Ugyan ritkán szóltok hozzá, de most mégis ide írok.
Pár hozzászólással ezelőtt egyesek eltemették az emulátorokat, de most megkérdezném, hogy tud-e valamelyikötök Dreamcast emulátort, és ha van, akkor honnan lehet letölteni? Az se baj, ha még csak éppenhogy működik, ha csak egy program fut rajta és az is bugzik összevissza, már akkor is érdekel! Na köszi, csak ennyi!
Áááá, kedvenc topicom, amit mindig a feledés legmélyebb bugyraiból kell előrángatni :-))
Hát már én is rég jártam erre, de azóta ahogy elnézem, nem sokról maradtam le :-)
Végre láttam és kipróbáltam egy működő Dreamcastet, hát tényleg nem rossz, pedig én azt a gépet a megjelenésekor rgtön eltemettem. A SEGA a konzolok terén már elég rég elvesztette az uralmát, most viszont látok valami esélyt. Bár a PS2 már nagyon nyomul a japcsiknál és hamarosan ide is betör, az pedig nem fog jót tenni a DC-nek...
Az emulátor témáról annyit, hogy szerintem sem adják vissza azt a hangulatot, mint az eredeti konzol, de lássuk be, hogy szükség van rájuk. Hogyha én minden gépet megvennék, amire most jelenleg vannak progijaim, akkor asszem komoly anyagi gondjaim lennének. Viszont vannak olyan programok, amiket egyszerűen vétek kihagyni és szemétségnek tartom a szoftvergyártók részéről, hogy a PC-sek ezekből mindig kimaradnak...
A Donkey Kongnak nekem csak a 2. része van meg, de igazából szórakozni nem volt vele időm. Ha minden SNES-es progimmal elkezdenék játszani, akkor éjjel-nappal a gép előtt űlhetnék...
Na ez egy igen zavaros hozzászólás volt, de 3/4 3-kor ennyire telik tőlem :-))
Csáó írjatok sokat! Ha mégsem, akkor úgyis megint előrángatom a topicot a kút fenekéről! :-))
Régen nekem is SNES-em volt, de sajna már el van adva. Most PS-sel nyomulok. Donkey Kong is megvolt. Emulátornak értelmét meg nem látom. Konzolon sokkal élvezetesebb. Valahogy hangulatosabbak a konzolok mint a PC. Szerintem. MÉgha nam is az a király grafika.
Egy sürrrgos kérdésem lenne: nem adna el valaki egy használt (vagy akár új :)) SNES-t, egy pár játékkal? Játék nélkül is megy, a lényeg a gép! Tényleg kéne, ha tudtok ilyenrol, léci szóljatok! Elore kösz!
Megint felhozom...
A technikai leírás frankó volt, csak nem volt türelmem átnézni :-))
Rini mi van veled? Már nagyon rég hallottam rólad. Jelentkezz!!!
Nintendo Game Cube
Many of the hardware attributes of Nintendo's upcoming "Cube" console are still unknown. With that in mind, we've provided readers with a pre-Space World 2000 list of what we know for sure about the console in this respect (below):
Central Processing Unit
IBM "Gekko" Processor (an Extension of the IBM Power PC Architecture)
400 MHz clock speed
Semiconductor process: 0.18 micron copper technology
Graphics
Custom chip designed by ArtX, Inc. of Palo Alto, CA., to be manufactured by NEC
200 MHz clock speed
Semiconductor process: 0.18 micron later moving to .13 micron
Includes 8-16MB of MoSys embedded 1T-SRAM for texture, frame, and Z buffers
Transformation & Lighting hardware on-chip
S3 Texture Compression (S3TC) hardware allowing a 6:1 compression ratio to eliminate blurry, monotonous textures
Sound
Custom sound chip
16MB of memory
System Memory
High speed DRAM technology
Memory bandwidth -- 3.2 GB / second
Total System Memory: 40MB+ collectively
Software Medium
Matsushita unique mini-disc DVD technology
Multiple gigabyte storage capacity
Enhanced counterfeit crotection
Development Tool Partners
Metrowerks provides a custom version of their CodeWarrior integrated development environment
Applied Microsystems Inc., builds disk development hardware including disk emulation
Factor 5 provides a custom version of their MuSyx music and audio tools
Az ara 150-200$ lesz.
Ez annyira nem is rossz.
Egy osszehasonlitas a tobbi konzollal:
----------------------------------------
Polygon Power:
Nintendo Cube: N/A. Suspected to be in the 20 million polygons per second range.
PlayStation 2: Around 20 million polygons per second
Dreamcast: Around 3 million polygons per second
Nintendo 64: Around 150,000 polygons per second
PlayStation: Around 360,000 polygons per second (lacks comparable effects)
-------------------------------------------
Main Clock Speed
Cube: 400MHz
PlayStation 2: 300MHz
Dreamcast: 200MHz
Nintendo 64: 93.75MHz
PlayStation: 33.86MHz
---------------------------------------------
Memory
Cube: N/A. Cube's graphics chip alone will feature up to 16MBs of embedded SRAM though.
PlayStation 2: 32MB Direct Rambus RAM
Dreamcast: 16MB (plus 8MB Video RAM, 2MB Sound RAM)
Nintendo 64: 4MB (+parity) Rambus D-RAM (expandable to 8MB)
PlayStation: 2MB (plus 1MB Video RAM, 512kb Sound RAM)
----------------------------------------------
Memory Bus Bandwidth
Cube: 3.2 GB/s (Gigabytes per second)
PlayStation 2: 3.2 GB/s (Gigabytes per second)
Dreamcast: 800 MB/s (Megabytes per second)
Nintendo 64: 500 MB/s (Megabytes per second) or about 0.5 GB/s
PlayStation: 132 MB/s (Megabytes per second)
--------------------------------------------------
Software Format
Huh, Diron, jól kiszúrtál velem! :) Elkeztem olvasni a Final Fantasy-s topicot... hááááát... 2 napja csak olvasom, semmit se dolgozok, és még mindig csak a 800. üzi körül járok a 2000-ből... :)
Viszont olyan topicot, hogy "Square játékok ömlesztve" nem találtam. Csak én vagyok vak, vagy máshol nézzem?
Nos,valóban igazad van,a Xeno talán már magában is ér annyit.....
A FF Anthology nagyon jó,és ne a grafika alapján ítéld meg őket!
Egyébként ajánlom,hogy nézz be a "Final Fantasy" és a "Square játékok ömlesztve" topikokba....
Visszavonom (részben) a lenti sirámaimat.
A Gömb utcában (újpesten) kapható Controler, Keyboard, memocard, kábelhoszabitó és VGA box...viszont nincs jump pack meg spec irányitók.
Én se szeretném, ha elhalna ez a topic, főleg, hogy most már magamat is psx tulajdonosnak mondhatom. Nem tudom mi ragadt meg engem (a Xenogearsen kívül ugye :)) a psx-ben, hisz szerintem iszonyú rossz gyakran a grafikája (PC-hez képest). Mindegy, a Xenogears megért legalább ennyit. :))
Mivel hogy új géptulajdonos vagyok, nincs még igazán játékom hozzá, csak a (már sokat emlegetett) Xenogears :), és a Vargant Story (különben ennek a grafikájától én nem vagyok elámulva, elég csúnya darabos szerintem, de azért tényleg jó játszani vele).
Ami érdekelne: Final Fantasy 1-6-ig... bár mintha valahol azt olvastam volna, hogy csak az 5. és a 6-os van meg psx-re... Igaz ez? Nincs meg valakinek? Nagyon megnézném, imádom a Final Fantasy-t (7-8-al játszottam PC-n, és tényleg nagyon jók), csak hát láttam néhány screenshot-ot a 6-ról (vagy az 5-ről) és ritka bénának nézett ki.
Segítsetek!
Sith (aki most Lyera, mert valószínüleg én vagy Sith-ként is regisztrálva, csak hát nincs meg a jelszavam :)
Szoval voltam kint Munchenben es vettem Dreamcast-ot a Media Markt-ban 399 DM-ert... Az Mwst-t majd visszakapom, mert lepecseteltettem a hataron... :-) 37 DM
Nemkem van DC-m.De mivel nem vagyokegy nagy jetekos es a gep koccsibe volt mar egy honapja elo se vettem.
Persze csak azert mert nem vagyok egy nagy gamer.PC vel viszont soha nem jutna az eszembe jatszani,mert nincs kedvem a gep elott heggeszteni ket oran at azon torve a fejemet hogy most miert nem megy.
A DC nagy elonye hogy viszonylag sok jatek van ra.
A ps2-re meg nagyon keves merta fejlesztesek nagyon hosszu ideig tartanak.De szerintem nekem is lesz ps2-om.AZ METALGIR SOLID 2-t es a WIPEOUT FUSION-t nem lehet kihagyni.
Rég néztem már be ide is, örömmel látom, hogy végre feléledt a topic :-)))))
Dreamcasthez sajnos nincsenek tippjeim, mert még muködésközben se láttam olyan gépet, az árát se tudom és azt se, hogy milyen alkatrészek valók hozzá és azokat hol lehet beszerezni...
A Vagrant Story-t viszont tényleg szerezze be mindenki, mert nagyon jól sikerült progi, az egyetlen bajom vele csak az, hogy végig nagyjából egyforma helyszíneken játszódik. Ennek ellenére viszont király, kihagyhatatlan. Akik szeretik a stratégiát, azoknak pedig ajánlom a Front Mission 3-at, szintén jól sikerült darab.
Final-osoknak se kell már sokat várni, hamarosan itt a 9 NTSC amcsi verziója és nemsoká megjelenik a Chrono Cross is...
Persze, ha meg lehet, akkor kb 1,5-2-szerese az ára a külföldi árnak. Meg nyalánkságokat nem is lehet kapni, pl.: VGA-BOX, NEXUS memóriakártya, TOTAL CONTROL 2...
Nyugi, más esetben is előfordúl ilyesmi.
Pl. Hálókártyát lehet kapni minden sarki trafikban, de ha netán kábelről kérdezősködsz: kártya van, madzag nincs...
Hajrá magyar kereskedelem!
Rinoa: ne is akarj... egy időben Weyland szórakozott ilyenekkel, jól felhúzva mindenkit, aztán egyszercsak le lett tiltva mindegyik felhasználóneve, ill. le van tiltva... Szóval ne szórakoz eféle dolgokkal, mert nem illendő!
Más téma: kicsit undoritó, hogy sehol se lehet kapni se irányitót, se memóriaegységet a Dreamcasthoz... persze alapgépet mindenki árul...
Tenshinhan: Ne térj át! vegyél a PC mellé egy konzolt is :) Úgy az igazi...
Rinoa: Vagrantot mindenképpen szerezd meg! Kicsit pergőbb, mint az FFek, meg inkább reflexjáték, de neki van a legszebb grafikja, amit eddig láttam (meg CMR2, de az más tészta). Továbbá ajánlott a DualShockos irányító, mert jól ráz :) Tobbek között ezért is nem játszok vele emulgátorral, mert csak úgy az igazi (az egy dolog, hogy a VGS nem tudja lejátszani a hangjait).
Talán még annyit, hogy PC-s létemre egyike azon három PS játéknak, ami otthon megvan sajátban (persze gépem nincs :)
Földobom témának a Vagrant Story-t. Eddig még nem jáccottam vele, de azt olvastam, hogy nagyon jó játék. Gyozzetek meg, hogy érdemes-e beszerezni!:-))))