Biztos így van, ha te mondod, csak fogalmam sincs miről beszélsz. Így nem tudom, hogy mit is nyertem? De legfőképp azt nem, hogy miről kellene leakadni?
Nestor El Maestro Makray Balázs, a labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC-t működtető DVSC Futball Zrt. cégvezetője elmondta, a bennmaradás kiharcolásával automatikusan egy évvel meghosszabbodott Nestor El Maestro vezetőedző eredetileg 2026 nyarán lejáró szerződése.
Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője a dehir.hu-nak adott interjút, melyben elmondta, a 42 éves tréner eredetileg 2026 nyaráig érvényes szerződése a Loki élvonalbeli tagságának megőrzésével egy évvel meghosszabbodott – szúrta ki az m4sport.hu.
Nestor El Maestronovemberbenvette át a Debrecen irányítását, azóta 21 bajnokin ült a kispadon, és 25 pontot szerzett a csapattal. A mérlege 7 győzelem, 4 döntetlen, 10 vereség volt az idényben, a bennmaradást az utolsó fordulóban harcolták ki a piros-fehérek, akik 3–0-ra nyertek az így búcsúzó Fehérvár FC otthonában.
Mint az interjúból kiderült, a mostani keret jelentős részének érvényes szerződése van a következő szezonra, vannak olyan futballisták azonban, akiknek lejár a kontraktusa, így velük is el kell kezdeni az egyeztetést a következő hetekben. Makray neveket nem mondott, de a Transfermarkt szerint a kölcsönjátékosok (Hegyi Krisztián, Maurides, Arandjel Sztojkovics) mellett Ferenczi János, Gonda Suicsi, Megyeri Balázs, Szécsi Márk és Dzsudzsák Balázs szerződése is június 30-ig érvényes.
Látom, reggel óta ki lett innen moderálva a politikai tartalom. Sajnos, nem tudtam követni az eseményeket. Pedig, ha értékes diskurzus zajlott, akkor nem biztos, hogy ilyen mellékszálakat ki kell egyelni.
Úgy látom, törlésre kerültek a politikai tartalmú kommentek (legalábbis egy részük). Közben látom, hogy a delikvens kikéri magának, és azt állítja, hogy csupán azért törölték ezeket, mert rossz színben tüntetik fel a kormányt. Feltenném a költői kérdést, itt ezen a fórumon, ő és társai mikor tették az ellenkezőjét? Nincsen alja a gyagyaságnak?
Ha gondolkodna egy kicsit, rájöhetne, hogy eddig és azóta sem volt (valamiért) baj azzal, ha ők politizáltak és szajkózták az unalomig ismételt paneleket – még akkor sem, ha az ostobaság, blődség –, amíg ott van mellette az 'nb1' meg a 'foci' és egyéb kulcsszavak, akkor valahogy, valamiért maradhat. Nyilván vagdalkozás a fociból a politikába a politikából a fociba, nem egy szerencsés dolog, de szerintem a gond ott kezdődött, amikor pellengérre került a "független" értelmiségi propaganda fogyasztóinak értelmi szintje.
Tehát az állításával ellentétben itt épp az ellenzék lett kifigurázva, méghozzá a reprezentatív helyi képviselőjén (rajta) keresztül, egy aktuális politikai hot topic kapcsán. A másik témában, meg még neki, illetve annak az oldalnak adtam igazat, csak a prekoncepcióm, előfeltételezésem az volt, hogy nem tudják miért,és hát eddig nem sikerült bizonyítani az ellenkezőjét.
A moderáció jogos volt – viszont nem alapos. ( #270675 #270691, mert én ezekre írtam, amit írtam, nekem még megvan a kommentem egy másik ablakban, nincs "frissítve", szerintem több tényt tartalmaz, mint az illető ilyen irányú kommentjeinek összessége, de biztos más okok is lehetnek a háttérben, hogy az egyik maradhat, a másik meg nem, mert az egyik tényszerű, így elgondolkodtató, a másik meg mese habbal a "pulyáknak" )
Pedig megnéztem volna, hogy mit reagált a delikvens - ha reagált egyáltalán -, mert amit elsőnek válaszolt, az kevés volt mint medvesajtban a brummogás. Ha volt vagy van megoldás azt, azért még megvárnám, elég csak macskakörmök között idézni a részt, abból tudni fogom, hogy "értve van", nem kell külön kommentálni.
Leírtam már korábban amikor átnéztem eredményeket összefoglalókat hogy Blagó kis kontingense
cooperative alkalomadtán az NB1 jugoszlávjaival tavaly áprilistól erősen megkérdőjelezhető meccseket produkáltak oda-vissza Újpest, Fradi, Diósgyőr stb.
Pont úgy néz ki hogy iparilag átmentek tippmix bubusba - ha ez igaz -pl Fradi szerb edző meg se várja a bajnoki éremosztást (volt-e ilyen a történelemben?)-
akkor ha Maestro - és vélhetően levette hogy dolgozik a balkáni góltotó, amint lehetett meglépte amit szezon közben igazolási -kapuig nem tudott volna.
Kivette a romlott almákat a kosárból.
talán egyszerű gondolkodás, de olyanokkal vetélkedik minthogy Dzs egymaga 8-ellen buktatta meg újpesten
(ezt amúgy steverushnak de nem akarok ezen tovább rugózni, csak nem értett egy alapvetést történetből )
Hasonló vége lesz a Vidinel is. Vagy átveszi a város kis időre és értékesíti vagy raszolnak Garancsira ,hogy egy évet még vidd. Attól az Izrael imádó kamu jobbos Viktortol fugg.
Szima szerette a focit,Garancsi nem. Az egyik,mióta eszemet tudom jatekgepekkel foglalkozott,a másik 2056-ig ingyen élősködik 5 kaszinobol. Csak úgy puszika évi 10 milliárd nyereség,úgy szerintem kaszinó közelébe se járt még.
Közpénz csap jó oldalán kell allnia,mert abból él vagyonosodik,15 éve a 100 leggazdagabb magyar közt se volt.
SEMMI vállalhatatlant nem írtam, engem aztán nem fog egy senkiházi kimoderálni, mert pl. leírom, hogy Habony Árpádnál kötött ki a debreceni és a nyíregyi koncesszió. Pont ehhez a kocsmaasztalhoz tartozik és semmilyen moderálási alapelvet nem sértek vele, kivéve hogy ha az lényeg, hogy nem lehet a Fityiszt rossz színben feltűntető megjegyzést tenni.
Bocs, de én nem ezen a pályán játszom.
Sziasztok, jó volt veletek, de én így nem tudok itt kommentelni.
Még a revolvert is Cser-Palkovics tarkójához nyomta. Június 06-ig lehet az NBII-re nevezni. Ha nem teszi meg, akkor a megyei II- ban lehet folytatni.
Fehérváron rengeteg cég van, biztos meg tudják oldani a klub működését. Mondjuk nem NER szinten, de akkor is lehet egy stabil NBII csapat, és ha majd jobban állnak, visszatérhetnek.
Nem az a kérdés, hogy Garancsinak milyen a viszonya Orbánnal. Hanem az, hogy Cser-Palkovicshoz milyen a viszonya a NER-nek. Ő ugyanis a legkritikusabb Fideszes politikus, valszeg túl sokat beszélt kifelé, aki őt üti, már nem a NERt üti. Persze az egész jelenség mégiscsak már egy NERen belüli törésvonal, csak egy kávét kérek.
Azért az megvan, hogy miért változtata meg saját nevét Jevtic előbb Smithre majd Maestróra? Mert nem akarta a délszláv háború miatt, hogy neki is "-ic"-re végződő neve legyen, szégyellte, hogy egyből levágják, hogy ő is szerb. Ez a szociálpszichológiában az identitáskríziskor (minden kamasz átmegy egy identitáskrízisen, de van aki később is, külünösen, ha stigmatizált csoport tagja) gyakran fellépő jelenség, amikor valaki új környezetben, élethelyzetben átértékeli a identitásait és van, amit leválaszt, eltávolít (identitiy distancing). Azaz nem azt választja, hogy megküzd a csoportot sújtó stigmákkal, hanem egyéni mobilitást követ (otthagyja a csoportot). Engem nem nagyon érdekelnek az etnikai magyarázatok, mert az agyam marhára nem erre a srófra jár, de azért a névváltoztatás nagyon komoly és demonstratív üzenet arról, hogy neki ez mennyire fontos volt. Neked milyen lelkiállapotban kéne lenned, hogy megváltoztasd a magyar vezetékneved, mert cikinek érzed, hogy magyar vagy? És én még el sem ítélem érte, csak lehetséges magyarázatként elfogadom, hogy miért kerültek szisztematikusan a partvonalon kívülre Dreskivic, Lagator, Stojkovic.
(ChrisRea két példát hozott a Szófiából, de abból az egyik koszovói albán... Azaz maradt egyetlen délszláv alapjátékosa a a Lokiból és a Szófiából, ami a két csapat földrajzi elhelyezkedését tekintve már inkább szabályt erősítő kivétel, mint a szabályt megdöntő adat.)
De ez az egész, mint mondtam, nem lényeges kérdés, félrevisz.
Szerintem az igazán fontos döntés nem az lesz, hogy marad-e El Maestro. Felőlem maradhat is, láttunk jobbat is nála, de sokkal-sokkal rosszabbakat is. Egy bajnokcsapat edzőjét sohasem szabad lebecsülni (kivéve ha olyan mint a Fradi bajnoki címei). Majd - remélem - Cordón eldönti. A lényeg pedig az, hogy mit akarnak kezdeni a klubbal/akadémiával az új befektetők, ki hozza meg az új döntéseket az igazolásokról meg bővebben a sportszakmáról, mennyi pénze van valójában a Five Elvennek, és ebből menyit akar itt megforgatni.
Ehhez szerintem nem kellett górcső alá venni az NB1-et. Annyira egyértelmű, hogy milyen következményekkel járt volna a Felcsút bajnoki címe, hogy még a Holdról is látszik... :-)
Az egész szezon arról szólt, hogy ki akart szállni a Fehérvárból. Az elmúlt években 5 milliárd forint mínuszt halmoztak fel, Garancsi csak Orbán Viktor kedvéért finanszírozta, a focit vastagon letojja. Ezen felül volt pár szakmai igazgató, aki felültette, és igencsak elege lett. Aztán hogy Viktorral milyen most a viszonya, az is egy jó kérdés a történtek fényében.