Keresés

Részletes keresés

Sheverush Creative Commons License 3 órája -1 2 258833

Hát, elmondta a vele készült lengyel interjúban, hogy ő sem az az adattudós típus, hanem inkább oldszkúl.

Igazolt az elején jó sokat (de még milyet), aztán most újabban arra utalgat a management, hogy Blagó dönt. Álommeló lehet ez így, semmi felelősség.

 

Az akadémián is most már inkább úgy látszik, hogy nem történik kb semmi. 

 

A hároméves ciklusuk felénél járnak. Kiesőhelyről bronzra mentettek az első szezonjukat, mostanra látszik, hogy stabilizálták a csapatot a középmezőnyben, de ezen kívül... szóljon, aki lát valami előrelépést akár itt akár az akadémián. 

 

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (258832)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 4 órája -1 0 258832

Akkor a kicsit lejtmenetbe kerülő Loncaron kívül nem tudom, hogy mit csinált itt eddig ez az örmény igazgató úr. 

Előzmény: hallaignác (258831)
hallaignác Creative Commons License 4 órája 0 1 258831

"... meghatározza a klub közép- és hosszútávú szakmai irányvonalát a tulajdonos által biztosított gazdasági kereteken belül. A sportigazgató feladata továbbá az utánpótlás és a felnőtt csapatot működtető professzionális klub szakmai munkájának az összehangolása, és irányítja, felügyeli a szakmai stáb valamint a játékoskeret kialakítását."

 

Az MLSZ szerint.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (258830)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 5 órája -1 0 258830

Mi a sportigazgató feladata?

 

Előzmény: Sheverush (258826)
Sheverush Creative Commons License 5 órája 0 0 258829

Nálam Tőzsér az első kategória: mivel komoly külföldi karrier volt mögötte, azt gondolta, hogy mindent is tud majd, ami ehhez a melóhoz kell.

 

Én úgy gondolom, aki nem tud hosszú távú célokban, folyamatok és eredmények értélelésben gondolkodni, és adatokkal dolgozni, az alkalmatlan már a 2020-as években egy ilyen pozícióra. 

Jelenleg a kereten belül Bárány Donát az, aki a legközelebb áll ehhez, mert elvégzett egy sportmenedzser szakot, ami arra biztosan elég volt, hogy megtudja, hogy mi mindent nem tud és neki miben lehetne fejlődnie vagy milyen tudásokat/kapacitásokat kéne megszereznie a szervezetnek alatta egy ilyen pozícióban. 

Előzmény: Zolika. (258827)
LokiFan16 Creative Commons License 6 órája 0 0 258828

Ő azon kívül, hogy Filipoviccsal és Ábrókékkal szétlopja a klubot nem sok mindenen gondolkozott... :) 

Előzmény: Zolika. (258827)
Zolika. Creative Commons License 6 órája 0 0 258827

Tőzsér is így gondolta. 

Előzmény: Sheverush (258826)
Sheverush Creative Commons License 12 órája -3 1 258826

Épp ezen kezdtem el filózni, hogy sportigazgatóként vajon hogy válna be? Hajlandó lenne-e tanulni, fejlődni, vagy abból indulna ki, hogy úgyis mindenkinél többet tud erről errefelé erről a sportról a múltja miatt? A gyakorlat azt mutatja, hogy az utóbbi lenne, de mivel pedagógus családból jött, pont a céltudatosságával lógott ki a korosztályából (pluszban edzett, tanult nyelvet...), talán, talán van esély az előbbire.

Előzmény: hallaignác (258819)
Zolika. Creative Commons License 14 órája 0 1 258825

Ezt rajta kívül mindenki így látja. Kár, hogy Blagojevic nem meri meglépni.

Előzmény: hallaignác (258819)
cassano711 Creative Commons License 24 órája 0 1 258824

Asszem " mindenkit lesz...nak a debreceni srácok" úgy éneklik ők.

Előzmény: skiss (258823)
skiss Creative Commons License 27 órája 0 0 258823

Érdekesség - nézem a nyíregy meccset, természetesen a nyíregynek és a győrnek szurkolok.

Erre behallatszik a "repül a korsó" című debreceni ballada- esköszöm úgy hallom, hogy mindenkit megszeretnek és a nőket kétszer is a debreceni srácok.

 

Megfejtés?

Frizuravarjú Creative Commons License 28 órája -2 3 258822

"Amit Ferenczi csinált az előző szezonban a támadásépítésünkben, az modern, komoly teljesítmény volt, létszámfölényt alakított ki, kulcspasszt adott, helyzetet teremtett pontos passzokkal, keresztlabdákkal. Most meg, ha néha hozzájut a labdához, beadja középre, hátha Bárány begyötri. "

 

Ha jól emlékszem - bár nem vagyok benne biztos, visszanézni pedig már nem tudom - tavaly Loncar egy kicsit hátrébb játszott buildup idején, Ferenczi pont az ő mostani helyén előretörni a baloldali félterületen. És most mintha kioltanák egymást, nincs meg az összhang (ott sem). 

 

"Valahogy eljutunk néha a 16-oshoz, de nem előnyös helyzetben. Távoli lövések sincsenek, marad a csatároknak ívelgetés. Csak épp nincsenek csatáraink. Nemhogy a pályán, a padon sem."

 

Szerintem nem csatárgond van hanem középpálya, a korábban leírt okokból. A csatárig, értelmes pozícióban, eleve ritkán jut el a labda. Majdevac amúgy tudtommal sérült, az volt már a múlt meccsen is, írták a honlapon még a ZTE elleni meccsen:

"Csapatunk nem számíthatott a sérült Alexandros Kyziridis, Hamzat Ojediran és Andrija Majdevac, valamint a beteg Baranyai Nimród játékára "

Előzmény: Sheverush (258814)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 30 órája -2 1 258821

Magyarok egy klikk. 

Dreskovic, Lagator, Loncar, Majdevac és a kapus mondjuk a másik klikk. 

Nuncsaku és Jedi nem tudom hová tartozik. 

Lehet ők klikken kívüliek. 

Romanchuk és Mózes majd eldönti ők pont olyan ide oda is jók. 

Gondolom, Olivio, Domingo és Diaz is klikkesedik, lehet a görögöt is bevették, de lehet Loncarékhoz csapódott. 

 

Előzmény: Té (258811)
.titolesz. Creative Commons License 30 órája -3 3 258820

Oké, a játék egyre kondásosabb (nyilván milyen legyen, haha), talán már csak a céltalanul előrebaszkodott labdák hiányoznak; ettől függetlenül a válogatott szünet után van egy hazai győzelem a listavezető ellen és négy pont a megszerezhető hatból idegenben, ha esetleg sikerülne még hozzárakni megint négyet az uccsó kettőből a téli szünet előtt, szavam se lenne.

hallaignác Creative Commons License 1 napja 0 8 258819

"úgyis visszavonul lassan..." Igen ez a baj. Majd visszavonul, ha úgy dönt, de ezt nem lassan kellene, hanem fokozatosan. (vagy hirtelen, de erről már lemaradtunk) Egyre kevesebbet játszva, előbb hatvan perceket az elején, aztán a végén 20-30 perceket cserként. Ezt az ő egója nem képes elviselni, pedig akkor azt látnánk, hogy amikor a pályán van mindig hozzá tud tenni valamit. Most meg egyre többen szánjuk, hogy lassan homályba küzdi magát. Mi vének még emlékszünk arra ki volt ő, de a mostani tinikben már csak az marad meg amit most látnak. Ebből pedig tizenkettő egy tucat.

Előzmény: Sheverush (258818)
Sheverush Creative Commons License 1 napja -4 1 258818

A megoldást az idő hozza el talán - úgyis visszavonul lassan. A kérdés, hogy Tőzsér karrierje vár-e rá? Mert akkor bajban lehetünk már így is zavaros, ki épít csapatot, Hayk vagy Blagojevics? Mindkettő hárította már a másikra a felelősséget óvatosan. Egy olyan diplomáciai érzékű, és mégis érinthetetlen szereplő, mint Balázs, nem sokat segíthet a klubkultúránk minőségi fejlesztésében.

Előzmény: hallaignác (258817)
hallaignác Creative Commons License 1 napja -1 6 258817

Volt egy időszak, amikor látszott, hogy együtt van a csapat. Dzsudzsák akkor tényleg vezér volt és nagyon lubickolt a pályán kívül is. Aztán volt néhány gyenge teljesítménye és hisztis picsaként kezdett viselkedni a pályán. Ha elrontott valamit rögtön talált valakit, akinek leordította a fejét. Ellenfél, játékvezető, csapattárs, mindegy.

 

El tudom képzelni, hogy néhányan felkérdezték, és vége a közös lángosozásnak. Balázs nagyon sok mindent elvisel, de a kritika nem tartozik abba a halmazba. Amolyan szent tehénné vált. Szerintem van valamiféle nyomás a klubon, ezen keresztül az edzőn és a csapaton is emiatt. Amíg ezt nem tudják megoldani, addig marad ez a hullámzás.

Előzmény: Té (258811)
kolera4 Creative Commons License 1 napja -7 2 258816

Romanchukkal egyetértek,kár a mester nem.

A nincs csatárunk nem kifogás semmire,van olyan magyar csapat aki klasszikus ék nélkül focizik.

Jöhet ide 3-4 csatár is,akkor is 1 fog a pályán állni ennél az edzőnél.

Nem ez számít.

 

Ha már modern foci, egy kapu elé ívelt beadásra jó esetben,más csapatoknál is 3-4-5 ember érkezik.  Nálunk 1,jó esetben 2.

 

Nem hiába fejelget gólt a vkp Windecker,aki mindig beindul a kapu elé,nem megáll a 16snál,mint nálunk.Vagy a hátvéd Szabó János aki ha felfut a támadással azonnal húzódik középre..de így ér a kapu elé Zachriassen vagy Szalai is a Kecsóból.

Nem a véletlen műve egyik se. Edzői feladat(lenne) elmagyarázni töltsék túl a 16oson belül,nálunk túl töltve a 16os körüli tér van.

DZS,Loncar,néha Domingues,egyik oldalt Kusnyír másikon Ferenczi 4-5 ember várja a kipattantót.

Amit aztán átvesz a játékos és hátra vagy oldalra passzoljuk :)

 

Lehettünk volna tökösek egy Bárány,Batai kezdővel. 

Ha egy Paks 2 gyerekkel mert kezdeni nálunk. Bár ha egy Bárány-Mance vagy Bárány-Babunski se kezdhetett soha, mit várunk.

 

Ne izguljatok,tudunk ennél jobban játszani és fogunk is. Ezt ebben az évben már 3-szor hallottam a mestertől. Nem hiszek neki.

 

 

 

 

Előzmény: Sheverush (258814)
Sheverush Creative Commons License 1 napja -1 2 258815

Nekem is feltűnt, hogy mennyire félszeg volt az ünneplés akkor.

 

 

Előzmény: Frizuravarjú (258813)
Sheverush Creative Commons License 1 napja -2 2 258814

Teljesen így érzem én is. Nincs dinamika a játékunkban a középpályán.

 

Amit Ferenczi csinált az előző szezonban a támadásépítésünkben, az modern, komoly teljesítmény volt, létszámfölényt alakított ki, kulcspasszt adott, helyzetet teremtett pontos passzokkal, keresztlabdákkal. Most meg, ha néha hozzájut a labdához, beadja középre, hátha Bárány begyötri. Mostanában Romanchuk hatékonyabban vesz részt a támadásokban a felfutásaival, de a Várda ellen ez se működött, mert ne, volt csatorna, annyira betömörültek, hogy a felezőnél egy-egyben cseleznie kellett volna, és azt (helyesen) nem merte bevállalni. Látszott rajta többször, hogy indulna, de aztán mégsem. Valahogy eljutunk néha a 16-oshoz, de nem előnyös helyzetben. Távoli lövések sincsenek, marad a csatároknak ívelgetés. Csak épp nincsenek csatáraink. Nemhogy a pályán, a padon sem. Apropó, Majdevacról lehet tudni, hogy miért nem volt a keretben?

 

 

Előzmény: Frizuravarjú (258807)
Frizuravarjú Creative Commons License 1 napja 0 1 258813

Dzsudzsák sem szaladt oda Blagojevicshez a Zete elleni gólja után ahogy szokott, megállt hamarabb 

Előzmény: Té (258811)
Zolika. Creative Commons License 1 napja 0 3 258812

Ez anno a BL csoportos csapatnál is megvolt. Debreceniek, többi magyar, jugók, négerek. Nem lehetnek huszonöten jóbarátok, de legyenek profik edzésen és meccsen.

Előzmény: Té (258811)
Creative Commons License 1 napja -2 1 258811

Hónapokkal ezelőtti info, hogy erős klikkesedés indult be a csapaton belül, magyarok vs. légiósok.

Előzmény: pippolinó (258809)
vén lokista Creative Commons License 2 napja 0 1 258810
Jól érzed!
Előzmény: pippolinó (258809)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -3 2 258809

Egy fradi sem tudott mit kezdeni a mezővel, akik szintén betolták a buszt.Sőt Cseke ha nem annyira béna nyerhettek is volna.Ezt akartuk mi is elkerülni, hogy lekontrázzanak.Hiányzik a gyorsaság a középpályáról, egyszerűen nem tudunk rágyorsítani, szélen megverni a védőt.Oliveirában és Bévárdiban  és Domingesben meg van a gyorsaság, csak technikailag képzetlenek.Dzs adott egy gólpasszt csak Oliveira rosszul vette át.Úgy érzem valamiért megbomlott a jó csapategység.

Előzmény: losik (258808)
losik Creative Commons License 2 napja -1 5 258808

Furcsa volt ez tegnap teljesen. Az első percekben még egész lendületesek voltunk, de aztán gyorsan elmúlt. A Várda annyira beállt hátra, mintha legalább vezettek volna, de mi meg nem mertünk annyira előre menni, mert nem voltunk hátrányban.

Ráadásul a pályához sem sikerült alkalmazkodnunk, vagyis én azt éreztem, hogy bizonytalanabbul állunk a lábunkon mint ők. Lassabban indultunk, lassabban fordultunk. Az utolsó 20 percben talán azért is voltunk egy fél fokkal jobbak, mert jobb lett a pálya alattunk.

Ilyen körülmények között egy jó pontrúgás segíthetett volna... Ehhez képest, még az elején volt is kettő normálisabb. (Amikor Bárány fejelt, a kapus védett, bár azt behúzták lesnek, de szerintem Dodó nem volt lesen. A másik amikor Dreskovic és Dzsudzsák összesúgtak, és előbbi tisztán is fejelhetett, csak egy picit magasabb volt a labda). Az összes többi pontrúgás szörnyű volt...

A hátralévő két meccsen lehet eső lehet sár. Képletesen is meg máshogy is. Talán egyik csapat sem fogja ennyire betolni a buszt. Legalábbis döntetlennél.

Előzmény: Frizuravarjú (258807)
Frizuravarjú Creative Commons License 2 napja -2 7 258807

Kettős dolog kavarog az emberben. 

 

Egyrészt a Fradi-meccs óta a mérlegünk 3-3-1 (győzelem, döntetlen, vereség), két hazai és öt idegenbeli meccsen, úgy, hogy közte van a Fradi, a Csút, a Paks és a Vidi elleni, az az első négy elleni meccs is. Ez kifejezetten jó eredmény. Ha az ETO elleni meccset is ideszámítjuk, akkor ez 4-3-1, két hazai, hat idegenbeli meccsen.

 

Másrészt a mutatott játék sokszor, hááát... Stabil, rendben van, de sokszor olyan ötlettelen, hogy fájdalmas. Ebben szerintem az egyik legfőbb ok az, hogy ezt a fajta pozíciós játékot amit tolnánk, csak úgy lehet csinálni, ha mindenki koncentrál, mindenki lehetőleg jó helyre mozog, alkalmazkodik a többiekhez meg a labdához, stb.

És az a helyzet, hogy a középpályán Dzsudzsák egyszerűen nem mozog ehhez eleget, rendszerint rossz helyen van, nem ér oda, nem foglalkozik vele, Loncar pedig borzasztóan formán kívül van, rengeteget hibázik, és ő is eltéved sokszor. Ojediran szerintem is hiányzott az utóbbi meccseken. A hátvédek sem remekelnek a támadásépítésnél, Ferenczi sem mozog jó helyekre, a szélsőkhöz meg el sem jut olyan módon a labda, hogy nagyon tudnának vele mit kezdeni, de ha mégis, abban sincs sok köszönet. Úgyhogy ez most ennyit ér (ami ismétlem, eredményekben egyáltalán nem rossz), de nyilván bőven van hiányérzet.

Télen muszáj lesz újrakalibrálni a csapatot, készülve a Dzsudzsák nélküli időkre, és Loncarnak is kell legyen megfelelő helyettese.

 

Önnek_igaza_van Creative Commons License 2 napja -1 3 258806

Mikor Loncart lecserélték azt hittem Ojediran jön a helyére, egyébként Dzsudzsák, Loncar már fordulók óta gyenge. Értem, hogy ő az aki jó labdákat ad, meg a pontrugásokat elvégzi, azonban nagy hibaszázalékkal és egyéb mást nem tesz hozzá a csapatjátékhoz. Az edzőnek kellene látni ki az aki pillanatnyilag agyilag és fizikálisan rendben van. Ha nem lesz télen erősítés akkor nem cél a nemzetközi szereplés, akkor meg a fiatalok beépítése lenne a következő fontos feladat. Valamelyik meglesz vagy már ezek sem?

Előzmény: Droli2 (258803)
skiss Creative Commons License 2 napja 0 1 258805

 

A Bombázó stand up-olt megint, 50. szülinapján.

 

A "90-es évekről.:

 

"Abban az időben gyakorlatilag nem volt egyéni képzés itthon, olyan játékos voltál, aminek „születtél”: ha jól fejeltél, akkor jól fejelő focista voltál, ha tudtál védekezni, akkor védő vált belőled, ha technikás voltál,"

 

"kint focistának érezted magad, óriásiak voltak a különbségek minden tekintetben, ráadásul a magyar válogatott is olyan szinten volt, mint a Loki, így nem volt túl jó hangulat akörül sem"

 

"Debrecenben akkoriban 100 ezer forint volt a fizetés, én márkából átszámítva havi 1.5 milliót kerestem"

 

ahogy kezdődött a sikerkorszak.:

 

"épp Utrechtben volt a stadion parkolójában, amikor megcsörrent a telefonja, és legjobb barátja, egy másik Loki-legenda, Sándor Tamás hívta, hogy beszélt egy debreceni vállalkozóval, Szima Gáborral, aki bajnokcsapatot akar csinálni a Debrecenből, és mi lenne, ha hazaigazolnának mindketten. – Mondtam magamban utána, mit akar ez, bajnoki cím?"

 

https://www.haon.hu/helyi-sport/2023/12/dombi-tibor-piros-feher-tortenetek-labdarugas-dvsc-debreceni-vsc-loki-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar

pippolinó Creative Commons License 2 napja 0 0 258804

Ha összehasonlítanánk a többi csapattal posztonként a játékosainkat, hányadikak lennénk a mezőnyben?

Nem sok csapatot előznénk meg a mezőnyből egyértelműen.Itt kb 10 csapat nagyjából egyenlő erőt képvisel.Az dönt , ki tud jobban csapatként működni vagy kinek van egy vargabarnája.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!