Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
A Nagykanizsa-Karcag osztályozót láttam, a karcagi egy fiatal átlagéletkorú dinamikusan fejlődő lendületes csapat, Varga Attila vezetésével. A balszélsőjük Girsik Áron, a nálunk játszó Attila bátyja (23 éves). Két meccs alapján talán a mezőny legjobbja volt, nálunk is elférne.
Szomoru , a vezetesunk ignorancia-ja magyarul tudatlansaga a szurkolok iranyaba. Lehet , hogy lathatoan kevesen vagyunk, de nem lathato VASAS szurkolok meg sokan vannak. Es hanyan lennenek , ha lenne az FC.nek komunikacioja . Remelem tevedek , de talan mas okok miatt nem promotaljak a VASAS-t. Media megjelenesunk szinte nulla . Nem zartuk le az evet es nem vazoltuk fel az uj terveket. Gyakorlatilag a legrosszabb ami tortenhet velunk , hogy nem beszelunk ,nem beszelnek rolunk. Ennyire gyenge a PR. vagy mas ok rejtozik a hatterben. Eggyik sem jo a VASAS-nak. Emlekszem egy csatarunk elkezdett TIKTOK videokat felnyomni a csapat eleterol. /talan mar masnap repult is Soma.. /
Úgy értettem, hogy az ötvenes-hatvanas években csak heti 3 lapszáma volt a Népsportnak. S így nem volt másnapi tudósítás a Real Madrid-Vasas BEK elődöntőről.
Ahogy lapozgattam az Arcanumot, a kedvenc cikk címem az volt, hogy mit tanulhatunk a szovjet edzőktől. 30 év múlva meg már Ferguson gondolataira sem voltunk
kíváncsiak. Nem a rendszer a kizárólagos oka a szakmai nemtörődömségnek.
Van egy tartozásom. Úgy emlékszem nem írtam le azt, hogy volt egy olyan jobboldali legenda, hogy a Népsport nem írta ki Puskás nevét a Vasas elleni BEK-meccseken.
Négy meccset játszott a Vasas a Real ellen a BEK-ben abból 1 meccsen játszott Puskás, az egyik madridin és a Népsport lehozta a nevét a tudósításban. Ami nekem meglepő volt, hiszen én olyan 85 óta olvasom a Sportot, hogy akkoriban csak három lapszám volt egy héten. Ha jól emlékszem vasárnap, kedd és péntek. De majd kijavítotok, ha tévedek. S a BEK elődöntő a pénteki lapszámban már csak
egy mínuszos hír volt és szinte csak a jegyzőkönyvet adták le emlékeztetőül. Ma Szoboszlai kétszer egyeneset rúg a labdába hetekig azt olvassuk.
Illetve hallgatom - tévedtem belátom - a Lantos Gábor-féle videót. Edvi Lászlót valaki felkérdezhetné, hogy a Kispest modellje vajon mükődőképes volt-e. Ott a régi dolgok is előjöttek, hogy Rudi bácsi miért hagyta ki Juhász Pétert a csapatból. Illetve az is, hogy milyen hatalma volt a korabeli sportújságíróknak, mert kritizálhatták a játékosokat edzőket. Nem tudta az illető hogy a keleti oldalon az
újságírókat Magyarországon képezték ki a béketábor érdekeit képviselni, s rengeteg újságíró roppant magasan volt bekötve nemcsak a párthoz, hanem a titkosszolgálatokhoz is. És nemcsak a magyar titkosszolgálatokhoz. (Akik különösen két csapat ellen konspiráltak. a Fradi és a Vasas volt kiemelve ilyen téren.) Lényeg, hogy a sportújságírás is igen erősen bizalmi szakma volt a Kádár-éra alatt. Sorsokról döntöttek egy-egy cikkel. Most vajon Kubatov mit sérelmezhet? A Nemzeti Sport olyan elvtelenül fényesíti a Fradi alfelét, hogy én már nem is bírom olvasni. Ha meg néha valami kritikát megfogalmaznak, akkor az olyan mint mikor a büszke anyuka isteníti szegény nem túl okos fiacskáját. A focinak épp az a szépsége, hogy hiába vagy minden téren jobb mint az ellenfél, akkor is győzhet a másik. S tudni kell elviselni.
Még mindig kicsit sírom vissza a nyolcvanas évek Népsportját.
A zetet megvettek a Del -Amerikaiak. En gyorsan lecsapnek Johan Croizet-re es Bakti Balazsra. Szetszedik oket , bar par neven kivul nalunk vannak jobbak is.
Lehet, hogy Csányi annyira meg van elégedve az eredményességével, hogy kivásárolja a Vasasnál a sportigazgatói szerződéséből, csak hogy kivihesse magával a FIFÁBA..
Ha megkérsz egy bennfentest, hogy meséljen a magyar futballban zajló visszaosztásokról, akkor így kezdi: vegyünk egy sportigazgatót, az egyszerűség kedvéért hívjuk úgy, hogy KZ...