Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
László András se nagyon győzött meg, viszont annyira jól szerepel az nb3-ban, nem tudom több időt kapna a felnőtt csapatnál mit tudna kihozni? Viszont ahogy írtam lehet 500 edzőnk is, ha a háttérrel van a baj és ezáltal a kerettel is.
Kirúgott kecskeméti edzővel is egymás után 5 vereségünk lenne? Ugyanúgy bosszankodnánk. A másik, hogy maga Gera se akart maradni úgy rémlik.. Mivel nagyobb a baj mint gondolnánk, lehet hogy Mourinhoval is ugyanígy állnánk a tabellán mint most. De ha akarjátok áldozzunk be még pár fordulót a kecskeméti edzőért :P
Arra próbáltam reagálni, h az idézőjeles kéréssel - a további beszélgetések alapján - azt sugalltad, h az OV-tól jött.
A szurkerek ott felelősek pl. amikor nyomást (olyat, amilyet) helyeznek NM-ra, h a már feljutott csapat a hátra lévő fordulókban is a legjobb csapattal álljon fel, és ne a fiataloknak adjanak lehetőséget. Tele volt itt a kocsma is ezekkel az igényekkel.
Vagy amikor emberségből mentegnek Szivacski féléket.
megpróbált megfelelni a mindenkori edzőknek is
Ne hülyéskedj már, Benének milyen segítséget adott? Konkrétan elásta a szakmában. Vajon hány játkosról kérdezett meg edzőket?
Gerzson menesztese picit meglepett. Pinyo sajnos nem passzol a mai kerethez , mert a jatekosok atlaga kepzetlenebb. Pinyo a jo jatekosokat tudta inkabb edzeni. A megoldast nem latom. Gerzsont en is visszahoznam. Ismeri a keretett. Es nala jobban neztunk ki a palyan. De , a szakmaban ilyen huszarvagast egy vezeto sem vallal be.. Hozzateszem , az sehol nem hangzott el , hogy mi rugtuk ot ki. Igy , marad a Kecskek volt edzoje , akit mar tobbszor is osszeboronaltak mar velunk. Mert , edzcserere nalunk mindig van penz:)
Ha Nagy Miki várt volna pár hetet az edzőcserével, akkor egyrészt, lehet több pontunk lenne mint az azóta megszerzett nulla, de max ilyen 3-4, s most lehetne elküldeni Gerát, s idehozni őt
Pláne, hogy Miki már Kuttor előtt is hozni akarta volna
Valamikor réges-régen NM futott volna végig meztelenül a Fáy utcán hamuba és tollba hempergetés után, mögötte meg a feldühödött tömeg kergetve a sarlatánt..
Nézzétek, egy valamiben azért megegyezhetünk, ha akarná, akkor a főszponzor azt a 20%-os tulajdonrészt egy ujjcsettintésnél gyorsabban megvásárolhatná NM-től, mégsem teszi! Mindenki azt gondol bele, amit akar, de ez a tény...
Amikor JJ anno már jelezte legalább 1-2 éve, hogy nem akar több pénzt kidobni az ablakon, akkor nem emlékszem, hogy csak úgy tolongtak volna a befektetők?! Gondolom, bárki lehetne akár most is szponzor, mégsem nagyon látok új reklámtáblákat, új cégnevekkel, nemhogy potenciális tulajdonost...
Talán manapság a legjobb példa a Kispest, amely csapat a kutyának sem kell, ezért most megtalálták a volt dvtk kényszerbefektetőt, de eddig látványos eredmény nincs, bár az edzőfenomén Laczkó azt nyilatkozta, hogy majd a következő átigazolási szezonban, azaz télen várhatók nagyobb változások...
Én úgy látom, ha nem lenne NM, akkor felnőtt labdarúgócsapatunk sem lenne és akkor maradhatna az akadémia valamelyik osztályban, mert akkor gondolom az nb3-as csapat is megszűnne, viszont az meg ugye egy fura paradoxon, hogy az akadémia aztán 100%-ban NM tulajdona, ha jól tudom...
Így én, bár szétfeszít az ideg, amikor egy Csákvár megver minket, de csak annak tudok drukkolni, hogy tanuljon bele a szakmába minél gyorsabban NM vagy vegyen fel egy sportigazgatót, de az utóbbi nem valószínű, ha eddig nem volt erre példa, így marad az első verzió.
Most nem nézem meg ismételten a korábbi évek beszámolóit, de úgy emlékszem, hogy az első üzleti évben 600 millió volt és a második évben is hasonló nagyságrend (úgy hallottam, hogy ezek mentek el az első "nagy" igazolásokra, mint Fecze, Lita, Berecz stb), ami hozzá köthető és ugye valamiből meg kellett vásárolni azt a 20%-os tulajdonrészt, ami JJ tulajdona volt, gondolom nem ingyen adta... Én úgy gondolom, hogy ezek az igazolások azért kellettek, hogy azonnal feljussunk, mert akkor az nb1 pénzei valamelyest fedezték volna a kiadásokat, de ugye jött a Covid és a játékosok fizetését állni kellett és törölték a bajnokságot. A második évben ugye kiderült, hogy Bene alkalmatlan, akkor vásárolta ki a 81-est és talán jött Radó is, gondolom, itt is még előre akart "menekülni", de a befektetések nem jöttek be, mert harmadikok lettünk... üzletileg egyébként alapvetően jól gondolkodott, de nagyrészt rossz anyagot vásárolt, mind játékosok, mind edzők tekintetében... Gondolom, már nincs ilyen szabadon felhasználható pénz, ezért kukázunk ingyen vagy, ha eladunk, akkor vásárolunk, mert a főszponzor ezt a részét nem állja láthatóan...
A TAO csak az utánpótlásnak jár, persze lehet kivenni a nagycsapatból is, ha visszaoszt a játékos vagy a játékos menedzsere, de én úgy hallottam, hogy NM-nek ez a pozitívuma CSS felé, hogy gondos gazda, nem úgy, mint JJ esetében volt az akkori ügyvezető, de nyilván ezeket én nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni, mert ezek pletykák...
Révészt azért írtam, mert az egy teljesen másik út, ott ő a mindent is megmondó ember és a Kisvárda a 48 légióssal szerintem nemhogy nem követendő példa, hanem egyenesen a magyar futball szégyene, ahogy ez az egész nb1, mert ahhoz, hogy megragadj az nb1-ben egyszerűen rá vagy kényszerítve, hogy légiósokkal legyen tele a csapatod, lásd: Győr, Újpest, stb, persze mindig van ideig-óráig kivétel, mint a Kecskemét, de nagyon úgy néz ki, hogy csak egy magyar csapatot bír el az nb1, a Paksot, bár, ha ott sem lesz pénz az önkormányzati pénzelvonások miatt, akkor már csak majd Böde marad ott és jönnek az nb2-be.
Az elmúlt időszakban Révész Attila és Nagy Miklós között körülbelül annyi volt a különbség tehetségben, eredményességben, hatékonyságban, mint pl. Osváth Attila és Szivacski Donát között.
Itt most kizárólag a labdarúgás tekintetében érzékeltettem a különbséget (nem vállalkozói vagy üzletemberi minőségükben).
Kijelenthető: NM a szakmai igazgatók szivacskija (mint ahogy Beethoven a zene Mozart-ja).
"Nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint az évekig csodált Révész Kisvárdán [...]"
Mondjuk ő – a maga hülyeségeivel együtt – nemcsak feljuttatta, de az NB I ezüstérméig vitte a csapatát, hat évig voltak az élvonalban. Meztelenül végigfutok a Fáy utcán, ha ezt NM-mel reprodukáljuk.
4/4 a kosár, de azért az első 3 meccs papírforma volt, a szombati mondjuk meglepetés volt, főleg az első 2 negyed.
De azt is hozzá kell tenni, hogy elképesztően gyenge színvonalú a magyar női kosárlabda bajnokság (1 pontot dobott az MTK 10 perc alatt?), óriási szakadék van még országon belül is, hát még azon kívül.
És sajnos igaz ez a röpire is, ezért (is) nehéz szerintem itthon felkészülni az európai porondra, mert tényleg "hobbi" sportolókat kell legyőznie a "profiknak". Az, hogy normálisan sem a női röpi, sem a női kosár magyar bajnokságot nem tudták feltölteni, szerintem magáért beszél.
Ezt a mennyit tett bele NM történetet, mivel kb minden 2. hsz-edben megemlíted, kifejtenéd?
Mert azért azt tudni kell, hogy oké, hogy teszel bele, de arra is van mód, hogy ki is vegyél. És itt nem csak a mosógép-bizniszre gondolok. Van TAO, Szerencsejáték Zrt. pénz, közvetítés pénz, szponzori támogatás. Ja, és a méhek a mosógép dobból, meg a másik cégemnek az esetleges "piaci alapú" megrendelések.
Tehát én azért annyira nem sajnálom. Mert lehet (biztos), hogy Móka Miki qrvára nem ért a futballhoz, de hogy informatikusként nem a saját pénztárcája ellensége, az qrvaélet. Kevés olyan ember van, aki úgy ad a sajátjából, hogy nem vár megtérülést. Ezért fájó, hogy JJ-t nem becsültük meg, vagy nem lehetett megbecsülni, nem tudom.
En Pinyo esetet picit maskent latom. Mint , ha en gyurtam volna a fanknak valo tesztat , de sehogy sem tudom kisutni . Igy felhivom a Kis Sipos szakacsat , hogy ugyan fejezze mar be mert nekem nem all ossze. Pinter a fian kivul mas hozzavalot nem hozott , nem o merte ki a mennyiseget es nem o gyurta ossze a tesztat. Tehat , ha meg javitott is valamit , de attol meg egy ehetetlen masszabol kene eredmenyt kisutnie. Valjuk meg , barki is ulne a padon ez nagyon nehez kuldetes lenne.
Még mindig kicsit értetlenül állok, azzal kapcsolatban, amit írsz.
A poli része annyi lehet, hogy az egész futball abszurdisztán, semmi köze a piaci alapokhoz, ami évekig kizárólag Újpesten működött a belgával, meg nálunk JJ-sal, de mi az Oening 3. helye után már nem voltunk tényezők (és előtte sem).
Mindannyian tudjuk, hogy NGY nem tényező, ha az lenne, akkor ő fújná a passzát szelet 70%-os tulajdonosként, de nálunk a főszponzor az igazi tulajdonos...
Ahogy írod, mindenkinek van felelőssége, bár én a szurkolók felelősségét nem igazán értem, nekem milyen felelősségem van abban, hogyan állította fel Kondás a csapatot... Én maximum annyit tudok tenni, hogy nem megyek ki a meccsre vagy ahogy sokan teszik, az első rossz passznál már anyázzák a játékost...
Nyilván nem én igazoltam sem játékost, sem edzőt! NM beletette a saját pénzét, azért ezt ne vitassuk el tőle és a Covidról sem tehet... Gondolom, megpróbált megfelelni a mindenkori edzőknek is, talán ez alól kivétel volt a 81-es és Desits... Kuttor végülis feljuttatta a csapatot, még ha nem szerettük is, Gerát és Pinyőt megintcsak nem NM hozta a nyakunkra... Nem tudom NM mibe szól bele és mibe nem, de már azt gondolom, hogy nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint az évekig csodált Révész Kisvárdán...
Persze NM egy csomó pénzt elszórt feleslegesen, de őszintén, ki gondolta volna, hogy ennyire semmit nem fog mutatni mondjuk Pekár, Radó vagy éppen Hollander, hogy ennyi edző így be fog sülni?!
Nem vagyok egy Pintér-fan, de ettől azért sokkal többet vártam volna tőle, hogy 4 meccsből semmi, de ha a kupameccset leveszem, akkor még siralmasabb, mert a Nyíregyháza elleni akár meg is lehetett volna.