mondjuk Varga Barna szlalommja megragadt bennem mert nagyon fifikás volt, a bírót használta :) a rögbyben külön szabály is van rá -
A rögbi akadályozása az illegálisan akadályozni a labdát nem birtokló ellenfelet, megakadályozni, hogy lecsapjon vagy a labdához jusson, gyakran úgy, hogy egy csapattársat pajzsként használ (mint egy „repülő ék“), vagy csalivonalat futtat a védők blokkolására. Ez egy büntetős szabálysértés, amely büntetőrúgáshoz vagy sárga laphoz (bűn-bin) vezet a vétkes játékos számára, mivel csak a labdahordozót lehet leküzdeni. A legfontosabb példák közé tartozik a scrum-fél blokkolása vagy az útvonal szándékos megváltoztatása, hogy a védő útjába kerüljön
itt is van ugyan a feltartás de az 99% ütközés után fújják-
Tavaly egy szita volt a védelem majdnem 60 góllal a tökutolsók, addig idén pont a 3. legkevesebb kapott gól a Lokié (kb mint 3 éve)
Mondjuk szerintem ezt a legkevésbbé várt mutató a spanyol vonaltól. A Fradi meccsen tényleg olyan szerelések voltak mint egy BL-meccsen. Nem az a pánikolós becsúszás 10 méterről hanem tanári közbelépések. Guerrero úgy ünnepelt egy szerelés és bedobás a mi javunkra mintha gólt lőtt volna :) gondolom fanatizálták egymást.
amúgy pontosan ugyanonnan ahol Bárány lőtte volt egy fradi helyzet is hasonlóan 43. perc de ott csak rászúrta addig Dodo jobban kivitelezte és tudatosabban csinálta.
AI OverviewA 2026-os NB I pontazonosság esetén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályai szerint a győzelmek száma számít elsőként; ha ez is egyenlő, akkor a gólkülönbség, majd a több rúgott gól, a „fair play” pontszám (sárga/piros lapok) és végül az egymás elleni eredmények döntenek, de az osztályozó bevezetéséről is tárgyalnak, ami 2026-ra módosíthatja a kiesési/feljutási szabályokat.A pontazonosság lépései (klasszikus sorrend):
Győzelmek száma: Több győzelem előnyt jelent.Gólkülönbség: A több rúgott és kevesebb kapott gólok különbsége.Több rúgott gól: Ha a gólkülönbség is egyenlő.Egymás elleni eredmények: A két (vagy több) azonos pontszámú csapat egymás elleni meccseinek pontjai, majd gólkülönbsége.Fair Play: A sárga és piros lapok aránya.Sorsolás: Végső esetben.
Változások 2026-ra:
Az Eurosport.hu 2025-ös cikke szerint a klubok vezetői támogatják az osztályozó visszavezetését az NB I és az NB II között, ami 2026-ban jelentősen befolyásolhatja a kieső helyeket.
Összefoglalva: A győzelmek száma az elsődleges, de 2026-ban az osztályozó bevezetése miatt a kiesés/feljutás kérdése összetettebb lehet.
Szerintem az is benne van, hogy nem igazán jó az angolja, ezért nagyon kell figyelnie, hogy azt a 20 mondatot jól variálja, amit pontosan el tud mondani :)
A spanyol azon ritka anyanyelv közzé tartozik, ahol még a magyarnál is nehezebb az angolt jól megtanulni.
De a taktikai repertoárja tényleg elképesztő magyar szinten, amibe beletartozik az is, hogy mer kockáztatni, ezt várja a játékosoktól is.
Én azt nem gondoltam, hogy idáig jut vele ez a csapat. Valamit tudnak ezek a spanyol, portugál edzők, a ZTE is durván összeállt Nuno Gomes keze alatt, alig lehet megverni jelenleg.
Azért mondom, hogy sumákolnak, mert a befogadóképesség 5%-át kellene biztosítani, ami több mint ezer. Az lehet, hogy annyi a kijelölt hely, de kb. 2/3 részig volt megtöltve a szektor, ami 6-700 főt jelent. Miközben a jegyeladást leállították. Champion meg odaadta nekik a C7-et is.
Több - egymásnak ellentmondó - infót is kaptam a jegyekkel kapcsolatban. Mármint, hogy mennyit adtak a makik. 1.200, 700, ezek a számok forogtak. A 700 hihető, a szokásosnál kicsivel többen voltak a vendégben.
Ez a Navarro nem fér a fejembe.Tök nyugisan nyilatkozik minden helyzetben.Mosolygós, tudja, hogy megfelelően felkészítette a csapatot.Nem hittem benne, hogy ennyire.Magabizots és láthatóan a csapat is elhiszi neki.Nagyon jó edző.