Bár behalt ez a topik, azért én megosztom a véletlenül erre járókkal: Wichmann.
A Kazinczy utcában van, ahol a Király utcába belefut, az utcáról nehéz észrevenni, mert nincs kiírva semmi. De rögtön az első ajtó a Király felől haladva a bal oldalon, aholva be lehet nyitni. Már persze ez sem olyan jó, mint régen, amikor még megállt a csapolt sörben a kanál, de még mindig elég autentikus. Elég lepukkant, finnyásoknak nem ajánlom. De aki nyitott az új élményekre, az feltétlenül menjen el! (250 a korsó csapolt, és egy csomó féle felest is lehet kapni ennyiért, isteni a pulykás szendó, a csilis bab, meg gulyás is van néha).
De mit is jelent ez a fogalom?Szvsz mondjuk ezt: 1. nem túl nagy. A sörbárnak nevezett két bárszékes, hologramos képekkel, vadlúd-mintázatú nejonfüggönnyel, Coca-cola emblémás tükrökkel és csillárventillátorral szerelt egységeknél mindenesetre muszáj nagyobbnak lennie, hogy pár rendes asztal-szék is beférjen.
1. Kell belé csapolt sör és néhány egyszerűbb (egytál)étel, nem mikrózott virsli
3.Tartson nyitva legalább 11-ig
4. Legyen viszonylag tiszta.
5. a II. és a III. kategória közti árakkal menjen.
Nos, ilyen helyet én se ismerek.
Szinte biztos, hogy nem ugyanaz az izlésünk, de nekem az Igazi kis KOCSMÁ-ról a Falk Miksa utcában lévő Törpe jut eszembe (az Országház mögűl, a Néprajzi mellől nyílik. Vigyázat, korán zárnak, a kocsma hátsó részében a tulaj _lakik_!
(bocsi, miért érdekel ez egy wizes embert?)
A legközelebbi Amszterdamban van. Magyarországon én még nem találtam olyan igazi, hangulatos, hamisítatlan kocsmát, mint amilyenek ott vannak. Nem a sznobizmus beszél belőlem. Csupán volt alkalmam empirikus úton meggyőződni róla. :)