Na igen, nyilván teljesen ugyanaz, bajnokság közben átvenni egy 5 zakóból érkező, széthullott, pánikban lévő csapatot, vagy a felkészülés kezdetén egy olyat, amelyik, ha nehezen is, de teljesítette a célt és leszakadt róla a teher.
Sőt akár azt meg figyelmen kívül is hagyhatjuk, hogy télen volt egy tulajdonos váltás, ami minden bizonnyal azért történhetett meg mert minden frankó volt. Ez a tulajdonos váltás tökéletes hátteret tudott biztosítani egy átgondolt játékospolitika kialakításához. Tényleg ennyire nem emlékszel az év eleji bohóckodásokra?
Nyilván nem vagyunk ott, nem látunk dolgokat... lehet, hogy Bermejo és Manzanara valami brutális rejtett tehetség és minden edzésen aranylabdás játékot mutat. De kevés az esélye :)
De említhetnél a Batik-Youga dolgot, Dzsudzsákot, csatárok nem igazolását, stb.
Mivel nem vagyunk ott egész héten, nem vagyunk ott az öltözőben, biztosan nem tudhatjuk, hogy mi miért van, vagy mi miért nincs. ezek csak tippek. A pontok viszont vannak vagy nincsenek. És nem három-négy meccs alapján, mert az lehet véletlen, de huszonmeccs alapján már kijön aminek ki kell jönnie. (azzal együtt, hogy nekem Maestroval sem volt semmi bajom.)
Én a Győr elleni döntetleneket sajnálom nagyon. Apróságokon múlt a győzelem mindkét esetben. Amennyiben azok megvannak, akkor Győr 57 pont, Loki 50.
A tavalyi szezonban nem volt ilyen kiegyensúlyozott a mák/pech arány, ezért sikerült csak az utolsó fordulóban elérni a bennmaradást. A ZTE néhány fordulóval korábban bebiztosította a helyét, mégis mögöttünk végzett, a Fehérvárnak meg befosni sem volt ideje olyan hirtelen jött a zuhanás.
Egyébként az a baj, hogy rengeteg döntetlenünk van. Ami a három pontos rendszerben nem annyira nyerő. Az első két fordulóban több vereségünk volt, viszont több győzelem is, ami összességében több pontot hozott. Most van egy vereségünk, meg egy győzelmünk, meg vagy 5 döntetlenünk. Ha lenne három győzelem, egy döntetlen és három vereség, akkor már két ponttal beljebb lennénk. De nem nézne ki jobban...
Azért az a kiesés nem volt éppen tükörsima, konkrétan néhány centin múlott. Ez meg amúgy is egy teljesen más szitu, egy tőkeerős tulajdonossal a hátunk mögött a harmadik helyről is lehet feljebb lépni. Bár én sem hiszem, hogy meglesz a bronz.
Hogy mi lesz a NER után, az most még annyira bizonytalan, hogy egyelőre kár vele foglalkozni.
Szerintem nincs itt ekkora tragédia, egyszerűen hiányzott Bárány előről és ennyi. (Akit ugye páran "jóllakott óvodásként" aposztrofáltak -, hát igen, ennyire látszik, ha nincs a pályán a "jóllakott óvodás"...). Ami Navarro nagy hibája, hogy nem pótolja, mert így eléggé impotens a játékunk, és igazoltunk is arra a posztra.
Ne hízelegj magadnak azzal, hogy te állítottál valahová is.... :-)
Amikor a bajnokság elején - miután lejárt a Fehérváron összeszedett eltiltása - nem tette vissza Yougát a kezdőbe, onnantól kezdve gyanakodva figyeltem a pasast. Aztán láttam a mákos győzelmeket, persze örültem neki, de mindig azt mondtam, hogy több a szerencsénk, mint az eszünk. Ahogy teltek a meccsek és semmi elképzelés nem mutatkozott a támadójátékunkban, plusz egyre inkább látszott, hogy pofára állítja össze a csapatot, és úgy is cserél, egyre kevesebb bizodalmam volt benne. Elfogyott a mák, már nem jönnek a pontok, ez a legutóbbi nyilatkozata meg végképp kibaszta a biztosítékot nálam.
Valaki írta, hogy pótolhatók a hiányosságai, én egy év alatt semmiféle fejlődést nem fedeztem fel nála, épp ez a legnagyobb bajom vele.
Úgy voltam vele hogy nem lenne szabad a kiesőjelöltek közt lennünk.5. helynél előrébb persze nem igazán gondoltam.Viszont ha már ennyire elérhető lehetne a dobogó,akkor ez így csalódás,hogy a végén ennyi pontot elszórunk.
Nem tőlem kérdezted ugyan, de szerintem mostanra fogyott el a játékoskeret, ami egyébként messze felül teljesített a szezonban a "valahogymaraggyunkbenn!"-hez képest. A nagy kérdés, hogy mi az elképzelés a nyárra nézve? Én nem lennék szomorú, ha maradna Navarro, és ha még kapna 1 csatárt és még egy belső középpályást. Szerintem úgy reális elvárás lehetne a dobogó. Navarro nem tud cserélni ez tény, de ez pótolható hiányosság. Ellenben neki köszönhetően mi lettünk az enbéegy Waldorfja. Látszik, hogy amikor meg van a csapatnál a fókusz bármire képesek vagyunk. Ha pedig nincs, akkor is jók tudunk lenni egy ikszre. Ilyen csapatunk már nagyon régen volt..
Egy csatár akkor "jó", ha legalább helyzetbe kerül. Másfél lövés nem az. Középpályásként valóban nem volt rossz, de ő nem azt játszott. Ezért mondtam, hogy kellett volna egy csatár. Akár Patai is.
Az első lövése az egész jó volt, a szabadrúgás az egy vicc.
De lőni a középpályáról is lehet. És azért volt néhány szélről megindulás és beadás (főleg az első félidőben) ahol egy jobban, jobb helyre érkező csatárnak több esélye lett volna.
Mindkét kaput eltaláló lövésünk Somának köszönhető.Ő volt tegnap a legkisebb gond.Hiába lett volna középen akár Didier Drogba,ha nem kap értelmes labdát középpályás hijján.
Nyilván Navarro mondta Kocsisnak, hogy ziccerben rúgja ki a stadionból a labdát, és egyebek. Szarok voltunk, de ezzel együtt meg kellett volna nyerni a meccset. Ha lett volna egy csatárunk, mert Soma (aki kb semmit nem csinált) nem az. De őt nem kritizáljuk....
Én egyébként azt vártam, hogy akár Patai is kezdhetett volna. Amikor beállt mindig egész jól mozgott. Ha nem bízunk az új fekete gyerekben, akkor lehetett volna ő is. Annyit amit Soma csinált, neki is ment volna. Még a fiatalpercek is pörögtek volna, bár ennek nem tudom lesz-e jelentősége egyáltalán most már.
Sokan itt a 7 meccs 8 pontos etapot kevésnek tartják. Tavaly 33 meccs 34 pont volt a termésünk. Nyilván nem biztos hogy az idén elég lenne, de azért most volt előtte egy kétszer 11 meccs 19 pontos etap. A harmadik etap valószínűleg nem lesz ennyi (bár még lehet), de azért próbáljuk egybe nézni az egészet.