Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2000.05.20 0 0 28
Biztos hiányzott a tanfolyamról, amikor a kresz idevonatkozó passzusát tanították! : )
Előzmény: jkarhu (20)
N___ Creative Commons License 2000.05.19 0 0 27
Annyira nem jelentos az ilyen magyar fele HMCS faszok jelenlete a kulfoldi kozlekedesben, hogy en sem talalkoztam veluk (osztrak, nemet, svajci, holland, cseh, szlovak, szloven, roman, bolgar, olasz meg nemi arab tapasztalat)
Hanyok a hazai moraltol, ha haza kell jonnom kulfoldrol.
Előzmény: ManU (25)
ManU Creative Commons License 2000.05.19 0 0 26
Húúúúúúúú apám, ez aztán jó belépő volt. Most olvastam végig a hülyeségemet!!
1 újjal = 1 ujjal :((

Atyaúristen.............

ManU Creative Commons License 2000.05.19 0 0 25
Amit írtatok az a tömény valóság!!!! Nekem is számtalan sztorim van, tán majd egyet, kettőt le is írok majd!
Nekem az a legfurcsább, hogy ez a "kategória" valahogy nem található meg, mondjuk az osztrák, olasz, holland, belga, angol, francia, svájci, svéd, finn, norvég társadalmakban.
Vagy lehet, hogy csak én nem tapasztaltam????
Ami nálunk, s főleg BP-en folyik....nos...soha nem tudhatod, hogy mikor nyomják a fejedhez a stukkert, csak azért, mert nem engedted be azt a f@szt, aki a szembejövő sávban előzi végig a kocsisort, csak azért, hogy utána még rád is tekerje a kormányt (1 újjal) :-((
bogyó Creative Commons License 2000.05.18 0 0 24
Nekünk is volt egy élményünk egy ilyen balfasszal: Ausztriában egy német Fiat akármi beállt a 10 éves BMW 316-os mögé (nem az én autóm volt...), néha felkapcsolta a hosszúfényt, meg egy méterre jött, 150-nél, de mindig mögöttünk. A sofőr úrnak egy idő után felment a cukra, lelassított 40-re, persze a csávó mögötte két méterre, egészen a padlófékig, majd az azt követő csattanásig, amit a vonóhorog és a Fiat lökhárítójának találkozása okozott. A csattanás pillanatában padlógáz, ami sikreresen kiszakított még egy kicsit a lökhárítóból...

Ehhez azért kell tudni vezetni is.

Előzmény: el_mariachi (22)
aTOM Creative Commons License 2000.05.16 0 0 23
Sziasztok!

Szerintem az autosok viselkedese attol fugg, hogy milyen az o, es a masik (akivel osszeakad) autoja...
Mig egy szakadt Zastavam volt a leggyikabb miautosunk (Suzukis..) is presztizskerdest csinalt abbol, hogy legyorsuljon (igaz 1.0-assal nehezen), es ha nem hagytam, leanyazott. Altalaban a nagyobb autoval rendelkezok voltak toleransabbak...

Kb. 2 hete atnyergeltem BMW-re (E30 320i, szoval eleg jo kocsi)... Erdekes, miota ezzel hajtok, miautosaink nagyresze, elbol meghunyaszkodik, ha elozok, nem mernek kivagni elem :))
Bar erre is van ellenpelda: hetfo reggel, Pestu ut: en egy furgon utan megyek belul, kivul, mellettem lemaradva Suzukis tata... jelzek jobbra, mert a Kereszturira akartam menni... Erre tata laba a gazon, sot az aszfalton, nehogy ele menjek :((.. a furgonos latvan az esetet, gyorsit, igy bevagtam a tata ele, aki majd kiesett az ablakon, ugy anyazott, en kirohogtem, es el ezerrel :))
A vezetesi stilusom pedig nem valtozott igazabol a Zastava ota, hacsak az nem, hogy ezzel a kocsival viszont, ha valaki taho, azt letolom!! Na persze 600CLK HMCS-vel nem tudok mit kezdeni :(( Bar ezek is partnernek tekintenek (mar ha letezik naluk ilyen :)) ).

A szomoru az, hogy az emberek sokszor az autotipushoz kotik, hogy ki ul benne, igaz neha belolem is kijon az "intelekktualis", de nem jarok egyszerusito kepzesre :))

Udv
aTOM

Előzmény: el_mariachi (22)
el_mariachi Creative Commons License 2000.05.16 0 0 22
Erről nekem meg az jut az eszembe, amit vmelyik autó-motor fórumba már jól beleírtam, csodálkozom is, hogy egy ilyen topic mért nem ott szerepel, de mindegy.
Na szóval:
Éppen igyekeztem Budapest felé Pécsről egy téli estén – már elég setét volt –, és Siófok felé vettem az irányt, gondoltam, hogy az M7-esen hamarabb odaérek. Na szóval Tamási előtt az Iregszemcse felé vezető úton – ez egyébként egy k*rva kihalt útszakasz, pláne télen este, akkor még az útjelek sem voltak felfestve – beért mögém vmi német rendszámú bazi nagy autó, jön mögöttem ezerrel reflektorral. ahogy elhúz mellettem, bennem is felment a pumpa, rávillogok hátulról, hogy a jó édes .... stb, stb. Erre nagy autó fékei felcsikorognak, lelassít. 60-40-20. Én meg csordogálok szépen mögötte, éjszaka volt mint mondottam, én és a kedvesem vigyorogtunk a Corsában ketten. Nem akartam nagyon kötözködni. Aztán egy kicsit elhúzott, majd a kanyar mögött megállt, aztán amikor elmentem mellette, bevágott mögém, reflektor fel, jön mögöttem, próbál letolni. Én nem nagyon törődtem vele, mentem szépen hatvannal, valószínűleg egy koccanáskor az ő sokmilliós autójának lesz szarabb, mint az én opelemnek. Aztán megunta, és lelépett. Vazze, a parasztja, mondám erre én. Hát ennyi. Maradtam ottan büntibe'.
e_m

Előzmény: jkarhu (20)
gabek Creative Commons License 2000.05.16 0 0 21
Nem tudom miért, de én vonzom az "intellektuális" sofőröket. Vasárnap is fogtam egyet. Történt, hogy elindultam Sopronból Budapestre. A főúton mostanánban nagy építkezések vannak, ezért kitették a 30-as sebességkorlátozó- és az előzni tilos táblát. Kalapos szivar megy a Polo Classic-kal, kemény 30-at, ez eddig szép is. Mögötte egy szép nagy Mercedes, ez se gond. Harmadiknak egy kopasz állat, valami rozoga Citroen-nel, végül én. Elértünk egy útkereszteződést, ami után egy darab főútvonal tábla kivételével semmi nem volt kirakva, vagyis a tiltásokat és a korlátozásokat nem ismételték meg. Szép, hosszú egyenes, na mondok spuri. Index ki, elkezdek előzni, erre a kopasz barom elkezd integetni és üvöltözni, hogy mi a faszt csinász bazzmeg, nem lácc a szemedtű, hogy milyen tábla vót? Lehet, hogy csak az zaklatta fel, hogy meg mertem előzni egy 29 éves bogárral?
Hogy jó is legyen a napban, később az autópályán jött mögöttem egy 850-es Volvo. Érdekes módon nem volt sietős a dolga és szépen jött mögöttem 120-at és eszeg ágában nem volt előzni... Lehet ezt így is és egyből jobb kedve van az embernek...

GABEK

jkarhu Creative Commons License 2000.05.16 0 0 20
Kettő dolog jutott eszembe erről.
Az egyik, hogy valóban nem kell atommájer autóban ülni ahhoz, hogy tahó legyél. A napokban a Szentendrei úton ment a busz a külső sávban, egy átlag autóval (tán néhány éves Astra, már nem emlékszem) közlekedő barom megsértődött, mert a busz a megállóból kikanyarodott elé, amikor még jó messze volt. erre gyorsan megelőzte a buszt, mejd előtte lelassított és 2km/h sebességgel haladva rettenetesenmegbüntette. A buszvezető meg csak egy szánakozó félmosollyal nézte. SZerintem a barom még idegesebb lett attól, hogy nem dudál megmutogat a sofőr.
2, A kispolszkikkal kapcsolatban azt a megfigyelést tettem, hogy bizonyos bűnszervezetkhez tartózónak kinéző, de a hierarchia legalján állónak látszó fiatalemberek előszeretettel járnak vele. (A te eseted is erre utal.) ennek okát nem tudom.Lehet, hogy olcsó és másra nem futja még, de ezelég karcsú magyarázat lehet.
jääkarhu
Előzmény: Vajk (18)
tapéta Creative Commons License 2000.05.16 0 0 19
"Na azert a kozuti bunkosag nem vezetheto vissza a csili-vili autosokra. A minap egy szimpla kispolakban ult ket ezustlancos, tetkos, napszamuveges kopaszka, es nem valoszinu, hogy az autojukra szivtak fel magukat,amikor patthelyzet alakult ki koztunk egy"

Na most ha egy ilyen kap a segge ala egy csili-vili autot akkor aztan...

Előzmény: Vajk (18)
Vajk Creative Commons License 2000.05.15 0 0 18
Na azert a kozuti bunkosag nem vezetheto vissza a csili-vili autosokra.

A minap egy szimpla kispolakban ult ket ezustlancos, tetkos, napszamuveges kopaszka, es nem valoszinu, hogy az autojukra szivtak fel magukat,amikor patthelyzet alakult ki koztunk egy
szuk kispesti utcacskaban, ahol nem tudtam befordulni onnan, ahonan ok jottek, mert megalltak, aztan ottmaradtak. Amikor dudaltam, habzo szajjal uvoltottek, hogy be akarnak kanyarodni, csak nem mukodik az index es milyen kocsog vagyok, hogy ezt nem tudom. Ok uvoltoztek, en meg csak dudaltam:)), a lakok meg jottek kifele az utcara, hallvan a zsivajt. Mokas volt es erezhetoen ment fel a vernyomasuk:)) Csak nem mertek kiszallni (talan mert jobbfajta autom van, az ablakot le sem huztam, csak mosolyogtam, igy nem tudtak mit kezdeni velem. Talan azt hihettek en is valami nagyfonok lehetek:))
Pedig nem is. Igy hat visszatolattak.
Gondolom ekkora "megalazkodas" miatt azota is pszichologushoz jarnak:))

ZedIzDead Creative Commons License 2000.05.15 0 0 17
Na, ezek után alaposan elgondolkozom, hogy tényleg kell-e nekem jogsi...pedig már nem vagyok annyira fiatal. Talán pont ezért nem kéne már. De anélkül se jó. Most mi legyen? Semmi kedvem autóban meghalni vagy sérüléseket szenvedni, talán épp egy ilyen HMCS miatt, vagy egy ilyen által megverve lenni, mert esetleg tapasztalatlan vagyok vagy - a legjobb szándék ellenére - mondjuk rossz sofőr válik belőlem.

[ZedIzDead]

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.15 0 0 16
Az ilyen fekete mercis csávókat jobb elengedni, minnél messzebb vannak tőled annál biztonságosabb. Ha szoktad nézni a híradót akkor láthatod ,hogy ezeknek a fekete merciknek van egy hátrányuk mindig felrobbannak,jobb ha ez nem melletted történik meg,én nem is parkolok ilyenek mellé.

Előzmény: tapéta (-)
loko Creative Commons License 2000.05.15 0 0 15
HMCS=Helyi Menő Csávó

vagy vmi hasonló asszem...

Ghanima Creative Commons License 2000.05.15 0 0 14
Köh, köh, bocsánat!
Tessék mondani, mi ez a HMCS? Lehet, hogy le vagyok maradva valamilyen rövidítés-szlengről??
köszönettel,
Ghanima
Előzmény: tapéta (4)
tapéta Creative Commons License 2000.05.15 0 0 13
Baromi jo lenne, ha megszolalna egy HondacivicCRXes szansájncsávó is itt!
(Circulus viciosus: bunko mert nem erti, de hiaba mondod neki nem fogja erteni mert bunko)

TOMcat Creative Commons License 2000.05.15 0 0 12
Tapéta a dumát nem neked nyomtam! Tudod akinek nem inge.... Vannak az úton azért olyanok akinek nincs nagy kötődése az autójához és nem érdekli egy-két koccanás. Én viszont reflexből is inkább a fékre lépek. Had menjen neki másnak csak ne nekem!
A honvédségnél az Ural-lal és a 256-os Ikarus-sal nem voltam azért én sem ilyen előzékeny! A nagy zöldel nem igazán fikázott senki. Ált. mindig nekem volt "elsőbségem".

TOMcat

Előzmény: tapéta (8)
Halászkirály Creative Commons License 2000.05.15 0 0 11
Ez olyan, mint a karatefilm-effektus. Kiscsávó megnéz két Bruce Lee-filmet és már feszít, mert azt hiszi, hogy tud karatézni. Na, a mai hülyegyerekek pont ilyenek! Van a seggük alatt egy autó, amely pár lóerővel erősebb a többinél, és máris azt hiszik, hogy qrva jó versenyzők. Közben egy fenét! Ráadásul az ilyen hülyéknek szervezik az idétlen gyorsulási versenyeket, ahol aztán csak a gázt köll nyomni, oszt annyi. Menő csávók ezek annyi szent!
Egy magyar autóversenyzővel esett meg az a szájról szájra járó történet (aki egyébként már öreg rókának számít), hogy egy nagyarcú hülyegyerek próbálta megszívatni a városban. Nos, a pacák a gyereknek kinyílvánította minden elismerését a következő piros lámpánál, majd egy parkolóban folytatták az eszmecserét. Végül a nagyarcú gyereket kihívta a Hungaroringre, hogy a csodajárgányát ott is mutassa meg egy kicsit. A gyerek a megbeszélt napon kivonult vigyorogva a mégnagyobb arcú haverjaival. Nos, száz szónak is egy a vége, tapasztalt autóversenyzőnk egy 1.3-as Suzukival lealázta a csillogó III-as Golfot! Pillanatok alatt bebizonyította, hogy nem mindig a lóerő számít, hanem az ész is. A nagyarcú gyerek úgy be volt sz@rva a pályától, hogy nem mert odalépni a verdának.
Hát ennyit a menő csávókról és a csillogó járgányaikról.
Havária Creative Commons License 2000.05.15 0 0 10
... és ha a busz _elé ugrik akkor talán meg is halnak...

Havária

Előzmény: jkarhu (9)
jkarhu Creative Commons License 2000.05.15 0 0 9
Hello Mindenki!

Legszebb öröm a kár~, úgyhogy elmesélek egy történtet, ami egy haverommal esett meg jó néhány éve.

Haver lepattant Ladával haladt a Rákóczi úton az Erzsébet híd felé és valami nézeteltérés keletkezett közte meg egy kis nyikhaj között, aki nem emlékszem milyen, de nagyon drága, gyors autóban ült. Az Astoriánál a lámpa mellett egymás mellé keveredtek az első sorba, a gyerek a motort bőgetve folyamatosan bámult át hozzájuk. Haver egyszercsak elindult, gyerek padlógáznál leugrott a kuplungról és egyenesen beledörgölt egy BKV buszba. Merthogy még nem volt zöld, csak nem nézett előre. Na akkor kiderült, hogy apuka adta kölcsön az autót húsz percre,a legényke meg a buszsofőrtől próbált betétlapot kérni. (Persze körberöhögték.) Azóta tán kisebb az arca.
jääkarhu

tapéta Creative Commons License 2000.05.15 0 0 8
Csa TOMcat!

Az en automat en javitom agyba föbe, soha nem viszem szervizbe, es zsir franko allapotban van. Tudom, talan nem is ezert mondtad hogy te nem akarod összetörni, meg hogy sajat penz blablabla, de en sem akarom összetörni. Viszont mar nem egyszer elöfordult, hogy nekimentem valakinek szant szandekkal, mert ramhuzta a kormanyt, vagy befekeztem, mert a seggemben lihegett. Eddig autot meg nem törtem össze, de azert alljon mar meg a menet! Ne felj eszre is vettek, hogy nem ugy van ahogy ök gondoljak. Persze veszelyes helyzeteket nem szabad okozni, es nekem sem ez a passziom. Ez nem jatek.

Rosszcsont Creative Commons License 2000.05.15 0 0 7
Kedves Tapéta!

Sajnos ezek a helyzetek mindennaposak kis fővárosunkban (vidéken ritkán járok, így erről nem nyilatkozhatok). Jómagam rosszcsont leányzó vagyok, magam is autót vezetek, emiatt "többszörösen hátrányos helyzetű"-nek kellene éreznem magam sokszor. Mivel ez nem igazán tetszik nekem, sok konfliktushelyzet adódott már eddig is (és fog is persze).
Gyanítom, hogy az Általad említett merdzsós nem az MTA épületéből érkezett egy doktori disszertáció védéséről (bár már semmin sem csodálkoznék....). Erről jut eszembe, volt egy ismerősöm, aki a 20 éves Wartburgjával ilyen helyzetekben nem nagyon fogta vissza magát. Többször ütközött, mint azt később meg tudta volna számolni, nem féltette csotrogányát. Csak az a bibi, hogy sok csillogó-villogó kocsi céges, így benne a károkozás sem jár olyan érzelmi-anyagi konzekvenciákkal, mint a privát négykerekűek esetében.
A második szituációban egy magamutogató, kompenzáló hétköznapi "jófejcsávóvagyok" típust említesz. Ezekkel nem lehet mit kezdeni. Ilyen a nagy magyar valóság. Sokak számára ez a program: beülök a verdába, hadd szóljon és mennél többen lássanak. Kész. Sajnálni kell őket.
Az utolsó pasasod/típusod hasonlóan szánandó, az előzőekben leírtak rá is jellemzőek. Csak ezt a mintát ismeri szegényke. Van neki japán csoda-terepjárója, de a mikrokörnyezete ilyen viselkedésre serkenti. Benne van a versenyszférában (talán), és nem igazán tud szabadulni onnan. Pedig az autózást túl kell inkább élni. A közlekedés nem cél, hanem eszköz: a pénzkeresésé, a szórakozásé, stb. Versenyezni nem a városi utakon kell(ene), mert az életveszélyes. És a legtöbbször vétlen normálisoknak okoz károkat.

Előzmény: tapéta (-)
Havária Creative Commons License 2000.05.15 0 0 6
Engem nem szokott zavarni, hogy ha valaki az adott lehetőségeken belül tempósan, gyorsan, sok sávváltással vezet egész addig amíg
- nem tolakszik, mert akkor én sajnos tudok néhány centis követési távolságot is tartani... :)
- nem szegi meg a játékszabályokat, mert én már láttam teherautót aki kidugta az orrát a sort végigelőző nagyautó elé és amikor a pasi végül még sem esett fékcsík végén a dunába, akkor szépen elmagyarázták neki hogy nyugodtan tolasson vissza sor végére, addig ők szívesen feltartják a szembejövőket :))))
- és nem anyázik, mert aki a száját használja ahelyett, hogy a volánt forgatná, az szvsz ne üljön autóba....

Havária

Előzmény: TOMcat (5)
TOMcat Creative Commons License 2000.05.15 0 0 5
Csá tapéta!

Szerintem mindenki találkozik ilyen "emberekkel". Én is. Csak hát én inkább el/be/előre engedem őket mert én sajnálnám összetörni a 14 éves opelomat - mert én dolgoztam azért a pénzért amiért vettem.
Mit lehet velük csinálni?? Semmit. Illetve nekem volt már rá példa, hogy májer csávónak nem ment a kézifékes elindulás és rámtolatott. Félig kihúztam az ablakon (!!!) mire észrevettem, hogy nem lett semmi baja az autómnak. (Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha kiegyengeted az arcát abból is csak neked lesz bajod.)
" Amit ertek. 20 eves HMCS szakit ezerrel, elöz, majerkodik, meghal."
Ez nem ennyire egyértelmű azért. Általában nem a HMCS (vagy nem csak) szelektálódik, hanem szabályosan közlekedő család apák/anyák gyerekek stb...

TOMcat

tapéta Creative Commons License 2000.05.15 0 0 4
Ok. Amit ertek. 20 eves HMCS szakit ezerrel, elöz, majerkodik, meghal. Ok, termeszetes szelekcio. De hogy ötven eves faszik mit idetlenkednek nyakkendöben, mobiltelefonban, meg zakoban az utakon, ez szamomra erthetetlen. Tinedzserkori ki nem elegitett vagyak? Mi a franc van itt? Ha latom hogy piros, minek rongyolok ezerrel, ha nem hajtok at rajta? Kik ezek?
Mas is beszelgetett mar ilyen emberekkel közlekedes közben?.
cs_geza Creative Commons License 2000.05.15 0 0 3
Igy jartam...:(
Előzmény: oops (2)
oops Creative Commons License 2000.05.15 0 0 2
Ettol akartam megkimelni magam. Nincs gazosabb egy lapos, lecsuszott nullazasnal :))))
Előzmény: cs_geza (1)
cs_geza Creative Commons License 2000.05.15 0 0 1
O-s km konel tortent veled valami?
Előzmény: tapéta (-)
oops Creative Commons License 2000.05.15 0 0 0
Hat igen, de a forumot ugyse olvassak, a DJ meg nem olvassa be a nevuket pentek este, hogy "Ez az a Mercis aki egyik kezevel telefonal a masikkal meg orrot tur, megis, ha mogotted all a fenysoromponal, elotted fog atmenni." Egyebkent mondja mar meg valaki, EZEK hova sietnek? dolgozni???
Előzmény: tapéta (-)
tapéta Creative Commons License 2000.05.15 0 0 topiknyitó
Szituacio: Lanchid, MTA elött, hidra jobbra kanyar. Dugo, 30 fok. Közepsö sav. Jobbrol majercsavo, fekete 320 Merci coupe, csillog villog. Csavo: kalyhafenyesitö brillantin serora, oval oakley szemuveg, izomtriko, fekete. Hatulrol jön, elem akar befurakodni (Mercivel nem allunk sorba, micsoda marhasag). En, 14-eves VW, nem nagyon erdekel ha meghuzzak. Csavo mellettem balra elöl, kormany ramhuz. En elöre centizek (kivancsi vagyok mi sul ki ebböl). Ha meghuz, ö baja, kit erdekel. Centi, centi, en ugratom az autot, ö huzza ram a kormanyt, de en csak elöre. Nem birja tovabb, automata ablak leteker: "Mi van köcsög vazzeg mit nyomusz a husz forintos szarodda nem birsz beengedni?"

Szituacio: Orvosi rendelö elött Budafok. En, autoban varok, ablak letekerve. Arc, jön regi Opel Senatorral, hatul ket kalyhacsö log ki. Elmegy mellettem, utananezek. Jo hangja van. 2 perc, ujra jön (mit köröz itt össze vissza?) Megin utananezek, jol nez ki a kidörgö. Arc nem birja, visszatolat: " Mi van have mi a faszt bamusz?" En: "semmi csak a kipugofodat nezem". Arc megenyhulve: "ja, sport, csak ki van lyukadva", elegedetten (söt buszken) el.

Szituacio: Közepkoru fasz (kb 50) jön uj japan terepjaroval. Mögöttem nyomul ezerrel, le akar tolni. Nem ertem mit gerjed, a lampa ugyis piros kb 500 meterrel kesöbb. Nem birja, jobbra ki. A sav bedugul, nem bir megelözni (en egy kicsit be is tartok neki persze). Vissza mögem, nyomul. Lampa, mellem all. "He! Nagy köcsög vagy te haver hallod! Nagy szemet köcsög vagy bazzeg!" Közepkoru apukak, de szeretlek benneteket! Szegeny gyerek! Következmeny: Szoli, badi, tetko, iszonyu "jo" duma, nagy arc, napszemuveg, fel kezzel vezetek közepre befekudve mert az laza, masikkal mobilon pofazok, gyorsulok, elözök, leugatok stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!