Keresés

Részletes keresés

rage Creative Commons License 1 órája 0 0 520442

A Kispest tábor (mármint maga a tábor része) valóban jóval nagyobb.

Nem feltétlen Havanna, meg ezek miatt.

Egyik kollégám pl egész jó kis társasággal jár ki a meccsekre, hazaira/vendégre is.

Nem a Havannáról, hanem ők pl Isaszegről.

Előzmény: Hawkmoon269 (520441)
Hawkmoon269 Creative Commons License 4 órája -1 1 520441

Nem igazán szeretnék ezzel foglalkozni, mert a fiatalember sorait olvasva rosszul írtam, mert akkor a hétvégén nem volt 1247 néző különbség csak 803 a Kispest javára, de a viccet félretéve, ha jól emlékszem (de lehet, hogy rosszul) a múltkori meccsre aztán több jegyet adott a Vasas a kötelezőn felül, de mindegy is...

Az utóbbi években valóban többen lettek Kispesten, ami nyilván összefügg azzal, hogy a Kispest és a Havanna társadalmi összetétele egészen más, mint a budai övezet után legdrágább négyzetméterárakkal rendelkező angyalföldi régió, ami régebben hasonló volt, mint Kispest, de mára ez teljesen megváltozott, ezért nekünk nincs a "helyi" Havannáról (illetve Havannánk sincs csak méregdrága lakóparkok) utánpótlás, mert azt ugye elfelejthetjük, hogy Kispesten jobb lenne a foci, hiszen évek alatt ugyanúgy a kiesés ellen menekültek, majd az elmúlt idényben, ha nem jön Feczkó, még az nb2-ben lévő bentmaradás is nehézkesen ment volna. Szóval egyfajta közösséghez való tartozást nyújt(hat) a mérkőzésre járás, mert nem gondolom, hogy a szovjet barátság érdemrenddel rendelkező miniszterünk hívószavára lennének többen...

Én csak azt gondolom, ha van egy versenyszabályzat, akkor valami nyomós oknak kell lennie, hogy a pályaválasztási jogot felcseréld és nem azért, hogy 170 szurkolóval több beférjen, akárki is legyen az. Mégis mit fognak csinálni Karcagon, valószínűleg megnövelik a kanyart, de akkor is ugyanolyan nagyon messze lesz a pálya, nulla élvezeti értékkel. Az önkormányzat ad rá majd gondolom 10-20-30 millió Ft-ot, ahelyett, hogy valami értelmes célra költenék el és valószínűleg csak a büfés fog jól járni, aki magyar szokás szerint gondolom valamelyik vezetőhöz tartozik...

Erre írtam, hogy vicc.

A 12 csapatos bajnokság más okból vicc, ahol az egyik csapat kétszer játszik otthon... 

sergiototta Creative Commons License 5 órája 0 1 520440

A probléma ott van, hogy egyik csapat se önerőből csinálta meg a stadiont. Most azt mondani, hogy nekem épített a ner stadiont, a másiknak meg nem, akkor ők ne is léphessenek feljebb/menjenek lejjebb az szerintem problémás.

Másrészt meg valóban Nektek több vendég is kicsi, de sajnos kb ti vagytok az egyetlen csapat, akinek ez probléma, máshol nincs ennyi szurkoló.

Illetve, ha felkerültök az nb1-be, akkor már a ti vendégrészetek mérete is problémás lesz a Fradi ellen biztosan, de jó eséllyel az Újpest ellen is. Akkor a Kispest se léphessen feljebb?

Előzmény: rich.mond (520433)
demircella Creative Commons License 6 órája 0 0 520439

A csapatok jegyértékesítését és a pályák besorolását az MLSZ szabályzatai tartalmazzák (hogy ez így jó-e, arról nem nyitnék vitát):

infrastruktura-szabalyzat-2025--07-09-.pdf

jegyertekesitesi_szabalyzat_20250408.pdf

Az infrastruktúra szabályzat szerint a másodosztályú bajnokságban (NB2) a minimális ülőhely stadiononként 600, illetve 1000 hely. Stadiontól függően. Tehát, ha van ennyi, akkor alkalmas NB 2-re. Az, hogy vannak ennél lényegesen nagyobb stadionok is (pl. Kispest, Videoton, Szeged, Vasas, Kecskemét), az csak hab a tortán. 

A jegyértékesítési szabályzat szerint minimum 5 % jár a vendégszurkolóknak, azaz 30 vagy 50 hely. Nálunk ez az 5054 fős stadion esetében 253.

Azt nem láttam sehol leírva, vagy elkerülte a figyelmemet, hogy hol kell ezeknek lenni. Tehát simán lehet a stadion legsz@rabb helyén is, ahonnan csak távcsővel látod mi történik a pályán. A lényeg szerint el kell különíteni a hazai és vendégszurkolókat. 

Ha a két csapat ennél többen tud megállapodni, az már más kérdés. De a szabályzatok szerint ennyi jár kötelezően.

Mivel a jegybevétel sehol sem képezi a csapatok működtetésének alapját, így a helyieknek gyakorlatilag tök mindegy hányan vannak a vendégben.

Szerencsére a legtöbb csapat már Youtube-on közvetíti a meccseket, így aki lemarad a helyszínről, tudja követni az eseményeket, akár TV-re feltéve, akár tableten vagy okostelefonon. 

Előzmény: rich.mond (520430)
action_9 Creative Commons License 17 órája -1 4 520438

Nem, az egy idióta, sportellenes szabály!

Ilyet akkor hozok, ha NFL szerű bajnokságot szeretnék. Na, oda nem lehet feljutni és nem lehet kiesni! Ez így őrültség (mint a 12 csapatos 3 fordulós bajnokság), ezzel a szabállyal nem tesznek mást, minthogy megölik a versenyszellemet a sportágban!

Óriási böszmeségnek tartanám, ha sportpályák versenyeznének, vagy a szurkerszámok, és ezekhez hasonló "okos" formák. Lehet a nagyképűség is, az is nagyot megy most nálad. (ajcsi stadionnal)

Te, bárki milyen alapon mondja meg (állami stadionnal a hátad mögött, újra írom, mielőtt elfelejtenéd) h ki indulhat ebben szaros NBI-NBII-ben?

Én spec a Grupit Iváncsán szeretném látni. Vagy a Bpzsikot, mert ha jobban megy a csapatnak 600 néző még ott is összejön, mint nektek tavaly a Szentlőrinc ellen otthon. Ugye, akkor amikor óvatosan nyitottad ki a "Népsportot", h nehogy ki essen a csapatod, akkor nem jöttél a nézőszámmal, mert valahogy a jegyvásárlás is elmaradt.

Ha már nézőszám, vajon mekkora különbség van 1500 átlagos nézőszám és 4000 közt szerinted? A majmoknak, h kb 0 szaldósak legyenek, kb 30 ezer nézővel 30 ezres átlagjegyár mellé, még BL csoportkör is kellene. Akkor, talán!  ..és akkor te itt arról beszélsz, h mi és miért van?

A ti 4 ezretek kb arra elég, h a világítás, az öltöző fűtése, és ahogy te fogalmaztál, a szekusok bére meglegyen.

Előzmény: rich.mond (520433)
tex66 Creative Commons License 18 órája 0 0 520437

Teljessen mind1 nektek. 

Előzmény: rich.mond (520434)
PagoX1 Creative Commons License 21 órája 0 2 520436

Nem igazán értem, mit görcsöltök ezen a pályaválasztói jog felcserélésen.

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-ii/2025/07/nb-ii-2025-2026-menetrend-eredmenyek-tabella

23. forduló, 2026 március 22, vasárnap:

Karcag-Honvéd

Szerintem még indok sem kellene, ha a két klub megállapodik egymással, csak az MLSZ-nek rá kell bólintani, és túl van tárgyalva.

Pár éve mi a Siófokkal nyáron idehaza játszottunk, kértük a felcserélést, mert mindenki jól járt volna: szurkolóinknak egy kellemes balatoni túra, a Siófoknak meg több néző, mint a téli visszavágón. De ők böszmék voltak, és nem mentek bele. Gondolom, a menedzsment a többi szakmai kérdésben is ilyen okos volt, ezért most a jól megérdemelt helyükön vannak.

Egyébként a második körben sokkal nagyobb hátrány háromszor egymás után idegenben játszani, mint az első körben háromszor otthon, pláne, ha még akkor is kiélezett helyzetben sok jelentkező marad a feljutó helyekre.

pápai vasas Creative Commons License 21 órája 0 0 520435

Szerinted mi szurkolók döntünk ilyen ügyekben .esélytelen

Előzmény: rich.mond (520434)
rich.mond Creative Commons License 21 órája -2 0 520434

Hogy jó-e nektek, azt csak ti tudjátok.

Mindenesetre mi őszintén értékeltük a Karcag gesztusát, ti meg a jelek szerint képtelenek vagytok felfogni, hogy a játék elsősorban a szurkolókért van, és létezik világ párszáz nézőn túl is. 

Előzmény: pápai vasas (520432)
rich.mond Creative Commons License 21 órája -1 0 520433

Ennek az lenne a vége, hogy az MLSZ esetleg következetesen betartja a saját szabályait, nem tudom mit kell ezen értetlenkedni.

igen, maradjon a megyében, vagy az NB III-ban (sokan éppen ezért ott is maradnak és jó nekik így). Vagy legyen legalább olyan stadionja, mint a Tiszakécskének, Paksnak, Balmazújvárosnak, nem kell milliárdokban gondolkodni.

Előzmény: action_9 (520431)
pápai vasas Creative Commons License 21 órája -2 3 520432

Làtod milyen jó nekünk mindig beférünk a vendégbe .ti màsra se vagytok büszkék csak mennyien vagytok.kitérdekel?nem lehet mindenki fagyi UTE meg Kispest szurkoló.pont büszke vagyok hogy Ha kevesen is de kitartunk.ti meg legyetek 40 ezren nem fogunk irigykedni.Hajrà magyarok!

Előzmény: rich.mond (520423)
action_9 Creative Commons License 21 órája -3 3 520431

Ennek mi lenne a vége?

Az, h pl. nincs kieső?

Csak azért mert, aki ügyesebben, szebben, eredményesebben focizik, de nincs pénze új stadionra (most sztem az államnak sem), azok maradjanak örökre a megyeiben?

Hogy ilyen 30 fölötti Radók, Otigbák vagy Bakik, Sigérek dőljenek csak hátra nyugodtan a több milliós fizetésükkel, mert úgy se lehet feljutó, hisz akik feljutnának azoknak nincs "olyan" ajcsiba kapott stadionjuk mint nekünk/nektek?

Mi ez a mérhetetlen gőg?

Majd akkor jöjjenek ezek a mondatok, ha van bátorság lemondani Grupiról, Szuszáról, Bozsikról vagy Illovszkyról! Pont szarok a szurker számokra, ahol sokan vannak ott hamarabb összedobják a lét. Egy sajátra!

Előzmény: rich.mond (520430)
rich.mond Creative Commons License 22 órája -2 1 520430

Azért egy országos, profi labdarúgó-bajnokságban elvárható valamiféle minimális komfort-fokozat és befogadó-képesség a létesítményekben így 2025 tájékán. Tök jó volt régen az omladozó Fáyban/Bozsikban, meg kibírtuk, röhögtünk rajta, de pl a Csákvár bármennyire is eredményes focit játszik, nincs helye az NB II-ben ezzel a stadionnal, ez ilyen egyszerű.  

Előzmény: action_9 (520427)
rich.mond Creative Commons License 22 órája -5 0 520429

igazából fogalmam sincs, mit szeretnél kérdezni. Tehát? Hogy jön ide a takarító?

A szurkolótársad tartja viccnek, hogy felcseréltek egy pályaválasztói jogot, innen indul a történet.

És de, egyértelmű, hogy több szurkolónk van, és hétről-hétre komoly problémát okoz a jegyértékesítés idegenbeli meccsek előtt. A Karcag kivételesen korrektül állt a dologhoz (btw a Videoton is a nyitómeccsen), igyekezett erre valamiféle megoldást találni - ellentétben pl tavaly a Vasassal, ha már a jelentéktelenségből eredő bullyingre keresel magyarázatot.

Előzmény: Jissi (520426)
action_9 Creative Commons License 23 órája -1 1 520428

Sztem ez is tuti tizi volt. Mit keresett a védő karja ott?

A második büntető (két kézzel löki fel )meg nekem azt mutatja, h a srácok az NBIII-ban maradtak:)

Ahol nénikék vezetnek meccseket.

Előzmény: Hawkmoon269 (520415)
action_9 Creative Commons License 23 órája -1 1 520427

Remélem nem lesz igaza.

Azért maradjon meg még mindig labdarúgó-bajnokságnak, ha lehet, és ne stadionok versenyezzenek egymással. Különösen, h állami pénzből kapta mindegyik csapat. 

Előzmény: vasas11 (520420)
Jissi Creative Commons License 23 órája -1 5 520426

Bocs, ezt kifejtenéd bővebben? Több nézőtök van, akár lehet hogy több szurkolótok is (korántsem egyértelmű), tehát? Akkor már lehet nagy az arc? Ekkora erővel éljen a szar, 50milliárd légy nem tévedhet. 

Erős bully feeling árad Belőled, de megértem. Amióta láttam az egyik cégemnél ahogy a takarítónő beszélt a helyettesítő takarítóval, azóta tudom hogy sokaknak elemi szükséglet, hogy bármennyire is jelentéktelenek, de le tudjanak nézni valakit, bárkit. 

deme65 Creative Commons License 23 órája 0 3 520425

Talán ebben az is közrejátszik hogy a 80-as és a 90-es es években toltak benneteket előbb Berecz elvtársék és a HM majd később csak a HM és és néhány ingatlan csaló, ezáltal a sikerek ide datálhatóak.És a Havanna lakótelepen már beérett a 2.-generáció is.

rich.mond Creative Commons License 24 órája -2 0 520424

Az NB II-ben Csákvár, K'misleny, Ajka, Szentlőrinc, Soroksár "stadion" és pálya egy vicc (illetve Ajkán a vendég). Simán megyei szint. Mire fel van akkor a létesítmény-licensz?

Bár amikor egymást fogadják (vagy a BVSC-t, Tiszakécskét, Budafokot, stb.), akkor sem tűnik fel senkinek, mert bőven elég az a tíz szék a mislenyi vendégszektorban. 

Előzmény: vasas11 (520420)
rich.mond Creative Commons License 24 órája -4 0 520423

"ahogy hozzánk is a vendégszektorba"

Hát ennek azért nézz utána, mert nem fértünk be kényelmesen, napokkal korábban elfogytak a jegyek, a klubbotok meg hülyét csinált magából, mert a hosszanti oldalra is leállította a jegyértékesítést.

https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2025/05/19/a-vasas-tovabbi-200-jegyet-ad-a-honved-szurkoloknak-az-nb-ii-es-rangadora

Fehérváron 1700 jegy fogyott el. Ti voltatok valaha ennyien idegenben? Komolyan kérdezem. 

Kecskeméten eredetileg szintén elfogytak a vendégjegyek három nappal a meccs előtt, csak mondom.  A múlt héten egy megismételt mecset játszottak szerdán. 

Btw, a tegnapi meccsünkön voltak a legkevesebben a 3000-es nézőszámmal, ezt megelőzte egy 5113, 4967 és 3950. Szóval a helyedben szerényebben állnék ehhez a nézőszám-dologhoz.

Előzmény: Hawkmoon269 (520421)
Hawkmoon269 Creative Commons License 25 órája 0 0 520422

2 éve valóban kiegyenlítődtek a győzelmek és a vereségek, de előtte 5-6 éven keresztül egy-két kivétellel mindig vertük őket...

Előzmény: 1911. (520416)
Hawkmoon269 Creative Commons License 25 órája 0 1 520421

Persze meg lehet állapodni mindenben, de azért elcserélni a pályát, mert most éppen többen vagytok 2ezernél meccsenként, mint 3 évvel ezelőtt és a hazai csapat kibővíti a vendégszektort tavaszra, ahonnan egyébként semmit nem lehet látni, és nem 200-an, hanem 300-an lesztek ott, ez szerintem nem elégséges indok...!

Kecskemétre azért kényelmesen befértetek a múlt héten, ahogy hozzánk is a vendégszektorba...

De örülök, hogy most 1247 nézővel többen voltatok a stadionotokban, mint a hétvégén nálunk, már-már azt jelenti, hogy félházzal dübörög a Bozsik stadion... 

Előzmény: rich.mond (520418)
vasas11 Creative Commons License 25 órája -2 0 520420

Tök igazad van, az NB2-es létesítmények fele nem alkalmas semmilyen NB-s meccsre, tök romantikus egy ilyen kiscsapat sikere, de vagy béreljenek pályát, vagy maradjanak abban az osztályban, amire a sajátjuk alkalmas. A Kecskemét nagy menetelése is annak volt köszönhető, hogy nem lehetett focizni a pályájukon, tök nagy szám, hogy megvertek otthon mindenkit, de azért úgy jóval könnyebb, ha egy passzt nem lehet megcsinálni, mert olyan a talaj, mint ami kimaradt 10 éve a vetésforgóból...

Előzmény: rich.mond (520418)
rich.mond Creative Commons License 26 órája -1 0 520419

Aztán miért ne lehetne felcserélni, ha a két klub megállapodik egymással? 

Előzmény: Hawkmoon269 (520402)
rich.mond Creative Commons License 26 órája -1 2 520418

Miért lenne vicc? Az a vicc, hogy a Kispest akárhol játszik, megy a huzavona a jegyek számával. Mert soha nem elég, mindig elfogy már előre. Ez azért nálatok elég ismeretlen jelenség, talán ezért találod viccesnek. 

Az is vicc, hogy olyan tákolmány kapott licenszet, mint a csákvári dühöngő, vagy Kozármisleny az egyetlen széksorral a dombtetőn, vagy a konkrétan életveszélyes ajkai kakasülő. Vagy az is vicc, hogy teljesen önkényesen állapítják meg az értékesíthető jegyek számát, vagy hogy a helyi klub dönti el, hogy kell-e lakcímkártya (!!!) a belépéshez, vagy jár-e ütőkesztyűs-viperás cigány szeku a vendégjegyhez. Na ez a vicc. 

Előzmény: Hawkmoon269 (520398)
kristi Creative Commons License 28 órája 0 2 520417

Egyáltalán nem jobbak, sőt hogyha a védelmünk megszilárdulna jobban, simán győznünk kéne ellenük!

1911. Creative Commons License 28 órája 0 0 520416

Biztos, hogy nem jobbak. Csak ha komoly tétje van (részünkről), akkor mindig ők győznek. Ha nincs, akkor szoktunk mi is.

Hawkmoon269 Creative Commons License 30 órája 0 3 520415

A félidőben szakértő vendég nevét mindig elfelejtettem, de hallottam már és talán mondta is, hogy a Kispest utánpótlásban dolgozott/dolgozik... Alapvetően egyébként korrekt módon szokott értékelni, de ahogy ezt a 11-est magyarázta az nevetséges volt. Talán egy ilyet is mondott, hogy még egyértelműbb lett volna, ha a mezét is húzta volna a karcagi játékos!! Hahahaha! Persze, meg ha alárúg egy akkorát, hogy a kispesti csatárt ápolni kellett volna...

A műsorvezető is csak mosolygott.

De alapvetően mindegy is, mert a Karcag úgy kitámadott, mintha tényleg elhitték volna, hogy van keresnivalójuk az első 10 csapat között... Az utóbbi időben láttam egyébként a Kispestet a Békéscsaba és most a Karcag ellen, de nem gondolnám, hogy jobbak lennének nálunk.

Előzmény: Viniciusz Pál (520411)
tib-bit Creative Commons License 1 napja 0 0 520414

Most, hogy rávilágítottál, tényleg Nyilasi volt. Egy kutya.

köszönöm!

Előzmény: nikU (520413)
nikU Creative Commons License 1 napja 0 1 520413

Csak cáfolni tudom. 

Nyilasi volt. 

Ő is csirkés. 

Előzmény: Tib-bite (520403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!