Keresés

Részletes keresés

KRI Creative Commons License 2000.05.28 0 0 22
Én a felvetések közül (2db) inkább a tiéddel foglalkoznék először Beatty!

De előbb megragadom az alkalmat, hogy elnézésedet kérjem, hogy nickeddel nyitottam a topicot. Eszembe sem jutott, hogy ez nem illik. Sem gúny, sem irónia, sem egyéb ártó szándék nem volt bennem. Csak kézenfekvőnek tűnt.

Abba nem mennék bele, hogy milyen felvetés okán mondta a lány, amit mondott. Nem tudom és nem is akarom különösebben tudni. Inkább a számomra érdekesebbet venném elő.

és hogy csodálom azt az Istent, aki olyan nagy, hogy még az egek is csak úgy tudják befogadni Őt, hogy ehhez megalázza magát. És ezután jövünk mi, a mi elbukott, elrugaszkodott, elkorcsosult, sok bajjal teli mivoltunkkal, akiket szintén, személy szerint számon tart és magát megalázva tekint szét mennyen és földön.

Nem rossz látás. :)

Szerintem Istennek nem a tulajdonságai a legfontosabbak, hanem a személye. Lehet, banális állításnak tűnik, de megmondom miért.

Isten nevét nem ok nélkül tisztelték annyira a zsidók. Ami a legjobban leírja Őt, az a Vagyok. Ehhez jött még az Újszövetség kijelentése, hogy Atya. Minden más csak körülírás. Senki nincs az univerzumban, aki ezt a két nagy igazságot elmondhatná magáról megalapozottan és visszavonhatatlan tartalommal.
Minden egyéb - a tulajdonságok is, a parancsolatok is stb - ebből fakadnak. Meglátásom szerint azért tisztelték Isten nevét a zsidók, mert nem lehet igazából visszaadni Isten valóságát egyetlen általunk ismert szóval sem.
Ezért Istennek magát olyan tulajdonságokkal kellet körülírni, amelyeket mi is ismerünk, bennünk is résszerint meglévő - hozzá teremtetésünkből fakadóan hasonló - tulajdonságokkal. SZVSZ nem lehet fontossági sorrendet felállítani a tulajdonságok között. S igazából a helyzet adja, hogy melyik kerül előtérbe. S nem nekünk kell megszabni, hogy mikor melyik kerüljön előtérbe. De vannak egyértelmű dolgok. Nyílván az örökítéletnél nem Isten szeretete, hanem igazsága, igazságszolgáltatása, haragja, bosszúállása fog megnyílvánulni. Amire most viszont nem teszi annyira a hangsúlyt.

szia

Előzmény: Beatty (10)
Beatty Creative Commons License 2000.05.25 0 0 21
Vigor,

Nem is udvarlásra gondoltam én, hanem pontosan a 6. érzékeddel kapcsolatban gondolkoztam el: Csak nem azt próbálgatod? U.is saját bevallásod szerint mostanában erősen hajlasz a misztikára. Szerintem százszor is gondold meg, mielőtt belemerülsz. Amúgy meg nemigen csodálkozom a dolgon, mert mint korábban mondtad, (orthodox) katolikus vagy (voltál), s mint ilyen, gondolom: őszinte tisztelettel hittél pl. a madonna-csodákban és egyéb, a boldoggá és szentté avatásra sorra kerülő meghalt emberek körül szervezett misztikus különlegességekben. Az ilyen dolgokban azelőtt hívő ember, még ha kitér is a hitéből, egyenes utat talál: vagy a teljes ateizmushoz, v. a nihilizmushoz, v. kelet valamely misztikus filozófiájához, avagy a spiritizmushoz.
De te - és ennek a mondatnak a folytatását megtalálod a "Szeretem a Bibliát" c. topicban tett beírásomban.
Beáta

Előzmény: vigor (20)
vigor Creative Commons License 2000.05.24 0 0 20
Kedves Beáta!

Mi akar ez lenni?
Mindenesetre nem udvarlási kírérlet. Csak a hatodik érzékemben szeretnék megbizonyosodni. De régen volt, lehet, hogy már elfelejtetted. Csak tapasztalatom szerint kicsi a világ.

Üdv,
Igor

Előzmény: Beatty (15)
Beatty Creative Commons License 2000.05.24 0 0 19
Látod kedves KRI,

Milyen szépen fejlődik, kerekedik, gombolyodik az eredeti téééma?

Na most verem szét a monitoromat, ezt a gonosz olivettit, mert nem tud mást mutatni, csak csupa off-ot.

Mára elköszöntem, legyetek jók, s holnap, ha belépek ebbe a csodálatos zavaros világba, sok-sok off várjon itt engem.

Beáta

Előzmény: KRI (-)
ÁrPi Creative Commons License 2000.05.24 0 0 18
" Fenyegetés és fenyegetettség " >:-)

Ha Péter és Pál
(hopsza, milyen Újszövetségi hangzású neveket találtam..:-))
odamennek a bíróhoz, kiderül-e hogy kinek fütyöl
a fülemile?

Elnézést a TVmüsorújság 3 négyzetcentiméteres
filmismertetéséhez hasonló stilusért :-)

Előzmény: KRI (6)
sagitta Creative Commons License 2000.05.24 0 0 17
T. KRI!

"Jézussal fenyegetőzni?
Avagy nem Ő a bíró?"

Ha Ő a BÍRÓ, akkor nála az ÍTÉLET. És nem nálam, vagy nálad.

sagitta

ÁrPi Creative Commons License 2000.05.24 0 0 16
vigor, ne viccelj :-) Attila az Bendegúz fia,
és Beáta nem Réka :-)
Előzmény: vigor (14)
Beatty Creative Commons License 2000.05.24 0 0 15
Drága Vigor!

Mi akar ez lenni?
Szerintem ne kapcsold össze velem a dolgot, nem gondolnám, hogy én voltam ott, épp akkor. Egyébként meg ritkán járok a Déli környékén.
Üdvözlettel: Beáta

Előzmény: vigor (14)
vigor Creative Commons License 2000.05.24 0 0 14
Kedves Beáta!

Vissza tudsz emlékezni, nem ültél-e 1998 március 16.-án a fekete 21-es buszon, a Déli Pályaudvar és az Orbán tér között? Mert láttam ott egy tüneményes jelenséget, pont velem szemben ült, és valami Attilával beszélgetett. Nem Te voltál az? A hatodik érzékem azt sugallja...

Üdv,
Igor

Bendegoose Creative Commons License 2000.05.24 0 0 13
Sziasztok!!!

Tetszik a kezdeményezés, hogy ne nézzük a felekezeteket...

Fel is dobok egy témát, és érdekel minden szektás éd pápista, vagyis minden egyház, felekezet, gyülekezet, nyáj, és 'gulya' -ból származó értelmes vélemenye...

a Téma

a KERESZTÉNY EMBER és a SZEX

(az előbb elküldte mielőtt befejeztem volna..

Bendegoose Creative Commons License 2000.05.24 0 0 12
Sziasztok!!!

Tetszik a kezdeményezés, hogy ne nézzük a felekezeteket...

Fel is dobok egy témát, és érdekel minden szektás éd pápista, vagyis minden egyház, felekezet, gyülekezet, nyáj, és 'gulya' -ból származó értelmes vélemenye...

a Téma

a KERESZTÉNY EMBER

Beatty Creative Commons License 2000.05.24 0 0 11
Egyébként meg olyan furcsa egy topic címben látni a nevem.
Hogy miért adtad ezt a címet...

Beatty Creative Commons License 2000.05.24 0 0 10
Szóval kedves KRI...

pontosítsunk:
írtam neked egy rövidke story-t a "Megvédem a..."-ba, és az lett belőle, hogy "úgy szeretnék beszélgetni Igékről, hogy az nem egy felekezetközi vita témájaként hangzana el."
O.K., megy a pontosítás: Tehát amikor más felekezetű emberrel találkozom, sokkal jobb lenne közvetlenül a Bibliából venni témát, amiről beszélgessünk, mint az első néhány perc után már azt ragozni, hogy ki hova miért tartozik, milyen erősen áll abban stb.
Az Igazság kétélű éles kard. Elválasztja az Igazságot a Hamisságtól, egyben azt is megmutatja, hogy mi magunk (akik ugyebár előhozakodunk vele), hol tartunk az Ige szelleméhez és gyakorlatához képest.

Egyszer is, beszélgetés közben arról találtam lelkendezni annak a hölgynek (akiről említést tettem a másik topic-ban), hogy Isten milyen felfoghatatlanul irgalmas (bizonyos ok kapcsán megemlítve), és hogy csodálom azt az Istent, aki olyan nagy, hogy még az egek is csak úgy tudják befogadni Őt, hogy ehhez megalázza magát. És ezután jövünk mi, a mi elbukott, elrugaszkodott, elkorcsosult, sok bajjal teli mivoltunkkal, akiket szintén, személy szerint számon tart és magát megalázva tekint szét mennyen és földön.
Erre (nem teszek hozzá, de el sem veszek): valósággal felbosszankodott a lány, és szigorúan mondta: Beáta! Isten elsősorban Igazságos! Nem pedig irgalmas! És ne fogalmazzak Istenről így! Én pedig mondtam neki, hogy a Zsoltár 113:6.-ot idéztem a mondásommal. (Nem mintha kenném-vágnám az igehelyeket - elenyésző, amit kívülről tudnék idézni, v. az igehelyet konkordancia nélkül megmondani).
Ti mit szóltok, Istennek melyik tulajdonsága elsődleges: az Ő igazsága, vagy az Ő irgalma?
Mert a magam részéről azt tartom, hogy Igazság és Jogosság, Kegyelem és Hűség Istennél egy ugyanazon fogalom és tulajdonság, csak nekünk, embereknek van ez így szét bontva, hogy fogalmat alkothassunk, hogy szókészletünkkel egyáltalán valahogy kifejezhessük Isten tulajdonságát. Nekünk nincs meg az az egy szó, ami világosan kifejezi mind a négy tulajdonságát. Tehát, én akármelyik jellemtulajdonságát említem, nincs előbb a másiknál.

Van még más is.

Beáta

CSerfa Creative Commons License 2000.05.24 0 0 9
Kedves KRI!

Remélem, hogy járhatok Vele!
Köszi!
Te is imádkozzál értem!
És kérlek, térj meg felfuvalkodottságodból, jellemtelenségedből, emberek nem szeretéséből, mert János az ilyet gyilkosnak tartja.
Én igyekszem azon, hogy meglásd hibáidat, kérlek, fáradj át a neked, mint KRIsztusnak nyitott topicba, és olvass, és érts! Nagy örömmel venném megtérésedet! Adjon töredelmes szívet neked az Úr, és világosságot, mert szvsz nagy szükséged lenne rá!
És tudod ugye, hogy aki az igazságért üldöztetik, boldog az! Azaz nekem nem átanak átkaid, fenyegetéseid, hanem tudd meg, hiába korlátoztad örömömet, én tegnap, és ma is örültem, feljött a nap, gyönyörűek a gyermekeim, egészségesek, bizony, évek óta nem mulasztottak betegség miatt, van ám minek örülni! Hogyne lenne miért hálát adni! És oly szépek az emberek!
Oly szép Isten! Oly szépek alkotásai! Oly jó indulattal formált mindent! Hogyne örülnék! Bárcsak észre vennéd te is, hogy az Ő képére vagyunk teremtve! Bizony, a BAGYosok is, sőt, én is!
Adjon hát neked világosságot az Úr, és jutnál el a szeretetre! Erről meg lehetne téged is ismerni, hogy talán mégis érted is vérét adta! Mert erről ismerjük meg az Ő tanítványait.

CSerfa

Előzmény: KRI (3)
MEszter Creative Commons License 2000.05.24 0 0 8
KRI ! Nem hiszel te egy kicsit sokat magadrol?
Beatty Creative Commons License 2000.05.24 0 0 7
Hali!!!

Itt vagyok! (El voltam...)

Még el sem olvastam az eddigieket, s most csak jelentkezem, majd nemsoká visszajövök!!

Beáta

KRI Creative Commons License 2000.05.24 0 0 6
sagitta

úgy látom jól látod, kire gondoltam. ezután mi értelme a kérdésnek.

Jézussal fenyegetőzni?
Avagy nem Ő a bíró?

Előzmény: sagitta (5)
sagitta Creative Commons License 2000.05.23 0 0 5
és KRI!

ezt hogy érted:"aki a vérét adta értem." K I vagy T E?

sagitta

sagitta Creative Commons License 2000.05.23 0 0 4
T. KRI!

Jézussal fenyegetőzni???? Nem durva ez?

sagitta

KRI Creative Commons License 2000.05.23 0 0 3
Megfogod még járni azzal is aki a vérét adta értem.
Előzmény: CSerfa (0)
SPENDER Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2
Szija KRIhalott ! :)))

Látom feltámasztott a vudu varázsló... má hiányoltalak... bár Nagygy is eléggé szórakoztató, de azé egy Freddy KRIgert nem lehet pótolni. :DDDDDDDDD

Szija !

u.i.: az LSDés bélyegeiddel vigyázz, me még Nagygy lenyúlja, ozt szívhatod. :DDDDDD

TevTanito Creative Commons License 2000.05.23 0 0 1
Hat en is kivcancsi vagyok, meddig birjak a HGY-sek az alszent dumat es mikor mutatjak ki - amugy eletlen es csorba - foguk feherjet, valamint mikor szolitjak fel Beattyt megteresre, jezus verenek elfogadasara, demonjai lekuzdesere, vagy csak megallapitjak hogy menthetetlen es a pokolra kerul ha nem lesz HGY-s vagy nem hagyja abba a HGY-sek elleni beszedet.

TT

CSerfa Creative Commons License 2000.05.23 0 0 0
Kedves Beatty!

Ha adsz valamit a szavamra, vigyázol KRI-vel, nehogy téged is beverjen sárral.
Jellemtelen, sötét ember ő, akinek nem az igazság, csak a maga és felekezetének dicsősége fontos. Ne dőlj be neki, persze, ha a szóharcot keresed én nem szólok bele ...
Amúgy sincs hozzá sok közöm, csak én megjártam KRI-vel, gondoltam figyelmeztetlek, ha már név szerint szólított.

CSerfa

KRI Creative Commons License 2000.05.23 0 0 topiknyitó
Beatty úgy szeretne beszélgetni Igékről, hogy nem egy felekezetközi vita témájaként hangzanak el. A magam részéről nem hagynám ki a lehetőséget. Hát tessék, itt egy fórum. Kéretik a felekezeti hovatartozást mind hivatkozási alapként, mind kritika tárgyaként kívűl hagyni.

Lássuk van-e, lehet-e bibliai alapon itt a fórumon beszélgetni.

Felkérném a topic címadóját, hogy kezdje ő, egy általa megbeszélni kívánt Igével.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!