Én anno megjártam vele Rómát 120-140 -el (kb. 2x1800 Km). Simán teljesített. Nem sokkal az után hogy hazaértünk repedt lett a hengerfej, amiben ludas lehet az olasz út is, habár ez nem bizonyított. :-)) Viszont a hazaérkezés után érezhetően jobban ment vagy 2 hétig.
Sztem a hibát a karbiban keresd, valahol az alapjárat környékén. Az állító csavar például ki szokott rázódni, mivel csak egy spirál rugó biztosítja.
Sziasztok! Én is egy szerencsés Skoda 105 tulaj vagyok, bár a szerelésében nem mélyedtem el, ennek fényében fordulok most hozzátok. Megjártam vele a Balatont és hát nem kíméltem az autópályán... (most olvastam valahol, hogy sosem szabad padlógázt nyomni neki, ez igaz?)Viszont ennek eredményeként mikor 100 fölöttről kezdtem el lassítani elkezdett rángatni, de csak úgy módjával. Mikor leértünk a pályáról és lelassítottam, lefulladt... Pár próbálkozás után sikerült újraindítani és nem is volt vele több probléma. Hazafelé azonban szintén ez volt a helyzet, csakhogy ezúttal minden lassításnál lefulladt és azóta is tartja ezt a "jó" szokását... Kérdésem, hogy merre kezdjem el keresgélni a hibát? Gyújtás probléma lesz vagy a karburátor szedett fel vmit? Mennyi a maximum, amennyivel még érdemes vele menni, hogy ne legyen belőle probléma? Mert úgy látszik nem szereti, ha odalépnek neki... előre is köszönöm a segítséget! üdv
Sziasztok, 15 éves Favorit, hideg motorral pöccre indul, meleg motor az istennek sem akar beindulni, aztán ahogy hűl úgy cc. 20 perc múlva már nagy nehezen beindul, ha áll kb. egy órát utána megint pöccre megy, szerintetek mi lehet a gond? Köszi előre is az javallatokat!
Sziasztok! Kérdésem a következő, Skoda Feliciára ajánlanak SG márkájú tetőcsomagtartót. Valaki hallott már az SG márkáról? Ha igen, mit? Megbízható? Előre is köszönöm a válaszokat. jpatakfalvi@gmail.com
A futóműves kérdésekhez: Szerintem nézesd meg szerelővel mindenképpen! mert elöl skominden rossz lehet. De szerintem az irányíthatatlanságát a függőcsapszegek zsírzatlansága és az ebből következő kopás, berohadás illetve itt már gondolom jelentős lógás okozhatja.
Vagy lehet még a gömbcsuklók kopottságából adódó lógás. Szóval tutira szerelőhöz kell vinni!!!
Így ne nagyon közlekedj vele mert a végén felborulsz, vagy összetöröd magad!
KRisztián
Sziasztok!
Remélem nem gond csak lenne egy egyszerű kérdésem!
Venni készülök egy 120-as csodát v. egy rapidot(bár ez lehet h. Mo.-n nehéz lesz...)! Mire figyeljek oda?
Ha tudnátok segíteni az yoo volna!
Elöre is köszi!
Üdv!
2-3 tapossál bele a gázpedálba. Utána félig húzzd ki a szivatót /télen teljesen/.
Kuplung teljesen kinyomva és gáz nélkül inditás.
Ha a víz hőmérséklete 60 fölött van vissza lehet nyomni a szivatót, de ne hirtelen.
Lenne egy ÓRIÁSI kérdésem/kérésem! Ha valaki tud közületek elado SKODA S100-ast, netán S110-est, érvényes műszakival, müködöképesen, nem tul drágán,föleg Bp-en vagy környékén, az legyen szíves írjon nekem emilt!!!
cim: pici__atti@mailbox.hu
Egy ismer?sömnek ellopták a "bilikék" 67-es (?) Skoda Octavia-ját. Úgy tudom, hogy Keszthelyen állt, egy tüzép telepen, mivel elköltöztek. Most tavasszal mentek érte, de csak üvegcserepet találtak. Ha valaki tudna esetleg valamit, vagy alkatrész bukkanna fel arrafele, legyen szíves, informáljon.
Sziasztok!
Most sikerült vennem egy Gardét,de új kerekeket kell rá vennem.Alap felnijeim vannak,milyen méretű gumikat tudtok ajánlani?
Ki szeretném majdan fordíttatni a felniket,hol csinálnak ilyet?
Remélem nem gond, hogy ide írok autóvásárlás ügyben.
A helyzet az, hogy szeretnék venni egy skoda 120-ast. Lehetőleg olyat, aminek van érvényes műszakija és zöld kártyája, jó kasznija és jó motorja. Az árban 170 E Ft-ig tudok kb elmenni.
Ha van valakinek ilyen eladó skodáról infoja, az írjon a vativati@interware.hu cimre egy mailt.
Egy 1981-es 105-ös skodám van az óra szerint 42000 km-t ment egy idős fazoné volt. A gondom csak az, hogy reggel csak a 8-10-ik indításra indul be és akkor is csak úgy hogy lassan veszi fel a fordulatot aztán napközben semmi gond. Már próbáltam az AC-t felhúzgálni de a gond nem változik. A szerelő azt mondts hát ez skoda. De volt a szüleimnek ugyanilyen skodája az mindig pöcre indult. Van valakinek jó ötlete?
Tanácsot várnék. Van egy 84-es 12-as Skodrim és a kormányművel (gondolom), vagy a futómúvel (első) van egy kis vitám....
Szóval kanyarodás után a kormány nem nagyon akar magától egyenesbe állni, úgy akar maradni mint amerre utoljára tekertem. Ha vissza állítom egyenesbe, hogy megóvjam a kívülállókat akkor is ha elengedem enyhén az utolsó kanyarodási irányba húz.
Tud ezzel kapcsolatban valaki segíteni.
Milyen egyáltalán a kormányműve? (fogasléces vagy globoid csigás)
Hová vigyem szerelőhöz vagy futóműveshez.
Az olaj témához hozzászólva: ha ég a lámpa alapjáraton az biztos nem gyári sajátossága az autónak, érdemes lenne utána járni mi az oka.
Én a kis tuningmotoromba Valvoline oil-t töltök, sima ásványi, SJ teljesítményszintű. A teljesítményszitre figyelni kell szerintem. Nem árt viszonylag gyakran cserélni.
A háromlapú olajleeresztő-csavar tényleg ciki.
legrosszabb esetben cseréld ki az egész olajteknőt.
Más:
Valamitől csapszegeges lett a motorom 9000 km után, pedig nem is hajtom a gépet. Ha valakinek van ötlete, mitől lehet érdekelne. Előre is köszi.
Ha csak újabban csinálja vidd el futóműveshez, aki lelkiismeretesen csinálja a dolgokat. (pl. Botos szervíz, (1) 388-2108, 1032 Bp, Pacsirtamező út 41. nem kimondottan futósok de biztos megcsinálják és állítólag értenek a márkához)
Sziasztok lenne nekem is egy kérdésem.
Van egy 105S-m 120L motorral, kicsit meg van törve a hátulja, de azt hiszem nem ez a baj. Szóval mikor 60 fölé gyorsítok a kormány el kezd rázni(budafoki uton-főként a kanyarokban), mint a rosszbaj, jobb uton csak 90-100-nál csinálja. Ilyenkor nem lehet irányítani, és ide-oda jár az eleje a gépnek.
A másik kérdésem az lenne ennyit eszik egy ilyen jószág normaál körülmények között, mert az enyém megeszik vagy 10-15L-t száz Km-n.
> 1. Olajat kell hasznalni, nem Botondot
Szívemből szóltál. Ha már muszáj mol, legyen legalább Carrier...
> 2. A Garde moci egy sima GLS motor, amibe valaki furcsa leeresztocsavart rakott. Vedd ki, rakj bele ujat.
Ezen én is nagyot néztem, ti. még a ford se rak be _háromszögletű_ leeresztőcsavart, pedig ott igen találékonyak a mérnökurak ha valamit nehezen szerelhetővé kell tenni.
> 4. Legalabb felig fel kell tolteni a mocit olajjal.
Kell abba annyi? :o))))))))))))
Tényleg lehet nyugodtan kérdezni a Skoda tuning topicban, ha nincs válasz annak egyetlen oka van: senki, tényleg senki nem tudja a választ!
1. Olajat kell hasznalni, nem Botondot
2. A Garde moci egy sima GLS motor, amibe valaki furcsa leeresztocsavart rakott. Vedd ki, rakj bele ujat.
3. Nezzetek meg a visszajelzo jeladot, mert az is behalhat.
4. Legalabb felig fel kell tolteni a mocit olajjal.