Tavaly csapata, a Debreceni VSC házi gólkirálya lett, és idén is vezeti a nagyerdei házi góllistát, immár hat találattal. A tény, hogy ő a Loki első számú gólfelelőse, sokkal inkább motiváló számára, mint teher, miként az is, hogy sikerüljön felülmúlnia tavalyi teljesítényét. Minden egyéni célt felülír azonban számára a csapat jó szereplése, amelyért a lehető legtöbb találattal igyekszik hozzájárulni. Portálunkon az élvonal egyik legkiválóbb csatárával, Bárány Donáttal beszélgettünk, akivel az aktuális debreceni helyzet mellett a fegyelmezett játék fontosságáról és a nagy álomról, a címeres mezről is szót ejtettünk.
Mehijas sokat változott, elején még próbált tipikus dél amerikai módra fetrengeni, időt húzni dámázni aztán szóltak hogy ez nem kell ide, azóta abszolút nem kíméli magát csúszik mászik ha kell, ezért mára a bírókkal is jobban kijön.
A ZTE Latino kontingensét érdemes volt nézni. Klasszikus estébe hanyatt fekve hátulról kulcsolja valaki lábát és közbe jajgat hogy őt bántották :) rendesen felröhögtem. Volt egy két legjobb mellékszereplő alakítás jelölt az tuti.
Vagy a retró séróst akit Soma akart felsegíteni az meg látványosan megsértődött 5 percre a semmire.
Szerintem is jó volt. Meg említsük meg Mehijast. Nagyot ment. Senkit nem lehet gyengének mondani, de a legfontosabb, hogy keresték egymást labdával és labda nélkül is. Tartottam ettől a meccstől és nem is volt könnyű. Jól sült el.
Abszolút bejött a Bárány-Gordics-Soma-Kocsis támadó alakzat.
Jól mozogtak cserélgettek és a 2 gól tipikus "brazil foci" végig ment a csiki-csuki és mind a 4-en benne voltak.
Onnantól inkább az volt főleg a 2. félidőben a biztos vezetés tudatában és hogy Gordic végeredményben "fringe player" próbált valami extrát hozni hogy bejátsza magát a kezdőbe, esetleg egy gólt rúgni kb olyan eredménnyel mint Kocsis az első 11-en valahány meccsen. Ezért? talán de úgy tünt 2. félidőben Bárány még passzt se kapott 20-percig, csodálkoztam is hogy lecserélték vagy mi van Mindenesetre biztos vagyok hogy Gordic 4-5 meccs után kb ugyanúgy berobbanna mint Kocsis. Somával egyetemben gondolom bennük van hogy mindenki bemákolt már gólokat még a 20-perces töki is, a padról meg ugye nehéz bizonyítani.
Ennek fényében mégsemvoltam elájulva a Soma-Dzsudzsák cserétől, inkább kerékkötő volt most és érdemes megfigyelni mi történt onnantól Yougával. Átalakult guard-á személyi testőrré mint az amerikai fociban az irányító védője, olyan 30m labdákat osztogatott Dzsudzsáknak hogy csak lestem - kereste óvta, nem feltétlen erre utalt de az ünneplésnél a kezével "pisztolyt" imitálva dugott a gatyába mint egy western hős vagy esetleg bodyguard - a több mint testőr. A főnök gorillája (na jó ez áthallásos :).
Lényeg a lényeg ezt a kezdőt nagyon eltalálta Navarro, aki emlékeztet Arsène Wenger féle csapatokra a játék és a higgadtság a padon.
Mondjuk ez a Gordic sztem a legnagyobb kerékkötő volt ma, ha van teljesítmény ma ami erőteljesen lefelé lógott ki az az övé volt. A második félidőben amit ott a kapu előtt összepöcsölt, az volt a csoda, hogy nem vették le előbb a pályáról.
A Honvéd ellen érthetetlen cserék voltak, most viszont jól nyúlt bele a csapatba az edző, és egész jó támadásink futottak. Mejias kiváló, Lang nagyon jól szállt be, Vajda, Szűcs, Kocsis nagyon profin nyomták, Yougáról csak úgy pattantak le a zalaiak. :-)
Az idő is jó volt, és elnézve ezt a játékot (meg a többi csapat formáját), ebből idén még akár szerencsés helyzetben egy dobogó is kinézhet.
Elnézést hogy belerondítok az emelkedett vitába, csak szeretnék gratulálni a csapatnak. Van még min finomítani, meg lehet h nem reális a mostani helyünk, de ez a játék amit látunk hetek óta az nekem rendben van.
Ja tényleg ezt nem láttam. Isaac és András szokott utánuk menni, rájuk gondoltam. De akkor is jobb forma vagy ha van mit innod. Nem tudnál kölcsön kérni valakitől?
Ha tennél arra, amit mondok, akkor nem sértődnél meg mások helyett. Amellett meg ne menjünk el szó nélkül, hogy te szólítottál meg. Úgy hogy majdnem nagyon sajnálom, hogy ilyen feszült vagy. Kapjál be valamit.