény: maribor (228365)
sergiototta Creative Commons License 2025.06.30 -5 0 228366

Pipinek bemutatkoztal mar?

Ha mar demencia...

Előzmény: maribor (228365)
maribor Creative Commons License 2025.06.30 -1 3 228365

Csumbytol ez jo volt. Olyan demens, mire elkuldte a hozzaszolast, mar el is felejtette.

Előzmény: Steve Huckett (228364)
Steve Huckett Creative Commons License 2025.06.30 -3 0 228364

Sajnos tényleg rég volt! Amúgy ez a zrika még elfogadható, szerintem!

Előzmény: csumby (228362)
wizardry8 Creative Commons License 2025.06.30 0 0 228363

Szerintem nem kell többet igazolni, így hogy Kobouri és Gnaea is marad. Meg a fiatalok is visszajöttek az NB3-ból.

Ezen a felkészülési meccsen nekem olyan deja vu érzésem volt, de olyan..

csumby Creative Commons License 2025.06.30 -7 6 228362

Múzeumotok nem lesz? Találtunk  egy fontos tárgyat!

Uthred R Creative Commons License 2025.06.30 0 0 228361

Szerintetek igazolunk még?

Vagy ennyi volt?.Ez eddig elég karcsúnak tűnik.

Nagyon nagy a csend.

maribor Creative Commons License 2025.06.30 0 0 228360

Hülyén venné ki magát, ha az én stílusommal a besértődő fajta lennék.

Előzmény: Lila Pista (228359)
Lila Pista Creative Commons License 2025.06.30 0 0 228359

pl. innen video: Újpest - Kispest 2-2, 1998 - Bajnokavató Összefoglaló

(remélem, nem bántottalak meg ezzel a szóval:)

Előzmény: maribor (228357)
wizardry8 Creative Commons License 2025.06.30 -1 0 228358

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!