Amennyire Navarro ragaszkodik a meccs tervhez, szerintem nagymeglepetés nem lehet. A sérülés, vagy kiàllítás kavarhat be, de padon nem olyan nagy a választék, hogy nélküe ne lehessen nagy tévedés nélkül dönteni.
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) február 5-i ülésén arról határozott, hogy a győri rangadón (2-2) kiállított vezetőedzőnket, Sergio Navarrót (és Borbély Balázst, az ETO trénerét) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltja. Ez az jelenti, hogy Sergio Navarro a szombati, Paks elleni hazai összecsapáson és a jövő hét pénteki, újpesti találkozón nem lehet ott a kispadon.
Mégis milyen felelősséget visel a VAR, vagy bárki a döntésekért?
Azt állítottad, hogy "Azt kéne szabályba hozni, hogy a VAR szava a döntő, hiszen ők többször vissza tudják nézni , több szempontból"
Ez indította el bennem a gondolatot és ezért írtam le a véleményemet. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megérted ezért nem is neked szólt. Hibáztam. Új hozzászólásként kellett volna írnom, nem a te bejegyzésedre válaszolva. Bocsánat. Ne vedd magadra.
Mégis milyen felelősséget visel a játékvezető? Most már megoszthatják a döntő szituk felelősségét a varosokkal. Majd megnézik, jogy les volt-e, 11es volt-e?De ellenünk olyan határozott volt a spori, hogy ellent mondott a varosoknak,precedenst teremtve.Kíváncsi leszek, hány ilyen lesz ezután, mert eddig még nem volt ez szokás.
Ezzel nem értek egyet. A játékvezető visel minden felelő(tlen)séget. Ő döntsön. Egyébként nagy leegyszerűsítés a tizenegyesekre leszűkíteni a dolgot. Rúsz már akkor elveszítette az irányítást, amikor Gavricnak nem adott sárgát amikor az felrúgta Szűcsöt.
A VAR meg, azon elméletileg jó ötletek közzé tartozik, amelyek elbuktak a gyakorlati vizsgán. Aki játékvezetőként alkalmatlan, az a VAR kocsiban is az. Márpedig ők körbejárnak és egymást ellenőrzik. Ma nekem, holnap neked. Aki haver annak erre billen, aki gecizett, annak amarra. Biztosan vannak haverok kiküldve egy-egy meccsre, meg olyanok is akik ki sem állhatják egymást. Bármelyik eset áll elő elfogulatlanságról nem beszélhetünk.
Ez egy belterjes posvány. Puhl Sándor volt az, aki felvállalta, hogy nyilvánosan értékeli a játékvezetők tevékenységét. Az MLSZ és a játékvezetői lobbi közösen kicsinálta. Állítólag ez nyilvános kritika rombolta a játékvezetők tekintélyét. Nem a szar teljesítmény rombolta, hanem az, hogy szóvá tették!
Ennek évekre kiható hatása van. A Spori próbálkozik a játékvezetők értékelésével, de arcot, nevet nem ad hozzá. Miért? Mert senki nem akar belehugyozni a konnektorba.
A labdarúgásnak a játékvezetők ugyanolyan részei, mint a toborzás, az akadémiák, a klubok és a válogatott. (meg az infrastruktúra, a szurkolók, a jogi környezet, stb.) Amíg a labdarúgás és az azt befolyásoló tényezők valamennyi szegmense nem éri el a megfelelő szintet, addig a magyar focira nem vár felemelkedés.
Egy lepukkant autót egy vagyonért ki lehet csinosítani. Új fényezés, motorgenerál, futómű, kormánymű, meg sípoló seggű kiskacsa, de ha az ajtó nem jól záródik, kibaszhatják a műszaki vizsgán.
Na így basznak ki minket a világ futballjából a korrupt, pénzmosó, lókupecek és az államilag kézivezérelt irányítás miatt. Egy ország esetében ezt kommunizmusnak, vagy fasizmusnak neveznék. Hogy erre a helyzetre mi a megfelelő kifejezés nem tudom, talán a kollektív bölcsesség segít megtalálni a megfelelőt.
Persze a Vajda 11-esét még el is tudom fogadni.De hogy kihívja a VAR a játékvezetőt, nyílván azért mert ők másként látták, ennek ellenére megadja a 11-est. Az, hogy ilyen még nem fordult elő Magyarországon, hogy a játékvezető ellentmondott a VAR-nak, az eléggé beszédes.Azt kéne szabályba hozni, hogy a VAR szava a döntő, hiszen ők többször vissza tudják nézni , több szempontból.Ennek a játékvezető kihívásnak csak akkor van értelme, ha a Loki ellen lehet ítélni.
Az "undor és hányinger fogja el azok után, ami történt" kombót legutóbb a Judit érzett Petivel kapcsolatban, szóval tényleg fura hogy egy kopasz szerb ennyire lelkileg feminin, megértelek.
Mindazonáltal nehéz lesz összehozni még 15x hiába követeled.
Marko Nikolics nem így látja, és nagyon kiborult, úgy fogalmazott: undor és hányinger fogja el azok után, ami történt. - ezt elfelejtetted leírni. Nem lehetne még vagy 17X?
ez trend? mellesleg Aek3 -2 Craiova Konferencia meccs végét pont láttam még decemberben ahol a mi Romanchuk-unk is vitézkedett hát ott is +8 illetve +14! perc hosszabbítással fordítottak tízivel. Szóval lehet ez "új" bírói csiribi*csiribá.
ha ez esetleg vígasztal valakit képesek voltak Görögbe hívni bírónak azt a faszt akit az EB-ről is hazazavartak! Danny Makkelie-t hazaküldte az UEFA. Tájékoztatták, hogy nem vezet további mérkőzéseket a németországi Eb-n, miután két meccset bíráskodott a csoportkörben, és mindkét mérkőzésre panasz érkezet
ezek után "szuperbíróként" ?! elhívják az AEK–Olimpiakosz meccsre! Megbízhatóan megvesztegethető?
Görögországban forrnak az indulatok a vasárnap esti AEK–Olimpiakosz futballrangadó után. A hazaiak az 59. percben Varga Barnabás első görögországi góljával szerezték meg a vezetést, a vendégek a 106. percben (!) egyenlítettek 11-esből. Az AEK vezetőedzője, a Székesfehérváron is megfordult Marko Nikolics emiatt nagyon kiborult, azt mondta, hányingert és undort érez azok után, ami történt.
Görögországban mindenki sejtette, hogy puskaporos hangulatú lesz a bajnokság 19. fordulójában az AEK–Olimpiakosz rangadó, így nem is görög játékezető dirigált, hanem a holland Danny Makkelie. A találkozó végén a 100. percben tumultuózus jelenetek játszódtak le az AEK kapuja előtt, s ugyan Makkelie elsőre nem ítélt büntetőt, a VAR kihívta a monitorhoz, és utána a tizenegyespontra mutatott. Úgy ítélte meg, hogy Andre Luiz ellen Mukundi szabálytalankodott. Mehdi Taremi a végül a 106. percben belőtte a büntetőt, így lett 1-1.
Az AEK trénere, Marko Nikolics nem így látja, és nagyon kiborult, úgy fogalmazott: undor és hányinger fogja el azok után, ami történt. Állítása szerint Makkelie azt mondta, egy lehetséges kezezést megy megnézni a monitorhoz, de aztán „mást talált”, így ítélt 11-est.
Olvastam, van abban bejegyzésben durvább gondolat is, mint a két elmaradt piros..
"A televíziós közvetítésben a riporter a következőket mondta: „Kaptam a VAR szobától - és köszönöm szépen az információt – hogy ahogy említettem, azt vizsgálják, mennyire volt természetes ez a testhelyzet Batik részéről” Itt pedig meg kell állni egy szóra. Senki, de senki nem hallgathatja a játékvezetők közötti kommunikációt a VAR protokoll szerint. Azt meg pláne nem lehet, hogy onnan információt szolgáltassanak külső személy – jelen esetben a riporter – felé. Ki volt, aki információt adott ki? A helyszínen levő Győr-Sopron-Moson vármegyei Hanacsek Attila JB elnök? Ha igaz az, hogy a VAR szobából információ került ki, akkor az egész VAR rendszer tisztasága sérült meg, ez pedig a külső befolyásolhatóságot veti fel."
Érdekesség, hogy a mi meccseinket rendre balfasz módon elemző SPORI nevű oldal is durván beleállt rúszba. A tizenegyes jogtalansága mellett két elmaradt győri piros lapot emelnek ki.
Igen, vélelmezhető hogy egyedül vagy ezzel a véleményeddel.
Hiszem, hogy egy szabályosan megadott 11-ért senki nem hisztizne, mert ez pontosan benne van a szabályzatban!
Mint ahogy az is, hogy mi számít annak...
A 90. percben nem könnyű (vagy pont az?) mérkőzés -eredményeket befolyásoló döntéseket hozni.
Ennek az alaknak ez is sikerült!
Hogy az ilyen eredményt befolyásoló döntések hogy hatnak a játékosokra, a szurkolókra de főleg a befektetőkre, az persze senkit nem érdekel. Ezek a döntések kiábrándultsághoz és így az egész NB-1 hitelességének megkérdőjelezéséhez vezetnek. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a Loki esetében pont most öltek külföldi befektetők milliárdokat a csapatba, és nem azért, hogy egy ilyen alak (saját zsebre?) szórakozhasson az eredményekkel !
Emiatt (is) a hitelesség kedvéért biztos nem ártana ha az MLSZ megszólalna, és az erősen megingó közbizalmat egy normális nyilatkozattal, garanciákkal visszaállítaná!
A VAR pedig valóban minősíthetetlen minőségű felvételeket produkál... Itt jegyzem meg, hogy a most közvetített Paks - FTC - meccsen a "lesvonal technológia" nem működik! Vajon miért nem? Nincs pénz arra, hogy egy bajnoki meccsre minőségi döntéssegítő rendszereket üzemeltessenek?!
Nem igaz hogy csak a kárunkra, de hogy sokkal többet a kárunkra az már biztosan igaz. Volt mikor valaki összeszámolta hogy ősszel miket műveltek, a Kisvárda, a felcsút elleni elmaradt 11-esek, Bárány kisvárdai felezővonalas lese, hirtelen ami eszembe jut. Olyanra én nem nagyon emlékszem hogy teljesen vitathatatlan 11est nem adtak meg ellenünk. A Youga tegnapi szituja necces volt, az talán adható lett volna, de az se 100%os azért, de erre az 1re emlékszem csak. Ha van még írjátok le. És ugye Puskás meg Kisvárda ellen kikaptunk itthon tehát pontokba kerültek a tévedések, ott lennénk a Győr mögött 1-2 pontra. Sok volt ez már na.
Nem vagyok az a figura, még akkor sem ha félre akarod magyarázni amit írtam.
Az konkrétan nem igaz hogy csak a kárunkra hibáznak, még ha a szurkoló a saját csapata javára történő tévedéseket nehezebben is veszi észre, de nem ez a lényeg, hanem hogy mit reagálunk rá és ki.
Én annyit mondtam, hogy ezzel a nyilatkozattal pont semmit nem értünk el. Ha azt látjuk a statisztikák alapján hogy szopatnak minket akkor leülök valamelyik MLSZ csicskával, és megbeszélem vele hogy ezzel mit lehet csinálni, le lehet-e mondjuk iratkozni, vagy tudja a f@szom, de ez a nyilatkozás a fürdős qrva zöld állami gondozottak szokása, a gyakorlati haszna pontosan nulla.
Egyébként mondtam h egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de akkor is így gondolom :)
És megmagyarázták, hogy bár a büntető területen kivül kezdődött a szabálytalanság, jelen esetben még fojtatódott belül is.Megáll az ész.A Kisvárdát is teletömik 11-essel, ha másként nem megy.
Ezek szerint te az a figura vagy, akit ha folyamatosan szopatnak, megaláznak stb azt te szó nélkül tűröd mégha huszadjára történik meg akkor is. Nem, egy idő után betelik a pohár, és ez már kurva sok amit művelnek a bírók velünk, folyamatosan a kárunkra csak. Valamit mostmár fel kell szólalni mert teljesen tarthatatlan állapot.