Az nem könnyű ellenfél, van fazonja a csapatnak, láttam is őket idén játszani. Ugye lemondtak többszáz millió Ft-ról és külföldieket szerződtetek NB2-ben, nem is rosszakat, ez sok mindent elmond. Egyértelműen feljutási céllal rakták össze a keretet.
Ha ott kísérleti csapattal megyünk neki a meccsnek vagy lazázunk az nem fog beleférni. Tovább lehet menni ellenül nyilván, de hatalmas favoritok nem vagyunk, még csak azt sem mondanám, mondjuk 40 vs 60 % vagy 35 vs 65.
Nem teljesen értem, hogy miért és milyen esetben kellene futballistáknak tüntetni, politikai megnyilvánulást tenni?Nem hiszem, hogy ez egy sportoló dolga.Az, hogy a FIFA,UEFA átpolitizál dolgokat, közben meg tiltja még a szurkolóknak is a nézőtéren a nekik nem tetsző politikai megnyilvánulást...
Nem hiszem, hogy mi is átlátjuk az egész helyzetet, mert Grúziát is ha jól tudom, megpróbálták nyugati befilyás alá venni, amit az oroszok úgysem fognak engedni.A nagyhatalmaknál az emberi jogok, meg egyéb ilyen lózungok csak akkor játszanak szerepet, ha ők letámadhatnak ezzel a váddal másokat.Ne higgy a fenséges nyugat tisztaságában.
Hány kilót híztál? Én egyszer több mint 2-t -- 6 nap alatt...
Izgalmas hely.
Valóban, "a négy láb jó, két láb rossz", vagy "az ellenségem ellensége a barátom" logika, ami itthon rendezi a sivár mindennapjainkat megbicsaklik ott. Legalábbis innen nézve.
Az oroszok által mindig támogatott Örményország most az EU és az USA felé nyit és ők is meg az oroszok is elengedni látszanak Hegyi-Karabahot. De persze az örmény néplélek ezt nem fogadja majd el olyan könnyen, nem azok a sérelmeket vállvonogatva elengedő fajták. Az európai intergrációt és NATO csatlakozást célzó, ráadásul az oroszok ellen a szakadár területekért háborúzó Grúziának meg egyre oroszbarátabb lett a politikája. WTF?...
Nem is ide tartozik.
Ha a kiesésünk után veszik meg a Lokit, ahogy akarták, akkor könnyen ott tüntethettek volna a mi játékosaink is a kezdőkörben. De nyilván most nem, más a vezetési struktúra, meg a politikai helyzet sem olyan tiszta talán.
múlt héten jöttem haza kaukázusi utamból amikor több országit meglátogattam és hidd el a helyzet ennél sokkal árnyaltabb és főleg történelmileg komplexebb (kb. mint a Balkán)
azzal ami a napokban történt semmi nem zárult le (pl. Grúzia kb.15%-a orosz ellenőrzés alatt van) és semmi nme kezdődött el
4 szomszédos ország különböző vallásokkal, természeti kincsekkel és az ezekből következő érdekeltségekkel
A mai napon Hegyi-Karabah (a szakadár Arcah Köztársaság) megadta magát az azerieknek, de facto megszűnt létezni.
Az FC Noah eredeti neve FC Arcah volt. A klub (amúgy naprakész) wiki oldala szerint a klub tulajdonosa (vagy inkább társadalmi elnöke?) még mindig Karen Abrahamyan, aki az Arcah Köztársaság hadügyminisztere meg vezérkari főnöke volt korábban.
Fontos ez a DVSC működése szempontjából? Szinte biztos, hogy nem.
(OFF Én nem értem a kaukázusi politikát, de minden háborús agresszor kapja be. Jöhetnek persze sokan azzal, hogy ennek is nyilván volt előzménye. De most az azeriek (meg persze Erdogan) csak simán kihasználták, hogy az oroszok lenullázták magukat, és elfoglaltak egy (jelenleg már biztosan) identitásában is elsöprően örmény többségű területet, aminek nehéz örülni, még ha amúgy nem fújok egy követ Putyin szövetségeseivel, és az arcahi azeri kisebbség sem örömében ment el korábban. Amúgy a nemzetközi jog szerint is az ott Azerbajdzsán része, úgyhogy a nemzetközi közösség ezen a háborún hamar túl fogja tenni magát, mert szinte csak az oroszok által kreált és el nem ismert szakadár bábállamok ismerték el Arcah függetlenségét, mint Transzisztria, Dél-Oszétia, Abházia. ON)
Egyetlen dolog lehet most érdekes: a háború korábbi 2020-as szakaszában Sienában "tüntettek" a Noah Siena játékosai a Karabah mellett. Ha most nem lesz ilyen, az azt mutatja, hogy a tulajaink tanultak ezen a téren is a korábbiakból, és már nem politizálnak a klubjaikon keresztül. A tippem, hogy nem lesz semmilyen politikai állásfoglalás Debrecenben, mert egyrészt akkor Sienában az örmény tulajok közvetlenül irányították a klubot másrészt most Örményországban is más szelek fújnak (nyugatibbak).
Szerintem az idegenbeli meccsek jobban fekszenek nekünk.Nem nekünk kell támadni.Az sokkal jobban aggaszt, hogy Dreskovics nem fog jàtszani.Az oszlop fog kikerülni a védelemből.
Itt volt Ojediran , megnézhettük Majdevacot, Bódi bizonyíthatott. Az "öreg" Dzsudzsák nem volt "kerékkötő". Ennyire (sem) volt elég. Loncar, Manrique meg Szécsi beállt, fazont adott a csapatnak és megnyerték a meccset.
Na akkor igy már érthető, miért nem volt stream :) Kiadós délutáni lefáradásnak megtette a DEAC-Kozármisleny is, ennyire elképzelés nélküli focit, mint amit a Deac produkalt, még NB3-ban is rég láttam. Bundás Aczél viszont kihozza a maximumot ebből a fiatal Kozármislenyi csapatból. Ő egy jó edző, sajnos viszont a múltját nem fogja felvállalni egy első osztályú klub se. Na irány vissza a Zamatra :)