Keresés

Részletes keresés

dolphin Creative Commons License 2002.01.14 0 0 20
Iro-koltokent igen jo dolgokat irt, emberkent sem rossz. Csakhat uzletemberkent es politikuskent "alkotott" egy s mas olyan dolgot, ami miatt szinte egyhangulak kizartak az RMDSZ-bol (ertsd jopar millio alapitvanyi forintnak laba kelt; az RMDSZ-ben ezt mindenki keszpenzkent kezeli, bar O meg maig nem ismeri el) es azota is persona-non-grata arrafele.
Gonda László Creative Commons License 2002.01.14 0 0 19
Nagy meglepetés volt ezt a topicot viszont látni. Még mindig bízom, hogy nem kell ide beírjam az okát, hogy miért indítottam ezt a kérdést. Volt barátai (akik még elvbarátai a nemzet ügyét tekintve) már hülyének tartanak, de én még mindig kapcsolatban vagyok vele és még mindig hiszem, hogy nem kell börtönbe juttasam. A józan ész szerint ez természetese lenne (bár mit érek vele?), de a bíróság-jogászok, vagy a "kis szabad kömüveskék" sok meglepetést tudnak okozni. Ez így volt, így van. De így is lesz? Mindig?

Csak ne lennének érzelmeim! Amennyire haragszom rá, annyira tisztelem is. Szerintem beteg, meg zseni, meg 4 gyermeke van és egy kedves, csinos felesége. Nem is tudom fölfogni ÖT. Egy ügyet képvisel, sok okos tanácsot adhatott, de a képességeihez és tehetségéhez képest tul.képen egy "Versager", talán még a szélhámos szó is illene rá. Kár érte. Súlyos kárt okozott magának és a családjának is hiteltelensége miatt. De én amig élek nem szabadul tölem.

Előzmény: arkanoid (18)
arkanoid Creative Commons License 2002.01.12 0 0 18
Hát, jó régi topic, de bóklásztam és rábukkantam Szőcs Géza nevére...

Mit ne mondjak, személyesen ismertem vagy öt-hat-hét évvel ezelőtt.... Mint politkus, nem vagyok valami nagy véleménnyel róla, noha nem beszélgettünk túl sokat ( max. 4-5 beszélgetés, egyenként egy-két óra ). Viszont üzletembernek penge! Nem vádaskodom, nem is az én dolgom ( most már ), az viszont tény, hogy ahol lóvét szagolt, onnan nem tágított... Lehetett svájci frank, német márka, forint, lej, dollár... a mi Gézánk lecsapott rá és ember legyen a talpán, aki vissza tudott szerezni akár egy doboz gyufára valót!

Nagyon jó politikai kapcsolatai voltak a mostani Fidesszel és MDF-fel, ki is használta őket gátlástalanul. Amúgy kiváló költő, csak pénz közelébe ne engedje senki!

Ja és nők közelébe se! Gézának volt vagy hat felesége, barátnője, élettársa, az ágyasokról nem beszélve. Imádta a színésznőket, bemondónőket, tévéseket, rádiósokat, közéleti szereplőket, teljesen mindegy volt neki, hogy tehetségesek-e vagy sem. Az az igazság, hogy inkább a harmadosztály preferálta, lehetőleg legyen filigrán a nő, legyen hosszú haja és... de nem folytatom, ez bizalmas közlés volt részéről egy hat fős társaságban, komoly Unicumok és sörök elfogyasztását követően. Akkor ( tán 1995-96? )valami tévés csajra hajtott ( TV3, még volt ilyen ), aki "nagyon technikás volt, de butácska" ( Idézet vége )

Nagy dumája volt, és a hülye kis nőcskék be is vették, pedig ( és Isten a tanúm, hogy nem vagyok rosszindulatú ) Géza nem az az Adonisz-típus.

Hangsúlyozom: vagy három éve nem láttam és nem beszéltem vele, lehet, azóta kolostorba vonult és ő a megtestesült korrektség. Ami speciel meglepne.

Életművész, egyszóval.

kukucsi Creative Commons License 2000.06.21 0 0 17
Tudod te ki kapott 1986-ban, Romániában Svájcba útlevelet? Mert aki kapott, az általában ottmaradt. Az olyanoktól meg akart szabadulni az ország. Aki meg kapott és visszament????:-DDDDDD

kukucsi

Előzmény: rezső (11)
ibolyka Creative Commons License 2000.06.21 0 0 16
Szőcs Gézával Budapesten ismerkedtem meg, kb. 88-89-ben. Akkor a Szabadeurópa Rádió budapesti kirendeltéségén dolgozott. Itt beszéltem vele.

A Kisgazdapárt pestmegyei vezetősége tagjaként, a teljes reprivatizáció őszinte és tudatos híveként. (se földem, se gyáram, se.... nem volt, igényt nem tartottam) csak a magántulajdon szentsége és sérthetetlensége.......

Sehol nem sikerült a REprivatizációról publikálnom, szót ejtenem. Kis hülye, naív kislány - azt hittem a Szabadeurópa, a SZABAD rádió.

És Szőcs úr megígérte megszervezi ezt a vitát, és mikor mentem időpontot egyeztetni, azt mondta Münchenben a témát (még a vitát is) letiltották.

-----------------

És mit ad isten? Románok a reprivatizációt fogadták el!!!

Ibolyka

Messire Creative Commons License 2000.06.08 0 0 15
Nincs font a cikk az internetes kiadasban! A 168 ora egyebkent a legundoritobb szennylap Magyarorszagon, azt tudod, ugye?
Előzmény: Inner Circle (3590)
Gonda László Creative Commons License 2000.06.08 0 0 14
Ez a válasz a "Törzsasztal"-nál jött:

"ha ugyanarra a Szocs Gezara gondolunk, akkor rovidre fogott velemenyem: Soha nem bizz meg benne.Mondanam, hogy egy ügyes üzletember, aki megfogja a lehetőségeket, de ez nem lenne igaz.. Mielott csunya dolgokat mondanek, azt tanacsolom, mindenki nezzen utana, hova lettek bizonyos penzek, es mi lett az adomanyokbol, ami az erdelyi magyarsagnak lett szanva. Minden rejtelyes eset mogott ez az egyetlen ember biztosan ott all. es ennyi nekem eleg.
Valoszinuleg eleg jo es kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik, mert meg senki sem tudta igazan rahuzni a vizeslepedot, aki meg probalkozott az szerintem hamar eltunhetett a sullyesztoben.
Neked is jobb talan, ha nem indoklod meg a kerdesed.
Nem kovettem az esemenyeket lepesrol lepesre, tehat konkret peldakat se varj, de a rola bennem kialakult kep ez."

Elolvastad a "168-óra"-t Messire? Valószínű ha nem lennék érintve nem sokat érintene.

Előzmény: Messire (12)
Gonda László Creative Commons License 2000.06.03 0 0 13
Olvasd el a mostani 168-ban a 21 oldalon lévő cikket "Erdély-Biznisz Bem rpkt.52". Ezt tudtam és még egy kicsit többet. Nem egyszerű a helyzetem. Ezért ennyit. Kiváncsi vagyok a váleményedre.
Előzmény: Messire (10)
Messire Creative Commons License 2000.06.01 0 0 12
Azota visszament. rezso batyam, te mikor jartal Erdelyben utoljara?
Előzmény: rezső (11)
rezső Creative Commons License 2000.06.01 0 0 11
Szőcs géza nevével 1972-ben találkoztam először, (a'la messire),amikor édesapját, Szőcs István író, szerkesztőt (Korunk) látogattam meg (Horea 5.) suméros cikkei apropóján.

Csoda egy házaspár volt. Ők meséltek fiukról.

Utoljára 1986-ban voltam náluk. Géza akkor már Svájcban.

Messire Creative Commons License 2000.06.01 0 0 10
Nezd Laci batyam, en is hallottam pletykakat, de ezek pletykak voltak. Te mit tudsz?
Előzmény: Gonda László (9)
Gonda László Creative Commons License 2000.06.01 0 0 9
Köszi. Ugye nem én vagy H.G., na csak abból gondolom mert nagyon mosolyogtál, tehát örültél nekem. De az eredeti hieroglifákat nem tanulnád Te sem egykönnyen.

Sz.G. sok embernek segített - de mibúl? - és nem tenném meg az ellenségeinek azt a szivességet amit álmomban sem sikerült még megtennem, de ez az állapot sem jó.

Messire Creative Commons License 2000.06.01 0 0 8
:-) = smiley, azaz mosoly
:-( = rosszkedv, rosszallas
;-) = kacsintas
:-D = rohoges
:-o = meglepodes, csodalkozas

Ilyen formaban is lehet:
:)
:(
;)
:D

Előzmény: Gonda László (7)
Gonda László Creative Commons License 2000.06.01 0 0 7
Hallo Messire. Na ezt is megéltem, örülök valakinek akit pedig még sosem láttam.

Ápr.8-án hazamentem, itthonról-otthonra. 10 napja vagyok újra itt, de már egy hete csak az MVSz-ről "álmodom". Sz.G. egy szeretettre méltó ember, de súlyos hibákat követett el velem szemben is, pedig többször segítettem neki.

Árúld el nekem mit jelentenek az ilyen :)) hieroglifák. Író barátom egy fél éve egy párat elmondott, de akkor még nem volt alkalmam használni. Ugye egy újszülöttnek minden vicc új.

Előzmény: Messire (5)
Messire Creative Commons License 2000.06.01 0 0 6
Gonda Laszlo es GLaszlo kozott akkora kb. a kulonbseg, mint Hermann Goring es Albert Schweitzer kozott.
Előzmény: hüblecsida (0)
Messire Creative Commons License 2000.06.01 0 0 5
Udvozlet Laci batyam ujra a fedelzeten! :))

Szocs Gezaval kamaszkoromban talalkoztam eloszor, amikor egy viharos nyari este stoppoltunk a baratnommel a Hargitan, o jott szembe es megallt. Nem kert penzt a fuvarert (pedig ott ez a szokas) es meg vacsorara is meghivott bennunket. Kesobb is gyakran talalkoztam vele kulonbozo erdelyi taborokban. Egyutt iszogattunk a tabortuz mellett. Politikai nezetei kozel allnak az anyaorszag polgari partjaiehoz. Ironak, koltonek igen jo .Erdelyi politikai szerepvallalasarol nem nyilatkoznek, mert mindegyik erdelyi baratom mast mond es mostanaban keves informaciom van rola.

Előzmény: Gonda László (4)
Gonda László Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4
Hüblecsida: hiba javitva, bár eltelt egy kis időbe mig rájöttem hol bújkál. Na a helyesírás azért sosem volt az erősségem, semmilyen nyelven.

cinquecento: GLászló nem én vagyok. Nem nehéz az adatok alapján kideríteni, hogy én vagyok én. De ha nem tudsz az ember szemébe nézni akkor ugyis nagyon kevesett tudsz meg róla.

Hát ez a téma most itt fog porosodni, de a gondomon nem segít. Na ja gondolhattam volna.

pernahajder Creative Commons License 2000.05.31 0 0 3
Szíp nagydarab kövír ember, oszt a Hungária TV Közalapítványál vótt. (két t-ével mert mútt idő). Néha megtanálható a parlament-kaféba, de nem löhöt kiszámittani, hogy mikó!
Előzmény: Gonda László (-)
Lajos bácsi Creative Commons License 2000.05.31 0 0 2
Hú, de rejtélyes.
Előzmény: Gonda László (-)
cinquecento Creative Commons License 2000.05.31 0 0 1
Az alattvalót két darab t-vel írjuk.

500

Előzmény: Gonda László (-)
hüblecsida Creative Commons License 2000.05.31 0 0 0
Egyszer Gonda László vagy, máskor pedig GLászló?

Mikor, melyik? Van benne valami rendszer?

Gonda László Creative Commons License 2000.05.31 0 0 topiknyitó
Íróként nincs vele semmi bajom, csak azt hiszem ott is fontos a hitelesség.

Sajnos kénytelen vagyok elhallgatni miért csak ennyit kérdezek, mert Sz.G. egy ügyet képviselt, talán még képvisel. Hátha sikerűl segítséget kapjak Tőletek egy problémához, amelyet több mint 4 éve nem tudok megoldani.
Kérem megértéseteket. Köszönöm.

Lehet, h. hibázom, hogy a törzsasztal után itt is róla kérdezek, de nekem nagyon fontos lenne valami konkrétat megtudni róla. Hiába tudok sokat róla, de azokat keresném akik kapcsolatban is voltak vele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!