Ha a gyertyák benzinesek , akkor rosszkor kapják a szikrát . Feltételezve hogy nincs komolyabb mechanikai hiba. ( Szerintem a régi ablakos karburátornál nincs jobb.Egyszerű felépítésű és látod ,hogy meg van-e mindig az elvárt benzinszint , innen tudod hogy jól működik-e a tűszelep. )
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,452 platós uazzal vannak a bajok,haza jöttem vele kb 70 km t utánna állt egy hetet és nem indul az istenér se be,vagy ha be is indul nem pörög fel,durrog.Cseréltem gyertyákat,gyertya kábelt,osztófej fedelet,rotort,trafót,kondenzátort,megszakítót,és kapott egy új k 131 karburátort is ha netán beindul durrog nem pörög fel és leáll.Gyujtást néztem jelen van,szikra van,tömítések újak a karburátornál.Egyszerűen tanácstalan vagyok.
Karter tömítés csere előtt állok,de csak parafa tömítés van, a karter főtengely alatti íves részéhez hogy megy be az a vastag parafa csík? Nézegettem,de sehol nem találok másfajta vékonyabb tömítést,ami egybe van,csak ezt a parafát ami 4részes. Hogy kell oda berakni abba a 2miliméteres részbe a parafát?
Azért a motor 165 kg, két embernek nehéz lesz. Mivel nekem bódés, hosszában elfért egy vastagabb cső ami megfelelően és elég magasan ( minél fentebb )alá lett támasztva, arra egy rövid csörlő/emelő. Mindent rövidre kell venni mert nem fogod tudni annyira megemelni , hogy egy deszka aláférjen. Ha megemelted és alatta van a deszka az utasülés felé kihúzod ( ülés nélkül ) , ott már lehet bontogatni.
Igen,de hivatalosan átalakítás,műbizonylatok,engedélyek belekerülnek kb 1 millioba,mire a végére érsz,aztán lehet a végén egy vízfejű hivatalnok elkaszálja az egészet.
Még a meglévőket is sehogy sem engedik át,aminek nincs átalakítási engedélye ,mehet a kukába a kocsi,mert nem kap többet már másfajta rendszámot sem.
felső kar az elsőhajtás,de van aki átcseréli az alsőra ,mert alap esetben a felezőt csak az elsőhajtással együtt lehet kapcsolni... Kapcsolása ki- be előre be,hátra ki bekapcsolás álló helyzeten történik
alsó kar a felező,kapcsolása előre egyenes lehajtás-üres- hátra felező
Jó Kuplungnak a tárcsa fém részét is nyalnia kell,akkor már megcsúszik. Ez nem mercedes,hogy tizedre pontosan ki van számolva a tárcsa vastagsága.
Vagy a támcsapágyad kopott és a főtengely elmegy előrefelé,vagy a szerkezeted nyomólapja van megrepedve,vagy a szerekezet berohadva,vagy a kinyomó csapágy szorul a csövön visszafelé ,vagy a szerkezetben vmelyik rugó tört el. Kardán le,váltó le kuplungot meg alul leszereled az alsó ablakon. Váltóhoz vmi emelőre kókányolt tartót használj,10perc vele a váltó leszerelése még ha nincs is kerék rajta. De egy jó krokodil a legjobb egy rá applikált szerviz inashoz hasonló tartóval. 2embernek 2óra rutinosan. de egymagad is megcsinálod fél nap alatt 452esen.pláne ha van aknád,de ha nincs az se baj...csak nehezebb :D