Ha jól rémlik, van DYN-od, érdemes visszanézni :) Jobblövőben és kapuban a Kiel a totális homály és a teljes reménytelenség között ingadozott. Gidselnek kellett még tán egy negyedóra, hogy megoldja valahogy a vele szemben védekező Magnus Landint és onnan vége volt a dalnak.
Imre Bence nem került pályára, attól tartok, bár amekkora zakót kaptak, tán jobb is így.
A Bundesliga kiszúrt velem hétvégén, vasárnap volt a Füchse - THW rangadó, amikor a Leverkusen otthon játszott. Leverkusenbe a hazaiakra amúgyis járok tizenkét éve, idén meg duplán is, végülis jó eséllyel ez az utolsó Bundesliga-szezon (és igazából remélem is, hogy kiesünk). Ahogy láttam, a berliniek komolyan lerendezték a THW-t.
18-13 a szünet a hazaiaknak. Kristopans két másodperccel a vége előtt kb. 12 méterről engedett el egy löketet csípő mellől. Mit mondjak, korrekt látvány volt :)
A Melsungen vérprofin menedzseli a meccset, mikor az Erlangen visszazárkózik, pont annyira váltanak ritmust, hogy megint közé tegyék azt a 3-4-5 gólt.
A Melsungen-Erlangen meccs előtt jelentették be, hogy Sipos Adrián a következő szezonban is Melsungenben fog játszani. Nem hinném, hogy nagyon hosszadalmas tárgyalás lehetett, látszik, hogy jól érzi magát a csapatban és a vezetés is maximálisan elégedett a teljesítményével.
Az egy dolog, hogy Deli Rita úgy bámulta az Eisenach játékát az imént, mintha még sosem látott volna ilyet, de hogy Sebastian Hinze is... (Tényleg, utóbbinak Halloweenről maradt meg az extra szörnyeteg megjelenése?).
Észak-Badenben a helyzet változatlan, a világokkal jobb edző vezette csapat megérdemelten győzött idén is. És az Eisenach még azt is elbírta, hogy Donker agya szokás szerint elszállt - vagy épp a biodíszlet kapusokat a második félidőben.
Én ezt Csenge egész eddigi őszi félévéről írtam, nemcsak erről az egy meccsről. Feltételezem a THC szurkolók sem tizenegy perc alapján ítélik meg h jó-e a védekezése vagy sem. Legalábbis remélem...
"...két akció ment oda..."
Elég gyakran ott állt mellette a beálló, de tizenegy perc alatt csak egyszer tudták megjátszani. Ehhez Kuczora is kellett, neki is köze volt ahhoz h csak két támadást fejeztek be onnét.
26-21 a vége Iker Romeroéknak, a Wetzlarnak semmi esélye nem volt. Ha nem lassan játszottak, több labdát adtak el, mint az Adidas és a passzsebességtől függetlenül lőtték agyon Daniel Rebmannt a bietigheimi kapuban.
Krakovszki Zsolt kapott kb. negyed órát - a bevetése elején Dome Novakot küldte be az edző jobblövőbe, majd miután őt kipirosozták, Krakovszki maradt az egyetlen balkezes szélső. Egyet lőtt kapura, elég jó szögből találta telibe a keresztlécet.
Neki nem tudom, mennyire fog bejönni a wetzlari kaland. A poszttársa az egyértelmű favorit (és az egyértelműen jobb játékos) és nagyjából már most ádámcsutkáig állnak a kiesés elleni küzdelemben.
A Potsdam-Erlangen-Stuttgart-Wetzlar kvartett nagyon kilóg eddig lefelé a mezőnyből és amit láttam belőlük, mind gyengébben játszik, mint a tavaly utolsóként kiesett Balingen.
Az első félidő utolsó másodperceiben lőtt gólt nem Kuczorának tudom be: ott a beálló kizárta őt amint megjelent nyolc méteren az ellenfél jobblövője, Csengének esélye sem lett volna a zárásból időben kiszabadulni. Szabó Anna viszont leütközhette volna a jobblövőt de meg sem mozdult a lány....
A lényeg: Csenge védekezésével nincs baj a THC-ban. Elöl van a gond.
"....(Kuczora) védekezésben teljességgel használhatatlan, és ezt tudják is az ellenflek, ezért rá járnak gólt lőni..."
Ez hülyeség. Szó nincs ilyesmiről, sokkal jobban védekezik mint Vácon anno vagy a válogatottban. Most a Buxtehude ellen tizenegy percet volt fent, lőttek róla egy gólt, nah bummm.... A THC balkezes játékosáról - Julie Holm - ugyanezen a meccsen a második félidő elején röpke két perc alatt három gólt lőttek, az nem zavarta a THC-szurkereket? Méghogy Kuczorára járnak gólt lőni....ugyan már.
Nagyobb baj h elöl sem irányítóban, sem ballövőben nem vállal fel szinte semmit. Felhozza a labdát kilenc méterig aztán ahelyett h kapura lőné vagy betörne vele, inkább oldalra passzolja. Ma is volt ilyen, az egyiknél kidobta a labdát a pályáról...
Csengének bátorság-szérum kellene, mint Oz a csodák csodájában az Oroszlánnak....
Mekkora blamázs ez már a Veszprémnek... A helyében én se jöttem volna vissza, egyszerűen nem értem, egy magyar játékosnak pontosan mi is vonzó arrafelé mostanság.
Hát ahogy a Veszprém viszonyul a magyar játékosokhoz teljesen megértem. Mintha tegnap is több magyar játékpercet láthattunk volna a Plock-ban (ráadásul az edzővel beszélhet magyarul is) .
Megnéztem most, Kuczora kb. 12 percet játszott az első félidő végén. Volt egy kapufája, de amúgy elég passzív volt elől. Hátul két gólt szerzett az ellenfél mellőle, beállót állították oda. Második a félidő végén volt, az edző meg valaki másik a kispadról igen rosszul viselte, de nem tudom, hogy Csengére, a szélsőre vagy a bíróra akadtak-e ki. Mindenesetre úgy láttam (nem néztem meg, csak párszor beletekertem) a másodikban már nem is kapott lehetőséget.
Egyes német szurkolók már azon morfondíroznak, hogy meddig maradhat a kuczora a THC-nál (helyesebben meddig türi meg a THC öt a soraiban), mert támadásban teljesen hatástalan (0&1 lövés/gól), védekezésben teljességgel használhatatlan, és ezt tudják is az ellenflek, ezért rá járnak gólt löni. Ha THC továbbra is így játszik, ahogy eddig, még a Play OFF-ba jutás is veszélybe kerülhet.
Mint írtam, ez nem az én véleményem, hanem egyes német szurkolóké, akik követik a THC teljesítményét.
Ha nyersz egy BL-t (és még utána rögön kettőt:)), akkor nem "visszafelé" kezded el fejleszteni a csapatot..., csak ugye hatalmas pech, h 2021-ben nyerték az elsőt, és a nézettséget/jegyeladást nem hogy növelni tudták volna (COVID), hanem mellette a gazdasági gyomrostól a komoly szponzorok is kezdtek bedőlni...
Női kéziben egyébként nincs olyan, h "piaci" alapon, mert ahhoz játékos-transferekből származó bevétel kéne, és nemzetközi szinten eladható helyi bajnokságok... Sőt, még komoly szponzorok mellett is sztem az állami-önkormányzati védőernyő szinte kötelező. Hogy aztán a norvég polgár éppen úgy gondolja, hogy profi sport a legutolsó a sorban, amit támogatni kéne - pedig pénzük van dögivel... - nos ezek ilyen fura népek :)
Vegyük még hozzá azt, hogy Hlavatý elmondása szerint a BL-győzelmeket nem követte a szponzorok odaözönlése. Ebben persze lehetett része annak is, hogy egyes szponzorok nem bíztak az akkori menedzsmentben, amit ő vagy tud és nem szabad róla beszélnie, vagy nem.
Az MNB-nél pedig mindenki legyen nagyon büszke, hiszen a forint esetén bizonyára nem létező árfolyamingadozás nem okoz olyan nehézségeket, amiket a NOK-EUR árfolyam ingadozásai nagyon is. Vagy hogy annyira kib.szottul és röhejesen sok pénz van a magyar kézilabdázásban, hogy ez legfeljebb kerekítési hiba.
Én is megnéztem az adást. Az is érdekes volt, hogy a sok európai klubhoz képest nem éppen túlfizetett kézilabdázók keresete a társadalomban az embereknél még így is magasnak tartott szinten van.
Mindezektől függetlenül ha már piaci alapon megy a működés, akkor ne vágyálmok alapján - ragaszkodva világszinten vezető eredmények eléréséhez - túlvállalva magukat fizessék meg a játékosokat és próbálják üzemeltetni a klubot. A vezetésnek ebben komoly sara van, menniük kellett. Meglátjuk, hogy a jövő héten választandó új vezetés és a mögötük állók mit adnak majd elő ezen a fronton. Ahogy Hlavaty szavaiból kivettem, azért van némi pesszimizmus bennük a jövővel kapcsolatban. Mondjuk az elmúlt 1 évben tapasztaltak alapján ez érthető.
”nálunk és a románoknál tolják bele a hatalmas állami pénzeket, aztán meg röhögünk az ilyen lúzereken, mint a Nantes meg a Vipers, amelyek nem képesek már piacról finanszírozni egy versenyképes keretet. Csak aztán amikor a válogatottak találkoznak, akkor nem mi röhögünk. De úgy látom politikai haszon szempontból sokkal könnyebb egy bl győzelmet pénzen megvenni, mint komoly szakmai munkát belerakni és sikeres válogatottat felépíteni.”
Röhögünk rajtuk, mikor kvázi a Győr is csőd közelben volt, mint Borkai írta, csak az államtól kapott
1millió € hitelt, előleget, a bérekre.
Na ott ilyen nincsen, hogy bármilyen állami pénzt betolnak, még akkor sem ha baj van.
Az is tény, hogy ott a piac messze erősebb, tehetősebb, mint nálunk.
Ha piacról kéne finanszírozni, ezen szinten senkit nem lehetne fenntartani, max a jelenlegi MOL Esztergomot?
Meghallgattam Hlavatyt a Kézi Vezérlésben, meg elolvastam egy cikket a danisporton a Vipersről. Lehet őket kóklereknek tartani, de a fő ok mind a két helyen elég világosan kiderült. 2021-ben Mörk még csak bruttó hatvanezer eurót kapott éves fizetésként, amellyel sztem nettóban nb1-ben a top húszban sem biztos, hogy benn lett volna. Hlavaty szerint ők fizetésben mindig érezhetően a magyar és más top klubok alatt voltak, csak elmúlt években ezeknél a kluboknál még emelkedtek a fizetések. A dániasport idézett egy korábbi vezetőt, aki pont ezt emlegette, hogy a fizetéseket túlságosan emelték a Vipersnél. Csak hát ha nem teszik, akkor a Vipers egy gyenge bl csapat vagy egy EL csapat szintjére süllyedt volna.
Nagyjából az a helyzet, hogy nálunk és a románoknál tolják bele a hatalmas állami pénzeket, aztán meg röhögünk az ilyen lúzereken, mint a Nantes meg a Vipers, amelyek nem képesek már piacról finanszírozni egy versenyképes keretet. Csak aztán amikor a válogatottak találkoznak, akkor nem mi röhögünk. De úgy látom politikai haszon szempontból sokkal könnyebb egy bl győzelmet pénzen megvenni, mint komoly szakmai munkát belerakni és sikeres válogatottat felépíteni.
A Melsungen egy felejthető meccsen legyűrte a Gidselt és Miloszavljevet nélkülöző Berlint 33-31-re. Sipos az általam látott második félidőben nem nyújtott emlékezeteset, a saját színvonalához képest nem védekezett jól, elől egy labdát belőtt, egyet kihagyott, egymaga gondoskodva az összes berlini védés 25%-áról.
Mentek talán hattal is (öttel többször), aztán Garcia Parrondo megpróbált 7 a 6 ellen játszani, roppant szerény eredménnyel.