Keresés

Részletes keresés

handball1962 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 236507

Sok-sok okos hozzászólást olvastam, amelyekben van valóságtartalom. Sok is. De. Úgy 45 éve vagyok Debrecenben, szurkolóként, lelkes amatőrként meg igazolt focistaként, meg amikor még bokszoltuk a focilabdát, hogy 40 cm-es hóban se szívja fel magát, stb, de egyet ki tudok jelenteni: soha nem volt még ilyen gagyi játékot játszó csapatunk. Ki kell jelentenünk, hogy a leggyengébbek vagyunk ebben a nem túl acélos NB1-ben. S nem azért, mert kikaptunk, hiszen azt azért mindenki láthatja, hogy a bajnokság első számú esélyesével játszottunk, van edzőjük, csapatjátékuk, gyorsaságuk, ambíciójuk. (Nem elírtam: nem az FTC a bajnokaspiráns, hanem a Puskás.) 

 

Hanem azért, mert még egy Kinyik szintű védőt sem sikerült igazolnunk. Még Szacsa szintűt sem. Aztán: megpróbálunk tiki-takázni. 2021-ben, emberek!!! Ki játszik még ilyet? Az atya-úristen is visszazár, mire az ellenfél 16-osához érünk. Ráadásul, a mi labda-biztos focistáinkkal. Hátba dobjuk az ellenfelet a labdával! Seggre ülünk utolsó emberként felszabadításkor! Burleszk. Ti láttok ilyet más csapatnál? Én azt láttam, hogy nagyon nincs együtt  a csapat. Veszekedünk. Ívelgetünk, de akinek lenne értelme ívelni, a padon ül. Meg sok-sok ilyen. Erre azt mondja Balázs, nem egy emberen múlik. Tényleg nem. De az első mégis az lenne, hogy vegyünk egy edzőt. Sajnos, Supka Attiláról lekéstünk. Hazai viszonylatban kevés a jó edző. Most, gondolom, külföldi jön, és jöjjön is, vasfegyelemmel. Ha nem ez lesz, másodosztály, de sokáig.

Droli1 Creative Commons License 4 órája 0 7 236506

A védekezésben a játékosok képességeinél nagyobb bajnak tartom, hogy nem látok tudatosságot. Azt, amit pl. Herceg idejében - felfutott mondjuk Ferenczi, és akkor az egyik középső védő kiment kicsit balra, a jobbhátvéd kicsit beljebb húzódott, és hárman lefogták a területet. Vagy ugyanez, csak a védekező középpályás (akkoriban Haris) visszalépett a védősorba biztosítani. Sőt, volt, hogy felfutott egy másik hátvéd is, de lehetett látni, hogy a középpályáról meg szépen visszamozogtak addig is biztosítani, láthatóan úgy, hogy begyakorolták.

 

Most hol látunk hasonló tudatosságot? Hasonló esetben lyukas a szél, ráadásul Deslandes kifele fut, hogy lesre állítson, Baráth meg befele, hogy kövesse az akciót, az ellenfél meg köszöni szépen. Teljes káosz időnként. 

Előzmény: LokiFan16 (236451)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 5 órája -2 1 236505

Tök mindegy, ha ez a felállás. Nem vicc!

Kis túlzással, lehetne itt Nesta, Cannavaro duó is.

 

Előzmény: Sheverush (236498)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 6 órája -3 4 236504

Mondjuk Dzsudzsák nem tudom kit kritizál és főleg miért. 

Azért a nulla csapatvédekezésben neki bőven van szerepe. 

Én értem, hogy aki nem fut az mélységi irányító...

De akkor ha már az, akkor legalább a felállás legyen olyan ahol ennek értelme van. 

Mondja Husztinak pld.

Brutál, hogy Ő és Varga mennyire nem követik a támadásokat, mármint sebességel, mert a kocogok az nem az.

Balázs mellette labdát sem szerez, mint ahogy Bódi és Sós sem, és természetesen Ugrai és Németh sem. 

Varga meg egyedül csak magát szívatja, és szintén nem bírja az iramot, főleg nem végig. 

Előzmény: kolera3 (236497)
OnlyLoki Creative Commons License 6 órája 0 2 236503

És az egyesített, szinergiákat kihasználó kézi-foci klubot. 

Ha már így van, a női kézisek közül nem kérhetnénk pár védőt? 

Előzmény: Sheverush (236502)
Sheverush Creative Commons License 6 órája 0 2 236502

meg a backoffice-t

Előzmény: losik (236501)
losik Creative Commons License 6 órája 0 1 236501

Az új brandet kihagytad. 

Előzmény: hallaignác (236499)
vöröscsillagtszelnök Creative Commons License 8 órája -3 0 236500

Olyan edzőt tudnék elképzelni aki jól tudja alkalmazni az 532 es hadrendet. Miért mondom ezt mert vannak védőink, de két kimagasló nincs... igy meg lehetne pl Korhut is baloldlai belső védő ott nem kell sokat futni viszont a jó szerelési ütemérzékét ki lehet használni... Van két jó irányitónk Dzsudzsák, Bódi meg Varga Viszont igy nem lenne probléma Ferenczi battyogása visszafele vagy Bévárdi felfutási mert 3 védő maradna ki tudnák egymást segíteni.

hallaignác Creative Commons License 8 órája 0 4 236499

Valójában a kiesés után sikert sikerre halmoztunk.

 

Sikerült kitúrni Szimát. Sikerült egyben tartani a csapatot. Sikerült leigazolni válogatott játékosokat. Sikerült új klubmodellt létrehozni. Sikerült hozzáértő, profi vezetőket találni. Sikerült Kondást eltávolítani. Sikerült világlátott, új szellemiséget képviselő edzőt találni. Sikerült társadalmasítani a klubot. Sikerült támogatókat találni. Sikerült rögtön, bajnokként visszajutni az első osztályba. Sikerült minden balfogás ellenére megtartani a szurkolók támogatását.

 

Ezekhez képest bagatell, hogy nem sikerült csapatot építeni.

 

 

Sheverush Creative Commons License 9 órája 0 0 236498


Teljesen függetlenül attól, amit mi itt beszélünk, vagy hogy mi a valóság (azaz tényleg nem érvként hozom fel, csak egy tény), íme csak a történtek öltözőn belüli percepciójáról 2 nyilatkozat a meccs után:

 

„ (...) mi vertük meg saját magunkat (...) sajnos megint olyan hibákat követtünk el, ami nem is nyomás alatt, nem is kikényszerített hiba volt, nem egyszerű vagy technikai vagy pedig tanácstalanság volt jellemző a góljainkra (...)

Nagyon óvatosan kell bánni mind a szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk. (...) Már megtanultam, voltam egy párszor ebbe a szituációba, és nem szeretnék se olyat mondani, ami degradáló, se olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok. Az öltözőn belül kell ezt kezelnünk.”

 

Ugye, arra utalt, amikor a csabai meccs után kifakadt a védőkre. De most is elég egyértelmű volt, annyira azért nem tudja visszafogni magát. Meg hát a tíznél le is ordította a védők fejét.

 

Helyette kimondta más világosan. 

 

"egy eladott labda után egy büntetőből, szinte a semmiből vezetéshez jutott a Puskás. Ezt követően kaptunk még egy olyan elkerülhető gólt, melyet számtalanszor megbeszéltünk már, hogy a beindulóval menni kell, mégsem így történt. Frusztrálttá váltunk, emiatt lett olyan a teljesítményünk, amilyen."

 

Ezek szerint megint a védők viszik el a balhét az öltözőben, mint fél éve Kinyik és Szatmári. Csaxólok.

 

Nem lennék mostanában hátvéd a Lokiban.

 

kolera3 Creative Commons License 9 órája -1 0 236497

Nem érzem ezt vitának köztünk.

Abban mind egyetértünk védők kellenek és egy vkp.

Habi sajnos kiöregedett,de ha most felhívjuk szerintem kapásból mond 3 szerb gyereket. Mirko Topic jó lenne.

Ha már vkp,itt kell elnézést kérnem Varga Józsitól,a múltkor jogtalanul "szidtam",lelkesen végzi ő a dolgát,csak egyedül kevés középre.

Mindent a pénz határoz meg,mert ha veszünk vagy kölcsönveszünk,akkor pár játékostól szabadulni kell.

 

Kontrajátékra jelenleg Bévárdi,Sós,Bárány( ha nem sérült) és Németh alkalmas,de már nem olyan kötöttek ezek a posztok. 

Bévárdi még értékünk,én inkább tőle félek,hogy elmegy.

 

A labdát szerző játékosnak azonnal kapu felé kell indulnia,nem oldalra,nem hátra forgolódni a labdával,első szándékból előre. Aztán,hogy ebből mi lesz,felrúgják vagy csak egy szöglet vagy kapuralövés,gól ez kiderül.  

Viszont nem marad statikus a játékunk,nem kell tiki-taka magyar változatát erőltetni.

Tudom elrugaszkodott példa,de tegnap Alaba labdát szerzett,végig ment a kontra és bevágta. Utolsó védőként....

Egy Ferenczi is odatud érni a kapu elé,Pakson is odaért. 

Mondjuk...

Baszhatjuk az egészet addig még a csapatrészek között lyuk tátong és össze-vissza szaladgálunk,ahogy Dzsudzsák is mondta.

 

 

 

Előzmény: Sheverush (236494)
OnlyLoki Creative Commons License 9 órája 0 0 236496

Az sem ment, de gyanítom, hogy azt kevésbé gyakorolták, mint a hátul passzolgatós játékot, ami ugyanúgy eredménytelen. 

Előzmény: Sheverush (236495)
Sheverush Creative Commons License 10 órája 0 0 236495

Ok, és a kirúgásokból Kövesden, Várdán hány helyzetet alakítottunk ki?

Előzmény: OnlyLoki (236491)
Sheverush Creative Commons License 10 órája 0 0 236494

Ahhoz zongoracipelők kellenek, nem művészek. Nálunk az egy szem vkp is primadonna nem túl acélos futóteljesítménnyel. A maradék hátvédünk (1 db) meg lelkesen rombol, de a helyezkedésben, hát...

De még1 kérdés, aztán befejeztem, mert parttalan kommunikációs csörtévé kezd válni, úgysem itt dől el, hogy mi lesz. Ugrain kívül (aki külön erőnléti edzővel edzett, és le fog lépni szerintem, amint tud, erről tanúskodik nekem a Felcsútot és Vidit istenítő nyilatkozata), melyik tegnap pályára lépett támadónk habitusát, futóteljesítményét, robbanéknyságát, sprintjét tartod megfelelőnek a kontrajátékhoz? Bódi, Németh, Tischler, Sós? Mert ugye ahhoz az is kell, hogy le tudja futni a fullbackeket több játékos is, esetleg még 1-1-ben valakit megverjen. Ebből a sorból még Sós is necces. A többiek közül Bévárdi esetleg, bár a gyorsasága mintha tegnap nem mutatkozott volna meg. Soltész nekem talány, miért volt ennyit a pályán, nem passzolta el a labdát, de kb. ennyi, amit mutatott, egyetlen gólunkban se vett részt, nem is tudom, milyen gyors. 

Előzmény: kolera3 (236488)
Sheverush Creative Commons License 11 órája 0 0 236493

Adom.

Meg Szentes. Nála volt néha egyszerre a pályán Sándor, Madar, Böőr.

Előzmény: hallaignác (236490)
LokiFan16 Creative Commons License 11 órája 0 1 236492

Ezek nem mi vagyunk, hiszen nálunk elvileg az elmúlt évek legnagyobb költségvetése van. :) 

Előzmény: skiss (236487)
OnlyLoki Creative Commons License 11 órája 0 0 236491

Az első félidőben többször is kirúgás helyett a földön passzolgatva próbálkoztunk, aminek többnyire az lett az eredménye, hogy a félpályánk felénél elvesztettük a labdát. Ha esetleg eljutottunk a felező vonalig, ott szintén megállt a tudomány. 

Előzmény: Sheverush (236474)
hallaignác Creative Commons License 12 órája 0 0 236490

Détári a te embered.

Előzmény: Sheverush (236480)
pippolinó Creative Commons License 12 órája 0 0 236489

Az a taktika, amikor nem adunk területet az ellenfél gyors játékosainak, hogy megfussanak.Ha a mi térfelünkön "zsúfolódik" össze 10 emberünk kisebb területek maradnak az ellefélnek, igy sokkal könyebb védekezni.Nem adunk félpályányi területet , hogy a védők mögé belőtt labdára versenyt kelljen futni.Kisebb területen ha kicsit nem pontos az ellenfél passza vagy labdaátvétele, már odaérhet tőlünk.Míg ha van félpályányi terület az ellenfélnek, az indításnak meg az átvételnek sem kell tökéletesnek lennie, mert van hely és idő a korrigálásra.Ettől jobban már nem tudom elmagyarázni, mi a különbség, amikor mi támadunk és az ellenfél kontráz és fordítva.

Előzmény: Sheverush (236483)
kolera3 Creative Commons License 12 órája -2 0 236488

Ha bunkó akarnék lenni,akkor az esélyeink jobbak,ha sűrűbben állsz hátul valakiben elakad a labda :)

Nem azt írtuk sündisznóba,buszt betolva védekezz a 16oson belül. Csak szűkítve a területet a 16os előtt kb 25 méteren. 

Így beszorul sok játékos a fél pálya és a 16osunk elé,esélyesebb a labdaszerzés,a hibákat kihasználva.

 

Attól hogy visszaállsz az nem sündisznó,egy Barca is visszaállt a Fradi ellen szándékosan tavaly és rúgott még emberhátrányban is kettőt.

Mondjuk az is igaz, ehhez 2vkp kell(ene) ,de Vidi ellen működött. Annél kreatívabb játékosok meg max a Fradiban vannak.

Előzmény: Sheverush (236483)
skiss Creative Commons License 12 órája 0 0 236487

 

"Eredetileg Magyarország keleti felére akartam igazolni, de a járvány után most kevesebb pénz van arrafelé."

 

Nem nevezte meg a klubot Futács

 

http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/legiosok/a-magyar-valogatott-csatar-besokallt-zavart-ahogy-itthon-viszonyultak-hozzam-kulfoldon-mindig-jobban-megbecsultek?fbclid=IwAR063vFyMklDY2Dg0jI4J9Y2V9qxhxoRU5f1sUQDaCTb1mu3sIVhFE-UxFQ

Frizuravarjú Creative Commons License 12 órája 0 0 236486

Két fordulót még kap szerintem Huszti, eleve az első körből még van egy meccs, ahol ha verjük valamilyen csoda folytán az MTK-t, akkor előzünk, utána még egy hazai a Honvéd ellen, és utána jön két hét szünet.

Ebben a két fordulóban papírforma alapján a Gyirmóttól és az Újpesttől sem várható több pont, mint tőlünk, de hát a papírforma borult egy párszor mostanság, és ki tudja mennyi várható tőlünk?:)

 

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (236485)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 12 órája 0 0 236485

Házon belül megoldjhatják, a válogatott szünetig Hegedűs mondjuk leül a padra.

Pro papír megvan, a sztárokat ismeri, sőt, lásd lentebb:)

 

Előzmény: Sheverush (236480)
Frizuravarjú Creative Commons License 12 órája -2 1 236484

Jó a topik.

Sheverush Creative Commons License 12 órája 0 0 236483

Én meg nem tudok olyan taktikát elképzelni, ami működik ilyen védelemmel.

A tegnapi gólokban mind ordas egyéni hibák is voltak. Bévárdi 11-ese, majd Deslandes rossz helyezkedése mellett Baráth lassú reakciója, végül a szögletnél egyszerűen fizikálisan nyomták el, és fejeltek róla gólt. Akárhogy sakkozol a játékosokkal, ha lepattan a felugró csatárról a belső védő, akkor ott lehetsz te Kaszparov... Bévárdi és Baráth  középpályások! És nincs jobb a keretben náluk, aki beállhatna védekezni. VKP-nk sincs Vargán kívül, akkor meg hogy akarjátok betolni a buszt? Ez a keret tényleg alkalmas szerintetek bunkerfocira? Egyetlen hátvéd volt a pályán tegnap (Deslandes... még Ferenczi is középpályás), meg egy vkp, és engedjük magunkra az ellenfélt?

 

Nekem a döntő az, hogy nem nagyon sikerült eltalálnunk a kaput ennyi támadóval. Felőlem mehet Tőzsér is és Huszti is.

Előzmény: pippolinó (236477)
nemertekafocihoz Creative Commons License 13 órája 0 9 236482

Én tavaly sem értettem a hurráoptimizmust a feljutásunk után. Mikor elzavarták Szimát, jött a sok duma, hogy megújulunk stb. kb míg tartott a jó idő és lehetett meccsre járni, ment is a jópofizás a szurkolókkal. Aztán megbuktatták Kondást, hogy Huszti idekerüljön. Vergődtünk is rendesen kb egész tavasszal, majd az utolsó fordulóban feljutottunk. Közben a nagy kommunikációs fejlesztés a szurkolók előtérbe helyezése etc szépen kikopott, maradtak az arrogáns cikkek, odamutogatás, hogy mekkora faszagyerek mindenki a klubnál. Husztinak lett volna egy egész nyara rendbeszedni a csapatot, de szerintem ha az egész nb2es szezont és az idei fordulókat is vesszük, akkor egy kézen meglehet számolni mennyi olyan meccsünk volt, ahol jól is játszottunk (és kellett is, ne a Csákvár, meg Barcika szintű ellenfeleket nézzük). 

Kvára semmi nem változott ugyanúgy egy rakás szar a csapat, semmi következetesség nincs a klubnál, de nem csak edzői szinten, hanem a klub vezetésétől kezdve (btw most akkor ki a tulajdonos, tudjuk már? nekik mi a felelősségük az egészben?)

 

Verhetjük a sggünk a földhöz, hogy ez így nem jó, de szerintem kb tök fölösleges. El kell fogadnunk, hogy a fidesz manager c játék aktuális kiadásában, mi csak egy alsóházi csapat vagyunk. A kontroller mások kezében őket meg max addig érdekli az egész míg a számlájukra sok pénz érkezik.

Tegnap valahol olvastam, hogy hiányolják a szponzorokat. Mégis milyen szponzor tenne be pénzt ebbe a szar magyar fociba? nézzük meg kinek mi virít a mezén? tippmix, mészáros kft, vw, master good, groupama, mindmind fidesz közeli emberek.

 

Éljen a magyarfoci

Mapé Creative Commons License 13 órája -2 0 236481

Sportigazgatónak el tudnám képzelni Böőr Zolit.

Előzmény: Sheverush (236480)
Sheverush Creative Commons License 13 órája 0 0 236480

Nem tudom, meddig húzzák még, a lényegi döntés szerintem a "tulajdonosnál" fog megszületni, őt meg a  munkatársai is kiszámíthatatlan hajóágyúnak tartják. Egyszer állítólag egy frakcióülésen maga GG a frakcióvezető is úgy konferálta fel, hogy azt tudom, hogy ki fog beszélni, de hogy mit fogunk hallani, arról fogalmam sincs. :) De virtigli populista politikusként előbb-utóbb úgyis megpróbál engedni a népakaratnak. És akkor következnek a realitások...  Mennyi idő levezényelni a cserét, itt azért lehet lassítani a folyamatot, és még jogosan is totojázhat a dologban egyáltalán nem érdekelt Tőzsér, mert akárhonnan nem lehet leakasztani egy olyan pro-licenszes edzőt, akit nem esznek meg azonnal a 30+-os sztárjaink... És aki még el is vállalja a melót, mert lássuk be, ez most nem az a szakmai kihívás, amiről álmodnak az edzők. Van egy rakás 30-as válogatott, akik akár már vissza is vonulhatnak, és valószínűleg Husztival jól kijöttek, így nem fognak a plafonig ugrani. Plusz van egy csomó zöldfülű, egy lyukas keret, egy 12 csapatos összetömörült nb1, meg egy, khm, nem túl türelmes közönség. Aki válogathat a lehetőségek közül, miért is jönne ide, noch dazu, váltana a kedvünkért? 

 

Bogdanovocsot követeli mindenki, de neki UEFA A licensze van csak, az az nb1-be nem elég.

 

Azt meg, hogy egyszerre menjen Tőzsér és Huszti, még nehezebben tudom elképzelni, mert akkor ki keresi meg és igazolja le Huszti/Toldi utódját? Szabó?

 

SZóval nem hiszem, hogy itt napokon belül csere lehet. 

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (236472)
kolera3 Creative Commons License 13 órája 0 0 236479

Igen erről írtam tegnap. Meg kell nézni minden gólt a szezonban és tisztán látszik.

Paks idegenben 2 mélységi Dzsudzsák passz ,kontra gólok.

Vidi ellentámadásból 11-es. 

 

Nincsenek labdabiztos játékosaink Balázson kívül,dominálni percekre tudunk maximum. Viszont ha labdát vesztünk végünk és megfutnak minket vagy 2 passz és átjátszottak. ZTE első vagy második gól jól jellemzi ezt 8-an veszünk körbe 3-at,de a Puskás gólok is.

Viszont jól kontrázunk és Balázs miatt van egy játékosunk aki elég sok kulcspasszt ad.

Idegenben sokkal több esélyünk van jelenleg jó eredmény elérésére. Ott alapból mélyebben védekezünk.

 

Amit még nem értek és szezon elején működött a szögletek,szabadrúgások( Honvéd,Zte ellen gól belőle).

Volt mindkettőre variációnk és gól,helyzet is belőle. 

 

Mondjuk teljesen egyetértek Veled. Igazolás nélkül igazából nincs miről beszélni. 

Előzmény: pippolinó (236475)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 13 órája -1 0 236478

https://www.olaszfocisuli.hu/nalunk_kezdtek

 

https://www.olaszfocisuli.hu/stab/28-hegedus-gabor

 

Tegyék meg tétjeiket:)

Dzsudzsák, Tőzsér, Varga, Kolbe, Jeremiás, Bódi, Bárány.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!