Kezdem azt érezni ez a spanyol bár kiváló up edző(lehet),de egy kokler lesz.
Egy hét van kezdesig és nem tudnám megmondani kik kezdenek,még csak tippem sincs,mert az alapkezdot amibe Yougat,Langot stb várom nem is játszatta együtt.
Lang nyilatkozata beszédes,olvassatok a sorok között.
8 felnőtt meccse van a palinak,ezek közül a nagy nevű veres rivnye vert 6 gólt az ukrán csapatának,0.75 pont átlag 8 meccsen,7 bajnoki 0 győzelem. 1 kupa siker.
Miután kedvenc vízszerelő agysebész házi majmunktól megtudtuk, hogy abból hogy Újpest szurkolók a fél napjukat itt töltik az következik, hogy mi foglalkozunk velük, lehet hogy érdemes lenne saját magunkkal is foglalkozni egy kicsit.
Szóval hogy úgy tűnik hogy a spanyolok átveszik az akadémiát, legalábbis spanyol lesz a szakmai vezető, aki eddig döntött már nem dönt, megy az átvétel/átszervezés. Hogy ez milyen szintű lesz azt nem tudom, de ezek szerint a spanyol vonal még mindig él.
Nekem ez jó hír, én azt láttam hogy a jószándék és a törekvés eddig is megvolt, de az eredmények alapján úgy tűnik hogy talán a szakmai hozzáértés kevésbé. Úgyhogy hajrá!
Ja úgy foglalkoztok velünk mintha mi lenne a legnagyobb gondoltok. Közben még egy kibaszott tulajdonost sem tudtok felmutatni és ráadásul üres a kassza. Ebből megint lift előtt álldogálás lesz.
A 20 sokkal több mint a 7 és a 115 év NB1 több mint a kettő vagy három....segíts már mikor is estek ki legutóbb?
Az Újpestnek csupán a másodosztály jutott, és 1905-ig nem is jutott föl az élvonalba, ahol egy rövid kitérőt leszámítva (az 1911/12-es szezonban) azóta is állandó tagnak mondhatja magát.
Pistam : Budapesthez csak 1950-ben csatolták, így szigorúan véve nem nevezhetjük eddig az időpontig budapestinek az egyesületet sem.
A változást a lila-fehéreknél az hozta a Belügyminisztérium csapata lettek. A Belügyminisztérium pedig ragaszkodott hozzà pesti csapat legyenek.
Későbbi tervük volt hogy az újpestiek egy parasztlázadás vezetőjének nevét vegyék fel és címerükben is büszkén virítson a kommunista rezsimek belügyi csapatainak közös szimbóluma, a Dinamo „D” betűje.
A politikának köszönhették még azt is bazzeg,hogy pesthez tartoztak. Parasztok.
Egy full igénytelen város ,full igénytelen metróval. Koszos lepras kornyekekkel. A Népligeten at bármerre mész cigányok,hajléktalanok tömege. Koszban ,szemétben úszó Hungária körút és ameddig a szem ellát igénytelenség.
Patkányok a tömegközlekedési eszközökön. Van mire büszkének lennetek. Ahogy hallom most csótány szaporulatban vagytok,jó az irány tetszik.
Igénytelen kórházak,50 éves buszok,60 éves villamosok.
A 4-6osra még New Yorkban is irigyek,maguk alá szart emberek és te ott utazhatsz büszkén!!!!
Húzd ki magad mindig,hogy te peeeeesti vagy :D
Ahhoz képest Debrecen egy úri hely,civilizált polgárok,új villamosok,buszok,szép kornyekek.
maradjon meg az igénytelen metrotok. A sok cigány,meg a fertő.
Menjünk tesó vissza a múltba,mikor mi már főváros voltunk,te meg szar község!!
Én nem értem miért járnak ide köpdösni egy olyan csapat drukkerei akik 98 óta nem nyertek bajnokságot, egy olyan csapatnak próbálnak ugatni akik azóta 7szer is nyertek bajnokságot, és a 2000es évek 2. legsikeresebb csapatáról beszélünk :)
"Imádom amikor a trafipax kezelő statisztikust és történászt játszik-))))"
Akkor játék helyett vonulj vissza és olvass többet.
Újpest alapítója, gróf Károlyi István. Nem Újpestet nevezték zsidó gyarmatnak, hanem egy részét. A Károlyi által, -ahogy írod- Lőwyéknek felajánlott rákospalotai mezőgazdasági művelésre alkalmatlan területet.
Egyébként ha ezt lényegesnek érezted külön említeni, akkor csak Neked egy érdekesség 1941-ig Debrecenben több zsidó élt mint Újpesten.
1849-ben valóban az ország fővárosa volt Debrecen, - ezt minimális történelmi ismeret birtokában mindenki tudja.
Imádom amikor a trafipax kezelő statisztikust és történászt játszik-))))
Kiragadtál egy évet, amikor több volt az átlag nézőszámotok mint nekünk. Gratulálok hozzá... Ja, hogy mindezt úgy, hogy az utóbbi idő legszarabb Lokiját láthattuk, kinevezett fradista edzővel megspékelve stb, az ne is zavarjon.
Az viszont zavarhatna dózsásként, hogy a MOL pénzével, egészen a 7. helyig nyomultatok. Első hely az is, csak éppen az alsóházban.
És csak úgy mellékesen....
A XIX század végén Újpest még nem tartozott Budapesthez. 1950-től része Budapestnek, addig önálló település volt, melyet zsidók (Mildenberger, Lőwy stb.) alapítottak, amit akkoriban a "zsidó gyarmatnak" neveztek. Akkor már a civisek bizony évszázadokkal korábban várost alapítottak, és 1849-ben még az ország fővárosa is volt Debrecen.
Amúgy áruld már el mi ez a különös vonzalom a dózsásoktól a tírpákok felé? A vizes nemrég azon elmélkedett, hogy a csapatotok adjon pontot nekik, te meg örültél a kamutizis meccsnek. Igazi rendőr mentalitás...
Fájó pontra tapinthattam, mert túl nagy a hiszti….
A „köcsög” „buzi” „paraszt” megszólításokat ezúttal sem viszonozom, ez meghagyom a civisek kiváltságának. Ahogy írjátok én csak egy egyszerű újpesti paraszt vagyok, aki egyébként a múltkor jót mosolygott azon, mikor Újpesten olyan debrecenieket látott, akik hangos élménnyel élték meg, hogy utazhatnak metrón.
Ami pedig a buzizást illeti, legalább egymástól tanuljatok és olvassátok el, mit írt pár sorral alább egyik társatok a látens köcsögözésről. Na lapozzunk és jöjjenek újra a nézők és a tények.
Budapest lakossága jelenleg kb. 1,6 millió fő és nem kettő. (Sajnos egyre fogy nemzetünk.)
Csapatból igen sok van és nem egy mint nálatok. Annyira nem egy, hogy 7 fővárosi csapat nyert már bajnoki aranyat (ebből egy klub azóta megszűnt) és korábban az élvonal sokszor felét budapesti csapat adta. Hiszitek vagy nem, külön szurkolókkal csapatokkal és ebből a mezőnyből emelkedett fel az Újpest mind eredményességében és mind szurkolói által.
Nézőszámok ügyében azt írtam: „Szóval nem időszerű most ezzel minket elővenni…” - felőlem visszamehetünk a múltba, akár a 19. század végére is… illetve bocs, addig nem, mert akkor még csak Budapesten varrtak és árultak labdát, a civis városban ez a játékszer a 20. században lett ismert.
Jöttök még azzal, hogy a derbik miatt vannak nálunk többen. A három derbiből az utóbbi években szinte minden alkalommal a Fradinál volt kettő, egyébként meg nálatok is van derbi a legutóbbi is telt házas volt (igaz nem Debrecenben hanem Nyíregyen) valószínűleg Ti nem élveztétek, szerintem meg szórakoztató meccs volt.
Vonzáskörzet. A 90% nálam a helyszín (stadion) vonzáskörzetét jelenti, ez nálunk elsősorban a kerület, nálatok Debrecen. (egyébként szerintem Te is sejted, hogy nem arra gondoltam, hogy Fótról jár a többség Újpest meccsre. :)
A fradisták meg olyan nagyon nem dobják nálunk a nézőszámot, miután a derbire 682-en jöhetnek. :)
Van 20 bajnoki címetek, erre te azzal büszkélkedsz, az elmúlt 10 évben háromszor bejutottatok a kupadöntőbe, ebből kettőt meg is nyertetek - nem semmi, ezek szerint mélyen belétek ivódott a merjünk kicsik lenni mentalitás: ) Mindegy, ezen nem veszünk össze, hátha most is sikerül az áhított - top 5 - célt elérni.
(Benéztem az Újpest topicba, oda nem nagyon járnak át debreceniek - gyanítom, azért, mert nem érdekel bennünket, hogy mi van nálatok. Itt is úgy kellene, hogy csak Maribor marad és ekézi Ivánandrást, az jogos és szórakoztató.)
Ennyien? A 1.5 milliós Budapesten egy hétvégén kimennek vagy 20 ezren focimeccsre, beleszámolva a legutolsó területi bajnokságokkal együtt is a csapatokat. Hajdú Bihar megyében így hogy nincs foci, meg megyei bajnokságban vannak csapatok a Lokit beleszámítva járnak vagy 10 ezren meccsre hétvégenként, a megyében! Azért ez kritikán aluli. Egy olyan országban ahol nyomatva van a foci mint az állat. Mi lenne ha le se szarná a politika se?
Biztosan jobb a hangulat egy teltházas meccsen, de ha megfordítjuk akkor az jön ki, hogy akkor van közel telt ház amikor valamiért olyan a hangulat. Engem pl. egyáltalán nem befolyásol hogy 3500-an vagyunk, vagy hétezren.
Amikor többen vagyunk az már egy kicsit zavar, mert olyan szintű érdektelenség van a nézőtéren, hogy valami hihetetlen. Ráadásul: "Melyikek vagyunk mi?" "Apuu! Vakard meg a seggem!" "Bocs, de ez az én helyem!. -Nem a te helyed a másik szektorban van. -Jaaa! Átmehetek itt?"
Egyébként nem emlékszem olyan meccsre, ahol legalább három szektor ne lett volna lezárva talán még a gyalázatos Fradi felszopáskor is elválasztották agymástól a D és C szektort, pedig a C7-ben is majmok voltak. Szóval lehet, hogy bruttó húszezer, de nettóban max. tizenhét.
Azért van igazság abban amiket ír csak ti lesöpritek az asztalról ahelyett hogy reagálnátok rá. Pl miért csak pár ezer ember lézeng egy 20 ezres stadionban? Jó kérdés ugye. Itt azt tényleg meg lehetne tölteni mert a környéken sincs nagyon labdarúgás. Most olvastam hogy Debrecenen kívül a megyében nincsen NB3 vagy feletti bajnokságban játszó csapat. Durva mi... A többibe ne menjünk bele hogy nyilván ha ekkora bázisa lenne az Újpestnek ott is többen kellene lenni de hozzáteszem hogy még a nagy Ferencváros meccseire se mennek ki csak 6-7 ezren mikor egy Kecskeméttel játszanak. Tehát ezek is ugyanúgy gáz dolgok. De mi csak foglalkozzunk saját magunkkal hogy siralmas a nézőszám.