Mi vagyok? A múzsád. Ihletet adok neked, hiszen minden második versed hozzám szól. Érveket akarsz, miközben rögtön személyeskedéssel indítassz, pedig ezeket nehezen viseled ha éppen rólad van szó. Többször leírtam, hogy nem akarok meggyőzni senkit. A véleményemet vagy leírom, vagy nem. "És nem érdekel, hogy mennyire tetszik neked, vagy bárki másnak."
Nyilván az összes NB1-es klub olyan sportigazgatót alkalmaz, aki ezt a 15 napos gyorstalpalót elvégezte. És jogos is, mert 15 nap alatt ezt a szakmát meg lehet tanulni.
Hogy jó passzokat ad, az teljesen nyilvánvalóan mutatja, hogy jó döntéseket hoz, mert a játékintelligencia és az intelligencia, az pont ugyanaz.
Hogy milliárdos - egy újgazdag orosz oligarchának és a tevebaszóknak köszönhetően - az garancia arra, hogy remek üzleti döntéseket hoz.
A válogatottsági rekordról most inkább nem mondok semmit.
Sokkal jobban áll neked, ha szimplán csak hülye vagy, mintha okoskodni próbálsz....
és te mi vagy, sportigazgatót megítélő főbíró? a véleményed mennyivel kvalifikálóbb mint Dzs képességei a igazgatóságra ? -de ez is csak vélemény -az enyém
Döntéshozó képességével nagy gond nem lehet, legkevesebb rossz passz a mezőnyben, játékos menedzsment - saját magát bekormányozta válogatott rekordernek, pénzügyileg milliárdos lett Nyírlugosról. Folytassam? Nem tudsz egy racionális érvet felhozni.
Dzsudzsák tipikus esete a Tall Poppy Syndrome-nak (direkt külföldi példát mondok, hogy ne lehessen -"mert a magyarok" dumát nyomni )
A magas pipacs szindróma (TPS) egy társadalmi jelenség is, ahol az embereket kritizálják, neheztelnek rájuk, vagy kiközösítik őket a vélt sikereik vagy eredményeik miatt. Megnyilvánulhat a teljesítmények lekicsinylésében, pletykák terjesztésében, vagy az egyének társadalmi csoportokból való kizárásában. Ez egy olyan kulturális attitűdként tekinthető, amely hajlamos lekicsinyelni azokat, akik kiemelkednek a tömegből.
Eredet és példák: a kifejezés Ausztráliából és Új-Zélandról származik az 1980-as években.
Gyakran társítják a „magas pipacs kivágásának” gondolatával, ahol a kiemelkedően sikereseket negatív figyelemmel és kritikával fogadják.
más példa:
Böde az egyik legöregebb NB1 játékos - gólkirály, és dobogós csapatával ünneplik de csak azért mert a paks antifocizik -nyílván.
itt Dzsudzsák gólpaszkirály-öreg mit keres itt, VargaJ öreg -mit keres itt akkor máshol NB2 feljutó legtöbbet játszó a szezonban
Azért nincs egy súlycsoportban, mert az alkalmatlan sportigazgató tönkretehet egy klubot. Az, hogy valaki játékosként szerződésben áll-e a klubbal ehhez nem mérhető. Amennyiben alkalmatlan legfeljebb nem játszik mint pl. Thor, vagy játszik mint pl. Braga. De nem miattuk szenvedtünk az idén.
A Sportigazgató képzés célja, hogy a felvételt nyert hallgatók olyan képességeket és szakismereteket sajátítsanak el, melyekkel hatékonyan tudják irányítani sportigazgatóként egy professzionális klub futball részlegét.
A tanfolyam tervezett témakörei:
Klubmenedzsment
Profil és szerep
Vezetés és magas szintű teljesítmény
Csapat és személyzeti menedzsment
Tehetségazonosítás és toborzás
Futballfilozófia
Csapat és egyéni fejlesztés
Egészség, teljesítmény
Játékosgondozás
Big Data és analitika
Átmenet az első csapatba
Csapatérték és ROI ( Return on Investment) befektetés arányos megtérülése
A képzés során indítható csoport létszáma: 12 -16
Jelentkezés feltételei
Általános jelentkezési feltételek
online regisztráció
betöltött 18. életév
érettségi bizonyítvány
erkölcsi bizonyítvány
szakmai önéletrajz
Szakmai jelentkezési feltételek/lehetőségek
Klubajánlás
Előny: UEFA A vagy magasabb szintű edzői végzettség
Előny: sportvezetői területen szerzett tapasztalat (1-3. osztály)
Előny: egyetemi diploma és / középfokú "C" típusú vagy magasabb szintű nyelvvizsga
Nem tudom segít-e ha harmadjára is elmondom. (Max. 2X szoktam a gyereknek, az asszonynak, a főnöknek és a beosztottnak is, szóval ebből tisztán látszik, hogy komolyan veszem a dolgot.)
Ebben az estben határozottan A.:
"A. Játszon tovább Dvsc mezben"vagy "C. Legyen a sportigazgatónk ( kötődés adott, ismeretsége van, nyelvet/ nyelveket tud)"
Ebben az estben határozottan B:
"B. Akassza szögre" vagy "C. Legyen a sportigazgatónk ( kötődés adott, ismeretsége van, nyelvet/ nyelveket tud)"
Az "A" és a "B" annyira nincs egy súlycsoportban a "C"-vel, hogy ...
Nem tudom, hogy így van-e, a focihoz mindenki ért, Makraynak is lehet az a véleménye, hogy Balázs már nem tud hasznára lenni a csapatnak. Azt viszont nem hiszem, hogy ha a Maestro azt mondja, hogy tudja használni Balázst, akkor Makray megakadályozná a szerződés-hosszabbítást. Szerintem nem is tudná, de nem is akarná.
Tőzsér egy tróger volt, aki a saját zsebének tömését a DVSC elé helyezte. Ezt Balázsról soha nem feltételezném, de ez még nem jelenti azt, hogy alkalmas lenne sportigazgatónak.
15-20 perc még az NB I-ben is van benne meccsenként szerintem. Ha ég a ház, bejön 1-2 pontrúgásra, ha pedig tartani kell az eredményt és a labdát, talán elég jól ért ehhez a részéhez is.
Csapatot vagy taktikát építeni kár már rá, de hátrányban egy ívelgetős focihoz szerintem megfelelő.
Köszi, a késlekedést betudható annak, hogy itt megint újra kell építeni szinte mindent.
Azt várom, hogy rendszeresen 8-15 ezer szurkoló legyen kint, ha ez megvalósul akkor emögött biztosak lehetünk, hogy azt tették amit kell és volt rá képességük is.
Na én meg pont azt nem, és azt hiszem hallaignác olvtárs is arra gondolt, hogy Balázst a képességei nem predesztinálják egy ilyen posztra. Egyébként gondolom a spanyoloknak lesz oda emberük, akihez ragaszkodnak.
Játékosként akár maradhatna is még egy évet, úgy tűnik megbarátkozott a gondolattal, hogy már csak csereként jut szóhoz, úgy viszont még tudna segíteni a csapatnak.
Az a problémám, hogy egyáltalán felmerül a gondolat, hogy sportigazgató legyen. Főleg olyan indokok alapján, hogy nyelveket beszél meg van ismerettsége. Ez egy olyan minimum követelmény ami nélkül nem jut be a sport menedzser képzésre. Azért ez egy szakma. Tele van az akadémia ilyen alapon kiválasztott emberekkel. Látszik az eredmény. (Vagy pont nem) Tőzsért is ilyen alapon választották ki, meg hogyishívjákot a Vidinél.