David Ornstein (The Athletic FC Podcast):„Minden információnk szerint az Fenway Sports Group, a tulajdonosi kör, valamint a Liverpool FC sportvezetése kitart Arne Slot mellett. Azon beszélgetések alapján, amelyeket folytattam – még akkor is ez a szándék, ha a csapat nem harcolja ki a Bajnokok Ligája-indulás jogát.”
Véletlen sincs összefüggés, hogy Szoboszlai kis túlzással 3/4 szezonon keresztül a hátán vitte a csapatot, ami már idáig is fizikai lehetetlenség volt... Szoboszlai 4100 játékperc - Güler 3100 perc. És ebbe a válogatott meccsek még benne sincsenek...
Érdekesség: az összes kizárólag TOP csapatot figyelembe véve (kivétel az olaszok, mert ott nulla az iram) Szoboszlainak van a 2. legtöbb játékpercre. Az első Van Dijk, de mivel ő középhátvéd, fele annyit kell kb. futnia. Szoboszlainak a KÖZELÉBE sincs más top csapatos játékos. Csoda, hogy kimerült?
A lakájmédia hogy fikázta Gülert a bálvány Szoboszlaival történt kakaskodásáért, meg kell nézni Güler tegnap milyen 2 gólt rúgott, miközben Szoboszlai kezd beleszürkülni a Poolba, ráadasul passz előttegy tempóval mindig tovább símogatja a labdát.
De! Az idénybeli teljesítményről szólva én bizony nem igazán látom az átgondolt, eredményes stratégiát. Sőt, a taktikai elemeket sem nagyon, amik pedig voltak hajdanán!
Hol van már a tavalyi hó? Amikor pl valósággal rárobbantak a saját térfelükön a labdakihozatallal bíbelődő ellenfélre, vagy a rövidpasszos, gyors labdafelhozatalra, stb. Vagy pl miért nem működik a Kerkez-féle felrohanások? Szegény Milos hiába rohan, ha a játékostársa még azt sem konstatálta, hogy már a birtokában van a labda.
De ami látványos: miért impotens a támadósor és miért szar a védelem, vagy miért úgy támadnak, mint az éticsiga?
Ha a Pool jelenlegi működésében bármiféle logikát próbálsz keresni/követni, akkor az – szerintem – felesleges erőlködés.
Hogy lefőtt volna a kávé? Szerintem már több, mint egy éve. Az elfogulatlan szemlélődő számára egyértelmű; a Pool és a Slot nem passzolnak egymáshoz, látszik a játékon és látszik az eredményeken. Szar játék, méltatlan eredmények. Tehát az a bizonyos kávé már réges régen lefőtt!
Na de akkor…?
És hogy most mi fő? Hááát?! Talán bűnbakkeresés! ( Na de akkor miért és hogy nyertek bajnokságot? Mertaz előző évben a Klopp csinált egy bajnokcsapatot és a Slotnak nem volt elég ideje szétb@…ni! )
Nem a játékosokkal van a probléma. Nagyjából ugyanez a keret- plusz Lucho meg Darwin- nyerte meg a PL-t. Azóta talán még erősödött is a játékosállomány, mert ugye Diaz kétségtelen veszteség, de Darwin pl nem tudott gól rúgni egy idényen keresztül... és most helyettük Isak meg Ekitike, meg még Wirtz, mégis szenved a Pool.
Bár a második félidő eleǰén a Pool nyomott, de helyzeteket nem tudott kialakítani, és pl. a PSG technikai tudásával, támadásépítésével, 1v1 nem lehet összehasonlítani, az ATM és a Barcelona is simán tovább menne ellenük.
Ezt a csapatot újra kell építeni Slot és a management inkompetens dúlása után, játékosok zömét el kell adni, különben konzerválják ezt az állapotot.
Ébred😁Ébred😁
Tegnap este egy pillanatig sem gondolhatta senki, hogy reális esély lehet továbbjutni.
Most már ki lehet mondani: amióta az LFC játéka nyomokban sem tartalmaz semmit klopp heavy metal stílusából, ellenben van helyette Slotball, teljesen tanácsatalan, tétova előrejátékkal, azóta ennek a csapatnak egyszerűen nincs esélye egy PSG szintű alakulat ellen.
Múltkor azt mondtam, h nézhetetlen fos volt a játékunk, hát örömmel jelentem:
fejlődtünk, a fos szarrá állt össze!
Nem tudom mit kívánjak, legyen meg az 5. hely, erre szüksége lenne a klubnak, de ez növeli AS maradási esélyeit és annak is, h jövőre mi legyünk az idei totenham, v csússzunk le a bl-ről és akkor esetleg a szarból vki új elkezdhetne várat építeni...
Volt egy jelenet, ami tökéletesen jellemezte a két csapat különbségét: Vitinha a földön fekve kicselezte egyszerre Wirtzet és Jonest. De persze mondhattam volna, hogy míg a PSG tiszta helyzetekben rúghatott kapura, addig a Liverpool egyetlen valamire való kapura lövését produkáló Ngumohának meg 5 védő gyűrűjében. Erre mondják, hogy osztálykülönbség.
Balfaszkirály ismét lebőgött.
Valaki itt írta, hogy a 'Poolból csak Szoboszlai férne be a PSG-be. Nem értek egyet. A mai teljesítménye alapján Szobo labdaszedő se lehetne. De ez nem az ő hibája. Ahogy előre megmondtam, Balfaszkirály rendszerében az összes játékos teljesítménye rohamosan romlik. Amúgy a képességeiket tekintve simán beférne, akár 6 is a PSG-be. Mondjuk nem most, amikor Balfaszkirály már kiherélte őket.
Ha Wilson kicsit szerencsésebb, akkor ez 2:2. Na mindegy.
Mostanában több yt videó is foglalkozik Slottal álszakértők mentegetik...
Azt mondják, túl sok új játékos még alakul...
Egy kis visszaesés, de majd jövőre aztán ihajj..
Nincs visszaesés. Se csapatépítés. Évtizedes negatív gólszerzési rekord és gól bekapási rekord dőlt megplusz egy 45 éves vereség sorozat rekord. ez nem csapatépítés és nem visszaesés, hanem nyilvánvaló és egyértelmű alkalmatlansági bizonyítvány. Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy belátják-e ezt a klub vezetői? Szerintem még most BL visszavágó előtt ki kéne rúgni. Ennek a kínlódásnak semmi értelme. Marco Rose szabad, a hátralévő meccsekre pont jó lesz.
Nincs olyan tipikus góllövője a Poolnak, aki képes az ötös környékén helyezkedni, és a helyzeteket biztos lábbal értékesíteni. Tavaly sem volt. Sőt, azelőtt sem.
A védelem meg bizonytalan. Dehát a Kerkeznek is kell néha pihennie!
Szerintem a Szoboszlai ismét “ üzembiztos” volt!
És volt egy-két látványos akciójuk, amikor nem pöcsöltek labdaátvétellel, nézelődéssel, mert már jó előre tudták, hogy kinek és hogy fognak majd passzolni. Egyébként ennyi a franciák ellen –szerintem – vajmi kevés lesz!