A lányomék pontokat gyűjthetnek tesiórára, meccslátogatással. A pontokból 5-ös jön össze. Szabályok.: tesiórán zöld színt nem lehet viselni. Lokimeccs 2 pont, ha Fradi verés 3.
Kár, hogy csak kb 4 ezer ember volt kint (hivatalosan 5061) a fradisták is kevesen jöttek. Aki nem volt kint az bánhatja, mert ilyen meccs nem valószínű, hogy lesz a közeljövőben. A sógornőm kisöccse most jött ki évek óta először, azt mondta lehet a következőre is eljön. Még szokatom, mert City drukker és a magyar foci nem érdekli egyelőre. Legutóbb az MTK ellen akartuk kivinni, de akkor nem jött, most jól időzítettünk. Azt mondtam neki, hogy vagy 20 góllal kikapunk vagy 20-al nyerünk, de mi kint leszünk. Ehhez képest 9 gól is összejött, ráadásul még éppen jó leosztásban, ennél többet egy meccsen csak a Skonto elleni meccsen láttam, ahol 9-2-re nyertünk.
Van egy olyan érzésem. hogy a SZUD 30. szülinapján már többen leszünk vasárnap, bár az jóval nehezebb mérkőzés lesz és valamiért az Újpest elleni ünnepek mostanában nem jönnek össze. Legalább is a legutóbbi, a klub 120. születésnapjának ünnepi meccse nem sikerült túl fényesre. Viszont a tegnapi küzdéssel, alázattal és akarattal,és ha a védelem is összekapja magát, akkor még akár győzhetünk is. Remélem Dodó és Kocsis is jól van, mert kellenek.
A meccsről annyit, hogy hát azt hittem az lesz mint Blagojevicnél, hogy találtunk egy gólt az elején, aztán a fradi átveszi az irányítást és bedarál. Ehhez képest a 3. gól utáni percekben mintha mindenki néma extázisba került volna, mert elég nagy csönd volt egy darabig a stadionban. Aztán jött a tizi, ami visszanézve szerintem nem volt az és jött a második is hamar, egy hatalmas Dreskovic hiba után, aztán jött a kiállítás, ami inkább a Lokit zavarta meg és még a félidő előtt kiegyenlítettek, mielőtt Kaye még a pályára léphetett volna. A második félidőben megint bekezdett a csapat és olyan 15-20 percig nyomott aztán szerintem elfogytak erőnlétben és túlságosan átadta a csapat az irányítást az ellenfélnek. Próbálkoztak a fradisták, de nem nagyon voltak hatékonyak, bár volt egy nagy lehetőségük egy pontrúgás után, de aztán a talált gólon kívül nem, nagyon emlékszem nagy helyzetükre.
Elsőre összejött Maestronak, ami Blagojevicnek 3 hazai (2 bajnoki, egy kupa) meccs alatt egyszer sem, legyőzni a fradit. Persze vele is legyőztük a fradit, de az egy felforgatott csapat volt és akkor már megnyerték a bajnokságot. Ez a fradi meg egy játákost leszámítva ugyanaz volt mint amelyik kiütötte a Malmöt. Nem tudom, hogy mi alapján hozták ide Maestrot, de az ő felfogása, hasonló mint amit Herczeg játszatott a második érájában. Ráadásul ez láthatóan Szuhodovszki és Báránynak is fekszik, Szűcsnek viszont szoknia kell még kicsit a hátravontabb szerepkört. Mindenki láthatta most a vertikálisnak nevezett focit, bár én inkább direkt focinak nevezem. Szép felpasszok üresbe vagy emberhez, visszapassz, esetleg odlalra passz bemozgás és beindítás. Ez az igazi modern foci, mert ha valaki lendületből érkezik azt ritkán tudják felvenni a védők. Megint voltak lekészítések, előkészítések, rengeteg ilyen átlövése volt a csapatnak, ebből az egyik be is akadt, mint kiderült kellett hozzá a szerencse is. Ami viszont a védelmet illeti, hát sokan csodálkoztak, hogy Dombi miért hagyta ki Dreskovicot, akkor azt mondtam, valószínűleg azért mert már fejben nincs itt, nem akar megsérülni. Sajtóhírek szerint megint bejelentkezett érte egy török csapat. A Kecskemét és a Diósgyőr ellen sem tette oda magát, most is inkább a második félidőben pörgött fel, de a védelem egyik leggyengébb pontja volt addig. Pellumbi meg nem egy jó belső védő, bár itt szerintem a tiziről nem tehetett.
A szégyenvárosiak ráfaragtak arra, hogy nagypofával álltak ki, és hogy egy Szalait betettek Gartenmann/Gustavo helyére. Míg náluk 3 magyar volt, 8 légiós, addig nálunk éppen fordítva 8 magyar, amiből 4 saját nevelés és egy úgymond helyi kötődésű és csak 3 légiós. Bár nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan cserél rendszert Maestro, de erre fel kell készülni, mert a bemutatásában is azt emeltem ki, hogy mind személyekben, mind felállásban szeret cserélgetni.
Most talán 4-1-3-2/4-3-1-2-őt játszottunk, ahol Dzsudzsák és Szuhodovszki helyet cserélgetve, felváltva ment fel Bárány mellé letámadni. Stojkovictól úgy tűnik még Szécsi is jobb bekkben Maestro szerint, bár mint mondtam szereti cserélgetni a játékosokat, de azért ez is jelzésértékű. Csak Maestro úgy tűnik, hogy ilyen "momentum based", aki lát egy-egy jó megmozdulást egy-egy játékostól és akkor arra épít, egyelőre jó és működik, de az Újpest ellen sokkal több kell, mert jobban kontráznak mint a Diósgyőriek, ráadásul nekik a védelmük is sokkal jobban szervezett, talán a legjobb az nb1-ben jelenleg.
Azt is jeleztem, hogy már csak ketten felelősek az igazolásokért, az egyik Maestro, a másik Gulácsi. Két volt játékosa Maestronak már közel van a Lokihoz, egyiket már le is igazoltuk, bár ő csak a tavaszi szezonban léphet pályára, míg a másik ha megfelelő állapotban van és ha leigazoljuk, akkor azonnal pályára is léphet. Kusnyír remélem fel tud épülni az alapozásig, Nwachukwut állítólag visszarendelik. Kíváncsian várom a fejleményeket, de nem lenne jó, ha kizárólag csak volt Maestro játékosokkal erősítenénk, kellenek magyarok is, lehetőleg helyi kötődésűek vagy sajátnevelésűek.
Statisztika: Bárány (26.92%) a 3. legjobb a 4+ gólt szerzők között, abban hogy hány százalékban értékesíti a lövéseit, őt csak Böde (27,27%) és Domingues (33.33%) előzi meg. Tehát Báránynak 4 kapuralövés kell, hogy gólt szerezzen, míg Dominguesnek majd 3 is elég.
A meccs legjobbja Domingues (10/9.4) lett, a második legjobb Bárány (9.2) és Dzsudzsák (8.1) a harmadik, ezzel már 3 játékosunk van ott a szezon top10 legjobb játékosa között.
Érdekesség, hogy a csapatszintű átlagteljesítmény alapján a Loki a bajnokság 8. legjobb csapata, az első az MTK helyen áll.
"Változtatni akart az edzőnk, ez az a fajta futball ugyanis, amit ő szeret, csak eddig inkább arra koncentráltunk, hogy valahogy begyűjtsük a pontokat. Ez viszont nem igazán működött, így mondta, hogy akkor kezdjük el megtanulni az ő elképzeléseit. Szerintem megleptük eléggé ezzel a Fradit és szerencsére hamar gólt tudtam szerezni – összegezte a támadó." Dehir.hu
Ezek szerint hasonló játékra számíthatunk a jövőben is! Na, ennek örülök! 😄
Azért Bőde magyar szinten elég jó csatár, de nekünk nem 20 perces játékos kell, hanem olyan aki végig robotol ha kell, 90 percet ha Bárány lesérülne legyen helyette valaki, legyen taktikai variáció mivel Bárány nem univerzális támadó... jelenlegb nincs bárány pótlására CSAK EGY SZEM 18 éves KAYE, MEG ESTELEG Szécsi? aki jobbeket játsszott....
Mindkettőn meg volt az emberelőny, amiben viszont nagyon más volt az az edzői felfogás. Blagojevic az emberelőnyben nem tudta hozzátenni azt a pluszt, amit Nestor igen. Képes volt fanatizálni a játékosait. Ez még csak egy meccs, és emiatt nagyobb lélegzetű összehasonlítást még nem lehet tenni a két edző között. Bárány és Domingues tökéletesen összecsiszolódtak, remélem még sok-sok örömünk lesz bennük! A meccs negatívumai most nem érdekesek..
Meg, Böde elhízottan oktatja a mezőnyt 20 perces játékokkal. Mondom nem számít az hogy hány éves befejezőnél. Ettől még nem azt mondom hogy kell ide ez a Lukics.
Befejező csatárnál se öreg sőt, Lewandowski, Kane, Benzema stb 35 évesen ugyanúgy jó mint 25 évesen. Szélsőknél már neccesebb ahol a sebesség baromira számít.
Igen, tudom, a tegnap megjelent csürhének a fele sem Pestről jött. A "helyi suttyó" meg lehetett környékbeli, de akár nyíregyházi, vagy más szabolcsi falusi is.
Azt írják a topicjukban, hogy "helyi suttyó" kapott. Na, ez a minden pofon jó helyre ment tipikus esete, ha valaki debreceni létére ezeknek a mocskoknak szurkol, annak nem árt néhány pofon. Ő akart ezek közzé tartozni, hát élvezze...