Keresés

Részletes keresés

Jissi Creative Commons License 1,5 órája 0 1 519793

Irigylem a problémáidat.

Előzmény: Viniciusz Pál (519789)
tex66 Creative Commons License 6 órája 0 0 519792

Off. A lenyegrol irj , hogy kik csinaltak ki !! Hogy , kiknek eri meg nelkuli haknizni ,tobb penzt osztani ekozben a nevet hasznalni ..Andrast szepen kitettek a sajat alapitasu tarsulatabol.. Es most rajta rohognek , hogy csoves lett. Laar  ugy ahogy van egy legenda ,a legendak hobortjaival eggyutt is Nemzetiertek ! Szegyen ,hogy ma egy lakokocsiba kell ,hogy tengesse az eletet . Mert, a " kor" kizarta , nincs meloja.. Ez egyszeruen tarthatatlan. De, ciganyozhattam es gadzsozhattam is volna az elkeseredesemben. Szomoru ,hogy ennyit sikerult leszurnod. Inkabb te is segits Andrisnak . 

Előzmény: Viniciusz Pál (519790)
tex66 Creative Commons License 7 órája 0 0 519791

Meg egy Illes akademista, korabbi Ujpesti bucsuzott az uj tulaj nagytakaritasa utan a zete-tol. Miert , van az az erzesem , hogy nem sokara halhatunk felole..🤔

Viniciusz Pál Creative Commons License 7 órája 0 0 519790

Mondd te miért zsidózol a Laár András oldalán?

Na nem őt.

Előzmény: tex66 (519788)
Viniciusz Pál Creative Commons License 11 órája -3 2 519789

Remili Mohamed, Vasas ikon nevében is, és egyéb a Vasas Kubala Akadémia korábbi vagy jelenlegi Mohamed nevű focistája nevében kikérem magamnak a sportriporterek "gyöngyének", a fidesz szóvivőjének menczer tamásnak a szavait:

https://24.hu/belfold/2025/09/03/menczer-tamas-mohamed-iszlam-bevandorlas-iskola-reakcio/

Ez a menczer tamás a Vasas legenda Mészöly Kálmán 2.feleségének, a szintén Vasas legenda Bardi Györgyinek a hősünknél 4 évvel idősebb lányát vette el feleségül, ezért Mészöly Kálmán 80. szülinapján a Vasas Kubala Akadémia kisebb nagyobb focistáinak körében is megjelent kísérőként, és van még bőr a képén egy kereszténynek csúfolt kormány korábbi külügyi államtitkáraként, hogy azt mondja a tanévnyitó kapcsán, jó, hogy nincsenek Mohamedek a magyar iskolákban. 

Várom a Vasas FC ill. a Vasas Kubala Akadémia (és egyéb gyermeket nevelő intézmény) tiltakozó levelét.

tex66 Creative Commons License 15 órája -2 4 519788

Szerintem , ezt direkt csinalod.. :)Pedig , mar kezdtem komolyabban venni a velemenyedet. Kiss es Uram kozotti kulonbseg annyira nagy az utobbi javara , hogy ha az elozo idenyben Uram vedett volna Kiss helyett , ma NB1-es csapatunk lenne.

Előzmény: action_9 (519785)
Trooper__ Creative Commons License 17 órája 0 1 519787

Menj te a pitsáb@! :)

Tényleg elveszed az örömömet! 

Utólag visszanézve, igazad lehet, bár én a meccset nézve ennyire objektíven nem tudtam értékelni, és csak azt láttam, hogy mentünk előre becsülettel, letámadtunk, próbáltunk játszani.

Meglátjuk majd a falusi kiscsapat ellen jövő vasárnap, mire megyünk majd a kupában. Ott biztos nem fogunk dominálni.

Előzmény: action_9 (519783)
1911. Creative Commons License 18 órája 0 0 519786

Tényleg a Misleny meccsig bezárólag írtam, hiszen ott lett kezdő. Kérlek olvasd el figyelmesen azt a bejegyzést, amire válaszolni szeretnél.

Egyébként meg teljesen pozitívan értékelem, hogy ennek ellenére betette, és lám, neki lett igaza. Meglátjuk, milyen lesz a folytatás, de ez most sokkal biztatóbb volt az eddigieknél.

Előzmény: vejling (519780)
action_9 Creative Commons License 20 órája -4 1 519785

Én ezt nem láttam. Sztem semmivel nem jobb kapus Uram Jani Kissnél. Dehogy teljesítményben nem látszik, az hót ziher. Tök mindegy melyikük véd, mert nem kapusposzton mennek el a meccseink.

Ez a nyugalmat ad is olyan megállapítás, h semmilyen. Mert 4-0 után persze nyugodt vagyok, de ha 0-1 lett volna a mi szemszögünkből az 5. percben, már nem lenne igaz.

A felívelései is pont olyanok. (ahogy Lékai is rugdalta a taccsokat rendesen)

Janinak viszont nem pókhálózta ki a sarkokat 6m-ről, meg 20-ról sem, mint a Csákvár meccsen Magyar. (ez a Magyar Zsolt is 4 fordulóig parádézott, majd a Kispest ellen ő hibázik a 16-oson belül az első gólnál, és szerez vezetést a Honvéd) 

Szal ha bárkinek ettől jó a lelkivilága gondolja így;) 

Az őrlés tetszik!:)

Előzmény: vejling (519762)
action_9 Creative Commons License 20 órája -1 4 519784

Bandita ennyit tud ;)

Ezt játszotta a Haliban vagy a Zetében is, hatalmas légüres térben tud csak érvényesülni. Ahogy eligazolt a majmokhoz vagy Felcsútra, ahol tér nélkül, akár álló helyzetben is kell tudni futballozni, olyankor nem ment neki.

Előzmény: lepete (519749)
action_9 Creative Commons License 20 órája -4 0 519783

Na várj!:)))

Írod feljebb, h gólok nélkül értékeljünk, adom, szeretem is, és kell is így. (asszem' talán Urbányi Pista mondta nem is Sallói, de ez lényegtelen is) De csak részben igaz a megállapítás! Mert nem szabad 100%-ban figyelmen kívül hagyni - ebben az esetben sem - az érkező gólokat, az eredményváltozását. Ugyanis ehhez viszonyulhat majd a taktika. 

Tehát igen, ha a gólokat kivesszük és rátekintünk a teljes mérkőzésre, talán mondható, h van némi (nagyon kevés) változás.

Ha a meccset szétbontjuk azt látjuk, h éljen-éljen és másfél percig labdához sem érünk. Úgy beszorít a saját kapunk elé az utolsó helyezett, akik eddig a meccsig csak két gólt szerző csapatként léteztek. Egy kontrával kijövünk, amiből szöglet lesz. Felmegyünk sok emberrel - mint mindig - és ott tartjuk picivel több mint egy percig a zsugát. Mert sokan voltunk fenn, amire utána akár ráfoghatjuk, h letámadtunk, de ez sántítana. 

Majd látunk két bődületes hibát tőlünk, Girsik és Hidi labdavesztésében.

Azaz eddig semmi újat, agresszivitást nem láttam. Aztán elérkezünk az ötödik perc elejéig, ahol szintén látsz valamiféle presszinget. Azért valami félét - és nem egy agresszív letámadást azzal a 4-5 emberrel - mert hátul ennek nem adjuk meg az alapjait! Egy utolsó helyezett csapat ugyanis ezt úgy játssza ki, h vissza viszik a kapusig a labdákat, 2-3 érintés és a kp-sorunk, támadóink el/felmennek és azonnal átrúgva őket támadhatnak.

Hátul már zavarban is vagyunk. Hei még lassítja fejjel a felívelést, de szét is estünk, mert ami ezután történik, arra azért nincsenek szavak. Különösen Hei helyezkedése, szituáció felismerésére.

Tolódunk, Otigba kimegy a szélre a fejes után (ok), és Hei aki elől kifejelte a zsugát, azt a támadót hagyja szépen maga mögött a center posztra beszaladni.

?

Miközben ő légüres térben kint maradt Kenyt biztosítani? Otigba mögé nem kellett volna, mert érkezik a kp-sor vissza. (ennyit arról a megállapításról, h ő a megoldás k.védőnek, messze nem)

A kérdés az összképhez itt úgy merül fel bennem, ha ezt vajon nem ügyetlenkedik el, mert ellépte a támadó és talpról fejelt, akkor milyen lett volna a meccs képe?

De hál'isten nem ez történt. Aztán ha a mérkőzésnek az első szakaszát kivetítjük az első gólig, vagy addig gondoljuk, akkor mit látunk még?

Többször presszingel a 'misleny, mint mi, pl. a 11. perc elején (10:42) ilyen pillanatképek alakulnak ki. Ha ezt kivesézzük, azt láthatod, h már 9:12-től egészen a gólunkig, Milán labdaérintéséig (12:20!) nincs labdaérintésünk az ő térfelükön. Ez 3 perc! Szinte csak vagdaljuk ki a zsugákat a semmibe. A gólt is kontrából szerezzük!

A mislenyiek öngyilkos módon játszottak magasan fenn. Szó sincs róla, h mi nyomtuk volna őket be, és azért szereztünk volna vezetést. Nem beszélve az ellen 5-ösének a hibájáról Milu cselénél.

Nézzük a következő szakaszt, amit a 2. gólig gondolhatunk.

Közvetlen a gól előtt 3x visszük vissza kapusig, annyira fent van az ellen. Felíveljük elveszítjük, jönnek. Majd egy félpályás rövid hátra passz az ellentől (nem hiszem, h Hidi érne bele, de majdnem mindegy is) emiatt tudunk megindulni, és lesz egy szöglet, ami után a szabadrúgás. Megint mindent láttunk, csak tudatos támadásépítéseket nem.  

A 2. gólunk tehát egy eladott passz utáni pontrúgásból születik!

Hogy aztán egyébként itt volt-e szabálytalanság Milánnal szemben... Sztem nem, mert a labdát állítja meg a védő.

A 3. gól megint félpályás labdaeladás után jön, egy rövid hátra passzból tőlük.

Bedobás a mi térfelünk közepén, (újra) ketten van csak az ő térfelükön, annyira fent játszanak, elhibázzák és abból megyünk el. De megint nem csapatszintű presszing volt, Milán és Sanyika lelkesedése hozta. Volt ilyen több is korábban, csak az nem járt sikerrel.

Innen már szinte lényegtelen is, h mire merünk vállalkozni. Ráadásul a 'misleny folytatja az öngyilkos taktikáját. Pl. 44:19-nél a legutolsó emberük a mi térfelünk kezdőkör íve előtt áll, annyira "bent" védekezünk.

A játékunk szépségéről még, h a 4.-nél lyukat rúgnak a saját ötösük előtt, így kerül a labda Molnár elé.

Szal még véletlenül sem akarom elvenni az örömöt senkitől sem, de ne felejtsük el, h az ellen öngyilkos taktikája kellett ahhoz, h így alakuljon a meccs. Talán a Szolnok játszott két éve ilyen felfogásban ellenünk. Nem valószínű, h a közeljövőben lesz ilyen. (majd két év múlva megint jön valaki)

Sok futás vagy sem, agresszív játék vagy sem, a lényeg: ezt a meccset egy kontra, és egy pontrúgás után húztuk be! Ott vége is volt a meccsnek, edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. 

...és persze továbbra sem feledve azt, h az 5. percben ziccert hibáztak, Heinek köszönhetően!

Azt viszont adom, h ezt a bátor 'misleny játékot tudhatta Erős is. Jól kielemezte a meccseiket, és ezért lett az a kezdő, ami!

Bocs, de a kezdő, és az, h sok kontrát vezethettünk, az pont azt mutatja, h nem játszhattunk/védekezhettünk magasan fent. A meccs érdemi részéig másra rendezkedtünk be, még pedig a kontrákra! Amikor már megvan egy meccs, akkor meg már mindenki szeret és tud is játszani, ülnek a vállalások, bátrak leszünk, nagy kedvvel játszunk.

Akkor leszek nyugodt és mondom majd, h változott valami, ha egy gól nélküli X-re álló meccset a játékunknak köszönhetően fordítunk a javunkra.

Ja, és persze nem kontrából!;)

Előzmény: Trooper__ (519747)
kristi Creative Commons License 20 órája 0 0 519782

Ma van az átigazolási időszak utolsó napja!

Nem nagyon várható, hogy igazolunk már valakit, viszont akik tőlünk távoztak még többeknek nincs csapatuk....

venyigeszú de lucerna Creative Commons License 22 órája 0 1 519781

Szerintem arra gondolt, hogy a Misleny meccsig nem volt jó megmozdulása.

Most kifejezetten jó volt, a kihagyott helyzetek ellenére is. A két kapufája meg inkább a pech kategória.

Előzmény: vejling (519780)
vejling Creative Commons License 23 órája -1 1 519780

Gondolom, a 0 db jó megmozdulása közé tartozik az a beadása is, amiből Girsik gólt szerzett. Én azt mondom, több Molnár, gyorsabb játék. Tudom, van egy rossz tulajdonsága, mindenáron gólt akar rúgni...csatár létére.

Mindörökké VASAS!

Előzmény: 1911. (519779)
1911. Creative Commons License 1 napja 0 0 519779

Érdekes dolgokat csinál. Nem mindig érthető, de tény, hogy határozottan reagál teljesítményekre. 

Otigbát jópár meccsre kitette, Kiss Ágostonnak is lefőtt a kávé, de pl. Pethő vagy Baráth is a padon találta magát egy-egy gyengébb produkció után.

Ugyanakkor 0 db jó megmozdulás után Molnárt a kezdőbe rakja, de pl Doktorics mindig kezd, pedig jól még nem játszott Erős alatt. Zimó nem nagyon érdekli, ahogy Ódor és Németh sem igazán.

Radónak hiába volt most egy - magához képest -

tűrhető meccse, nem biztos, hogy kezd legközelebb.

Sztojkával sem tudjuk mi a terve.

Én szeretem, ha vannak következmények 1-1 gyengébb teljesítmény után, de azért a fix csapatnak is megvannak az erényei.

Előzmény: PagoX1 (519778)
PagoX1 Creative Commons License 1 napja -1 3 519778

Így van. Még mindig keresi a csapatot. Azokat, akik végrehajtják, amit szeretne és nem vágják át.

Előzmény: vasas11 (519777)
vasas11 Creative Commons License 1 napja 0 0 519777

Nem hiszem hogy rotált, Csekének egy ilyen Vasasban bérelt helye kell, hogy legyen, Pákó nagyon gyenge, a fiatalokat meg próbálgatja, most épp Molnáron volt a sor és élt is a bizalommal.

Előzmény: tex66 (519776)
tex66 Creative Commons License 2 napja -1 1 519776

A mesterkelt rotacio szerintem teljesitmeny gyilkos. A fociban nincs demokracia , ott a legjobb 11 lep palyara. Ezert vannak cserek,  hogy belelehessen nyulni a csapatba . Persze, ha, elmesz 2-3 gollal az utolso 15 percre lehet tobb fiatalt is behozni. Ahogy , ha vezetsz 7-8 ponttal a tabellan  akkor lehet jofiuskodni az edzonek ,rotacio gyanant. 

Előzmény: tex66 (519775)
tex66 Creative Commons License 2 napja -1 2 519775

Plane , ha egy jo merkozessel rukkolt ki a fiatal. Ezt a hullamot motivacios elemkent kotelezo lenne meglovagolni. Hiszen ,az edzo hitelessege kerul komoly veszelybe. Ezt igye tehetseg menedzselesnek hivjak. Molnar az egyetlen fiatal ,aki komolyabb szignot kuldott magarol.

Előzmény: CSABEE (519770)
tex66 Creative Commons License 2 napja -1 2 519774

Nem Curtois ,de nem is kell neki az lenni az nb2-ben. Viszont , tavaly o volt a Csabai Parduc , mert o miatta birtak megkapaszkodni az nb2-ben. Hajlamosak vagyunk egy 4:0-nal a kapusrol mint az elso lancszemrol megfeledkezni. Amiota o all hatul elosszor stabilizalodott a vedelem , majd elkezdtek a golok is megerkezni.  Es mint statisztikaban hivonek , Uram mutation magaert beszelnek.

Előzmény: Hawkmoon269 (519772)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja 0 2 519773

Az Olvasótársak - engem megelőzve - tisztességesen kielemezték az elmúlt napokban megjelent Genzwein-riportot,

amit elfoglaltságom miatt csupán ma tudtam elolvasni.

Magam is gratulálok jelenségszámba menő volt edzőnk magas állami kitüntetéséhez!

Tetszett, amit egykori játékosairól, a jelenlegi szövetségi kapitányról, a világbajnoki esélyeinkről mondott, miként az is,

hogy visszaállítaná a 16 csapatos élvonalat.

Hogy egy ilyen interjúban szinte kötelező a diplomatikus hangvétel, azt vagy elfogadja valaki, vagy nem...

Nekem nincs ezzel  bajom.

Hawkmoon269 Creative Commons License 2 napja -2 2 519772

Nekem alapvetően mindegy ki a kapusunk, de , hogy most Uram lett az új Curtois, azért azzal még várnék, mert én így hirtelen legalább kettő hajmeresztő hibájára emlékszem a Misleny ellen, amikor a magasságával simán kijöhetett volna 1 méterre a gólvonaltól, de nem tette és csak a mislenyi csatárokon múlt, hogy nem lett gól...

Előzmény: nikU (519765)
VASAS77 Creative Commons License 2 napja 0 2 519771

Még annyit , hogy valóban nem a Vasasról szólt a cikk, hanem kitüntetése kapcsán professzor Genzwein Ferencről. De hogy mennyire szereti a Vasast és milyen a kötődése, azt az alábbi rész is mutatja:

Megannyi sikere, elismerése, szakmai munkája, hivatása és hosszú pályafutása során melyik terület volt Önnek a legkedvesebb? És ki volt a legkedvesebb labdarúgója?

Ebben a rovatban nyilván csak a sporttal kapcsolatos vonatkozások merülhetnek fel. Nem tudok könnyen dönteni a Vasas edzősége és a TF kancellársága között. A válaszadásban az segít, hogy a Vasas több, mint 50 éve kezdődött és örökké tart, a TF „csak” 8 évig tartott A második kérdésedre egyértelmű választ tudok adni: megnevezem Mészöly Gézát. Amennyiben még indoklást is igényelne, akkor közlöm, hogy én Mészölyéknél nem csak barát, hanem szinte családtag voltam, vagyok és maradok. Géza pályafutását minden erőmmel megpróbáltam támogatni, mind játékosként és mind edzőként.

Nemcsoda ha az ember elfogult....

Előzmény: CSABEE (519768)
CSABEE Creative Commons License 2 napja 0 2 519770

Na, kb erre gondoltam én is.

Ahogy most kinéz a dolog, Erős szeret rotálni, de Molnáréknak folyamatos lehetőség kell - akár cserekéni is, csak ne jegeljék a padon.

Előzmény: tex66 (519763)
CSABEE Creative Commons License 2 napja 0 2 519769

Ha az a kapufája bemegy, akkor azért büntettem volna meg, hogy miért nem képes így játszani máskor is... :)

Baromi jól megcsinálta azt az extrát, amit joggal várunk tőle.

Amúgy meg Molnár lendülete, bátorsága is baromira tetszett.

Oké, egyszer önző volt most is, meg kihagyott 2 helyzetet, de előbb-utóbb jönnek majd a gólok is, csak az ég szerelmére: nehogy most az legyen, hogy meccsekre félreteszik...

Előzmény: VASAS.JOCÓ (519767)
CSABEE Creative Commons License 2 napja 0 3 519768

Lehet, hogy én elfogult vagyok Genzwein doktor irányában, de ez talán érthető. Ő anno csinált egy szerethető, saját nevelésű játékosokból álló csapatot, aki sokáig vezette a tabellát. 

És életben tartotta azt a Vasast - akkor és később is. Imádtuk őt is, a csapatát is - de gondolom, Te is lehettél ezzel, ha akkor már kijártál meccsre.

A Sport Pluszos dologra annyit: nyilván megvan a véleménye és a tudása arról, hogy mi a baj, vagy mit lehetne máshogy csinálni.

De gondolod, hogy ezt a Sport Pluszon keresztül kéne "megüzennie" Mikinek?

Nem akkor jött volna az a felvetés, hogy "kívülállóként" beleokoskodik, meg hogy könnyű így felelősség nélkül, újságban osztani az észt?

Az az írás róla szólt, a kitüntetése kapcsán - és persze, kapott kérdést a Vasasról is, amire diplomatikusan válaszolt.

Hidd el, hogy simán a szemébe mondja Mikinek, amit gondol, és tudom: hogy abszolút nem helyezkedős, vagy olyan ember, aki nem meri megmondani arcba a véleményét bárkinek.

És szerintem ez a lényeg.

Amúgy volt egy ilyen kérdés is:

„Uralkodása” alatt ki volt a legjobb Vasas-játékos és miért?

Egy másodpercig sem kellett gondolkodnom a válaszon: Oleg Sirinbekov!

Pedig sok jó játékosom volt, ő pedig mindent tudott.

Technikailag, taktikailag, emberileg, megbízhatóságban a 10-es skálámon 11-esre osztályoznám, amihez egy olyan fizikum és akaraterő párosult, ami pedig 20-as minősítést érdemelne.

Akkoriban baráti társaságban többször hangoztattam, ha lenne 10 Sirinbekovom, akkor jobbhátvédtől balszélsőig őt állítanám a csapatomba és oda-vissza verném a Milánt, amely a világ legjobb csapata volt abban az időben"

Jöhetnek sokan Muzsnayval, Kunticcsal, Kuznyecovval, Tulioval, Lanzafameval - Oleg volt a Király :)

Előzmény: Maldone (519649)
VASAS.JOCÓ Creative Commons License 2 napja 0 2 519767

Tegyük hozzá, hogy ami a gyorsaságot illeti, Radó (ezúttal fejben, lélekben és fizikai értelemben egyaránt) korát meghazudtolóan ambiciózus volt.

Ha még a kapufás lövése is bemegy..., 

Előzmény: venyigeszú de lucerna (519766)
venyigeszú de lucerna Creative Commons License 2 napja 0 3 519766

Szerintem is a gyorsaság volt a döntő. 

Az eddigiekhez képest sokkal gyorsabban, bátrabban vállaltuk fel a gyors labdajáratást. Rengeteg hiba csúszott ebbe a játékba, de a Mislenyt még több hibáa késztettük ebben a játékban. Remélem, a szakmai stáb leszűrte a tanulságot és felhagy a hátulpasszolgatós játékkal!

Előzmény: vejling (519761)
nikU Creative Commons License 2 napja 0 2 519765

Urammal a háta mögött valahogy magabiztosabb a védelem.

Hej helye belül van, a jobb oldal Girsiké.

Ami sokat számított, az a sebesség.

Milán, Molnár Csaba szétfutották az aktuális elenfelet.

Előzmény: vejling (519762)
Sörhenger77 Creative Commons License 2 napja 0 1 519764

Gratulálok a csapatnak! Gyerünk, gyerünk Angyalföld!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!