Keresés

Részletes keresés

elemes2 Creative Commons License 2013.05.11 0 0 1245

Szamárköhögés-járvány van egy Waldorf-iskolában

A pilisszentlászlói Waldorf-iskola két tanítójánál már igazolták, két másik tanár és egy diák gyanús. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/mire_valo_di_per/98891/

 

...2006 óta új oltóanyagot használnak hazánkban. Ebben a szamárköhögés komponens megváltoztatták (aP: acelluláris pertusszisz)...

 


pitonix Creative Commons License 2012.08.08 0 0 1244

Szia!

Mi történt veltek? Megúsztátok az oltást? Hogy van a kisfiad?

 

Előzmény: microdimension (1243)
microdimension Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1243

Köszönöm, jelenleg oda egy emailt küldtem, az összes előzményt beszkenneltem.

A bökkenő csak az, hogy a gyerekorvos onnan kért tanácsot, bár nem tudom, milyen mélységig láttak bele az esetbe telefonon. Onnan javasoltak egy vakcinát, amelyet először viszont a szegedi klinikai oltóorvos nem akart beadni, majd a neurológusunk is azt mondta, hogy nem javasolja. A gyerekorvos viszont felhívta az oltóorvost és azután hívtak vissza, hogy vihetem a gyereket.

 

Természetesen nem vittem és nem is viszem. Mindent megteszek, hogy tisztázzák a dolgokat. Egyik percben elzárkóznak, a másikban pedig más a vélemény.

 

1. az, hogy megszüntették a DT gyártását, amely 6 éves korig adható, nem hinném hogy indok arra, hogy egy olyan komponenssel gyártott oltóanyagot fecskendezzenek a kisfiamba, amelytől majdnem meghalt, ráadásul évekig epilepsziával kezelték

2. nem tudom, van-e lehetőség egy oltást kihagyni és 7 évesen beadni az egyébként létező felnőtt DT oltást, amelyhez most még kicsi a fiunk, ha jól tudom 7 éves kortól ajánlott DT oltás van itthon

3. nem tudom, be lehet-e adni itthon nem forgalmazott, de más országban forgalmazott és használt DT oltást, ami kicsiknek is jó,

4. nem tudom, el lehet-e vinnem más országba a kisfiamat, ahol dokumentáltan megkapna egy más országban alkalmazott DT oltást, ami kicsiknek jó.

 

és ez csak néhány kérdés....

 

A szomorú előérzetem az, hogy ebből bíróság lesz, márpedig a kisfiamat nem hagyom beoltatni, nagy esély van arra, hogy a 3 hónaposhoz hasonló, vagy komolyabb mellékhatások legyenek. Ezt még a neurológus is elismerte. 3 hónaposan majdnem meghalt és azután epilepsziával kezelték. Szerintem ez nem általános eset.

 

Nem vitát akarok indítani az oltásokról, de ez egy speciális eset, amely nem arról szól, hogy egy család elzárkózik az oltásoktól, ez csak erre a komponensre vonatkozik és pont.

 

Köszi még egyszer.

Előzmény: Mikolt (1242)
Mikolt Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1242
a Szent Laszlo Korhaznak Budapesten van vedooltas forro drotja, en beszelnek veluk. mindenesetre barmifele oltast csak korhazban engednek beadni.
Előzmény: microdimension (1241)
microdimension Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1241

Sziasztok!

Bár nem pörög a topic, de a problémánk eléggé súlyos, így megpróbálok mindent, hogy tisztázzam az alábbiakat:

 

Kisfiam 3 hónaposan diperte oltást kapott, 12 órával később begörcsölt, nem kapott levegőt. Ezt követően a Gyermek Klinika Intenzív osztályán volt Szegeden, ahol is szedálták és egy hét múlva kaptuk vissza. Elég súlyos volt az állapota. Azóta emlékeztető oltásként kizárólag DiTe vakcinát kaphatott.

 

3 évesen már epilepsziával kezelték, jelenleg tünetmentes, a gyógyszereket elhagyhattuk. Ma beszéltem a neurológus főorvossal, akinek az a véleménye, hogy nem kellene erőltetni a következő, 6 éves korban adandó oltást az alábbiak miatt:

 

Most vagyunk nagy bajban. A DiTe oltás már nem létezik. A korábbi háromkomponensű, pertussis tartalmú oltást is felváltotta az ún. acelluláris, elvileg korszerűbb oltóanyag. Tehát amit eddig klinikai zárójelentésekben is tiltottak, vagyis a pertussis komponenst, az már nincs! A neten találtam olyan szakvéleményt, amely kijelenti, hogy az újfajta oltóanyagnál is megvannak ugyanazok a súlyos reakciók, amelyek a korábbi, korszerűtlen vakcinánál megvoltak.

 

Jelenleg mégis be akarják adni ezt a vakcinát, bár most az oltási tanácsadó válaszát várom, ahová beszkenneltem az összes zárójelentést, vizsgálati anyagot és leírtam a problémát. A gond az, hogy pont az oltási tanácsadással foglalkozó orvos ajánlotta a gyermekorvosnak az új, Boostrix nevű vakcinát. Viszont azon fel van tüntetve: korábbi, diperte oltással összefüggő súlyos reakció esetében nem adható.

 

Tehetetlennek érzem magam, több szempontból is, de most kevés az időm, hogy kifejtsem.

 

Megkérném azt, vagy azokat a kedves fórumozókat, akik azonos, vagy hasonló cipőben járnak, keressenek meg!

Ha valaki tud hasonló esetet, kérem jelezze nekem!

 

Nem a védőoltásokkal van bajom, csak ezzel az egy komponenssel. A kisfiam majdnem a kezemben halt meg három hónaposan, nem akarom átélni még egyszer azt az érzést!

 

Köszönöm

Attila

vodafone-3870-175

mail: udimension kukac t-online.hu

JozsBiker Creative Commons License 2008.12.15 0 0 1240
Sziasztok !

Kicsit furának tartom, hogy a pneumokokkusz védőoltást előre meg kell igényelni, és névre szólóan küldik el a gyerekorvosnak. Annyira kényes szer, hogy nem lehet raktározni ? Valakinek van valami háttérinfója erről ? Köszi.

Jozs
esosnap Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1239

Szia!

 

Az nem sajnos, de ajánlom a beadatás előtt elolvasni a "leirást" hogy kell-e valójában "magyarra" forditva:

 

http://www.zimonyi.hu/?p=98

 

http://www.zimonyi.hu/?p=532

 

Szép napot!

Előzmény: annamira (1238)
annamira Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1238

Sziasztok!

Egy nem kötelező védőoltásról érdeklődnék, sajnos ilyen topikot nem találtam. A pneumoccoccus elleni védőoltás nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül? Azt tudom, hogy kétszer kell beadni. Közönöm!!!

esosnap Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1237

Elgondolkodtató:

 

1999/2000-es mumpsz járváy Svájcban, kb. 50000 beteg, melynek 75%-a teljesen oltott.

 

Ennek van akkor értelme?

békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1232
Homeopátiáról a homeopátiás topikban tessenek beszélgetni. A topiknak a kötelező védőoltások a témája.
líí Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1231
Szia,
tényleg a legjobb, amit tehetsz, hogy megkérdezed a dokitól, de ne csodálkozz, ha nem dob hátast, hanem elmondja a homeopátia lényegét vagy hogy hol nézhetsz utána.

Az oltáskivezető homeopátiás szerben leginkább tejcukor van, a homeopátiás szerek nem materialista elven működnek. A hatóanyag vagy nagyon minimális, vagy már kimutathatatlan.

De tökéletesen értem az aggályaidat, pl. a higany homeopátiás kivezetéséről megoszlanak a vélemények. Úgy emlékszem, a higany kivezetésére még koriandert, meg alga tablettát, talán még szelén tablettát szoktak javasolni. A természetgyógyász aki bemért téged, nem ajánlott valamilyen alternatívát?

Különben szinte mindenkinek került higany a szervezetébe (oltások, halfogyasztás, amalgán stb.)

Más:
Nekem az a homeopátiás gyermekorvos, akivel beszéltem, azt mondta, hogy az oltásokat kb. 70-80%-ban lehet kivezetni, és nemcsak a kivezető szerek, hanem a gyerek alkati szere is kell hozzá.
Előzmény: Eniko31 (1224)
líí Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1230
Szia 1001,
milyen kivezetésre gondoltál még?
Előzmény: Törölt nick (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1227
Miért keresnék olyat, amire nincsen szükségem?! Az előbbi megjegyzés a tv2 színvonala...
Ezeken a körökön már rég túl vagyok. Meg azon is, h a net hivatkozási alap legyen.
Előzmény: Eniko31 (1224)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1226

Idézik egy anyuka leveléből akit nem ismerek, de ugyanahhoz a dokihoz járunk:

 

"Ami tök fura volt, sőt, teljesen ledöbbentett, az az volt, hogy ő nemigen "hisz" a kivezető szerekben. Szokott adni, persze, különösen, "ha az anyának van rá szüksége", de semelyik szer, se a Silicea, se az oltás-nozóda nem garantálja, hogy nem lesz oltási szövődmény. És itt nem az aznap esti láz a legkritikusabb, hanem a hosszú távú, előre nem látható szövődmények"

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1225
Silicea (oltáskivezető, alapszer) :

SILICEA
Kovasav. Ásványi eredetű homeopátiás szer, homokból vagy kovából állítják elő.

 

 

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1224

Gondoltam hogy nem keresel, mivel nincs :-))

 

Tehát a higany, fenol, aluminiumhidroxid kivezetésére a szervezetből higanytartalmú, fenoltartalmú bogyókat kell beszedni? Érdekes :-)  Na ezt meg is kérdezem legközelebb a dokitól bár nem csodálkoznék ha dobna egy hátast :-))

Mindjárt megpróbálom megnézni mi is van egy oltáskivezető szerben!

 

Előzmény: Törölt nick (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1223
Persze a kivezető szernél is előfordulhat kezdeti, átmeneti romlás, ez a potenciától is függ. Erre kell a jó homeopata, h tudja, h az adott alkatú embernél melyik potenciánál mire számíthat, és a legmegfelelőbbet adja.
Előzmény: Törölt nick (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1222
A kivezető szerek alapvetően abból az anyagból készülnek, aminek a kivezetésére szolgálnak.
(Ez működik az allergének esetében is, h az allergén homeós bevitele "megtanítja a szervezetet, h mihez kezdjen vele".)
A kivezetésnek jó esetben nincs látványos fizikai tünete, de nem meglepő ilyenkor a mféle érdekes szagú ilyen-olyan úton távozó termékek megjelenése, nemcsak testnyílásokon, de bőrön keresztül is.
Utána fizikai közérzet javulása, megkönynebbülésérzet, de pl. menstruációs görcsök eltűnése, vérzés csökkenése, migrén és egyéb fejfájások abbamaradása, szájnyálkahártya-problémák eltűnése, ilyenek.
Nem keresek.
Előzmény: Eniko31 (1221)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1221

Egyáltalán nem értem, ezt a két cikket olvastam, de irtam előtte, hogy ezzel soha nem foglalkoztam. Én hiába irtam a google-ba nem jött ki semmi az "oltáskivezető" ill. homeopátiás oltáskivezetőre. De várom akkor hogy Te mit találsz :-))) Illetve hogy Nálatok miben nyilvánult meg hogy sokat segitett?

Előzmény: Törölt nick (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1220
Biztos, h érted a homeopátiás kivezető szerek lényegét?
Pedig itt is írja, h itt a noszódákról van szó. Ill. nem n esetén az adott anyagról. Arra keressél. Ráadásul, ha nem lehet vmelyik kivezető szert készen kapni, lehet otthon csinálni, csak macerás a tisztaság miatt, de nem nagy kunszt.
Egyébként nemcsak homeopátiás kivezetés létezik.
Előzmény: Eniko31 (1219)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1219

Szóval én egyelőre sehol nem találtam olyan infót, hogy  a kivezető szerek kivezetnék akár az aluminium-hidroxidot vagy fenolt a szervezetből, de ha Te találsz, akkor megköszönöm :-))) Lehet német vagy angol is!

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1218
FORRÁS: http://home.tvnet.hu/~a3807/oltasok.htm Védőoltások után adható homeopátiás gyógyszerek ,

A szükséges védőoltások beadását követően a bőrben és a bőr alatt akut, gyorsan kialakuló elváltozásokat láthatunk. Az oltások késői következményei akut vagy krónikus megbetegedésekhez vezethetnek.

Mind a helyi, mind a késői jelenségek gyógyítására adhatók homeopátiás gyógyszerek.

A Thuya és a Silicea alapszerek.
C15 vagy 15CH-s hígításban az oltás napján, és még két napig adható naponta 1x5 golyó mindkettőből.

Apis mellifica
Rövid idővel az oltás beadása után rózsaszín bőrpír, vizenyős duzzanat, égő-szúró fájdalom jelentkezik a szúrás helyén. Hideg borogatásra, jegelésre a panaszok enyhülnek.
Ha lázas, hirtelen emelkedik a láz, és hiányzik a szomjúság lázas állapotban.
C15 vagy 15CH, vagy D30-as hígításból naponta 4x5 golyó adandó.

Atropa belladonna
Meleg, fájdalmas, vörös, duzzadt, érintésre érzékeny az oltás helye.
Ha lázas, izzad és kipirult az arca.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3x5 golyó, 3-4 napig

Ledum
Duzzanat, pír kevéssé jellemző, sokkal inkább az oltás helyén, a szúrcsatorna fájdalma.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3x5 golyó, 3-4 napig, vagy amíg fájdalom van.

Hepar Sulphuris
Az oltás után hetekkel gennyes fertőzések jelentkeznek: kötőhártya-gyulladás, orr, torok, mandulák, a bőr gennyes gyulladásai. Kifejezett hidegre való érzékenységgel.
C15 vagy 15CH vagy D30 vagy C30 vagy 15CH naponta 1-3x5 golyó

Kalium chloratum
Az oltás óta megfigyelhető ismétlődő ún. savós középfülgyulladás, és a belsőfül krónikus hurutja. A nyelv hátsó részén szürkésfehér lepedék. Sűrű fehér köpet.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3x5 golyó

Echinacea angustifolia
Az oltást követően makacs orrdugulással járó nátha alakul ki, kifújni a váladékot nem tudja.
Tapadós nyák csorog a torokban, lefekvéskor ettől köhög.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3x5 golyó

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1217

forrás: http://www.kismamablog.hu/babazas/oltasi-szovodmenyek-ellen-homeopatia

 

"A homeopátia kétféle megoldást kínál az oltások mellékhatásainak kivédésére. Az egyik megoldás a kivezető szerek vagy más néven nozódák használata, ezeknek segítségével az immunrendszer könnyebben megbírkózik az oltóanyagból kapott gyenge fertőzéssel. A szerek másik fajtája kifejezetten a tünetek kezelésére, csillapítására alkalmas. Nézzük végig, melyik oltásra, milyen szerek alkalmazhatók!

BCG
Oltasi nozóda: BCG nos. D30
Adagolás: oltás előtt 1* (1 hetén belül)
A mellékhatásokra: Silicea D30 (az oltás után óránként 1 golyó)

ACT-HiB és Diperte oltás
Act-HiB oltási nozóda D30
Adagolás: oltás előtt és után 1*

DiPerTe oltási nozóda D30
Adagolás: oltás előtt 1* és utána 2*

Act-HiB DPT oltási nozoda
Adagolas: oltas elott 1* es utana 2*

A Di-Per-Te oltás mellékhatásainak kezelése:
Láz ellen: Belladonna D30
Viszketés ellen: Apis D30, Belladonna D30
Az oltás helyének begennyesedésére: Silicea D12-D30
Idegsérülés: Hypericum D12-D30
Nyugtalanság, nyűgösség: Chamomilla D12

Polio, MMR és FSME oltás
Polio: Poliomyelitis nozóda D30
MMR-oltas: MMR nozóda D30

A mellékhatások kezelése:
Mumpszra hasonlító tünetek: Pulsatilla D12
Hányás: Cocculus D12
Magas láz, fejfájás, merev tarkó esetén: Apis D30
Fejfájás, gyengeség: Gelsemium D12

FSME- oltás
FSME nozóda D30

A mellékhatások kezelése:
Fejfájás, túlérzékenység: Belladonna D30
Fejfájás, gyengeség: Gelsemium D30

   Kapcsolódó témák: homeopátia, oltás "

Előzmény: Törölt nick (1208)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1216
Na, látod, ez már sokkal sőt SOKKAL inkább mellette szól :-)
Előzmény: Eniko31 (1215)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1215
persze, ez igaz. Én alapvetően nem azért fordultam hozzá, mert homeopata meg hogy Svájcban dolgozott, hanem mert nem olyan mint az általános körzeti doki hogy bemegyek, megkérdezi, jól van a gyerek? igen? jó akkor oltunk és kész és már döf. Mielőtt bármit tenne, azt kéri hogy tájékozódj, pro és kontra. És utána hozz döntést. Nem ő, mert nem ő a gyereked szülője. Hanem Te, mert Te tudod, mit akarsz a gyerekednek. Szóval tiszteli a véleményemet. Nekem ez fontos. EGyedül a tetanust ajánlotta, de arra sem fog kényszeriteni. Természetesen a következményeket nem tudja átvállalni az mindig a szülő harca de ez igy van rendjén. Nekem sem alapvetően az oltásokkal van bajom, hanem azzal, hogy nem lehet az én szuverén döntésem és nem én mérlegelhetem. Ha mi is EU vagyunk -állitólag??? - akkor miért nem dönthetek én, hogy akarom vagy sem? Még Szlovákiában is eltörölték a kötelező jelleget!!!
Előzmény: Törölt nick (1214)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1214
Mellesleg a külföld smit sem mond róla, főleg annak fényében, amit svájci barátaim elmesélnek, magam is ismerek pancser külföldi orvosokat, meg hálistennek jókat is :-)
Előzmény: Eniko31 (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1213
A kivezető szerek kivezetésre szolgálnak, mint nevük is mutatja. És meg is csinálják, ha jól vannak adagolva.
Nálunk ez nem hit, hanem tapasztalat kérdése. Hálistennek :-)
Előzmény: Eniko31 (1212)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1212
Külföldön tanult, Svájcban 13 évet dolgozott :-) Alapvetően - bár nem értek hozzá - a kivezetőszer nem arra vonatkozik, hogy a méreganyagokat eltávolitsa/kivezesse, hanem a tüneteket csillapitsa. Ettől függetlenül hogy hozzá járunk, én amúgy a homeopátiás szerekben sem igazán hiszek, úgy gondolom alapvetően az határozza meg egészségi állapotunkat, hogy mit eszünk-iszünk (sav-bázis egyensúly) amit én is a saját bőrömön tapasztalok egy ideje. Ráadásul gyógyszertári lakmuszpapir segitségével könnyű követni.
Előzmény: Törölt nick (1211)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1211
Akkor van még mit továbbképződnie :-)
Merth a kivezetés működik, ezt megtapasztaltam. Személyesen is, meg baráti/ismerősi körben is. Egyébként többféle módon/úton is távozhat.
Előzmény: Eniko31 (1209)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1210
szerintem ide is nyugodtan leirhatod amit akarsz :-)
Előzmény: Törölt nick (1208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!