Keresés

Részletes keresés

Jancsika0407 Creative Commons License 16 órája 0 3 226836

Erről van szó.

Belgázhatunk itt folyamatoan,de valószinüleg  töredéke pénzből csinálta ugyanezt,s itthon nem is nagyon nyúltak nála jobban bele játékosokba.

Nem arról van szó,h a fradi X millió euróért kifogja(sokszor igy sem),hanem hogy nála kukázásként volt divat emlegetni,de ebből szinte minden évben tudott jönni kiemelkedő játékos vagy egy-egy tehetséges fekete.

Na most ez nem látszik egyáltalán.

Nem az a baj,h 8 hónap után nem loholunk a zöldek nyakába,egyáltalán nem.hanem,hogy nem látszik az a tudás amitől ez megváltozhatna.

Ennek hiányát nyilván pénzzel valamelyest ki lehetne küszöbölni,na de igazából ez sem látszik.Ez a baj.

Levitézlett de ismert Vidisek,meg valószinüleg az eladottjaink árán kivásárolt (eddig) tucatok amit látunk.

De az sem az én ötletem volt,hogy az előző keretből küldjük el még a használhatóakat is,hogy aztán tizenX bizonytalannal,összeszokatlannal menjünk neki a bajnokságnak.

Előzmény: Seejay (226827)
Skywalker. Creative Commons License 17 órája 0 1 226835

:D annyira kapaszkodsz ebbe az első hatba, mintha valóban ezen múlna

98-óta nem volt bajnok a csapat, pedig folyamatosan a bajnokság megnyerése volt a cél, és kb huszonéve nevetség tárgya az egész újpesti őrület, de cééééél, az akkor is mindig volt, baromi sokra mentünk vele :D

Előzmény: wizardry8 (226833)
Skywalker. Creative Commons License 17 órája 0 0 226834

Ne érts félre, nem akarom bántani.

Csak én ilyen orbitális különbségeket nem látok a Ljujic - Brodic hatékonyság összevetésében. 

És ha Ljujic is annyiszor tudott volna pályára lépni, a különbség talán még elenyészőbb lenne.

Azt se feledjük, hogy ők ketten voltak (még az első meccseken) igazán jók. Mióta nincs Ljujic, vagy csak ilyen szórványosan van, Brodic is ott esett vissza.

De úgy persze, hogy hatékonyabbnak tűnik az egyik, ha a másik alig lép pályára :D

Előzmény: polovcev (226831)
wizardry8 Creative Commons License 18 órája 0 1 226833

80-as években sem voltunk az a kimondott bajnokcsapat, mégse emlékszem ilyen első hatban célkitűzésre. Én azt hittem mindig a bajnoki címért indulunk. Vagy fiatal voltam és naiv? Lelkesen kimentem minden meccsre. Persze élőben mindig jobb, a tévében eleve rosszabb meccs van.

Szili1974 Creative Commons License 18 órája 0 0 226832

Azért a "pure" üzleti fociból is van negatív példa a rossz működésre. Olvasd el a MU tulajdonos nyilatkozatát.

Index - Futball - Futball - Gyilkos ítéletet mondott a tulajdonos: Túlfizetettek, és nem is jók a Manchester United játékosai

Éppen tegnap jelent meg.

Előzmény: Seejay (226827)
polovcev Creative Commons License 19 órája 0 0 226831

Viszont van mellette 7 asszisztja. 

A 25 bajnoki találatunkból 13-hoz közvetlen köze volt. Nyílván jobban örülnék, ha a befejezésben hatékonyabb lenne, de mégy így is eredményesebb, mint az összes többi támadónk. 

Ráadásul karrierje során kétszer sikerült átlépnie a tíz találatot bajnokságban, tehát azt sem nagyon értem miért várta "mindenki", hogy elkezdi szórni a gólokat. Pláne nem ebben a Grzelak féle fociban.

Semmi baj a 6 találattal, csak kellene mellé még két másik támadó, aki hozza ezt a számot. Én Ganeat nem akarom bántani, mert tavaly április óta sérülten feküdt vagy rehabon járt, tehát nem fog azonnal maxon pörögni (akármit is jelentsen ez nála), de a többiek esetében némi elégedettlenséget érzek.

Előzmény: Skywalker. (226828)
wizardry8 Creative Commons License 20 órája 0 0 226830

Azért nem lehet 2 egyeneset belerúgni a labdába mert a célkitűzés az első 6. Ezeknek a profi focistáknak ez munkahely. Ha most neked a főnököd a gyárban azt mondja hogy 1 nap gyárts le 10 eszközt, akkor ki az a hülye aki 20-at csinál csak úgy a semmiért? Nem baj ez, lassan építik a klubot. Csak kár nézni a meccseket, mert minek. Majd 3 év múlva. Csak nehogy szállóige legyen hogy majd 3 év múlva is azt mondják hogy majd 3 év múlva. 

Előzmény: 626 (226829)
626 Creative Commons License 30 órája 0 2 226829

Mindenki igazsága ide, a nem belelátásunk oda, én csak azt nem értem, hogy 2 egyeneset miért nem lehet belerúgni a labdába? Tudjuk, hogy az alapok újjáépítése stb. folyik, de a labdarúgás alapjait már az U15-ös fiaméknál mondják, hogy már késő ha nem tudják ennyi idősen.

Biztosan lesarkítottam, meg egy egyszerű érzelemmel közelítem meg, de akkor is így érzem/látom.

Attól még, hogy egy klubnál újraépítünk mindent, most csak a pályán történtekre nagyítva, az alapoknak  menni kéne... Mondjuk egy normális szöglet elvégzése.

Skywalker. Creative Commons License 30 órája -1 0 226828

Nyolcszor?

Ez hogy jön ki? 

Brodic szerintem minden meccsünkön pályára lépett. 

Ljujic úgy tippre kb a meccseink kétharmadán de Brodicnak még így is csak EGGYEL van több rúgott gólja

Előzmény: Uthred R (226826)
Seejay Creative Commons License 30 órája 0 0 226827

Sok igazság van abban amit írtál. Egy dolgot hoznék fel a védelmükben , hogy könnyebb szaroznunk ,mint talpra állítani a klubot,mert lehet nekünk 50x igazunk , nekik meg csak egyszer, ha összeáll valami, mindenki azt fogja mondani , megcsinálták. Ha kényszerprojekt ha nem, abban talán megegyezhetünk ,hogy több pénz jut játékosokra ,bérekre mint eddig. Szóval lehetne ezt jobban csinálni,de talán érdemes arra várni tanulnak -e a hibákból.

Engem sokkal jobban aggaszt, hogy a magyar fociban a pénz nem jár a tudással ,fejlődéssel karöltve. Gondolok itt arra , hogy idejön az üzleti világból egy manager , aki azt gondolja elég dörzsölt ahhoz , hogy átlássa , megértse , megreformálja a közeget,de nincs annak a tudásnak a birtokában hogy megállapítsa , hogy Kovács és Szakály , meg az általuk idehozott slepp milyen célokra alkalmas. Ki a szakmai főnök? Tudjuk-e hogy nem elég bízni az edzőben, kötelezően játszatott fiatalban , meg tudjuk-e ítélni mikor kell irányt váltani ? Rossz tanácsokkal ellátva a haveri közegben évekig cserélgethetjük a játékosokat különösebb szintlépés,és eredmény nélkül. Lesznek retorziók? Szakmai főnök? Valaki felügyeli a MOL-nál a projektet , lesz takarítás ha nincs áttörés? Ezek határozzák majd meg azt amiről írtál . A szájukból sok hangzatos faszság elhangzott a szezon elején ,meglátjuk majd hogy feljebb akarják vinni nyártól a minőséget , vagy csak a nevek lesznek újak minden évben mint Fehérváron voltak.

Előzmény: Jancsika0407 (226821)
Uthred R Creative Commons License 1 napja 0 1 226826

Nem értem,hogy lehetsz ennyire szerelmes Ljujicba?

Jó a gólérzékenysége?Miről beszélsz?

Azért mert a bajnokság elején háromszor be kellett neki passzolni az üres kapuba?

És azóta?Ok,sokáig sérült volt,de Pl. a mostani meccsen sem mutatott semmit.

Brodicot szidod,pedig ő kb. nyolcszor gólérzékenyebb.

Előzmény: waltt (226820)
Skywalker. Creative Commons License 1 napja -1 2 226825

Egyébként meg nem érdemes elbagatellizálni ezt a 7Md forintot.

Ez pontosan az az összeg, amit hosszú-hosszú éveken át senki SEM akart/tudott kifizetni a tyúkszaros csapatunkért.

Ha ez egy olyan elhanyagolható smafu pénzecske volna, akkor valaki már rég korábban kifizette volna a belgát. Különös módon, ez egészen tavalyig azonban nem történt meg.

Én nem tudom, mekkora büdzsékkel működget egy magyar focicsapat, de a MOL sosem ígérte azt, hogy itt 8 hónap alatt akkora lesz a rendelkezésre álló keretösszeg, amivel vetélkedni lehetne a fradit működtető bűnözői körök korlátlan lehetőségeivel.

Egyébként a transfermarkt adatai értelmében az Újpest játékosainak értéke kb 5,2Md forint.

A gazemberek csapata pedig kb 21,5Md forint.

Csak kis érdekesség, hogy a miénknél „olcsóbb” magyar csapatok értéke átlagosan kb 3,4Md forint.
Vagyis az Újpest „csak” kb 1,5 annyit ér, mint bármelyik többi, a nerdózsa viszont kb HAT ÉS FÉLSZER annyit!

Ebből egyrészt látható, hogy orbitális a különbség, nem érdemes máris azzal összehasonlítani. Másrészt az is, hogy olyan nagyon azért egy magyar csapat számára nem bagó az a 7Md forintocska sem. Harmadrészt pedig vélhetően az éves fenntartási büdzsében is hasonló mértékűek lehetnek a különbségek.

Előzmény: Skywalker. (226822)
Steve Huckett Creative Commons License 1 napja 0 2 226824

Csak ők 100.000-es stadiont akarnak építeni:)

Előzmény: wizardry8 (226823)
wizardry8 Creative Commons License 1 napja 0 0 226823

Az Manchester United is hasonló cipőben jár, 2024 februárjában új tulajdonosuk lett. Most 14. a PL-ben az MU. Ilyen mélyen nem is tudom mikor voltak.

Előzmény: Skywalker. (226822)
Skywalker. Creative Commons License 1 napja 0 1 226822

Felőlem azt engedjünk el, amit csak szeretnél. Fog attól valami vagy bármi megváltozni? Lesz ennek hatása, hogy valamiről te vagy én mit gondolunk és ide esetleg leírjuk?

Nézd, én továbbra is igyekszem türelmesnek maradni, türelmem az van és az az enyém :D A belgával is az voltam, volt 10+ éve (vagy mennyi) és csak elég sokára éreztem úgy, hogy átlátok a szitán.

Ezek a molosok meg tök újak, most jöttek, ígértek ezt-azt, de azt egy szóval sem, hogy itt 8 hónap alatt jön majd el a kánaán. Nekem nem szimpi, hogy máris kb ugyanúgy igyekszenek egyesek látni a történteket, mint a belga 10 évét, de én ezt is leszarom, nem kérlek meg téged, hogy engedj el ezt vagy azt :D

Sajnálom, nem tehetek mást, csak saját magamból indulok ki, a saját tapasztalásom, értékrendem és prekoncepciói alapján feltételezek bármit is vagy helyezkedek valamilyen álláspontra. Én még ott tartok, hogy korainak érzem a pálcát törögetni még akkor is, ha bizonyos dolgokat szerintem lehetett volna jobban is csinálni. A többiről meg pont annyi fogalmam van, mint neked: vagyis SEMMI!. De ha töröm is a pálcát, akkor sem lesz semmi, ők a tulajok, az ő pénzük, ez van.

Azt max a végén kiderül, hogy benéztem. Na, és akkor is mi van? :D

Előzmény: Jancsika0407 (226821)
Jancsika0407 Creative Commons License 1 napja 0 1 226821

Még mindig nem engedjük el ezt a mentegetést?

Az a 7 milliárd az bőven kevesebb mint a fradi éves költségvetésének a fele.

Csak,hogy el tudjuk helyezni....

Cserébe megkapták Mo. 2. legnépszerübb csapatát,nem 2 játékost,hanem mindent.

Meg ez a belga alatt minden bizonnyal minden rottyra lett rohasztva duma is tipikus politikai(majd 2030-ra ilyen év meg olyan év),de sajnos megvan ennek is a bólogató közönsége.Sokkal nagyobb is mint illene,de ezt ők is pontosan tudják.

Felesleges mindenért magyarázkodni meg másokra mutogatni,mert a csapat attól sokkal jobb nem lett,hogy most már kétszer annyi embert fizetünk fűnyirásért meg azért,hogy véleményeket törölgessenek a facebookon.

Aki erős csapatot akar az erős csapatot csinál.

Nemcsak  visszaforgatja az eladott játékosokért kapott lóvét,meg 28. opciós játékosokat hoz végül hiányposztra.

Élhet mindenki továbbra is álomvilágban,de egyre nyilvánvalóbb,hogy ez egy kényszerprojekt,megerősitett propagandával.

Előzmény: Skywalker. (226815)
waltt Creative Commons License 1 napja 0 1 226820

Ljuljic hiába mozog keveset, jó a gólérzékenysége. Brodic mostanában ilyen rögzített helyzetekben jól érkezik, de mezőnyben ő is egy nagy 0. Horváth és Beridze sem gólvágó, ha leveszed a Ljuljicot a pályáról, mégis ki fog gólt lőni?

Akos1885 Creative Commons License 1 napja -2 2 226819

Lehet nem szeret/tud hideg időben játszani:D

Azért van az, hogy a szezon elején és végén tud normális teljesítményt leadni.

Igazából nekem a tipikus utolsó 25-30 perces csere lenne. Addig tud jó teljesítményt nyújtani.

Előzmény: Seejay (226817)
Skywalker. Creative Commons License 2 napja 0 0 226818

Máshogy látom

Előzmény: waltt (226816)
Seejay Creative Commons License 2 napja 0 3 226817

Ljujic? Van évi 5 jó meccse, aztán eltűnik, megsérül,és van hogy nehezen kapja el a fonalat. 

Valami fejben lehet vele.Tulajdonképpen tudna ő magasabb szinten is játszani, de nem véletlen hogy Ausztrália, Dél-Korea, Azerbajdzsán, Izrael futottak még csapataiban kapott szerepet.

Ha azokat a meccseit megnézed, amik a tavalyi, meg az idei szezon elején voltak, megállná  a helyét egy holland, belga középcsapatban, de neki már előttünk is az volt  a problémája, hogy nem tudta megvetni sehol  a lábát. Lassan 3 éve ismerjük, kezdjük látni miért. Pedig benne van valami amire nekünk szükségünk lenne, amikor megy neki, olyankor abszolút vezér szerepet tölt be a pályán. 

Előzmény: wizardry8 (226813)
waltt Creative Commons License 2 napja 0 0 226816

Hát ezzel a szedett vedett, kiöregedő légiós iránnyal, ugyanúgy rohasztanak mindent éppen.

Előzmény: Skywalker. (226812)
Skywalker. Creative Commons License 2 napja 0 1 226815

De most itt menet közben mit érünk azzal, ha ezt így kimondják? Mármint kifelé, a külvilágnak. Mert részemről ahhoz kétség nem fér, hogy házon belül mennek a lebaszások. De mostmár ezzel a kerettel kell végigvigyék. Edzőt talán már keresnek...

Elég lesz nekem az is, ha nyáron önkritikát gyakorolnak. Hangsúlyozom: 7Md forintot már kibasztak az ablakon, azt csak nem hagyják veszni! 

Illetve a "finomhangolás" és társai azért tényleg elég nagy butaságok voltak.

Előzmény: Steve Huckett (226814)
Steve Huckett Creative Commons License 2 napja 0 0 226814

Köszönöm válaszodat, kb. ennyire egyszerű lenne ezt kimondani a kompetens személynek. Az őszinteség sokkal gálánsabb, mint a hablatyolás. Persze nehéz dolog a tévedéseket beismerni.

Előzmény: Skywalker. (226812)
wizardry8 Creative Commons License 2 napja 0 0 226813

Nincsen egy tökös oknyomozó újságíró-felőlem lehet fradista érzelmű is, aki legalább kérdezné, piszkálná egy kicsit hogy mi történt Ljuljic-csal ősz óta?

Előzmény: kempes-1 (226811)
Skywalker. Creative Commons License 2 napja 0 4 226812

Vélhetően nem is tudnák megfogalmazni, szavakba önteni, hogy hol baszták el.
Nyáron kirakták a rosszabb, de sajnos jobb játékosainkat is.

Hoztak néhány kb hasonlót, meg egy-két jobbat (pl a kapus) meg egy tejbetök edzőt.

Ezen kívül van ez a bamba Szakály még ott nekünk és mivel alapvetően már a csapat megvásárlásával atomra szétköltekezték magukat, ezt az évet spórolósra vették. Dióhéjban szerintem ennyi a lényeg, de ezt nem fogják beismerni.

Ezen kívül persze, a háttérben meg mittudomén hol, olyan helyeken, amiket nem látunk, melóznak valamiket. A belga alatt szerintem minden a világon rottyra le lett rohasztva, minden bizonnyal. Talán azokat az alapvető, operatív dolgokat teszegetik rendbe ezen kívül még.

Alapvetően szerintem egy nyugalmas évet akartak maguknak ezzel a 6. hellyel, talán azt gondolták, hogy mindegy ez most, de kiesni csak nem fognak, csak legyen végre nyugalom a csapat körül. De aztán jött ez a rengeteg betegség, sérülés és ez az edző meg nem úgy néz ki, mint aki képes felpörgetni egy bármilyen csapatot (Gézát jobb lett volna megtartani) stb stb stb...

Előzmény: Steve Huckett (226810)
kempes-1 Creative Commons License 2 napja 0 1 226811

"Ljuljic keveset mozog(de ő legalább veszélyes a kapura)"

Nem tudom milyen meccset néztél de a srácnak semmi köze nem volt a meccshez.

Milyen veszélyről beszélsz?Rossz passzok tömege,alibi foci.

Előzmény: waltt (226803)
Steve Huckett Creative Commons License 2 napja 0 4 226810

Nincsen egy tökös oknyomozó újságíró-felőlem lehet fradista érzelmű is, aki legalább kérdezné, piszkálná egy kicsit a megfelelő személyeket Újpesten?

Azért az vicc, hogy erre a (szakmai igénytelenségre), de minimum silány eredményekre ami Újpesten megy nincsen magyarázat.

Ezt lehet csak én látom így, végtelenül elszomorító ez a kilátástalanság!  

Előzmény: Skywalker. (226808)
Skywalker. Creative Commons License 2 napja 0 0 226809

közben amúgy Ambrose sem csinál már lófaszt sem odakinn...

Skywalker. Creative Commons License 2 napja 0 3 226808

nem menti ezt már meg senki

mindegy, maradjunk benn, aztán nyáron lehet komolyabban venni a feladatot

ez az év jó tanulópénz volt, a "JÓ HÍR!!!" :D, hogy a bajnokság megnyerésére amúgy sem volt esélyünk, akkor meg tök mindegy

de "JÓ HÍR!!!" :D legalább az kiderült, hogy ezt valahogy máshogy kell csinálni

Előzmény: wizardry8 (226807)
wizardry8 Creative Commons License 2 napja -1 0 226807

Érdemes visszaolvasni, tavaly csak szidtuk Ganeát. Most őneki kell megmenteni a MOL projektet. Röhej.

Előzmény: waltt (226803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!