Keresés

Részletes keresés

Goldfinger bullet Creative Commons License 1,5 órája 0 0 514603

Jó, hát van olyan, hogy valaki a 60 felé közeledve is keresi a saját identitását.

De az is lehet, hogy a Géza olyan kaméleon ember mint a Zelig című Woody Allen film címszereplője aki egy idő után mindig tökéletesen alkalmazkodik az adott környezethez.

Előzmény: metalisforever (514601)
Goldfinger bullet Creative Commons License 1,5 órája 0 0 514602

Igen.

Előzmény: metalisforever (514601)
metalisforever Creative Commons License 2 órája 0 0 514601

Arra az egykori Gézánkra gondolsz, aki azóta már saját bevallása szerint lila lett. Aki most éppen Bfokon fedezi fel gyökereit, ahová mindig is szeretett járni meccsre, öltözőbe?

Előzmény: Goldfinger bullet (514600)
Goldfinger bullet Creative Commons License 8 órája 0 0 514600

Visszaolvasva úgy tűnik, hogy kimaradt a kocsma életéből, hogy még március közepén egykori Gézánkat bízták meg azzal a feladattal, hogy tartsa az nb2-ben a Budafokot.

A bemutatkozás nem sikerült jól mert kikaptak az Ajkától.

Goldfinger bullet Creative Commons License 8 órája 0 0 514599

Nem ugyanarról az esetről beszélünk.

Előzmény: tex66 (514597)
Hawkmoon269 Creative Commons License 10 órája 0 0 514598

Teljesen egyetértek azzal, amit mondtál, bár azért ne vegyük ki az apa-fiú faktort, mert én az apám miatt lettem Vasas szurkoló, az csak adalék volt, hogy láttam Mészáros Bubut, Váradyt, Zomborit, Kiss Lacit, stb, így nálunk, miattam a gyerekek is Vasas szurkolók lettek, hiszen vittem ki őket a stadionba, de ha ez az "iránymutatás" nincs, akkor nem gondolnám, hogy a Vasast választották volna, hanem valószínűleg nem is néznének magyar focit a válogatottan kívül...

Ahogy a szűk környezetemben ismerősöm valaha Honvéd, Fradi drukker volt, de már nem járnak ki meccsre, mert az nem érdekli őket, hogy akárcsak középszerűnél is gyengébb idegenlégiósokat nézzenek.

Előzmény: action_9 (514583)
tex66 Creative Commons License 12 órája -1 1 514597

Azert elotte labdaerintesbol borozte fel a parharcat , majd a kovetkezo erintesbol inditotta magat ket vedo kozul , majd a masodik vedo 1 sargaert cserebe leteritette. Nekem ez egy Santos merkozes elmenyet hozta be. A gyerek jo , csak segitsuk ot fejlodni. Es akik rendszeressen kijarnak a fiatalokat tamogatni rendre beszamolnak itt ,hogy vannak csiszolatlan ertekeink. 

Előzmény: Goldfinger bullet (514596)
Goldfinger bullet Creative Commons License 14 órája -2 2 514596

Olyan esetlenül mozgott annál a szólónál Girsik, hogy egyértelműen látszott ez nem az ő műfaja. És igen. Szerencsés volt, hogy mindig elé került a labda.

Előzmény: action_9 (514589)
tex66 Creative Commons License 15 órája -1 0 514595

Bocs, de itt megjegyeznem , hogy elsokent figyelmeztettem mindenkit , hogy milyen golkepes vedelmet iranyitott El Paso-ban. Gyakorlatilag szetfutottak ot a latin sracok. Nalunk nem fert volna be. Talan , felfutoban , de ott is egy 17 eves Ghanai feka jatszott ,akit azota a Dynamo ll. el is vitt. A VASAS legnagyobb gondja a kreativ es biztossan passzolo es fejelo kozephatved. Patrick helyen peldaul legalabb megnezhetnenk a "kis" Puskast. Utoljar lattam golt szerzett es nagyon katonassan iranyitotta hatulrol a tarsasagot. Na ,mind1. De, ha feljutnank egybol kettot kell hoznunk center back-be.

Előzmény: taka63 (514594)
taka63 Creative Commons License 15 órája 0 2 514594

Kicsi félreértés lehet köztünk. Én Girsikről írtam, Pávkovics csak a debreceni drukkerek hálája kapcsán jött szóba, miután nagy nehezen eladták texéknek!🙂 

Előzmény: action_9 (514588)
tex66 Creative Commons License 15 órája -3 0 514593

Mindenkinek valaszolok . Bar, nem kizart ,hogy irtam ilyet.  Akarva akaratlanul is tanul az ember a politikusoktol . 

Előzmény: action_9 (514590)
metalisforever Creative Commons License 16 órája 0 0 514592

:) Van benne vmi. De hadd döntse el az idő!

Előzmény: action_9 (514589)
action_9 Creative Commons License 16 órája -1 1 514591

Ó, én maximálisan elfogadom amit írsz. Én bevándorló voltam a kerületbe.

Majd el.

Amiből én merítkeztem pl. h cca. 200km-ről a 80-as években két autó is indult Vasas meccsre, egy pár száz fős településről.

Előzmény: metalisforever (514586)
action_9 Creative Commons License 16 órája -1 1 514590

Azt montad nem beszélgetsz velem:)))

Előzmény: tex66 (514585)
action_9 Creative Commons License 16 órája 0 0 514589

Sztem nem nézted be.

Volt egy szólója, amiben vért izzadt, minden labdaérintése után hosszan tolta meg, de szerencsés volt nála maradt a zsuga.

Na itt jön elő az, h egy soroksári jött szembe vele és nem egy NBI-es.

Előzmény: metalisforever (514567)
action_9 Creative Commons License 16 órája 0 1 514588

Önmagához képest tényleg jó volt!

Védő. Nálam alap, h semmi mást nem véleményezek addig, amíg a posztján nyújtott feladatait nem értékel(he)tem.

Ma volt egy hosszabb beszélgetésem egy diósgyőri fannal, az up volt a fő téma. Ha előbb olvasom a hsz-od tuti szóba hoztam volna!:)   

Készséggel elhiszem amit írsz, de azért tart ott az up itthon ahol, mert vannak lent olyan edzők, akik  Pávkovicsban láttak valamikor is támadó kp-t. Azt elfogadom, h jobb esetleg feljebb (pl szűrő), de h ő támadó kp-t tudjon játszani, ahhoz nagyon szerény a tudása. ...és ez már akkor látszik ahogy a labdához ér.

:(

Előzmény: taka63 (514577)
tex66 Creative Commons License 18 órája -3 0 514587

A masik alapko az a minimum 18 csapatos NB1. A merjunk kicsik lenni a fociban sem mukodik. 16 ,14, 12 csapatos elsoosztalyu bajnoksaggal , csak bohoc liga lehetunk. Ez kb olyan , mintha jatszanan 5 merkozest a BVSC , Soroksar , Budafok es Honved csapateival es a gyoztes lenne a Magyar bajnok. Ez egyszeruen hiteltelen lenne. Es mi van a tobbi varos es orszagreszunkkel..

Előzmény: tex66 (514585)
metalisforever Creative Commons License 19 órája 0 0 514586

Mindkettőtöknek igaza van - sztem is.

Elfogadom a varázslat és sikerélmény hiányát első helyre rangsoroltan. Országos társadalmi merítés fő forrása lenne. Kis Kovinak a kerület átalakuló jellegére utalásban van igaza.

Mint helyi lakos, utóbbihoz hozzá kell tennem, olyan mértékű lakosság csere zajlott a kerületben a hetvenes évek végétől a kilencvenes évek közepéig, mint sehol másutt az országban. Odalett a Tripolisz, a Tomori - telep, a Madarász - telep, megannyi Vasas - szurkolóval. Személyes emlék, ahogy több tucatnyi ember vonul hazafelé - frissen, ropogósan elemzi a meccset - északi irányba a pályától a Göncöl utcán a Tahi utcáig, v. Thalmann utcáig, a Tripcsiig, Faludi utcáig, v. a Madarász utca - Váci út felé. Megítélésem szerint többszázas nagyságrendben kerültek drukkereink főleg a Havannára, v. Békásmegyerre, és ki tudja hova, mikor szanálták a környékünket. Ezek az emberek még a Váci úti gyárakból is eltűntek előbb utóbb - mert az új lakóhelyükhöz közelebb is találtak munkát - nem csak a Vasas - meccsekről. Gyerekeik eligazoltak a Láng Vasasból, Magyar Acélból, Erdértből, MHD-ból, Máv-Előréből, Tromosból, BVSC-ből. (Kollégák, csapattársak, haverok és nők.)

... és az említett területek helyére épült házakba, egyéb intézményekbe érkeztek vkik, vhonnan. De, h alapesetben nem Vasas - szúrkerek, az biztos.

... és itt jön a képbe újra az elsőnek rangsorolt varázslat és siker mint közösség formáló erő, amivel bevonzhatnánk ezeket a beköltözőket.

tex66 Creative Commons License 20 órája -3 0 514585

A foci legnagyobb gondja , hogy a komak meg Szoboszlaiba is beleszalnak. A komak a focit kozellensegnek tekintik , mert Nemzeti tudatot erosito tenyezo. Nalunk elkepzelhetetlen egy 17 evesek merkozesen 60ezer fan , mint a Torokoknel ! Sajnos ,a negativ media eggyik fo tamadasi pontja a foci. Magyarorszag egy pici Budapesten kivul (max.2) csapatott birna ellatni , mert mezogazdasagi orszag vagyunk. Viszont az utolso 50 ev Budapest centrikussa tette a sportott. Regen volt DAC. ARAD stb..  Ez a par fo problema ,ami a Magyar foci fejlodesenek a kulcspontjai. Nos , vannak a zoldek ugye. Es van az Ujpest. Az egy szerencsessebb szakmai munkaval , azonnal nezoket visszahodito tenyezo lehet. A Magyar foci megitelese nem lehet politikai harcszinter. Tul kicsi az Orszag ehez. 

Hulla88 Creative Commons License 20 órája 0 2 514584

Igen, fontos az identitás. Ha már nagy bátran, bár rendszerint a a rendszerrel egyetértésben kitettétek, hogy "Ez a város, nem az a város", ajánlanám, hogy nézd meg a csapatod színeit. Úgy értem a színeseit. Bátran tegyétek ki, ezt is: "Ez a csapat, nem ez az ország, sőt ez a csapat nem ez a kontinens!" Színesebbek vagytok, mint a pride, csak ott nincs annyi buzeráns. Add átt üdvözletem Deák Daninak! 

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (514555)
action_9 Creative Commons License 23 órája -1 3 514583

Korrekt gondolatmenet.

Egy lábjegyzetet azért tennék.

Identitás, ideológia.

...Vasas sikerek idejében...

Mivel nem éltünk abban a korban, de inkább beszélek egyesszámban, nem éltem akkor (II. vh után), amikor újraosztották ezeket a szerepeket, minthogy állítólag a földműves kinek szurkoljon vagy kinek "illik" szurkolnia, vagy a munkás, a katona, a belügyi és a vasutas, ezért én a saját gyűjteményeimből táplálkozom.

Ott azzal szembesülök, h ezek akkor tényleg kiosztott szerepek lehettek. Persze lehet, h volt rengeteg katona, munkás és földműves aki úgy gondolta, h ő ez alapján odatartozik ahova, és úgy járt meccsre. ( a kötelező meccsre járást egy picit tegyük háttérbe, az messzire vinne) De a nyugdíjaskorú kollégáimtól, ismerőseimtől egyetlenegytől sem hallottam ilyet. Szurkolói bázis nem így épült. Csapatot egyikük sem identitás, ideológia vagy lokálpatriótaként választott magának. (...már akkor sem!)  Akikről én tudok és éltek ekkor az '50-60-as évek környékén, nagyon szerteágazó területekről jöttek a csapathoz.

Pl. van a szűk látókörömben, mint kolléga aki vidéki születésű jogász végzettségű, de van mérnök, ahogy van belpesti történelemtanár is... De rendszeresen beszélgetek ezekből a 70+os emberekből volt bankárral, orvossal, ahogy született földműves vagy pesti értelmiségből földművessé váló Vasas szurkolóval is. Az is közös bennük, h egyikük sem az a tipik edzettgyerekek csoportjába sorolható lett volna, akkor sem!:) 

Viszont mindegyiküktől azt hallottam a Mészöly, Farkas nevek által produkált játék alapján köteleződtek el a csapat mellett. Nekem nehéz is másként felfogni ezt a témát. Nem is ismerek ilyen korú vasasos vasmunkást. Jó nehéz is lenne, nem ezen területen mozgok. De aztán lehet, h én gondolom rosszul. 

Mégis azt hiszem a Puskás Öcsi, a Farkas Jancsi, a Varga Zoli vagy később a Kiss, Törő, Döme féle varázslat fogja meg és viszi ki az embereket a stadionokba. Itt a főváros és környékén.

Más a helyzet egy vidéki város csapatánál, ott a futballszeretet a lokálpatrióta felfogással párosul.

Na most, a jövőre induló bajnoki szezonban "ünneplünk"! 50 éves lesz utolsó nagy sikerünk. Sztem ez a szám az igazi oka annak, h eltűnt a "munkásbázis" a csapat mögül.

Aztán, h egy picit ezt a fenti sort alátámasztani tudjam, térjünk is vissza a stúdióban elhangzottakra! Mégis az a kiindulópont. Most mereven ragaszkodjunk a legsikeresebb magyar futballkorszaktól indított beskatulyázásnál.

Ha eltűnt az a nagy létszámú munkásosztály, és nekünk meg kellett volna szűnnünk, akkor mára mi maradt egy Honvéd mögött?

Az a 30 ezer fő?

A földművesek által szponzorált csapat mögött mennyien maradhattak? Ott sem eget rengető lenne a szám, e logika mentén.

Szal, ha a legpatinásabb fővárosi csapatok szurkolóbázisában végbement csökkenés okát kutatjuk, nálam elsőre a varázslat, a sikerek elmaradása a fő ok. Százalékosan nálunk a legnagyobb a ma már nem látható tömeg?

Egyértelműen.

Pont minthogy az 50-es számmal is vezetünk. Ez egy fél évszázad. Három az Alfa, Z és az Y generációnak biztosan lett láthatatlan ez a csapat. Semmilyen impulzust nem kaptak, h erre fordítsák a fejüket. 

Előzmény: Kis Kovi (514561)
vasasg Creative Commons License 24 órája 0 0 514582

Doki és közte olyan a különbség mint talicska és űrhajó között.

Én nem egy mérkőzésből itélkezem.

Előzmény: Jissi (514572)
vasasg Creative Commons License 24 órája 0 0 514581

Rendben. Nagyon szívesen.

Előzmény: metalisforever (514571)
action_9 Creative Commons License 26 órája -2 3 514580

Kedves vendéglátók vagyunk.

Általában. 

Szeretnénk neked is örömet szerezni, de belátom közel sem biztos, h ez most fog sikerülni. Hogy mit nem bánnál, azaz melyek a vágyálmaid, nem valószínű, h itt teljesíthető. De mivel tudjuk, h a 11. hely frusztrálttá tehet, szeretnénk - én különösen! -, h kielégülve

( <Vágy, kívánság, törekvés, szenvedély> feloldódik, feszültsége megenyhül, csillapodik; célját elérve megszűnik...)

térj haza, és a benned felgyülemlett feszkó csillapodni tudjon. Remélem a kedves mamát otthon találod, majd mihamarabb egy irányba nézhetsz vele.

Oszt megnyugszol.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (514555)
metalisforever Creative Commons License 26 órája 0 0 514579

Olvastam már tőletek. Tényleg jobb előrejátékban, és végig bírta a meccset is kp-ként.

Előzmény: taka63 (514577)
taka63 Creative Commons License 1 napja -2 3 514578

Debrecenben az összes templom perselyét teledobálták hálából, amikor végre megszabadultak tőle!🙂

Előzmény: vasasg (514570)
taka63 Creative Commons License 1 napja -1 2 514577

Láttam már én is iszonyat szarul játszani! 

De mostanában jó a srác. A posztja is változott, többet van elöl, mint hátul, ez jobban fekszik neki! 

Valójában ő támadó kp volt, csak egyszer valamelyik u válogatott meccsen kényszerből berakták jobb bekkbe, aztán ott ragadt!

Előzmény: metalisforever (514567)
taka63 Creative Commons License 1 napja -1 0 514576

😄

Előzmény: PagoX1 (514568)
Hawkmoon269 Creative Commons License 1 napja 0 0 514575

Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy rendkívül alacsony színvonalú meccs volt a tegnapi... A kisgyerekeknél van egy olyan jelenség, ha mondjuk egy 4 éves és egy 2 éves játszik, akkor a 4 éves "lemegy" a 2 éves szintjére, na nálunk is valami hasonló történt az első gól után, majd csak a vége felé ébredtünk fel...

Két jelenet jellemezte a minőséget, amikor a láthatatlan Zimonyinak csak egy védő mellett kellett volna elpasszolnia a labdát az üres kapuba vagy a végén, amikor a Dragóner fia a saját lábát rúgta el, így üdítő színfolt volt Berecz parádés gólja!

Előzmény: Jissi (514572)
Hawkmoon269 Creative Commons License 1 napja -1 2 514574

Igen, de amiről Te beszélsz, az a 2010-es évektől van így... Az a munkás tömegbázis, ami jelenthette a nézők bázisát, az már a 80-as, de a 90-es évektől nem jellemző Angyalföldre. A nézők elmaradása az a 90-es évek közepétől fokozódó nihil, ami miatt a szülők nem vitték ki a gyerekeiket a meccsre vagy a gyerekek nem voltak kíváncsiak egy vegetáló klubra... Még ebben a magyar focinak nevezett posványban is kellenek a sikerek (akár részsikerek is), hogy megmaradjon vagy növekedjen szurkolói bázis. Erre talán a legjobb példa az Oenning féle kupadöntő és 3. hely, amikor (már nem is tudom hol olvastam), volt olyan fiatal, aki a Vasast választotta magyar csapatnak. Az nb2 biztosan nem segít azon a lemorzsolódáson, ami jellemzi most a klubot.

Egyébként komoly marketing munkával lehetne orvosolni a nézőszámot, de ehhez mindenképpen sikerek kellenének, minimum stabil nb1-es tagság, amit mi sem bizonyít jobban, mint a legutóbb valamilyen Paks otthoni mecssen (talán éppen az Újpest ellen játszottak), 100-200 néző helyett talán 1000-1300 néző volt a lelátókon a vendéget természetesen nem számolva...

Talán most a Kispest b-közép a meglepő, hogy miért vagy honnan lettek annyian, de mivel Dél-Pesten nincs más csapat, így az ottani lakótelepekről vagy a Havannáról jönnek a fiatalok, míg ez Angyalföldön nem tud előfordulni, hiszen az újonnan épült modern lakótelepekről maximum divatszurkolók mennek válogatott meccsre, hiszen Budapest egyik legdrágább kerülete a négyzetméter árakat nézve Angyalföld. Kíváncsi lennék, hogy a pár éve, az edzőpálya mögött épült új társasházakból vajon hány kamasz jött már le meccsre a "3" méterre lévő stadionba vagy inkább nézte a Vasas meccsel egyidőben adott Barcelona vagy Liverpool mérkőzést...  

Előzmény: Kis Kovi (514561)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!