Nos, ha jól látom a T. szociálliberális T.asztaltársak nem estek pánikba a kisgazdák nyugdíjkorhatár-csökkentő javaslatától. Pedig - SzVSz - ezt nehéz lesz überelni: legalább is az adók eltörlését kell kilátásba helyezni, hogy a kellő számú szavazat visszaáramoljon...
Nem alfalfa, ez az uj javaslat a főváros költségvetésének rendbetételére.
kevesebb nyugdíjas, kevesebb nyugdíjasbérlet, nagyobb bevétel a BKV-nál, csökkenő deficit és az így nyert pénz átcsoportosítható 3 neves és 2 db névtelen ujságíró megvételére +ÁFA.
Javaslataim:
1)Számolják fel a katonaságot! Nemsokára az oroszok is beszállnak a NATO-ba, oszt a mai hatalmasságok úgy sem akarnak velük egy tányérból cseresznyézni):-)
2)A magyar állampolgároknak tegyék lehetővé, hogy az üzemanyagok adóját visszaigényelhessék!
3) Csökkentsék a nyugdíjkorhatárt! Férfiaknak 55, nőknek 60 évre. Ez jelentősen csökkentené a munkanélküliséget, és felgyorsítaná a gazdasági növekedést, mert az ifjúság kreatívitása, erőtől duzzadó aktívitása nem ismer határokat!
A fenti javaslatok életbeléptetéséhez a parlament négyötödös többségű döntését írják elő! :-)
(aki ellene szavaz, azokkal szemben továbbra is a régi törvényeket alkalmazzák.)
1. Negyveeeeen? Hihhhetetlen! Álmomban nem gondoltam volna... :-)
2. Igen, a kérdés roppant bonyolult. A budai polgárok várható élettartama az NSzK-énak felel meg. Néhány pesti kerülethez képest viszont Sierra Leone is igen jól áll. Azaz, a budaiaknak 65 éves korukig kellene dolgozniuk, míg a pestieknek 52-ig... No, most légy okos!
Nem tudom, ennyire le akarnák-e szállítani a nyugdíjkorhatárt, de én lelkesen mellette lennék, mert már negyven vagyok. :))))
Szvsz a halandósági ráta és a munkanélküliség együttes nem is fényében, inkább árnyában nem látom lehetetlennek a korhatár leszállítását. Természetesen nem oldaná meg alapvetően a munkanélküliséget, de legalább néhány tízezer ember munkához juthatna. Másrészt különösen a férfihalandóság okán be kellene ezt is vetni. Megint nem várható alapvető változás, hiszen kb. 10-15 évvel a nyugdíjkorhatár alatt kezdődik már a tragédia, már amennyiben olyan mennyiségű aktív korban lévő férfi hal meg. Azonban tudtommal ez az arány a felsőbb korosztályoknál se sokkal jobb, ezért bizony megóvnám a népességet, különösen a férfiakat, a 60 év feletti munka strapájától. Hiszen akkorra már minden év duplán számít. És a mai húsdarálóból tényleg péppé zúzva kerülnek ki sokan. Valamelyest segíthetne ez a megoldás is helyzeten, bár lényegi változást csak több intézkedéscsomag hozhat együtt. Pl. az egészségügy helyzetének, illetve a népesség általános egészségi állapotának javítása, valamint a létbiztonság (elhelyezkedés, munkakörülmények, lakhatás etc.) fokozása. Mindenesetre ez is önmagában is több lenne, mint a semmi.
Miért demagóg? Hm. Hát azért, mert az. (Nem tudom, elég világos volt-e a magyarázat.)
De talán azért, mert az ilyen szöveggel olcsón lehet szavazatot szerezni ("Hány éves maga lelkecském? 39? Akkor már nagyon sokat dolgozott... Nem akar nyugdíjba menni?") - a megvalósíthatóság viszont rettenetesen kétséges.
Na akk0r :)) már csak egy kérdésem van, de ez komoly: miért demagógia ez az ötlet? Vagy csak régen voltam az indexen, és elvesztettem az irónia iránti érzékemet. :)))
2. Az ilyen demagógia a szociálliberálisok privilégiuma volt mostanáig. (Az SzDSz aláírást gyűjt a katonáskodás ellene, Kovács meg épp ma javasolta, hogy csökkenteni kellene a benzin árát... Hát nem aranyosak?)
3. A politikai korrektség mián hozzá kell tennem: ellentétben az SzDSz és az MSzP akciózásával, a kisgazdák a kérdést vizsgálni akarják, szakmai alapon.