Én már annyiszor reménykedtem az utánpótlás feljavításában - ami nem is feljavítás, az alapoktól kellene újjáépíteni az egészet - most már csak azt hiszem el, amit látok.
Én is figyelgetem a Stockportot. Van esélye a feljutásra, a másik ágon Bolton-Bredford (az 5. és 4. - a Stockport volt a 3.) - de a 3-6-ig 2 pont volt a különbség 46 meccsen. Én nem félnék attól hogy feljut a Stockport. Én elsősorban azt várnám, hogy az utánpótlás javuljon fel nagyon, az ígért koncepciót vigyék teljesítésbe aztán meglátjuk mire lesz elég. Ha van egy angol erős csapat a portfolióban abból lehet profitálni. Közös meccsek, játékoscserék, utánpótlás forgatás stb.
A nemzetközi szereplés nyilván plusz terhet jelent és igen, lehet, hogy erre még nem vagyunk felkészülve. Na, de nem az egy futballcsapat célja, hogy minél előrébb végezzen a bajnokságban? Azzal meg együtt jár a nemzetközi szereplés, rég rossz, ha elkezdünk taktikázni, nehogy indulnunk kelljen a nemzetköziben.
Ahogy hallaignác írta, vannak azért előnyei is, még egyet hozzátennék, remélhetőleg a tulajdonost arra inspirálja, hogy komolyabban erősítsen, hiszen nemzetközi szereplést az otthoni csapatától biztosan nem várhat.
Egy kis off ezzel kapcsolatban: A League One play off elődöntő első meccsén a Stockport idegenben nyert 1-0-ra a 94. percben lőtt meglehetősen vicces (és mákos) góllal.
(Eredmenyek,com-ról elérhető az összefoglaló youtube videója, azt a gólt érdemes megnézni... :-))
Így jó esélye van a play off döntőbe jutásra.
(Persze csak óvatosan derűlátással, a bajnokság végén kétszer is kikaptak hazai pályán, egyszer a 22-től, egyszer meg talán a 18-tól.) És, ha tovább is jutnak, még ott van a döntő a Wembleyben.
Hogy aztán, ha feljutnak, annak van-e valami hatása ránk, ha van, akkor pozitív, vagy negatív,....?
Állítólag a Championship nagyságrenddel többe kerül, de a szövetségi pénzek is nagyságrendet ugranak.
Azért valamivel több haszna van a nemzetközi szereplésnek. Ismét forog a csapat neve Európában, szívesebben igazolnak olyan csapatba a játékosok, ahol többen látják őket. Ez előre vetíti azt, hogy van esély a következő szezonban előrelépni és ismét nemzetközi porondra kilépni. Játékosként ez talán több motivációt jelent. Bárcsak az lenne a legnagyobb gondunk, hogy februárig kétfrontos harcra kényszerülünk.
Arról nem beszélve, - ha reálisan nézzük a dolgot, - hogy a nemzetközi kupaszereplés nekünk csak púp a hátunkra kategória. Bezavar a következő szezonra való felkészülésbe, a keretünk pedig, (finoman fogalmazva) nem igazán alkalmas a több frontos harcra.
A várható "haszon" pedig nem több, mint (jobb esetben) megyünk egy-két kört sehol nem jegyzett csapatok ellen.
A bronzérmet szép lett volna megszerezni, de az elment.
Segíts már, milyen elfoglaltságot ad, hogy "a zte vereséggel maradt még esély a nemzetközi kupára". Egy hete tudjuk, hogy mi a tétje - számunkra - a kupadöntőnek, nem különösebben meglepő, hogy be is jött a számunkra kedvező végeredmény. És? Örülünk neki, mást mit csináljunk? Létszámot toborozzunk? Azt hogy? Álljunk ki vasárnap délelőtt a Nagytemplom elé? Te hogy csináltad?
Naivan azt hittem, hogy a szurkolói csoportok azzal lesznek elfoglalva ma, hogy a zte vereséggel maradt még esély a nemzetközi kupára és az uccsó fordulóban létszámot toboroznak. Ehelyett a megosztottságot látok. Pedig anno az olágabin 2005 környékén még meccs alatt is meg lehetett oldani, hogy a szélsőségek (lásd neo mackó és viva palestina, stb) ne tegyenek kárt a B ben és a klubnak. Ehelyett az oldalválasztással nem az egységet növelték a csoportok, szervezetek.
Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzeti rendeletek törvényi szintre emeléséről
Elfogadva 190 igen 6 nem 0 tartózkodás
A hat nem a MH-tól érkezett. Az is azért, mert ők egy másik erre vonatkozó törvényjavaslatot már beterjesztettek. Ez nem politikai, hanem technikai jellegű döntés.
Nyugodjon le mindenki a picsába és aki nem talál olyan fórumot, ahol az ilyen témákat meg lehet beszélni, javaslom hozzon létre egy topicot. pl. Politizáljunk a Lokiért.
Nem szívesen politizálok itt, de arról van szó, hogy a veszélyhezet(ek) az országgyűlés és a kormány mandátumának megszűnésével együtt, tehát 2026. május 9-én megszűnt. Az összes jogszabály, amit arra hivatkozva hoztak meg hatályát veszti. Ez kezelhetetlen közjogi helyzetet teremt. Ennek megoldására hozták ezt a törvényt, ami átmeneti szabályozás.
Tovább nem ragozom, de aki röhögni, vagy szörnyülködni akar, olvassa végig milyen jogszabályokat hoztak így.
Azt írják, hogy a listás geci nem tud elszámolni a fradivárosra kapott 10+15 milliárdjával. Remélem az új kormány visszafizetteti velük ezt az összeget.
Amit biztos, hogy nem tudnak, hiszen régen ellopták.
Nem gondoltam volna, hogy máris szarban vannak. Nyilván még kapnak egy kalap pénzt az UEFA-tól a kupaszereplésért, de ezek szerint az hamar elfogy majd. Ami nem is baj....
A Kormány 1136/2026. (V. 7.) Korm. határozata egyes költségvetési kérdésekről
A Kormány 1.elismeri, hogy a sportszervezetek tevékenysége kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzés, az ifjúságnevelés, valamint a közösségépítés területén; 2.megállapítja, hogy az elmúlt évek gazdasági kihívásai, ideértve a koronavírus világjárványt, az energiaválságot, majd az orosz–ukrán háborút, komoly nehézségek elé állították a sportszervezeteket; 3.felkéri a honvédelmi minisztert, hogy amennyiben a Ferencvárosi Torna Club kezdeményezi az állam irányábab fennálló kötelezettségeinek időbeli átütemezését, és ezt a jogszabályok lehetővé teszik, vizsgálja meg a kérelem kedvező elbírálásának lehetőségét.
Amit a HAON művel sportújságírás címen nagyon szánalmas. Biztosan ők is érzik, mert a szerzőt sokszor nem is merik feltüntetni.. Nem mintha bátrabbakké jobb lenne, de legalább tudjuk kit kell sajnálni