Keresés

Részletes keresés

Zolika. Creative Commons License 1,5 órája -1 0 272414

Nem jobb, ha nem itt erőlködik?

Előzmény: Isaac Clarke (272412)
33/4 Creative Commons License 3 órája -1 0 272413

"Most pici malacunk is van" :):):):)

Isaac Clarke Creative Commons License 5 órája -3 5 272412

Na mi van Miller, elment az internet?

pippolinó Creative Commons License 5 órája -3 6 272411

A paksi magyarok jól megszivaatták a gőgös, Molban dúskáló idegen hadat.Nekik zsenánt a magyar játékos.Ez akkora tahóság, mint a látens Loki szurkoló, aki most lapít.

pippolinó Creative Commons License 5 órája -2 0 272410

Kijelentek, felkiáltás nélkül.

Előzmény: hallaignác (272400)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 7 órája -2 4 272409

Azt mondta Garamvölgyi Lajos, hogy a szerencse hosszú távon mindig kiegyenlítődik. Persze mindig fájdalmasabb, ha egy sorsdöntő meccsen van balszerencséd vagy fújnak ellened, de a nagyszámok alapján ez egy überelhetetlen igazság.

Kikaphattunk volna Zalaegerszegen? Igen, de nem kaptunk ki.

Megnyertük volna a Kazincbarcika elleni meccset ha nem az a fogalmatlan gyerek áll a barcikai kapuban? Ki tudja....

Ami tény, hogy van 7 pontunk, és a csapat mindent megtett, hogy a tírpákmeccsre komoly nézőszám legyen.

Az is egy különleges meccs lesz, és nemcsak azért mert minden meccs más.

Remélem, hogy Navarrónak Dombi Tibiék elmondják, hogy ennek a meccsnek errefele mi a súlya, és Balázsék is tudatják ezt az újakkal. 

hallaignác Creative Commons License 19 órája -2 0 272408

Mint Baba Jaga. Nem leszünk dobogón és nem esünk ki. Szerintem ezért nem sok fogadó iroda adna pénzt.

Előzmény: Koleszterin (272406)
ChrisRea Creative Commons License 19 órája -2 2 272407

had ne tippeljek, most a paksi gól után de nem adnak le azok semmit. a lilák is hamarabb kipukkadnak mielőtt felfújódhatnának.

a puskás örülhet ha dobogót egyáltalán megcsípi nem lesz tényező  nagy kavarodásra számítok

Előzmény: hallaignác (272404)
Koleszterin Creative Commons License 19 órája -5 1 272406

Van igazad,tényleg nem kell túlértékelni az első 3 fordulót,de örülni kell neki. 

Most pici malacunk is van,szezon közben ez kiegyenlíti egymást. 

5.-10.-ig végezzünk,ha extrát nyújtunk 4.-6. között.

Csak élvezd a szezont,ne gorcsolj. Most legalább ki lett mondva kb mi várható.

Előzmény: ivanandras (272389)
ChrisRea Creative Commons License 19 órája -3 2 272405

nem tart szünetet az ivásban, és eredetileg böff lett volna.

Előzmény: hallaignác (272402)
hallaignác Creative Commons License 19 órája -2 0 272404
Előzmény: ChrisRea (272403)
ChrisRea Creative Commons License 19 órája -2 0 272403

Puskás idén lehet dobogón se lesz?  Már a tírpákok is közel voltak múlthéten...érdekes lesz az biztos.

hallaignác Creative Commons License 19 órája -3 1 272402

Ivószünetben ideértél? Bezzeg a munkaidő nem vonz.

Előzmény: maribor (272401)
maribor Creative Commons License 19 órája -4 1 272401

Röff.

Előzmény: hallaignác (272400)
hallaignác Creative Commons License 19 órája -2 0 272400

Szerintem részéről ez egy óhajtó mondat volt, csak manapság már nem divat a felkiáltó jel használata.

Előzmény: csumby (272399)
csumby Creative Commons License 19 órája -2 0 272399

Fordítva! :)

Előzmény: pippolinó (272398)
pippolinó Creative Commons License 19 órája -3 2 272398

Csak a fradi bírja tartani velünk a lépést.

Előzmény: hallaignác (272397)
hallaignác Creative Commons License 20 órája -2 1 272397

Még egy döntetlen van hátra ebből a fordulóból, akkor tökéletes, de így is jó.

Sósajózsa88 Creative Commons License 29 órája -4 1 272396

Na ez nagyot ütött nálam! Jót kacagtam!

Iván András az oroszos Trefilov vonalat képviseli ennyi.

Soma kérdés? Nincs kérdés!

Bőven kapott bizalmat, Gordicot a kezdőbe!!

KB ugyanez Kocsis. Helyette Komáromi. 

11576 nézőt mondok vasárnapra. 

Már látszik is kB melyik 4-5 csapat fog harcolni a kiesés ellen. 

Előzmény: hallaignác (272390)
ivanandras Creative Commons License 1 napja -3 0 272395

A szubjektivitás és az objektivitás találkozhatnak :)

De hagyjuk a filozofálást... 

Előzmény: hallaignác (272394)
hallaignác Creative Commons License 1 napja -3 2 272394

Szubjektív véleményed szerint objektív vagy. Ez zseniális. Kár hogy nem én találtam ki.

Előzmény: ivanandras (272392)
Ebcsont42 Creative Commons License 1 napja -2 0 272393

A nem gyengécske védelem nálam nem jelenti azt automatikusan, hogy akkor az jó lenne..

ivanandras Creative Commons License 1 napja -2 0 272392

Elnézést az objektivitásért.

Előzmény: hallaignác (272390)
Ebcsont42 Creative Commons License 1 napja -2 0 272391

Igen ez a gond, hogy a védelem teljesítménye nem egyenletes. Ha ezt sikerülne valahogy kikalapálnia Navarronak, akkor idén nem lennének kiesési gondjaink. Valahol ezt érzem egy reális elvárásnak/célnak a csapattal kapcsolatban.

Előzmény: Té (272388)
hallaignác Creative Commons License 1 napja -4 4 272390

Úgy látom Miller rájött, hogy amíg te itt vagy addig rá semmi szükség.

ivanandras Creative Commons License 1 napja -4 1 272389

Egy jó védelem nem enged az ellenfélnek 25 lövés, amelyből 12 kaput is talál.

Előzmény: Ebcsont42 (272386)
Creative Commons License 1 napja -2 0 272388

A ZTE ellen meg gyengécske volt és annyira tegnap sem állt a helyzet magaslatán. Akkor megint csak ott járunk, hogy minden meccs más.

Előzmény: Ebcsont42 (272386)
ivanandras Creative Commons License 1 napja -3 0 272387

Csak könyörgöm, Kersák védjen... Az nagyon sokat segítene a győzelmünkön.

Előzmény: rush01 (272384)
Ebcsont42 Creative Commons License 1 napja -2 0 272386

Az MTK ellen pont nem volt gyengécske a védelmünk, sőt a védelmünk, a védekezésünk hozta a három pontot.

Előzmény: Té (272385)
Creative Commons License 1 napja -2 1 272385

Minden meccs más. A múlt héten a gyengécske védelmünk nullán tartotta az MTK-t, most egy ötöst rúgtak a Diósgyőrnek.

Előzmény: sunshine.77 (272383)
rush01 Creative Commons License 1 napja -2 1 272384

Ennyire könnyű dolgunk nem lesz az biztos. Vér fognak inni meccs előtt.

Előzmény: sunshine.77 (272383)
sunshine.77 Creative Commons License 1 napja -2 0 272383

Ahogy tavaly tette... Bár el nem tudom képzelni, hogy ezek pontot szerezzenek Debrecenben. :-)

Előzmény: rush01 (272382)
rush01 Creative Commons License 1 napja -2 0 272382

Ahogy elnézem ez a Nyíregy inkább a jövő heti meccsre készül.

hallaignác Creative Commons License 1 napja -2 2 272381

Sok minden változhat még, de ezen a három meccsen az MTK megmutatta, hogy nem gyenge.

Előzmény: OnlyLoki (272378)
Debrcen Creative Commons License 1 napja -2 2 272380

Na, itt mindenkinek igaza van. Abban, hogy ez a teljesítmény még nem első osztály. Sok minden nem stimmel. Batik jó is, meg fegyelmezetlen is. Igazán felugorhatna néha. Szűcs? Nem jó focista, minden labdát elad. Általában véve a védelem jó lesz, a többi esetleges. Kocsis legalább gyors, én őt nem bántanám. 

Viszont,  az MTK már ötöt rúgott a Diónak. Mi meg lenyomtuk őket. Hol itt a baj, na? :)

Gatyabandi2 Creative Commons License 1 napja -2 3 272379

Most átmegyek ivánandrásba, és ne felejtsük el hogy mikor kiestünk 3 győzelemmel kezdtünk. :D

Előzmény: OnlyLoki (272378)
OnlyLoki Creative Commons License 1 napja -2 4 272378

Ez a csapat úgy vezeti a tabellát, hogy még nagyon-nagyon nincs kész. Az út elején járunk, egy rakás új emberrel, akik néhányan még az utcán is elmennénel egymás mellett. Én ezt a kezdést bármikor aláírtam volna! 

ivanandras Creative Commons License 1 napja -2 0 272377

Van különbség a lefocizás és aközött, hogy egy csapat mondjuk túlságosan visszaáll védekezni és alapvetően eléggé szerencséje van a kulcsszitukban.

De a provokáció nem igazán érdekel :)

Előzmény: pippolinó (272375)
ChrisRea Creative Commons License 1 napja -2 0 272376

és ez hogy számolta ki? 

Előzmény: pippolinó (272374)
pippolinó Creative Commons License 1 napja -2 0 272375

Minket eddig mindenki lefocizott.Vagy nem?

Előzmény: ivanandras (272372)
pippolinó Creative Commons License 1 napja -2 0 272374

Jobb a játékos állományunk mint a miénk.Ezt sem jól látod.

Előzmény: ChrisRea (272371)
pippolinó Creative Commons License 1 napja -3 0 272373

4-et.Ezt az MTK-t tartottuk 0-án.

Előzmény: eeszsz (272370)
ivanandras Creative Commons License 1 napja -2 0 272372

Ez a Dió botrányosan mélyen van, volt kb. 30 jó percük az Újpest ellen, amúgy a ZTE is lefocizta őket...

ChrisRea Creative Commons License 1 napja -2 1 272371

A diósgyőr lehet a másik kieső idén.

eeszsz Creative Commons License 1 napja -2 1 272370

...azt az MTK-t vertük amelyik 3-at rúgott  fél óra alatt a Diósgyőrnek....

Zolika. Creative Commons License 1 napja -2 2 272369

Talán azt vitatta, hogy Könyvesnek volt egy hasonló megmozdulása, amit aztán varoztak is (gondolom piros miatt), amit ő megúszott lap nélkül. Kb ugyanott történt, mind a ketten késtek egy ütemet, szerintem mindkettő sárga.

Előzmény: Ebcsont42 (272366)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -6 1 272368

Kocsisnak nincs jó megmozdulása. Minden támadás elhal rajta, ha elkezd szólózni, 10/10-szer rossz megoldást választ. Védekezni pedig nem tud....

Egyszerűen védhetetlen szerintem a kezdetése. Az nem elég, hogy gyors...

Előzmény: LowKey (272365)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -3 2 272367

Soma tavaly a Vidi elleni utolsó meccsen törlesztette az árát, ha el akar menni, el kell engedni.

Előzmény: LowKey (272365)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -4 1 272366

Szécsi sárgáján pont nem volt mit vitatkozni..

Előzmény: losik (272364)
LowKey Creative Commons License 2 napja -2 5 272365

Egy pár szubjektív gondolat tegnapról.

Jó volt ott lenni, tele a vendég, jó hangulat,

Ez a csapat még 30-40%-ban van kész, a fél keret új, aki most a játék miatt elégedetlen az valamit nagyon félreértett ebből a sportágból,

Nem látom hogy bárki el lenne ájulva a 7 ponttól, sem a szurkolók, sem a csapat, ez jó,

Nekem Batik még mindig nem adja, nagyon lomha, a gólnál sem sikerült 1 centit sem felugrania, nálam ő padon lenne, és Hoffmann és/vagy Youga kezdene.

Írták itt hogy Somának még adni kell esélyt. OK, de mennyit? Játszott már több edzőnél, Balázzsal, Balázs nélkül, kezdőként, csereként, és még mindig semmi. Én vagy eladnám, vagy menjen kölcsönbe.

Az újak közül eddig senki nem váltotta meg a világot, de egyik sem Braga szint. Én leginkább Dacostában látok fantáziát, de a többiekben is lehet még több. Ha a jugoszláv/svájci gyerek úgy fog menni mint most amikor beállt a végén, akkor nagyon gyorsan kedvenc lesz.

Sokan fikázzák Szűcsöt meg Kocsist, szerintem viszont Balázs és Batik mellé kellenek gyors emberek, még ha néha valóban elviszi őket a hév, és pontatlanok. Nálam mindketten kezdők.

Most olyan meccseket nyertünk amiket tavaly elvesztettünk, ha ezek nem voltak reálisak akkor azok sem. Lelkileg nagyon fontos egy épülő csapatnál hogy jöjjenek a pontok, mert csak úgy lehet nyugodtan építkezni. Nekem még mindig teljes talány hogy ez a csapat mennyire lesz erős, de ez a jó kezdés nagyon sokat jelenthet.

losik Creative Commons License 2 napja -3 6 272364

El tudná nekem valaki mondani, hogy miért kellett azt a sárgát kireklamálnia?

Lehet, hogy ennyi kellett, hogy 10 perc múlva befújja a tizit. Ez egy kezdő, Dzsudzsáknál fiatalabb bíró volt. Nem tudjuk mi játszódott le benne. 

Előzmény: Ebcsont42 (272362)
hallaignác Creative Commons License 2 napja -2 1 272363

Én is arra számítok, hogy javulni fogunk. Nagyon meg kell becsülni ezeket a pontokat. A jelentőségüket nem lehet túlbecsülni. Abban is biztos vagyok, hogy az edző látja a helyzetet. Arra a kérdésre, hogy miben kellene még javulni, rögtön rávágta, hogy mindenben.

Előzmény: Ebcsont42 (272362)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -4 2 272362

Apropó Dzsudzsák! El tudná nekem valaki mondani, hogy miért kellett azt a sárgát kireklamálnia? A tegnapi meccset mákkal húztuk be. Nyoma se volt az MTK elleni alázatos hozzáállásnak. A lényeg a 3 pont, és igen tavaly az ilyen típusú meccsekből rendre mi jöttünk ki szarul. Ha a tírek ellen sikerül pontot szereznünk, akkor olyat sikerül csinálnunk, amire tavaly nem volt példa 4 egymást követő meccsen pontot szerzünk. Navarro eddig a megtestesült nyugalom, akiről el tudom hinni a tudatos viselkedést. Az is látszik, hogy idő kell még a kiforott csapatjátékhoz. Viszont ez akár az első kör végére meg is történhet. Szerintem jobbak a kilátásaink, mint tavaly bármikor.

Előzmény: Laci-papi (272361)
Laci-papi Creative Commons License 2 napja -4 4 272361

Ha 1 pontunk lenne, egy szót nem szólhatnánk, cserébe itt 20x ennyi aggódó komment lenne.

Tehát az a baj, hogy mégis csak igazoltunk minden csapatrészbe. Igaz van aki csak egy hete van itt és minden passz előtt bemutatkozik a társának. Egy hét alatt nem hogy az összjátékot nem tanulta meg, hanem még a társ megszólításával is küzd. Milyen igazolások ezek? És játék nélkül szereztek 7 pontot a lehetséges 9-ből. Hol itt a teljesítmény? nem ezt várjuk! Így olyan nehéz sírni-ríni, mert belekötnek az emberfiába. Nem ezt érdemeljük! Nem ehhez vagyunk szokva! Ráadásul még ezek a játékosok még lelkesednek is egymásért, csapatként izgulnak a végén a pontokért. Miféle dolog ez?

Dzs is morcogás, csapkodás nélkül jön le a cserénél és biztatja tovább a társait a végéig. Hát mi van itt kérem? Csak el ne kezdjenek focizni,mert akkor hogy fogunk itt játékosokat leutálni a pályáról és másokat bekövetelni. ...Ja és mi lett ezekkel a fiúkkal? Néha még lőnek is és a kaput is eltalálják. Balázs a világvégéről lő bombagólt, Szécsi talán sohasem rúgott a 16-oson kívülről gólt. Mi lesz ha fejlődnek? Valami újat is mutatnak?

Előzmény: ivanandras (272360)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -5 0 272360

Nem fikázom konstans a csapatot, csak nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy túlértékelünk 7 pontot, ami reálisan 1-2 kellett volna legyen. Persze az a kisebb baj, ha mi követjük el ezt, az a nagyobb, ha a játékosok és a stáb.

És amíg Kocsis vagy Batik kezd, amíg a jobboldali védelmünk átjáróház és amíg Dzsudzsák-függő a kreativitás, addig nehéz lenne csapatépítésről beszélni, mert nem nagyon haladunk.

Önmagában a 7 pont zseniális, de basszus, legyünk már korrektek kicsit... Ha 1 pontunk lenne, egy szót nem szólhatnánk, cserébe itt 20x ennyi aggódó komment lenne.

Előzmény: pippolinó (272356)
LokiFan16 Creative Commons License 2 napja -3 3 272359

Szerintem a keret mostmár pont nem olyan, hogy helye legyen a kezdőben. 

Előzmény: cassano711 (272358)
cassano711 Creative Commons License 2 napja -3 2 272358

Nem tudom, de Soma elég régen itt van és egyelőre sajnos ahhoz képest amennyibe került és amit vártunk tőle, nem hozza a kiugró teljesítményt.

Talán két-három meccse ha volt ahol lehet mondani hogy kiemelkedett, azon kívül közepes vagy gyenge teljesítményei vannak.

Azért fura mert sokszor van egy-egy kis megmozdulása, mikor úgy fordul, úgy teszi tovább a labdát, amiből látszik hogy van benne potenciál, hogy jó játékos, de aztán megint semmi.

Közben meg nagyon kevés a kulcspassz tőle és szinte semmit nem látunk azokból a lövésekből sem 25-30-ról ami Kecskeméten szinte a védjegye volt.

Nem tudom mi lehet ez nála, valami pszichikai gát, Dzsudzsák jelenléte a pályán vagy teljesen más-

A keret olyan most, hogy a kezdőben helye van szerintem, kérdés hogy mi lesz vele hosszabb távon.

Az biztos, hogy ő jobb játékos ennél mint amit látunk tőle.

Előzmény: redway (272351)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -4 1 272357

A szép játékért nem adnak pontokat.Tavaly több meccsen voltunk sokkal jobbak az ellenfélnél, mégis kikaptunk.Az meg, hogy a pontszerzések jó játékkal is párosuljanak, idő és játékosminőség kérdése.Sajnos elég sok csapatnak vannak jobb anyagi lehetőségei.Mi azt sem tudjuk, hogy nekünk milyen van.Volt idő, amikor annyi elvárás volt a részünkről, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek a játékosok.Most küzdenek és eredményesek.Én most megelégszem egyenlőre ennyivel.

Előzmény: rush01 (272345)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -5 4 272356

Mindenki látta, hogy nem sziporkázó győzelem volt.Tudomásul kell venni, hogy ilyen minőségű játékosokra van pénz.Teljesen új csapatot kell építeni, különböző erőnléttel rendelkező játékosokból.Ez nem megy egyik napról a másikra, de egy jó edzővel meccsről meccsre jobbnak kell lennie a játéknak is.

Márpedig egy spanyol utánpótlásedző valószínűleg ért a szakmájához.

Ez a folyamatos negatív megnyilvánulás a részedről arról árulkodik, hogy fogalmad sincs egy csapatépítés hosszáról és nehézségeiről.Mert ha lenne, nem fikáznád a 3 meccsen 7 pontot elérő alakuló csapatod.

Ha a jó játék még nincs is meg, de méltányolni kéne az akarást, a küzdést és az eredményességet.Igaz ezek belátása alapvetően pozitív hozzáállást feltételezne, ami benned láthatóan nincs meg.

Nem bántásnak szánom ezeket a sorokat, de számomra már bosszantó az állandó negatív felhang, amikor a körülményekhez képest a maximumot hozza ki magából a csapat.Én Blago után ebben az edzőben is megbízom, jó edzőnek tartom és biztos vagyok benne, hogy kihozza a fiúkból, amit lehet.De focizni helyettük nem fog és a képességekbeli hiányosságaikat is csak bizonyos mértékig lehet ellensúlyozni csapatjátékkal.

Előzmény: ivanandras (272355)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -6 0 272355

Ez egy nagyon veszélyes önbecsapás...

Előzmény: Mapé (272354)
Mapé Creative Commons License 2 napja -2 2 272354

Egy jó csapat gyenge játékkal is hozza a győzelmet.

ivanandras Creative Commons License 2 napja -6 0 272353

Soma nagyon sok pénzért jött ide, és van is jövője, ha már nem lesz Balázs.

Egy opció nélküli kölcsön szerintem jót tenne neki, de most nehéz látni a helyét a csapatban. Semmiképpen sem adnám el, nagy benne a potenciál.

rush01 Creative Commons License 2 napja -3 0 272352

Szerintem egyikse piacképes. Az egyik a kora, másik a játéka miatt.

redway Creative Commons License 2 napja -2 1 272351

Szerintem Somát és Yougát eladjuk! Ezért nem volt a meccs keretben Youga és Soma sem kapott szerepet, még csereként sem. Én Yougát sajnálnám, de Somát nem. Valahogy nem tud kiteljesedni nálunk. Persze lehet, hogy mellé fogok és nem adjuk el egyiket sem. Nektek mi a véleményetek? 

ivanandras Creative Commons License 2 napja -4 1 272350

Nem mondtam, hogy zavarjuk el Navarrót, csak arra céloztam egyelőre sokkal jobb az eredményünk, mint a játékunk.

Batikkal és Kocsissal a kezdőben nem jutunk szerintem túl sokáig, és előbb-utóbb a szerencseszériánk is. Van potenciál ebben a csapatban, de ez szerintem eddig azért nem az igazi.

Előzmény: pippolinó (272347)
cassano711 Creative Commons License 2 napja -2 1 272349

Ahhoz képest amilyen a teljesítmény, ez a 7 pont több mint jó szereplés.

Nagyon fontos meccs volt, nekünk a Barcikát oda-vissza verni kell.

Előzmény: rush01 (272345)
losik Creative Commons License 2 napja -3 2 272348

Ha most sem leszünk jövő héten vagy tizenkétezren, akkor mikor?

pippolinó Creative Commons License 2 napja -4 1 272347

Zavarjuk el Navarrót!Rossz döntéseket hoz.

"Nehéz lenne nagyon bárkit is dicsérni ma Langon kívül,.."

A barcikai gól előtt Lang hagyta ott az örményt, majd Batik vette át félig-meddig, Varga megindult a labdára, majd félúton megállt.3-as koprodukció volt az.

De akár az egész csapatot is el lehetne zavarni , felszántani a pályát és sóval behinteni:)

Szép volt fiúk, küzdelmes 3 pont, de én erre is számítottam.

Előzmény: ivanandras (272344)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -2 1 272346

3 pont.

rush01 Creative Commons License 2 napja -2 2 272345

Szép volt fiúk. 7 pont. Ha játek képét nézem a 3 meccsen akkor a reális a 2 pont lenne.

ivanandras Creative Commons License 2 napja -4 1 272344

Hááát, ez megint olyan közepes volt, valahogy a vezető gólok után a  mi játékunk esett vissza, nem is kevéssel. Nem értem, hogy egy Barcika ellen miért akarunk védekezni és miért nem rúgjuk rá a mindent eldöntő gólt. A hülye is látja, hogy jobban támadunk, mint védekezünk...

A 3 pont persze nagyon sokat számít, ezeket a meccseket muszáj is megnyerni. De valahogy továbbra sem érzem azt, hogy biztosan jó ez az irány és jó döntéseket hoz Navarro. Amikor meg már lejöttek a rutinos rókák, eléggé összeszokatlan volt a játékunk, nem tudom, elbírunk-e komoly ellenfél ellen ennyi új játékost. De Djokic  szimpatikusan szállt be.

Nem tudom, mi van Yougával, de Batik egészen borzalmas, klubtörténeti mélypont volt, amikor felhúzta a csapatkapitányi karszalagot. Kocsis már szót sem érdemel... Világ spanok lehetnek Balázzsal, hogy utóbbi szinte végig csak őt kereste labdákkal.

Nehéz lenne nagyon bárkit is dicsérni ma Langon kívül, de a győzelem megvan.

rush01 Creative Commons License 2 napja -2 0 272343

Talán azért is adták meg

Előzmény: ivanandras (272342)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -2 0 272342

Azt hittem, nem adják meg... pedig már írtam volna, hogy ezt ellenünk befújták Nyíregyházán :)

rush01 Creative Commons License 2 napja -2 0 272341

Gyollai a mi emberünk 

ivanandras Creative Commons License 2 napja -3 1 272340

Balázs minden egyes passza Kocsis felé megy... mintha más nem is lenne a pályán.

rush01 Creative Commons License 2 napja -2 1 272339

Lomha és ügyetlen.

Előzmény: ivanandras (272338)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -2 0 272338

Majdnem megint kaptunk róla egyet..

Előzmény: rush01 (272337)
rush01 Creative Commons License 2 napja -2 2 272337

Ha van szeme ennek az edzőnek, akkor a következő meccsen nem kezd Batik.

Előzmény: Ebcsont42 (272336)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -2 1 272336

Szokásos újonc-fóbiánk.. Évek óta képtelenek vagyunk nyomni az újoncok ellen. Kocsis le, valakit csak motivál a kezdőbe kerülés lehetősége a padon.

ivanandras Creative Commons License 2 napja -3 0 272335

Nem marad fiatalunk a pályán Szűcs nélkül.

És melyik univerzumban nem hoznád le amúgy Kocsist? Szánalmas, mint minden kurva meccsen...

Előzmény: Önnek_igaza_van (272332)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -5 0 272334

Szegény Kocsis végre csinál valamit, de a buzi varosok nem látták.A 12 csapatos mezőnyből 11-nek befújták volna.Ez a védekezés....Ebben a gólban Varga is vastagon benne volt Batikkal együtt.Remélem a félidőben Kocsist lecseréli.De jöhetne Bárány helyett is az új szerzemény.

rush01 Creative Commons License 2 napja -2 0 272333

Én sem értem, mezőnyben biztos lefújta volna. Ettől függetlenül szarok vagyunk.

Előzmény: OnlyLoki (272330)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -4 2 272332

A játékunk körülményes és kiszámítható, Szécsi gólt lőtt, de én már rég elfelejteném, Szűcs is lohol mint egy güzü, de semmi más, tele hibával, szóval őt is elfelejteni. Gordic, Komáromi, Szuhodovszki szünetben, ....Szűcs, Szécsi, Dzsudszák le....

Epreshurka Creative Commons License 2 napja -2 1 272331

Ennél sokkal jobb játék kell és helyzetek!

OnlyLoki Creative Commons License 2 napja -2 2 272330

Az miért nem volt 11-es, valaki magyarázza már meg! 

ivanandras Creative Commons License 2 napja -6 2 272329

Minősíthetetlenül szarok és gyávák vagyunk egy nb2-es csapat ellen...

Batikról most is megkaptuk a szokásos gólunkat, mert bazdmeg, őt egy 140 centis is lefejeli bármikor. 

Kocsis meg takarodjon már a faszba innen.

losik Creative Commons License 2 napja -3 2 272328

Hát azért volt ott kontakt...

ivanandras Creative Commons License 2 napja -3 0 272327

Kocsis a kihagyott ziccer mellett 0 jó megmozdulással hozza eddig a meccset ..

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -2 0 272326

A szerb Gordic kellene  már beálljon mert  Kocsis, Szücs, gyengék most, most??? vagy máskor is???

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -2 0 272325

A játék továbbra is eszméletlen körülményes, 30 perc és egy talált gól, azóta sincs nemhogy támadásbefejezés, de még támadásvezetés sem...

ivanandras Creative Commons License 2 napja -2 1 272324

Ez a jobboldali védekezés egyszerűen katasztrófa... egy Kocsis-Dacosta kettős nem tud védekezni hatékonyan, be kéne már végre látni. Ma is akkora területek vannak ott, hogy rossz nézni.

ivanandras Creative Commons License 2 napja -2 0 272323

Az igen, Márkó!

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -2 0 272322

Navégre, ezt magyarázom....

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -2 2 272321

15 perce megy a játék, de még nincs támadásbefejezést, nagyon körülményes a játék, sokkal egyszerűbben kellene, miért kell mindig leadni, nem tud senki kapura lőni?

ivanandras Creative Commons License 2 napja -3 0 272320

Na, ez így nagyon szar hír...

hallaignác Creative Commons License 2 napja -3 0 272319

Youga miért nincs a keretben?

hallaignác Creative Commons License 2 napja -2 1 272318

Remélem nem vetted magadra. Amennyiben mégis, sajnálom, hogy megbántottalak. Ma este meccs lesz. Remélem a következőn ott lehetek. A hülyék egója remélhetőleg nem nagyobb, mint a kollektív bölcsesség.

Előzmény: Ebcsont42 (272317)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -3 1 272317

Éljen a gondolat rendőrség! Szépen fényezed a szart. További szép napot!

Előzmény: hallaignác (272316)
hallaignác Creative Commons License 2 napja -3 0 272316

Ez valóban az MLSZ elnökség álláspontjától függ. Azonban mivel a cigányt nevesítették, a tirpákot és a hajdút meg nem, ezért az utóbbi kettőnél van mérlegelési lehetőség, a cigányozásnál meg nincs. Annak ellenére, hogy a cigány jelző némelyeknél dicséretnek számít.

Nem igazságra, hanem jogszerűségre kell törekedni. Ezért éri meg jobban törvényhozónak lenni, mint szabadságharcosnak.

Előzmény: Ebcsont42 (272314)
hallaignác Creative Commons License 2 napja -4 1 272315

Enyhén agresszív vagy, de ez még belefér. Engem az minősít amit én mondok, téged pedig az amit te mondasz. Nagyjából pont leszarom, hogy hány éve jársz meccsre, mert az nem bizonyíték semmire. Én is voltam résztvevője ostoba skandálásoknak és nem vagyok rá büszke. Akkor sem ha bátrabb volt, mint a "Budapesten mindenki cigány", vagy "Buzi MLSZ".

Ez nem faszméregető verseny, hogy aki, régebb óta jár meccsre, annak hosszabb, de ha igen, akkor valószínűleg úgy a topikban, mint a stadionban mérföldekkel le lennétek szavazva.

Előzmény: OnlyLoki (272313)
Ebcsont42 Creative Commons License 2 napja -3 3 272314

Nem látom a különbséget a tirpák, a hajdú és a cigány között. Egyesek szerint mindegyik kifejezés pejoratív..

Előzmény: hallaignác (272311)
OnlyLoki Creative Commons License 2 napja -3 2 272313

31 éve járok meccsre, ettől sokkal-sokkal durvább dolgok voltak a '90-es években, nagyjából hasonló százalékban. Ez, ami most van picsafüst, az, hogy te felülsz ennek a mesterségesen generált "problémának", leginkább téged minősít. Olyan, mintha megcsalna téged az asszony, ő meg azzal terelne, hogy jó, de te meg nem mosod ki a kádat magad után. Erre te elszégyelled magad, és igazat adsz neki, ő meg röhög rajtad, mekkora egy balfasz vagy, de azért még veszel neki egy új kistáskát kiengesztelésül, beismerve, hogy tényleg milyen szemét voltál vele.

Az MLSZ tetteit összességében kell nézni, nem kell felülni a hasonló szánalmas terelésnek, mert ezzel csak a magyar futball sírásóit támogatod. 

Előzmény: hallaignác (272302)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -3 0 272312

Tisztulj tirpák, tisztulj!

Előzmény: hallaignác (272311)
hallaignác Creative Commons License 2 napja -3 1 272311

Nem beszélve arról, hogy közismert, hogy minden tirpák falopó, tehát nem kell ezt feltétlenül elismételni. Bár ez azért nálam nem lépi át a határt. A tirpák olyan mint a hajdú, ha szégyelli tagadja le.

Előzmény: pippolinó (272309)
pippolinó Creative Commons License 3 napja -3 4 272310

Nem lesz egy sétagalopp a mai meccs, de bízom a maestróban, hogy kitalálja a jó taktikát és a megfelelő játékosokat a győzelem érdekében.Mert egyértelműen győzelmet várok.

pippolinó Creative Commons License 3 napja -4 1 272309

Egyetértek.Sosem voltam szervezett szurkolói csoportban.Inkább egyedül szeretem nézni a meccset.Nem azt mondom, hogy nem szidom én is a bírót, vagy adott esetben valamelyik ellenszenvesen viselkedő ellenfél játékosát, de ezt a kollektív trágárkodást nem tartom szükségesnek. Pláne, ha rendszeresen a csapat és a "normál" szurkolók látják kárát egy esetleges zárt kapu miatt.Biztosan ki lehetne olyan szidalmazást találni, ami bujtatott,szellemes de mindenki érti, akire vonatkozik és nem tud büntetni érte az MLSZ, ha már enélkül nem megy.

Előzmény: hallaignác (272305)
vén lokista Creative Commons License 3 napja -2 0 272308
Mindenesetre Békés vármegyei!Onnan "kiváló" sporik jöttek...Iványi,Andó Szabó?!
Előzmény: Zolika. (272304)
hallaignác Creative Commons License 3 napja -3 4 272307

A kaktusszal már a pettingnél elakadok.

Előzmény: Ebcsont42 (272306)
Ebcsont42 Creative Commons License 3 napja -3 2 272306

A szervezett trágárkodás mint szimbólum? Akkor inkább már legyen szimbólum a kaktusz! Kívül szúr, mint az élet, de belül nedves, mint a p... :)

Előzmény: hallaignác (272305)
hallaignác Creative Commons License 3 napja -3 1 272305

Nem az MLSZ-t védem és nem értek egyet a szektorbezárásokkal, a zárt kapus meccsekkel meg főleg nem. Azt is tudom, hogy egy meccsen elhangzik ez-az. De a szervezett trágárkodás ne legyen már az ellenállás eszköze, pláne nem a szimbóluma. Aki enélkül nem tudja elképzelni a meccset azt persze nem lehet meggyőzni meg nem is érzem feladatomnak. Ez csak egy beszélgetés.

Előzmény: Ebcsont42 (272303)
Zolika. Creative Commons License 3 napja -2 4 272304

A ma esti bíró sporttárs, Hanyecz Bence, elsőbálozó lesz. A régebb óta fiatalok emlékezhetnek egy ilyen nevű bíróra a 90-es évekből. Furcsa perverzió, mikor apáról fiúra száll az anyázás (már ha van közük egymáshoz).

Ebcsont42 Creative Commons License 3 napja -3 1 272303

Esküszöm teljes mellszélességgel állnék az emelesz mellé akár ebben is, ha nem tudnám biztosan, hogy ez is csak képmutatás/pótcselekvés valódi tartalom nélkül.

Előzmény: hallaignác (272302)
hallaignác Creative Commons License 3 napja -2 1 272302

Nem tudom mi az MLSZ véleménye erről a százalékos dologról, nekem nem tetszik és egy is sok. Akiknek egyáltalán nem okoz ez problémát amikor csoportban van, miért sértődik meg, ha a közúton, a parkolóban vagy egyéb helyen elküldik a büdös, két forintért szopó geci kurva anyjába? Esetleg ha valamelyik családtagját éri ilyen inzultus akkor azt mondja neki: Ne kapd fel a vizet mi is így szoktuk!

Előzmény: OnlyLoki (272301)
OnlyLoki Creative Commons License 3 napja -2 2 272301

Ezek a rigmusok egy-egy meccsen nagyjából a teljes játékidő 10%-ában fordulnak elő. Ezt nagyítja fel az MLSZ. 

Előzmény: hallaignác (272300)
hallaignác Creative Commons License 3 napja -4 2 272300

Szabad bárkit becsmérelni. Legfeljebb TV-n nézzük a meccset. Több reklámot látunk, többet ér  a közvetítési jog. Mindenki jól jár. Akinek nem meccs  a meccs buzizás, cigányozás, meg hasonlók nélkül az majd beül a Rend&White-ba oszt jó napot. Hiányozni fog egy kicsit a kollektív ."... te állat bazdmeg az anyádat" móka, de legfeljebb elverjük az asszonyt vagy a gyereket, mert a stresszt azért mégis csak le kell vezetni valahol. Velünk nem basznak ki.

Előzmény: OnlyLoki (272298)
OnlyLoki Creative Commons License 3 napja -5 5 272299

Ez, ami neked van, úgynevezett Stockholm szindróma. MLSZ azt mondta, nincs cigányozás, akkor nem cigányozol. MLSZ azt mondta, nincs piró, akkor nem pirózol. Legközelebb, ha az MLSZ azt mondja, köszöntsd fel ének szóval Csányi Sándort a születésnapján, akkor te azt is megcsinálod, mert az MLSZ azt mondta.

A stadion nem színház! Meg lehet nézni azokat stadionokat például a Manchester Citynél. 72 ezer néző ül a stadionban néma csendben. Fasza! Mondjuk, ott lett abból bevétel, hogy lecserélték a szurkolókat nézőkre, de a magyar futballra a kutya nem kíváncsi!

Nem baj, addig sem arról kell beszélni, hogy az akadémiák teljesítménye nulla, nincs számonkérés feléjük, és az egész magyar labdarúgás úgy szar, ahogy van. Hanem erről, hogy ezek a szurkolók rontják az úri közönség szórakozását, akik a VIP páholyban zabálják a kaviáros szendvicset a meccset, a csapatot, a klubot magasról leszarva. Ehhez kellenek a kritikátlan mindenhez is tapsolók. 

Előzmény: losik (272293)
OnlyLoki Creative Commons License 3 napja -3 1 272298

Persze, tudom: Magyarország egy szabad ország, ahol mindenki azt csinálja, amit szabad! 

Előzmény: hallaignác (272292)
ChrisRea Creative Commons License 3 napja -2 2 272297

megjegyzem a Új-Zélandi dohánytilalom is 2022-24-ig volt érvényben, mint a kötelező oltás ausztriában 6 hónapig, mert abszurd.

A hatalom mindig is bepróbálkozik aztán vagy bejön vagy nem. De az igazi céljuk olyan mint Trump vám tárgylása, belengeti az 100% aztán örülnek hogy csak 15% az addigi 0-ról.

A kollektív bűnösség ilyen formán: bekiabálásért- szektorbezárás. Ezt már meghaladta állítólag a jog. Vagy akkor miért van biomerikus újlenyomat szkennelés a jegyvásárlásnál? Kategórizálása a nézőknek. Legözelebb bankszámla kivonatot is kérjenek. Vagy 3milla letétet a bírságra. 

Előzmény: ChrisRea (272296)
ChrisRea Creative Commons License 3 napja -2 1 272296

Nem a jóakart szüli ezeket hanem hátsószándék, akármibe is van csomagolva. 

Olyan amikor a fejelést akarták betiltani a fociban pár éve mert káros az agyra...rákerestem- bár ne tettem volna-

ne félj visszajött az is ahogy pl Új-Zélandon betiltják a dohányzást a fiatalabb generációknak, ugyanez tessék ()

Az ifjúsági labdarúgásban (különösen a 11 év alattiaknál) Angliában fokozatosan kivezetik a fejelést. A szándékos fejelés közvetett szabadrúgást von maga után az ellenfél csapata javára. Ez a változás három szezon alatt kerül bevezetésre, kezdve a 7 év alattiakkal és a 9 év alattiakkal a 2024-25-ös szezonban, majd kiterjesztve a 10 év alattiakra 2025-26-ban, végül a 11 év alattiakra 2026-27-ben. A lépést a fejelés agyi egészségre gyakorolt lehetséges hosszú távú hatásaival kapcsolatos növekvő aggodalmak indokolják.

ja de a transzok püfölhetik a nőket bokszban. 

Az új-zélandi parlament kedden elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében többé nem vásárolhatnak dohányterméket azok, akik 2009-ben vagy azután születtek. A törvényt megszegőket akár 150 ezer új-zélandi dollár (több mint 37 millió forint) pénzbírsággal is sújthatják. A tilalom a 2009. január 1-jén vagy azután születettek egész életében fennmarad – írja az MTI.

Ebcsont42 Creative Commons License 3 napja -4 2 272295

Mert a fiatal szabály az kreatív? A meccsre járás soha nem volt kreatív elfoglaltság, mindig is a fáradt gőz kieresztésére szolgált. (Lsd. még Panem et circenses!)

Ebcsont42 Creative Commons License 3 napja -4 4 272294

Miért kellene az emelesz-szel kibaszni? Láthatóan egyetlen ziccert se hagynak ki, ha önszopatásról van szó. Kevesebb néző, még több átláthatatlan állami cs*cserdő. A lényeg, hogy még véletlenül se alakuljanak ki piaci viszonyok a hazai fociban. Csányi lassan kártékonyabb lesz, mint Kisteleki volt fénykorában. Hiába a csillogó külcsín, a festék alatt rohad minden..

Előzmény: OnlyLoki (272291)
losik Creative Commons License 3 napja -6 3 272293

Lehet én vagyok a hülye, de nem értem ezt a nagy felháborodást. Meg volt mondva előre, hogy nem lehet "cigányozni." Lehet szurkolni, még akár az ellenfelet is baszogathatjuk, de egy szint alá nem kell menni. Ha meg csak azért is csináljuk, akkor ne csodálkozzunk. Legyünk kreatívak ha kell. Mert a "cigányok, cigányok", meg a "kurva anyád" az nem az. 

hallaignác Creative Commons License 3 napja -3 3 272292

Magyarország nem Balkán és nem nem is kellene annak látszania. Nem is Észak-Korea, mert ott nem jellemző a szektorbezárás. Pláne nem felfüggesztve.

Előzmény: OnlyLoki (272291)
OnlyLoki Creative Commons License 3 napja -3 3 272291

A Balkánon már égne a szövetség székháza, nálunk meg csak a picsogás megy: "akkor majd jól nem megyünk be, és jól nem szurkolunk! " Hú, de kibaszunk így az MLSZ-szel. 

Előzmény: Laci-papi (272288)
LokiFan16 Creative Commons License 3 napja -3 1 272290

Kb. 130 jegy maradt. Mindenki Kövesdre!! 

ChrisRea Creative Commons License 3 napja -3 0 272289

MLSZ szótár :  BINGO

That's a bingo is that the way you say it that's a bingo? -You just say bingo- bingo -how fun.

Mit jelent a szleng bingó?

a meglepetés és általában az élvezet kifejezése, például ha valami sikeresen történik:

Épp kölcsön akartam kérni egy kis pénzt, amikor bingó! - megérkezett a csekk. 

Előzmény: Laci-papi (272288)
Laci-papi Creative Commons License 3 napja -2 3 272288

Az 1. forduló szabálysértései kapcsán meghozott döntések mellett  eljárást indított az alábbi sportszervezetekkel szemben: ETO, Újpest, FTC, DVSC, Békéscsaba, Honvéd.

Tehát azok ellen ahol még van néző, van aki kimegy ezekre a meccsekre......Haladunk a covid-időszak felé, ahol a lelátón csak néhány bennfentes, kivételezett tartózkodhatott. Lelátói rendbontástól nem kellett tartani, igaz a tv sem mutathatta meg, hogy kik a kivételezettek a lelátón.

Előzmény: ChrisRea (272286)
Laci-papi Creative Commons License 3 napja -2 2 272287

A holnapi meccstől azt várom, hogy a védelem újra lehozza nullára a meccset, elől meg bízom két lőtt gólban és reménykedem háromban. Most már csatárunk is elég sok van. Így remélem nem csak Bárány fog egyedül küszködni elől.

A csatársorban is el tudom képzelni a tervezett cserét, nemcsak a középpályán.

ChrisRea Creative Commons License 3 napja -3 1 272286

ne legyél már naív,  jóska-pista agyvérzést kap egy tizi kapcsán bekiált hogy   .... a bíró  és már csilingel a kassza... 

idézek  a bűnlajstromból  konkrét személy szidalmazása, játékvezetővel szembeni diszkriminatív megnyilvánulás...

ZTE-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása, játékvezetővel szembeni diszkriminatív megnyilvánulás

FTC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személyek szidalmazása és rasszista megnyilvánulás: „cigányozás”)

Diósgyőrt szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulás: „cigányozás”)

DVSC-t szurkolóinak rendzavarásáért (rasszista megnyilvánulás: „cigányozás”) 

Újpestet szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, nagymennyiségű pirotechnikai eszközök működtetése beöltözött, maszkban lévő szurkolók részéről a rendezők asszisztálása mellett, amelyet a FEB kirívóan súlyos fegyelmi vétségként értékelt, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése és rasszista megnyilvánulás: „cigányozás”) 

Fehérvárt szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések használata, konkrét személy szidalmazása, valamint rasszista és diszkriminatív megnyilvánulása)

Honvédot szurkolóinak rendzavarásáért (rasszista megnyilvánulás: „cigányozás”) 

Soroksárt szurkolóinak rendzavarásáért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) 

Az 1. forduló szabálysértései kapcsán meghozott döntések mellett  eljárást indított az alábbi sportszervezetekkel szemben: ETO, Újpest, FTC, DVSC, Békéscsaba, Honvéd.

Előzmény: Ebcsont42 (272282)
Creative Commons License 3 napja -2 0 272285

Facen találtam, bár még odébb van, de minket is fog érinteni: "A nyíregyházi szurkolóknak jó hír, hogy a klub az idei szezonra csökkentette a vendégszektor méretét, így a felszabaduló mintegy 500 helyre is hazai drukkerek ülhetnek."

Nagyon résen kell majd lenni a jegyvásárlásnál.....

Creative Commons License 3 napja -2 0 272284

Majd, ha itt is olyan gyorsan jár a labda... :-)

Előzmény: busiattila (272281)
cplies002 Creative Commons License 3 napja -2 0 272283

A Puskás elleni mérkőzés ismét pénteki napon este 20:00 órától lesz… idén is az összes meccsünket péntekre teszik?

Ebcsont42 Creative Commons License 4 napja -2 5 272282

"Leforditom: a magyar és fiatal szabály kamu az így kifezetett pénzekre nincs fedezet ezért büntetésekkel ellentételezi az mlsz.

jó ha szezon végén nullszaldóra kijönnek a klubbok és  nincs se nyereség, se veszteség."

Ha ez tényleg így van, akkor tök egyszerű a megoldás. Ha az Ultrák tényleg utálják az emeleszt, akkor elég csendben maradniuk a meccseken, és legkésőbb november környékén CséeS már a Naptévében fog személyesen könyörögni egy kis zsidózásért..:)

Előzmény: ChrisRea (272280)
busiattila Creative Commons License 4 napja -3 4 272281

Lassan úgy kell meccset nézni, mintha tenisz stadionban  lennénk.

ChrisRea Creative Commons License 4 napja -5 3 272280

https://dvsc.hu/buntetett-az-mlsz-a-dvsc-t-penzbuntetessel-es-felfuggesztett-szektorbezarassal-sujtottak/

Büntetett az MLSZ, a DVSC-t pénzbüntetéssel és felfüggesztett szektorbezárással sújtották

Leforditom: a magyar és fiatal szabály kamu az így kifezetett pénzekre nincs fedezet ezért büntetésekkel ellentételezi az mlsz.

jó ha szezon végén nullszaldóra kijönnek a klubbok és  nincs se nyereség, se veszteség.

Előzmény: Ebcsont42 (272279)
Ebcsont42 Creative Commons License 4 napja -2 0 272279

Érik a szektor bezárás..

Előzmény: hallaignác (272278)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -2 0 272278

"Az 1. forduló szabálysértései kapcsán meghozott döntések mellett a FEB a 2. fordulóban történt szurkolói rendzavarások, rasszista megnyilvánulások, megbotránkoztató bekiabálások miatt eljárást indított az alábbi sportszervezetekkel szemben: ETO, Újpest, FTC, DVSC, Békéscsaba, Honvéd."

Zolcsi2.0 Creative Commons License 4 napja -2 0 272277

öööööööö speciel nem őket hiányoltam-))

Előzmény: pippolinó (272275)
Laci-papi Creative Commons License 4 napja -2 2 272276

Gyengécske meccs volt. A két fejes gólon kívül egy-egy kapus bravúr mindkét oldalon, egy DEAC kapufa, egy komolyabbnak tűnő sérülés a Lokinál (Hornyák). Felépítésben, testsúlyban(tömegben), évek számában óriási különbség volt a két csapat között. Ez a játék képén is meglátszott.

Előzmény: Laci-papi (272274)
pippolinó Creative Commons License 4 napja -3 2 272275

A csapat nem méltóztatott kikapni, így természetes, hogy csönd van:)

Előzmény: Zolcsi2.0 (272272)
Laci-papi Creative Commons License 4 napja -2 0 272274

Készülünk a DEAC-DVSC2 rangadóra.Még másfél óra.

Creative Commons License 5 napja -2 1 272273

Jó lenne...

Zolcsi2.0 Creative Commons License 5 napja -2 1 272272

Mindenki nyaral?-)))

hallaignác Creative Commons License 6 napja -2 0 272271

A derékszöget tagadod! (Ennek örülök, mert mérnökként rajzoltam ilyet, de még soha nem láttam)

A százbolha zseiális. zsediális. zsebiá... (Bassza meg!) Kurva jó. Ha belelépett volna közel sem lett volna ilyen meg pláne.

Előzmény: Sósajózsa88 (272270)
Sósajózsa88 Creative Commons License 6 napja -2 2 272270

Figyu! Mivel nem ismerlek.

A: Ez alapjáratom motorom rontom bontom?

B: Semmi cicó ez depresszió?

C: Kurva jó feeling bármitől akármitől megidézve és megigézve?

Xd xd xd

Előzmény: ChrisRea (272267)
Creative Commons License 6 napja -3 2 272269

Sziámi, egy kis Mészöly Kálmánnal, bizarr egyveleg. De, még mindig jobb, mint ha okoskodik...

Előzmény: pippolinó (272268)
pippolinó Creative Commons License 6 napja -2 0 272268

Nyugtass meg, hogy legalább Te érted amit írtál.Jelentkezzen, aki érti.

Előzmény: ChrisRea (272267)
ChrisRea Creative Commons License 6 napja -4 0 272267

hagyjuk már ezt: eddig volt levédett "szárnyaskerék" meg csengeri örökös nő -volt már pár igazmondó

Münchausen báró a hajánál fogva kihúzza magát a mocsárból...100bolha ha egyszer  de előadták ezt a produkciót.

nekem meg ez, hogy lehetett volna ez:

"Átlettünk verve! Átvertek minket! Üssenek agyon! Fogjunk össze a büdös úristenit, belebolondulok! és már akkor is:

"Fiatal barátom az ukránokról nem akarok semmit mondani, mert még a bíróságon kötnék ki. Elvtelenül mocskos módom megfosztottak minket a lehetőségtől" - mondta nyilatkozata közben többször könnyeivel küszködve egyre hangosabban a volt kapitány.

de jó hogy bele nem lépett.

Előzmény: Sósajózsa88 (272264)
iamsolucky Creative Commons License 6 napja -4 4 272266

balszélen vajda, jobbon komáromi, közöttük balázs, mögöttük youga és batik:D csatárban bárány. Nem hangzik rosszul 

ivanandras Creative Commons License 2025.08.04 -6 1 272265

Az ukránnal? Ne viccelj... Szerintem Senaga játékpercét kapja majd meg :)

Előzmény: Sósajózsa88 (272264)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.08.04 -3 2 272264

Eszembe jutottak a kB 1 hőnappal ezelőtti vészharang mesterek írásai. Xd

Remélem kezdenek kiolvadni, mivel lassan ki is árúsithatunk  a középpályáról.

Védelem is megvan az ukránnal.  

Szerintem 4-3-3 at akar a mester játszatni. 

Legyen! 

hallaignác Creative Commons License 2025.08.04 -3 4 272263

Én nem lepődnék meg Szuhodovszkin. Nem is nélkülözhetetlen itt és szerintem nem is érzi jól magát. Olyan mint a szobabicikli. Drágán vetted, de szobainasnak használod. Én is túladnék az enyémen már harmadáron pedig kurva jó. Aztán Djurasekkel te sem számolsz. Az esetleges harmadik pedig Kocsis vagy Vajda lehet.

Előzmény: ivanandras (272261)
Mapé Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272262

Én biztos voltam benne, hogy visszamegy a Puskásba. Remek igazolásnak tűnik.

Előzmény: pippolinó (272252)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.04 -1 0 272261

Na jó, csak ki megy el?

Gordic, Bermejo, Manzanara új, ők nyilván nem. Kocsis most lett kezdő, Batiknak jó meccse volt, Soma meg igen drágán érkezett anno.

Szóval reálisan Szécsi és Vajda mehet, de utóbbit én kifejezetten sajnálnám.

Előzmény: hallaignác (272260)
hallaignác Creative Commons License 2025.08.04 -3 1 272260

Egyrészt két-három ember elmehet még az átigazolási időszak végéig, másrészt több a variációs lehetőség. Már úgy értem, hogy nem a létszám miatt, hanem jobban az ellenfélhez lehet igazítani a felállást és a meccs közbeni beavatkozási lehetőség is bővül. 

Tavaly azért jártunk úgy, hogy azért hívtunk az ifiből fiúkat a keretbe, hogy ne legyen üres a pad. Mindenki tudta, hacsak nem lesz négy-öt sérült az adott meccsen akkor nem fognak beállni.

Előzmény: ivanandras (272258)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 272259

Komáromi inkább jobb mint balszélső. 

Előzmény: ivanandras (272258)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 272258

Kíváncsi leszek így a középpályára....

Szerintem 2 fix elem van most, Youga és Szűcs, a maradék 3 pozícióra van Vajda, Batik, Dzsudzsák, Komáromi, Szécsi, Szuhodovszki, Kocsis, Gordic, Bermejo, Manzanara és Djurasek, bár utóbbival kár számolni.

Ez azért így 10-11 játékos 3 posztra, ami picit soknak tűnik. Balázs most stabil kezdőnek tűnik és szerintem Komáromi sem a padra jött. Marad a jobb szél, mint kérdés.

Érdekes lesz...

iamsolucky Creative Commons License 2025.08.04 -3 1 272257

nekem ez az igazolás nagyon tetszik, hatalmasat fog dobni az előrejátékunkon, és akkor megvan a dominges utód.

https://www.youtube.com/watch?v=UHKHJW6msn0

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272256

itt nem az mlsz pénz ami miatt kell hanem a kiemelt akadémiai milliárdok miatt úgye ezen megy a felháborodás, hogy 3+2 kell míg a nem kiemelt akadémiáknak 4+1

Előzmény: pippolinó (272253)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272255

Na, végre egy tényleg baszó igazolás!!

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272254

le is igazoltuk...

Előzmény: pippolinó (272252)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.04 -3 1 272253

Senki.Nekem nem kell az MLSZ pénze.:) 

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272234)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272252

Komáromi esetleges leigazolását szellőtette meg a HAON. Vele jól járnánk.Kocsis 2 csak ő gólt is tud rúgni.

pippolinó Creative Commons License 2025.08.04 -3 2 272251

Ha Batik utoléri magát erőnlétben és nem sérül meg, neki játszania kell. Az egyetlen játékosunk(na jó még Bárány, aki tud fejelni.Tudom, a zete ellen lefejelték, de az MTK ellen már megmutatta, hogy hátul és elől is szükség van a fejjátékára.Mellesleg máris utolérte Yougát a góllövésben.Eddig hiába ívelgettünk az ellen kapuja előtt, senki sem tudott gólt fejelni, mert nem volt meg az ütemérzék hozzá.Batik gólja mesteri volt.

hallaignác Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 272250

Mi a gond? Túl sokan vagyunk?

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272247)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.08.04 -2 1 272249

Lement két kör, és pontszámilag kihoztuk azt amit ki lehetett.

A Zete elleni játékunkat látva szomorú voltam, az MTK elleni meccs után kicsit szebbnek látom a dolgokat.

de......

Most egy olyan meccs jön, amelyiken mi vagyunk az esélyesek, és ezeket a meccseket a legnehezebb behúzni. Az ellenfél nem hazai pályán játszik, de meg akarja szerezni a történelme első első osztályú győzelmét. Ne velünk írjanak történelmet.

Mindenki Kövesdre!!

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 272248

Vajda tudna? ezt honnan, miből veszed?

Előzmény: hallaignác (272241)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 272247

Manzanara meg padozik szerinted? amikor az edzőmeccseken végig játszott? Han Batik játszik Youga nem fog

ChrisRea Creative Commons License 2025.08.04 -3 0 272246

na összefoglaló Szűcs hátrahúzás a legelején:) pedig  határozottan emlékszem Batikra is akkor vagy egymástól ilyen hülyék vagy a taktika része volt, tegyük fel az utóbbi.  hagyjuk ezt most öcsém - ahogy Csíntalan szokta volt mondani adásban ha szembe jött a valóság.

Előzmény: ChrisRea (272243)
cassano711 Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 272245

Tibinél lényegesen nagyon játékintelligenciával bírt véleményem szerint.

Tibit imádtam mert a hozzáállása, mentalitása mindent vitt és baromi gyors volt, de ugye egyik híres mondása volt, hogy "nem tudok focizni". Igaz karrierje vége felé meg azt is mondta, hogy "a végére egész jól megtanultam focizni is" :-)

Hogy ellenfél szempontjából egy "irritáló kis pöcs" Domingues az esélyes, hogy igaz:-) Eleve ahogy kinéz + marha gyors + agresszív és tud focizni is. Elég kellemetlen kombó.

Előzmény: ChrisRea (272242)
cassano711 Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 272244

Nyilván nem, teljesen más poszt, Kocsis egy classic jobbfutó / jobbszélső.

Remélem hosszú távon az esze is megjön és lesz meccs amit ő dönt el.

ChrisRea Creative Commons License 2025.08.03 -3 0 272243

Batik szvsz túképzeli magát a pályán kb mint Balázs a "nem a tv a fontos" időszakában. 

Gondolok arra hogy háttal az ellenfél kapunak, hátrahúzza a labdát bele a vakvilágba a kezdőkörnél az mi fasz? De legalább 3x eljátszotta. 

Ez ilyen valódi nem tudom a szöveget de halandzsázok a kareokeban és vevó rá a közönség. jó-jó csak legközelebb azért tanulja meg a szöveget ha már szereplési vágya van.

meg ezek a dumái: a "régi Loki kikapott volna a ZTE-től" baszod milyen régi Loki, amelyik 7x bajnok volt?  hol van ez a csávó?

Aranyhalnyi memóriájából már kiesett hogy Ö volt a "régi" Loki. 

Mindenesetre a MTK ellen begyűjthette a Koplárovics díjat, tegye el a vitrinbe azt csókolom.

ChrisRea Creative Commons License 2025.08.03 -3 1 272242

ha  már szélsők:

Én teljesen másként láttam Dominques mint ahogy ünnepelve volt. Nálam DombiTibi 2,3 vol abban az értelemben hogy szaladgál szaladgál amíg fel nem rúgják és tizi. csak most eszméletlen sok lapot kapott róla az ellenfél meg ő is kapott jópárat a bokarugdosásaiért -Ne felejtsük hogy Youga is miatta eltiltott mert a fehérvári már kb meg is verte volna ha nem lép oda megvédeni.

szóval Domiques ritka agresszív kis irritáló pöcs lehetett ellenfélként, nem is bírták idegekkel (lásd amikor Mtks megtapota 0-2 meccsnél stb) és jöttek menetrendszerinti róla lapok a meccs végére -(a fájó hogy néha még így is kikaptunk)

Kocsis kb ugyanilyen hatékony lehet ebben, mert ő meg beleviszi a labdát minden helyzetbe, addig amíg el nem kezdik felrugdalni őt is idővel. Ha elég közel a kapuhoz jöhet Dzsudzsák. Most ez nem taktikai elem :) de simán lehet tendencia. Win-win ha meg beverekszi magát akkor meg helyzet, 4-ből 1x bejön, ebből minden hatodik ziccer/gól szerintem érik egy gól a következő meccsre :) Lehet ilyen gondolatok is járnak a fejekben.

Előzmény: hallaignác (272237)
hallaignác Creative Commons License 2025.08.03 -2 0 272241

Szerintem Kocsis egyébként sem váltótársa sem Batiknak, sem Yougának. Szűcs játszik még ilyen szűrő szerepben és Vajda is tudna, de szerintem hasznosabbak lennének szélsőként.

Vajdát semmiképpen nem balhátvédként játszatnám elsősorban, mert úgy tűnik Guerrero ezt megoldja, azt meg sajnálnám, ha a padon ülne. Ezért mondtam, hogy Batik-Youga szűrő, ők pedig előre. Batik-Youga Vajda-Godic-Szűcs felállás talán még két csatárt is elbírna. (már ha lenne)

De már túl sok ez tőlem. A lényeg, hogy Batik szerintem jó volt az MTK ellen.

Előzmény: cassano711 (272240)
cassano711 Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 272240

Kocsis extrém gyors, csak szertelen. Ezzel együtt most egész tűrhető volt, voltak jó beadásai, egy veszélyes lövése, csak nagyon szertelen továbbra is, elszór néha labdákat.

Az látszik hogy jobb szélen Navarro most mellette tette le a voksot, szóval ő most stabil kezdő és gondolom az is marad amíg nem lesz pár rossz meccse vagy nem sérül meg.

Előzmény: hallaignác (272239)
hallaignác Creative Commons License 2025.08.03 -2 0 272239

Kocsis gyorsabb, meg Szűcs is, de más szempontok is vannak szerintem. Különben meg ez egy laikus véleménye. Ezzel együtt remélem, hogy egyszer megnézhetem ezt is.

Előzmény: LowKey (272238)
LowKey Creative Commons License 2025.08.03 -2 0 272238

Batik rengeteget hagyott ki, úgyhogy én is adnék még neki időt, de sokkal gyorsabb már nem lesz, mint ahogy Youga sem, és középen két lomha ember már szerintem sok lenne. Nálam egyértelműen Youga a kezdő, és Batik a tökéletes cseréje. 

Előzmény: hallaignác (272237)
hallaignác Creative Commons License 2025.08.03 -2 1 272237

A helyszínen úgy láttam Batik volt az egyik legjobb a mezőnyben. Labda nélkül is mindig odahelyezkedett, ahova a súlypontot helyezni kellett. Most, hogy visszanéztem ez valóban nem jött át a TV-n. Lehet, hogy Youga ÉS Batik vkp-ként hatékony lenne együtt. Szűcs, Vajda, Kocsis, meg harcoljon meg a szélső támadó helyért a többiekkel.

Előzmény: ChrisRea (272236)
ChrisRea Creative Commons License 2025.08.02 -7 3 272236

Batik fel alá szaladgál a pályán minimális taktikai fegyelemmel, tavaly is totál káosz volt amikor betették védőbe - idén Maurides helyett az ő dinnye fejére ívelget Dzsudzsák amivel több haszna van mint amikor belsővédőként osztja az észt meg az eladott labdákat.

no ez már zseniális felfedezés volt a stábtól mondjuk nagy "computing power" nem kellett hozzá - sok menő manó közt a lóbaszó - hát fiam akkor fejelgessél

mindegy ez is egy "variáció", és a  sok nyugdíjas Dzsudzsák minek ide tavalyi megfejtésből az maradt hogy, ha nem fogalmatlan a környezet akkor jól el van a csapatban. 

ha jön a Youga-Batik csere akkor ez a fejjel passzolgatás majd kiesik, valami lesz akkor is gondolom, talán kevesebb eladott labda.

rengeteg labdaszerzés volt, az mtk meg kosarasokból áll? Horváth Feri lamentált hogy a győr-paks első félidőben hány kiló különbség lehetett a két csapat közt most az Mtk had tűnt birodalmi lépegetőknek. szóval nagy lap volt a Batik dinnyére taktikát alapozni de bejött. rengeteg fejelgető kombi volt .

A francia védő sokat javult, de Varga is rendesen leüvöltött mindenkit szerintem be is rekedt a végére nem csak a lába görcsölt. Valami furcsa kombó Gonda meg a többi kapusunkból és lassan ott lesz hogy minek ide Hegyi. 

mindenesetre ritkán látni depressziós latinót, ez kihat a pozitív csapat szellemre az újak meg elég jók, lászik is hogy dobogós a csapat :D 

Egy óriási nagy mák hogy ez a 3+2 szabály jól seggbe rúgott mindenkit itt meg eleve erre készült az egész tulajdonos váltás kavarás. 

Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.08.02 -2 5 272235

Azt hiszem a tegnapi fontos 3 pont mellett mást is nyertünk. IDŐT!

Úgy gondolom a projektünk kapcsán ez nagyon de nagyon fontos tényező!

Új stáb, új játék szemlélet, új keret, még ha van is egy magunk.

Korábban írtam nagyon jó a sorsolásunk, mert a 4 forduló alatt esetlegesen összeszedett 6-8 pont kis nyugalmat generálhat.

Ehhez vagyunk jó úton, és ez egy nyugodtabb építkezést biztósíthat a szilárd alapok lefektetéséhez.

Biztos vagyok benne, hogy Yougaval Hofival Manzanaraval és xy új csatárral

még előrébb fogunk tartani. 

És ha már 1 hete lehúztam Batikot és Mejiast (joggal), most megdicsérném őket!

Rájuk sem ismertem. Ez örömteli!

Szóval munka munka bizalom bizalom pontok pontok! 

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.08.02 -4 1 272234

ebben ki a fiatalszabályos?

Előzmény: pippolinó (272233)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.02 -5 0 272233

Nálam:

Varga

Dacosta-Mejias-Lang-Guerrero

Youga-Batik

Szécsi-Dzsudzsák-Vajda

Bárány

a kezdő

Előzmény: ivanandras (272232)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.02 -4 1 272232

Batikban ne legyen 6-8 gól, mert ne játsszon annyit, hogy megszerezhesse. Ha visszajön Youga, akkor az a poszt fixen az övé.

Varga - Meijas, Hofmann, Lang, Guerrero - XY, Szűcs, Youga, Soma, Balázs - Bárány

Nálam ez a hosszútávú kezdő, legalábbis amíg Balázs ennyire élvezi a játékot. Viszont ez a Dacosta-Kocsis jobbszél szerintem nem működhet, ami az elmúlt két meccsen volt. Óriási területek voltak néha ezen az oldalon... Kocsis nem védekezik, Dacosta meg rosszul.

Előzmény: pippolinó (272231)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.02 -2 2 272231

A topik hsz forgalmának nem tett jót a győzelem.Pedig nem szégyen dícsérni.Varga nagyon jól védett,az 1 hibájától eltekintve.A védelem stabilabb lett a széleken,Guerrero sokkal jobb, mint Vajda bal bekkben.  Langot sem éreztem olyan bizonytalannak, mint a zete ellen.Szűcs hozta a szokásos sokat futó és küzdő játékát.Batik viszont sokkal jobb volt, mint 1 hete és végre jött a fejes gól amit már vártam.Ha egészséges lesz, 6-8 gól  benne van egy bajnokságban.Dzsudzsák vezér volt a cseréjéig, a zete ellen gól, most gólpassz.A beadásai meg életveszélyesek.Kocsis is kezd megtáltosodni.Még játszik 2-3 meccset és már kapura is veszélyes lesz.Most a védekezése is jobb volt, de ezen a területen is van még hová fejlődni.Szuho elég szürke volt, küzdött, megtartotta a labdákat, de valahogy azt éreztem nem a posztján van.Szoknia kell még a helyet.

Alakul ez, nem számítottam ekkora javulásra 1 hét alatt.Szimpatikus az edzőnk és úgy tűnik ért is a szakmájához.

Mapé Creative Commons License 2025.08.01 -3 4 272230

Ez szép volt, Varga remekül védett.

Összefoglaló

Ebcsont42 Creative Commons License 2025.08.01 -2 4 272229

Most értünk haza. Le a kalappal a CSAPAT előtt! Volt csapat szintű védekezés. Nem kaptunk gólt. Nyertünk. Gratulálok!

cassano711 Creative Commons License 2025.08.01 -3 4 272228

Örülök a winnek, én elég pesszimista voltam előzetesen.

Az MTK lényegesen összeszokottabb, fizikálisan is erősebbek, magasabbak, de ma ezt lelkesedéssel, futómennyiséggel ellensúlyoztuk.

A védelem egész jól állt a lábán, de tegyük hozzá, ez a mai MTK eléggé maga alatt játszott, nem volt valahogy éle a támadásaiknak, sokszor úgy éreztem mi jobban akarjuk ma ezt a sikert.

Az első félidő kiegyenlített volt, a második alapján viszont megérdemeltük a három pontot.

A 4 pont több mint hízelgő két forduló után, mondhatnám bravúr.

Ami jó, hogy ennek a csapatnak van kifutása innen, azaz inkább csak jobb lehet ettől a maitól, fejlődhet ahogy majd jobban összeszoknak és Navarro is megtalálja az embereit az egyes posztokra.

ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272227

Így van, de én ott nem láttam, hogy bárki azt mondta volna, hogy konkrétan mi baja van Somának. De amúgy olyan sok játékost nem követek azért...

Előzmény: Laci-papi (272226)
Laci-papi Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272226

Ha jól emlékszem a múltkor írtad, hogy több játékost is követsz instán meg ilyeneken.

Előzmény: ivanandras (272224)
Laci-papi Creative Commons License 2025.08.01 -3 1 272225

Nyaralunk a családdal így fotelszurkoló voltam ma. A győzelemnek nagyon örülök. Nyugalmat adhat a következő két hétre. Varga remélem a következő meccsig felgyógyul. Remélem csak húzódása és nem szakadása van. Nagyon jól védett.

ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272224

Hova követem?

Honnan kellett volna ezt tudnom, amikor beírtam?

Előzmény: Laci-papi (272223)
Laci-papi Creative Commons License 2025.08.01 -2 1 272223

Remélem, hogy a nyilatkozatot is meghallgattad a végén Batiktól.és akkor a választ is megkaptad. Azn kívül, hogy látszik tudatos és tervezett a csere.

Vajda sérülten játszott Zegen, Soma a szívizom gyulladásából 3 hete jött vissza. Néhányan egy-két hete vannak a csapattal. Batik 4 hete edz egy év kihagyás után.

Állítólag Te Somát követed akkor hogy nincs infód?

Előzmény: ivanandras (272220)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.01 -3 7 272222

Tud valamit ez a spanyol edző.Sokat javult a játékunk.Elsők vagyunk, letaszítottuk a lilákat a picsába.Bajnokcsapat,bajnokcsapat!

ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -3 4 272221

Szünetben nem hittem volna, hogy itt tudunk nyerni, de iszonyúan kellett szerintem a lelkeknek. Látszott a srácokon a lefújást követően, hogy mennyire.

A második félidőre nagyon stabilizálódott a védelmünk, nagyon hajtottak a srácok, amiért jár az elismerés. Most a kvalitásokat sikerült az akarással helyettesíteni. Nem biztos, hogy reális, hogy 4 ponton álljunk, de annyi baj legyen.

Azért Youga és Hofmann nagyon kellenek, mert Dacosta nem Loki-szint, azt a jobbololdalt pedig meg kell oldani valahogy. Guerrero viszont teljesen jó lesz a balon. És csatár is kell persze... Batik meg támadásban hasznosabb volt, mint védekezésben.

Amúgy meg: TABELLA, buzimiller.

ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -4 0 272220

Nem értem ezt a cserét, Soma volt az egyik legjobbunk, Kocsis viszont ma is csak annyit tesz hozzá a játékhoz, hogy gyors és minden egyes támadás lehal rajta.

s96 Creative Commons License 2025.08.01 -4 2 272219

Mi lenne ha nem írnál ide többet. Téged itt mindenki utál, chris rea is okosabb nálad. Té meg szebb.

Előzmény: ivanandras (272207)
rush01 Creative Commons License 2025.08.01 -3 2 272218

Varga hibája ellenére meccsben tart minket. Egyenlőre örüljünk az iksznek. Nem vagyok elájulva az új játékosoktól.

Előzmény: ivanandras (272217)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -2 2 272217

Varga az alászaladáson kívül egészen jónak tűnik, viszont a jobboldali védekezésünk nagyon-nagyon rossz...

ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -4 0 272216

Hát a szélső védekezésünk ma sem remekel... De azért egy fokkal jobb a helyzet összességében, mint a ZTE ellen.

33/4 Creative Commons License 2025.08.01 -5 1 272215

Ez a Bárány nevű szegény be tudja csukni a száját? 

rush01 Creative Commons License 2025.08.01 -5 3 272214

Én is örülök amikor kikap a Fradi és az Újpest, de nem megyek át egyiknek se a fórumában irkálni ennek apropóján.

Ugyanolyan jelentéktelen csapat vagytok ti is az nb1-ben, sőt ha utolsó bajnoki címet nézzük, akkor ti 28! éve vagytok jelentéktelen csapat, mi csak 13 :D

Előzmény: Miller a sör (272204)
pippolinó Creative Commons License 2025.08.01 -5 0 272213

Kocsis viszonylag gyors és nem akarja elhinni a spanyol, hogy ennek ellenére be van oltva gól ellen.Nekem a hozzáállása nem tetszik, sokszor el sunnyogja a védekezést.Ha nem kapnánk ki azzal ma is kiegyeznék.

Előzmény: ivanandras (272209)
Miller a sör Creative Commons License 2025.08.01 -5 0 272212

HG ezüstérem 

Előzmény: 33/4 (272211)
33/4 Creative Commons License 2025.08.01 -3 2 272211

Miller a sör Creative Commons License 2025.08.01 -5 1 272210

Nagyon beléd égett ez a kép, biztos sokszor láttad apádat így Gazdagréten a lakótelepi egyszobásban 😁

Sajnos ki kell ábrándítsalak, se atléta, se pörkölt szaft. Sőt a válogatottat is szeretem. Csupán téged utállak mint a szart te vamzer geci. Szóval nagyrészt miattad vagyok itt pufi.

Előzmény: ivanandras (272207)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -3 0 272209

Kocsis és Batik ismét kezd - utóbbi mondjuk nyilvánvaló volt. De Dominik is hatalmasat játszhatott Navarro szerint, ha maradt a kezdőben.

Egyébiránt Vajda helyett Guerrero kezd, előbbi még a padon sincs.

LowKey Creative Commons License 2025.08.01 -3 0 272208

Az egy tisztességes szép szakma, soha nem bántanám vele.

Előzmény: maribor (272206)
ivanandras Creative Commons License 2025.08.01 -6 1 272207

Olyan kínos, amikor magad ismered be, hogy annyira szánalmas ember vagy, hogy más bosszankodása neked fontosabb, mint a saját örömöd :) Igazi megkeseredett, szerencsétlen kispolgár vagy, aki pörköltszaftos atlétában recskázik minden gólnál, amit a magyar válogatott kap...

Legalább ne írnád le, baszki...

maribor Creative Commons License 2025.08.01 -3 2 272206

Helyesen: falusi vizvezetekszerelo eleted. 

Szivesen.

Előzmény: LowKey (272205)
LowKey Creative Commons License 2025.08.01 -2 2 272205

Azért éled a nyamvadt falusi életed nagy részét egy qrva fórumon mert neked nem fontos… 😄

Miller a sör Creative Commons License 2025.08.01 -7 3 272204

Pont leszarom a focit, csak a hozzád hasonló vidéki suttyóknak fontos ez ennyire. Én kimegyek, örülök, bosszankodok majd másnapra elfelejtem. Egyetlen tökéletes pillanata van, mikor ti szoptok és ide jövök felvilágosítást adni nektek, hogy mennyire jelentéktelen brigád vagytok a magyar fociban. Szerencsére ez mostanában már -már menetrendszerű 😁

Jut eszembe a spanyol milliárdok már megjöttek vagy ezt is a Kósa hozta az örökösnőtől?

Előzmény: LowKey (272203)
LowKey Creative Commons License 2025.08.01 -3 2 272203

Egy nagy budapesti csapat szurkolójaként a kettő közül az egyik vidéki kiscsapat elmúlt 30 évéért boldogan odaadnád a szottyadt vesédnek a felét, jobbágy...

Előzmény: Miller a sör (272201)
Creative Commons License 2025.08.01 -2 1 272202

Ebben kételkedem, szerintem forma-forma lehet, csak a hangulat nem ugyanaz.

Előzmény: LokiFan16 (272200)
Miller a sör Creative Commons License 2025.08.01 -5 3 272201

Két vidéki kiscsapat véletlenül az első osztályban találkozik. Rövid első osztályú történelmük során kb huszonötödször. Mégis mi indokolná a kiemelt státuszt? 

Előzmény: LokiFan16 (272196)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.08.01 -3 1 272200

Sokkal többen ki tudnak jönni ebben az időpontban. 

Előzmény: Té (272198)
Creative Commons License 2025.08.01 -4 1 272199

De, miért a legnagyobb rangadót kell a legszarabb időpontra rakni?

Előzmény: Leszi51 (272197)
Creative Commons License 2025.08.01 -3 1 272198

Szerinted szombat este 8-tól, vagy vasárnap fél 4-től lehet hangulatosabb meccset játszani?

Előzmény: LokiFan16 (272196)
Leszi51 Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272197

A TV(m4Sport) nem tud(nem akar) szombaton 3 meccset közvetíteni!

Előzmény: Té (272195)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272196

Mégis mi a probléma?

Előzmény: Té (272195)
Creative Commons License 2025.08.01 -3 0 272195

A tirek ellen vasárnap 15:30, a kurva anyját az összes bMLSZ-es gyökérnek!

ChrisRea Creative Commons License 2025.08.01 -3 1 272194

Ez a tetriszezés meddig fog menni, a téli szünet előtt be fog dölni a legtöbbnél. Nem életszerű az egész. 

a másik ez alapján most minden csapat alapembere egy tejfeles szájú kell legyen kezdőnek nem opcionális hanem alap, ez milyen már.

kb mint a lovagitornán az apródokat számolnák :)

Előzmény: Sósajózsa88 (272193)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.08.01 -2 0 272193

Ez alap lenne. Én a matekolásra gondoltam. 

Edzőnek ehhez igazodva meccselni szörnyű lehet. 

Előzmény: losik (272188)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.31 -4 1 272192
Előzmény: hallaignác (272191)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.31 -4 2 272191

Nem Beckenbauerekről, vagy Cruyffokról van szó, hanem olyanokról, akik kibírnak kilencven percet egy alsóházi NB1-es csapatnál anélkül, hogy leégetnék a Debreceni Egyetem Pallagi Kertészeti Kísérleti Telepét.

Előzmény: ChrisRea (272190)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.31 -5 2 272190

Ez nem sertéstelep, a zeneakadémiáról hány Mozart jött ki az utóbbi 50 évben ?

Leszi51 Creative Commons License 2025.07.31 -3 1 272189

Olyanokat akik soha nem sérültek, mindig jó formában vannak, és az erőnlétük is jó minden meccsen.

losik Creative Commons License 2025.07.31 -2 4 272188

Esetleg nevelni kellene egy- két fiatalt, aki mindenképpen játszana, és akkor no problem.. 

Előzmény: Sósajózsa88 (272186)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.31 -2 3 272187

Dehogy ölték meg. Egy új dimenzióba emelték. A profi kluboknál lesz egy perc számláló asszisztens edző. Az ő feladata nyilvántartás. Az MLSZ kéthetes tanfolyamot indít másfél milla a tanfolyam díja plusz a vizsga díj. Az előírt szoftvert M&M biztosítja. (nem ingyen)

Előzmény: Sósajózsa88 (272186)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.30 -3 5 272186

Egy biztos a szakmát megölték a nevetséges percezéssel... 

Csóri NB 1-és edzők.

Állítólag több nagy szponzorral tárgyalunk. 

Transittól többet kértek, ő meg beintett. 

cassano711 Creative Commons License 2025.07.30 -2 2 272185

Csűrik, csavarják ezt, csak az a gond, hogy a fiatalszabály változtatgatásától önmagában nem lesznek nemzetközi szinten piacképes fiatal játékosaink.

Igazából az edzők kaptak egy új feladatot, azaz hogy tudják úgy forgatni az egyébként kezdőbe talán soha be nem kerülő fiatalokat, hogy erősebb legyen a csapat az ellenfélnél, akinek az edzője szintén azon lesz majd, hogy hogyan cseréljen, kivel kezdjen stb., hogy túljárjon a másik edző eszén.

Érdekes szezon lesz.

Előzmény: ivanandras (272184)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.30 -5 0 272184

"Szalai jelezte, nem árulhatja el, hogy a kiemelt akadémiák közül melyik, mennyi fiatalperc teljesítését vállalta, annak nyilvánosságra hozatala csak a másik fél beleegyezésével történhet. Elmondta még, hogy az akadémiák úgy is teljesíthetik a produktivitást, ha egy fiatal labdarúgót külföldre értékesítenek. Ha például egy játékost a top nyolc európai bajnokságba adnak el, és az ott játszik is, akkor egy játékperc többnek számít, mintha a hazai bajnokságban szerepelne."

Remélem, hogy ez csak valami vicc.

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.30 -4 1 272183

Olyan nincs hogy csak félig bXok meg valakit. Ha már belekezdett akkor csinálja.

Onnantól megint 2 verzió - szarul vagy jól csinálja.

más példa olyan nincs hogy rántottát csinálok de a tojást majd a végén teszem bele, vagy a gulyásba a húst ha már megfőtt a répa... 

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272180)
Koleszterin Creative Commons License 2025.07.30 -6 2 272182

Ezt az évet most el kell fogadni ilyen évnek. Ha középcsapat leszünk már jó.

Ezzel a vezetéssel és játékoskerettel ez marad. Reménykedni 1-2 fiatal befut. 

Nem azt mondom jó az irány vagy nekem tetszik,de majd elmúlik ez is. 1-2 év és Ike se lesz Lokista ne aggodj.

Ki ne essünk,mert az kb tonkrevagna mindent.

Előzmény: ivanandras (272174)
maribor Creative Commons License 2025.07.29 -5 4 272181

Érdekes paradigmaváltás. Örülök, hogy elkezdtetek hiányposztra igazolni. Eddig úgy tűnt, csak a létszámra mentek rá. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a bennmaradás. Egyrészt ami barátomnak jó, az nekem is jó. Másrészt meg csak hadd üsse meg a guta a falusi liftszerelőt!!!

Előzmény: ivanandras (272171)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.29 -8 1 272180

a spanyolok egyelőre kisebbségi tulajdonosok továbbra is, azért megy a "kukázás", mert nagy pénzt nem fognak betolni kisebbségi tulajként... mire meg lezajlik az adásvétel, vége az átigazolási ablaknak...

Előzmény: Gatyabandi2 (272175)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.29 -4 1 272179

Jó, Djurasek meg 350, Soma 500, Kocsis Dominik 200.

Utóbbiért 200€ is jó lenne.

Előzmény: Sósajózsa88 (272178)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.29 -4 1 272178

Igaz!

Nem vertek át. A TM is 700e-re írta az értékét eladása előtt. 

Előzmény: ivanandras (272177)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.29 -4 0 272177

Az 1/8 Saldanha.

Nagyon át lettünk verve, ha ez igaz.

Előzmény: Sósajózsa88 (272176)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.29 -4 0 272176

Domingues 650e volt az az 1 millió 

Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.29 -3 2 272175

Az örmények már rég nincsenek itt. Igen, kaptunk pénzt csak télen meg fel lett véve valami 600 millás hitel amit gondolom vissza kellett fizetniük vagy hasonló, tehát ez a pénz elment gondolom arra. A spanyoloknak meg szintén nincs pénzük különben valóban, nem kukáznának hanem mint Újpesten bele nyúlnának a kasszába. Ott már 18m eurós keretnél tartanak szemben a mi 6 millánkkal kb. Ez hosszú távon ki fog ütközni nyilván. Amíg nincs pénz addig ez marad. 

ivanandras Creative Commons License 2025.07.29 -6 0 272174

Dominguesért 1 milliót kaptunk, Castegrenért is valami aprót.

Esetleg ennek harmadából, feléből lehetne hozni 1-2 játékost és akkor marad is némi a zsebben az örményeinknek. De egyelőre csak ingyér' kukázgattunk.

Előzmény: Gatyabandi2 (272173)
Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.29 -3 2 272173

Te mit vársz amúgy, hogy honnan fogunk igazolni? A Barcelonából? Komolyan nem értelek téged hogy mit vársz ettől a csapattól ezzel a büdzsével. 

Előzmény: ivanandras (272171)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.07.29 -2 1 272172

Én inkább abban bízom, hogy most már legalább Miller is "elcsendesedik".. :)

Előzmény: LowKey (272170)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.29 -3 0 272171

Elengedtem :) Legalább hiányposztra érkezik...

Előzmény: LowKey (272170)
LowKey Creative Commons License 2025.07.29 -2 1 272170

Úristen, Vaduz, mit fog ez kapni Ivanandras-tól…😄

Előzmény: Mapé (272169)
Mapé Creative Commons License 2025.07.29 -2 0 272169

Ő érkezhet csatár posztra.

Mapé Creative Commons License 2025.07.28 -2 0 272168

Jövő héten is pénteken játszunk. És szerintem a Nyíregyháza elleni is akkor fogunk.

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.28 -6 2 272167

a feleakkora horvátoknál meg van? :D sĹ‘t ott vb ezĂĽstos játĂ©kosokat is ki tudnak nevelni?  inkább a nevelĹ‘kkel van a gond nem a lakosság számával..

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (272163)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -2 0 272166

Én meg ezt emelem ki:

"Ha már mindenképpen számon akarnak kérni valakit, akkor az akadémiákat lehetne, hogy miért nem termelnek ki elég játékost...

Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.28 -4 4 272165

Értsd már meg, hogy nincs pénz durranásokra!

A DVSC vegetál sajnos. 

Ehhez mértek a játékosok is. 

Légy realista inkább, és amíg nem látod játszani élőben kapjanak egy esélyt.

Különben is egy játékos teljesítmény faktorát, egy adott edző és a bajnokság színvonala is tudja befolyásolni le vagy fel.

Talán a spanyolokban lehet kicsit bízni, illetve az NB 1 színvonala is köztudott..

Ebből következne a felfelé ívelő teljesítmény esetleg... 

Nézd már meg a Győr hogy összeállt tavaly a türelemnek köszönhetően.

Szóval Vamos Sergio!

Előzmény: ivanandras (272153)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -4 0 272164

Az Nb1-ben kurva sokan "el tudnak játszani" csak nem az a cél hogy ne kapjunk ki miattuk, hanem az, hogy hozzátegyenek a játékhoz. A tököm sem akar Csőszöket, meg Bírókat nézegetni. A kiemelt akadémiát meg ha ennyit tud, akkor megint lehet legelőnek használni oszt jó napot. 

Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2025.07.28 -4 1 272163

https://www.utanpotlassport.hu/2023/12/02/sok-jatekost-tett-tonkre-a-fiatalszabaly-revesz-attila

Kiemelnék egy részt:

A szakember lehetetlennek tartja, hogy annyi játékost kitermeljen az akadémiai rendszer, amennyit a liga szabályozása megkövetel.

„Tízmilliós országban – a határon túli magyarokkal együtt is legfeljebb tizenöt – egyszerűen nincs akkora merítési lehetőség, nincs akkora bázis, mint például Németországban, vagy mondjuk Franciaországban, ahol a régi gyarmati területekről is tudnak játékosokat válogatni. Azt kell megérteni, hogy

nekünk nincs akkora játékostömegünk, amelyből reálisan kinevelhető ennyi NB I-es szintű futballista

. Ez pedig nem az akadémiai rendszer hibája, nem az a helyzet, hogy ne dolgoznának jól, hanem tényleg képtelenség, hogy minden csapatba jusson évente két 20 éves játékos, aki bevethető. Amikor külföldi tanulmányutakon veszek részt, mindenhol azt hallom, hogy az akadémiák kétévente egy játékost adnak föl általában a nagycsapatba, és ezt is várják el tőlük.”

Ja, csak közben azért még 10-15 olyan játékost is kinevelnek akik NB1 erősségű bajnokságban simán el tudnának játszani. 

Előzmény: hallaignác (272141)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -3 2 272162

Hogy van az, hogy amikor Miller bántják te összevonod a szemöldököd?

Előzmény: maribor (272161)
maribor Creative Commons License 2025.07.28 -7 3 272161

Semmi személyes, de az hogy a picsába van, hogy innen mindig akkor tűnnek el nickek és a hozzászólások, amikor vagy te, vagy Miller megjelentek?

Előzmény: hallaignác (272160)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -2 1 272160

Mennyire kompetens Makray, de különösen Bandi bá' egy ilyen ügyben, ami nem az akadémiát, hanem a klubot érinti?

Előzmény: hallaignác (272154)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.07.28 -2 0 272159

A többség csak igyekszik hinni a termékben..

LowKey Creative Commons License 2025.07.28 -2 1 272158

És még akár lehetünk veretlenül bajnokok... :)

Előzmény: Hörbi (272155)
LowKey Creative Commons License 2025.07.28 -2 1 272157

Hát én egyetlen embert nem láttam itt örvendezni, csak a legtöbb emberben megvan ez az elvetemült perverz szokás, hogy először megnéz egy játékost mielőtt nullának vagy alibinek hívná... :)

Hörbi Creative Commons License 2025.07.28 -2 1 272155

Egy pozitívumot én is írok: a szezonban ez volt az eddigi legjobb meccsünk. ;o)

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272130)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -2 0 272154
ivanandras Creative Commons License 2025.07.28 -7 0 272153

Inkább azt nem értem, miért kell örvendezni az ilyen nulla, alibi, valószínűleg pénzmosó igazolásoknak...

De lelketek rajta :) Lassan itt már mindegy, kit hozunk, csak számban legyünk meg.

Előzmény: Sósajózsa88 (272152)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.28 -4 2 272152

Reménytelen vagy!

Bárcsak a Puskás sport pszichológusa lennél!

Garantált nb 2 xd. 

Előzmény: ivanandras (272149)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.28 -10 0 272151

Jogos. Hozzuk vissza Bragát is, lehet, hogy csak az előző stáb nem látta meg benne a csiszolatlan gyémántot.

Előzmény: busiattila (272150)
busiattila Creative Commons License 2025.07.28 -3 2 272150

Ja, Kerkez meg nem kellett a felcsúfnak.

Előzmény: ivanandras (272149)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.28 -13 0 272149

A litván bajnokság 5. helyezettjénél stabil kezdő...

Tényleg ennyire alacsonyan van már a színvonal, hogy benne is az új Cannavarót látjuk? :)

Előzmény: OnlyLoki (272146)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.28 -4 2 272148

18-19 éves volt. 22 NBIII, 14 NBII felnőtt meccsen játszott a Honvédban. Azóta 20 litván bajnokin majdnem végig. Nem mondom hogy ő a megváltó, mert nem ismerem, de végtelenül le tudod egyszerűsíteni a dolgokat.

Előzmény: ivanandras (272145)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.07.28 -4 1 272147

Csak egy példa...

Thierry Gale.

Az NBII-es Honvédba nem fért be. Utána pedig 800, majd 700 ezer eurót fizetett érte a Rapid és a Bolton.

OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.28 -4 4 272146

A litván bajnokságban stabil kezdő volt. Én nem ásnám el rögtön a gyereket... 

ivanandras Creative Commons License 2025.07.28 -9 0 272145

Az NB II-es, ősszel kb. tökutolsó Honvédba nem fért be, de nekünk jó lesz....

OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.28 -6 0 272144

Blagojeviccsel az volt a bajunk, hogy túlságosan kiismerhető volt a taktikánk. Na, ahogy látom, Navarro esetében ilyen gondunk nem lesz... 

pippolinó Creative Commons License 2025.07.28 -4 2 272143

Ha ilyen játékkal 3.-ak vagyunk, mi lesz, ha belejövünk?:)

Creative Commons License 2025.07.28 -4 0 272142

Rengeteg ilyen van benne, de amúgy meg jókat ír.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (272140)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.27 -4 0 272141

Nem én írtam. Nem az én gondolataim, de akit érdekel a téma annak talán megér annyit, hogy elolvassa.

Én nehezen tudom megemészteni azt, hogy a fiatal szabály miatt játszatott játékosainkat ki kellett rúgni, mert "kiöregedtek". Még ha jobbak voltak is esetleg, mint a következő évjárat, annyira nem, hogy kettőjüket el bírja a csapat. Erről többször írtam is. Most is érdekelne a válasz, hogy kinek volt ez jó?

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (272140)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2025.07.27 -3 1 272140

Ezt nem értem:

"esetleg úgy játékos, akkor a lemond adófizetőnek magyarul, hogy gondolja akkor a lemondással, hogy neki nem felel meg. pénzének eltapsikolásáról és fizetheti maga után a cechet. "

Ide angolul kell írni cikket és az automatikusan lefordítja vagy mi ez a mondat?

Előzmény: hallaignác (272139)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.27 -9 0 272139
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.27 -5 1 272138

Fran is 6-os, csak sérült. 

ivanandras Creative Commons License 2025.07.27 -6 0 272137

Az a baj, hogy megint Youga a messiásunk... ha ő lesérül vagy eltiltást kap, akkor meghalt a középpályás védekezésünk. Ennyire nem lehetünk egyemberes csapat.

Előzmény: Sósajózsa88 (272136)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.27 -5 1 272136

Számomra megdöbbentő volt látni, hogy 1 hónap közös munka után a mester berakta 6-osba Batikot...

Könyörgöm miért?? Ott azért védekezésben futni kell a fürge támadókkal rendesen. Maximum kh védőnek lehet jó!

Mejias csalódás. Sebessége talán még is van, na de a helyezkedése... 

Kocsis és Soma ennyit tud. Mindegy ki az edző. Szomorú! 

Nagyon kell még 3-4 ember ebbe a kezdőbe!

Fran Amos Adrián és előre is valaki. 

ivanandras Creative Commons License 2025.07.27 -6 2 272135

"Mindig van meccstervünk, örülünk, hogy ez most működött."

Tényleg ez a rettenetes játék volt a tervünk? Korrekt nyilatkozatokat akkor ettől a csávótól sem lehet várni...

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.26 -5 2 272133

Legalább hamar megtudjuk mire lehetnek képesek. Mi mást lehet hacsak nem fedezünk fel néhány fiatalt.  Nem számíthatunk komolyabb csapatra mint a maximum a bentmaradás, hogy őket játékban tartsuk és a fejlődésükből később nyereséggel tovább menni. Hiába van már itt sok multi, mégsem vagyunk elég reklámérték nekik. Egyeltalán van most szponzorunk?

Előzmény: ivanandras (272132)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -7 1 272132

Nem nagyon volt más lehetősége, mint fiatalokat behozni... Rá volt kényszerítve, mert ilyen "mély" a keretünk.

Előzmény: Önnek_igaza_van (272131)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.26 -6 6 272131

Fiatalszabály ide vagy oda, ez az edző pl. Regenyeit rögtön bevetette, Terczát is Dzsudzsákot sem magyar edző rakta be elsőnek fiatalon, hanem Beranek.

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272130)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.26 -7 2 272130

Amúgy, hogy pozitívumot is írjak a mai meccsről: meccs közben elég jól váltottunk formációt... gyakorlatilag meg is nyerhettük volna a meccset... úgy hogy a végén 4,5 (Vajda ugye már 20 év feletti) fiatalszabályos játszott 

lila sanyi Creative Commons License 2025.07.26 -7 3 272129

De igaza van, abban ugye nincs vita.

Előzmény: pippolinó (272126)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -6 2 272128

Soma a sárgája után már nem mert semmit csinálni, nem mert faultolgatni, így pedig a középpályán védekezésben fél ember mínusz volt.

Ezért is volt különösen szürreális, hogy az első gól előtt Batik levált a rohanó zalaegerszegiről és Somára hagyta őt.

Előzmény: pippolinó (272127)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -5 3 272127

Varga volt a legjobbunk.Dacosta még elment szódával, de a két belső védőnk nagyon bizonytalan volt, meg lassú.Vajdát jó lenne feljebb vinni.Dzsu,Szuho,Kocsis,Batik védekezésben gyenge volt.Szűcs nyújtott egyedül elfogadható teljesítményt, valamint Dzsudzsit is lehet dícsérni a bombájáért.Batik és Kocsis egy antitalentum, sürgősen el kell felejteni őket.Inkább játsszon Terca,Regenyei, Cibla, mint ők.Youga ha fog játszani, az remélem ad némi stabilitást, de a sebességet nagyon hiányolom.Vajdát a zetés labdával együtt lefutotta, Batikot meg rossz volt nézni a lassúságával.A fejjátékában bíztam, se Skribek ezt is lerombolta.Idény eleji kezdés.Egy új csapatot kellett építeni.Reménykedjünk, lesz még jobb játék is.Még mindég jobb egy rossz játékkal 1 pontot szerezni, mint egy sziporkázóval veszíteni.

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -8 4 272126

Temetni még korán jöttél.Menjél lila a saját topikba és ünnepeljétek meg a bajnoki címet.A következő győzelemkor meg már a bajnokok ligája serlegről is álmodozhattok.

Előzmény: Miller a sör (272123)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.26 -7 1 272125

az ugye nem zavar, hogy még nem spanyol a tulajdonos? jah és nálunk elég sok magyar játszott köszönhetően az mlsznek 

Előzmény: Miller a sör (272123)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -5 1 272124

Szerintem ma a legjobbunk volt, de tény, hogy valami hihetetlenül ügyetlen játékos...

Előzmény: nincskegyelem84 (272122)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.26 -13 3 272123

Ezt látva a Fradi most tuti összeszarta magát. Rólunk már nem is beszélve...mi mar hetek óta frászban vagyunk. Ráadásul ez a korlátlan pénz ami rendelkezésre áll nálatok. Hol van Vöröscsillag remélem elégedett a csilliárdos spanyol vonallal 😁

nincskegyelem84 Creative Commons License 2025.07.26 -5 2 272122

Azért ne felejtsük ki a sorból Szűcsöt sem aki 2 méterre a mai napig nem tud a társaihoz passzolni. Engem azzal hogy fut, nem győzött meg meg most sem. Nagyon gyenge futballista. 

Előzmény: ivanandras (272120)
rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 272121

Szerintem Kocsis néha ígéretesen indult meg a szélen, csak a passzai voltak gyatrák. Batikkal egyetértek.

Előzmény: ivanandras (272120)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -5 3 272120

Ámen...

Remélem, ez a meccs arra jó volt, hogy Kocsist és Batikot SOHA többé ne lássuk.

Előzmény: losik (272119)
losik Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 272119

Szerencsére nem ők fognak játszani 

Hoffman, Youga, ott van. Velük jobbak leszünk.

Előzmény: ivanandras (272112)
rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272118

Jó az x, de a játék....

Előzmény: pippolinó (272116)
Eusez Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272117

3-3 az igen 

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -7 0 272116

Idegenben jó az X.

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -5 0 272115

Tavaly kikaptunk itt, most döntetlen.A fejlődés megkérdőjelezhetetlen:)

hallaignác Creative Commons License 2025.07.26 -5 2 272114

Az a pozitívum, hogy szar játékkal szereztünk egy pontot. Ettől csak jobbak lehetünk. Kb annak a csapatnak kellene kezdeni a jövőhéten, amelyik a végén volt fenn.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 272113

Az "indiszponált" Bárányok csak rúgott kettőt.

Kihoztuk belőle a maximumot.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -8 3 272112

Biztosan velem van a baj, de én egy ilyen döntetlennek nem tudok örülni őszintén. Borzalmasan nagy baj van ennél a csapatnál, rettenetesen gyengék vagyunk, csak volt egy impotens ellenfelünk és hat kilónyi mákunk...

Dzsudzsákokkal, Batikokkal, Kocsisokkal nem lehet bennmaradni.

Batik mindhárom gólban benne volt, ha Káprály észreveszi a könyöklését, az egyenlítő gólunk sincsen. Félelmetesen rossz játékos, tehát jövő héten is kezdő lesz.

Monxx2 Creative Commons License 2025.07.26 -5 1 272111

Eddig ez sajnos csak egy rossz burleszk 

Dzsudzsit válogatottba! Creative Commons License 2025.07.26 -8 1 272110

Azt hiszem egy kieső már megvan.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -5 0 272109

Meijas fut le, közben elvégezzük a szabit :D

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -4 3 272108

Ez a Batik.Lefejeli Skribek. Az NB2-be se férne be sok csapatba.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 272107

Csak a Zetés jött lendületből.

Ettől függetlenül ez IS elkerülhető volt

Előzmény: ivanandras (272102)
Epreshurka Creative Commons License 2025.07.26 -5 0 272106

Ajándék 11-es,ajándék gól!

Mi lenne a vége,ha nem tartana minket meccsben a ZTE?

Rip Hulk Hogan!

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.26 -4 1 272105

A ZTE -t mondták többen, hogy kieső lesz, a mi játékunk ezen a meccsen nagyon aggasztó, igaz a védelem új, de mi is az amit meg kell érteni a játékosoknak ? Ne titkoljátok....

OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.26 -5 0 272104

Édes istenem, vannak ám mélységek... 

losik Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 272103

Nem baj, még Domingues fordíthat

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -3 1 272102

Skribek Alen: 174 centi

Batik Bence: 191 centi

Így érdemes megnézni újra ezt a harmadik gólt.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272101

Ez a védelem ....

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272100

Semmi szélső védekezésünk nincs.

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -3 1 272099

Na ez ajándék gól volt.Ha ez sem hoz fel bennünket akkor semmi.Varga egyébként nagyon jól véd.Jobb kapus szerintem, mint Dibusz.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272098

Annyira tudtam, hogy egyszer el fogják baszni!!!

Gyerünk!!!

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272097

Sunyi Kocsist fent hagyta.Majd nézzétek meg a mozgását.Az ebere egyedül a 16 osunkon belül és kocog, nem érdekli, hogy gólt kapunk.Sajnos kevés meccset látott a spanyol, hogy tudja, Kocsist,Szuhót,Dzsudzsit,nem bírja el a középpálya.Batiknak is csak a fejjátékában bízhatunk, hogy fejel egy gólt.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 272095

Örülhetünk, hogy még nem járnak 4-5 gólnál.

Vagy Pippo kolléga kedvéért: sokkal jobbak vagyunk, a játékunk remek, csak egy kis szerencse kéne.

OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.26 -4 0 272094

Ha ez így megy tovább, 5 meccs után edzőt cserélünk. Kilátástalan az egész, én marha meg abban reménykedtem, hogy a zete nem erősített. Mondjuk, mit várjunk egy olyan csapattól, ahol Dzsudzsák a kapitány, Batik, Kocsis D., meg ez a Mejías kezdő lehet... 

Monxx2 Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272093

Pfíjjj, ez a hátvéd sor - Sana, Charlston de ja vu … 

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272092

Malac, mint szerencsés, nem mint jogtalan.

De ha szereted van itt mit dicsérni ma, akkor örülök neki :)

Előzmény: pippolinó (272090)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272091

Mert a bab is hús. Gondolom a tavalyi szezon után úgy gondolták okos dolog a gólkirályi címre hajtani.

Előzmény: pippolinó (272088)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -5 4 272090

Te Loki szurkoló vagy amúgy?Malac tizi?Ennél egyértelműbb nem kell. Az összes hozzászólásod negatív.Bezzeg ha nyernénk gondolom csendben lennél .Csak remélni merem, hogy nem örülnél neki.

Előzmény: ivanandras (272071)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272088

Miért Bárány rúgta a 11-est? Dzsudzsák nem vállalta?Rajta kívül még Szuhóról tudom elképzelni, hogy be tudná rúgni.A középpályán és a védelemben nagyon lassúak vagyunk.1 ütemmel később érünk oda.Vajda nagyon pontatlan, Batik bántóan lassú.Kocsis még csak el el fut, de nem sokat érünk vele, ha a beadásai semmit sem érnek.Védekezése meg 0.Idény eleji ez a játék. Nyerhető lenne ez a meccs, mert a zete se egy verhetetlen gárda.Bárányt se tudjuk megjátszani.A középpályxát nagyon fel kéne gyorsítani és megerősíteni, akkor nyerhetünk.

busiattila Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272087

eltiltott

Előzmény: Beugeot (272081)
losik Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272086

2 meccset kapott a Fehérvár elleni pirosért

Mapé Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272085

2 bajnokira el van tiltva.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -2 4 272084

A szokásos szélsőséges vélemény. 

Nem voltunk jók, de ennyire szarok sem. A riporter is úgy nyilatkozott mintha felborult volna a pálya. A Zete is szar, szerintem nyerhető még ez a meccs. Somát cserélni kell, mert volt már egy második necces belépője is. 

Előzmény: ivanandras (272078)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272083

Mondja már valaki mi az az új amit észre kell vennünk a csapaton, mert mindig elmondják a játékosoknak meg kell érteni az új felállást, de mi az?

Beugeot Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272081

Youga miért nem játszik?

Mapé Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272080

A védelem ismét gólképes.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -7 2 272078

Hát nehéz erre a félidőre bármi pozitívumot mondani Balázs bombáját leszámítva... semmi, de semmi közünk nem volt a meccshez, erre bemákolunk egy tizit, amit Dodó inkább gurít, mert az úgy jó.

Ha komolyan gondoljuk, hogy egy Dzsudzsák, Kocsis vagy Batik komoly szerephez juthat nálunk, akkor készülhetünk az NB II-re.

Tragikus volt ez a félidő, egészen szánalmas, Szűcsöt leszámítva minden elemében.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -4 1 272077

"Janika" beragadt...

Ez  védelem továbbra is katasztrófa.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 272076

Batik ennél a gólnál is kocogott egy kényelmeset.

losik Creative Commons License 2025.07.26 -3 3 272075

Sőt nevezzük gyorsan még az NBII-be. Hátha elfogadják még....

Előzmény: Isaac Clarke (272073)
rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272074

Erre is :D

Isaac Clarke Creative Commons License 2025.07.26 -6 1 272073

Szánalmasan szar a csapat. Ebből idén is kiesés ellen menekülés lesz. 

rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272072

Nehéz erre mit mondani

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -7 0 272071

Mekkora malac tizi, te jó ég :D

cplies002 Creative Commons License 2025.07.26 -3 1 272070

Ha az NB2 szintet üti lehet túlzok a kijelentéssel…

Előzmény: hallaignác (272068)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.26 -3 1 272068

Kocsisnak a harmincadik perc után már nem jut levegő.

Előzmény: Mapé (272067)
Mapé Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272067

Benny Hill-show.

rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -2 2 272066

Bohózatba illő gól

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -5 2 272065

Bravó...

Érdemes volt nézni a full akciót, z egész gól onnan indult, hogy ketten futottak vissza a zalaegerszegi játékossal és Somára maradt, aki sárgával nyilván nem szabálytalankodhatott. Batik csak kocogott visszafelé, futni vagy védekezni felesleges.

Hitvány szarok vagyunk. 

rush01 Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272064

Te jó ég .

losik Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 272063

Jól kezdődik...

pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272062

9 magyarral a kezdőben.Hajrá Loki!

Mapé Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272061

Manzanara máris sérült?

LowKey Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272060

Pont azt akartam írni, hogy régen volt hogy ennyire nem ismertem a keret erősségét, de így hogy csak 3 új van a kezdőben, nagyjából megvagyok. Szerintem sem rossz ez, de azt is remélem hogy látjuk az újakat is, főleg a kis szerb gyereket dicsérik nagyon akik látták.

Előzmény: pippolinó (272059)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.26 -3 3 272059

Bizakodó vagyok.Nem olyan rossz ez a keret.Szerintem nem kapunk ki.

Mapé Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 272058

Varga - Dacosta, Lang, Batik, Mejias - Kocsis, Szűcs, Dzsudzsák, Szuhodovszki, Vajda - Bárány  

Pálfi, Erdélyi, Bodnár, Szakál, Guerrero, Gordic, Szécsi, Tercza, Cibla, Bermejo, Egri, Regenyei

ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272057

Mondjuk a kispadunkat látva nem csoda, az NB III alsóház kb..

Előzmény: ivanandras (272056)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272056

Balázs és Kocsis Dominik a kezdőben... van baj.

DEBRECENIVSC Creative Commons License 2025.07.26 -4 1 272052

Akkor tisztázzunk valamit előbb, egyrészt nálam a "gizda" azt jelenti, hogy vékony, gyenge alkatilag, erre te most azt mondod, hogy alacsonyak. Szerintem az alacsonyabb termet és a gyenge alkat között nincs szoros korreláció, vagy igen? Másrészt, én sohasem mondtam, hogy magasabbak lennénk mint bárki, így előbb ezt a nem elhanyagolható tényt rögzítsük, utána lehet vitázni, till the sun goes down.

Előzmény: ChrisRea (272048)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.26 -2 3 272051

Gondolom láttátok hogy szerdán nem volt mez szponzor a Transit-Food helyén.

Vajon miért?

Lesz? És ha igen,ki?

hallaignác Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272050

Törőcsik András 172 cm, 21 évesen válogatott.

Fazekas László 175 cm, 21 évesen válogatott.

Bodnár György 172 cm 21 évesen válogatott.

De Détári Lajos is "csak" 180 cm 21 évesen válogatott.

A kutyaütő spanyolok, olaszok, portugálok meg alacsonyabbak 19 évesen mint a magyarok. 

Lehet, hogy a focihoz nem elég a genetika?

hallaignác Creative Commons License 2025.07.26 -3 0 272049

Most nézd meg a fiúkat. Egy 177 cm magas fiú egy közepes felnőtt?

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.26 -2 2 272048

Beszéljenek a tények. Mivel a foci tömegsport népesség átlag lehet irányadó. 

19 évesek átlagmagasság alapján a kontinens zöme megelőz.

Nem mindegy hogy 170cm montenegrói vagy 162 cm magyar.

Előbbi alacsony felnőtt utóbbi nagyobbacska gyerek.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-height-by-country

De vitatkozhatunk till the cows go home és lemegy a nap ez Genetika.⁷

Előzmény: DEBRECENIVSC (272046)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 2025.07.26 -6 4 272047

KEZDŐIK AZ ÚJ SZEZON, A FIZZ LIGA

Még kuszák a szálak, homályosak a tükrök, de a tavalyi csapat magja egyben maradt, erre alapozhatunk csak.

A kezdőből: Szűcs, Vajda, Youga, Bárány, Lang, Szécsi
A partvonalról: Szuho, Dzsudzsák, Kaye, Pálfi, Kocsis D.
Felépült: Batik, Silue

Sérült, rehabilitációja tart: Kusnyír, Djurasek, Hofi

IGAZOLÁSOK

Dacosta, Bermejo, Guerrero, Mejías, Manzanara, Gordic és Varga

Véleményem szerint, ezek közül Guerrero lehet az egyértelmű erősítés, mert végre lesz egy echte balhátvédünk Korhut Misi után. A többit egyelőre nem tudom hova tenni és a magyarszabály miatt nehezen tudom elképzelni, hogy egyszerre a pályán lesz az összes külföldi, meglátjuk.

Én Kosztát és Szánthó Regőt is szívesen látnám a csapatban. Utóbbit, mert egy, Dzsudzsákon kívül nincs ismert mesterlövésze a csapatnak, kettő, Regő nem a tehetsége miatt nem válogatott és ha csak a tehetséget nézem, akkor Szoboszlai hozzá képest kutyafüle. A másik ilyen elképesztő tehetség az Halmai Ádám ebben 2000/2001-es korosztályban, sajnos őt meg a sérülések hátráltatják, meg eddig a fradi. 

SZEZON

Érdekes szezon elé nézünk, bár nem mondták ki, de egyértelműen a bentmaradás a cél. A  keret még az edző szerint sem végleges, ezért a kezdőt illetően több variálás várható az elején. Jah és Báránnyal hosszabbítani kell, mert jövő nyáron lejár a szerződése a TM szerint.

Én pozitív vagyok a szezont illetően, mármint a kiesés vagy nem kiesés kérdésében. Idő és türelem kell, tehát nem rögtön az elején várom, hogy hozzon egy megfelelő szintet a csapat, hanem az ősz végére. Gondoljatok a Győr történetére, már azon ment a lamentálás, hogy mikor váltják le az edzőt, erre az utolsó 16 fordulóban elsők lettek a tabellán, pedig az egy igazi szedett-vedett banda. 

A bentmaradás lehet a reális cél és egy küszködős, nehézkes kezdet várok, de lehetőleg minél több fiatallal. Szűcs, Vajda, Bárány továbbfejlődését várom. A fiatalok közül talán Cibla, Bodnár, Szakál és Regenyei szállíthatják a játékperceket. Bárány, ha nem lesz sérült, akkor remélem gólkirály lesz min. 17 góllal. A kieséstől nem tartok, de egyelőre nehéz bármit is mondani, majd az első etap után, reálisabban lehet értékelni.

HÉTVÉGI KEZDŐTIZENEGY TIPP

DEBRECENIVSC Creative Commons License 2025.07.25 -5 3 272046

Hát az költői túlzásnak is túlzás, hogy sehol a világon. Viszont ez egy érthető védekezési mechanizmus, a globalizmusra és a helyi rendszernek köszönhető parazitizmusra adott érthető - szerintem helyes - válasz. A korábbi verziókkal csak épp a nem hazai focit mozdította elő az nb1, pedig az nem arra lenne hivatott. Mivel a korábbi szabályok nélküli rendszerben, mindenki a túlélésre játszott, így érthetően az olcsó, valamilyen rutinnal rendelkező játékosokat játszatták, de ez csak oda vezet, hogy a színvonal nagy mértékben arra van alapozva, hogy máshol milyen képzést kaptak ezek a külföldről érkező játékosok, tehát, hogy mennyibe kerülnek. Így most gyakorlatilag azt mondják, hogy oké, hozzál külföldieket, ha akarsz csak nem kapsz támogatást, ha nem teszel eleget bizonyos feltételeknek, kész.

Oroszországban, Angliában, Németországban, Olaszországban, Csehországban, Belgiumban, Hollandiában is vannak kötelező és vagy ajánlott szabályok a fiatalokra vonatkozóan. A kötelező az oroszoknál és a németeknél volt biztosan a többinél nem tudom. Az oroszoknál mai napig megvan, hogy minimum 3 hazainak kell játszania egyszerre, a németeknél nem lehetett 3 idegenlégiósnál több játékos a csapatban 2003-ig. Aztán szintén a németeknél 2008/09-tól kötelező volt 8 saját nevelésű játékost tartani az első csapat keretében, nem tudom pontosan, most milyen kötelező dolgok vannak manapság, de ajánlások szinte mindenhol vannak, az itteni is egy ajánlás. Spanyolországban meg maga a mostani edző nyilatkozta, hogy náluk is volt hasonló ösztönzés, náluk nem vált be.

Ugyanakkor a másik oldalt is meg kell érteni, mert korábban tényleg arra mentek a klubok, hogy nem kell a fiatal, hanem a kevésbé fejlett országok kipróbált játékosaival próbálnak meg a víz felett maradni, azaz bentmaradni. Ez ám az életcél. Viszont egyfelől ez itt nem kötelező mint az oroszoknál, még a kiemelt akadémiával rendelkező klubok számára sem az, max elveszítik a kiemelt státuszt és így a támogatást. Tehát vagy fenntartják maguk az akadémiát vagy megszüntetik. Ez utóbbi esetekben kb ugyanaz az eredmény mint eddig, csak megszűnik egy felesleges pénznyelő.

Másfelől az UEFA-nak is vannak hasonló szabályai, pl BL/EL/EKL 25 fős keretből 8-nak "homegrownnak" kell lennie, azaz hazai játékosnak, amiből 4-nek saját nevelésúnek kell lennie. Ha ennek nem tud megfelelni egy csapat, akkor annyival kell csökkenteni a keret létszámát, és extrém esetben 17 fős kerettel nekimenni egy NK szezonnak, több mint cinkes. Többek között ezért is kellett kihagyni, kicserélni már az előző szezonban is a fradinak olyan külföldi, adott esetben drága pénzen igazolt játékost, aki egyébként szóhoz jutott volna a sorozatban.

Összegezve, ezt nem saját kútfőből találta ki az MLSZ, sőt nem is ők találták ezt ki, hanem az erre szakosodott NSMI (Nemzeti Sportfejlesztési és Módszertani Intézet) és ez itt nem is kötelező, csak ajánlott. Eddig mindig az volt a probléma, hogy minek egyáltalán akadémia, minek van a nevében az akadémia, ha nem is játszat fiatalokat, hát tessék az MLSZ is "feltette a kérdést", csak más formában.

Ez a magyarok genetikaliag gizdák című történettől már csak az a nagyobb marhaság, hogy valamilyen fejes azt mondta, hogy a magyarok genetikailag alkalmatlanok a versenysportra. Szelekción sok minden múlik, de ezzel általánosságban gondok vannak a fociban, más sportágak kevésbé szenvednek ettől itthon, de én inkább a játékos fejlesztés, menedzselésben látom, tapasztaltam (!) a nagyobb gondokat, mintsem a kiválasztásaban.

OnlyLokinak: De, épp a DoublePass ajánlására, tehát külfüldi szakemberek értékelései alapján hozták meg ezeket a lépéseket, hiszen már a vizsgálatokat és az átvilágításokat (eddig 3 volt) is ők rendelték meg. Sőt a DoublePass sokkal szigorúbb intézkedéseket javasolt, mint ahogy az az MLSZ képviselői gondolták volna. Az MLSZ szerint, sok dolgot tévesen ítéltek meg a belgák, mert nem voltak elég alaposak.

Persze vannak olyanok, akik mindenben a szakmaiatlanságot látják, mert fingjuk sincs az egészről, pedig ezt a legújabb szabályt sem az MLSZ találta ki, olyanokhoz, akiknek ez a szakmájuk (NSMI). Idézet a legfrissebb (2019) DoublePass jelentésből: "A játékosok felfelé áramoltatását számos tényező hátráltatja: erős eredménykényszer, az első csapat stábjának gyakori változása, egyéni karriertervezés hiánya. Az akadémiáról, illetve annak működéséről kevés helyen készül rendszeres jelentés a klub vezetői számára. A klubok többsége nem nyújt garantált, »felülről jövő« anyagi támogatást saját akadémiájának. Olyan példa is akad, melynél a folyamat megfordult és az akadémia támogatja anyagilag a klubot.
"Az első csapatok vezetőedzői továbbra is ritkán tartanak fenn rendszeres kapcsolatot az akadémiával, annak szakmai stábjával, az ő bevonásuk az akadémiafutball szakmai kérdéseibe és tevékenységébe egy fontos előrelépés lenne a klub és az akadémia közötti kapcsolat erősítésében. Az esetek többségében a klub és az akadémia játékstílusa között nincs egyértelmű összhang."

Fejlesztési javaslatcsomag fő pontjai – Double Pass, 2019

1. Rendszerszintű reform az akadémiák működésében

Akadémiák egységesítése: szigorúbb és egységesebb szakmai és működési kritériumok. (!!!)

Minősítés: minden akadémiát minősítettek (1–5 csillagos skála), és javasolták ennek rendszeres frissítését.

KPI-alapú (teljesítménymutatós) támogatás: az akadémiák támogatását a teljesítményhez kell kötni.

2. Edzőképzés fejlesztése

Kompetencia-alapú képzési rendszer: az edzők módszertani és pedagógiai képzése legyen erőteljesebb.

Mentorképzés és támogatás: kezdő edzők mellé mentorokat javasoltak.

Több gyakorlati elem: a képzés gyakorlatorientáltabb legyen.

3. Játékosfejlesztés középpontba helyezése

Egyéni képzési tervek: minden játékos számára egyedi fejlesztési útvonal.

Pszichológiai és mentális felkészítés: tudatosság és koncentráció fejlesztése.

Fizikai állapot mérés és kontroll: egységesítendőek a fizikai mérések és azok alapján való munka.

4. Versenyeztetési rendszer felülvizsgálata

Korosztályos bajnokságok szerkezetének átalakítása: ne az eredményorientált bajnokság legyen a fő cél, hanem a játékosfejlesztés.

Kevesebb utazás, több minőségi mérkőzés: régiós lebonyolítás és tornák.

5. Szülők és közösségek bevonása

Kommunikáció fejlesztése: az edzők és akadémiák tartsák a kapcsolatot a szülőkkel.

Tudatosítás: a szülőket is tanítani kell a sportolói életformára és a fejlődési út fontosságára.

6. Monitoring és adatvezérelt irányítás

Egységes adatbázis: minden játékos fejlődéséről, edzéséről és versenyeztetéséről legyen központi adat.

Audit-rendszer: a klubok rendszeres szakmai ellenőrzése és értékelése.

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2019/10/igy-kerulhetne-kozelebb-a-magyar-utanpotlas-neveles-az-europai-elithez?utm_source=chatgpt.com

https://szovetseg.mlsz.hu/adat/dokumentum/6908/dokumentumok/mlsz_strategiai_kiadvany_2021_web.pdf

Amit én kritizálok az MLSZ részéről, hogy a versenykiírás még nincs optimalizálva, igazságtalan és hibás a lebonyolítási rendszer, emiatt eredménykényszer van, de legfőképpen azt, hogy kizárták a legjobb UP-csapatokat (Honvéd, DVSC, ETO, MTK, Hali) az nb2-ből, a többi eddig is ott volt a megye1, nb3 határán. Amit a klub oldaláról lehet többek mellett kritizálni, hogy a mindenkori klubvezetés - Szimán kívül - nem nagyon tett kísérletet, hogy végre legyen nb2-es fiókcsapata a Lokinak.

Előzmény: ChrisRea (272016)
iamsolucky Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272045

a második nem is az ő gólja volt ráadásul, hiszen keresztben elmentvolna a laszti ha Szentics nem üti be :D az első gól okosan kilőtte, de azért talán egy jobb kapus védte volna. Azért ne beszéljünk most úgy róla szerintem, hogy valami hatalmas God modeban tolta :) sztem ez a horvát faszi ősszre már a kispadra teszi.

Előzmény: ivanandras (272044)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.25 -4 1 272044

Rúgott 2 ordas potyát, most meg valószínűleg már bulikázik és kólázik, ahogy szokott :)

Creative Commons License 2025.07.25 -3 2 272042

Tavasszal még a lila maki szurkolók is elkívánták mindehová, annyira gyenge volt. Akkor nem emlegetted...

Előzmény: Monxx2 (272040)
iamsolucky Creative Commons License 2025.07.25 -5 0 272041

1 meccs.

Előzmény: Monxx2 (272040)
Monxx2 Creative Commons License 2025.07.25 -6 0 272040

Horváth Krisztofer …

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.25 -4 0 272039

Nézem az Újpet-DVTK meccset,  a Diók nagyon bealudtak vagy elszámolták az erősítést, eszméletlenül gyengék, az Újpest meg futószalagon nyomja  a támadásokat, igaz emberelőnyben. Alsóház egyik csapata a Diósgyőr sajna...

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272038

https://index.hu/sport/2025/07/25/revesz-balint-interju-nyiregyhaza-spartacus/

Nálunk, hányadik helyezésnél éri meg a játékosoknak előrébb végezni?

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272037

Zűrzavar van még a szabályozás körül, én nem olvasom el, nekem elég ha az itt hozzáértők összefoglalják, szóval akkor minden meccsen kell játszaniuk, ok csak lesz valaki aki befut.

Előzmény: pippolinó (272030)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.25 -4 4 272036

Ha már percek. Szerdán is voltak a toronynál.

Méghozzá felettéb kellemetlenek Ike törzsfőnök által...

Kezdődött azzal , hogy Gabriellát a kis tünemény tolmácsunkat többször is Google forditónak szólította. KB 3x

A nevén egyszer sem nevezte. 

Gyökér!

Következő nagyszerű húzása az volt a vége felé, amikor a B közepesek kérdései már kezdtek számára kínossá válni (hol a csatár? stb), először behívta Dodót aztán meg az egész csapatot.

Ezáltal az újak, de főleg Alex a legfrisebb bemutatása kurta furcsára sikeredett.

Nagyon béna volt. 

Ami a legmegdöbbentöbb volt, hogy Lang még nem tudta megmondani kik a csapatkapitányok jelen pillanatban. 

3 nappal kezdés előtt.. 

Tanulságos estére sikeredett a buli. 

Viszont Fran és Adrián szimpatikusnak tüntek. 

Olyan mosolygós mediterránoknak. 

Ivanandrasnak fel is írnám őket receptre xd. 

hallaignác Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272035

Terékszög.

Előzmény: Leszi51 (272034)
Leszi51 Creative Commons License 2025.07.25 -2 0 272034

Jó próbálkozások de nincs hangszóró?

Amúgy megértetted a lényeget!

Előzmény: hallaignác (272033)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272033

"t..ig"  Térdig, Toldig, Tusványosig, vagy mi lehet az amit ki kell sípolni?

Előzmény: Leszi51 (272032)
Leszi51 Creative Commons License 2025.07.25 -4 1 272032

Kapja be az NSMI összes vezetője is akik állami pénzen jópofiskodnak!

Ha tényleg most küldték a tájékoztatót akkor főleg kapják be t..ig!

Ha van ilyen tájékoztató azt miért nem hozzák nyilvánosságra?

Telibe szarják a szurkolókat. Megtehetik. Megtehetik?

Előzmény: hallaignác (272031)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.25 -3 3 272031

Egyrészt nem lehet valamelyik csapat ellen "játszatni" őket, mert minden meccsen ez a szabály. Másrészt kapja be mindenki, aki bármelyik csapat ellen ilyen szemlélettel áll ki. Harmadrészt a Fradi is kapja be. Ha nyerni akarnak dolgozzanak meg érte.

Előzmény: pippolinó (272030)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.25 -2 2 272030

Én inkább az erősebbek ellen játszatnám őket, pl. fradi, mert ellenük valószínüleg így is úgy is zakó.Az már tök mindegy, hogy 2-őt vagy 4-et kapunk.Pont, hogy a "gyengébbek"(ha van ilyen) ellen kell mindenkit bevetni, mert ellenük elvileg könnyebben jöhet a 3 pont.

Előzmény: Önnek_igaza_van (272027)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.25 -2 0 272029

Ha mind beállnak a kapuba , van esély.

Előzmény: ChrisRea (272018)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.25 -4 0 272028

Korhutnak talán meg lehetne köszönni az első hazai meccs előtt ...

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272027

Majd mindenki az általa leggyengébbnek vélt ellenfél ellen játszatja a fiatalokat és ott próbál begyűjteni minél több perceket, ezzel az eddigi kiesők sem biztos, hogy azok lesznek mint Kazi, meg ZTE, ez így érdekesebb lesz, mint vártuk. Valamint fiatal befutó is lehet. Lesz jó is ebben, nem csak rossz.

Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.25 -5 0 272026

Hát egynek nyilván nem. Ez így átírna sokmindent, mert akkor még egy 2005-ösnek kellene játszania baromi sokat, ki lenne az? Cibla, Egri, Regenyei vagy ők mind együtt? 

Előzmény: ivanandras (272025)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.25 -2 1 272025

A 2004-es játékos maximum 2000 percet adhat az összesen 7000-be.

Így továbbra is elvi síkon egy 2005-ös játékosnak kell odatennie a maradék 5000 percet, ami nem lehetséges.

Ezért is mondta Kovács Zoltán, hogy ez 4+1-es szabály tulajdonképpen 3+2-es.

Előzmény: Gatyabandi2 (272024)
Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.25 -5 0 272024

Egy 2004es játékosnak és egy 2005ösnek kellene pályán lennie, ők ketten hozhatják össze az 5000 percet. Simán kijön a matek, 33 forduló alatt 6000 perc gyűjthető. 

Előzmény: busiattila (272022)
busiattila Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272023

*7-7 

Természetesen 1-1-et akartam írni.

Előzmény: busiattila (272022)
busiattila Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272022

Én ezt tudom. Csak Gatyabandi2 azt írta, hogy 7-7 játékostól kell az 5000 perc. Ami persze lehetetlen.

Előzmény: hallaignác (272021)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.25 -3 0 272021

Nem kell itt matekozni.

A labdarúgóknak végig a pályán kell lenniük, kivéve

1) ha a labdarúgó(ka)t lecserélték helyette/helyettük az  előírásoknak megfelelő labdarúgó(k) lép(tek) pályára;

2) vagy  ha a labdarúgó(ka)t kiállították,

3) vagy ha a labdarúgó(k) sérülése esetén a sportszervezet minden cserelehetőségét kimerítette.

Előzmény: busiattila (272020)
busiattila Creative Commons License 2025.07.25 -3 2 272020

1 játékostó 5000 perc? azt hogyan

Előzmény: Gatyabandi2 (272017)
OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.25 -5 3 272019

Jó magyaros-poroszos szokás szerint intéznek megint mindent. Nem kell ide szakértő (Double Pass), hogy vizsgálódjanak, meg szakmai jelentéseket gyártanak drága pénzen, úgyis a fióknak készülne. Arra sincs szükség, hogy az akadémiákon dolgozó "szakembereknek" okoskodjon bárki, meg számonkérjék őket, hogy 10 év alatt, 1300 milliárd forintból hány futballista lett kitermelve. Minek? Csak küldjétek a közpénzt, majd ők értenek hozzá, ha meg nem, akkor a gyerek a hülye/lusta/béna/tehetségtelen (megfelelő rész aláhúzandó) ! 

Ami van, építsétek be, mindegy, ha szar, akkor is! Hátha megjavul! 

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.25 -2 1 272018

ja a másik verzió hogy 3 év múlva a válogatottba lesz 15db Dibuszunk meg 24 Gulácsink.  Akkor biztos megnyerjük a VB-t ugye.

Előzmény: Gatyabandi2 (272017)
Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.25 -6 0 272017

Igen csak ezt pont nem lehet megcsinálni, pont emiatt. 1-1 játékostól kell 2000 meg 5000 perc, nem 15-től együttvéve. Akkor mindenki azt csinálná kábé. 

Előzmény: ChrisRea (272016)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.25 -3 2 272016

Sehol a világon nem így működik. Nem racionális és elmondtam mi van  ha tényleg beválik és van 3 ugyanoda stb. 

Amúgy meg a magyarok genetikailag gizdák fiatalon a felnőttekhez képest. 

amúgy pont leszarnám a klub helyében 1-2 meccsre full ifivel letudnám azt csá. aztán gondolkodjon az mlsz hogy mi hülyeség mi nem.

Előzmény: DEBRECENIVSC (272015)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 2025.07.25 -7 2 272015

Az előző szezon végén arról volt szó, hogy az öt magyarból kettő U21-es játékosnak kell lennie. Én azon lepődtem meg, hogy mindenki az egy, azaz 1 "kötelezően ajánlott" U21-es játékos játszatását emlegeti.

A probléma az egy darab fiatallal, hogy sokan úgy oldották meg (pl felcsúf, Kisvárda), hogy kapust raktak be, ami nem probléma, de a kapus poszton ritkán van minőségi probléma felnőtt szinten, így érthető a +1 fiatal "erőltetése", pláne a kiemelt akadémiák esetében.

Aztán kiderült, hogy tényleg most csak egy U21-est kell játszatni, kivéve ha kiemelt státuszú akadémiával (DVSCDVTKETO, FTC, Honvéd, Illés Akadémia, Kisvárda, MTKPufla, Vasas) rendelkezik egy csapat, mert ebben az esetben 2-3 fiatalt kell egyszerre játszatni, hogy összejöjjön az 5000 + 2000 perc (amit u25-ös saját nevelésű játékosokkal is össze lehet hozni). Szerintem teljesen elvárható, mert ha most sincsenek legalább beépíthető fiatalok, akkor minek és mire kaptak pénzt az elmúlt időszakban az akadémiák. A fratyi kiemelt státuszát abszolút nem értem, illetve sejtem, hogy azon keresztül is kaptak likviditásra (fizetésekre) pénzt, de legalább most vagy elveszik tőlük a státuszt vagy beraknak 2-3 U21-est, minden meccsre.

Paks, Újpest, ZTE, Tíregy és Barcika akiknek emiatt nem kell aggódniuk. 

Bővebben: https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2025/07/23/az-nsmi-nehany-nappal-a-fizz-liga-rajtja-elott-szigoritott-a-fiatalszabalyon-a-kiemelt-akademias-kluboknal

Előzmény: ChrisRea (272007)
tiberius55 Creative Commons License 2025.07.24 -6 0 272014

Vajon miért lett két mínusz erre amit irtam.Ennyi hangzott el tegnap Hegyirol.Tovabbi jo minuszolast, furcsa. 

Előzmény: tiberius55 (272013)
tiberius55 Creative Commons License 2025.07.24 -6 0 272013

Annyi hangzott el tegnap,hogy még  sérült. 

Előzmény: iamsolucky (272012)
iamsolucky Creative Commons License 2025.07.24 -4 0 272012

Hegyiről van infó? nem jön végül? nem mindegy..

ivanandras Creative Commons License 2025.07.24 -6 3 272011

Ez a Szánthó Regő-pletyka ugye csak valami rossz vicc? Az ember a Vasasból is botrányosan negatívan lógott ki...

ivanandras Creative Commons License 2025.07.24 -5 1 272010

Nézem ezt a módosított MLSZ-szabályt... Az 5 magyarral nem lesz gondunk vélhetően, hiszen Varga/Pálfi, Lang, Soma, Szűcs, Bárány, Vajda szerintem mindenképpen kezdő, de a padon is van néhány magyar, aki bevethető.

A 7000 perces szabály már izgalmasabb a 2005. január 1. után születettekre (amiből 2000 perc lehet 2004. január 1. után született is).

Ennek a keretünkből Erdélyi, Engedi, Hornyák, Szűcs, Vajda (2004) és Batai fel csak meg.

Vajda minden bizonnyal lehozza a 2000 percet, így 5000 perc marad még az Erdély, Engedi, Hornyák, Szűcs, Batai ötösre. Hornyák aligha játszik majd sokat, hiszen igazoltunk két balhátvédet, ahogyan a két kapustól sem várok kb. semmit sem. Szűcsnél szerintem a maximum 2500-2700 perc lehet vagyis közel még egyszer ennyit össze kell majd még szednünk.

Nehéz látni a mostani keretből, hogy ez hogyan lesz meg.

A Fradinál meg konkrétan a maradék 5000 perc össze sem tud jönni, mert Tóth Alexen kívül nincs az első keretben fiataljuk.

vén lokista Creative Commons License 2025.07.24 -7 0 272009
Kiváncsi vagyok kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet?....hogy nem Csányiéból az biztos!
hallaignác Creative Commons License 2025.07.24 -4 0 272008

Játszottak nálunk mozgáskorlátozottak, szóval ha másoknál is játszanak az csak jó lehet. 

Különben egyetértek. A korhatárhoz kötött pályára lépés egy marhaság.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164513777&t=9018140

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.24 -2 5 272007

Amennyire 5 magyarost támogatom a 2+3 azaz  2 kettő U21  már erős túlzás és kontraproduktív...

főleg 12 csapatos bajnokságban ahol már nem nagyon vannak lefutott meccsek.

ilyen erővel követelhetnének nőket is a csapatba vagy mozgáskorlátozottakat az esélyegyenlőség nevében.

Mert ammenyire teljesen reális hogy akár szín magyar csapatok szaladgáljanak, annyira nem az hogy ilyen számban ontsák a Yamalokat az akadémiák.

Aztán  amikor egy év alatt kinövi, még ha beválik akkor is kergessék el Kemenesházára mert kell hozni újat helyette. Na ez a hülyeség.

Mondják azt hogy menjen Böde a nyugdíjba mert már unják a képét 38 évesen ne fogja a helyet de ez igy nem reális hogy 60kg tinik rohangáljanak 3m eurós Fradi igazolásokkal szemben! Túltolták nem kicsit. 

Egy 18-20 csapatos nem túl kiélezett bajnokságban akár 4-5 csapat is szórakozhat ezzel akár úgy mint a u23 csapatok 3 felnőttel  azt hajrá.

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.23 -3 2 272006

"A Nemzeti Sportfejlesztési és Módszertani Intézet azonban a hét elején egy, az MLSZ 4+1-es elvárásánál szigorúbb, 3+2-es előírásról tájékoztatta azokat a klubokat, amelyek kiemelt akadémiával rendelkeznek  – erre utalnak legalábbis Kovács Zoltán diósgyőri sportigazgató szavai."

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272005)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.23 -5 1 272005
Monxx2 Creative Commons License 2025.07.23 -3 0 272004
Frizuravarjú Creative Commons License 2025.07.23 -2 3 272003

Lásd az előző hsz, de a haon is írt róla, bár nem biztos, hogy helyes megfogalmazás, hogy az MLSZ ajánlása tartalmazza, az NSÜ-vel kötött szerződésben van benne:

"Az MLSZ ajánlása még tartalmaz egy olyan pontot is, amely szerint egy huszonöt éven aluli saját nevelésű játékosnak is a pályán kell lennie. Itt Bárány Donát neve adott, de a támadó vélhetően sok klub figyelmét felkeltette a tavalyi szezonban, így valószínűsíthetően nagyon nehéz lesz megtartani. Voltak pletykák, miszerint Bényei Ágoston is visszatérhet a hajdúsági klubhoz, de ennek a végét azért várjuk ki, pedig ő is abszolút beillene az U25-ös kritériumoknak, ráadásul még hosszú évekig"

https://www.haon.hu/helyi-sport/2025/06/debreceni-vsc-nb-i-mlsz-labdarugas

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (272002)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.23 -3 0 272002

erre a u25 szabályra valami irásos bizonyíték?

Előzmény: Frizuravarjú (272000)
Frizuravarjú Creative Commons License 2025.07.23 -2 1 272001

Ebben az interjúban lehet olvasgatni az NSÜ-s szerződésről meg az u25-ös szabályról felületesen, ugyan ez Diósgyőr, de attól még ugyanaz. Nem nagyon szeretik ezeket részletezni a klubok, ki tudja miért.

https://dvtk.eu/32632-Kettos_cel_sikerek_a_palyan_sikerek_a_jatekosnevelesben-cikk-labdarugas

Tehát van az MLSZ pénz meg az NSÜ pénz, a Lokinak mindennek meg kell felelnie.

Előzmény: Frizuravarjú (272000)
Frizuravarjú Creative Commons License 2025.07.23 -3 2 272000

1. Idén még csak ajánlott ugyan a szabály, de ahhoz, hogy a kiemelr akadémiák megkapják a milliárdos támogatát, azon csapatoknak már idén is meg kell felelni ennek, így a Lokinak is.

2. De, van ilyen szabály, folyamatosan pályán kell lennie öt magyarnak, akiből az egyik u21-es, de ezen kívül az NSÜ pénzhez a kiemelt akadémiáknál az öt magyarból egynek 25 éven aluli saját nevelésűnek kell lennie (aki lehetne ugyanaz, mint az u21-es, de nálunk Szűcs nem saját nevelésű), így nekünk marad Bárány. Vagy valamelyik ifi, ha ő nem játszik valamiért.

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (271999)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.23 -4 0 271999

ad1 ez a szabály még nincs életben majd jövőre lesz tudtommal

ad2 nincs u25ös szabály sem, 5 magyaros szabály van, vagy 4+1 ahogy tetszik

Előzmény: Frizuravarjú (271996)
Frizuravarjú Creative Commons License 2025.07.23 -2 1 271998

4-4-2-ben vagy 5-3-2ben a tizes posztot lejátssza a lent felsoroltakon túl talán még Godric és Dzsudzsák is. De abban egyetértek, hogy ráfér még az erősítés a keretre, csak egyrészt ezt a kicsit hangulatkeltő 2-3 napot érdemes tisztába tenni, másrészt a csatárposzt, a lentiek miatt még csak nem is a legégetőbb kérdés szerintem, mikor a 4-2-3-1-hez igazából védekező beállítottságú középpályásunk igazából csak kettő van, Youga és Manzanara (még ha beugrónak Szuho, Gordic vagy akár Szűcs be is vethető), Domingues nem lett pótolva és jó esetben egy darab balhátvédünk és egy darab balszélsőnk van. Talán ha Bermejot leigazoljuk, bővülnek a lehetőségeink ott, pláne ha csatárt is tudna játszani. De balhátvéd/bal lábas középhátvéd még akkor is kell tartaléknak.

Előzmény: ivanandras (271997)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.23 -3 0 271997

Isten ments minket egy nem 4-5-1-től....

Előzmény: Frizuravarjú (271996)
Frizuravarjú Creative Commons License 2025.07.23 -2 0 271996

Silue, Szécsi, és utánuk talán Regenyei jön a sorban. De az a helyzet, hogy egyrészt még több, mint egy hónap van az átigazolási időszakból (és például Kosztát pletykálják, mint lehetséges jelöltet), tehát idő még rengeteg van, nem 2-3 nap, másrészt mivel Bárány az egyetlen u25-ös saját nevelésű játékosunk, aki már játszott érdemben az nb1-ben, márpedig ilyen játékosnak folyamatosan kilencven percen át játszania kell, hogy az Akadémi megkapja az állami támogatást, így Báránynak minden egyes percben játszania kell, amikor játékra képes. Úgyhogy ha igazolunk is valakit, az úgysem sokat fog játszani, amíg Dodó meg nem sérül.

Előzmény: iamsolucky (271995)
iamsolucky Creative Commons License 2025.07.23 -2 0 271995

így 2-3 nappal a meccs előtt szeretném kérdezni hogy Bárány mellett/mögött milyen csatárok vannak még a keretben most hogy ne a kiesés ellen harcoljunk?

ivanandras Creative Commons License 2025.07.23 -2 2 271994

De legalább csak 20 nap kellett, mire kiderült, ki az új arc...

#profikommunikáció

Előzmény: hallaignác (271993)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.23 -3 1 271993

Makray úgy ment, hogy maradt. https://dvsc.hu/szakmai-csoport/menedzsment/

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.22 -3 2 271990

A rövidnadrágot akarod kitérdepelni? Nem erről van szó, ezt te is jól tudod. A kórusban való megnyilvánulás mindig dűh, és negatív kontexusban, gyűlöletben jelenik meg. Jobb volna fociról, Lokiról  beszélni itt, mit politikárol, meg gyerekes viaskodásrol, liftekről, Lilamajomról, meg különféle szakmákról, kinek van nagyobb stb.

Előzmény: taccsbíró1964 (271988)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.22 -8 0 271989

Vegyünk már csatárt!!!

LowKey Creative Commons License 2025.07.22 -3 1 271987

Jogos, ezúton kérek elnézést minden papucsállatkától, indokolatlanul sértettem meg őket.

Előzmény: Ebcsont42 (271984)
OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.22 -3 1 271986

Csodálatos lenne, emlékszem, legutóbb a Helsinki VIT-en tapasztaltam hasonló emelkedett hangulatot. Meg a kézis csajok meccsein, csak kár, hogy a drága román testvéreink hangosabbak voltak... 

Előzmény: Önnek_igaza_van (271983)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.07.22 -5 1 271985

Szerintem is a polkorrektség mindennek felett, és a stadijon egy színház!

Előzmény: Önnek_igaza_van (271983)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.07.22 -4 0 271984

A papucsállatkák nevében vissza kell, hogy utasítsam ezt a roppant dehonesztáló megjegyzést! :)

Előzmény: LowKey (271981)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.22 -9 3 271983

Fel kéne már nőni a szurkolói magnak, hogy más népeket ne minősítsenek negatívan, ha ez is a véleményük tarták magukban, az erre fordított energiát inkább a csapatuk buzdítására fordítsák.

Mennyivel jobb lenne  mindenkinek...-ugye?

Előzmény: OnlyLoki (271982)
OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.22 -3 2 271982
LowKey Creative Commons License 2025.07.22 -3 2 271981

Nagyjából egy papucsállatka szintjén gondolkodik, ne várjunk tőle lehetetlent… 😄

Előzmény: rush01 (271980)
rush01 Creative Commons License 2025.07.22 -2 1 271980

Valószínű nem nem nézte a hátralévő meccseket.

Az már túl bonyolult lett volna neki ::D

Előzmény: Zolcsi2.0 (271979)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.07.22 -3 2 271979

Hát ez kurva jó......

Ilyen az amikor a biatorbágyi vízszerelő okoskodik...

Előzmény: Té (271977)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.22 -2 1 271978

A kicsi eséllyel lehet sokat nyerni.

Előzmény: Té (271977)
Creative Commons License 2025.07.22 -2 5 271977

Én a helyedben óvatosabban jósolnék...

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=169412945&t=9018177

Előzmény: Miller a sör (271972)
sunshine.77 Creative Commons License 2025.07.21 -2 2 271976

Ha nincs még elég, szerintem csinálj egy "Mindig jövőre" nicket is, az tuti hihető lenne a jövőt illetően. :-)      

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.21 -4 4 271975

Kedves Admin, Millernek akinek a sör a jele, csinálhatnál egy külön homokozót, és mellé egy gondozót is, hogy esélye legyen legalább középső csoportba kerülnie. A jövőbeni szereplésünk folyton traumát okoz neki, állandóan a liftet keresi, ha lesz a homokozóban egy mini lift is annak nagyon fog örülni.  

Mapé Creative Commons License 2025.07.21 -2 2 271974

Koszta Márk neve is felmerült.

losik Creative Commons License 2025.07.21 -2 3 271973

Erre nyilván fogadnál is. Mármint, hogy kiesünk.

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.21 -9 0 271972

Ti jövőre tuti dobogósok lesztek, az nb2-ben. A spanyol csodacsapat tarol majd Keleten :-)

Előzmény: pippolinó (271971)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.21 -3 1 271971

Nem gondolom, hogy dobogóra álltok, csak a kommentelők némelyike álmodozik.Mint láthatod egy mosoly jelet raktam a mondat végére. Ugyanezt a komolyságot figyelembe véve akár mi is lehetnénk dobogósok. Tudod,majd jövőre:)

Előzmény: Miller a sör (271969)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.21 -3 0 271970

Sokan nem olvasnak vissza ennyire:)

Előzmény: hallaignác (271968)
Miller a sör Creative Commons License 2025.07.21 -5 0 271969

Máris összeszartuk magunkat. Amúgy miből gondolod hogy mi dobogóra állunk? Cél az első 5 ... De ti ettől a macska Jancsitól függetlenül MEGINT a kiesés elleni harcra készülhettek 😎

Előzmény: pippolinó (271967)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.21 -3 0 271968
Előzmény: pippolinó (271967)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.21 -4 2 271967

"Portugáliából érkezhet Domingues utódjaA Hajdú Online információi szerint a DVSC látókörébe került a legutóbb a portugál élvonalbeli SC Farenseben futballozó Álex Bermejo.A 26 esztendős balszélső az Espanyolban nevelkedett, majd a klub második csapatában debütált a felnőttek között. 2019-ben a másodosztályú Teneriféhez szerződött, ahol három évig futballozott, mielőtt a Burgos CF csapatához került.2024 januárjában igazolt Portugáliába, az élvonalbeli Farense játékosa lett, azonban a klub kiesése után elhagyta az együttest.A 183 centiméter magas futballista mérkőzései zömét a spanyol La Liga 2-ben játszotta, 154 mérkőzésen 20 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott, míg a portugál élvonalban 24 alkalommal lépett pályára, egyszer volt eredményes. A hajdúsági portál külön kiemelte, hogy Álex Bermejo stílusa hasonló a nyáron az Real Oviedohoz igazolt Brandon Dominguesére, emiatt figyelhetett fel rá a Loki."

Na alakul ez.Már lassan a dobogó felé tekinthetünk, letaszítva onnan a lilákat:)

Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.21 -3 0 271966

Mert a beleszokni nem majdnem ugyanaz mint az átállni igaz?

Mindkettő egy új elsajátitása.

Remélem szerdán ledobnak valami atomot hír formájában!

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.20 -3 1 271965

Ivánandras  súgta de Hoffmannt se láttuk eddig szóval lehet igaz. Merthogy Lang alap. 

Átállni nem kell, hozott emberekkel csinál csapatot lásd utolsó meccs. Magyaroknak csak beleszokni kell. Akiket meg betesz vannak olyan jók hogy felvegyék, szinte teljes csere a Nesztoros kezdőtől. Várható volt. Csak adagolják.

Előzmény: Sósajózsa88 (271964)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.20 -3 2 271964

Furcsa ez a hibrid helyzet.

Ike a fő részvényes és az elnök, de FEC által delegált stáb és új igazolások vannak.

Ebből mi lesz vajon?

Ez a Kocsis Dominik be van oltva gól ellen...

Szerintem Youga lépni fog, valami azt súgja. 

Nehéz lesz átállni erre az új agyas szisztémára a magyar játékosoknak. 

Van is bennem kétely bőven.. 

OnlyLoki Creative Commons License 2025.07.20 -2 0 271963

Csak beindult valami. Gondolom, addig nem akarnak egy euró centet sem áldozni, amíg nem látják rendben a klub körüli dolgokat. 

Előzmény: hallaignác (271962)
hallaignác Creative Commons License 2025.07.19 -2 1 271962
Mapé Creative Commons License 2025.07.19 -2 2 271961

Regenyei ma már a 3. gólját lőtte a felkészülés alatt, 18 éves. Youga mondjuk ma sem játszott.

Laci-papi Creative Commons License 2025.07.19 -2 1 271960

Az NSO-ból.

A ZTE elleni jövő szombati rajt előtt zárt kapuk mögött fogadta Pallagon a román másodosztályban érdekelt Olimpia Satu Marét (Szatmárnémeti) a DVSC, amely az első félidőben számos helyzetét elpuskázta, de a másodikban Bárány Donát egy szép egyéni akció végén talált be az 58. percben majd a Loki 2–0-s győzelmét a fiatal Regenyei Gergő alakította ki.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC–Olimpia Satu Mare (Szatmárnémeti, román II.) 2–0 (0–0)
DVSC: Varga Á. – Dacosta, Mejias, Lang, Tercza – Manzanara, Szűcs T., Gordics, Szuhodovszki, Kocsis D. – Bárány. Csere: Dzsudzsák, Hornyák, Szakál, Batik, Gyenti, Bodnár, Asztalos, Cibla, Egri, Regenyei. Vezetőedző: Sergio Navarro
Gól: Bárány (58.), Regenyei (81.)

Mapé Creative Commons License 2025.07.19 -3 2 271959
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.19 -4 0 271958
Előzmény: ChrisRea (271952)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.19 -4 0 271957

Az elejét nem értem, nem tudom kik nyertek kupát: a Loki nem az biztos. Viszont ami szembe jött hogy Eppel eligazol  Nyíregyházától.

A helyére már kettőt is hoztak az egyik Babunski aki a Sepsivel most eset ki és gólt sem rúgott a szezonban.

ha ezt nézem, akkor már jobban állunk mint egy hónapja :)

Amúgy nem tudom a Csíkszereda is rámegy a magyar szabályra? 

mandiner-info-csikszeredara-tart-a-magyar-valogatott-golkiraly

A Mandiner információi szerint a Nyíregyháza támadója, Eppel Márton a román élvonal abszolút újoncánál, a Csíkszeredánál folytathatja pályafutását.

Élő adásban támadta a román riporter a Csíkszereda vezetőjét a magyarok miat

Többek között arra a kérdésre is válaszolnia kellett, hogy miért nem igazolnak több román játékost.

A Csíkszereda hat új játékost igazolt a nyári átigazolási időszakban, közülük öt magyart az NB I-ből: Hegedűs Jánost, Végh Bencét, Ferenczi Jánost, Szalay Szabolcsot és Szabó Bálintot. Rajtuk kívül egy román kapust, a legutóbb az ETO-nál szereplő Eduard Papot szerződtette de tovább is van: 

Eppel a Nyíregyháza legutóbbi felkészülési mérkőzésein már nem is lépett pályára. Úgy tudjuk, több magyar klubbal is folytak egyeztetések, de végül a Csíkszereda lehet a befutó. Ezen kívül információink szerint a Ferencváros játékosa, Pászka Lóránd is Csíkszeredára kerülhet kölcsönbe. A 29 éves védő már a tavaszi szezont is Kecskeméten töltötte kölcsönben, és sokat mondó, hogy nem került be a Fradi Ausztriába utazó, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőjében résztvevő keretébe sem.

Előzmény: hallaignác (271955)
Sky eagle Creative Commons License 2025.07.19 -3 1 271956

Mindig azzel jövünk hogy az adott ország 2. esetleg 3, osztályából jönnek játékosok. Ne felejtsük el hogy a legtöbb nyugat európai ország 2. osztálya is erősebb  a magyar NB I.-nél. és ott is nagyon jó játékosok játszanak annak ellenére hogy a nevüket nem ismerjük és már sokan a bemutatkozásuk előtt negativen ítélik meg. Ezt egyébként egy magyar játékosügynök mondta Nikitscher ügyével kapcsolatban. Azt azért ne várjuk hogy majd valami La ligás sztár fog ideigazolni a két szemünkért. 

hallaignác Creative Commons License 2025.07.19 -3 0 271955

Szir-szar kupa győzelem még Újpesten és Zalaegerszegen is összejött. Sőt Siófok másodosztályú ként nyert kupát. A lényeg, hogy benn maradjunk lehetőleg úgy, hogy nem kell zizegni a végén..  

Előzmény: ChrisRea (271953)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.19 -3 1 271954

Rafael Monti. Argentin. 

Talán jön. 

ChrisRea Creative Commons License 2025.07.19 -3 1 271953

Ha 1-2 osztállyal lentebb játszik az nyilván jobb mint ha egyáltalán nem. De azért elég felhozósok.

most is potyognak a gólok, szezonkezdésre nem lesznek varázsütésre képben ne legyen illúzió. 

Megjegyzem a Puskás se varázsütésre lett bajnok aspiráns 5 éve van ott az edző Hornyák mint ahogy Bognár is a Paksnál.

A 3. helyes fantazmagória felejtős.

Előzmény: ChrisRea (271952)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.19 -2 1 271952

mindegyik ilyen, a kapusnál meg pont mindegy

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (271950)
Mapé Creative Commons License 2025.07.19 -2 2 271951

A haon szerint Álex Bermejo érkezhet

vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.19 -2 1 271950

"3 nem igazán játékban lévők érkeznek, hanem a fele Maurides szerüen játékba visszatérő" ki ilyen? Varga és az új igazolás a többi mind játszott

Előzmény: ChrisRea (271949)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.18 -2 0 271949

Két (3) dolog kiderült: haladnak a dolgok előre.

olyan mértékben szarnak bele a bejelentésekkel hogy utólag a megtörtént után 3 nappal  a szomszédtól tudni meg bármit

3 nem igazán játékban lévők érkeznek, hanem a fele Maurides szerüen játékba visszatérő  de nb1-től nagyobb potenciállal lehalászott 

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (271305)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.18 -3 2 271948

A smartvízilabda jobban feküdne ebben az országban lehet xd. 

Remélem Adrián és Boti jól megoldják a bal oldalt.

Kocsis Dominik pedig elkezdhetne focizni végre! 

A víztornyos szerdán valószínűleg lesz érdeklődő bőven. 

Már csak karakteres kérdések és egyenes válaszok kellenének...

Bérlet természetesen pipa, bizalom a zsákban. 

Lehet bizonyítani! 

Előzmény: DEBRECENIVSC (271943)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.18 -5 1 271947

Ez a Guerrero jónak tűnik, bár kb kihagyta a tavalyi szezont.

De most már vegyünk egy csatárt is végre.

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.18 -3 0 271946

Basszus...ezt nem új szemlélet, évtizedekkel ezelőtti felfogás, erre tanítják már kicsikorban a játékosokat, olyan ez mint a méhraj, csapatban gondolkodnak előre, nem elég az hogy a csapatban valaki változtat a döntésén, ezt mindenkinek érzékelnie kell és ezt figyelembe véve újra tervez vagy nem....

Előzmény: Kosava (271928)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.18 -2 1 271945

..kell legyünk annyira civilizáltak, hogy képesek legyünk békességben egymás mellett élni úgy, hogy tudjuk tisztelni egymás különbözőségét.. a tisztelet alatt azt is értem, hogy nem teszek olyat amivel a másikat megbotránkoztatom...

Előzmény: ChrisRea (271931)
Koleszterin Creative Commons License 2025.07.18 -3 0 271944

Nem írtam semmi linket,közvetítést néztem,ahol elmondta az angol riporter. Mi a megállapodásuk és miért térhettek vissza a brazilok.

Rá mentem a Donetsk oldalára,ki kerestem a gólszerzőket,a keretet,az említett 2 játékost és mikor írták alá,mikor távoztak és tértek vissza.

Hajlamos vagyok elhinni úgy van. De hétvégén lesz időm és utána nézek.

Előzmény: DEBRECENIVSC (271943)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 2025.07.17 -4 6 271943

Lang nyilatkozatot elolvasva csak megerősíti bennem, hogy itt is valami hasonlót akarnak megvalósítani, amit Bilbaoban. Bilbaoban egy olyan identitás-képzés folyik, ami a világon egyedülálló. A leírás alapján és tudva, hogy általánosságban milyen képzéseket folytatnak a spanyoloknál, azt kell mondjam a "szörny" neve: smartfutball. Az egyik vagy talán egyetlen honi képviselője egy bizonyos Feczkó Tamás. Láthatjuk, hogy vegyes sikereket ért el, mert a Balmazúvárost feljutatta az nb1-be, ahogy az MTK-t is (és az nb1-ben a Marko Nikolic-féle vidi-t is verték), a Kisvárdánál meg volt kötve a keze, a DVTK-nál egy darabig ment, aztán totál csőd, most a fiatalos Honvédnál valamit nagyon elkapott és ha tudják folytatni az előző szezonos tündöklést, akkor egyik fő esélyes a feljutásra az a Honvéd, meglátjuk. Alatta virágzott ki egyébként kisBogesz, nála lett "nb1-es" játékos Gera Dániel és Schafer András is, tehát nem mondanám, hogy a fiatalokra rossz hatással lett volna, Rus Adrián-t is ő "fedezte" fel, sőt Sigér is alatta talált magára. 

A smartfutball vagy okos-futball ismérvei, hogy a középpontban a játékosok egyéni fejlesztése áll, mind fizikálisan, mind mentálisan, mind technikailag. Így az általános képzéseket tekintve ez nemcsak technikai és fizikai képzést jelent, hanem döntéshozatali képességek, helyzetfelismerés, taktikai intelligencia és mentális felkészültség fejlesztését is magában foglalja. A smartfutball célja, hogy a játékos a lehető legtöbb játékszituációban a legjobb döntést hozza meg, a lehető legrövidebb idő alatt, mindezt a csapat szervezeti elveivel összhangban. Az edzésmódszerek ezért személyre szabottak, sok szituációs gyakorlattal, adatalapú elemzéssel és modern technológiákkal (pl GPS-es mozgáselemzés, videós-visszajelzés) támogatottak, miközben a játékos kreativitását és önállóságát is ösztönzik.

Összegezve, amíg a németes foci főként arra törekszik, hogy minél több játékelem legyen előre megkomponálva, a mozgások össze legyenek hangolva, és főleg begyakorolt sémákon alapszik, így kevésbé szükséges az egyéni döntés a megvalósításhoz - ebből kifolyólag a hiba forrása inkább rendszerszintű lehet (feltételezve, hogy a játékos technikailag és fizikailag megfelelő szinten van) - addig a másik oldalon, például a spanyolos vagy pozíciós játékban, a struktúra mellett nagyobb szerepet kap az egyéni helyzetfelismerés. Ez a smartfutball pedig még inkább az egyént és az egyén döntéseit helyezi a középpontba. Nem pusztán pozíciók kitöltésére vagy mozgássémák követésére épül, hanem arra, hogy a helyzetfelismerés és a döntéshozatal alapján, önállóan találja meg az optimális (!) megoldást egy játékos. Nem az a cél, hogy a játékos sablonokban gondolkodjon, hanem hogy minden pillanatban képes legyen mérlegelni, pl hogy maradjon-e a pozíciójában, támadja-e az üres területet, váltson-e irányt vagy tempót, miközben alkalmazkodik a társak és az ellenfél mozgásához. Vagyis a smartfutball lényege, hogy egy világos keretrendszer (meghatározott alapelvek és szabályok) adott, de a játék képe végső soron a játékosok aktuális döntésein és képességein múlik, ezzel egyfajta szabadságot és felelősséget is adva nekik a pályán.

Korábban viszont azt írtam, hogy minimalista játék, eredménycentrikusság várható, mert ez a "spanyolos" sport általános jellemzője. És lehet, hogy majd rákényszerül a csapat erre, de ha valóban ezt a smartfutballt próbálják meg itt megvalósítani, akkor egyáltalán nincs szó erről a minimalista reaktív, majd rúgunk egy gólt valahogy csak ne kapjunk gólt hátul című történetről. Éppen ellenkezőleg egy proaktív, tehát kezdeményező futball várható. Rövid távon valóban lehetnek problémák, de hosszútávon akár még jól is elsülhet. Nekem a problémám ezzel a felfogással, filozófiával (smartfutball), hogy egy játékos egy adott, leszabályzott rendszeren belül is tud fejlődni, ott is van tere az egyéni kreativitásnak. A képzés az UP-ok számára viszont egyértelműen jobb lenne ebben a felfogásban. Várom a fejleményeket.

Ami a lila-trollokat illeti, hogyha a Loki nézőszámokat krtizálják, akkor elég csak annyit mondani, hogy az elmúlt 25 évben ez volt a második (!, 2008-2009 után) alkalom, hogy megelőzték a Loki hazai átlagnézőszámát. Tehát még mobillelátóval, toi-toi budival is simán többen voltak kíváncsiak a Lokira, még 0 bajnoki címmel is, mint az állítólagos második legnépszerűbb csapatra. Talán nem túlzás kijelenteni ezen tények alapján, hogy hozzánk képest ők divatok és hangemberek. Főleg annak tudatában, hogy a 2000-res évek elején nekik volt az egyetlen felújított/átalakított és fedett lelátóval rendelkező stadionjuk.

Koleszterin: elküldenéd a linket, amit kértem (brazil szövetség és a Sakhtar együttmüködéséről)?

Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271942

De ez nem fog menni fordulók alatt. Én sokkal több időt adnék neki. Ha így megy októberben már megint kereshetjük az új edzőt. Erre van szükségünk? Amúgy 100% hogy nem esünk ki tehát érdemes türelmesnek lenni vele.

Előzmény: Koleszterin (271941)
Koleszterin Creative Commons License 2025.07.17 -9 0 271941

Majd meglátod. Egyesek Dunning-Krugernek hívják már most.

Amit lattam a csapatból 1 meccsen az kinnkeserves volt .8 év az utánpótlásban,csak ez nem up csapat és nem fiatalokat kell képezni. Hanem csapatot összerakni, ő pedig volt utánpótlás módszertani vezető, a Levanténál (asszisztens edző), a Rubin Kazanynál (asszisztens edző, utánpótlás vezető) .

Bízom benne rám cáfol,de ez a pali ugyan olyan 0km felnőtt szintén,mint jó páran akik voltak itt.

Jövő héten meglátjuk. 

Előzmény: Gatyabandi2 (271937)
Monxx2 Creative Commons License 2025.07.17 -2 0 271940

Nekem most a csatársor a gyengus + 1 kapus még biztos kell. Mi van Hegyivel? Egészségileg is.

Ebcsont42 Creative Commons License 2025.07.17 -2 0 271939

Ezt most kivételesen én is így látom. Annyival kiegészítve, hogy most még mi vagyunk az a bizonyos "sötét ló".. De hogy ez meddig lesz így?

Előzmény: pippolinó (271936)
Koleszterin Creative Commons License 2025.07.17 -6 0 271938

Meg lennél lepodve...mindegy,meglátjuk mi lesz!

Nem veszmadarkodom,remélem eredményes lesz a csapat

Előzmény: Gatyabandi2 (271935)
Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.17 -6 2 271937

De mi az hogy kókler? Láttam hogy írták ezt az ukrán csapatot ahol leszerepelt. Azt ugye vágjátok hogy az 2017ben volt. Azóta eltelt 8 év és azt a 8 évet a Levanténál meg a Bilbaonál töltötte. Gondolom azért tanult ezt azt 8 év alatt. Nem tudom, amikor ilyen faszságokat olvasok ráadásul úgy hogy nem is volt tétmeccse, sőt egyszer nem láttad a Lokit mert az összes meccs zártkapus vagy nem streamelik, de itt már kikezdik az embert az érthetetlen. 

Előzmény: Koleszterin (271932)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.17 -3 2 271936

Szerintem meg pozitív dolog, hogy hagy ötletelést.Blagónál azt hozták fel ellenérvként, hogy nem bratyizott a játékosokkal és tartotta a távolságot.

Én várok 5-6 meccset, mielőtt véleményt mondok.A ZETE ellen jó lenne nem kikapni.

Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.17 -5 2 271935

Bazmeg, téged azért egy rafináltabb embernek tartalak komolyan elhiszed ezt a hülyeséget hogy a világ egyik legjobb utánpótlásának a Bilbao akadémiának a vezetőjének majd a játékosok mutogatják a szögletvarikat, mert annyira vakon van ??? Ne hülyéskedj már...

hallaignác Creative Commons License 2025.07.17 -2 3 271934

Miért ne javasolhatna egy játékos szögletvariációt.

ivanandras Creative Commons License 2025.07.17 -4 0 271933

Ez viccnek jó, ha komolyan írtad, nézegethetjük lassan, hogy kik jussanak fel az NBII-ből, hogy több esélyünk legyen jövőre.

Nehéz elhinni, hogy itt tartunk.

Koleszterin Creative Commons License 2025.07.17 -10 1 271932

Bizony,bizony

Konkrétan játékostól tudom, ok rajzoltak fel szöglet variációt és a mester mondta ez jó lesz. Próbáljátok ki.

Ez egy kokler fasz lesz

Az idősebb játékosok ki vannak akadva

Előzmény: Kosava (271922)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.17 -3 9 271931

Érdekes párhuzamok ....

· Nekünk Kolozsvár, másoknak a „román Cluj” – Köő Artúr történész megszívelendő gondolatai egy futballmérkőzés kapcsán . .

Köő Artúr: Kolozsvári Vasutas „Furcsa érzések kavarogtak bennem, amikor a sorsoláskor a magyar kupagyőztes Paksi FC ellenfélnek a kolozsvári CFR csapatát kapta. Bár itthon a legmókásabbnak a többség azt tartotta, hogy a román sajtóban a kolozsvári klub tulajdonosa – tévesen – Böde Dánielt román származásúnak titulálta, a sporttörténelemben járatosabbak és az érzelmileg Erdélyhez szorosabban kötődők kínjukban voltak kénytelenek mosolyogni.

A magyar sajtótermékek többsége szinte rögtön román ellenfélről írt, de akadt olyan orgánum is, mely megfejelve mindezt CFR Clujról (Kolozsvár románul Cluj, amit klúzsnak kell ejteni, de mivel túl fárasztó lett volna e bonyolult nyelvtani szabályok után nézni, így sok helyen clujként szerepelt) számolt be.

Mindez azért is szívfájdító, mert a kolozsvári csapat nem csak erdélyi volta miatt kívánná meg, hogy legalább – a »kis formálása a szónak az író, beszélő szempontjából, nagy változás az erdélyi magyar szívnek« elv alapján – a romániai jelzőt használjuk esetében, hanem az egész eddigi történelme arról tanúskodik, hogy legalább akkora butaság románnak aposztrofálni ezt a labdarúgó klubot, mint Böde Dánielt a román labdarúgók közé sorolni! A fent említett labdarúgó csapatot az első világháborút megelőzően, 1907-ben alapították, eredeti neve KVSC (Kolozsvári Vasutas Sport Club néven).

Alapítását követően rögtön sikereket ért el, 1911-ben az erdélyi régió bajnokai lettek, de 1918 és 1920 között is eredményesek voltak. Aztán jött Trianon, s mint minden másban, e téren is nagy változások álltak be. Bukarestből úgy gondolták, a népszerű magyar csapatot Kolozsváron egy másik klubnak kell „váltania”, így jött létre 1919-ben a kolozsvári „U” (egyetemi hallgatói sport társaság, U=Universitatea).

A két klub közötti rivalizálást mind a mai napig nem csak a szokásos lokalitás adja, hanem van komoly etnikai színezete is. Az „U” szurkoló táborát szélsőséges román nacionalista csoportosulásokkal azonosítják országszerte, míg a CFR csapatatát (a CFR mozaikszó a Román Állami Vasutakat jelöli, Căile Ferate Române) a magyarok klubjának tartják.

„Származásából” adódóan az 1920-as, 1930-as években nem sok babér termett a vasutasoknak, de a „kis magyar világban” 1940 és 1944 között ismét felcsillantak a remények. 1941/1942-ben a magyar első osztályban is meghatározó együttes lett. A tiszavirág életű boldogságot ismét sötét évtizedek követték. 1945 után a kommunista Románia ismét a CFR Cluj név felvételére kötelezte a klubbot, az Univeristatea fiókcsapatává züllesztették, ahol vagy azok játszottak, akik kiöregedtek a város első számú csapatából, vagy fiatalként arra törekedtek, hogy az „U” leigazolja őket.

Ám az Istennek jó humorérzéke van! A megyei bajnokságokat is megjárt, a magyar világban alapított, s minden törekvés ellenére életben maradt klubra a 2000-es évek elején rátalált egy erdélyi magyar – bár erős törekvés volt román részről, hogy az új tulajdonos magyar volta háttérben maradjon – üzletember, Pászkány Árpád, aki átvette és gyökeresen átalakította a KVSC-t, akarom mondani kolozsvári CFR-t. Azóta – bár a klub tulajdonosai cserélődtek – a kolozsvári „magyar csapat” 8 román bajnoki címet, 4 román kupát, 4 román szuperkupát nyert, háromszor jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, rendszeres résztvevője az európai kupasorozatok valamelyikének. A kolozsvári Vasutas pályája a Fellegváron van (románul: Gruia), az UEFA szerint 3-csillagos besorolás alá esik, befogadóképessége 22 ezer fő körüli. Névadója, Dr. Constantin „Costel” Rădulescu (1924–2001) volt labdarúgó, edző, orvos és hosszú ideig a CFR Cluj edzője, aki híres volt magyarelleneségéről. A csapatnak van románként ismert szervezett szurkolótábora is (pl. Comando Gruia), de vannak magyar hátterű csoportosulások is. Ilyen a Galeria KVSC.

No de térjünk vissza a magyar kupagyőztes Paksi FC és a kolozsvári CFR párosításhoz, s annak személyes vetületeihez. A sorsolást követően furcsa érzések kavarogtak bennem. Kalotaszegen születtem, 15 évig éltem kisebbségi sorsban másodrendű állampolgárként, így természetes volt, hogy azt követően, hogy Pécsen elkezdtem gimnáziumi tanulmányaimat, továbbra is követem az erdélyi sportéletet. Nagyapám testvére hosszú ideig lakott Kolozsváron a Fellegvárban, ízig-vérig Vasutas szurkoló volt. A családi legendárium részét képezi mind a mai napig, hogy Feri bátya miképpen bocsátkozott szájkaratéba az „U”-nak szurkoló szomszédjával, s fajult a szóváltás majdnem tettlegességig. Ma is emlékszem arra, hogy 2008 tavaszán az ELTE tanítóképzőjének épületében, azon az ominózus délutánon, amikor a kolozsvári együttes történelmének első bajnoki címét ünnepelte, miképpen futottam le tízpercenként a könyvtárba a számítógépekhez, hogy az internet segítségével tájékozódjak a minden eldöntő utolsó forduló meccseinek eredményeiről, mert tudtam, hogy akkor ott valami történelmi zajlik. Az erdélyi magyar csapatnak valamit visszaad a Fennvaló a majd százéves elnyomásért cserébe. Kalotaszegi ismerőseim, barátaim 99%-a ma is a CFR-nek szurkol, s mindenki tudja miért. Mert az nekünk, nekik a magyar csapat. Ezek az érzések lettek úrrá bennem, majd hirtelen ezt váltotta fel mindaz, amit a Paks jelent nekünk a magyar labdarúgásért szurkolóknak.

Ferencváros szurkoló vagyok az 1990-es évek eleje óta, azóta, hogy követem a labdarúgást. Ugyanakkor a Paks és a klub a magyar játékosokról szóló filozófiája nekem is szimpatikus. Nem beszélve a koefficiens pontok gyűjtéséről, mely komoly tükre annak, hogy milyen is, holt tart a magyar labdarúgás. Mindezek alapján sokáig morfondíroztam azon: érdemes a helyszínen megtekinteni a meccset, vagy sem. Volt tanítványom, aki kolozsvári gyökerekkel rendelkezik, győzött meg arról, hogy utazzunk Paksra, s a vendégszektorból tekintsük meg a mérkőzést, igaz voltak ezzel szemben fenntartásaim. Mégis valami az súgta belülről, hogy nekem mindkét csapat magyar csapat, a helyszínen kell megtekintenem a meccset.A mérkőzés előtt fél órával már bent voltunk a vendég szektorban, s úgy, ahogy korábban erre számítottam, a vendégszektorban mindenki erdélyi magyar volt, elvétve lehetett hallani román nyelvű kommunikációt, ők is családdal együtt érkeztek a meccsre. A meccs kezdése előtt jelent meg a külön busszal érkező, körülbelül bő 50 főt számláló „kemény mag”. Sajnos e tekintetben is érvényesültek előzetes jóslataim. A hatalmas román trikolórra spártai harcos sisak volt festve – jelen esetben éppen megfeledkezvén állítólagos római származásukról –, többeknek meztelen felsőtestére zászló volt kötve. Na hát ők voltak a szektornak az a része, mely egy szót nem beszélt magyarul.

A paksi szurkolótábor (ezért le a kalappal előttük) egyszer sem románozott, ugyanakkor többször is megszólalt a Ria-Ria-Hungária, melyet a vendég tábor magyarjai is elkezdtek skandálni, amit a „román kemény mag” számon is kért és a România-România szurkolással próbált elnyomni. Az első félidő szünetében üggyel-bajjal sikerült végül az összhangnak nem nevezhető szurkolás körüli bonyodalmakat megbeszélni. Az unalmasnak nem nevezhető 0–0 eredménynek talán csak az olyanok örültek, mint én, akinek a CFR is magyar csapat, a Paks is, no meg főleg a Ferencváros. Ugyanakkor keserédes volt így is minden. Mert beigazolódott mindaz, amire a sorsolás pillanatában számítottam. A magyar sajtó »román csapatozása«, a kolozsvári Vasutas valódi és magyar (!) történelmének elhallgatása, a KVSC csapatának „leclujozása”. De, ami leginkább fájt az az, hogy miképpen zajlik a valódi nevén Kolozsvári Vasutas román, szurkolói szinten is megjelenő, kisajátítása. Láttam, éreztem, tapasztaltam, hogy az történik e klubbal is, mint ami az Erdélynek nevezett szülőföldemmel is történt az elmúlt száz évben. Gondoltam mindezeket leírom, hátha néhányan olvassák, s talán veszik a fáradtságot, s a visszavágó napján a kolozsvári csapatról mint romániai és nem román csapatról írnak, beszélnek, de leginkább azért, hogy a CFR-nek szurkoló erdélyi magyar testvéreim lelkének is kicsit jót tegyek. Így talán a házsongárdi temetőben lévő vasutas szurkolók is békésebben nyugszanak a magyar, de a kisajátítás veszélyének kitett rögök alatt…”

A Hálózat - Mező Gábor Hivatalos Oldala

Laci-papi Creative Commons License 2025.07.17 -3 2 271930

Nem az edző van rossz helyen, hanem az elvárásokat teljesíteni nem tudó 30 felettiek, akik fejben még talán csak-csak értik a kérést, de a lábak nem teljesítenek. Hát nekik irány az öregfiúk bajnoksága.

A világ már a spanyol stílusban halad.

Előzmény: Kosava (271928)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271929

Ez egyfelől jó is, hiszen nem kismerhető a játékunk han megvan mondva ki hova helyezkedik akkor azt a mostani videolemezős korban ha egy sémád van akkor azt egy jobb edző ízekre szedi lsd Blagojevics....és a kiismerhető sémái...

Kosava Creative Commons License 2025.07.17 -3 2 271928

Ez jól hangzik, de szerintetek a jelenlegi játékosok képesek ezt megvalósítani a pályán? Mert az utánpótlás csapatoknál ez egy nagyon jól csengő dolog lenne, de egy felnőtt élvonalbeli csapatnál a hétvégi meccs után akárhogy nézzük végül az számít, hány pontot tudtál szerezni a háromból. Nem gondolom, hogy a tapasztaltabb játékosok, akik sose fociztak ilyen szemléletben, képesek ebben a filozófiában jó teljesítményt nyújtani, a fiatalok meg kérdéses, hogy tudnak-e akár csak egy elfogadható játékot is hozni felnőtt bajnokságban. Én azt látom, hogy az edző bá nem jó helyre érkezett, neki az akadémián kellene dolgoznia, nem a felnőtt csapatnál próbálkozni.

Előzmény: Önnek_igaza_van (271926)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.17 -2 0 271927
Önnek_igaza_van Creative Commons License 2025.07.17 -2 2 271926

Bizony, hogy gondolkodnia kell méghozzá előre és folyamatosan. Ehhez kell a koncentrációs is. Végre egy edző aki szóbahozza, mert biztos feltűnt a hiányosság ezen része. Az összjáték folyamatos változásokon alapszik, hiszen az ellenfél is reagál amire új döntéseket kell hozni. Pl. tovább viszed a megindított támadást vagy visszaveszel és ismét megindulsz stb.  A top bajnokságokban egy egy játékos pl. ezért is tudja megállni a helyét mert együtt tud gondolkodni gyorsaságban a többiekkel.  A technikai alap képzettség a minimum. Ugye most derül ki, hogy ki hogy, milyen mélyen  ásta bele magát a szakmába.

Előzmény: Laci-papi (271923)
pippolinó Creative Commons License 2025.07.17 -2 1 271925

Egyetértek.Éppen ezekben a játékelemekben vagyunk nagyon lemaradva.Gyors gondolkodás és pontos passzok és a játék olvasása, helyezkedés.Nem hiszem, hogy 1 idény alatt el tudjuk sajátítani.A kispályás foci sokat segített ezt elsajátítani.Ezt kéne játszani nagypályányi területen.

Előzmény: Laci-papi (271923)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2025.07.17 -3 0 271924

A Kazincbarcika szépen sunyiban combosodik 

Laci-papi Creative Commons License 2025.07.17 -2 2 271923

Hát az bizony nagyon nagy baj, ha egy játékosnak gondolkodnia kell, mert hamar kiderül róla, hogy mennyi érzéke (esze) van ehhez a játékhoz.....

Ezt aki mondta komolyan is gondolja?

Kosava Creative Commons License 2025.07.17 -4 2 271922

Sajnos én is elbizonytalanodtam a Lang interjú után abban, hogy ő a megfelelő ember a kispadra.

"A korábbiakhoz képest tehát nagy változás, hogy az új szakmai stáb több gondolkodást, döntéshozatalt vár a Loki játékosaitól a pályán."

"Azt látom, ennek van egy olyasfajta hátránya, hogy adott szituációkban nem egyet gondolnak a játékosok: mindenki a saját elképzelése alapján próbál helyezkedni, futballozni, és ebből adódnak a félreértések, például rossz pozíciókat veszünk fel."

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy nincs meghatározva, hogy egy adott szituációban mit kell csinálnia a játékosnak, hova kell helyezkednie, mikor indítsa meg a letámadást, stb. (a szakmai részhez jobban értők ezt majd kivesézik) hanem a saját ösztöneire kell támaszkodjon. Ez merőben eltérő ahhoz képest, amit a Maestro képviselt. Az, hogy a szezon előtt egy totál más szemléletű játékhoz próbál a csapat adaptálódni, mint amit eddig megszokott volt, az önmagában is óriási veszélyt rejt magában. Ehhez még jön az, hogy jelenleg még azért foghíjas a keret, sok a fiatal, akiknek max nb2-es tapasztalata van, vagy az sem...

Előzmény: Koleszterin (271910)
Gatyabandi2 Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271921

Itt van Regenyei már 2. gólját rúgja ki a faszomnak kell csatár ?? :D

Előzmény: LokiFan16 (271920)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.07.17 -4 4 271920

Azért, hogy két-három héttel előrébb legyünk felesleges Könyves féléket igazolni. Jönni fog csatár, de sajnos már tudjuk, hogy sosem július közepén jönnek.

Előzmény: Zolcsi2.0 (271918)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -3 1 271919

Mert az állam meg az önkori csak úgy tolta a zsetont....

Előzmény: Leszi51 (271916)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -3 1 271918

A jelen állapotban? Még darabra sem vagyunk meg, nemhogy minőségben..

Előzmény: LokiFan16 (271917)
LokiFan16 Creative Commons License 2025.07.17 -2 4 271917

Ha meg Könyvest igazolnánk le, akkor az lenne a baj... :D

Előzmény: ivanandras (271915)
Leszi51 Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271916

Te vállaltad? Bár az utódokat tele szájjal szidod.

Előzmény: taccsbíró1964 (271914)
ivanandras Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271915

Vagy annyira nincs pénz, hogy még egy Könyvet sem tudunk ingyen elkukázni vagy szándékosan tönkre akarják tenni valamiért ezt a csapatot.

Más magyarázat nincs rá, hogy egy 38 felnőtt meccsen 3 gólnál járó, NB II-be is súlytalan cserecsatárral futunk neki a szezonnak. És Siluével, aki szintén nem egy Haaland...

Szerintem a csodában bíznak ott egyesek.

Előzmény: Zolcsi2.0 (271913)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -4 1 271913

Ami még ennél is jobban aggaszt, hogy nincs csatárunk. Belegondolni sem merek, ha Bárány lesérülne.....

Előzmény: Koleszterin (271910)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -6 2 271912

Mondom Pistukám, hagyd ezt a statisztikus dolgot, mert nem látod át, hogy minden szám mögött jelenségek vagy hosszú folyamatok rejlenek.

Azt írod: "Nem Újpestet nevezték zsidó gyarmatnak, hanem egy részét." Már itt eljutottunk a csak egy kávét kérek állapothoz, de tegyük helyére ezt a dolgot. Az akkori egészet nevezték így, más kérdés az, hogy a terület folyamatosan növekedett az eredetihez képest.

Kiragadod, hogy 1941-ig több zsidó élt Debrecenben. Csodálatos. És utána? Vagy esetleg azon elgondolkodtál, hogy nagyobb lélekszámú településen több zsidó lakhat? 

de....

Debrecent nem zsidók alapították, Újpestet igen.

Debrecent a Kálvinista Rómaként emlegetik, Újpestet a zsidó gyarmatnak.

A DVSC-nek sosem volt zsidó elnöke , az UTE nevű alakulatnak igen.

Lényeges? Talán nem. Viszont, amikor azt hazudjátok, hogy a jelenlegi formációnak 20 bajnoki címe van, akkor vállalni kell(ene) a zsidó gyökeret is, csakúgy, mint a BM múltat. 

Előzmény: Lila Pista (271898)
Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.07.16 -2 1 271911

Youga első kettőn nem lesz a piros miatt. 

Hátha Regenyeiben mocorog valami. 2 gól már. 

Most akkor Gordic próbajátékon volt? 

Koleszterin Creative Commons License 2025.07.16 -7 2 271910

Kezdem azt érezni ez a spanyol bár kiváló up edző(lehet),de egy kokler lesz.

Egy hét van kezdesig és nem tudnám megmondani kik kezdenek,még csak tippem sincs,mert az alapkezdot amibe Yougat,Langot stb várom nem is játszatta együtt.

Lang nyilatkozata beszédes,olvassatok a sorok között.

8 felnőtt meccse van a palinak,ezek közül a nagy nevű veres rivnye vert 6 gólt az ukrán csapatának,0.75 pont átlag 8 meccsen,7 bajnoki 0 győzelem. 1 kupa siker.

Mi meg egy Deactol kapunk 2 gólt.

Haat

Előzmény: ivanandras (271907)
ChrisRea Creative Commons License 2025.07.16 -2 0 271908

Gordic akit be se jelentettek még? hm.  mondom én hogy Nuncsaku  befutó lesz :)

DVSC: Erdélyi – Dacosta, Batik, Mejias, Hornyák, Szuhodovszki, Gordic, Dzsudzsák, Kocsis D., Nwachukwu, Bárány.

Csere: Pálfi, Tercza, Gyenti, Asztalos, Egri, Cibla, Regenyei, Bodnár, Batai, Silue. Vezetőedző: Sergio Navarro.

Gól: Bárány (15, 20., 26., az elsőt 11-esből), Nwachukwu (60.), Regenyei(62.), illetve Lénárt G. (6.), Al-Sheraji (64.).

ivanandras Creative Commons License 2025.07.16 -4 0 271907

5-2 a DEAC ellen. Fieszta!

LowKey Creative Commons License 2025.07.16 -5 3 271906

Miután kedvenc vízszerelő agysebész házi majmunktól megtudtuk, hogy abból hogy Újpest szurkolók a fél napjukat itt töltik az következik, hogy mi foglalkozunk velük, lehet hogy érdemes lenne saját magunkkal is foglalkozni egy kicsit.

Szóval hogy úgy tűnik hogy a spanyolok átveszik az akadémiát, legalábbis spanyol lesz a szakmai vezető, aki eddig döntött már nem dönt, megy az átvétel/átszervezés. Hogy ez milyen szintű lesz azt nem tudom, de ezek szerint a spanyol vonal még mindig él.

Nekem ez jó hír, én azt láttam hogy a jószándék és a törekvés eddig is megvolt, de az eredmények alapján úgy tűnik hogy talán a szakmai hozzáértés kevésbé. Úgyhogy hajrá!

pippolinó Creative Commons License 2025.07.16 -3 0 271905

Amúgyis az én apukám az erősebb!

pippolinó Creative Commons License 2025.07.16 -3 0 271904

Megmondalak benneteket óvó néninek.

Miller a sör Creative Commons License 2025.07.16 -8 3 271903

Ja úgy foglalkoztok velünk mintha mi lenne a legnagyobb gondoltok. Közben még egy kibaszott tulajdonost sem tudtok felmutatni és ráadásul üres a kassza. Ebből megint lift előtt álldogálás lesz.

A 20 sokkal több mint a 7 és a 115 év NB1 több mint a kettő vagy három....segíts már mikor is estek ki legutóbb? 

😁😎

Előzmény: Leszi51 (271902)
Leszi51 Creative Commons License 2025.07.16 -3 4 271902

Ez a LOKI fórum, lehetne pihentetni egy-két fórum társat.Szégyen ami itt megy!

A politikai  fórumba lehet mocskolódni a párt embereknek!

Koleszterin Creative Commons License 2025.07.16 -6 1 271901

Hoztam azért valamit :)

Meg Millernek: volt itt liftezes..

Az Újpestnek csupán a másodosztály jutott, és 1905-ig nem is jutott föl az élvonalba, ahol egy rövid kitérőt leszámítva (az 1911/12-es szezonban) azóta is állandó tagnak mondhatja magát.

Pistam : Budapesthez csak 1950-ben csatolták, így szigorúan véve nem nevezhetjük eddig az időpontig budapestinek az egyesületet sem.

A változást a lila-fehéreknél az hozta a Belügyminisztérium csapata lettek. A Belügyminisztérium pedig ragaszkodott hozzà pesti csapat legyenek.

Későbbi tervük volt hogy az újpestiek egy parasztlázadás vezetőjének nevét vegyék fel és címerükben is büszkén virítson a kommunista rezsimek belügyi csapatainak közös szimbóluma, a Dinamo „D” betűje.

A politikának köszönhették még azt is bazzeg,hogy pesthez tartoztak. Parasztok.

Előzmény: Lila Pista (271892)
Koleszterin Creative Commons License 2025.07.16 -5 2 271900

Metro??? :D

Egy full igénytelen város ,full igénytelen metróval. Koszos lepras kornyekekkel. A Népligeten at bármerre mész cigányok,hajléktalanok tömege. Koszban ,szemétben úszó Hungária körút és ameddig a szem ellát igénytelenség.

Patkányok a tömegközlekedési eszközökön. Van mire büszkének lennetek. Ahogy hallom most csótány szaporulatban vagytok,jó az irány tetszik.

Igénytelen kórházak,50 éves buszok,60 éves villamosok.

A 4-6osra még New Yorkban is irigyek,maguk alá szart emberek és te ott utazhatsz büszkén!!!!

Húzd ki magad mindig,hogy te peeeeesti vagy :D

Ahhoz képest Debrecen egy úri hely,civilizált polgárok,új villamosok,buszok,szép kornyekek.

maradjon meg az igénytelen metrotok. A sok cigány,meg a fertő.

Menjünk tesó vissza a múltba,mikor mi már főváros voltunk,te meg szar község!! 

Előzmény: Lila Pista (271891)
Provoloni Creative Commons License 2025.07.16 -3 1 271899

Én nem értem miért járnak ide köpdösni egy olyan csapat drukkerei akik 98 óta nem nyertek bajnokságot, egy olyan csapatnak próbálnak ugatni akik azóta 7szer is nyertek bajnokságot, és a 2000es évek 2. legsikeresebb csapatáról beszélünk :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!