Keresés

Részletes keresés

taka63 Creative Commons License 1 órája 0 1 374705

Ok. Csak egy dolgot nem vesztek soha figyelembe, az időfaktort, aki most van a nagy csapatban az up-ból, az szinte mind az előző "menzás" éra "terméke", amikor mint tudjuk az fc. és a VKLA kapcsolata minden volt, csak nem együttműködő.

Akkor az akadémia tulajdonosai csak azt nézték kiből mennyi pénzt lehet kivenni, el is adogatták a legtehetségesebb fiatalokat jobbra-balra. A Vasasnak maradt aki maradt...

Talán a most felkerült két srácról mondható az el, hogy ők már tudatosan a nagycsapathoz "készültek"

A többivel várni kéne legalább 2-3 évet, hogy az akadémia munkáját felelősséggel megítélhessük.

 

Előzmény: tex66 (374702)
venyigeszú de lucerna Creative Commons License 1 órája 0 0 374704

A Diósgyőr csapatot keresett U21-es válogatott játékosának Szabó Bencének. Ingyen lehetett vinni, nem kellett senkinek...

action_9 Creative Commons License 2 órája 0 0 374703

Jól hangzik, de nem igaz.

 

Az-az, h  egy játékrendszerben gondolkodnak u9-től a nagyig. Jól hangzik, ha elmondják, de nincs így. Még a Barcánál sem, pontosabban náluk látszik, h nem így van már. Messze nem azt játsszák mint Xaviék idejében, már a hadrend is sűrűn változik. Az meg nem hihető, h 2018-ig Pep hagyatékán működött az up, most meg változtattak, mert nincs meg az két kulcsposzt ami addig kéznél volt.

Persze jöhetne még az Ajax meg Stoke, + Livorno ... up képzése. Oszt vagy igaz vagy nem amit mondanak.

A Lipcse azért nem jó, mert akkora pénz van náluk, h a nk átlag fölé is nézhetnek, ha lentről nem jön senki. (lásd Gulácsi, a németeknél azért híres volt a kapusiskola mindig, oszt egy magyar véd)

 

Ezt egy magyar klub nem teheti meg. Még azt sem, h a horvát, szerb, román ligából töltse föl a keretét posztra történő igazolásokkal.

 

legfeljebb NB1-re lesznek alkalmas...

 

Ki az ma itthon, aki messzebbre gondolkodhat? A lényeg: a csúcs futballunkban a nk szint közepe sem lehet cél, mert VW Poloval haladunk a Bugattik közt... Bármit raksz arra a Polora verve vagy, mert nem lehet abból a szerencsétlenből soha sportautó.

Persze feladni nem szabad, mert hátha... De az a szint, mint cél, hát elég "EricMoussambanis" :)))

Előzmény: neutrino_ (374692)
tex66 Creative Commons License 2 órája 0 1 374702

Teljessen rendben vannak a hsz.-ei. Bar, masok is megosztanak a velemenyuket , es nem intrikust jatszananak . A forumon nem az szamit hogy mit irnak , az hogy ki irja. Eszerveket es gyakorlati magyarazatokal kevesek rukkolnak ki. Amig , legalabb 1 akademista nem kerul ki akar melyik harmadik , masodik es elso ligas kulfoldi csapatban es ott meghatarozo jatekos lessz , na adfig. nem lehet akademiazni. Viszont , amig mestersegessen be kell raknod a nem elegseges jatekost , mert a mi fiainke az elsobseg az mar politika es egy oroltetett dogmatikus kivallasztas ellenes dontes. A Magyar foci rakfeneje. 

Előzmény: taka63 (374700)
neutrino_ Creative Commons License 2 órája -1 0 374701

Igazad van és action-nek is ebben. A véleményem a felnőtt csapatban látott fiatalokon alapszik. Sztem a lényeg úgyis ez végeredményben,amit itt kapunk nézőként,de nem vitatkozom veled. Több konkrétumot kell hozzá fűznöm a jövőben. 

Hajrá Vasas!

Előzmény: taka63 (374700)
taka63 Creative Commons License 2 órája -1 1 374700

Az a bajom a hozzászólásaiddal, hogy piszokul elméletiek.

Biztosan sok helyen sokszor leírják az emlegetett német és spanyol, és olasz stb cikkek, hogy mit és hogyan csinalnak ők, de azt még egyszer sem láttam nálad leírva, hogy kint voltam egy VKLA meccsen láttam az x,y,z korosztályt, megnéztem egy edzésüket, olvastam a honlapjukon, stb,stb, stb, azaz fogalmad sincs, hogy milyen minőségű munka folyik éppen ott.

Nyitott kapukat döngetsz, írod a magad mantráit, úgy mintha nálunk tök hülyék dolgoznának, kőkorszaki módszerekkel az up-ban.

Ha egy kicsit tényszerűbb a Vasasból felkészültebb lesz amit írsz akkor talán még hinnék is neked, de amíg ez nincs meg, addig számomra csak önmagáért való okoskodásnak tűnik az egész.

SB.

Előzmény: neutrino_ (374692)
demircella Creative Commons License 3 órája 0 0 374699

Lesz valamilyen megemlékezés VB emléktáblájánál Putnokon vasárnap a meccs után?

Előzmény: lepete (374694)
taka63 Creative Commons License 3 órája 0 0 374698

Sajnos, már megint:)

Előzmény: VASAS.JOCÓ (374693)
action_9 Creative Commons License 3 órája 0 0 374697

A gólokat a csapat kapja, a meccseket a csapat nyeri.

Ezt én is így vallom.

 

Igen, a kp-ok és a támadók védekezése is kell, h a csapat nullára hozza a meccset.

De!

Ha fönt már jön a hiba, vajon az a hiba olyan-e, h gólt érdemel büntetésként a csapat?

 

Mert hibázhatott Bala egy visszazárásnál, vajon a védőknek ettől még lehet-e felelősségük a kapott gólokban? Hány olyan szitura emlékszünk, h 3-1-ben vagy 2-1-ben hozták ránk és kigurigáztak?

Vagy átrúgtak minket és lekontráztak a támadó gyorsasága miatt? Nem sokra. Nem is rónám meg egyik bekket sem ilyen helyzetben.

 

De vajon olyan volt-e, amikor a csapat taktikáját már mellőznöd kell és a betanított, alap elemekhez kell nyúlni és ott jön a hiba?

Csak pl.  ilyenekre gondolok, h belülről védekezünk a támadóval szemben, becsúszni a "hosszabb" lábbal csúszunk, h nem a gyengébbik lábunk külsőjét tartjuk blokkra, h a váltásokat mikor csináljuk... stb.

Amíg ilyenekből jön a kapott gólok 90%-a, addig nem tehető felelőssé a kp vagy a támadó szekció a kapott gólokért.

 

Előzmény: Hawkmoon269 (374689)
tex66 Creative Commons License 3 órája -3 0 374696

Szerintem , akkor mukodik ez a filozofia , ha pl. egy magasabb foci IQ.-val rendelkezo jatekosrol beszelunk. Vagy, nem talatak meg a posztjat , illetve vilag klasszis es nincs posztja. A Magyar labdarukok a pressure-t a nyomast kevesbe tudjak kezelni es komoly onbizalombeli hianyossagaik vannak.Ezert , ha vissza veszed a csatart vedonek lekerul a bizonyitasi kenyszer a vallarol. Es a "rablobol lessz a legjobb pandur " effect " lep ervenybe. De, termeszetessen a posztra valo kivallasztast es kepzest tartom a kovetendo utnak. 

Előzmény: Anzixx (374683)
Penzes198429 Creative Commons License 4 órája 0 2 374695

Lecsengett mar Fecze mirt nem lehet valogatott tema?

Nem ertem miert ne lehetne Nb2 bol behivni jatekost, foleg ugy ,hogy csatar valsag van.

Tavaly pont behivhattak volna Balajtit is akar csak padra olyan formaban volt,hogy siman lett volna ertelme.

Most Feczesin 1 honappal ezelott meg mehetett volna de most mar nem? Dzsudzsi az Nb3 as szinvonalu bajnoksagbol meg igen?

 

Csacsi gondolatmenet de remelem ez csak felpaprikazza Feczesint es hint 4 golt 

 

Hajra Vasas

 

 

lepete Creative Commons License 5 órája 0 0 374694

Persze

Előzmény: taka63 (374681)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 5 órája 0 0 374693

Az oroszok meg már "a spájzban". :-)

Előzmény: taka63 (374687)
neutrino_ Creative Commons License 6 órája 0 0 374692

Oké, igazad van. A "butuska" NFL játékos is tud a szakmáján belül abszolút mester lenni, minthogy a burkoló, a kőműves, a pék sem feltétlen kell extra szellemi képességekkel rendelkeznie,hogy a szakmája csínját-bínját ismerje és nagyot alkosson,de azt én azért feltételezem,hogy a gyors észjárás, a tanulás gyorsaságának képessége ebben a keretben lényeges kiválasztási elem lehet. 

 

Nemcsak barcázás volt. Az csak egy példám volt a magam bumfordi stílusában ,h mit jelent a koncepció a gyakorlatban, vagyis,hogy egy topklubnál is van kiemelt kiválasztási elem, ami a többi elem elé sorolódik és annak mentén kitartva következetesen ezt keresik összhangban a játékstílússal, nem váltanak edzőről, edzőre .  De ott a Lipcse van szilárd játékrendszer a posztokra elvárt lefektetett képességekkel,mégis működik,eredményes Nem forgácsolják szét az energiát a legnagyobb kluboknál sem, hanem egy szűkebb szelet mentén haladnak,amiből a legtöbbet tudják kihozni,oda koncentrálják a munkát. Én ebből azt szűröm le,h ez lényeges szempont. A gyakorlat igazolja a koncepciót és ez számít.Ez profi.Életszagú.

Látom,hogy a felnőtt csapatnál nincs kialakult stílus, játékrendszer vagy ha van,akkor a játékosok arra nem alkalmasak egészen .Játékosok jönnek-mennek, a posztok variálódnak, folyamatos építkezésben van a klub edzőről edzőre, miközben  világos ,hogy kell egy szükséges alapkoncepció,hogy sikeres legyen a klub. Szilárd koncepció,felfogás,ami mentén az Akadémiától a felnőtt csapatig egységesen lehet dolgozni. A Vasas felfogásnak ,játékarculatnak létre kell jönnie pontosan körülhatárolhatóan kimondva,hogy ez vagyunk mi. 

  Pld a német focis cikkre nem jött reagálás - nem mintha kötelező lenne -,de az a cikk önmagában egy csomó olyan alapvető látásmódot tartalmaz,amit egy az egyben alkalmazni lehet a magyar fociban, aminek a javítása egyértelmű,hogy nem csak képzéstechnikai kérdés,hanem az én véleményem szerint elsősorban módszertani, látásmódbeli,hozzáállásbeli. Nincs szent grál. Megfelelő alapkoncepció van, gyakorlatias munka

 

Nagyszerű elemzéseket írtok hogy ki melyik poszton lehetne hasznosabb,de ha ezek a kérdések felmerülnek egyáltalán,akkor ott az alap nincs rendben. Ha évek óta kezdő játékosnál még próbálgatni kell,hogy hova jó...hát sztem ez színtiszta amatőrizmus. A fiatalt már ifikorban következetesen kell képezni az adott posztra,posztokra a klubra jellemző játékrendszer mentén az elvárt képességekkel. Különben az egész szakmai munka egy képlékeny valami lesz, amiben folyamatosan változnak a feltételek.A keret aktuális képességei alapján összerakni a taktikát. Nonszensz. A képességeknek meg kell lenni. Aki azokat nem tudja pápá,jöhet a másik, nem a végtelenségig gyámkodni felette,hátha varázsütésre megváltozik a minősége.

Ha az évek alatt túl sok játékosnál nem látható fejlődés,pedig cserélődnek rendszeresen akkor meg kell nézni mit csinál rosszul a szakmai vonal?

XY nem tud beadni 20 évesen? Pedig szélső? Az ilyet el kell tanácsolni azonnal, vagy erre különös hangsúlyt fektetni még jobban a képzés során, az edzésen...Már az is megérne egy misét,hogy a fenébe került fel a felnőttcsapathoz? Milyen versenyben tudott nyerni,ahol ezzel a hendikeppel van megáldva... Aki edzette az alkalmas-e edzőnek? Milyen szűrőn ment át a játékos? Miért nem volt konkurenciája?

Az ,hogy a csapat,ahonnan felkerült megnyerte utcahosszal az U 19-bajnokságot,de ő személy szerint képzetlen maradt,mert a többiek megoldották máshogy...  

Hát ilyeneken érdemes sztem elgondolkodni. Utánpótlásban nem csapatokat képeznek,hanem egyéneket.  Az utánpótlás minőségét a felnőttekhez kerülők egyéni képzettségében lehet megítélni . Ott kell látnom,h mit kapott meg. A játékrendszert be lehet gyakorolni , viszont egyéni szinten kell megkapniuk a posztspecifikus képességeket.
 A klubnak tudnia kell milyen elv szerint képeznek,választják ki a gyereket ,milyen stílusban akarnak játszani,milyen konkrét képességeket várnak el az igazolt játékosoktól és ezt a klub szurkolói felé kommunikálva tisztában kell legyenek ők is, így tudják mit várhatnak el a pályán...

a zseni átlát a káoszon,de a sportban ez nem működik. Rendnek,rendszernek,átláthatóságnak, kell lennie.

A magyar foci ebben a káoszban dagonyázik. A Vasasnál a lehetőség,hogy ezen változtasson.

 

De vegyük,hogy az Akadémián megfelelő - jelentsen bármit -  munka zajlik,de még nincs meg az a generáció,aki azonnal válthatná a mostaniakat,akik valljuk be eléggé nem váltották be magukat. legfeljebb NB1-re lesznek alkalmas,ha egyáltalán. Ebben az esetben,vagy keresztül kasul bejárnám az országot,hogy az elérhető legjobb fiatalokkal váltsam őket az adott posztokon. Pénz van ugye. esetleg külföldi fiatalokkal próbálkozzam pld határon túli magyar,akik mentalitásban fizikumban egyértelműen egy magasabb szinten vannak ebben a korban is.

Vagy ráfeküdnék a meglévő 16-17 éves generáció koncepciózus fizikális megerősítésén,h minél előbb alkalmasak legyenek a felnőtt focira. Ha az egyéb alapok rendben vannak.

 

 

 

Előzmény: action_9 (374659)
taka63 Creative Commons License 7 órája -1 1 374691

"„A Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan. Ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson."

Tex is ilyen, néha elcsábul és könnyelmű kijelentéseket tesz. De szereti a Vasast, ezért engem inkább szórakoztat, mint bosszant!

Előzmény: action_9 (374688)
rage Creative Commons License 7 órája 0 0 374690

A középpályás védekezés, a szélek, és a kapus totális bizonytalansága együttesen.

Illetve a durva egyéni helyezkedési hibák, de azt minden gólnál lehet látni, hogy épp ki az az egyén.

Mindenkinek voltak amúgy gólt érő hibái (ha nem lennének, nem az NB2-ben vitézkednének) inkább az fontos, kinek mennyi

Mert a hibákból lehet tanulni, meg nem tanulni is.

Előzmény: Hawkmoon269 (374689)
Hawkmoon269 Creative Commons License 7 órája 0 1 374689

Szerintem nagyon le van egyszerűsítve, hogy a góljaink többsége a szélsőhátvédek hibája... persze, ha a szélső csatár meghúzza és megveri a hátvédet, beadja és gól lesz, akkor nyilván a párharcban alulmaradt Szivacski, Lakatos vagy éppen Terbe... nem tudom hány ilyen gólt kaptunk közvetlenül, biztos sokat, de azt gondolom, hogy ez már inkább következmény, akkor ott van a középpályás védekezés és a belső védők szerepe is... Nyilván Hangya sokkal tehetségesebb volt, mint Lakatos, de azért középen egy Korcsmár volt... de lehet, hogy én látom rosszul...

Előzmény: rage (374635)
action_9 Creative Commons License 7 órája 0 0 374688

Szép vagy mondhatom, elvetted a reményt, h az angol Királynő előtt nyerhessek...

Előzmény: Foci60 (374686)
taka63 Creative Commons License 8 órája 0 0 374687

Szanyó már a bundesligában van?:))

Előzmény: Anzixx (374683)
Foci60 Creative Commons License 8 órája 0 0 374686

Az a bizonyos utolsó opció végre telibe trafálta a lényeget.

 

Előzmény: action_9 (374682)
action_9 Creative Commons License 8 órája 0 0 374685

Meg abból sem, aki kiemelkedik az NBI-ből!

De te ezt jobban tudod, mert volt néhány sikeres éveket és abból a garnitúrából még a legfényesebbek is csak éppen megkaparták nk aljának az átlagát. (nem szabad elfelejteni, h ma az a szint $-ban, €-ban kevesebb, mint a mennyei)

 

Ezért volt teljesen hülyeség már a téma felforrósítása is, Barca akadémiával, meg szellemi képességekkel, reakcióidőkkel és egyéb fasságokkal.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (374675)
action_9 Creative Commons License 8 órája 0 0 374684

Legyen 100%-ban az övé, legyen az a pápai a bünti alapja, akkor a Diégó Kerület elleni megmozdulása után hol játszhatna nála? Vagy Csató az ajkai passza után, még ha nem is teljesen az övé, miért kezdhet?

Azt is adom, ha utolsó emberként eladott labdáiból rengetegszer visszajöttek volna úgy is, h nem lett gól, de kockázatosnak vélte Bene és pad. De ő nem ezt mondta, gólokról beszélt.

Előzmény: rage (374679)
Anzixx Creative Commons License 8 órája -1 4 374683

 

Nekem is tetszik ez az edzői filozófia, hogy egyes játékoskat új poszton is kipróbálnak.

Viczián középpálya, Rétyi jobbhátvéd, úgy tűnik jobban beválnak az új posztjukon.

 

 

Még Szivacsnak kellene megtalálni az igazi posztját, hogy igazolja a bundesligás tehetségét.

Vagy a bundesligában kellene kipróbálni, vagy Szanyó után küldeni.

 

Előzmény: tex66 (374672)
action_9 Creative Commons License 8 órája 0 3 374682

Kerdezd a mestert...

 

A mester nem érdekel. Nem nagyképű akarok lenni, de tőle (egyikőjüktől sem, ilyen helyzetben) őszinte választ nem remélhetsz.

Mivel Csató játszik helyette, vagy a posztján és azért annyit látok a labdarúgásból, h azt megítélhessem ki a jobb, 100% biztonsággal ki merem jelenteni, h az új srác (még) nem jobb a pályán!

Sőt!

Azt is vágom, h miért ő játszik, mert ő az új edző igazolása, ha nem lúzer akkor játszatja...)

Mivel Szanyónál is voltak érthetetlen padozások, és most is, valszeg mentalitásbéli problémák állhatnak a mellőzése mögött. Mert az akkori helyettese (Diégó) és a mostani is szarabb.

 

 

 

En lattam, amit lattam es ti is.

Tapasztalatból mondom, h itt a kocsmában labdarúgás kapcsán, nagyon nehéz a felfogás. Most én is itt vagyok a sorban - többed magammal - és arra szeretnénk választ kapni, h az általad tett megállapítás ("Viczianrol jott az oszi golok nagyresze") hol nyert teret. Te ha valamit jobban látsz, azt oszd meg velünk, világosodik az agyunk.

De azt tudd, eddig csak a sötétségbe viszel, mert menekülsz. Ott hagytál a szarban. Konkrétumról beszéltél, azóta pedig mellébeszélsz, terelsz. Mint az oviban, amikor a kis kölök nagyot mondott...

 

Van még egy opció, h alaptalan megfogalmazást tettél és annyira sík hülye vagy ehhez a sportághoz, h a saját mondatod alátámasztása is olyan feladat, mint nekem valaha is egy ascoti derbit megnyerni.

 

Előzmény: tex66 (374666)
taka63 Creative Commons License 8 órája 0 0 374681

Esetleg a VSZK tehetne egy koszorut a szobrára, nála tényleg nem üres frázis az a mondat, hogy: Emléke örökké szívünkben él!

Előzmény: lepete (374674)
taka63 Creative Commons License 8 órája 0 0 374680

Azzal keretbe is foglaltad az őszi szezont, mert a dorog az augusztusban a 2. sori meg decemberben volt.

Dorogon a 2. félidőre lecserélte Szanyó, utána sokáig nem került vissza a kezdőbe és tényleg sérült is volt.

Előzmény: action_9 (374678)
rage Creative Commons License 8 órája 0 0 374679

Esetleg írjuk be a Pápa elleni hazaadást is, olyan 10%-ban, mondván, lehetett volna picit erősebb, de az is 90%-ban a gyámoltalan Radosé.

Meg ez nem is bajnoki volt.

 

Többet én sem találtam, amihez közvetlenül köze lett volna, 'utolsó emberként eladott labdából kapott gólokat' meg pláne nem.

 

Ráadásul utána megsérült, azért nem játszott sokáig.

Előzmény: action_9 (374678)
action_9 Creative Commons License 9 órája 0 0 374678

Én kettőt rakok a neve mellé, a Dorog elsőt és a Sori 2.  De hol van az a nyolc még?

 

Előzmény: rage (374671)
taka63 Creative Commons License 9 órája 0 0 374677

Ez így van, de ahhoz kb 10 évesen már el kellene kezdeni komolyan foglalkozni a tehetségekkel, hogy 19-20  éves korára kiemelkedhessen a magyar nb szintből.

Ez meg 8-10 év szisztematikus napi meló.

Ezt a lemaradást nem lehet máról holnapra behozni, ez az utánpótlásban elfecsérelt 10 év az egész tao rendszer legnagyobb hibája.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (374675)
rage Creative Commons License 9 órája 0 2 374676

Nemzetközi szintű labdarúgó 20-21 éves korára már az NB1-ből is ki kellene emelkedjen...

De jobban jár, ha 14 éves korában már kiderül, hogy tehetséges, s még akkor elmegy külföldre.

Nálunk úgysem fér be az ukrán/szerb/zöld-foki szigetek/Járdaszigetek, stb "tehetségek" közé.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (374675)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!