Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 73
Srácok!

Egy fénysebességel változó világban nem nagyképűség nézetről beszélni?

Én már a gyurcsányváltozást sem tudom követni, nemhogy a világrendét.
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.08.26 0 0 70
- botcsinálta, hmm....
Előzmény: Libera nos, Domine! (69)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.08.26 0 0 69

Soha semmiben sem hittem igazán, és ez a szokásom hosszú évtizedek alatt mély meggyőződéssé (hivallássá!) erősödött. Ezt a világnézetet jobb híján liberalizmusnak nevezem. Viszont botcsinálta kantiánusként igyekeztem mindig megmaradni "jó"-nak: szeretni mindazokat az embereket, akik a leginkább rászorulnak a szeretetre, mert senki sem szereti őket. (A rokonaikat, családtagjaikat, saját kulturális közösségüket a pogányok is szeretik - ez nem morális kérdés, inkább csak kollektív önzés.)

Ha autózom, szívesen veszek fel öreg büdös csöves stopposokat, mert arra gondolok, ha én nem venném fel őket, kint állhatnánk az úton egy hétig. Igyekszem megérteni azokat, akik a "mélyben" vannak, mert az ő véleményükre senki sem kíváncsi. És bár kemény ateista vagyok, morálisan egyértelműen bigott krisztiánus.

TürelmiHarc Creative Commons License 2008.08.26 0 0 68
Világnézet nem. Világ igen..
Pásztörperc Creative Commons License 2006.05.09 0 0 67
Vettem a kihívást. Ha megírtam a cuccot, majd megadom itt a koordinátákat.
Előzmény: hösurg (61)
Antisystem Creative Commons License 2006.05.09 0 0 66

Nem.

ÜdV

Előzmény: Hösurg21 (-)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2006.05.09 0 0 65

tizenéves koromban nacionalista, mint általában az erdélyi magyar fiatalok azidőben, utána vagy 10 évig nem érdekelt a politika, most  valami liberális féle.

utálom ha valami kötelező.

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 64
Tedd hozzá, hogy mindez érvényes Kárpátukrajnára, Felvidékre, Délvidékre, sőt horribile dictu, pár év múlva még kies hazánkra is!-:)))
Előzmény: Recepciós (63)
Recepciós Creative Commons License 2006.05.09 0 0 63
"Magyarnak lenni s hozzá még Transzilvánia földjén, nem kicsiny dolog. De szép s nagy hivatás, nehéz felelősség. Angol, német vagy francia akárki lehet, minden különösebb rátermettség nélkül. Ha hiányzik is nála valami abból az emberi tarsolyból, amit mindenkinek magával kell hoznia odaátról, hát a többi sok millió csak összeadja. De a magyar már magában véve is olyan, mint az árván pislogó gyertyaszál. Hátha még ez a kicsike láng arra van hivatva, hogy Transzilvánia bozótos éjszakájában terjesztgesse a fényt."
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 62

Kiforrott világnézethez (melyik más nyelvnek van ilyen kifejező szava erre? Nem magyarkodom, csak kérdem a poliglottoktól, mert az általam ismertekben nem található hasonló.  A németben van, de mégsem ugyanazt jelenti) kiforrott gondolkodás is kell. Ehhez meg le kell száradjon előbb a tojáshéj!-:))  

A másik feltétel a választék ismerete. Ergo tájékozottság.

A harmadik meghatározó a gondolkodásmód, mentalitás. Eldöntése annak, hogy mennyire pászol egy adott ideológia a szemléletemhez, az értékrendszeremhez.

Így tehát, mivel az első feltétel az idő függvénye, a második a tudásvágyé, a döntést a harmadik adja. A nagyon fiatal emberek a tapasztalat hiánya miatt (náluk forrón eszik a kását...), a tájékozatlanok ismereteik hiányában választhatnak rosszúl, még ha jónak is gondolják.

hösurg Creative Commons License 2006.05.09 0 0 61
Most, hogy Gyurcsány berendezkedett 20 évre, milyen lesz a világnézeted?
Horger Attila Creative Commons License 2005.10.06 0 0 60

Éretesültem, hogy Gyurcsány könyvében pozitive tekint a Bethlen korszakra. A Fidesz állitólag balra nyit. Ezenkivül az Északi Sarki hósipka olvad...

Anticato Creative Commons License 2005.06.22 0 0 59

Általában a fiatalkorból kilépve átalakul. És bizonyos vallási eseteket kivéve nem egyszerre szokott, ebben Geyzaval értek egyet.

(Megjegyzem sok esetben a nagyobb pálfordulások végül ugyanoda lyukadnak ki - közel - ahonnan elindultak.)

Itt a fórumon egyrészt mindenki inkább csak kibeszélni akarja magát másrészt ahhoz legtöbb vita túl elfajult, hogy az esetlegesen megvitatandó,  ambivalens vélemény hangsúlyos lehessen. Lassan már a sima provokáció is észrevétlen marad ...

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 58
Miert gondolod, hogy nem fog?
Előzmény: courage the dog (56)
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 57
Nem vitás..
Előzmény: courage the dog (56)
courage the dog Creative Commons License 2005.06.22 0 0 56
nem.nem is fog.
TaXiN Creative Commons License 2005.06.22 0 0 55
Jelenleg az EU a téma. Ha megfigyeled, sokan vannak akik a Francia buktát abban látják, hogy egyáltalán meg lett szavaztatva. Egy laza huszárvágással ki lehetett volna hagyni az egész szavazásdit.

Az egyik kis lépés megértetni velük, hogy nincs fakultatív demokrácia - ha nekem áll a zászló, akkor magamra öltöm, ha meg nem, akkor megkerülöm.

Nem a tisztesség(telenség) okán rossz ez, hanem mert ha sok elégedetlenkedő van, akkor a látványos győzelmek belülről rohadnak szét.
Előzmény: Hösurg21 (54)
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 54

Perfekt, korrekt, bölcs. Mi lenne az első kis lépésed?

Előzmény: TaXiN (53)
TaXiN Creative Commons License 2005.06.22 0 0 53
20 évesen anarhista (de nem agresszív) beállítóttságom annak hatására, hogy az emberek TÖMEGEI szarnak a tudásra, fejlődésre, önmaguk megismerésére - viszont egy jelentős csoport minden változást a zavarosban halászásra és a társadalom gyors kifosztására használ fel - gyanakvó konzervatívvá váltam.

Kis lépések, az ellenérdekelt felekkel együtt (mert rövid távon le lehet nyomni a békát mások torkán, de ez megbosszulja magát)
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 52
Ez nem vitatopik.
Előzmény: Lujza71 (51)
Lujza71 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 51

4 év után ,nem állok le vitázni senkivel

5 percen belül vállok fideszesből -mszpésé és vissza

és sajnálom hogy ketté szakadt az ország ,ja és Bilkket járatok a kávézóba mert azt mindenki elolvassa a végén ,hiába szeretne Magyar Nemzetet elöször :)) 

Előzmény: Hösurg21 (50)
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.18 0 0 50
2005
Lujza71 Creative Commons License 2001.04.21 0 0 49
Megélhetésért kommunista családban nőttem fel.
Nem engedtek pl. hittanra járni mert mit szol a párt.A szüleim ma elvhű fideszesek.
A egyik meghatározó gyerekkori élményem a úttörőségből kizárt gróf fiú volt kit a nagymamája nevelt és az egész tanári kar kirekesztette.De jó lenne tudni mi lett belőle.
Aztán jött a Beatrice korszak és a CPG a radikalitás teteje.A rendszerváltás előtti tüntetések a fideszfiukal.
Ma nem vagyok se jobb se bal,de nehezen viselem ha bármit is nagyon rám akarnak erőltetni.
A dogmákat ki nem állhatom.

Lujzi

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 48
nem
Veszett Kutya Creative Commons License 2001.04.21 0 0 47
Libsiből konzervativ kommunista lettem.
joy Creative Commons License 2001.04.21 0 0 46
Nem.
Csak.
Bővebben:
Megalapozták! :o)
Még bővebben:
Nincs annak hite, aki cserélni tudja!

"Szívet cseréljen, aki Hazát cserél!"
(Kovács Kati)

Geyza Creative Commons License 2001.04.21 0 0 45
Ez egy nagyon érdekes topik.
De ha őszintén és pontosan szeretnék válaszolni a kérdésre, valószínűleg egy lélektani regényt kellene írnom, ami esetleg meghaladná a topik kereteit.
Meg tán az én képességeimet is:)))

Úgyhogy csak röviden és pontatlanul válaszolok: igen, de nem egyszerre, hanem folyamatosan és oda is meg vissza is.

Geyza Creative Commons License 2001.04.21 0 0 44
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 43
Isten őrízz! Még elszaporodna!!!:-)
Előzmény: onogur (42)
onogur Creative Commons License 2001.04.20 0 0 42
Hát ha a buddhizmus neked vallás és ópium, akkor én is csak sajnálni tudlak.
Nem elég hogy tudatlan vagy és egy gyakorlatilag ateista filozófiát nevezel vallásnak, de még másokat is sértegetsz.
Szerintem is inkább próbálkozz a lányoknál.
Előzmény: vf (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!