Keresés

Részletes keresés

Creative Commons License 1,5 órája 0 0 218025

Ebben most nem értünk egyet. Mégis csak úgy az igazi, hogy ha a kiírásnak (nagyjából) megfelelően lemegy a bajnokság. Nyilván a felkészülés nem ideális, de egyik csapatnak sem az, a feltételek (legalábbis ebből a szempontból) egyenlőek. Abban sem nagyon hiszek, hogy ehhez a bohózathoz, amit magyar focinak hívnak, olyan óriási felkészülés kellene, két hét alatt azért bele lehet rázódni. Végül is - elvileg - nem nulláról indulnak, fiatal sportolók, akik egész életükben ezt csinálták. A taktikát sem felejtik el talán 3 hónap alatt. A mentális felkészülésről meg inkább nem mondok semmit....

Egyébként úgy tudom a bMLSZ már lezárta volna, csak a Vidi és makik nem tudtak megegyezni a BL indulás kérdésében.

De, nem ez döntött, az UEFA erőlteti a folytatást.

Ezzel együtt, még korántsem biztos, hogy a körülmények lehetővé teszik majd.

Előzmény: hallaignác (218024)
hallaignác Creative Commons License 7 órája 0 0 218024

Én most ott tartok, hogy nem is vagyok kíváncsi a folytatásra. Hagyni kellene a francba az egészet. Az első négy vegyen részt egy augusztusi ki szopik nagyobbat nemzetközi versenyen, a többieket meg hagyják békén. Nem véletlenül találták ki az egyéni felkészülés mellett az erőnléti, technikai, taktikai felkészüléseket és az edzőmérkőzéseket. Ez nem úgy megy, hogy szólnak: két hét múlva meccs van. És akkor a mentális felkészülésről még nem is beszéltem.

 

 

kibicke78 Creative Commons License 22 órája -3 2 218023

Igen, szerintem időben léptünk, és szépen lassan halad a fertőzés terjedése. De a kérdés az, hogy meddig lehet ezt tartani. Szerintem nem sokáig, mert nagyobb gondok lesznek.

Viszont ami nagyon elcseszett dolog, az ez a 9-12 ig tartó "nyugger time" . Főleg hétvégén. Így nagy tömeg van kilenc előtt, és esetleg 12 után is. (A jövő hétről ne is beszéljünk. A nagypéntek miatt csak egy szombat reggel van mindent beszerezni sokaknak..)  És ráadásul amikor tegnap rohantam reggel nyolckor, hogy meg tudjak venni mindent a hétvégére, akkor jött velem szemben 70+ os mami +papi egy tele húzós szatyorral, meg egy zacskó zsemlével a kézben...

Előzmény: Té (218020)
Droli2 Creative Commons License 22 órája 0 0 218022

Ha mindenki ilyen komolyan veszi az otthoni edzést mint Haris, nem lesz gond. Lehet mellékállásban be kellene szállnia erőnléti edzőként :-) Amúgy jól csinálja, pakol magára egy kis izmot (bár rajta eddig is volt), pár játékosunkra ugyanez nagyon ráférne egyébként. 

 

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvsc-rengeteg-edzeskelleket-vett-es-irany-galibapuszta-2756073

 

Vásároltam úgynevezett Bosu-féllabdákat, amelyek az egyensúlyozás és a stabilitás fejlesztéséhez kellenek, s van kettle-bell is, a tizenkét kilós súlyzóval dinamikus láberőt és felsőtestet erősítek. Karókat is beszereztem, amelyek a gyorsasági erőfejlesztésben és a dinamika fejlesztésében segítenek, továbbá különböző bójákat, valamint TRX-et is vettem, utóbbival az ember a saját testsúlyát használja edzés közben. Mindkét vállamat műtötték már, egyiket hat, másikat hét éve, s mivel két hónapja kiugrott a helyéről, erősítő gyakorlatokat végzek rajta. Gumiszalaggal is dolgoznom kell, de erősítem a bokámat, a has- és a mélyhátizmaimat is. Persze a debreceni szakmai stábtól kaptunk edzéstervet, a szakemberek a Polar-órák alkalmazásán keresztül ellenőriznek minket.”

 

 

ChrisRea Creative Commons License 1 napja -2 1 218021

Az a helyzet hogy "planed-demic" "hiradók" abszolút propaganda számok. Az amerikai központi csatornák már lebuktak "ezrek" vannak a kórházakba és elfogytak lélegeztető gépek dumáikkal.

 

Feltehetőleg hasonló lehet a helyzet mint nálunk. Sehol semmi.

 

A filmezd le a kórházadat twitter stb mozgalom  kapcsán több száz felvétel van üreségtől kongó korházakról. Tegnap április 3-án készült felvételen egy NY-i végigkocsikázott 3 amúgy nagyforgalmú korházat. Üres parkolók, sehol emberek...

Előzmény: ctvi (218019)
Creative Commons License 1 napja 0 0 218020

Lesz aki a gyerekek miatt nem tud elmenni dolgozni, de sokan, (ahol már nagyok a gyerekek) el fognak menni. Ne a tökéletes megoldást keresd, még csak ne is a jót, mert azok sajnos nincsenek, hanem a legkevésbé rosszat. Most úgy tűnik, hogy ez a húzd meg, ereszd meg, a legkevésbé rossz.

Előzmény: kibicke78 (218018)
ctvi Creative Commons License 1 napja 0 0 218019

Igen érdekesek ezek a kérdések, amiket felsoroltál. Ott ahol nem vették komolyan az elején ott most már nagyon durva a helyzet. Pl. van ahol, ha valaki otthon hal meg, nem emlékszem, hogy Spanyolországban, vagy Olaszországban, és ha a halottasházak is megteltek,  azt mondják, hogy tegyék a halottat nejlonzacskóba és vigyék le a pincébe.....

Szóval, inkább jobb otthon lenni, és követni az eseményeket, mint hozzátartozóinkat zacskóba levinni a pincébe, ahonnan csak egy bizonyos idő után viszik el, mert a halottasházakban is véges a kapacitás!

Elvileg az önkormányzatoknak gondosodni kell az idősekről, de viszont az is egy elég komoly probléma amit írtál, arról, ha kiesik a megszokott bevétele egy családnak, mert az teljesen jogos, hogy az emberek többsége nem rendelkezik tartalékokkal, mert annyit kapnak a cégektől, ami a megélhetést fedezi.

És a járvány is addig tart, ahogy le is írtad, amíg nem lesz hatékony oltás, vagy gyógyszer.

Mindenkinek vírusmentes húsvétot kívánok előre is...

 

Előzmény: kibicke78 (218004)
kibicke78 Creative Commons License 1 napja 0 0 218018

Nyilván nem, de amíg többszázezer gyerek otthon van, addig a szülők sem tudnak elmenni dolgozni, még akkor sem, ha lenne hova.  Főleg, hogy a nagyszülőkhöz sem lehet menni.
Igen életben kell tartani, de ez nem fog menni a maradjotthon szlogen hónapokig tartó ismétlésével.

Előzmény: Té (218017)
Creative Commons License 1 napja 0 0 218017

Igen, valami ilyesmire lehet számítani, bár gondolom nem pont az óvodák, iskolák lesznek az elsők, amit megnyitnak. A gazdaságot, (és az embereket) valahogy életben kell tartani.

Előzmény: kibicke78 (218008)
Creative Commons License 1 napja -1 2 218016

Sajnos lesznek, de ez még nem az, ez még csak a szokásos lehúzó kórus, jól kitanították őket. Fizessenek a párásztok...

Előzmény: cassano71 (218015)
cassano71 Creative Commons License 2 napja 0 0 218015

Ebben is van nyilván igazság, ettől függetlenül azt gondolom lesznek gondok bőven és hogy is mondjam, nem csak ennek a népcsoportnak a köreiben Borsodban, hanem máshol is.

Ezek a gondok persze nem most azonnal fognak megjelenni tömegesen hanem majd nyáron.

Előzmény: Té (218012)
skiss Creative Commons License 2 napja 0 0 218014

szerintem mindenkinek azon kéne dolgozni, hogy ennek vége legyen. Lassan úgy gondolom, hogy a zsolnaiak tulaja jó döntést hozott. Ennek nem lesz vége 3 hónap alatt.

Imrikfalva Creative Commons License 2 napja 0 5 218013

A csávázott krumplit is megették ültetés helyett, utána meg ordítottak, hogy megakarták mérgezni őket!

Előzmény: Té (218012)
Creative Commons License 2 napja -1 5 218012

Haggyá má te is ezzel az indexes cikkel! Azt miért nem kérdezte meg a körúton belüli Isten barma újságíró, hogy mire csinálták a 9, meg a 12 gyereket? Volt valaha egyetlen perc is, amikor el tudta tartani őket?

Vagy azt, hogy fel van-e már ásva a kert, hogy lehessen veteményezni?

Előzmény: cassano71 (218005)
Sheverush Creative Commons License 2 napja 0 0 218011

"De mit jelent az eltérő intenzitás? Két hónapig kinyit minden, iskola, óvoda aztán bezár?"

Ez is lehet sajnos... Nincs jó megoldás.

És ebben a környezetben többezres focimeccseket rendezni... Mondjuk végre nem tiltanák az ultrasállal eltakart arcot. :)

Előzmény: kibicke78 (218008)
Sheverush Creative Commons License 2 napja 0 0 218010

60%-an jók a normális tesztek. Ezért kell megismételni.

Előzmény: kibicke78 (218009)
kibicke78 Creative Commons License 2 napja 0 0 218009

Ezek a normális tesztek is ki tudja mennyire megbízhatóak. Egyszer negatív, aztán pozitív. A gyorstesztek sem biztos hogy jobbak lesznek, de persze egyszerűbb lenne minden.

Előzmény: Droli2 (218007)
kibicke78 Creative Commons License 2 napja 0 0 218008

De mit jelent az eltérő intenzitás? Két hónapig kinyit minden, iskola, óvoda aztán bezár? Ez szerintem a legrosszabb. ÉS ugyanúgy nem fogják az emberek betartani a dolgokat. Mondjuk bármi lesz óriási felelőssége lesz annak, aki kimondja, hogy lehet menni iskolába, óvodába, meg mindenhova. Leállítani könnyebb volt. Nehéz ügy.

Az olaszok sem az a nép, aki sokáig bezárva ülne. Ebből lett mondjuk a legnagyobb probléma. (Meg állítólag az Atalanta - Valencia BL meccsből) Ott is, ha csökken majd a halálozások vagy az új esetek száma (márpedig lassan fog) akkor a hónap végére ott is ki fognak menni az emberek..

A gyógyszer vagy vakcina úgysem fog egyik napról a másikra többmilliárd darabban rendelkezésre állni. De igazából az influenzánál sem oltanak mindenkit, meg is halnak t

Előzmény: Sheverush (218006)
Droli2 Creative Commons License 2 napja 0 0 218007

Én is az általad felvázolt forgatókönyvet tartom valószínűnek, ahogy fogy a pénz, egyre türelmetlenebbek lesznek az emberek. Most, áprilisban még sok helyen lesz fizetés, májusban viszont már nem, és ott borul a bili. Másrészt jön a jó idő, ahol - különösen akik panelben laknak - nem fognak otthon üldögélni hónapokig. Tényleg imádkozzunk azért, hogy ez a vírus úgy viselkedjen, ahogy a többi, azaz a jó idő hatására visszavonulót fújjon, mert ha pont akkor lesz a csúcs, nagy baj lesz. 

 

A fociban viszont már megoldást hozhatnak a gyorstesztek, melyekből egyre több van, és egyre könnyebben elérhetőek lesznek. Akkor ugyanis elég lesz letesztelni a csapatokat, és aki nem vírusos, már játszhat is, akár nézők nélkül, akár hasonlóan tesztelt nézőkkel. Zárt kapus rendszerben nem tartok kizártnak egy májusi folytatást. Persze ehhez kurázsi kell a döntéshozók részéről.

Előzmény: kibicke78 (218004)
Sheverush Creative Commons License 2 napja -3 0 218006

Másfél év szívás eltérő intenzitással lenne, nem végig úgy, mint most. Hol engednek rajta kicsit, hol szorítanak, amikor megint elszabadul jobban. Most ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Ha elszabadul az teljesen, nem csak egy része áll le az egészségügynek, hanem az egész. (Pl. nem bírja a Kenézy, és a Klinika is koronásokkal telik meg.) Közben épülnek kapacitások az egészségügyben, ez is segít. Drasztikus javulás a helyzetben akkor lehetne, ha találnának olyan gyógyszert/vakcinát, amit le tudnak gyártani azonnal. Ez még nincs.

Olasz kollégáknak nincsenek efelől kétségeik, ők már legalább 1 évre terveznek...

Előzmény: kibicke78 (218004)
cassano71 Creative Commons License 2 napja 0 0 218005

Ez így van, bár én inkább 2-3 hónapot mondanék. Az a gond, hogy itt az emberek jó részének el fog fogyni a tartaléka, egy csomóan elveszítették már a munkájukat, talán fölösleges is sorolni úgyis tudja mindenki, turizmus, légiközlekedés, vendéglátás, szolgáltatóipar jó része stb.

Akik ezekben az ágazatokban dolgoztak, és nem kevés emberről van szó országos szinten, vagy ezekhez valahogy kapcsolódtak, beszállítók, karbantartók stb. azok jó részének már nincs munkája.

Most még nem borul a bili, mert még most kezdődött az egész, de majd ha eljön július, augusztus mondjuk és elfogy a pénz sok családban miközben a helyzet esetleg még mindig ez lesz, na akkor majd lesznek gondok.  

Aztán vannak persze azok, szintén nem kevesen, akiknek nem is volt tartaléka eleve, ott ha szülők nem tudnak segíteni akkor kész, itt is egy cikk róla rögtön:

https://index.hu/belfold/2020/04/03/koronavirus_szegenyseg_borsod_falvak_szendro_tornanadaska_tomor_kozmunka_tavoktatas_ehezes/

 

Persze ez itt OFF, de azért érint most ez mindenkit valahol, többé vagy kevésbé.

Előzmény: kibicke78 (218004)
kibicke78 Creative Commons License 2 napja 0 0 218004

Másfél év szívás? Szerinted meddig bírják az emberek?  Szerintem még max egy hónapig. Aztán ugyanúgy ki fog menni mindenki az utcára, ugyanúgy kinyitnak azok a boltok, fodrászok, stb, amik most bezártak. Ha ez néhány hónapnál tovább így marad életek százezrei mennek tönkre. És ez nagyrészt nem csak átvitt értelemben lesz így. Egyrészt nincs tartaléka az embereknek, előbb utóbb éhezni fognak, ha nem tud dolgozni, másrészt igazából leállt az egészségügy nagy része. Nincsenek szakrendelések, nincsenek CT és MR vizsgálatok, nem fognak tudni kiszűrni egy csomó olyan betegséget, ami később sokkal súlyosabb lesz. Ezt meg fogják unni az emberek, főleg, ha látják, hogy igazából az öregek ugyanúgy korzóznak. A szülők tönkremennek, mert nem bírják azt, hogy a gyerekkel is tanulni kell, meg esetleg neki is dolgozni. ha nem kell dolgozni, akkor meg abba megy tönkre. Meddig lesz hatásos Győrfi Pál maradjotthon kampánya, és mikortól lesz rá immunis mindenki.

Előzmény: Sheverush (217989)
ChrisRea Creative Commons License 2 napja -1 0 218003

Már most is virágoznak a virágok.

Előzmény: Imrikfalva (218001)
Sheverush Creative Commons License 2 napja -1 1 218002

Szerintem kizárt. 

Előzmény: Imrikfalva (218001)
Imrikfalva Creative Commons License 2 napja 0 0 218001

Lesz idén virágkarnevál?

Creative Commons License 2 napja 0 0 218000

Szerintem evidens, hogy ha nincs meccs, nincs "meccspénz" sem.

Kicsit talán sarkítva, az alapfizetésüket azért kapják, hogy edzenek, a teljesítményfüggő juttatásokat meg a meccsen nyújtott teljesítményért. Az az egyéni edzésmunka, amit most végeznek, aligha éri el az 50%-át a korábbi edzésmunkának. (Nem mintha az olyan sok lett volna.) Akkor miért ne lehetne 50%-os bércsökkentés? Hogy így a fizetési lista alján szereplőknek esetleg csak 3-400 ezer marad? Sokan élnek - még jobb időkben is - ennél kevesebből.

Előzmény: Droli2 (217999)
Droli2 Creative Commons License 2 napja 0 0 217999

Diósgyőrben 30% volt. Amúgy ilyenkor nemcsak a 20%-ról mondanak le a játékosok, hanem a teljesítményfüggő juttatásoktól is, hiszen nincs meccs, nincs teljesítmény. Így a játékosoknál ennél nagyobb a kiesés. 

 

Másrészt teljesen mindegy, mit mondanak a játékosok, ha nem lesz pénz, nem lesz pénz. Én most inkább a csődhelyzet elkerülése miatt aggódnék, mert ha ez lesz hónapokig, akkor nem lesznek tévés pénzek sem meg szinte semmi, és az jópár klub tönkremenetelével fog járni. Mi meg ott lehetünk az első között.

Előzmény: Té (217996)
Creative Commons License 3 napja 0 0 217998

Talán meglepő, hogy pont én mondok ilyet, de ebben az esetben igaza is van.

Előzmény: Imrikfalva (217997)
Imrikfalva Creative Commons License 3 napja 0 0 217997

Teljesen biztos, hogy SZG nem fogja elfogadni!

Hogy is volt legutóbb hasonló helyzetben?

Egyik nap még 2 milla volt a havi fizetése Bogdanovicsnak, a másik nap már csak 500 ezer volt...

Kb. ilyen arányokra kell most is számolni, kivéve azoknak, akik a minimálbértől nem sokkal többet keresnek...

Előzmény: Té (217996)
Creative Commons License 3 napja 0 0 217996

"Fogalmazzunk úgy, hogy egyelőre az előkészítés szakaszában járunk."

 

Ha jól olvasok a sorok között, akkor ez azt jelenti, hogy nagyon messze vannak egymástól az álláspontok. Amit nem is csodálok, ez a 20% nem volt valami nagyvonalú ajánlat a játékosok részéről.

Előzmény: Droli2 (217992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!