Keresés

Részletes keresés

aggályos Creative Commons License 2000.06.22 0 0 36
"O. V.-t vonzotta az értelmiségi, polgári családból származó gyerekek társasága, okossága, érzékenysége. A KISZ-ben legfeljebb a diákélet volt a lényeg, nem az elvek. Pedig mikor bogozza az ember az eszméket, mikor próbálja megfogalmazni a meggyőződését, ha nem a tinédzserkor vége felé. Úgy találta, hogy a csoportnak talán a fele jobb képességű nála. (Azt az érzékét, hogy milyen mértékben képes magát kívülről szemlélni, bizalmas körben szkizofrén hajlamnak nevezi. A Kéri-könyvben felállított mérleg szerint 1983-ig a környezetében sokan tehetségesebbek voltak tanulásban vagy a fociban, mint ő, de sorban kihullottak.) Ebben a társaságban még nemigen állta volna meg a helyét vitában. Figyelt tehát és kérdezett. Újdonság, hogy a gárda nem volt fanatikus, nagyszerű, hogy használnia kell a fejét. O. V. hazulról tudta, hogy olvasni kell, azt kevésbé, hogy mit. Itt pedig még beszélni is kellett az olvasmányokról. Az ÉS, a Kortárs, a Valóság, a Tiszatáj, a Társadalmi Szemle, de a Magyar Tudomány vagy az erdélyi Korunk is a kezükbe került."

(az aktuáltémához)

nori Creative Commons License 2000.05.25 0 0 35
Miért más, a kikamasz az kiskamasz, nem jövendőbeli miniszterelnök, Nobel-díjas, vagy újságíró (ballib vagy jobbos, kinek-kinek)
Előzmény: kwinto (34)
kwinto Creative Commons License 2000.05.24 0 0 34
Azért más az kedves nori, ha kiskamasz csemeténk csinytevéseinek örül-
getünk.
Előzmény: nori (13)
aggályos Creative Commons License 2000.05.24 0 0 33
„Nem bírtam a felnőtteket” - vallja O. V. 1990-ben Richter Anna kötetében -, „s a felnőttek sem nagyon bírtak engem, mindig fölém rendeltnek éreztem őket. Eltűrtem bizonyos korlátokat, mert kénytelen voltam, de mindig rugdalóztam ellenük.”

Aggályos matematikai képlet felnőttek = valami
Közelmúltban játszódott.
Valami = ?

(negatív érték is lehet)

tyukodi_pajtás Creative Commons License 2000.05.21 0 0 32
Hát én már csak ilyen vagyok. Finom, mértéktartó, elegáns.
Előzmény: PuPu (31)
PuPu Creative Commons License 2000.05.21 0 0 31
A mértéktartásod. Az fog a sírba tenni...
Ne fékezd magad! A tehénnek is hiába mondod, hogy "Ájjon odébb, kedves Riska!", - rád se ripityom.
Vágd oldalba a szívlapáttal, - abból ért!
:O))))
Előzmény: tyukodi_pajtás (29)
tyukodi_pajtás Creative Commons License 2000.05.20 0 0 30
Kik?
Előzmény: aggályos (27)
tyukodi_pajtás Creative Commons License 2000.05.20 0 0 29
Annak is oka van.
Előzmény: Almaital Returns (25)
hajnalpír Creative Commons License 2000.05.20 0 0 28
pajtás-most Kövér?
"itt van nesze" mondta: és kirúgta a
Princzet

Bocs, de ma nem vagyok többre képes:)

üdv.
Aurora

Előzmény: aggályos (27)
aggályos Creative Commons License 2000.05.20 0 0 27
"Magatartása miatt nem kaphatott repetát, és egyik pajtását küldte maga helyett. A tanárnő rászólt, adja vissza. „Itt van, nesze!” - tegezte le, és a falhoz vágta a mákos bejglit."

Vállalkoznának a kivastagított részek fejlődéslélektani és a kiépült egót meghatározó személyiségjegyek leírására.

PuPu Creative Commons License 2000.05.19 0 0 26
Háát, -beláthatod, - Mein Führernek nem nevezheti, - úgy a Ti köreitekben szokás...
:O)
Előzmény: Almaital Returns (25)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.18 0 0 25
Semmi különleges nincs a cikkben. Egy vezér gyermekkora. Rokonszenves srác.
A törés később van. '93-ban.

Ha már ennyire nem tetszik a "vezér" "törése", miért nem nevezted Diktátornak vagy Führernek, ahogy a Ti köreitekben szokás?

Előzmény: tyukodi_pajtás (24)
tyukodi_pajtás Creative Commons License 2000.05.18 0 0 24
Semmi különleges nincs a cikkben. Egy vezér gyermekkora. Rokonszenves srác.
A törés később van. '93-ban.
aggályos Creative Commons License 2000.05.18 0 0 23
Igazából nem ezért nyitottam a topikot, hanem arra gondoltam, hogy az életút epizódja mennyiben vetíthetőek mai helyzetekre. Vannak-e tipikus reagálások. Ilyesmi.

Bemásolok, majd egy csokrot ezekből.

A topic címében:

csibészkirály szerepel

és nem más.

Seki Waker Creative Commons License 2000.05.18 0 0 22
Kedves Almuska!

Kissé szájtátva bámulom, hogy hányan, mekkora elánnal és hány topicban ismételgetitek ezt a "Népszabadság lecigányozta Orbán Viktort" szöveget, illetve ennek valamely mutációját. Ahhoz képest csodálkozom csak igazán, hogy ilyesmiről szó se volt. Mielőtt idecitánál néhány bunkó hozzászólást valamelyik T.asztaltársunktól, tisztázzuk előre, hogy egy no name Index hozzászólás, nem eggyenlő névvel jegyzett újságcikkel a Népszabadságban. A Népszabóra vonatkozó vádat a Hócipő által is idézett képre alapozzák néhányan. Erről meg már az is elhangzott valahol, hogy aljas szándékból nem is Orbán Viktort, hanem a tesóját ábrázolja. (Bár ez a szál mintha elsikkadt volna, ami azért biztató. Azt jelzi, hogy néha van hatása a tényeknek.) Na mindegy. Itt van előttem az ominuzus kép. Nézegetem, de nem látok semmi cigányos utalást a felvételen. A forón egy kamaszodó fiatalember látszik, aki jópofa jelmezt öltött magára. Abban viszont mindenkivel maradéktalanul egyetértek, hogy Thürmer et. kubikuscigánygyerek dumája vérlázító volt, de nála ez nem nagy újdonság.

Az egyszerűség kédvéért neked címeztem észrevételeimet, de lyó lenne ha más is magára venné (már akinek inge).

Előzmény: Almaital Returns (19)
GLászló Creative Commons License 2000.05.18 0 0 21
Sőt, a teljes igazsághoz tartozik, hogy a címlapon indít egy elegáns és szúrósszemű macho Orbánnal, ezt egyenlíti ki a 18 éves bolondballagós-stüszivadászfotó, miközben a lapban bévül direkte Orbán-revűt tart a lap. Hogy ez sértő lenne? Szerintem nem az. De a fanoknak mindegy. Ők fannak, mert fanni jó.
Előzmény: nori (20)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 20
tévedsz, a Hócipő középtájon közöl egy képsorozatot Orbánról és ott utal a hátlapon levő képre is; ettől függetlenül, én értem az indulaltotokat, mert a Fidesz sok méltatlan támadást is kapott baloldalról, ettől függetlenül, SZERINTEM ez nem az
Előzmény: Almaital Returns (19)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.18 0 0 19
Bocs, azt hiszem félreértetted Sekit, éppen arról beszél, hogy annyira érzékeny mindkét oldal a másik megnyilvánulásaira és annyira azt nézi, honnan kap megint egy durva támadást, hogy bármilyen kijelentés mögött csak a másik oldal rosszindulatát keresi.

Azért álljon meg a menet. A Népszabadság nem ok nélkül közölte le az ominózus képet. A Hócipô sem. Ez utóbbi ráadásul még az is "elfelejtette" közölni, hogy ez egy "bolondos", "beöltözött" kép volt. Valószínűleg Te sem örülnél annak, ha például beöltöznél punknak vagy skinhead-nek egy fénykép kedvéért, és aztán a Veled (finoman szólva) nem szimpatizáló újságok egymás kezébôl kapdosnák ki ezt a képet, hogy leközöljék.

A Népszabi legalább odaírta, hogy ez a kép "bolondos". Fajkasházi még ettôl is eltekintett, azaz teljesen "komoly" képnek állította be ezt a bohóckodó, mulatságosnak szánt képet.

Ez van.

Előzmény: nori (18)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 18
Bocs, azt hiszem félreértetted Sekit, éppen arról beszél, hogy annyira érzékeny mindkét oldal a másik megnyilvánulásaira és annyira azt nézi, honnan kap megint egy durva támadást, hogy bármilyen kijelentés mögött csak a másik oldal rosszindulatát keresi. Elismerem, nincs ez teljesen ok nélkül így.
Előzmény: Almaital Returns (15)
PuPu Creative Commons License 2000.05.18 0 0 17
Gondolod, aki megnézi Vityesz képét, az elbutul?
Ez azt hiszem, csak polgári körökre vonatkozik...
:O)
Előzmény: Almaital Returns (15)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 16
ezért mondom, hogy nekünk egyik oldal mellett sem kéne ebben részt venni
Előzmény: Seki Waker (14)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.18 0 0 15
SZVSZ ha ugyanez a cikk, ugyanebben a formában a Magyar Nemzetben jelent volna meg, akkor most egy csomóan azért fujjolnának, hogy milyen gusztustalan PR cikkek jelennek meg a kormányfőről.

A Magyar Nemzetnek viszont nem érdeke, hogy lejárassa Orbánt. Az adott cikk, de különösen annak "jól kiválasztott", már a Hócipô hátlapján is ott virító képe, kifejezetten cigányozza Orbánt (1862. hozzászólás.)

Sajnálatos, hogy "legeurópaibb" pártunknak, az MSZP-nek, ilyen eszközökhöz kell nyúlnia, hogy szavazatokat szerezzen. Az alacsony iskolázottságú, rasszista, cigánygyűlölô népesség esetében jól számított. A magasabban képzettek gyomrát viszont az ilyen tömény cigányozás felkavarja.

Az MSZP szavazótábora eddig is a legrasszistább és az egyik legalacsonyabban képzett volt - ezek után ezen jellemzôk még fokozottabban lesznek érvényesek a párt támogatóira.

Előzmény: Seki Waker (14)
Seki Waker Creative Commons License 2000.05.18 0 0 14
SZVSZ ha ugyanez a cikk, ugyanebben a formában a Magyar Nemzetben jelent volna meg, akkor most egy csomóan azért fujjolnának, hogy milyen gusztustalan PR cikkek jelennek meg a kormányfőről.
Előzmény: nori (13)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 13
Ne viccelj, ezek a legédesebb sztorik, igazi rosszcsont történetek, ettől még jobban kedvelem (az én fiam is volt kiskamasz), ennél jobb már csak az lehet, amikor egy barátunk csemetéje egy fél falut áramtalanított
Előzmény: aggályos (12)
aggályos Creative Commons License 2000.05.18 0 0 12
Én inkább az ilyen momentumokra gondoltam:

"„Bandájuk” a labdát keresve kibontotta a lányvécé tetejét stb. Noha a család becsben tartja a testi erőt - az apa súlyt emelget, ifi korában a középső fiú, Győző válogatott kerettag birkózó, Áron műkedvelő testépítő -, O. V. inkább kimondta a dolgokat, szájalt, mint verekedett. De a tanterem olajos padlóját azért feltörölte társaival egy párszor."

aggályos Creative Commons License 2000.05.17 0 0 11
A fotó az egy dolog, de igazán a cikk érdekes.
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.17 0 0 10
Senkit nem fogott meg az a pipás, bajszos, kalapos fotó ?

De, sajnos igen. A linken olvasható 1839. hozzászólás tanúsága szerint ma az Interneten, az IRC-n már mindenki a Népszabadság kifejezetten sunyi céllal leközölt fényképére hivatkozik.

Ez a Népszabadság. Szemét, alamuszi szennylap.

Előzmény: aggályos (7)
aggályos Creative Commons License 2000.05.17 0 0 9
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1484&CID=100&AID=82144
nori Creative Commons License 2000.05.17 0 0 8
Ha a Hócipő hátlapján levő képre gondolsz, az igazán klassz, nekem tetszik. Jobban emlékeztet engem arra az Orbánra, akit nagyon kedveltem, aki mindig kimondta azt, amit más nem mert. Lehet, hogy Hócipő átállt Orbán mellé? :o))))
(Egyébként, ha nem lennék úrinő, azt mondanám, micsoda fatökűek próbálják védeni??!!??))
Előzmény: aggályos (7)
aggályos Creative Commons License 2000.05.17 0 0 7
Senkit nem fogott meg az a pipás, bajszos, kalapos fotó ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!