Ez a beszélgetés akár tavaly, akár idén is, ráadásul bárkivel készülhetett volna.
Babla1: kétségtelen, hogy az eredmények nem a DVSC szintjéhez, múltjához méltóak voltak, nem ebben a pozícióban kellene állnia a klubnak a tabellán, a város, a szurkolók többet érdemelnének
Babla2: nem lőttünk elég gólt, így olyan meccseket is elveszítettünk, amiken nem érdemeltünk vereséget. A tavasszal már picit jobban alakultak az eredményeink, volt 5 győzelmünk és 3 döntetlenünk az 5 vereség mellett, ami azonban nem volt elég ahhoz, hogy megfelelő helyen álljunk a táblázaton
Babla3:Magyar játékosok és debreceni fiatalok beépítése volt a cél, a jövő csapatának kialakítása, mert úgy gondoltam, Debrecen városa rászolgált egy olyan csapatra, amelyben sok helyi futballistának lehet szurkolni, akikre büszkék lehetnek. Erről beszéltünk is a klubvezetéssel. Végül egyelőre nem sikerült túl sok magyar futballistát igazolnunk.
Babla4: nem mindenki látta át a helyzetet, hogy mennyire van kézben a tervezett folyamat, mennyire dolgozunk megfelelően
Nem Navarro-t hasonlítottam a felsorolt edzőkhöz, hanem a helyzetet: szerintem nagy kockázatot vállalt azzal a klub, hogy elküldte El Maestro-t, és hozott egy olyan edzőt aki a felnőtt fociban szinte teljesen tapasztalatlan. Szerintem azzal mindenki egyet érthet, hogy Navarronak óriási tudása van, de ez nem jelenti azt, hogy vezetőedzőként is sikeres lesz. Persze nincs garancia arra sem, hogy egy máshol sikeres, tapasztalt edző beválik. Ezért én nem változtattam volna a kispadon. Nestort legalább már ismertük, tudtuk, hogy mit várhatunk tőle, és bár az elején nagyon különc figurának tűnt, én a végére egészen megkedveltem. Remélem Navarro-val is hasonlóan "járok".
Lassacskán mi leszünk az egyetlen csapat, amely még nem igazolt. A Fradi már legalább 5-6 játékost hozott, de a riválisok is erősítettek... Cserébe elment már a keret harmada.
Egy magyar szinten is közepes játékos,aki néha önerőből vagy 1-1 edző keze alatt Nb1es szinten jó játékossá vált. Tett bele munkát,de az a Dvsc nagy gondja hosszú évek alatt nem igazoltunk a helyére senkit.
Ez ide elég,nemzetközi szint aljához se.Sajnos még Janika kaliberek se sorakoznak.
Akik már rugdosnák a felnőtt keret ajtaját,se kis Dzsudzsákok,se más. Ha csak annyit elérünk ez változik és ténylegesen lesz akadémia változás már megérte.
Az igértes Pintér és Bényei sincs sehol és nem azt futja amit a nagy DLA szakértők megmondtak.
Ez az edző meg össze se hasonlítható az általad felsorolt magyar nevekkel,nincs olyan 0 pedigréjü spanyol,főleg nekem az,aki Atleticonál lehet akadémiai igazgató. Aki hosszú-hosszú évek óta első sorban saját akadémiájára támaszkodva él és maradt spanyol első osztályú csapat.
Értem én a magyar nullákhoz hasonlítjuk,mert nekünk ez a példa. Mondjuk úgy Herceg Bandi se utánpótlás se más szinten nyomába se ér és felnőtt edzőként szerettük..
Az is igaz,ide játékosok kellenek sürgősen,mert jöhet ide Ancelotti is ,Polozni vagy Kocsisokkal nem váltaná meg a világot. Kicsit késésben vagyunk.
Ha adnak 1,5 milliót érte, hagy vigyék.Majd kölcsönadják Barcikára, mint Baranyait aztán jöhet vissza ingyen hozzánk.Meg kell fejni a Molt a liláknál is, ha már a fehérvárt nem lehet.
Janikára lehetett számítani védőként és középpályásként is. Biztos, hogy voltak gyengébb meccsei, helyezkedési hibái, de ez még azoknál is előfordul, akik világ életükben hátvédként játszottak. Én kívánom, hogy neked legyen igazad, és olyan bomba keretünk legyen, ahol ezek a játékosok még időhúzó cserék se lehetnek. Én magam részéről ezt sajnos nagyon nehezen tudom elképzelni. Már csak azért is, mert az edző választás is elég kockázatosra sikerült. Persze van esélye, hogy tök jól fog elsülni, de általában ezeket az "elvi síkon jól is működhetne" sztorikat később nagy baklövésként szoktuk értékelni (Máté Csaba, Huszti Szabi, Vitelki Zoli, no name, sehol nem bizonyító igazolások)
Nincs annyi idő a két bajnokság között. Biztosan nem lapulva, fű alatt történnek a dolgok, de mire minden a helyére kerül és megjelenhetnek a külvilág előtt a már csak FORMÁLIS aláírásra az alapos előkészítést igényel. Utána még egyidőben rá kell érjen mindenki a nép elé állni.
Az edzőváltás a játékosok elküldése (meg nem hosszabbítása) már az új stáb munkája. Aláírni meg a hivatalos váltásig csak Zengel ír (legalább is ezt promotálják felénk). Ezért parádézott ő az új edzővel. Ha lenne már új bejelenteni való új játékos szerintem ővele is Zengel állna ki. Makray szerződése is lejár. Ő sem villoghat már a jövővel, de a leendő kisebbségi tulajdonos miért ne tehetné? Az is lehet, hogy Zengel most ügyvezető tulajként funkcionál.
Fura egy helyzet, jogilag nem, de gyakorlatilag az, azok alakítják a keretet akikből még meghiúsulás is lehet. Nem az lenne a normális, hogy előbb elrendeznek időben mindent, majd a jogi áldás után, kezdenek az operatív munkába, mint fű alatt, lapulva tenni venni.
A lényeges bejelentést jogilag alaposan elő kell készíteni, hogy utána nehogy pad alá essünk. Az élet viszont addig is megy tovább és a keretet alakítani kell.
Ezt akkor tudnám megmondani, ha már tudjuk kik jönnek helyettük. Az remélem, hogy sokkal jobbak jönnek helyettük. Azt is remélem, hogy a változások alatt minden tekintetben jobb lesz mint volt, a tájékoztatás is.
Én szeretem tudni ki az aki a döntéseket hozza. Azonban még nem érzed, hogy lényeges bejelentés hiányzik?
Az hogy egy játékos hamarabb kiírja, hogy elment az eddigi klubjától az azért van mert ezzel az kívánja felénk mutatni, hogy ő ment és nem azt hogy küldték esetleg nem számítanak rá a jövőben. Ezzel a saját lelkivilágát simogatja, nyugtatja.
Ha előre akarunk lépni nem Malinovra és Kocsis Gergőre kell építenünk. Maurides más kávéház. Bár neki is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Én bízom benne, hogy jobbat hoznak helyette, de ő is lehet hogy újra kölcsön vehető csak azt előbb a St.Pauli eldönti, hogy számít e rá ebben az idényben.
Kiket siratunk azok közül akik elmentek? Szerintem erre a kérdésre akkor lehet visszatérni, ha kiderül, hogy kik érkeztek a helyükre. Én mondjuk azt nehezen tudom elképzelni, hogy annyira mély és minőségi keretünk lesz a következő szezonban, hogy Janika nem tudott volna leülni a kispadra. De említhetném akár Kocsis Gergőt is.
Malinovban volt potenciál, Maurides nyilván kimagaslana az NB I-ből egy jó alapozás után, Kocsis Gergő az utolsó fordulókban az egyik legjobbunk volt. Nyilván Maurides esetében nem saját döntés volt...
Egyébként említetted a honlap friss tájékoztatást, ezt azért én tudnám cáfolni :D Megyó és Janika is pl. előbb kiírta a saját social felületére, hogy távozik :)
Nem járok arra, ismerősöm sincs. A tájékoztatás sokkal jobb lehetne mint most van, a sérültekről való rendszeres beszámoló, a szurkolókat érdeklő infók, klubról, csapatról, tervekről, az értékelések hiánya.
No meg ki dönt jelenleg játékos értékesítés és vételben jelenleg, tudod? Vagy nem érdekel?