Keresés

Részletes keresés

Ebcsont42 Creative Commons License 45 perce 0 0 273909

Teljesen más megélni ezt az első helyet, még ha sok is van a végéig, mint anno, amikor nagyon ment a szekér. Talán jót tett ilyen szempontból az elmúlt 12 év.

Előzmény: Té (273908)
Creative Commons License 6 órája -1 6 273908

Nem saját, de jó poén:

Pont ugyanaz a helyzet, mint tavaly. Hiába nyerünk egy-két meccset, nem tudunk feljebb kerülni a tabellán.... :-)

hallaignác Creative Commons License 6 órája -1 1 273907

Még egy Felcsút Ferencváros 6:6 és erre a hétre megvagyunk.

Önnek_igaza_van Creative Commons License 8 órája -1 3 273906

"Varga sérülésénél az ad hoc kupaktanács sokatmondó volt rég láttam már ilyet, leginkább rögbi meccseken ami sokkal fizikálisabb ezért nagyobb az összefogás csapatszellem, illetve láttam már Dél-Amerikai csapatoknál félidőben! volt hogy nem mentek le hanem nekiálltak tanakodni a pályán (talán döntetlennél hogy mégis mi legyen)"

Nagyon igaz, és maradjon is így, ha meg becsúszik vereség az meg a sport és a közdelem része semmi baj. Amíg ilyen egység lesz az is biztos, hogy többször fogunk örülni mint bánkódni.

Gyanítom e egység kovácsa Navarro, nem ismertük, még most sem igazán. Nem hibáztat soha senkit, inkább előre tekint. A játékosokról elveszi a tét görcsét. Na most áradozunk és örülünk mert meglódult a szekér és bár mindig jönnek mennek játékosok, de ha valaki mindig egy ilyen csapategységet tud kialakítani az óriási erény. Kívánom maradjon így sokáig.

Előzmény: ChrisRea (273904)
ivanandras Creative Commons License 9 órája -1 1 273905

Engem az lepett meg leginkább, hogy tegnap az öltözői fotón Zaengel is ott volt. Lehet, hogy ez már a búcsú? :)

ChrisRea Creative Commons License 9 órája -1 2 273904

A legelső ZTE meccsen közel azonosak voltak a kezdő játékosok 2 eltéréssel Gordics/Bárány, Youge/Mejias.

Túlzással lehetne mondani hogy egyedül Varga maradt a posztján, az olvtárs szavaival élve a szerkezet és posztok valóban mintha irányított sorsolással kerülne kijelölésre:)

(érdemes összevetni mert a zalaiak is hasonló elánnal játszottak otthon akkor mint a nyírségiek most, csak nagyobb szerencsével, mi viszont  jóval kevesebb hibával)

Korábban mondtam hogy a Gordics,Kocsis,Soma,Bárány támadó remekül keverget azt jó látni hogy van élet Bárány után-melett is. És apropó amilyen porverés ment Dominges kapcsán kétlem hogy bárkinek is eszébe jutott volna a csávó az elmúlt hónapokban. Külön azért említem meg mert sokszor Szuhodovszki  rovására nőt nagyra a csávó.

Kapásból féltucat meccsre emlékszem, olyan helyzetekre amikor a tisztán- ziccerbe érkező Soma előtt inkább rádurrantotta mintsem passzolt volna.  

A mai meccsen is pont ez volt látványosan jellemző hogy nem volt a Ronaldo féle "ha nem én rúgom akkor nem is gól" hozzáállás-hanem kijátsszuk lövésre. Varga sérülésénél az ad hoc kupaktanács sokatmondó volt rég láttam már ilyet, leginkább rögbi meccseken ami sokkal fizikálisabb ezért nagyobb az összefogás csapatszellem, illetve láttam már Dél-Amerikai csapatoknál félidőben! volt hogy nem mentek le hanem nekiálltak tanakodni a pályán (talán döntetlennél hogy mégis mi legyen)

Húznék egy mókás párhuzamot : ahogy a törzsi népek vadásznak és fejlettebb foci szinte minden eleme jelen van

apropó egyénieskedés vs csapatmunka (tavaly volt egy sztár és majdnem kiesés, most csapat van és eredmények)

Vadászati stratégiák 

Csoportos vadászat: Gyakran dolgoztak együtt csoportokban, ami segítette a nagyvadak elejtését. Üldözés kimerülésig: Egyes vadászó-gyűjtögető csoportok, mint a mai szan (busman) nép, képesek voltak addig üldözni az állatokat, amíg azok a kimerültségtől össze nem estek-( erönlét) Les és csapdák: Leshelyeken várakoztak, és a vándorló állatcsordákat ismert átkelőhelyeknél vagy szűk völgyekben ejtették csapdába.() Színlelés és csalás: Sárral vagy más anyagokkal álcázták testszagukat, hogy közelebb férkőzhessenek a zsákmányhoz. (pontrugások, tizik) Körbezárás és terelés: Az állatokat körbezárhatták, vagy egy adott területre terelhették, ahol könnyebb volt elejteni őket

cassano711 Creative Commons License 10 órája -1 1 273903

Jobb futó Kocsis, bal futó Manner, nem is rossz ,🙂

Előzmény: Droli2 (273901)
cassano711 Creative Commons License 10 órája -1 0 273902

Én is ezt emelném ki, ez a csapat nagyon egységes volt és nagyon profin hozták le a meccset. 

Sok volt a jó teljesítmény, külön öröm hogy Soma betalált, az első gólunk az mestermunka volt, a másik kettőnél azért 

elemi hibákat vétett a Szpari védelem.

Kocsis is egyre jobban magára talál, egyre többször játsza meg jól a labdákat szélen, már nem csak szimplán gyors.

Let's keep up the momentum, ahogy a brit futballban mondják ilyenkor, azaz toljuk ki ezt a pozitív formát, eredményeket ameddig csak lehet.

Előzmény: pippolinó (273899)
Droli2 Creative Commons License 10 órája -1 1 273901

Nyíregyházáról Mannert el tudnám képzelni nálunk is. Jó kis játékos.

pippolinó Creative Commons License 11 órája -1 1 273900

Varga

Dacosta-Lang -Guerrero(Vajda)

Youga-Szűcs

Gordic-Dzsudzsák-Kocsis

Bárány-Szuho

Nálam ez lenne a jelenlegi keret legjobb összeállítása.Persze ha mindenki egészséges.

pippolinó Creative Commons License 11 órája -1 1 273899

Én is így látom.A csapategység veszi ki az ellenfél erejét.Most is 2-3 ember vette körül az ellenfél játékosait, elzárva az utat a kapunk felé.Varga ismét hibátlanul védett.Volt vagy 2 nagy védése. Dacosta a meccs embere szerintem, ilyen látványos javulást ritkán látni egyik meccsről a másikra.Másik meglepetés ember Gordic, aki vetekszik a meccs embere címért.Technikásan játszott, gól, gólpassz.Nem mellesleg harcolt, sokat futott.Szuhodovszki is egyre jobban játszik.Lehet megtalálta Navarro a posztját, amikor elfér Dzsudzsák mellett.Már csak azt kell kitalálni, hogy tud Báránnyal együtt játszani.Batik a sok eladott labdái ellenére komolyabb hibát nem vétett szerencsére.Nagyon szép csapatmunka volt, ami teljesen megfojtotta a tírek játékát.Toljuk, míg megy a szekér, talán év végén is a dobogón leszünk.

Előzmény: Önnek_igaza_van (273898)
Önnek_igaza_van Creative Commons License 11 órája -1 1 273898

Jó látni, hogy minden játékos egy irányba húzza a szekeret. Azt érzem mint a Paks játékában, nem kiugró képességű játékosok, de az egység, hozza az eredményeket. Dzsudzsák közel a 40hez végig apályán, Dacosta meg mindig picivel jobb mint a előző meccsein. Yougát megnézném inkább irányító középpályásnak mint védekezőnek. Hosszú pontos labdákat tud adni és gyorsan.

cassano711 Creative Commons License 19 órája -1 2 273897

Felemelő érzés volt hazatérni a 4-esen ez után a meccs után :-)

Nem azt mondanám hogy jól játszottunk, bár egyes szakaszaiban a meccsnek ez is igaz volt, hanem rendkívül hatékonyan és szervezetten.

Talán négy helyzetből rúgtunk három gólt.Jó arány.

Le a kalappal a fiúk előtt. Szűcsöt sajnálom, komoly veszteség, remélem nem esett ki több meccsre.

pippolinó Creative Commons License 22 órája -1 3 273896

Nagyon jó edzőnk meg csapatunk van.

ivanandras Creative Commons License 22 órája -2 1 273895

Balázs gyenge jobbos lövéseinél :)

Előzmény: pippolinó (273893)
Mapé Creative Commons License 22 órája -1 2 273894

A tabella nem hazudik!

pippolinó Creative Commons License 22 órája -1 0 273893

Vedett a tirek kapusa az egész meccsen?

losik Creative Commons License 22 órája -1 2 273892

Szerintem Szűcs még nem lesz a Felcsút ellen. Egy agyrázkódás több idő....

Én azért Dacostát is kiemelném. 

Ez újabb egy hét az élen. 

Előzmény: ivanandras (273887)
pippolinó Creative Commons License 22 órája -1 2 273891
  1. Gratulálok a győzelemhez.Ennyivel jobbak vagyunk a fradinál:)
Ebcsont42 Creative Commons License 22 órája -1 1 273890

Gratulálok a CSAPATNAK!

c.szektor Creative Commons License 22 órája -1 1 273889

Gratulálok a csapatnak 🤝

Laci-papi Creative Commons License 22 órája -1 1 273888

Nagyon okos játékkal sima győzelem.

ivanandras Creative Commons License 22 órája -1 1 273887

Hát ez így nagyon tetszetős volt, pedig az első 3-4 perc nem így indult, de szerencsére Batik letudta ekkor a hibáit és nem kaptunk belőle gólt.

Mindezt amúgy borzalmas bíráskodás mellett, Bogár mezőnyben brutálisan egyoldalúan fújt, kurva idegesítő, ha egy bíró ennyire részrehajló. De tavaly is ez volt itt... Mellette a kommentátor volt még kínosan elfogult, de nem sikerült tizit kisírnia a buzi tíreknek.

Soma, Gordic, Youga, Varga - parádés teljesítmények egytől egyig. Az első gól nemzetközi szinten is csodálatos.

Navarro meccselése egyébként megint rossz volt, de egy nyíregyházi 0-3 után nem lehet nyilván rosszat mondani.

Szép volt, fiúk!

Tominak pedig jobbulást, nagyon kell a játéka a Felcsút ellen.

Ebcsont42 Creative Commons License 22 órája -1 0 273886

Eldőlt!

ivanandras Creative Commons License 23 órája -1 0 273885

Kezdem nagyon unni ezt a faszszopó bírót...

ivanandras Creative Commons License 23 órája -1 0 273884

Kocsist le kellett volna szednie, nagyon nem az ő meccse. És Dacosta-Szécsi csere is kellett volna, így már csak egyszer cserélhetünk...

Ebcsont42 Creative Commons License 23 órája -1 0 273883

Ez se sárga!

ivanandras Creative Commons License 23 órája -1 0 273882

Varga elüti a labdát, a kommentátor szerint büntető :D

pippolinó Creative Commons License 23 órája -1 0 273881

Ez a fasz szpíkernagyon adna egy 11est.

Ebcsont42 Creative Commons License 23 órája -1 1 273880

Szűcsnek jobbulást!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!