két éve kétségtelen mondtál valami nagyon fontosat.
azóta is várják azt a jó darált töpörtyűt a kutyáim.
El nem avult, legfeljebb avas lehet már..
Kérlek, arról nem tehetek, hogy nem érted. a transzilvánizmusról beszéltem. amit legutóbb egy kolozsvári román elevenített fel, immár regionalzmus címszóval.
Nézd rezső, azon kivül, hogy fogalmam sincs miről beszélsz, de azért emlékezetetlek rá, hogy vagy két éve összel, mondtam neked valamit.
És nincs okom azt gondolni, hogy az elavult.
Drukkoltam Borossnak, mert úgy gondoltam, hogy meg fogja tudni oldani a problémát, de valszeg itt komoly taktikai hibák lettek elkövetve.
És a választási kampány Romániában nem lesz mentes a nacionalista felhangoktól.
Valszeg ehhez nem kell nagy jóstehetség, hogy ilyen jövőbe látó dolgokat írjak.
Az MVSZ folyamatos radikalizálása, megosztása pedig gyengiti az RMDSZ választási esélyeit, sőt igen csak rontani fogja az ott élők helyzetét, pedig a hírek szerint már valami elindult a gazdaságban is és vannak kilátások a jobb életre.
Az ott romló politikai helyzet itthon is belpolitikai gondokat fog okozni elsősorban a jobb oldalon.
Na és bármilyen belpolitikai gondok is merülnek fel nem iagzán van politikai eszköz román ügyekbe beleszólni.
Az meg nyilván ujabb belpol problémákat jelent.
és igy tovább.
És még akkor nem is beszéltünk a külpolitikai következményekről, pedig az is fontos.
Összeségében, hogy a Fidesz bizonyos taktikai megfontolásokból megfuttatta a MIÉP-es kapcsolatai az érthető és végül is mindenki képes megcsinálni, de ütemérzék az időben történő taktikai váltásokra az viszont ütemérzék, vagy tán politikai ösztön kérdése.
Ezekkel az emberekkel senki nem tudja megértetni, hogy nem használnak hanem ártanak? A Magyarok Világszövetségéből sok jót lehetne kihozni, ha kisszerű emberek nem ott akarnák a hatalomvágyukat kiélni.
Tán ennél valamivel rosszabb a helyzet.
Eléggé felkapottá vált Erdélyben az az írányzat, ha már nem megy az autonomia, akkor legyen Erdélyország és önálló.
(Ez is egy itthoni találmány legalábbis úgy emléxem.)
És, ha meg olyan nincs akkor meg nem érdemes elmenni az aktuális választásokon szavazni.
Nos ez lesz igazán baly.
Orbán akciója meg nem sikerült, igy a dolog irányithatatlanná vált.
De valszeg nem is volt jó az a beszéd.
Most kezdek meghasonolni, egyetértek veled Messire!
Gidai nyilatkozata szerint bár tudják, hoyg a Párizsi Békeszerződés érvényes, történelmileg, elvi felülvizsgálatot kérnek a nemzetközi szervezetektől, hogy állapítsák meg tarthatatlan a trianoni diktátum.
Az MVSZ Trianon
felülvizsgálatát kéri
A Magyarok Világszövetsége
küldöttgyűlése arról
határozott, hogy az MVSZ
kérje a kormánytól és a
nemzetközi szervezetektől a
trianoni szerződés
felülvizsgálatát.
máj. 26.
írta címlapján az Index tudósítója.
ritka nagy marhaság. ijen hüje az mvsz nem lehet. csak tudják, hogy nem a trianon helyett a párizzi békeszerződés érvényes.
Az Index viszont nem tudja, hiába volt itt annyi trianon topic.