Keresés

Részletes keresés

cassano71 Creative Commons License 15 perce 0 1 216573

Az nagyon szép volt meg kell hagyni. Maga a meccs meg, hát igazából az első félidő volt értékelhető szerintem mert a másodikban a románok behozták a komplett B sort, nálunk maradt a ( várhatóan ) NBI-re tervezett kezdő végig és a végére kijött a különbség.

Az első félidő bennem vegyes érzéseket hagyott, edzőmeccs ok, volt több jó megoldásunk is elől, meg sok bosszantó hiba is ahogy kell egy edzőmeccsen, de ez egy román 2.ligás csapat volt és nem egyszer túljátszottak minket, zavarba hoztak és elég jól passzoltak a kapunk előterében, minimum pariban voltak velünk az első félidőben. A védelemmel továbbra sem vagyok kibékülve, gondjaink lehetnek hátul az Újpest ellen is ha ilyen hibaszázalékkal játszunk hátul.

Aki nálunk leginkább tetszett az Bódi volt, a labdáinak szeme volt gyakran, de erről "híres" ugye. 

Azt nem nagyon értettem, hogy egy ilyen edzőmeccs esetében miért kell szó szerint komolyabb motozás, ellenőrzés a kapunál mint egy NBI-es meccsen.

Az, hogy a SZUD egy része kijött láthatóan csak azért, hogy "szarrománozzon" nekem nem volt túl szimpatikus őszintén szólva.

Előzmény: Mapé (216570)
Droli2 Creative Commons License 3 órája 0 2 216572

Edzőmeccs vagy sem, azt nagyon odatette! Szép volt, Attila!

Előzmény: Mapé (216570)
Mester111123 Creative Commons License 4 órája -4 1 216571

Óvatosan, itt nem szeretik, ha valami jót mondasz. 

Előzmény: Mapé (216570)
Mapé Creative Commons License 4 órája 0 1 216570

Azért Haris gólja nem volt csúnya.

Creative Commons License 6 órája 0 0 216569

Az nem lehet, tudjuk, hogy ideális körülmények között készülünk.

Előzmény: pippolinó (216566)
ctvi Creative Commons License 10 órája -2 0 216568

Egyébként ez nem rossz opció, a második hely EL indulást ér..... Szerintem ezzel meg lennének elégedve sok klubnál....:-)

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (216558)
ctvi Creative Commons License 10 órája -3 0 216567

Gyakorlatilag ismét elmondták, hogy a jelenlegi kerettel és két új igazolással, meg egy sérült Tőzsér Danival, - akinek mielőbbi teljes felépülést kívánok, el lehet kerülni a kiesést. A végén kiderül, hogy mire lesz ez elég. Majd kiderül, hogy 19-re  húzunk lapot, vagy már most is kezünkben van az alsó.

pippolinó Creative Commons License 10 órája 0 0 216566

Az első félidő nem volt rossz.De nagy a sérülésveszély.Nem kéne már senkinek lesérülni a rajtig.

pippolinó Creative Commons License 11 órája 0 0 216565

Nem csak az a baj, hogy a magyar bajnokságban csak néhány csapatnak van annyi szponzora/pénze, hogy legyen minimális esélye egy EL csoportkörre.Most olvasom, hogy szaudi "befektetők" érkeznek a CFR-hez és a Dinamóhoz.

Az európai elit csapatokhoz már régen megérkeztek, az ilyen olyan módon meggazdagodott milliárdosok, ezért a BL egyre inkább az álom kategória.De már az El  csoportkörre jutásra esélyes csapatoknak is a magyar csúcsköltségvetésű csapatok költségvetésének a többszöröse áll rendelkezésre.

Minimum EL csoportkör kell ahhoz minden évben, hogy esetleg az állami csöcs nélkül fent lehessen tartani egy csapatot, vagy olyan utánpótlás nevelés, hogy minden évben euró milliókért eladni játékosokat.

Ez szerintem nem fog bekövetkezni, mert a fiatalok már nem akarnak annyi energiát befektetni, hogy nevesebb külföldi csapatokhoz szerződhessenek, jól megélnek egy NB1-es , de Fecze példáját látva egy NB2-es csapat fizetéséből is.

Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 12 órája -1 0 216564

Szerencsejáték pénz:
Jogosan kapnak, sokan fogadnak rájuk tippmixen, stb-stb, de:
Állami pénz, ezt lehetne UP-ra, lélegeztető gépre, stadionépítésre, utakra, bármire költeni is akár mondhatja az ellenzék.
( Bár demagóg és debil módon csak a stadiont szajkózzák )
Itt arról lenne érdemes vitatkozni mennyit kapjanak, mire lehet fordítani, hogy osztják ezt el az NB1 és az NB2 ( esetleg NB3) között.

Mondjuk, az is igaz, hogy annál nagyobb beismerése a bundának nincs, hogy 2020-ban ! nem lehet Magyarországon külön, egy NB1-es meccsre fogadni.
Teljesen nyilvánvaló, hogy miért nem.

Közvetítési díjak:
Ebből is jogosan kapnak, de:
Pld a Premier League csapatai (de a többi nagy is)ebből élnek nagyon jól, de ott ez piaci alapon működik, minden országban nézik, stb-stb.
Nálunk ez azért nem így van.
Itt egy olyan kimutatás lenne érdekes ahol a nem állami cégek kifejezetten a magyar meccsekre fizetett reklámköltégét venné figyelembe, és még itt sem lennénk teljesen bizonyosak a dolgoban mert azért sok nem állami cég állami ráhatással működik.
Erre senki nem szólhatna semmit, ez a piaci alap ha kicsit lazán vesszük a megfogalmazásokat.

Ezeket a pénzeket ki kell venni ( minden "tulajnak" valahogy - akik kb mindenhol a párt emberei ), ennek a legelterjedtebb két fajtája:
- légióst "veszek ingyen", és visszaoszt, a jó többet, a rossz kevesebbet.
- drága, magyar játékost "veszek ingyen", magas fizetéssel, ez abból a szempontból jó, hogy többet oszt vissza, abból a szempontból meg nem, hogy drágán hozza azt a teljesítményt mint akár egy névtelen légiós.
Ebből a két típusból is mi a legjobb ?
Az ingyen igazolható.
Ezért sem igazolnak pénzért a magyar csapatok ( Fradi, Vidi, Csút más kávéház), pld a Paks (TM adat) 2015 óta nem vett pénzért játékost, de mi is 500 ezer eurót költöttünk 10 év alatt játékosvásárlásra, 20 átigazolási szezon alatt.
25 ezer eurót átlagban - egy átigazolási szezon alatt, 10 éve.
Csodálkozunk ?

TAO:
Közpénz.
Bármilyen vezetőt megkérdezel, ezt fogja mondani ( amennyiben nem beszél mellé):
A 10%-a kivehető lazán, a 20% -hoz már papírozni kell rendesen és ügyesnek kell lenni, 30%-nál akár sikkasztás és börtön is lehet.
Felhasználni csak az UP-ban lehet, de szerintem nincs olyan hely sehol ahol kizárólag oda megy az összes.
Központi vezérlésre megy ráadásul, nem lenne hülyeség, de ebben a formában csak a lopás melegágya.


 

Előzmény: hallaignác (216561)
OnlyLoki Creative Commons License 13 órája 0 0 216563

A felvetődött nevek alapján ők is nb2 szintűek, mint a most elhajtottak.

Előzmény: Red and White Man (216562)
Red and White Man Creative Commons License 13 órája 0 0 216562

Az egésznek semmi értelme nem volt... Következő alkalommal, ha lesz még ilyen lehet el sem megyek.. Szokásos porhintés volt... Némi bakiparádéval fűszerezve... (1919 es bajnoki szezon értékelése, Jégkorong eb, nem rossz a védelmünk csak rosszul védekezünk.... Stb. ) Annyi "pozitívum" volt h elmondták két igazolásunk lesz hamarosan bejelentve.... 

Előzmény: OnlyLoki (216553)
hallaignác Creative Commons License 16 órája 0 0 216561

Egy cégnek nem az a legfőbb ismérve, hogy a tulajdonosok mindig pénzt tesznek bele. Vannak balszerencsésebb időszakok, amikor ez szükséges, de ez nem cél, hanem eszköz. A nagy klubok nyereségesek, vagy, ha nem azok, akkor hajdani nagy klubok lesznek. "Az állami apanázs" egy része nem állami, hanem államosított. Különösen igaz ez a legnagyobb hányadot kitevő közvetítési jogdíjakra, vagy a szerencsejátékból befolyó összegekre. A csapatok eredményessége után járó differenciálással szemben (mint a bajnoki szereplés) illetve az MLSZ-től függetlenül (UEFA) érkező pénzek esetében nem is lehet kifogás. A teljesítmény után "járó" pénzek között, mint a meccsbevételek, saját jogdíjas termékek értékesítése szintén elfogadható a különbség, hiszen az nézőszám és tágabb értelemben véve a szurkolótábor, vagyis az elérhető célközönség méretétől függ. Itt kellene megjelennie a reklámbevételeknek, mert a reklám a hirdetőnek hasznot hoz, (alapesetben) tehát az erre szánt pénzeket üzleti alapon kellene felhasználni, nem pedig (jóindulatú leszek) érzelmi alapon elosztani. Itt sérül az esélyegyenlőség. A STRABAGNAk, a  Dunaaszfaltnak, Swietelskynek megéri a Pancho Arénában hirdetni, a Nagyerdei Stadionban pedig nem.

 

Nem mai felmérés, de meg lehet nézni, hogy a csapatok bevételeinek döntő hányada a közvetítési jogokból áll külföldön is. (Ni csak: a jegyeladásokból származó bevételek arányát tekintve partiban vagyunk a Juventusal :))

 

Érdekes lenne látni az NB1-ben szereplő csapatokról egy ilyen kimutatást. Milyen arányban szerepelnek a bevételeik között a mérkőzések bevételei, a közvetítési jogokból származó  bevételek  és a kereskedelmi jellegű bevételek. Sajnálatos módon a TAO egyáltalán nem értelmezhető egy versenysemleges bajnokságban. Maszatolásra ad még lehetőséget a légós szabály, a fiatal szabály, meg a többi ilyen dolog, amin gondolom a versenykiírás előtt matematikusok hada dolgozik, hogy "jó legyen". Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a Szerencsejáték Zrt. végzi ezt a munkát. Végül is ott értenek hozzá.

Előzmény: Té (216557)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 23 órája 0 0 216560

-ebben a:D

Előzmény: DEBRECENIVSC (216559)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 23 órája -1 0 216559

Ebben a ebben a kifordított kapitalista versenyben a magántőke semmit nem ér, de gondolom ez érthető, hogy szemléltessem a dolgot kicsit elnagyoltan 100Ft magántőkére jut a másik oldalnak 1000Ft állami, vagy államilag odarendelt cég által "szponzorált" pénz, most milliárdokról beszélünk.

 

Persze Szima hibázott, sajnos Kondás mesternek túl sok idő jutott, illetve voltak/vannak filléres problémák is, de ettől függetlenül nem lehet elvitatni, hogy ez a hajó állami szélben is versenyben volt eddig, most beszereltek egy használt dízelmotort, ami lehet már a kezdésnél lefullad, vagy éppen-éppen elpöfékel, de talán lehet hogy húzni fog majd (én ebben bízok), de úgy is kiderül majd pár meccs után.

 

Előzmény: Té (216555)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 24 órája 0 0 216558

Úgy érted mi lennénk mindig a bajnokok ti pedig mindig jövőre?:)

 

Viccet félretéve, aki nem látja, hogy mindkét klub már csak agonizál az nem is tudom...mindegy. 

Szar ez, mint az új Terminátor. 

Előzmény: Miller a sör (216554)
Creative Commons License 24 órája 0 0 216557

Megélnek az állami apanázsból, Szűkösebben persze, mint a "nagyok", de megélnek.

Előzmény: Miller a sör (216556)
Miller a sör Creative Commons License 25 órája -1 1 216556

Valamennyit csak bele kell tenniük hiszen még nem szűnt meg egyik csapat sem. 

Előzmény: Té (216555)
Creative Commons License 25 órája -1 1 216555

Vagyis nem teszi bele...

Előzmény: Miller a sör (216554)
Miller a sör Creative Commons License 25 órája -3 1 216554

No igen, ez az a két csapat ahol a tulajdonos többé-kevésbé a saját pénzét teszi bele. Tisztán látszik, hogy milyen lenne a magyar bajnokság ha nem a párt finanszírozná.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (216548)
OnlyLoki Creative Commons License 26 órája 0 2 216553

Megvolt az ankét, röviden-tömören: oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló!

https://www.dehir.hu/sport/nem-tervez-komoly-igazolast-a-loki/2020/01/17/

DaDuDe Creative Commons License 26 órája 0 0 216552

Mi lenne a keret képességeihez megfelelő taktika? ha már ilyen szakértő vagy :D :D

Előzmény: Té (216550)
OnlyLoki Creative Commons License 26 órája 0 0 216551

Erre itt a válasz: "Az új vezetőedző leszögezte: a keret adott, az alap, amire tud építkezni, megvan a csapatban, hiszen rendelkezik egyéniségekkel, kreatív futballra képes játékosokkal." dehir.hu

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (216548)
Creative Commons License 26 órája 0 0 216550

Nyilván ezt gondolják, de ha tévednek, annak nagyon nagy ára lesz. Túl sok kockázatot vállalunk, a tapasztalatlan vezetőedzővel, a kezdő erőnléti edzővel, a nem megfelelő körülmények között elvégzett felkészüléssel, a nem erősítéssel, a nem a keret képességeihez és erőnlétéhez igazított taktikával, stb.

Előzmény: ctvi (216549)
ctvi Creative Commons License 27 órája -3 0 216549

Nem viccnek szánom, mert a jelenlegi helyzetben komolyan kell venni a helyzetet, de lehet, hogy egyesek úgy gondolják, hogy tesco gazdaságos módon sem lesz gond az végén.....

A Casinóban jártas tulajdonos biztos látott sok ilyet, de itt azért nem kellene a fortunára bízni a dolgokat, és érdemes lenne a nálam sokkal jobban értő fórumozók javaslatait, kéréseit elfogadni, mert senki nem szeretné, ha a csapat kiesne az NB1-ből! Debrecen megérdemli, hogy a focicsapata a NK helyekért legyen harcban, és kiléphessen ismét a NK porondra. Korábban sem hoztak szégyent a NK kupában, és mindent megtettek a sikerekért a Debrecenben játszó focisták!

Előzmény: Té (216541)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 1 napja 0 0 216548

Közben a ZTE leigazolta a negyedik légióst is most télen. 

Egy ciprusi válogatottat. 

 

Mindenki igazolt már, minket (és az Újpestet) kivéve. 

Creative Commons License 1 napja 0 0 216547

Ez is a sajátosságaink közzé tartozik....

Előzmény: Sheverush (216546)
Sheverush Creative Commons License 1 napja 0 0 216546

Mondjuk pont arról vagyunk híresek az utóbbi időben, hogy fizikálisan kirobbanó állapotban levő, mentálisan erős, lelkileg feltöltődött igazi csapatjátékosok érnek be itt tömegével.

Előzmény: OnlyLoki (216542)
Creative Commons License 1 napja 0 0 216545

Nekünk persze jó lenne, de gondolj bele, te az angol klub vezetői helyében Magyarországra adnád kölcsön? Oké, itt az édes otthon, a mentális gondjaira talán gyógyír lenne, de az itt végzett edzésmunka....

Előzmény: OnlyLoki (216542)
CensoredFan16 Creative Commons License 1 napja 0 0 216544

Ez nem csak rajta múlik. 

Előzmény: hallaignác (216543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!