Keresés

Részletes keresés

Abrand Creative Commons License 2002.07.15 0 0 129
Teremtő Atya Úristen!
Te rólam beszélsz, Endi!
Kinél is kérhetek segítséget?
Ábránd
Endorfin Creative Commons License 2002.06.14 0 0 128
Már Mátyás király udvari bolondja is megmondta, hogy az orvosláshoz mindenki ért.
Ennek szellemében adom közre segitségül az alábbi útmutatót egy nagyon népszeru? betegség diagnosztizálásához:

Szexfüggőség

A szexualitás iránti igény természetes emberi ösztön, de amikor ez a hétköznapi életet alapjaiban befolyásoló szenvedéllyé válik, és az ember minden gondolatát lefoglalja, már nem örömforrás, hanem az életet valamilyen szinten megkeserítő függőség. A szexfüggőség kialakulásának okai egyelőre nem ismertek. A vizsgálatok szerint az említett betegségben szenvedők 80 százalékát gyermek vagy fiatal korában szexuális trauma érte. Mások egyszerűen elszigeteltnek, üresnek érzik magukat, és attól félnek, hogy érzelmileg, valamint testileg elutasítják őket. Sok betegnek volt többszöri komoly szerelmi csalódása, ami meghatározó élményként befolyásolta életüket.

A betegek többsége férfi. Általában egocentrikus emberek, akik kizárólag saját örömüket hajszolják, akár kényszeres önkielégítés vagy prostitúció útján. A partnereket, akikkel testi kapcsolatot létesítenek, érzelmileg nem becsülik, és csak egy eszközt látnak benne, aki ideiglenesen alkalmas szenvedélyük csillapítására. Mindemellett erős bűntudatot éreznek, és szégyellik függőségüket. Önmagukat vádolják, keseregnek tehetetlenségükön, és akárcsak a kábítószerfüggők, megpróbálnak ellenállni a testük igényeinek. Kedélyállapotuk egyik pillanatról a másikra változik, szinte elviselhetetlen hangulatemberek, akik ebből kifolyólag nehezen teremtenek harmonikus kapcsolatot a környezetükben élőkkel.

A testiség számukra az élet alapeleme, amivel képesek csökkenteni a bennük felgyülemlett feszültséget, szorongást, rossz közérzetet. Csak így tudnak szembenézni a hétköznapok kihívásival. Ha megpróbálnak „leszokni” a szexről, akárcsak a kábítószerfüggők, alkoholisták, vagy cigarettások esetében, náluk is elvonási tünetek lépnek fel: remegés, idegesség, álmatlanság stb. Előfordulhat, hogy a szenvedélybeteg nem tart testi kapcsolatot párjával, hanem saját fantáziavilágában él, és inkább önkielégítéssel könnyít a benne munkáló feszültségen, mintsem partnerével közösüljön. Ha párja kéri, eleget tesz szexuális igényeinek, de ő maga nem szorgalmazza az együttlétet.

A szexuális függőség a beteget, kapcsolatait, anyagi helyzetét is teljesen lerombolhatja. Vágyainak kielégítésére költi pénzét (prostituáltak, szexuális segédeszközök stb), rendszeresen megcsalja házastársát, állandó partnerét, ami tarthatatlan állapotot idéz elő. Munkahelyi problémákkal is meg kell küzdenie, hiszen a szenvedélybetegségen nem tud uralkodni, ez munkabírási és emberi gondokat okoz.

A szexfüggőséget manapság pszichoterápiás módszerekkel próbálják gyógyítani. A kezeléseknek nem az a célja, hogy leszoktassák a pácienseket a szexualitásról, hanem, hogy egészséges szexuális életet legyenek képesek kialakítani. (hölgyforum)

http://www.szexmania.hu/hirlap/cikk.shtml?news.id=177

Endorfin Creative Commons License 2001.04.26 0 0 127
A minap Czeizel Endre arról beszélt a rádióban, hogy a pedofilia nem csak bűnügyi kategória, hanem -és ezt sokan nem tudják - BETEGSÉG is.
Neki személyesen eddig három olyan paciense volt, aki könyorgott neki, hogy gyógyitsa ki, vagy különben két lehetőségük marad:
1. Börtön
2. Öngyilkosság
A sokak szerint javasolt kiherélés ilyenkor nem oldana meg semmit, egyetlen hatékony megoldás van:
a KÉMIAI KASZTRÁLÁS.
Ez azt jelenti, hogy kémiai uton megölik az agy szexuális késztető centrumát.
Ezek után a paciensnek MINDENFÉLE késztetése megszűnik, tehát egyáltalán nem érdekli a szex.
Átirányitani jelenleg nem tudják az érdeklődést, csak kiölni.

Kedves elvtársak, elvtársnők, barataim,
hölgyeim és uraim, kedves hivek,
adjunk hálát a Nagy Kreatornak, valamint génadományozóinknak,
hogy betegségünk nem tartozik a büntetőjog hatáskörébe...:)

Endorfin



Abrand Creative Commons License 2001.04.17 0 0 126
Hú!

Legkedvesebb gyermekem fejlődését nézve könnybe lábadt a szemem...
De a kezdetekben meg csípett érzésem valóban megérezték néhányan.
Ami a betegséget illeti, amíg nem fáj, senki nem hiszi el, hogy az.
Egyszerűen védekezik a tudat. Ilyen hülyén. Pont a tudat...
De nem látjátok mán, hogy én nagyon beteg vagyok?
Minden mardos, minden fáj, csak nem lettem hipohonderrrrrr?
Sajnálnám. Olyan jó kis életem volt eddig. Szerettem, elmentek mellettem a csajok. Látták, szeretek. Most meg. Elmennek mellettem a csajok. Szeretnek. Nem engem. Mást, egymást.
Mer olyan savanyú vagyok!?
A savanyúság betegség.
De milyen nagyon hülye vagyok, ilyeneket el ne olvassatok!!!!!!
Nem akarok fertőző lenni!!!!!!!!
Á

Kisfiú Creative Commons License 2001.03.06 0 0 125
Azt hiszem, holnapra influenzás leszek...
libuci Creative Commons License 2001.03.06 0 0 124
Még mindig egy csomóan szabadlábon, és vagy megtanultunk kényszerzubbonyban gépelni, vagy sikerült a környezet elől eltitkolnunk súlyos állapotunkat.
l
Előzmény: Endorfin (123)
Endorfin Creative Commons License 2001.03.05 0 0 123
Kedves kollegák, úgy vélem, ismét eljött az ideje, hogy konziliumot tartsunk a nálunk ápolt HUSZ fórumos pácienseink állapotáról...
..........................
Bocsánat, MINDJÁRT ELMÚLIK A ROHAM ÉS FOLYTATHATJUK EZT A K*B*SZ*"k!/789'.=8/!2jklé,bopERROR ENTER Ctrl Alt Del
Escape
Gothic Creative Commons License 2000.10.01 0 0 122
Igazán jó eszmefuttatás:-)
Előzmény: Tipli (121)
Tipli Creative Commons License 2000.10.01 0 0 121
Valoban érdekes felvetéseket olvashattam itt, kár lett volna hagyni elsűlyedni.

Két alapvető HUSZ tag létezik. Aki read only, és aki ír is. Nehéz azokról bármit is megfogalmazni, akik napról napra elolvassák a számukra érdekesebb topicok felhozatalát, aztán mosolyogva egyet, belekortyolnak a kávéjukba, és továbbállnak...
Nincs reális képünk az ilyen látogatók számáról sem. Akik nem akarnak hangot adni véleményüknek, de kíváncsiak, rejtve maradnak előttünk, ezért hajlamosak vagyunk nem is számolni velük.

Talán a letöltött oldalak száma érdekes statisztikát mutat. Jó lenne, ha a rendszergazdik az egyes topicoknál feltűntetnék a beírt üzenetek száma mellett, hogy hányan nyitották meg az oldalt. Ez sem lenne pontos adat (hisz attól hogy megnyitja, nem biztos hogy bele is olvas), de a semminél kézzelfoghatóbb mutatója lenne az átlagos HUSZ látogató érdeklődésének.

Van egy olyan érzésem, hogy a "betegesnek" nyilvánított topicok iránti valós érdeklődés sokkal nagyobb, mint amennyire azt a beírások száma alapján gondoljuk.

Miért is írom le mind ezt?
Mert az Erasnus által ecsetelt "nyugtalanító mértéket öltő szexuális szabadság" sokkal inkább jelen van mindenkiben, mint azt hinnénk. Nem beszélünk róla - köszönhetően a tabuknak - , idétlenül elvigyorodunk egy-egy történeten, kategórikusan elhatároljuk magunkat az effajta perverzióktól nyilvánosan, fujjolunk, felháborodunk, de _olvasunk!_

A bűn fogalma a mindenkori joghoz kapcsolódik. A személy cselekvésének gátakat szab a jog, és szankciórendszere, a morál, a civilizációs stb normák. A töbséget a perifériára szorulás rémképe, a szankcióktól való félelem, és a neveltetéssel belénkplántált belső normák visszatartják a gátak átlépésétől. Azomban mindig akadnak olyanok, akiket mindez nem riaszt el, vagy a helyzetük teszi lehetővé hogy gátlástalanok legyenek, vagy ellenkezőleg, már semmit sem veszíthetnek, s ezért tehetnek bármit, a társadalom nincs már rájuk hatással.

Gothic félelme az S/M perifériáján jelentkező bűncselekényektől egybeolvad a társadalom perifériáján feltörő mindennemű bűntől való félelemmel, szerintem nem lehet ezt külön kezelni. Nem az S/M eszmeisége szüli meg a saját fajtaspecifikus bűnét, hanem csak eszközévé válik az általános gátlástalanságnak.

Az alapvető különbség a megerőszakolás, és a szeretkezés között az, hogy az erőszaktevő nem érez gátat, hogy a másikkal olyat tegyen, amit az nem akar, és ezzel megsérti az áldozat személyiségének integritását, míg a szeretkező pár esetén erről szó sincs, hisz a kölcsönös örömszerzés a cél. Miért választanánk ettől külön az S/M-et? Miért kellene más értékrend alapján megítélni?

Az emberek megkülömböztető ítéletének többnyire két vélt oka van:

1.) S/M esetén súlyos testi sértés is bekövetkezhet.

Az az ember, aki más testi épségét veszélyezteti, tegye azt szexuális indítottságból, vagy dühtöl vezérelvén a szomszédot ütlegelve, bűnt követ el. A bűn maga a sérelem elkövetése. Felesleges lenne azokat az embereket, akik partnerük beleegyezésével, és annak testi épségét megőrizve hódolnak S/M beállítottságuknak betegnek nyilvánítani, mert vannak olyanok, akik ezt erőszakkal teszik. Olyan lenne ez, mint minden autóst gyilkosnak nevezni azok után, hogy egyesek embert gázoltak. Esetükben is a gázolás a bűn, nem az autóvezetés.

2.) S/M esetén szűkebbek az esélyek, hogy a partnerek egymásra leljenek, ezért az ilyen bűncselekményt a szexuális kielégületlenség motiválja.

A pénz ugye mindenkit motivál. Van aki kevéssel kell beérje, mégsem válik belőle bankrabló. Azért mert nehezebben elégíti ki vágyait egy S/M beállítottságú személy, nem szabad eleve azzal vádolni, hogy erőszakot fog elkövetni. Ha elköveti, magáért az erőszaktevésért bűnös, nem a motiváló beállítottséga miatt. Nem ítélhetünk el minden pénzszűkében levő embert, mert potenciális tolvaj.

A lényeg a következő:
Attól, hogy valaki S/M beállítottságú, nem veszélyezteti szükségszerűen mások testi integritását. Így az S/M elfogadottabbá válása a társadalomban nem jelenti az effajta bűncselekmények szükségszerű szaporodását. Ezért nem kéne sem az egyén, sem a társadalom szintjén "betegségnek" titulálni a jelenséget. A probléma mindkét esetben más határok átlépéséből fakad.

Gothic számzáras táskája nem véd meg senkit attól, hogy áldozattá váljon. A táska a diszkréciót jelképezi. Attól, hogy a szexuális szabadság tágabb teret enged az önmegvalósításra, és így e táska szükségessége (a tabuk oldódása miatt) egyszer feleslegessé válhat, nem eredményez majd több erőszakot. Nem a szexuális tabuk vélt leomlása teszi valószínűbbé a másik ember ellen elkövetett erőszakos cselekedeteket, hanem teljesen más társadalmi aspektusok, amibe most ne mélyedjünk bele.

Előzmény: Endorfin (119)
Gothic Creative Commons License 2000.09.30 0 0 120
Felhozom egy kicsit, sok jó dolog van benne...
Endorfin Creative Commons License 2000.09.20 0 0 119
Hogy ne legyunk feluletesek, találtam 1-2 konkrét betegséget...:)
(Nem sarlatánság, komoly emberek irták)
Az első betegség nagyon szimpatikusnak tűnik...:)

Panszexualizmus

Vannak emberek, akiknek mindenről a szex jut az eszükbe. Ezt nevezzük panszexualizmusnak, amely olykor kóros szintig fokozódhat. S. Freud, az analitikus pszichológia megteremtője úgy vélte, hogy a lelki problémák hátterében rendszerint szexuális rendellenességek húzódnak meg. A kialakulásuk magvát, okát keresve, terápiás gyakorlata során a szexuális gondokkal jelentkező páciensei szavait rendszeresen értelmezte, helyesebben átértelmezte, és igyekezett ezek valódi jelentését megfejteni. Elmélete szerint minden hosszúkás tárgy, beleértve az esernyőt, botot, tollat stb. a péniszt szimbolizálja, a lyukas darabok, például a kalap, kosár, erszény, tál stb. pedig valójában a női hüvelyt jelentik a kliensek fantázia világában.

....lehet, hogy az oreg Freud Zsiga, meg az ÖSSZES szexológus is ebben a kórban szenved (?)...:)

A második kórtól a Mindenható, de minimum a saját kezünk óvjon...:)

Neurasthenia sexualis

A tartósan zavart, nem kielégítő szexuális élet ideges panaszokhoz vezethet,
(!!!)
amelyek végül károsíthatják az egész idegrendszert (!!!)
és funkciózavart okozhatnak a nemi szervekben.
(!)
Néha már a partnerváltás is segít,

más esetben pszichoterápiától várható a javulás.

Először tehát a partnerváltást érdemes megpróbálni,...:)
de ha ez nem oldotta meg a bajokat, akkor sincs baj, még mindig itt van a

Pszichoterápia

A lelki zavarok, megrázkódtatások, traumák sok esetben vezetnek a szexuális funkciók zavarához, mindkét nem esetében. (Orgazmus és potencia hiány, korai magömlés stb.) A tünetek jelzésként is felfoghatók, amelyekkel a személyiség tiltakozik az elszenvedett sérelmek ellen. Mivel ezek lelki sebeket okoztak, elsősorban pszichoterápiás úton lehet a ható okokat felderíteni és megszüntetni. A kezelés során a tudattalanba száműzött (betegítő) élmények felszínre kerülnek, erejüket veszítik. Megoldódnak az emberi, személyiségi problémák, javulnak a környezettel fenntartott kapcsolatok.

Az eredmények eléréséhez feltétlenül szükséges, hogy a beteg is
1. akarjon szembe nézni a tényekkel,
2. igyekezzék feldolgozni az elfojtott komplexusokat és 3. hagyjon fel az önámításokkal.

Jó egészséget kivánok mindenkinek !

Endorfin

Endorfin Creative Commons License 2000.09.20 0 0 118
Erasmus,

.....Ma a domináns modell nemcsak heteroszexuális és monogám, ....

MONOGÁM ?
A modell igen.
De hogy a gyakorlat mennyire az, arról még futtathatnánk az eszmét a Poligám..., esetleg megcsalás, hűtlenség,kupleráj, stb... topicokban.
Csak ki kell listázni a keresővel.
Azt aláirom, hogy az emberi utódnemzés és felnevelés ideális modellje és gyakorlata a monogám házasság.
De a szexet mi emberek nem csak a szaporodásra használjuk...:)

a Modern Swinger Kézikönyve szándékom szerint nem propaganda, hanem ismeretterjesztő kiadvány.
Feltételezem, hogy aki eddig elutasitotta, CSAK a kézikönyv hatására nem fogja érdekelni a dolog.
Igyekeztem objektiven nézni a dolgot, valahogy úgy, mintha egy bennszülött törzs szokásairól irtam volna...:)

Endorfin

Előzmény: Erasmus (117)
Erasmus Creative Commons License 2000.06.09 0 0 117
Endorfin:

te magad azt írtad a swingeres topicban (vagy az idézett dokuban szerepelt?), hogy a swingerek csak a társdalom egy pici csoportját alkotják. És gondolom, hasonlóképpen van ez a konszezuális S/M híveivel is. Ma a domináns modell nemcsak heteroszexuális és monogám, de nem fér bele a swingerizmus vagy az S/M sem. A mainstreambe nem. Ugyanakkor ezek egyre elfogadottabbá válnak és azt hiszem, egyre gyakoribbá is. Te nyilván úgy gondolod, hogy akkor is jól működhetnek egy társadalomban a házasságok, ha a swingerség mondjuk nagyon elterjed. Sőt, talán még jobban, mint ma, hiszen a Kézikönyv pozitívan, megnyerően mutatta be ezt. (Én ebben nem vagyok olyan biztos.) Ugyanígy Gothic is érvelt a maga választása mellett abban a topicban és felhozott mellette dolgokat.

A Kézikönyv is mutatja, hogy a swingerség bizony - az ezt élők által is felismerten - sok problémával jár. Gothic meg, emlékszem, ideges lett, amikor indult egy rövid életű másik S/M topic is, amelyben az egyik résztvevő bizonyos bűncselekmények elkövetésével hencegett. Volt, aki Gothic topicjában úgy gondolta, hogy az illető a szomszéd topicban hazudik, de Gothic nyugtalan volt és nem volt ebben biztos. És azt mondta, hogy szörnyű dolgok történhetnek az S/M világ perifériáján. Aztán egy másik alkalommal arról szólt, hogy ellenez bizonyos módszereket, amiket túl brutálisnak tart.

A Kézikönyv nálam annak a jelképe, hogy problémák ide vagy oda, meg bármit is mondjon az előítéletes külvilág, azért a swingerséget lehet úgy élni, hogy az jó, ártalmatlan és alapjában véve biztonságos legyen. Ha az ember betartja a leírt szabályokat, megfogadja a tanácsokat, akkor lehet. Van egy Biztos Ösvény. Gothic szerint meg a szadista szexhez szükséges eszközöket egy számzáras táskában kell tartani, ha az ember azt házasságban gyakorolja és gyermekei vannak. Tehát az S/M hívei igenis élhetnek normális családi életet, nem kell magányos farkasként vagy gyermektelenül tengetniük az életüket. Ennek a gondolatnak a jelképe a számzáras táska, amely megbízhatóan elszeparálja az S/M-et a szexualitáson kívüli családi élettől és a gyermekek világától.

Csak az a probléma, hogy a Kézikönyv hírt ad arról is, hogy a swinger csoportokban sok helyen nem használnak óvszert az AIDS veszélye ellenére sem. Bár az AIDS gyakoriságát e csoportokban kicsinek minősíti (igaz, ki mérte meg valaha is). Na de nem is ez a lényeg, emiatt fájjon a feje annak, aki ilyen helyre megy. Csak azért idézem ezt, hogy megmutassam, hogy cseppet sem garantált mindenféle szabályok betartása ma sem, tehát a Biztos Ösvény követése. És ez nem biztos, hogy csak az AIDS-szel kapcsolatban van így. Igaz, Endorfin pont azon fáradozik, hogy ez pozitív irányba változzon. De én úgy gondolom, hogy ha általában a társadalom egészében jellemző az, hogy az emberek a különféle szexualitással kapcsolatos normáknak, szabályoknak egyre kevésbé tulajdonítanak kötelező jelleget, ezeket egyre kevésbé veszik komolyan, akkor miért lenne ez másképp a swingerek között a saját szabályaikat illetően? Ehhez hasonlóan, míg Gothic az S/M világ perifériájára tekint aggódóan, addig én a társadalom perifériájára, ahol egyre nyilvánvalóbban jelen van az S/M. Ha elképzelhető az, hogy egyre többn kóstolnak bele az S/M-be, és az egyre gyakoribbá válik - mint ahogy a swingerség gyakoribbá válása is elképzelhető - akkor az is lehet, hogy amint az S/M kevésbé lesz periférikus a társadalomban, úgy a ma periférikusnak számító dolgok is kevésbé lesznek azok az S/M világán belül.

Ma én a hetero világban igyekszem - tőlem telhetőleg - józan és mérsékelt felfogást képviselni, és ugyanilyen irányt próbál követni Gothic és Endorfin az S/M és a swingerek világában. A helyzetünk tehát hasonló. Annyiban is, hogy a normák és szabályok olvadása vagy nevezzük akárhogy ezt, mindhármunk számára nyugtalanító jelenségeket szülhet. Ezt értettem azon, hogy végül múzeumba kerülhet a Kézikönyv meg a számzáras táska. Mert mintha ezek egy olyan illúziót jelképeznének, hogy meg lehet állítani ezt a folyamatot a társadalomban, egy olyan fázist, állapotot lehet létrehozni, amiben ezek a dolgok élhetőek, elviselhető és alapjában véve nem romboló módon működnek.

Nem mintha ne lenne erősen kétséges számomra már az is, amit Gothic és Endorfin ma képviselnek. Csak szerintem ezen talán még túl is fogunk lépni.

Endorfin Creative Commons License 2000.06.09 0 0 116
Erasmus,

"Endorfin és Gothic "betegsége" nekem azt juttatja az eszembe, hogy minden egyes jellegzetes szexuális magatartásforma valamilyen családmodellről, de egyben bizonyos fokig társadalommodellről is szól (mivel család és társadalom egymásba mosódó fogalmak). Persze van a Modern Swinger Kézikönyve, meg a számzáras táska. Amíg múzeumba nem kerülnek. "

Tényleg, milyen ez a család, meg ez a társadalom ?
Szerintem pl. Gothic és Endorfin eléggé tipikus figura, ami azt jelenti, hogy számtalan szaladozik belőlük az utcán, bár nem tudod róluk (talán ők sem) hogy ez a nick rájuk illik.

"Szerintetek nem lehet-e, hogy a szabadabb szexuális élet éppoly sok új gondot, problémát hoz magával, mint amennyit megszüntet? "

REM FOR ANSWER GO TO:

A Modern Swinger Kézikönyve nem saját élménybeszámoló, csak egy talán meglepő kozhasznu munka egy alternativ szexuális létformáról.
De a számzáras táska minek az allegóriája ?
Ja, és mi garantálja a múzeumba kerulést ?

Endorfin

Előzmény: Erasmus (114)
Gothic Creative Commons License 2000.06.09 0 0 115
Társadalommodell? Éljen a feudalizmus, az emirátus vagy amit akartok:-)
Úgy döntöttem, kalifátust alapítok, bevezetem a katonai diktatúrát és a többnejűséget, majd szemlesütve múzeumba vonulok...
Kis réztáblán az fog állni:Gothic kalifa, örökké éljen!

Üdv,
Gothic

Előzmény: Erasmus (114)
Erasmus Creative Commons License 2000.06.09 0 0 114
Ábránd:

örömmel láttam, hogy legutóbbi, jó egy héttel ezelőtti hozzászólásom lendített a beszélgetésen, többek gondolatait, képzeletét inspirálta. Egyébként én régebben nagy sci-fi rajongó voltam, de néha még most is. Pl. Alapítvány-sorozat... (Ki ismeri?) Láttam, Ábránd, hogy amit "társadalomtudóskáméktól" idézel, az valósággal Asimovval kel versenyre. Három számomra érdekes kérdést vetett fel.

Szerintetek meddig terjeszthető ki "a nemi élet határa", hány éves korig? Egy másik topicban valaki arra figyelmeztetett, hogy egy jó házassághoz fontos a szex, de aztán amikor jön a változás kora, akkor minden megváltozik.

Szerintetek nem lehet-e, hogy a szabadabb szexuális élet éppoly sok új gondot, problémát hoz magával, mint amennyit megszüntet?

Szerintetek aki elvált, az valóban új kapcsolatot és gyereket akar? A válás tényleg növelné az átlagos gyerekszámot? Szerintem lehet, hogy az előbbi kérdésre a válasz igen, az utóbbira mégis nem. Mivelhogy nem olyan biztos, hogy összejön egy újabb kapcsolat, benne újabb gyermekkel. Viszont ha nem váltak volna el, akkor az első kapcsolatból még születhetett volna. Pláne, hogy a viszonylag "fiatal", pár éves kapcsolatok szoktak a leggyakrabban felbomlani.

libuci:

nekem is olyan érzésem volt a felfedezéseddel kapcsolatban, mint viktor a takarítónak.

Egyébként szerintem érdekes, elgondolkodtató kérdés az, hogy van-e egy olyan szükségszerű fejlődési (?) vonal vagy logika, hogy miután a szexualitás elválik a fogamzás lehetőségétől, a fogamzás lehetősége is elválik a szexualitástól. Vagy e kettőnek nincs köze egymáshoz? Nem egymásra következnek, csak párhuzamosak?

Endorfin és Gothic "betegsége" nekem azt juttatja az eszembe, hogy minden egyes jellegzetes szexuális magatartásforma valamilyen családmodellről, de egyben bizonyos fokig társadalommodellről is szól (mivel család és társadalom egymásba mosódó fogalmak). Persze van a Modern Swinger Kézikönyve, meg a számzáras táska. Amíg múzeumba nem kerülnek.

libuci Creative Commons License 2000.06.07 0 0 113
Kiran,
ha itt mindent olyan könnyen vissza lehet vonni, akkor én is visszavonom, hogy elmondanám :-))). Nem, tényleg szívesen elmondom, de ahogy a munkámat nézem, ez nem ma vagy holnap lesz.
libuci
Előzmény: Törölt nick (112)
libuci Creative Commons License 2000.06.07 0 0 111
Kirán,
pedig szívesen elmondtam volna... na de akkor hagyjuk...
Viszont az tényleg nem lenne hülyeség, kiadni az általad javasolt enciklopédiát, esetleg kormányprogram keretében, mert különben hogyan jutna el a legszegényebb családokhoz is.
Persze amikor már mindenkinek van otthon számítógépe, akkor CD-n is forgalomba hoznák.
libuci
Előzmény: Törölt nick (110)
Endorfin Creative Commons License 2000.06.06 0 0 109
Most kiderult, miert is lehet kulonosen veszélyes egy harmadik felbukkanása egy kapcsolatban.
A konkurencia mindig nyugtalanito dolog.
Micsoda malőr, ha az a harmadik nem elmeséli, hanem véghezviszi azokat a cselekményeket, amire otthon aztán meggondolatlanul hivatkozni lehet....
(Látod, apjuk, BEZZEG a Józsi ezt nem igy csinálja...:)

Endorfin

Előzmény: libuci (108)
libuci Creative Commons License 2000.06.06 0 0 108
Kedves Kirán,
nem szeretném letagadni, hogy én is sokszor hivatkozom otthon rátok, sokszor ki is nyomtatom az általam nagyra becsült, és (kedves Ábránd!) betegnek semmiképpen sem tartott asztaltársak hozzászólásait, hogy hazavigyem, így néhány gyakorlati útmutatód is bekeveredett a szakkönyvek közé.
Egyszer egy Tegnap Éjszakád történetedet is hazavittem a férjemnek, hozzáfűztem egy rövid bezzegelős levelet, de közben rájöttem, hogy nincs is igazam, és ha igazam is lenne, nem így kellene tudtára hoznom, és gyorsan kihajítottam. (igazából már kihajítás után jöttem rá, hogy tök hülye vagyok, és nem létező problémákat akarok megoldani, ráadásul elmebeteg módon) Itt én tartozom Neked köszönettel, mert így közvetve általad jöttem rá, hogy olyasmin görcsölök, amit csak bebeszéltem magamnak.
De azt sem szeretném letagadni, hogy előfordult már, hogy a sok hivatkozás közben mi is nekiláttunk valami hivatkozási alapot képezni (mondhatnám, szeretkezni).
libuci
Előzmény: Törölt nick (87)
libuci Creative Commons License 2000.06.06 0 0 107
Kedves Kirán,
nem szeretném letagadni, hogy én is sokszor hivatkozom otthon rátok, sokszor ki is nyomtatokm az általam nagyra becsült, és (kedves Ábránd!) betegnek semmiképpen sem tartott asztaltársak hozzászólásait, hogy hazavigyem, így néhány gyakorlati útmutatód is bekeveredett a szakkönyvek közé.
Egyszer egy Tegnap Éjszakád történetedet is hazavittem a férjemnek, hozzáfűztem egy rövid bezzegelős levelet, de közben rájöttem, hogy nincs is igazam, és ha igazam is lenne, nem így kellene tudtára hoznom, és gyorsan kihajítottam. (igazából már kihajítás után jöttem rá, hogy tök hülye vagyok, és nem létező problémákat akarok megoldani, ráadásul elmebeteg módon) Itt én tartozom Neked köszönettel, mert így közvetve általad jöttem rá, hogy olyasmin görcsölök, amit csak bebeszéltem magamnak.
De azt sem szeretném letagadni, hogy előfordult már, hogy a sok hivatkozás közben mi is nekiláttunk valami hivatkozási alapot képezni (mondhatnám, szeretkezni).
libuci
Előzmény: Törölt nick (87)
Endorfin Creative Commons License 2000.06.06 0 0 106
A Törzságy betegeinek kórtörténeti előzményei a Törzsasztalon.

EZ EGY LINKGYÜJTEMÉNY- Index topicokról. VER.8.0
A próbaváltozat utáni nyolcadik.
Ha rákattintasz, remélem, müködik....:-))


Nők- Férfiak Linkek 

***Hölgyek, urak, szex - ("Törzságy" Fórum...:-)


AntiSzex Topik


Álszent antisexualitás - mit mutat a TV


A SZEX,mint a földi élet gy...


Felvilágosítás


Te hogyan tudtad meg?


Melyik a legklasszabb önkie...


Barátság lány és fiú között


Baratsag az ellenkezo nemmel


 Létezhet-e őszinte barátság


Mit irigyelsz a fiúktól/lán...


 Nővé válni egy hétre


 Férfivé válni egy hétre

Transzvesztita nők...


Társkeresgélés


TÁRSkeresgélés


Hogyan ismerkedtek?


Mi számít egy párkapcsolatnál


Mennyire fontos egy kapcsolatban a pénz?

 Miért anyagiasak a NŐŐŐŐK ?


 Mért magasak a mai lányok??? 


Női praktikák - férfi praktikák


 Minek örülnek a lányok?


Hölgyeim, mit szerettek egy férfiban??


 Vicces és szeretnivaló fiúk


 Mennyire szempont a nőknél a


Ferfiassag, ferfiak


VICCEK ?? a FÉRFIAKRÓL 


Hölgyeim mit utáltok egy férfiban?? 


 Minek örülnek a fiúk ?


Te mit szeretsz egy nőben?

A nőket nem lehet megérteni...


Nőiesség


Szeretik-e a fiúk a nagy ci...


DÖNTŐ A NŐ SZÉPSÉGE? És mi az?


 Mitöl olyan szépek a magyar lányok?

 Ki a legszebb színésznő?


 Kádár Mónika FAN-CLUB


  Monica Lewinsky "Fan" CLUB


a hapsik nem csípik a határ...


Öreg lányok a legjobb lányok?


 Traktortalpú-patáslányok =:)-

HOLDJÁRÓ CIPELLŐK?!


  Csak azért is: Éljen a NŐNAP!!!


 Nőnap?! Fúj... :))) 


?Viccek? - NŐKRŐL 

Hímsoviniszta bölcseletek


Transzvesztita nők...


Biszexuális lányok!


  AnNa NŐ???


  Irányultság a szexben


COSMOPOLITAN-GIRL, avagy az ideális nő..


Feminizmus


Emancipáció: Boldogtalanság

Nöi (?) magazinok

 Szeressük a fempinistákat!


 Munkahelyi kapcsolatok,szerelmek


Legkönnyebben szerzett női skalpom


Nyári kalandok


 Udvarlás


  bimbódzó romántz


  Rámozdulni másra nyilvánosan


Szexuális zaklatás


Szexuális zaklatás


Szabad a lánynak az Lső randin smárolni?


 Szüzesség...

Szűz


 22 évesen kész férfi


Hol a nagy Ő?


Szerelemteremtés (?!)


Szerelem... 

Szerelem..


Első szerelem...

Szerelem az ovodában


Tessék mondani, mi az a sze...

 Mit tegyek, szerelmes vagyok,de..?!


INTERNETSZERELEM


kit szeretsz és kit nem?


szeretet=?áldozat


plátói szerelmeink, avagy....


"Kell a romantika!"


Hülye szerelmesek


  Szerelmes költemények


 Szerelmeslevelek minden men...


Kigyó vagyok... 


Valentin nap 


 Valentin-nap. Kell ez nekünk? 


Valentájn nap? Fúj... 


Értelem vs. érzelem 


Zazie az ágyban


A SZERELEM ELMÚLÁSA


A Szerelem vege


A szerelem (kapcsolat) vége...


Nöt megütni


Férfi - Nő: kinek mikor van igaza?


 mit tegyen az, akit elhagytak


szerelmi bánat.....


SZERELMI BÁNAT !


Férfikönnyek


A Szerelem Művészete felsőfokon


Érdemes-e megházasodni?


Szombaton nősülök!


Esküvő


 Boldog házasságok titkai

Lányok, segítsetek!


 Te mivel idegesíted a párod?


Féltékenység


HÁZASSÁGMENTÉS


Születésszabályozás


 ABORTUSZ


Szigoritjak az abortuszt?


Abortusz vagy sem !!


Szülés, terhesség


Fiút vagy lányt?

 Megérezted azokban a pillanatokban ...


Ifjú anyukák és a GYES-szindróma


  Nők, anyák és egyebek!


FÉRFI TERHESSÉG


 Férfiak is szülhetnek?! 


 Már a férfi is szülhet gyereket! 


Apai ösztön létezik-e?


Szeretnél-e gyereket? 


Megszületett a negyedik gyerekem ! 


Poligámia


hűtlenség

Hol lehet félrelépni ?


Hűségesek a nők???


Hűségesek a férfiak ,


Bocsáss meg Drágám,én Téged szeretlek... 


Apánk noinek a haja


Lewinsky &Clinton

Szex hármasban


Gruppen


exhibicionizmus 


Naturizmus

naturizmus GOTO szauna


Kukkolós élmények


Kukkolás a fitnessen 


 Csak pár szó a kukkolós videóról


 Pornó képek, szövegek, videók 

Hol lehet megnézni a Toldi-szexet?


erotikus(ch) játékok


Izgulok... 


Mire gondolsz szeretkezés közben?


Számít-e a Méret az ágyban?

Faroknövesztöszer


SZŐRÖS vagy NEMSZŐRÖS


Ohne fityma

 Körülmetélés, mint bűncselekmény?!


Kedvenc pozitúra az ágyban


Mi a kedvenc pózotok?


SZEX-FIGURÁK LEGJOBBIKA MELYIK?


  Sex az autóban


TE meddig birod az Ágyban ???


 Ide irjon az, akinek 18 felett van !

 A szex és a nátha


Nimfomanias a baratnod mit ...


Mit lehet kezdeni egy frigid nővel?


A magyar nok sexbetegek ?

Típushibák az ágyban!

 MIÉRT IMPOTENSEK A FÉRFIIIIIIAK?


Korai magömlés!


  Ha eltér két ember szexszuá...


Amit tudni szeretnél a Viagráról...


Problémáim a Viagrával


Lehet-e a szex gusztustalan?


 piercing, testekszer = hanyinger

 Piercing! TE FELRAKNÁL ILYET?????


Fulbevalo fiukon... 


 Ülve pisilsz?


Mellnövesztő szer 


ÚJ, NAGY MELLTARTÓS TOPIC! 


Ön miért nem hord melltartót titokban?


Ön miért nem hord melltartót titokban II

VADI ÚJ CICIBUGYI! VADI ÚJ CICIBUGYI? VA


lábimádók, figyelem!


NÉMI LÁB EROTIKA (avagy ki ...


 Női lábak

 TE hogyan keféled a

 Van kedvetek kefélni?!


 Mikor qrv@ egy nő?


Mindenki Macája

 LHV navigátor


***Lányok, Házak, Vendégek


Miért NEM járok Kuplerájba ?


A prostitúció igénybe vételének miértje


 szexhirdetesek

Kellemes böngészést !

Endorfin

libuci Creative Commons License 2000.06.05 0 0 104
Kedves Kirán,
valóban nem szereztem még be a szóban forgó gépeket, az én ízlésemnek túl mértaniak a formák. A lényege, ha jól vettem ki a második oldalból, pedig nem a maszturbáció, hanem, hogy a gép közvetítésével, az internetet igénybe véve, egymástól távol lévő párok is tudjanak szeretkezni. Ami, ugye, nagyon praktikus lenne:-)))
Namost az Internet kapcsolat is meg szokott szakadni, időnként akkor, amikor valaminek a böngészésekor a legérdekesebbnek vélt részlethez érkezek...

Megtiszteltetésnek veszem, ha otthon rám (esetleg, úgy, mint az egyik számítógépen szerzett kedves ismerősre) hivatkozol.:-)))

libuci

Előzmény: Törölt nick (102)
Belya Creative Commons License 2000.06.04 0 0 101
Egy kicsit visszatérve egy utóbbi itt terítéken lévő témához:

Verebes véleménye az internet szabadságáról:

"Az internet inkognitója nagyon jellemtorzító, olyan, mint a demokrácia, amiről azt hittük, hogy akkor mindent szabad."
(Forrás: Heti7es topic a Tasztalon)

viktor a takarító Creative Commons License 2000.06.02 0 0 100
100 betegnek is egy a vége...
viktor a takarító Creative Commons License 2000.06.02 0 0 99

A férfiak néha kissé hűvösek.
De a géped fagy is!
Előzmény: libuci (97)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.02 0 0 98

Ábránd,
"Egyébként a hozzászólók személyiségjegyeit már gyűjtögetem az archívumból, és a lassan prehisztorikussá :o) váló egysoros elemzéseimet kibővítem hamarosan."

Te jószagú málnabokor. Ábránd, most akkor Te leszel itt a "személyzetis"? (Elég randa foglalkozás :))

Gothic,
"Az Alárendeltség...-ben feltett kérdésekre reagálok, egyébként nem célom markánsan jelen lenni más topicokban, mert nem biztos, hogy szívesen látnak és arra sincs garancia, hogy értéket tudok adni bármihez."

Természetesen nem kívánom, hogy reagálj, de azért felteszem a kérdéseim, mondjuk úgy, hangosan gondolkodom.
Miért gondolod azt, hogy nem látnak szívesen? Miért gondolod, hogy nem tudsz értéket adni bármihez?
Amit olvastam Tőled más topicokban, mind jó gondolatok voltak. Igen, belenéztem, beleolvastam a Te topicodba is. Szinte semmit nem tudtam arról a világról. Eltér az enyémtől, de ha valaki úgy gondolkodik és cselekszik abban a világban, ahogy Te, akkor el tudom fogadni a létezését, ahogy más, az átlagtól eltérő ebbe a témakörbe tartozó dolognak is.


Előzmény: Abrand (74)
libuci Creative Commons License 2000.06.02 0 0 97
Tudod Kirán, az én gépem hányszor tagadta már meg az engedelmességet?
Ahhoz képest a párom alig.
Előzmény: Törölt nick (96)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.06.02 0 0 95
hááát...ahogy a parasztbácsika mondja a Csillagok Háborúja után....ezt azért már mégsem hiszem! (pedig látom :-))))

kérdés:
Kinek jó az ott a képen (gépen)?
Nincs is nő formája.

távfutás - távmunka - távoktatás - távszerelem - távszex......

Előzmény: libuci (94)
libuci Creative Commons License 2000.06.02 0 0 94
Hogy nem gépiesedett volna el a szerelem? :-))))

akkor ehhez mit szoltok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!