Keresés

Részletes keresés

ChrisRea Creative Commons License 1,5 órája -2 0 274637

20. forduló győztese a Fradi 3 közvetlen riválisból 2-ben edző levéve a pályáról, a harmadikból játékos kiemelés :)

ez azt jelenti hogy leadják az Újpestnek ?

ChrisRea Creative Commons License 1,5 órája -2 0 274636

https://magyarnemzet.hu/sport/2026/02/fradi-osvath-attila-igazolas-paks

A Fradi módszeresen "vásárolgat" a riválisoktól, tőlünk a szezon kapusát kapust  most a Pakstól a védőt vitte... ez még talán jó is nekünk most.

szaunas Creative Commons License 3 órája -1 1 274635

Hála Istennek, sikerült az MLSZ-nek jól megbüntetnie a bűnösöket!

Az a barom feketerigó meg röhög a markába...

Ennyit az MLSZ-ről.

Előzmény: ChrisRea (274632)
ChrisRea Creative Commons License 3 órája -2 1 274634

Majd jön Dombi :)

Előzmény: hallaignác (274633)
hallaignác Creative Commons License 4 órája -2 1 274633

Amennyire Navarro ragaszkodik a meccs tervhez, szerintem nagymeglepetés nem lehet. A sérülés, vagy kiàllítás kavarhat be, de padon nem olyan nagy a választék, hogy nélküe ne lehessen nagy tévedés nélkül dönteni.

Előzmény: ChrisRea (274632)
ChrisRea Creative Commons License 5 órája -1 3 274632

nyilván újpest is benne kell legyen

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) február 5-i ülésén arról határozott, hogy a győri rangadón (2-2) kiállított vezetőedzőnket, Sergio Navarrót (és Borbély Balázst, az ETO trénerét) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltja. Ez az jelenti, hogy Sergio Navarro a szombati, Paks elleni hazai összecsapáson és a jövő hét pénteki, újpesti találkozón nem lehet ott a kispadon.

pippolinó Creative Commons License 2 napja -1 0 274631

Köszi.A Várdánál úgy éreztem, többet kapnak.

Előzmény: ivanandras (274630)
ivanandras Creative Commons License 2 napja -1 0 274630

Paks: 7
Diósgyőr, Fradi: 6
ETO: 5
Újpest, ZTE, Barcika: 4
Szpari, Puskás, MTK: 3
Debrecen, Kisvárda: 2

Előzmény: pippolinó (274627)
hallaignác Creative Commons License 2 napja -1 1 274629

Mégis milyen felelősséget visel a VAR, vagy bárki a döntésekért? 

Azt állítottad, hogy "Azt kéne szabályba hozni, hogy a VAR szava a döntő, hiszen ők többször vissza tudják nézni , több szempontból" 

Ez indította el bennem a gondolatot és ezért írtam le a véleményemet. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megérted ezért nem is neked szólt. Hibáztam. Új hozzászólásként kellett volna írnom, nem a te bejegyzésedre válaszolva. Bocsánat. Ne vedd magadra.

Előzmény: pippolinó (274628)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -1 0 274628

Mégis milyen felelősséget visel a játékvezető? Most már megoszthatják a döntő szituk felelősségét a varosokkal. Majd megnézik, jogy les volt-e, 11es volt-e?De ellenünk olyan határozott volt a spori, hogy ellent mondott a varosoknak,precedenst teremtve.Kíváncsi leszek, hány ilyen lesz ezután, mert eddig még nem volt ez szokás.

Előzmény: hallaignác (274625)
pippolinó Creative Commons License 2 napja -1 0 274627

Meg a Puskás,Psks,Várda...Kíváncsi lennék, melyik csapatnak hány 11est adtak?

Előzmény: cassano711 (274626)
cassano711 Creative Commons License 3 napja -2 2 274626

Ennek a játékvezető kihívásnak csak akkor van értelme, ha a Loki ellen lehet ítélni. 

Vagy ha a Fradi javára :D

Előzmény: pippolinó (274624)
hallaignác Creative Commons License 3 napja -1 4 274625

Ezzel nem értek egyet. A játékvezető visel minden felelő(tlen)séget. Ő döntsön. Egyébként nagy leegyszerűsítés a tizenegyesekre leszűkíteni a dolgot. Rúsz már akkor elveszítette az irányítást, amikor Gavricnak nem adott sárgát amikor az felrúgta Szűcsöt. 

A VAR meg, azon elméletileg jó ötletek közzé tartozik, amelyek elbuktak a gyakorlati vizsgán. Aki játékvezetőként alkalmatlan, az a VAR kocsiban is az. Márpedig ők körbejárnak és egymást ellenőrzik. Ma nekem, holnap neked. Aki haver annak erre billen, aki gecizett, annak amarra. Biztosan vannak haverok kiküldve egy-egy meccsre, meg olyanok is akik ki sem állhatják egymást. Bármelyik eset áll elő elfogulatlanságról nem beszélhetünk.

Ez egy belterjes posvány.  Puhl Sándor volt az, aki felvállalta, hogy nyilvánosan értékeli a játékvezetők tevékenységét.  Az MLSZ és a játékvezetői lobbi közösen kicsinálta. Állítólag ez nyilvános kritika rombolta a játékvezetők tekintélyét. Nem a szar teljesítmény rombolta, hanem az, hogy szóvá tették! 

Ennek évekre kiható hatása van. A Spori  próbálkozik a játékvezetők értékelésével, de arcot, nevet nem ad hozzá. Miért? Mert senki nem akar belehugyozni a konnektorba. 

A labdarúgásnak a játékvezetők ugyanolyan részei, mint a toborzás, az akadémiák, a klubok és a válogatott. (meg az infrastruktúra, a szurkolók, a jogi környezet, stb.) Amíg a labdarúgás és az azt befolyásoló tényezők valamennyi szegmense nem éri el a megfelelő szintet, addig a magyar focira nem vár felemelkedés. 

Egy lepukkant autót egy vagyonért ki lehet csinosítani. Új fényezés, motorgenerál, futómű, kormánymű, meg sípoló seggű kiskacsa, de ha az ajtó nem jól záródik, kibaszhatják a műszaki vizsgán.

Na így basznak ki minket a világ futballjából a korrupt, pénzmosó, lókupecek és az államilag kézivezérelt irányítás miatt. Egy ország esetében ezt kommunizmusnak, vagy fasizmusnak neveznék. Hogy erre a helyzetre mi a megfelelő kifejezés nem tudom, talán a kollektív bölcsesség segít megtalálni a megfelelőt. 

Végh Antal sajnos már nem tud segíteni.

Előzmény: pippolinó (274624)
pippolinó Creative Commons License 3 napja -1 3 274624

Persze a Vajda 11-esét még el is tudom fogadni.De hogy kihívja a VAR a játékvezetőt, nyílván azért mert ők másként látták, ennek ellenére megadja a 11-est. Az, hogy ilyen még nem fordult elő Magyarországon, hogy a játékvezető ellentmondott a VAR-nak, az eléggé beszédes.Azt kéne szabályba hozni, hogy a VAR szava a döntő, hiszen ők többször vissza tudják nézni , több szempontból.Ennek a játékvezető kihívásnak csak akkor van értelme, ha a Loki ellen lehet ítélni. 

szaunas Creative Commons License 3 napja -1 1 274623

"Az MLSZ részéről jó megoldás lehetne egy közlemény, de akkor el kell fogadni azt az álláspontot 

– mondta Horváth Róbert. "

https://www.haon.hu/helyi-sport/2026/02/rusz-marton-debreceni-vsc-dvsc-horvath-robert-var

Előzmény: Hermann Josef Matula (274620)
ChrisRea Creative Commons License 3 napja -1 1 274622

Az "undor és hányinger fogja el azok után, ami történt" kombót legutóbb a Judit érzett Petivel kapcsolatban, szóval tényleg fura hogy egy kopasz szerb ennyire lelkileg feminin, megértelek. 

Mindazonáltal nehéz lesz összehozni még 15x hiába követeled.

ChrisRea Creative Commons License 3 napja -1 2 274621

Marko Nikolics nem így látja, és nagyon kiborult, úgy fogalmazott: undor és hányinger fogja el azok után, ami történt.

Hermann Josef Matula Creative Commons License 3 napja -4 0 274620

Marko Nikolics nem így látja, és nagyon kiborult, úgy fogalmazott: undor és hányinger fogja el azok után, ami történt. - ezt elfelejtetted leírni. Nem lehetne még vagy 17X?

Előzmény: ChrisRea (274619)
ChrisRea Creative Commons License 3 napja -1 1 274619

ez trend? mellesleg Aek3 -2 Craiova Konferencia meccs végét pont láttam még decemberben ahol a mi Romanchuk-unk is vitézkedett hát ott is +8 illetve +14! perc hosszabbítással fordítottak tízivel. Szóval lehet ez "új" bírói csiribi*csiribá.

ha ez esetleg vígasztal valakit képesek voltak Görögbe hívni bírónak azt a faszt akit az EB-ről is hazazavartak! Danny Makkelie-t hazaküldte az UEFA. Tájékoztatták, hogy nem vezet további mérkőzéseket a németországi Eb-n, miután két meccset bíráskodott a csoportkörben, és mindkét mérkőzésre panasz érkezet

ezek után "szuperbíróként" ?! elhívják az  AEK–Olimpiakosz meccsre! Megbízhatóan megvesztegethető?

Görögországban forrnak az indulatok a vasárnap esti AEK–Olimpiakosz futballrangadó után. A hazaiak az 59. percben Varga Barnabás első görögországi góljával szerezték meg a vezetést, a vendégek a 106. percben (!) egyenlítettek 11-esből. Az AEK vezetőedzője, a Székesfehérváron is megfordult Marko Nikolics emiatt nagyon kiborult, azt mondta, hányingert és undort érez azok után, ami történt.

Görögországban mindenki sejtette, hogy puskaporos hangulatú lesz a bajnokság 19. fordulójában az AEK–Olimpiakosz rangadó, így nem is görög játékezető dirigált, hanem a holland Danny Makkelie. A találkozó végén a 100. percben tumultuózus jelenetek játszódtak le az AEK kapuja előtt, s ugyan Makkelie elsőre nem ítélt büntetőt, a VAR kihívta a monitorhoz, és utána a tizenegyespontra mutatott. Úgy ítélte meg, hogy Andre Luiz ellen Mukundi szabálytalankodott. Mehdi Taremi a végül a 106. percben belőtte a büntetőt, így lett 1-1.

Az AEK trénere, Marko Nikolics nem így látja, és nagyon kiborult, úgy fogalmazott: undor és hányinger fogja el azok után, ami történt. Állítása szerint Makkelie azt mondta, egy lehetséges kezezést megy megnézni a monitorhoz, de aztán „mást talált”, így ítélt 11-est.

Ebcsont42 Creative Commons License 3 napja -1 3 274618

Olvastam, van abban bejegyzésben durvább gondolat is, mint a két elmaradt piros..

"A televíziós közvetítésben a riporter a következőket mondta: „Kaptam a VAR szobától - és köszönöm szépen az információt – hogy ahogy említettem, azt vizsgálják, mennyire volt természetes ez a testhelyzet Batik részéről” Itt pedig meg kell állni egy szóra. Senki, de senki nem hallgathatja a játékvezetők közötti kommunikációt a VAR protokoll szerint. Azt meg pláne nem lehet, hogy onnan információt szolgáltassanak külső személy – jelen esetben a riporter – felé. Ki volt, aki információt adott ki? A helyszínen levő Győr-Sopron-Moson vármegyei Hanacsek Attila JB elnök? Ha igaz az, hogy a VAR szobából információ került ki, akkor az egész VAR rendszer tisztasága sérült meg, ez pedig a külső befolyásolhatóságot veti fel."

Előzmény: ivanandras (274617)
ivanandras Creative Commons License 3 napja -1 3 274617

Érdekesség, hogy a mi meccseinket rendre balfasz módon elemző SPORI nevű oldal is durván beleállt rúszba. A tizenegyes jogtalansága mellett két elmaradt győri piros lapot emelnek ki.

szaunas Creative Commons License 3 napja -1 2 274616
Előzmény: szaunas (274615)
szaunas Creative Commons License 4 napja -1 1 274615

Igen, vélelmezhető hogy egyedül vagy ezzel a véleményeddel.

Hiszem, hogy egy szabályosan megadott 11-ért senki nem hisztizne, mert ez pontosan benne van a szabályzatban!

Mint ahogy az is, hogy mi számít annak...

A 90. percben nem könnyű (vagy pont az?) mérkőzés -eredményeket befolyásoló döntéseket hozni.

Ennek az alaknak ez is sikerült!

Hogy az ilyen eredményt befolyásoló döntések hogy hatnak a játékosokra, a szurkolókra de főleg a befektetőkre, az persze senkit nem érdekel. Ezek a döntések kiábrándultsághoz és így az egész NB-1 hitelességének megkérdőjelezéséhez vezetnek. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a Loki esetében pont most öltek külföldi befektetők milliárdokat a csapatba, és nem azért, hogy egy ilyen alak (saját zsebre?) szórakozhasson az eredményekkel !

Emiatt (is) a hitelesség kedvéért biztos nem ártana ha az MLSZ megszólalna, és az erősen megingó közbizalmat egy normális nyilatkozattal, garanciákkal visszaállítaná!

A VAR pedig valóban minősíthetetlen minőségű felvételeket produkál... Itt jegyzem meg, hogy a most közvetített Paks - FTC - meccsen a "lesvonal technológia" nem működik! Vajon miért nem? Nincs pénz arra, hogy egy bajnoki meccsre minőségi döntéssegítő rendszereket üzemeltessenek?! 

Tényleg jól van ez így??

Előzmény: LowKey (274602)
Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja -1 2 274614

Nem igaz hogy csak a kárunkra, de hogy sokkal többet a kárunkra az már biztosan igaz. Volt mikor valaki összeszámolta hogy ősszel miket műveltek, a Kisvárda, a felcsút elleni elmaradt 11-esek, Bárány kisvárdai felezővonalas lese, hirtelen ami eszembe jut. Olyanra én nem nagyon emlékszem hogy teljesen vitathatatlan 11est nem adtak meg ellenünk. A Youga tegnapi szituja necces volt, az talán adható lett volna, de az se 100%os azért, de erre az 1re emlékszem csak. Ha van még írjátok le. És ugye Puskás meg Kisvárda ellen kikaptunk itthon tehát pontokba kerültek a tévedések, ott lennénk a Győr mögött 1-2 pontra. Sok volt ez már na. 

Előzmény: LowKey (274613)
LowKey Creative Commons License 4 napja -5 0 274613

Nem vagyok az a figura, még akkor sem ha félre akarod magyarázni amit írtam.

Az konkrétan nem igaz hogy csak a kárunkra hibáznak, még ha a szurkoló a saját csapata javára történő tévedéseket nehezebben is veszi észre, de nem ez a lényeg, hanem hogy mit reagálunk rá és ki.

Én annyit mondtam, hogy ezzel a nyilatkozattal pont semmit nem értünk el. Ha azt látjuk a statisztikák alapján hogy szopatnak minket akkor leülök valamelyik MLSZ csicskával, és megbeszélem vele hogy ezzel mit lehet csinálni, le lehet-e mondjuk iratkozni, vagy tudja a f@szom, de ez a nyilatkozás a fürdős qrva zöld állami gondozottak szokása, a gyakorlati haszna pontosan nulla. 

Egyébként mondtam h egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de akkor is így gondolom :)

Előzmény: Gatyabandi2 (274608)
Önkény úr Creative Commons License 4 napja -2 2 274612

B..i MLSZ! Aki ezt szóvá teszi azt eltiltják.

Előzmény: ivanandras (274609)
ivanandras Creative Commons License 4 napja -2 4 274611

Elképzelem ezt fordítva...

Tizenhatoson belül felrúgom a támadó, kiesik a tizenhatoson kívülre, majd ott még belerúgok egyet. Akkor ez nem tizi? :D

Előzmény: pippolinó (274610)
pippolinó Creative Commons License 4 napja -1 4 274610

És megmagyarázták, hogy bár a büntető területen kivül kezdődött a szabálytalanság, jelen esetben még fojtatódott belül is.Megáll az ész.A Kisvárdát is teletömik 11-essel, ha másként nem megy.

Előzmény: ivanandras (274609)
ivanandras Creative Commons License 4 napja -2 2 274609

Diók ellen is milyen tizit fújtak be...?

Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja -1 3 274608

Ezek szerint te az a figura vagy, akit ha folyamatosan szopatnak, megaláznak stb azt te szó nélkül tűröd mégha huszadjára történik meg akkor is. Nem, egy idő után betelik a pohár, és ez már kurva sok amit művelnek a bírók velünk, folyamatosan a kárunkra csak. Valamit mostmár fel kell szólalni mert teljesen tarthatatlan állapot. 

Előzmény: LowKey (274602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!