Keresés

Részletes keresés

firga20 Creative Commons License 2020.03.09 0 0 204959

Nem biztos hogy a belga annyira meg akarja már tartani ezt a csapatot. Egyáltalán fizetést még kapnak rendesen a játékosok, mert nem lepődnék meg ha pár hét múlva kiderülne hogy, már azt sem.

Ez amiket írtok, hogy megszűntök, meg mint a pécsi kosár, ez hülyeség, dehogy lesz ilyen. Vignjevic csak egy báb ott, ez az egész arról szól hogy ellehetetlenítik a klubot, a regnáló hatalom évek óta alig várja hogy végre odaültethesse már hozzátok is a saját emberét, ezért minden lehetséges dolgot meg is tesznek folyamatosan. Ez hamarosan meg fog történni, lehet hogy már az NB2-ben, de akkor meg egy év után úgyis feljut az UTE.

Előzmény: btete (204957)
polovcev Creative Commons License 2020.03.09 0 5 204958

A minap futottam bele egy -német- videóba, amiben az edzői sorsot elemezték. Krautéknál az elmúlt években egyre többször rúgtak ki olyan edzőket akik túlteljesítettek a csapattal, de legalábbis hozták az elvárásokat. 

Tavaly pl. a Köln edzőjét három fordulóval a bajnokság vége előtt küldték el, pedig a csapat az első helyen állt. A Viktoria Köln mesterét az utolsó forduló előtt rúgták ki, holott a csapat ott is vezette a bajnokságot.

 

Akárhogy is, az egyik megszólaltatott arról beszélt, hogy nagy múltú, tradicionális csapatoknál- amelyek jelenleg alacsonyabb osztályokban játszanak- nagyobb a nyomás, mert sokan úgy gondolják, hogy " a múlt kötelez". Egész egyszerűen nem képesek elfogadni, hogy az idők változnak és egy egykoron sikeres csapat ma csak a középszerben tengődik. Folyamatosan a kritikák, személyzeti cserék, konfliktusok.

A Hamburg és a TSV 1860 München is remek példa arra mi történik akkor, ha képtelen elengedni a múltat. Mindig felszólal egy korábbi játékos, edző, vezetőségi tag és kritizálja az aktuális vezetést, tovább szítva az ellenségeskedést. Szabályosan osztályokat kell esni ahhoz, hogy valamiféle megtisztulás mennyen végbe az egyesület körül.

 

Ez a mi esetünkben persze korántsem teljesen passzol. Az edző és vezetői stáb annyi türelmet kapott, amennyi ebben az üzletben -mert a foci az lett- rendkívül ritka. Ugyanakkor mi szurkoló továbbra is a múltban élünk és képtelenek vagyunk elfogadni, hogy már nem vagyunk -legalábbis jelenleg- az ország egyik meghatározó klubja.

Nem úszkálhatunk folyamatosan a nosztalgia tengerében, régi youtube videókat nézegetve. Ami elmúlt, sajnos elmúlt. Nem kell örülni neki, de el kell fogadni, hogy jelenleg itt tartunk. Idővel lesz ez jobb is. Ebben biztos vagyok. Amiben nem vagyok biztos, hogy ez azelőtt jön, mielőtt minden rosszabbra fordulna.

 

Ha viszont szépen, lassan mindenki elhagyja az Újpestet, akkor valóban meghal az egyesület. Lesz belőle egy új Stadler vagy Gázszer, csapatok melyek csak addig éltek, amíg az aktuális tulajnak volt pénze, ereje, akarata.

Esetleg olyanok leszünk, mint a pécsi kosárlabda Rátgéber előtt. 40-50 néző, többnyire családtagok egy tornateremben, ahol minden tüsszentést és felnyitott üdítőt lehetett hallani. 

Előzmény: Skywalker. (204955)
btete Creative Commons License 2020.03.09 -2 5 204957

Először is kellene egy magyar edző. Ha jól emékszem Mészöly Géza pár éve hasonló helyzetben bent tartotta a Haladást egy nagy hajrával.

Sajnos már a Zete is jobb nálunk úgyhogy nagy kérdés kit fogunk-tudunk megelőzni. Marad a Paks és a Kisvárda mint lehetőség.

Ha lesz is új edző ezeket a játékosokat akik közül a legtöbb távozik mivel lehet motiválni. Vignjevics nem tudja már.

Szerintem a Paks meccs vízválasztó lehet.

 

Egyébként azt meg végképp nem értem hogy a belgának mi üzlet lenne az NB II-ben játszani, ahol ha jól tudom külföldi játékosok nem szerepelhetnek. Amikor a Vasas kiesett mindenki eladtak, így került Risztevszki hozzánk.

 

BELABACSI Creative Commons License 2020.03.09 -1 8 204956

A magyar focival már én is leszámoltam, mára az Újpest az egyetlen ami még érdekel. Ha mondjuk megszűnik, akkor az egész magyar foci egy érdeklődőt biztos veszít. Marad az amerikai foci, azt valóban egyre jobban élvezem nézni. De az Újpest míg létezik, érdekelni és mélyen érinteni fog.

 

Az bizony lehet, ha te sem vagy az utolsó leheletedig elkötelezett, azt látják a gyerekeid és nekik sem lesz annyira fontos. A példád ragadós, persze nem feltétlenül serdülőkorban.(Ha nem fordulsz el, ha vesztünk sokszor, az is ragadós, ha elfordulsz te is, az is. Nálunk mindenesetre soha nem volt kérdés, hogy valaki másnak is lehetne szurkolni, rengeteget bosszankodtunk mi is, sokszor a jóannyukba kívántuk a csapatot, de a váltás nem merülhetett fel, pedig ugye a gyerek se látott tizenkét bajnokcsapatot mint én, csak kettőt a negyven éve alatt.) De ez a te ügyed, csak azt írtam a dologról, mert engem is bánt, hogy egy egész korosztály kiesik. Abból nagyon sok szurker lehetne a jobb időkre. És az nekem fontos lenne.

 

Én azt hiszem, hogy még a pénzmosás is jobban megy, ha nagyobb összegről van szó. De tudjuk, ha ma is a negyedéből gazdálkodunk, mint a makik, vagy a fideszoton. Az akinek euró százmilliói (ugye Belgium hetedik leggazdagabb családja) vannak, nem egy nagy üzlet egy euró öt-hatmilliós forgalmú üzletben ügyeskedni, talán, ha lehet is, max egymillió eurót évente. Annál sokkal többért vennék meg tőle, ha eladná és nem lenne börtön kockázat. Hátmég, ha másodosztályúak leszünk, még kevesebb pénz lenne az alap. Ráadásul a pénzmosás az ő számára külön kockázat, hiszen meg akarják tőle szerezni a klubot az Orbánék, ahogy nyilatkozott is róla. Képzeld, el, ha valami alaposnak tűnő gyanú lenne a könyvelésben, azonnal rászállnának és gyorsan bebizonyítanák, hogy lop. Sőt alapos gyanú nélkül is ellenőrzik évente, csak legfeljebb nem akkora lelkesedéssel és erővel, de ha találnának bármi apróságot, akkor kénytelen lenne ingyen odaadni valakinek, akiket kijelölnek. Szóval a pénzmosás nem olyan egyszerű ügy, főleg az ő esetében, egy nagy figyelemmel kísért klubnál. Ezerszer könnyebben tehetné meg más vállalkozások örve alatt.

 

Egyébként meg lehet, hogy simán faszok a focihoz, a faterral együtt, annyi mindenkit tönkre vágtak, ahol sokkal nagyobb pénzeket, még nyereséget is lehetne folyamatosan csinálni. Szeretik a focit, de hülyék hozzá és nem elég elkötelezettek senki iránt, pedig a focinál az alap.

 

ISTEN ÓVJA A MENNYEI ÚjPESTET!

Előzmény: Skywalker. (204955)
Skywalker. Creative Commons License 2020.03.09 0 6 204955

Igazad van.

Biztos az is van, hogy nekem ma nem olyan fontos a magyar foci az életemben, mint neked volt 1993-ban, itt nálunk ez máshogy megy át :)

De persze, szoktam velük beszélgetni :)

 

A belgáról szólva pedig amondó vagyok, hogy nincs itt már semmiféle szakmai munka. Tolja a pénzt a csapatba (annyit, amennyit), ha kipottyan egy tehetség, azt rögtön eladja, annak örülget, de ettől még nem lesz pozitív az üzlet, egészen biztos, hogy valahol veszteséges ez az egész. Ezért olyan, amilyen. Tojik rá, szerintem csak pénzt mosni jött ide :(((

A csapat eddig sem érdekelte, de mostmár még kevésbé, pénzt így is tud mosni. Ennyi érdekli csak.

És innentől kezdve kár a "szakmai stábon" bármit számonkérni. Hát nincs is itt már olyan! Ezek kóklerek, amatőrök, egy ál-intézkedés, egy bábjáték minden, amit csinálnak ezek az emberek a facebook adminjától a labdaszedőig, minden és mindenki. Egy csapatot a tulajdonos a lélegeztető gépen tart azért, hogy itt moshassa a pénzét.

Ismét mondom: lehet itt haragudni Vignjevicre, de ha el is kergetjük, akkor sem jön majd helyette senki értelmes és pláne nem olyan, akinek lesz újpesti kötődése, mert az itt csak akadályozza majd a tulajt a céljai elérésében, hogy egy patinás klubon keresztül moshassa a pénzét.

Itt abban merül ki a szakmai munka, hogy van egy valamekkora pénzösszeg, abból lehet bohóckodni. Csináljanak amit akarnak, lehetőleg ne essenek ki. Aki egy kicsit jobb, azt meg gyorsan el kell adni bármekkora haszonnal. És főleg mindenki kussoljon. A vezetőség meg nyilatkozzon nonszensz dolgokat európai indulásról meg dobogóról, az ingyen van. Meg nyissanak szar ajándékboltot stb és minden nézzen ki úgy, mintha LENNE VALAMI, DE NINCS!

Egyébként tartok tőle, hogy a belgát már az sem érdekli, ha kiesünk. Pénzt mosni ott is lehet majd.

Előzmény: BELABACSI (204953)
sárfi Creative Commons License 2020.03.09 0 7 204954

Így van, és mennyi pénzt kaphatna ha bejutnánk egy főtáblába. Sajnos itt nem a jó eredmény a cél.

Előzmény: BELABACSI (204953)
BELABACSI Creative Commons License 2020.03.09 -1 13 204953

A fiam éppen tizenéves volt, mikor az osztályozót játszottuk a Hatvan ellen, vagyis semmivel nem szerepeltünk jobban mint manapság. Ma is nagy UTE-fan (a Újpest meccs nézéshez, a tv előtt is mezt, sálat vesz magához, hogy mást ne mondjak), pedig soha nem élt Újpesten, egy napot sem. Ráadásul jártunk heti rendszerességgel, a makikon kívül mindenféle meccsre fiatalabb korában, ami Budapesten vagy a környéken volt, olyanon is, ahol kaptunk egy sima négyest egy olyan vetélytársunktól, ahol abban az időben laktunk. Akkor kb. tizenegy éves volt. De láttunk ellenfeleinktől nem ellenünk játszva nagy meccseket, amitől akár meg is szerethetett volna más csapatokat.

 

Szerintem, ha alkalmad lesz, beszélgess el velük mint férfi a férfival (azt a legtöbb fiú gyerek szereti), hogy nem eredményre megy (kellene menni), kinek drukkolunk. Angliába a negyedosztályban is van tízezer néző, ha a kupában elsőosztályúval találkoznak, de annyi bajnokokin is mint nálunk mikor harmadikak vagyunk. Pedig a negyedosztályban sem eredmény, se jó játék, csak a családi hagyományok lehetnek, amik miatt kitartanak. A családi hagyomány meg nagyon fontos, és nem csak a meccs, a csapat miatt.

 

Egy biztos, ha ez még egy-két évig így megy tovább, valóban kiesik egy generáció, akiből UTE-fan lehetett volna, ha éremért harcolunk minden évben. (Nem voltunk igazán jók az elmúlt évtizedekben, mégis a Felvidéktől, a Délvidékig, beleértve az ország nyugati, keleti északi és déli vidékeit sok fiatal gyerek lett UTE-fan, akik még Budapesttől is messze éltek, élnek, akik néha el is jöttek a szentélybe, vagy egy hozzájuk közel eső idegenbeli meccsükre, találkozni is lehetett velük, aki kijárt. Ezek utánpótlása nagyon fog hiányozni. Nagyon nem jól van ez így.

 

Én sokáig támogattam a belgát, De egy ideje nekem is tele van vele a faszom. Nagyon. Mit akar? Azt értem, hogy a szerb azt játszatja, akiért még kérhet esetleg valami pénzt a belga és nem a legjobbakat, de ha másodosztályúak leszünk, akkor egy fillért nem fog keresni a BB, az biztos. Mennyivel többért lehetne eladni agy magyar érmes játékost, mint aki kiesett a magyar, semmit nem érő másodosztályba. Sehogy nem értem. Az a baj, hogy ezt nem csak velük játszotta el a kevéssé tisztelt család.

 

ISTEN ÓVJA A MENNYEI ÚjPESTET!

Előzmény: Skywalker. (204941)
sárfi Creative Commons License 2020.03.08 0 9 204952

Nemcsak Vignjevicsnek kellene lemondania, hanem az egész kispadnak is.

Padre Pio Creative Commons License 2020.03.07 -1 1 204951

Ma Vignjevics lemondott volna, ha Novothny nem lövi be az alamizsnát?

Padre Pio Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204950

Középiskolai kollégium ebédlőjében néztük legalább ötvenen. A góloknál repültek a székek, borultak az asztalok, olyan szurkolás volt. Két év múlva ugyanez, a Vidi menetelésénél. Volt ott mindenféle klub drukkere, de mindenki az aktuális magyar csapatnak szurkolt. 

Előzmény: Jóképűpasi (204935)
Zoltan Hecht Szekely Creative Commons License 2020.03.07 0 1 204949

Mondjuk a felsorolt játékosok közül egyiket sem tartanám vissza.

Ezt az évet valahogy meg kell úszni aki el akar menni menjen.

Fel kell hozni magyar fiatalokat a z alacsonyabb osztályokból.

Olyanokat akikben van ambíció.

Magyarországra elég a küzdőszellem mert focizni nem tud senki.

És Mészölyt vissza.

Emlékszem 2006-ra.

Nagyon szetethető volt a csapat,csupa magyar játékossal.

Ilyet kell csinálni!

Előzmény: btete (204946)
JHSZ TTL Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204948

Még a Zalaegerszeg is szebb focit játszik, mondjuk nem nehezebb az újpestnél. Az van, hogy a Kaposvár mellett mi meg a paksi csapat van a legnagyobb bajban. Itt se csapat, se szurkoló.... nem folytatnám. Jövő hét választó lehet! Más: Balázs és burekoviccsal (is) mindig is kevesebben vagyunk, ma látszott:ahogy az egyiket lecserélték a  másikat kiállították mindjárt gólt szereztünk. Ha vmi csoda folytán bent maradnánk, jövőre ki akarna hozzánk jönni focizni? Belga-szerb hatodosztályúak csak. Ez már nagyon el lett cseszve hosszú időre!

Skywalker. Creative Commons License 2020.03.07 -1 1 204947

De mire volna az jó, ha lemondana? Ha közben a játékosok így állnak a kérdéshez? És miért is állnának hozzá másképpen? Lehet itt haragudni az edzőre, nyilván, ő is beletartozik a képbe, de Újpesten jelenleg már MINDEN SZAR! Minden is! Teljesen mindegy, ki az edző...

De jó, OK, mondjuk lemond. Akkor mi lesz? Kell egy új edző! Ki dönti el, hogy ki lesz az új és mi alapján? Nyilván a tulajdonos. Kár itt Véberről meg Mészölyről álmodozni. Majd idehoz egy sosemlátott újabb fogalmatlan szerencsétlent Belgiumból vagy Szerbiából, és az is az ő pincsikutyája lesz, na azzal fogunk tutira kiesni!

Előzmény: btete (204946)
btete Creative Commons License 2020.03.07 0 1 204946

A játékosok menekülnek Újpestről ezt írja a heti szaklap.Pajovics, Litauszki, Zsótér, Novothny, Simon Krisztián, Heris, Obinna Nwobodo, Szakály, Perosevics szerződése lejár. Az Újpestnél a legalacsonyabbak a fizetések talán a Kaposvárral versenyzünk.

Ez egy morálisan teljesen szétesett csapat. Vignjevics nem tud mit kezdeni a helyzettel. Lemondani meg nem akar ami számomra érthetetlen.

Skywalker. Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204945

Ahogy legutóbb a Kaposvár meccsbe, most ugyanúgy a Paks meccsbe (újabb kiesési rangadó) fog kapaszkodni...

Előzmény: JHSZ TTL (204943)
Zoltan Hecht Szekely Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204944

Ez a farok mit értékelt?!

Csak annyit kellett volna böfögnie,hogy csá csumi csá........

Vígnyevics takarodj!!!!!!+

JHSZ TTL Creative Commons License 2020.03.07 0 1 204943

Jövő héten a paks ellen már kiesési mérkőzés! "Köszönjük" rod! Pofáját sem meri előhozni a rejtekhelyéről pedig megsimogatnám egy jégcsákánnyal!

JHSZ TTL Creative Commons License 2020.03.07 0 1 204942

Vignjevic! Hátha így érted: odustani, patetično! 

Skywalker. Creative Commons License 2020.03.07 -1 2 204941

Ez egyébként teljesen így van. Én sok évig csak nagyon ritkán mentem meccsre. Aztán a fiaim az utóbbi években lettek akkorkák, hogy érdekelni kezdte őket a foci, a meccsek és akkor újra elkezdtem kijárni, de már velük.

Gyerekek még, nem értik a dolgokat. Az első pofon az volt, hogy alig van magyar ember a csapatban, csak mindenféle idegen. Aztán az a rengeteg döntetlen, érdektelen, szerethetetlen játék, közben a címer elvétele, aztán a lelátón tapasztalható sok harag és feszültség, rossz hangulat. Miközben minden a nagy ellenfél (fradi) sikereivel van tele, ahol minden csillog-villog. Aztán már pálya sincs, stb, egy ideje le is álltunk, nem megyünk, de mostmár tévében sem kíváncsiak erre a sok vereségre (hol vannak már a jó kis döntetlenek!) és mivel ők sosem éltek Újpesten, már azon gondolkodnak, hogy inkább keressünk egy másik csapatot, aminek lehet szurkolni...

Előzmény: JHSZ TTL (204931)
Zoltan Hecht Szekely Creative Commons License 2020.03.07 -1 2 204940

Vénségemre a zöldmajmoknak kell ma 

drukkolnom?!

Na ez az amit már képtelen vagyok tolerálni.

Bazdmeg!

Mi kell még ennek a ratyi vígnyevicsnek,hogy elhúzzon a 

francba?!

Egyébként kabát petike mit csinál,amellett hogy bohóckidik

a "bocskoros parasztnál"?!

Még egy kérdés:

Él még a belga?

Jóképűpasi Creative Commons License 2020.03.07 0 3 204939

Ennyit a Buzibelgáról!Az az érzésem,hogy ez a két ratyi (bb ,rác)kiejt minket. 

Előzmény: sárfi (204937)
Skywalker. Creative Commons License 2020.03.07 -1 0 204938

Ha a mocskos fradi leadja ma a pontokat, akkor komoly realitássá válik a kieső hely...

sárfi Creative Commons License 2020.03.07 -1 3 204937

Szánalmas, gyenge, senkik, 51 év után a vérem LILA marad, de ezekre a szégyent hozókra nem vagyok kíváncsi.

wizardry8 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204936

Én az Aberdeen elleni meccsen kint voltam. De nem Skóciában. :)

Előzmény: Időkapszula (204925)
Jóképűpasi Creative Commons License 2020.03.07 0 2 204935

De jó meccs volt!Gyerek voltam és már mindenki aludt otthon,csak én néztem egyedül a fotelból!Hihetelen volt!!!!!BUZIBELGA

Előzmény: maribor (204934)
maribor Creative Commons License 2020.03.07 0 1 204934

Abban a Kolnben tiz olyan jatekos volt, aki NSZK valogatott volt... Ha fentvagy FB-n, kedvenceld be a Blogunk oldalat. Lathatsz meg csodakat.

Előzmény: sutcliffe (204933)
sutcliffe Creative Commons License 2020.03.07 0 0 204933

Köszi, hogy feltetted.

50 ezer néző előtt idegenben, emberhátrányban gólt lőni, és így kiejteni a Bundesliga egyik élcsapatát, már akkor is hihetetlennek tűnt. Még akkor is ha egy zseni is játszott az Újpestben. Egy labdaátvétellel csinált hülyét két kölniből a következő szembe jövőt meg felbőrözte. Mintha csak Messit láttam volna...

Előzmény: Időkapszula (204925)
Zoltan Hecht Szekely Creative Commons License 2020.03.07 -2 4 204932

Tisztelt Mindenki!Lila Véreim!

Tegnap olyan ideges lettem,mint már régóta nem.

A hírekben a stadionok rekonstrukciójáról volt szó és egy 

fürjes nevezetű gennyláda-kubatovcsicska zöldmajom-

a tradíciókról beszélt,mondván a Puskás stadiont is úgy építették meg,hogy a kezdőkör pont ott van,ahol volt.

Sőt a stadion fekvésén sem változtattak plusz a Népstadion törmelékét beépítették az alapba.

Tehát a mai botlábúak pont ott játszhatnak,mint a ",nagy elődök" nyilasi,albert,Puskás.......

Még véletlenül sem ejtette volna ki a száján Göröcs Titi bácsi nevét.

Pedig aktuális lett volna sajnos.

Csak annyit kellett volna mondania,".............vagy a napokban elhunyt

Göröcs Titi..."

Hát ez van......

Titi bácsi!Áldott legyen az emléked!

JHSZ TTL Creative Commons License 2020.03.07 0 2 204931

Az a baj, hogy most még rosszabb! Belga ideje alatt kiesik már szinte egy generáció! Azok a gyerekek akiknél most alakul ki, hogy szurkoljon vkinek, tartozzon vhová és magyar csapatról beszéljünk ne egy reál, barca, pool stb. Szóval sajnos a jelenlegi Újpestbe nem lehet beleszeretni.Kiesik egy kis korosztály.Belga azt is eléri hogy nem lesz pár év múlva a legnépszerübb csapatok között. Ez mindent hazavágott! Csapatot, címert, szurkolókat, stadiont! Nincs még egy csapat amelyiknek ennyiszer kell idegenben, hazai meccset játszania, itt nincs olyan játékos akinek a mezéért tolongani kéne mint régen. Kinek kell egy burekovic, obina, stb.?

Előzmény: maribor (204930)
maribor Creative Commons License 2020.03.06 -2 2 204930

Hat nem irigyellek. Tamasin es Kiskapusin szocializalodni.

Előzmény: polovcev (204929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!