Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
A Bekescsaba ellen hangolodva. Ugyerzem latszik , hogy Pinter az eronletunkon dolgozott. Igy , az onbizalom is emelketedhetett. Kezdi megtalalni az egyensulyt fiatal oreg , uj regi jatekosok kozott. Izgalmas lehet ,hogy horihorgas ujjonc golszerzo csatarunk statusza erosodik e . Nalam , pedagogia alapon kezdhetne is . Vannak emelkedo format mutato jatekosaink es ez hitett adhat a Viharsarki osszecsapason is. Pinter kezdi erezni a csapatat . Szerintem atyai neveloszandekbol fia nem biztos , hogy kezdo lessz. Megvallom 3 pontosnak tekintem a regi rangadot , de (!) ehez a mar megjeleno kuzdoszellem is szuksegeltetni fog.
Értelek én, de félek, hogy a videóelemzőnk is elmagyarázza a játékosnak, hogy nem hibázott. Noha te is az elfejelés pillanata előtt tudtad, hogy Cseke rossz döntést hozott. Ez benne van a játékban, de olyan hibák miatt ástak el karriereket Magyarországon is, amik még akkorák sem voltak, mint Csekéé. Ez akkor zavar a legjobban, ha a mi játékosunkkal történik.
A hét kérdése vajon mer kikapni a Fradi Kecskeméten?
Szóba jött a pénz a héten. Az utóbbi 15 év megmutatta, hogy nem pénz kérdése a jó futball. Már régóta van belőle elég és a focink még sem jó. Lassan ideje
számon kérni a szakmát, hogy miért nem az. Egy sztori a mi Akadémiánkról. 10 éve volt elvárás az akkor 90 ezres Mondial cipő. (Márka nem biztos, de az összeg igen.) Ha már ott van a gyereked, akkor felengeded a 30 ezres Adidassal? Ott nem fogja egyetlen szülő sem a fogához verni a garast. Nem a tagdíj a kérdés, sem hogy fizetni kell a felszerelésért. Ez belefér, ezért senki nem reklamál. A gondok máshol vannak.
Ha a zenéről lehet két mondat, ami talán nem bosszantja fel a kocsmát. ...és ez igaz lesz az egész műfajra!
Hát ezek dzsidzsiszisziemsziájdzsók sok mindent tudnak csak zenélni nem. Inkább zajnak nevezném a produktomot. Ha ezeknél a művészeknél lecsapják a kismegszakítót, mi lesz? Jön a némaság és rögtön kiderül, h mekkora zenészek. Az én olvasatomban a zenésznél van hangszer és tud koncertezni. (nem fellépni!)
A beszélő "zenészeket" meg különösen sokra tartom, mindennek lehet nevezni őket csak énekesnek nem. Felőlem hívhatják Neminemnek, Majkának... a "művészt. A zene Szivacskija mindegyik. Kb akkora a tiszteletem feléjük, mint a "majmok" felé;)
A Magyar ember (kereszteny , ref., Heber ,Lovari stb),erteleme, kurazsija , tehetsege , ha osszeadodna nem itt tartanank. Orvosaink , muveszeink , sportolink , kutatoink , melosaink szetszorodva a vilagon IS bizonyitanak! Amig , az ertelmetlen megosztasnak felulunk , addig csak es kizarolag veszteskent hagyhatjuk el a "palyat". Koszonom , hogy leirhattam. Szep napot mindenkinek! (johetnek az x-ek:)
Szerintem nem volt felreertheto 🫣mindenki ertette azt. Ott volt a mosolygos jel a vegen:) Szar az , ha mind a 3 nagyhatalom a baratunk. Ilyenre sem volt meg pelda az +1000 eves tortenelmunkben.
Én ebbe most tényleg semmi politikát nem tettem bele, a szakmaiságot nem értem alapvetően. Amiről Te írsz, szerintem az a TAO előtti időszakra volt nagyrészt igaz, amikor valóban egy helyi vállalkozó szponzorálta szinte teljes egészében a helyi csapatot a saját pénzéből...
Az esetünkben a TAO nagyrészét arra használta tulaj, hogy utófinanszírozza magát, azaz TAO számlák voltak erről-arról, amarról, de a gyerekeknek súlyos tízezreket kellett fizetnünk azért, mert elvárás volt, hogy, amikor elmennek idegenben, akkor egységes csapat látszatát keltsék és ne gondold azt, hogy adidas vagy nike volt a sportruházat márkája, hanem egy olyan, noname, amiről soha nem is hallottam, ami gondolom a tulaj és a sportszert áruló között gondolom többszörösen túl lett árazva, a szülőkkel kifizettetve... arról már nem is beszélek, hogy a ruházat teljesen eltérő színű volt az egyesület színeitől, mintha a Vasas mondjuk kék vagy piros melegítő helyett zöldben pompázna... amikor ezt megkérdeztük, akkor csak azt a választ kaptuk, hogy az u9-től a felnőtt csapatig ez az egyen szerelés, azt már meg sem mertük említeni, hogy az adidas honlapján kb fele annyiért lehetett volna rendelni szerelést...
Az megint más kérdés, hogy szerintem manapság a srácok szinte sehol nem játszhatnak füves pályán, mert az a felnőtt csapatnak van fenntartva, így marad a sokkal sérülésveszélyesebb műfű télen-nyáron... Arról már nem is beszélek, hogy a tagdíjat csak kp-ban lehetett odaadni, utalni nem.
Biztosan van olyan csapat, ahol a TAO-t jól és a rendeltetésének megfelelően használják fel és én alapvetően egy jó kezdeményezésnek tartom, de szerintem a fentiekben leírtak nem hiszem, csak az én esetemben ismerősek.
Abban teljesen igazad van, ha valaki hátrányos helyzetű, akkor azt külön kezelik, de ahol a gyerekem eddig sportolt (3 klub) nem volt olyan srác, akinek ilyen gondjai lettek volna vagy jól kezelték a vezetők a helyzetet és nem lett nyilvános, de az öltözői közeg miatt nem hiszem, hogy nem tudtunk volna róla...
A tenisz es a golf mindig is elite sport volt. Ez teny. Viszont a foci ?! Ahol , kell egy mezo, egy park ,egy ter ,egy utca?! Szemelyes trening 20-tol akar 150 dollarig is felmehet. Cipo 100-300 dollar kozott. Csapat tagsag 1000-2000 dollar evente. Biroi koltseg 5-20 dollar merkozesenkent. Utazas vagy busz berles repolujegy, szalloda , italok , banan ,vitaminok stb... es a rengeteg ido ... Kesobb , tryoutok , agency-k, serulesek doctor es egyeb koltsegek. Ezert esnek ki a szegeny ,de tehetseges sracok. Nem tudnok naponta a varos masikvegere autozni. Nincs jo kocsi , nincs ido , mert melozik. Nagyon nehez annak , aki focizni akar a mai idokben. Ez mar nem Minarik Ede csodallatos vilaga.
Én azt hallom, h szinte mindenhol van tagdíj. Akkor értjük meg sztem a tagdíj szükségességét, ha át kerülünk a másik oldalra, és legyünk vezetők, tulajok egy up klubban.
Innen induljunk!
Patyolat tiszta vagy, hófehér, talpig becsületes vezető!
Felöltöztetnél egy gyereket, aki egyébként nem jár edzésre, meccsre? Mit mondasz annak a támogatónak, aki azt látja a "népsportban", h 7 emberrel álltál ki a hétvégén, de a pénzt elköltötted?
Pedig van a korosztályban 20-30 gyereknek igazolása, akik 4/5-e hétvégén a meccs helyett a plázába/preszóba jár az új Adidas melegítőjében.
?
Pl. ..pesten is van tagdíj, a jókat azzal jutalmazzák, h nekik elengedik. Tök mindegy, h zsír új bömbivel jár a szülő vagy 20 éves Fabia-val. Sztem ez így van jól. Egy profi klub nem jótékonysági intézmény up szinten sem!
Ezeken a helyeken nagyon el van cseszve a történet, ha a kevésbé jómódú családok átlagos képességű (vagy az alatti) gyerekeit keresik a tehetségek helyett. A tehetséges de szegényebb környezetből érkezőkre általában oda figyelnek. VKLA-nál is volt ilyen, amikor egy alkoholista családból bentlakásos iskolába vittek/mentettek ki egy tehetséges (bp-i!) kis srácot.
Többeteket - őszintén mondom:) - nagyon kedvelem itt, de néha olyan érzésem van, h mindenbe polit akartok hozni. (bocs ha félreértem!) Warr kollégát is tökre bírom, de ott sem értettem.
Az én fiaim se vették annyira komolyan a focit, h mindent alárendeltek volna és ők is hobbi klubban fejezték be a pályafutásukat. Hasonló lehetett, mint Warr kollégánál. Tudtam, h az egy szakkör. ...és addig lesznek ott amíg évezik.
Nem kapkodtam, nyomultam, h már pedig nekik focizniuk kell mindenáron. Annyit tettem, h bárhová befizettük a tagdíjat (leszerződtünk) azt az időt megköveteltem, h vigyék végig. Láttam edzéseket, azt is láttam, h jól csinálták , így menniük kellett edzésre/meccsre. De itt, ilyen helyeken fele vagy inkább harmadannyi tagdíjat kellett fizetni, mint a kiemelteknél. Teljesen vállalható volt a tagdíj is, mint egy mostani havi 10e.
Ha soknak éreznénk ezekben a szakkörökben, vagy hanyag kezelést látunk, akkor nem kell nekik adni az adónkat, és nem kell odaszerződni. Mi kezünkben van a döntés.
Pénzöntés az NBIII-ban.
Ott is van egy tulaj!
Nekem senki ne mondja meg, h ki szerepeljen az "én" csapatomban. Fiatal, öreg, néger, japán... Én nem akarom, h bennem lássák a magyar futball megmentőjét és arra kötelezzenek, h fiatalokat tegyünk be a csapatba! Én azért adom a pénzt, h siker legyen. Ha osztrákiából jön a példa, akkor ott is pont így gondolkodnak. A helyi vállalkozó állja a működést, és kap(hat) cserében megbecsülést a helyi közösségtől. (akik hálából pl. őt hívják ha villanyszerelőre, kőművesre vagy sóderre, murvára... van szükségük) Az osztrákoknál Hanzi, vagy itthon Pista bá' meg azért jön ki két hetente, mert leigazoltam a kiöregedett Galát, aki állóhelyben ugyan, de még mindig varázsol. A franc se kíváncsi arra (Pista bá' sem!), h a 19 éves Józsika véresre rúgja a saját állát egy labdavezetés közben, vagy sír a zsuga ha hozzáér.
Profi NBI.
Szerződhetünk egy Vasassal (ha feljutunk), h leszünk fiók csapat, csak azt nem szívességből tesszük. Ahogy a Vasasnak is megvan a lehetősége, h indítson egy saját NBIII-as Vasas II-t, azt tele lehet tenni fiatallal. Ahogy teszik mások is tőlünk nyugatabbra! (Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV...) ...és a fiatalok felnőttek közt edződnek! Dabasban Galák ellen fociz(hat)nak. Így én a kiöregedett Galákkal járulok hozzá a magyar tehetségek fejlődéséhez.
Fent lehet tartani (kötelező is!) up csapatokat. igen szoktak Galáknak a TAO-ból is pénzt adni, úgy, h Gala a hétvégi meccsei mellett hétközben edzést tart a gyerekeknek, akiknek leesik az álluk, mikor Peti bá' hozzá ér a labdához.
A TAO pénz igénylése nem kizárólag labdára, meg sporteszközre költhető... Ha megjelölik a kérelemben, akkor személyi ráfordításra (azaz bérköltségre) is, szóval elvileg egy kiemelt akadémián már nem igazán kellene a srácok szüleinek hozzájárulni...
Nyilván egy kisebb klubnál ez másként van, mert a TAO összege is sokkal kisebb valószínűleg, így például, ahol az én fiam játszik ott a kiemelt(ebb) bajnokság esetében (ami (fél)országos, azaz Ny.Magyaro.), a csapatnak nincs busza, így a szülők viszik a gyerekeket saját kocsival hétvégente Pécsre, Sopronba, Szombathelyre, tehát ez egy tetemes költség és plusz van havidíj (25ezer/hónap), ami azért nem kevés, de úgy vagyok vele, hogy legalább sportol... és nyilván nem kergetünk álmokat, ilyen kiscsapatból (valószínűleg) senki nem lesz profi labdarúgó, esetleg max. nb3, de inkább max. megye1 vagy Blsz1... Itt Magyarországon nem hiszek az olyan "csodákban" mint, amit esetleg hallani, hogy melyik válogatott német vagy PL-ben játszó angol játékos 3 éve még a negyed vagy ötödosztályban játszott, mert, ahogy látom, hallom sajnos ennek az állami pénzöntésnek a rákfenéje, hogy kivénhedt volt nb2-es, nb1-es játékosok játszanak aránylag komoly pénzekért nb3-ban sok helyen, nem kell messzire menni, mert láttuk, hogy a tavalyi kupaellenfelünk, a Mezőörs tele van volt nb2-es vagy nb1-es játékosokkal, de ott egy helyi király úgy gondolja, hogy ez a jó, ahelyett, hogy fiatalok játszanának...
Szóval ez a rendszer ebben a formában, ahogy van nem előremutató, amit lehet látni alsóbb szinteken és nyilván feljebb meg még inkább, ha megnézzük a Kisvárdát vagy más aspektusból a mi esetünket, hogy a Győrről ne is beszéljünk, mert ha valaki feljut az nb1-be esetleg, akkor aztán légiós nélkül nem lehet megélni (a Paks kivételével), szóval, el kell dönteni, hogy nálunk például a feljutás a tét vagy a fiatalok felépítése, hogy aztán el lehessen adni őket, mert persze teljesen egyetértek Demircella felvetésével, aki mindig szállítja az nb3-ban játszó játékosokról, hogy kit lehetne betenni a felnőtt csapatba és biztosan így is van, de meggyőződésem, hogy a jelenlegi versenykiírásban semmi esélyünk nem lenne feljutni csak fiatalokkal!
Látjuk, mit tud Ulbrík Józsi, ő nb1-es szintű játékos, rajta kívül még Berecz és nagyjából ennyi... Természetesen látom Mamusitsban, Némethben, hogy mocorog bennük valami plusz és lehet, hogy folyamatos játéklehetőség esetén ki is tudnának törni...
Mindig azon gondolkozom, hogy itt volt nálunk Zimonyi, aki az nb3-ban anno 60 gólt rúgott egy szezonban, de az nb1 és az nb2 láthatóan sok neki, nyilván ezért engedték el Zalaegerszegről, nálunk alig játszott, pedig anno kapott lehetőséget, most Pakson nem tudom mennyit játszik, de gyanítom, hogy nem sokat...