Ez aztán kibaszott ütősen hangzik. Ennél Szima sokkal kézzelfoghatóbb volt. Ráadásul még mindig nem világos, hogy egy angol harmadosztályú klub tulajdonosainak miért éri meg egy magyar bajnokságban szereplő középcsapat?
Én semmit nem tudok, de aláírás után dönthettek (volna) a vezető tisztségviselőkől. A hatályba lépést követően pedig ők jogosultak dönteni, és felelősek a döntésekért. (Szerencsésebb esetben a döntések elmaradásáért is.)
Gondolom aláírt szerződés nélkül nem döntött volna a közgyűlés. Remélhetőleg csak a bejelentés van hátra, amit új többségi tulajdonossal együtt akarnak bejelenteni. Legalábbis Papp László ezt mondta. (Az én értelmezésem és reményeim szerint.)
Az elejére, a befolyásra reflektálva: bezzeg a régi szép időkben: )) Emlékszem, itt volt a Bakongolia nevű sztár, a honlap lehozott róla ezt-azt, gólkirály volt, játszott a válogatottban, hasonlók. Az egyikünk (Attilio?!) meg kutatott egy kicsit, a végére valami olyan is kiderült, hogy még a játékos pontos országa sem stimmelt, aztán pedig le is mondott róla a klub. Jól emlékszem én erre?
Nem megbánt a Dodót, de ő a Fradiban nem lenne első számú csatár. Tehát valószínűleg sokkal kevesebb játékpercre számíthatna. És emiatt a válogatott sem lenne még annyira sem biztos.
Annyiban más a helyzet kicsit mint általában, hogy egy olyan játékosról van szó aki Pallagon nevelkedett, itt lett belőle futballista ( én még jó pár U19-es meccsén ott is voltam anno ), ráadásul egy nagyon jó karakter, szóval ja, jobban fájna ha a Fradihoz menne mint mikor mondjuk egy előző évben hozzánk került játékos csinálja ezt.
Azért a közönség nálunk nem túl megbocsájtó, Baráthnak sem bocsájtották meg hogy a Fradihoz ment.
Szerintem itt nem arról van szó hogy bárki befolyást akar gyakorolni, hogy is tehetné, semmiféle befolyásunk nincs nekünk ezekre a dolgokra, a Lokitól nem azért fog vagy nem fog ide-oda szerződni valaki mert a szurkolók annak örülnek illetve nem örülnek.
Ilyen előfordul persze, pl. az argentin bajnokságban egy Boca Juniorsnál elég komoly szava van a főultráknak a klub vezetésében is és ha nagyon nem akarnak valamit az általában nem is történik meg, de nem Argentínában vagyunk.
Itt érzésekről van szó, vagy éppen indulatokról, ez az emberben zsigerből jön általában, hogy a Fradihoz ne. Én sem örülnék neki, nagyon nem, elég kellemetlen érzés lenne ha gólt lőne nekünk utána a Nagyerdőn, ennek ellenére ha megtörténik akkor sok sikert neki.
Másrészt, persze kapitalizmusban élünk.
Most képzeljük magunkat Dodó helyébe, hívja egy csapat amelyik nemzetközi kupában standard csoportkörös, valószínűleg a fizuját megszoroznák kettővel, lehet hárommal, sokkal könnyebben tudna utána esetleg külföldre továbblépni, most hogy mondjon erre nemet? Benne is van becsvágy, karriervágy. Manapság sajnos nem életszerű, hogy egy ilyen helyzetben egy játékos azt mondja, nem kösz, inkább maradok.
Ráadásul az a gyanúm őt is kész helyzet elé állítják ha valóban vinné a Fradi. Nem nehéz túlzottan elképzelni mit mond a menedzsere és a klubvezetés neki ebben a szituban, milyen szövegek mennek.
Szóval ha ajánlat jön a Fraditól el fog menni, szinte biztos vagyok benne, de amúgy azt gondolom külföldre fog végül igazolni nem a Fradihoz.
Kocsis meg, az egész személyisége és a stílusa miatt kiválóan illene az MLS-be szerintem, szóval ez az irány nem rossz. Bár sajnálnám, egyik kedvencem a mostani csapatból, de tudom hogy nagyon megosztó.
Attól, hogy csalódás lenne, még mehet. Én is csalódnék benned, ha pink tütüben vonulnál a Vörös Hadsereg útján a Nagytemplomba, de minden neheztelésem ellenére sem mondanám, hogy ez gyökeresen megváltoztatja a rólad alkotott véleményemet.
Miért érzed úgy, hogy meg kell magyaráznod? Főként nekem, akinek semmilyen befolyásom nincs az ügyre. Amennyiben van mit mérlegelni, az ügynök, a játékos és a két klub majd mérlegel. Lehet, hogy örülünk, lehet, hogy fáj, de ne játszunk már olyat, hogy mi a itt harmincnyolcan a drukkerkocsmában majd kétharmados döntéssel megmondjuk a tutit.
Óriási szereptévesztésben vagytok, amikor nullvektorú akaratotokkal szándékoztok befolyást gyakorolni bármilyen, a klubbal kapcsolatos tevékenységre. Főleg fikázni valamelyik játékos eligazolással kapcsolatos döntését bármiféle információ nélkül, kizárólag érzelmi alapon.